Susan Ruusunen, Matti Vanhanen ja Pääministerin morsian

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Slarto
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Su Helmi 24, 2008 8:59 pm

Viesti Kirjoittaja Slarto »

HAHAHAHAHAHA uuniperuna :'DDDDDDDDDDD
First among equals...
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Viesti Kirjoittaja cicero »

no onpas ollut kiireistä kun ei oo sukkiakaan ehtinyt riisumaan ja samala on ruoka ollut valmistumassa ja sauna lämpiämässä...ei sen ruususenkaan miesihanne just oo minkäänmoinen....kuulostaa vähän sellaiselta tuntihommalta...
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Masa kommentoi hieman lautamiesten tuomiota.
Ilta-Sanomat kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1527629

Vanhanen lyttää lautamiesten tuomion
05.05.2008 14:44, päivitetty 05.05. 17:10

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) lyttää täysin lautamiesten vapauttavan tuomion Pääministerin morsian -kirjan oikeudenkäynnissä.

Käräjäoikeuden kaksi lautamiestä vapauttivat Susan Ruususen ja kustantaja Kari Ojalan syytteistä, jotka koskivat yksityiselämää loukkaavaa tiedon levittämistä. Ammattituomari ja kolmas lautamies olisivat tuominneet sakkoja.

Vanhasen kanta ilmenee hovioikeuteen jätetystä, asianajajan laatimasta valituskirjelmästä."Käräjäoikeuden tuomio on selvästi virheellinen," kirjelmässä summataan.

Lautamiestuomion perusteluita ja päättelyä valitus kuvailee mm. "hämmentäviksi", "poikkeuksellisiksi", "oikeudellisesti kestämättömiksi" ja oikeudellisen arvioinnin kannalta "merkityksettömiksi".

Vanhasen mukaan asiaa tulisi arvioida kuten tuomitsemisen kannalla olleet ammattituomari ja lautamies. Hän katsoo, ettei Pääministerin morsian -kirjan tiedoilla ole mitään yleistä merkitystä.

"Kysymys on yhden ihmissuhteen kuvauksesta, jossa on hyödynnetty Vanhasen yksityisyyttä taloudellisen hyödyn saavuttamiseksi."

Valituksessa huomautetaan Ruususen itsensäkin sanoneen, että kirjalla ei ole poliittista merkitystä."Kirjassa kuvailluilla, melko tavanomaista elämää ja kahden aikuisen vapaan ihmisen seurustelusuhdetta kuvaavilla tiedoilla ei ole mitään merkitystä Vanhasen poliittisen toiminnan kannalta."

"Minulla on se kuva suomalaisuudesta, että ihmiset eivät halua naapureiden kurkkivan ikkunastamme sisään", Vanhanen perustelee.

Pääministerin mukaan uuden suullisen käsittelyn järjestäminen hovioikeudessa ei ole tarpeen, vaan asia voidaan ratkaista käräjillä kertyneen aineiston sekä valitusten pohjalta.Vanhasen lisäksi myös syyttäjä valitti hovioikeuteen. Syyttäjä vaatii sekä Ruususelle että Ojalalle rangaistusta ja rikoshyödyn menettämistä valtiolle.

Ojala valitti hovioikeuteen oikeudenkäyntikulujensa korvaamisesta. Käräjäoikeus hyväksyi kuluiksi vain 18 000 euroa, vaikka hänen asianajajiensa lasku oli lähes 48 000 eurojen arvonlisäveroineen.

Rami Mäkinen
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Ilta-Sanomat kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1638120

Tuomio Ruususen kirjasta ensi viikolla
27.01.2009 12:47, päivitetty 27.01. 14:00

IS:n tietojen mukaan hovioikeus päättää ensi viikolla pääministeri Matti Vanhasen (kesk) entisen naisystävän Susan Ruususen kohukirjasta Pääministerin morsian.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi maaliskuussa (kesk) Susan Ruususta ja Etukeno-yrityksen Kari Ojalaa vastaan nostetut syytteet yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Hovioikeus käsittelee asiaa kirjallisesti, vaikka Ojala olisi toivonut suullista käsittelyä. Pääministeri toivoi puolestaan kirjallista käsittelyä.

- Me toivoimme suullista käsittelyä, jotta olisimme voineet tentata Vanhasta tarkemmin asioista, joista hän kierteli ja kaarteli käräjäoikeudessa. Minulle on vieläkin epäselvää, mikä häntä kirjassa oikein loukkasi, Etukeno-yrityksen johtaja Ojala toteaa IS:lle.

