Miia, 27, vangittiin tuntikausiksi ja raiskattiin julmasti useita kertoja - Tekijä pakeni ulkomaille

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Iivis
Perry Mason
Viestit: 3946
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Miia, 27, vangittiin tuntikausiksi ja raiskattiin julmasti useita kertoja - Tekijä pakeni ulkomaille

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Jälleen yksi tarina, jonka opetus on ettei kannata hengaillä ählämien kanssa.
Ansassa
27-vuotias Miia vangittiin tuntikausiksi ja raiskattiin julmasti useita kertoja. Tekijä pakeni ulkomaille.

Tänään klo 18:42

Viisi vuotta sitten Miia vietti hauskaa bileiltaa teiniaikojen tuttavan kanssa.

Yön pikkutunneilla korkeilla koroilla taiteilu otti veronsa, jolloin Miian nilkka vääntyi pahasti.

Seuraavana iltapäivänä kävely kipeällä nilkalla ei ottanut onnistuakseen. Miian tuttava lupasi hoitaa hänelle autokyydin kotiin.

–Emme olleet edes mitenkään erityisen hyviä ystäviä, mutta olimme tunteneet toisemme pidemmän aikaan.

Paikalle soitettu autokyyti osoittautui kahdeksi mieheksi, jotka olivat Miialle ennestään täysin vieraita. Hän kuvailee tunnelman olleen omituinen jo heti miesten saapuessa.

–Ja niin mä sitten nousin ensimmäistä kertaa elämässäni vieraiden kyytiin, vaikka äiti oli aina hokenut ettei niin saisi tehdä. Mua jännitti ja tiesin että se oli huono idea, mutta halusin vain päästä kotiin.

Miia ohjeistettiin istumaan auton etupenkille, toinen miehistä asettui istumaan hänen taakseen. Ajomatkan aikana miehet suostuttelivat Miian syömään heidän asunnolleen. Lopulta hän ei jaksanut väittää vastaan, vaan suostui.

–Auton taustapeilistä roikkui sellainen omituinen koru. Painoin sen mieleeni. Ajattelin että jos vaikka jotain tapahtuu niin osaan kertoa jotain tuntomerkkejä. Ajomatka meni sumussa, käsitin jo että kaikki ei ole kunnossa mutta en osannut toimia.

Miia ei ole naisen oikea nimi, eikä hän esiinny näissä kuvissa. Miian kertomat asiat on varmennettu poliisin ja oikeuden dokumenteista.

Väkivallan uhka lamautti
Miehet ajoivat kerrostalon pihaan ja auttoivat ystävällisesti Miian ulos autosta.

–Hississä huomasin että toinen miehistä asettui ikään kuin hissin numerovalikon eteen. Mietin että miksi hän ei halua näyttää, mihin kerrokseen menemme.

Perillä asunnossa miesten käytös muuttui välittömästi. Miia työnnettiin makuuhuoneen ovesta sisään ja komennettiin riisumaan vaatteet. Paniikki valtasi koko kehon.

–Tiesin mitä tulisi tapahtumaan, mutta yritin laittaa hanttiin. Lopulta toinen miehistä tuli riisumaan vaatteita.

Makuuhuoneen oven eteen nostettiin tuoli, johon toinen miehistä asettautui istumaan. Miiasta se tuntui viestiltä – turhaa yrittää paeta.

Ja sitten tapahtui pahin. Toinen miehistä raiskasi Miian. Tämän jälkeen ovi suljettiin ja Miia jätettiin huoneeseen yksin.

Vähän ajan kuluttua mies palasi huoneeseen, ja raiskasi Miian uudestaan. Ja uudestaan. Sama kuvio toistui tuntien aikana useita kertoja.

Hetket jotka Miia vietti yksin makuuhuoneessa, hän mietti uskaltaisiko yrittää pakenemista. Väkivallan uhka kuitenkin lamautti.

–Se oli sellainen totaalisen alistumisen tila. Tajusin että on turha taistella vastaan. Yritin olla mahdollisimman kiltisti. Olin todella uupunut, hetkittäin torkahtelin ja säpsähtelin hereille.

Ulkona päivä vaihtui illaksi ja ilta yöksi, mutta sisällä asunnossa Miian painajainen jatkui. Raiskausten välissä Miia toivoi ja odotti oven vapauteen avautuvan.

Hetkittäin kävi mielessä myös vieläkin pahempi mahdollisuus – entä jos häntä ei päästettäisi ulos enää elävänä?

–Yritin sulkea ajatuksen pois, olisin muuten seonnut. Tajusin miten pitkälle miehet olivat jo menneet, miten helppo heidän olisi jatkaa vielä pidemmälle.