- Toivon parasta, mutta pelkään pahinta. Olen edelleen samaa mieltä kuin käräjäoikeudessakin, eli mielestäni en ole julkaissut mitään yksityisyyttä loukkaavaa.

Ojala kertoo, että hän ei ole enää missään yhteyksissä Susan Ruususen kanssa.
otus
Axel Foley
Viestit: 2329
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

vähän laajemmin..
Helsingin hovioikeus antaa ensi viikolla ratkaisunsa Susan Ruususen kohukirjaa koskevassa jupakassa.



(VESA KOIVUNEN)Hovioikeudesta kerrottiin STT:lle keskiviikkona, että tuomio tulee tiistaina kello 13.

Asianosaiset, esimerkiksi pääministeri Matti Vanhanen (kesk) ja hänen entinen naisystävänsä Susan Ruusunen, ovat jo saaneet tiedon ratkaisun antamispäivästä.

Juttua on puitu hovioikeudessa kirjallisessa menettelyssä, joten Vanhasta tai Ruususta ei nähdä oikeussalissa.

Vanhanen toivoi samoin kuin syyttäjä, että asia käsiteltäisiin kirjallisesti. Etukeno-yrityksen johtaja Kari Ojala puolestaan olisi halunnut suullista käsittelyä.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi viime maaliskuussa Susan Ruususta ja Kari Ojalaa vastaan nostetut syytteet yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Oikeusjutun taustalla on toissa vuonna ilmestynyt Pääministerin morsian -kirja, jossa Ruusunen ruoti yhdeksän kuukautta kestänyttä suhdettaan Matti Vanhaseen. Teoksen kustansi Etukeno.

Vanhanen on katsonut, että kirjassa julkaistiin ilman lupaa hyvin henkilökohtaisia asioita hänestä ja hänen perheestään.


STT
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MTV3 uutiset kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... /02/797221

Ruususelle ja Ojalalle sakot Pääministerin Morsian -kirjasta
Julkaistu 10.02.2009 13:10 (päivitetty 13:53)

Helsingin hovioikeus on tuominnut Susan Ruususen ja Pääministerin Morsian -kirjan kustantaja Kari Ojalan sakkoihin pääministeri Matti Vanhasen yksityiselämän loukkaamisesta.

Hovioikeuden mukaan kirjassa on esitetty Vanhasen sukupuolielämään liittyviä intiimejä tapahtumia sekä tämän lasten tunteita, jotka ovat aiheuttaneet kärsimystä. Hovioikeus katsoi lieventävänä seikkana, etteivät kerrotut asiat ollet kovin vakavia.

Hovioikeus langetti Susan Ruususelle 20 päiväsakkoa. Pääministerin ex-morsiamelle kertyi maksettavaa yhteensä 300 euroa. Kustantaja Ojalalle hovioikeus määräsi 60 päiväsakkoa, joka on Ojalan tuloilla 840 euroa. Ojala sai kovemman rangaistuksen, koska Ojala on kustannusalan ammattilainen.

Oikeus velvoitti Ojalan korvaamaan Vanhaselle 1000 euroa henkisestä kärsimyksestä sekä oikeudenkäyntikulut, yhteensä 9344 euroa.

Lisäksi heidän tulee muun muassa maksaa valtiolle yhteensä noin 8500 euroa rikoshyötyä.

Intiimejä tapahtumia

Hovioikeus katsoi, että kirjassa on kuvattu Vanhasen sukupuolielämää tavalla, joka loukkaa hänen ykistyiselämäänsä. Tietojen esittäminen ei ole liittynyt Vanhasen poliittisen toimintaan. Ongelmakohtia olivat sukupuolielämää, intiimejä tapahtumia sekä Vanhasen lasten tunteita ja käyttäytymistä koskevat kuvaukset.

Hovi piti Ruususen ja Ojalan menettelyä tahallisena, koska he olivat tietoisia siitä, ettei Vanhanen ollut antanut suostumusta tietojen julkaisemiseen. Hovin mukaan se että Vanhanen on muissa yhteyksissä kertonut yksityiselämästään, ei tarkoita sitä, että hän on avannut yksityiselämänsä kokonaan.

Ei elämänkerta

Hovioikeus katsoi, ettei kysessä ollut Ruususen oma elämänkerta. Pääministerin morsian -kirjassa tarkastelun kohteena oli pääasiassa toisen ihmisen elämään ja käyttäytymiseen liittyvät seikat ja kirja kuvasi vain lyhyttä ajanjaksoa.

Hovin mukaan Ruususella oli oikeus kertoa omasta yksityiselämästään, mutta Vanhasen yksityiselämästä kertominen olisi edellyttänyt Vanhasen lupaa.

Kirjalla ei ollut hovioikeuden mielestä yhteiskunnallista merkitystä.

- Myöskään sillä seikalla, onko Vanhanen antamalla julkisuudessa paikkaansa pitämättömiä tietoja suhteen solmimistavasta osoittanut epärehellisyyttä tai onko hän suhteeseen ryhtymällä osoittanut harkintakyvyn puutetta, ei ole katsottava olevan yhteiskunnallista merkitystä, koska seurustelusuhde on Vanhasen yksityisyyden ydinalueelle kuuluva asia, jolla ei ole merkitystä arvioitaessa hänen kelpoisuuttaan toimia pääministerin tehtävissä, hovioikeus kirjoitti.

(MTV3)
Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Viesti Kirjoittaja Chopper »

No eipä tullu kovia "mätkyjä" jostain eilen luin että Ruususka pelkäsi tulevaa tuomiota ja sakkojen/korvauksien määrää,ei oo rahaa maksaa eikä ottaa enempää enää velkaa...
No ei vissii enää nykysin linnaankaan joudu vaikka jättäs sakot maksamatta joten Ruusunen voi huojentuneena jatkaa Ruususen untaan.
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Chopper kirjoitti:No ei vissii enää nykysin linnaankaan joudu vaikka jättäs sakot maksamatta joten Ruusunen voi huojentuneena jatkaa Ruususen untaan.
Eikös oikeuden määräämät sakot joudu vielä maksamaan tai häkki heilahtaa? Vai muistanko ihan väärin? Poliisin kirjoittamia sakkoja ei tarvitse maksaa.
Chopper
Perry Mason
Viestit: 3544
Liittynyt: Ke Loka 31, 2007 10:05 am

Viesti Kirjoittaja Chopper »

Aizerbaidzan kirjoitti:
Chopper kirjoitti:No ei vissii enää nykysin linnaankaan joudu vaikka jättäs sakot maksamatta joten Ruusunen voi huojentuneena jatkaa Ruususen untaan.
Eikös oikeuden määräämät sakot joudu vielä maksamaan tai häkki heilahtaa? Vai muistanko ihan väärin? Poliisin kirjoittamia sakkoja ei tarvitse maksaa.
Ei tietoo,en oo koskaan mitään sakkoja saant keltään :)
Muistelin vaan et joitakin sakkoja ei enää muunneta vankeudeksi,kenen kirjoittamina,ei voi muistaa (dementia).
Sinulla on pää, mutta niin on nuppineulallakin !
otus
Axel Foley
Viestit: 2329
Liittynyt: Ke Tammi 02, 2008 7:00 pm
Paikkakunta: Youranus

Viesti Kirjoittaja otus »

Muahaha, pitkäMatti voitti tällä kertaa..

Ei ne kauniit ja rohkeat, sitten ihan pelkkää fiktiota olekkaan..
Jos alkaa pännii, niin anna bannii..
PaulaDrew
Jack Bauer
Viestit: 960
Liittynyt: Ti Joulu 18, 2007 11:49 am
Paikkakunta: Teurastamo 5

Viesti Kirjoittaja PaulaDrew »

Täytynee sitten jättää paljastuskirjojen kirjoittamissuunnitelmat ainakin toistaiseksi. :?

Nyt enää huolettaa, missä ne Vanhasen intiimit valokuvat ovat, joita Susanin poika oli säilyttänyt äidiltään lainassa olevassa digikamerassa ( :shock: ), joka kaikkien onnettomuudeksi varastettiin. Ei uskalla juorulehtiä edes selailla enää.
Neiti Etsivä
Frank Drebin
Viestit: 385
Liittynyt: Pe Elo 15, 2008 2:02 pm
Paikkakunta: Ihmemaassa

Viesti Kirjoittaja Neiti Etsivä »

Jotenkin ihan pikkasen vaan haiskahtaa tämä valokuvien varastaminen :lol:
Ihminen on ainoa eläin, joka osaa pysyä ystävällisissä väleissä syötäväkseen tarkoittamiensa uhrien kanssa ennen kuin syö ne.
Rebellion
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 5:32 am

Viesti Kirjoittaja Rebellion »

Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Susan Ruusunen, Matti Vanhanen ja Pääministerin morsian

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Korkein oikeus myönsi valitusluvan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009061 ... 1_uu.shtml
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Susan Ruusunen, Matti Vanhanen ja Pääministerin morsian

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Vastaa Viestiin