”Mut on raiskattu”
Kun yö oli jo pimeimmillään, makuuhuoneen ovi avautui jälleen. Miian raiskannut mies seisoi ovella ja komensi vihaisesti Miia pukemaan vaatteet päälleen.

Pukeutumisen jälkeen miehet ohjasivat Miian istumaan keittiön pöydän ääreen. Hänen eteensä laskettiin annos kanaa ja riisiä.

–He kertoivat että en pääsisi ulos ennen kuin olisin syönyt. Ruoka oli kylmää ja mua oksetti, mutta söin väkisin. Kelloa katsoessani tajusin, että olin ollut vankina makuuhuoneessa seitsemän tuntia.

Samalla Miialla oli suora näkyvyys makuuhuoneeseen jossa kaksikko vaihtoi verisiä lakanoita sängystä.

– Näin heidän nauravan veritahroille.

Tämän jälkeen miehet lähtivät kuljettamaan Miiaa tämän kotiin. Vasta kotipihassa Miia käsitti, että kerrostalo oli sijainnut aivan hänen naapurustossaan, samassa lähiössä.

Lähtiäisikseen Miian raiskannut mies vaati Miiaa antamaan hänelle poskisuudelman.

–Muuta keskustelua emme käyneet. He päästivät mut ulos autosta ja ajoivat pois.

Kotona Miia romahti eteisen lattialle. Ensimmäisenä hän yritti soittaa äidilleen joka ei vastannut. Lopulta Miia päätyi laittamaan tekstiviestin isälleen: mut on raiskattu.

– Sen jälkeen vain nukahdin.

Aamulla Miia heräsi oven takana olevien vanhempiensa koputuksiin.

Virkavallan asenne kunnioittava
Sairaalaan kuljetettua Miia vastassa oli kaksi poliisia. Heidän asennettaan Miia kuvailee kannustavaksi ja lämpimäksi.

– He kohtelivat mua kunnioittavasti. Lyhyen keskustelun jälkeen he kuljettivat mut oikeuslääkärin tutkimuksiin, jonka jälkeen asiaa alettiin selvittämään paremmin.

Kuulustelun ja Miian antamien tietojen perusteella poliisit tulivat pian näyttämään Miialle maahanmuuttoviraston rekisterikuvaa epäillystä tekijästä.

– Se osui oikeaan, miehen henkilöllisyys selvisi nopeasti.

Selvittelyn aikana Miia sattui kuulemaan poliisien keskustelun poliisiradion välityksellä. Linjan toisessa päässä tutkija ilmoitti olevansa töissä vaikka koko yön, kunhan tekijä saataisiin kiinni.

– Kyllä se siinä tilanteessa lohdutti. Että ainakin he uskoivat mua ja tekivät kaikkeensa antaakseen mulle oikeutta.

Tekijä kiinni nopeasti
Poliisien ripeän toiminnan ansiosta tekijät tavoitettiin nopeasti. Heidän tarinansa vain poikkesivat Miian kertomuksesta merkittävästi.

– He väittivät että olivat vain käyneet hampurilaisravintolassa syömässä kanssani.

Lopulta tutkija takavarikoi tekijöiden puhelimet, joka mitätöi heidän väitteensä. Puhelimista löytyi runsaasti valokuvia ja videoita nukkuvasta, alastomasta Miiasta.

– He olivat todella käyneet kuvaamassa mua kun nukuin. Sen ansiosta heidän väitteensä osoittautuivat nopeasti valheiksi.

Myös Miian teletunnistetiedoista huomattiin, että tämän puhelin oli ollut kyseisessä asunnossa koko tapahtuman ajan. Miian raiskannut mies oli pidätettynä kahden viikon ajan – jonka jälkeen hänet laskettiin vapaalle odottamaan oikeudenkäyntiä.

– Syiksi lueteltiin ainakin se, että hänellä oma firma hoidettavana.

Tutkija myös epäili, että Miian tuttu olisi suunnitellut teon yhdessä miesten kanssa. Näyttöä siihen ei kuitenkaan ole riittävästi.

– Tuttavani valitteli aiemmin huonoa rahatilannettaan. Myöhemmin sain kuulla, että hän oli aiemmin tehnyt raiskaajalleni seksuaalisia palveluksia palkkiota vastaan. Uskon olleeni hänelle väline jolla tienata.

Pakeni tuomiota ulkomaille
Tämän jälkeen syytetty alkoi aktiivisesti pakoilla oikeudenkäyntiä. Lopuksi tämä anoi itselleen puolen vuoden mittaisen lisäajan jonkinlaisen lisäanomuksen tekemiseen.

– Sen puolen vuoden aikana raiskaajani myi firmansa ja palasi takaisin alkuperäiseen kotimaahansa.

Miestä ei saada haastettua kotimaastaan käsin, eli käytännössä hän on Suomen oikeusjärjestelmän ulottumattomissa. Miiasta tilanne tuntuu sietämättömältä.

– Olen kuin ansassa. En pääse etenemään, koska asiaa ei saada käsiteltyä.

Miian sisko selvitti Instagramin kautta, että tekijä elää täysin uutta elämää. Sekä Miian tapauksen tutkija että Miia itse kuitenkin uskovat, että tekijä palaa Suomeen kun rikos on vanhentunut.

– Kokonaisaika on kymmenen vuotta, josta on kulunut jo viisi. Käsittelypäiviä tulee aina lisää, kun vanha peruuntuu.

Miian mukaan elämässä eteenpäin pääseminen on ollut hankalaa. Tapahtuma on tuonut mukanaan pelkotiloja, epäluottamusta ja painajaisia. Ensimmäiseen kahteen kuukauteen tapahtuman jälkeen Miia ei uskaltanut käydä yksin edes kaupassa.

– Isäni kuljetti mut sinne. Sittemmin muutin alueelta pois, mutta ensimmäinen vuosi oli kaiken kaikkiaan rankin. Olen vaihtanut kaikki osoitetietoni salaisiksi, uusiin ihmisiin tutustuminen on todella vaikeaa.

Miiasta tuntuu kohtuuttomalta että vastaavan teon tehnyt henkilö voi päästä kuin koira veräjästä – vaikka on todennäköistä että jopa miehen asianajaja tietää missä syytetty on.

– Hänellä ei ole mitään velvollisuutta kertoa asiakkaansa sijaintia.

*Haastateltavan nimi muutettu. Iltalehti on tutustunut tapauksen dokumentteihin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8e7f ... 30a7f1a94e
JammuSetä

Re: Miia, 27, vangittiin tuntikausiksi ja raiskattiin julmasti useita kertoja - Tekijä pakeni ulkomaille

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Parempaa Lähi-Idän kulttuuria taas.

Ei ihme että usea poliisi on anonut seksuaalipuolelta siirtoa pois kun ei ole muuta kuin näitä tutkittavana.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5295
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Miia, 27, vangittiin tuntikausiksi ja raiskattiin julmasti useita kertoja - Tekijä pakeni ulkomaille

Viesti Kirjoittaja meitzi »

tästä voi tulla bannia, sillä lainaus on törkeästi siirretty ihan toisen rikoksen yhteydestä, mutta ehkä saa kirjoittajan hieman pohtimaan arvojaan uudestaan.
Maila kirjoitti: Ke Marras 11, 2020 6:26 pmharmittaa aina nämä "nyt elämä on lopullisesti pilalla" kommentit. Raiskaus on rikos muiden joukossa
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Avatar
LENI
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 116
Liittynyt: Ke Helmi 20, 2019 5:06 pm

Re: Miia, 27, vangittiin tuntikausiksi ja raiskattiin julmasti useita kertoja - Tekijä pakeni ulkomaille

Viesti Kirjoittaja LENI »

Näin siinä käy kun unohdetaan omat perinteet (kristinarvot) ja äänestää persuja. Nyt on vihreetä, tosi vihreetä rikkautta. Hä
On se erikoinen homma....
aga
Adrian Monk
Viestit: 2767
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Miia, 27, vangittiin tuntikausiksi ja raiskattiin julmasti useita kertoja - Tekijä pakeni ulkomaille

Viesti Kirjoittaja aga »

meitzi kirjoitti: To Marras 12, 2020 12:02 am tästä voi tulla bannia, sillä lainaus on törkeästi siirretty ihan toisen rikoksen yhteydestä, mutta ehkä saa kirjoittajan hieman pohtimaan arvojaan uudestaan.
Maila kirjoitti: Ke Marras 11, 2020 6:26 pmharmittaa aina nämä "nyt elämä on lopullisesti pilalla" kommentit. Raiskaus on rikos muiden joukossa
Niin no, luulisi olevan useimmille ilmiselvää että raiskauksia on eriasteisia, aivan kuten on pahoinpitelyitäkin.
jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3918
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Miia, 27, vangittiin tuntikausiksi ja raiskattiin julmasti useita kertoja - Tekijä pakeni ulkomaille

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Ihme että jos mamua ei pistetä maahanpoistumiskieltoon ja oteta passia haltuun, niin lähtee pakoon. Kannatti mennä kahden mamun matkaan. Taas opetus siitä ettei kaikki nyt vaan ole saman arvoisia. Maailmassa on myös kusipäitä ja suurella prosentilla mamut juuri ovat täysiä kusipäitä varsinkin naisia kohtaan. Silti feministit näitä väkisin tänne roudaa. Fiksua.
"Those who want respect, give respect."
QwertyKeyboard
Olivia Benson
Viestit: 709
Liittynyt: To Huhti 25, 2019 4:05 pm

Re: Miia, 27, vangittiin tuntikausiksi ja raiskattiin julmasti useita kertoja - Tekijä pakeni ulkomaille

Viesti Kirjoittaja QwertyKeyboard »

jepulis82 kirjoitti: Pe Marras 13, 2020 10:03 am Ihme että jos mamua ei pistetä maahanpoistumiskieltoon ja oteta passia haltuun, niin lähtee pakoon. Kannatti mennä kahden mamun matkaan. Taas opetus siitä ettei kaikki nyt vaan ole saman arvoisia. Maailmassa on myös kusipäitä ja suurella prosentilla mamut juuri ovat täysiä kusipäitä varsinkin naisia kohtaan. Silti feministit näitä väkisin tänne roudaa. Fiksua.
Maastapoistumiskielto ei estä poistumista maasta se on vain byrokraattinen toimenpide, joka pätee vain suomessa. Passin haltuunotto ei myöskään auta mitään, koska aina voi väittää passin hävinneen ja vaikka suomen "hävitetty" passi mitäitöitäisiin ulkomaan asukaalla voi olla jemmassa oman lähtömaansa passi jonka mitätöinti ei ole suomen päätettävissä.

EU sisärajoilla harvoin edes on mitään tarkastuksia, joten maastapoistuminen onnistuu myös ilman papereita ja passeja. Jos jotain tarkastuksia onkin ne ovat usein vain pistotarkastuksia ja haaviin jääminen on äärettömän epätodennäköistä.

Fakta nyt vaan on, että ulkomaalaiset raiskarit voivat helpolla poistua suomesta tekonsa jälkeen toisin kuin pelkästään Suomen kansalaisuuden omaavat raiskaajat. Se johtuu ihan siitä samasta byrokratiasta millä kaikkea toimintaa täällä ohjaillaan.
jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3918
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Miia, 27, vangittiin tuntikausiksi ja raiskattiin julmasti useita kertoja - Tekijä pakeni ulkomaille

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

QwertyKeyboard kirjoitti: Ma Marras 16, 2020 7:38 pm
jepulis82 kirjoitti: Pe Marras 13, 2020 10:03 am Ihme että jos mamua ei pistetä maahanpoistumiskieltoon ja oteta passia haltuun, niin lähtee pakoon. Kannatti mennä kahden mamun matkaan. Taas opetus siitä ettei kaikki nyt vaan ole saman arvoisia. Maailmassa on myös kusipäitä ja suurella prosentilla mamut juuri ovat täysiä kusipäitä varsinkin naisia kohtaan. Silti feministit näitä väkisin tänne roudaa. Fiksua.
Maastapoistumiskielto ei estä poistumista maasta se on vain byrokraattinen toimenpide, joka pätee vain suomessa. Passin haltuunotto ei myöskään auta mitään, koska aina voi väittää passin hävinneen ja vaikka suomen "hävitetty" passi mitäitöitäisiin ulkomaan asukaalla voi olla jemmassa oman lähtömaansa passi jonka mitätöinti ei ole suomen päätettävissä.

EU sisärajoilla harvoin edes on mitään tarkastuksia, joten maastapoistuminen onnistuu myös ilman papereita ja passeja. Jos jotain tarkastuksia onkin ne ovat usein vain pistotarkastuksia ja haaviin jääminen on äärettömän epätodennäköistä.

Fakta nyt vaan on, että ulkomaalaiset raiskarit voivat helpolla poistua suomesta tekonsa jälkeen toisin kuin pelkästään Suomen kansalaisuuden omaavat raiskaajat. Se johtuu ihan siitä samasta byrokratiasta millä kaikkea toimintaa täällä ohjaillaan.
Unohdin ihan että rajojen yli pääsee kuka tahansa, mutta kun haluan tallettaa 50€ omalle tililleni, niin tarvitsen henkkareita ja saan vastailla 10 kysymykseen siitä että olenko terroristi. Nykyaika on mahtavaa.
"Those who want respect, give respect."
Vastaa Viestiin