Äärioikeistoon liittyvä rikosepäily

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
Säde-Sisko
Axel Foley
Viestit: 2251
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: KRP:n tutkinnassa äärioikeistoon liittyvä rikosepäily

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »

Supolta kun kysytään terrorismista ja viimein myöntävät islamistisen terroriuhan mutta samaan hengen vetoon mainitaan äärioikeiston uhka. Sillä tavalla lievennetään islamismia kun kerrotaan että onhan sitä suomessa muutakin. Tällainen äärioikeiston uhka koostuu suurimmalti osin nettikirjoittelusta ja jos koskaan kohdentuu niin se on yksittäiseen henkilöön. Islamiterrorismia ei voi oikein verrata suoraan tällaiseen koska missä vaan torille mennessä voi kuorma-auto syöksyä ihmisjoukkoon. Siinä on satunnaisesti ihan koko kansa uhattuna.

Selkeästi toimiva ja hämärryttävä uutinen kun tälläkin siirryttiin puhumaan asian vierestä kiistelemällä oikeistosta ja vasemmistosta.
”En ole puolesta, enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin”
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3763
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: KRP:n tutkinnassa äärioikeistoon liittyvä rikosepäily

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Tämä alkaa kyllä olla vahvoilla vuoden valeuutisen kilpailussa.
Mitaleille pääsee joka tapauksessa.

Yle Uutiset eilen:
  • KRP tutkii laajaa rikosvyyhteä: Kuitenkin puhutaan vain tästä ilmeisesti alunperun Ala-Tuuhoselta löydetystä "listasta"
  • Uhattuina on Ohisalo ja Valtakunnansyyttäjä. Mutta ei sitten kuitenkaan ole
  • Kamalia natsipoliiseja mukana. Ketään ei kuitenkaan ole vangittu

ei kohteena.jpeg
ei kohteena.jpeg (95.22 KiB) Katsottu 2140 kertaa

Tämä nyt on vain tietysti ajatus, mutta mitä jos lopetettaisiin suomalaisen yhteiskunnan totaalinen paskominen islamilla, EU:lla ja globalisaatiolla, niin kukaan ei ala oirehtimaan, ja katso olevansa pakotettu toimimaan ikävästi?
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
Avatar
Krum
Frank Drebin
Viestit: 381
Liittynyt: Ti Elo 22, 2017 10:13 pm

Re: KRP:n tutkinnassa äärioikeistoon liittyvä rikosepäily

Viesti Kirjoittaja Krum »

Säde-Sisko kirjoitti: Su Joulu 13, 2020 9:43 am Supolta kun kysytään terrorismista ja viimein myöntävät islamistisen terroriuhan mutta samaan hengen vetoon mainitaan äärioikeiston uhka. Sillä tavalla lievennetään islamismia kun kerrotaan että onhan sitä suomessa muutakin. .
Tällaista kitkettiin jo ala-asteella, kun harjoiteltiin paneelikeskustelua, samoin harjoiteltiin muita argumentoinnin perussääntöjä. Kertaus tekisi hyvää Supolle, poliisille, poliitikoille, internetin keskustelijoille, itse kullekin säädylle.
Avatar
Simple
Alibin satunnaislukija
Viestit: 56
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 1:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: KRP:n tutkinnassa äärioikeistoon liittyvä rikosepäily

Viesti Kirjoittaja Simple »

holmesin haamu kirjoitti: Su Joulu 13, 2020 4:03 am Äärioikeiston vaarallisuuteen pitää ilman muuta puuttua, jos on aihetta. Mutta näitä ilmiöitä liioitellaan tietoisesti. Enemmän pitää puuttua varsinkin järjestelmällisiin ongelmiin.
Hei olen täysi samaa mieltä. Kaikkien ääriliikkeiden vaarallisuuteen pitää puuttua, ne ruokkivat toinen toisiaan. Ja ilmiöiden syntymekanismit tutkia ja tiedostaa. Ja puuttua järjestelmälliseen ongelmaan - siihen että ihmiset radikalisoituvat. On helppoa ja väärin alentaa ääritoimijat "tyhmiksi" tai "sivistymättömiksi", samoin kuin kaikki Suomeen muuttaneet muslimit radikaaleiksi fundamentalisteiksi. On helppoa myös kieltää radikalisoituneilta pommien heittely ja natsilipun liehuttelu, vaikeampaa on yrittää pitää ihmisten mielipidemaailma kultaisella keskitiellä. Minusta tämä mielipiteiden radikalisoituminen on yksi askel kohti toiminnan radikalisoitumista, ja pidän sitä erittäin vaarallisena uhkana tulevaisuuden turvallisuudellemme, kuten jo aiemmin tässä ketjussa esitin.

Kun äärioikeiston kannattajia on nyt Krp:n tutkinnassa törkeästä ihmisen terveyteen kohdistuvan rikoksen suunnittelusta, miksi ihmeessä sitä väheksyttäisiin? Ja sitten ulistaan että äärivasemmiston tekoja katsotaan läpi sormien. Miksi sitten nyt pitäisi katsoa läpi sormien äärioikeiston toimia? Missä luotto siihen että kaikki väkivalta ihmistä kohtaan tullaan tuomitsemaan? Emme elä enää poliittisten turvasäilöjen tai puhdistusten ajalla, valvova poliisimme ei ole tiettyjen puolueiden lieassa. Kaikki tuo maalailu, että poliisit ovat natseja tai että krp on vasemmistoeliitin toimija, on tuulesta temmattua ja vain hämärtää todellisuutta ja lisää eripuraamme (joka johtaa radikalisoitumiseen ja vihapuheeseen ja ymmärtämättömyyteen ja ääriliikkeisiin ja väkivallan tekoihin). Ugh! Lopettakaamme siis turhanpäiväinen panettelu ja syyttely, ja tuomitkaamme kaikki ääritoiminta ja väkivallan teot hep!
Viimeksi muokannut Simple, Su Joulu 13, 2020 2:43 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1494
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: KRP:n tutkinnassa äärioikeistoon liittyvä rikosepäily

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

14 viestiä siirretty ketjuun Antifa: viewtopic.php?f=6&t=4213
Tämä ketju mitä nyt luette koskee otsikon aihetta. Ei äärioikeistoa ja heidän tekojaan yleensä. Ei myöskään Antifaa eikä silakoita.
-NILS-
Ne tietää, jotka tietää...
Knobster
Theo Kojak
Viestit: 1191
Liittynyt: To Loka 08, 2020 10:19 pm

Re: KRP:n tutkinnassa äärioikeistoon liittyvä rikosepäily

Viesti Kirjoittaja Knobster »

Knobster kirjoitti: La Joulu 12, 2020 6:20 am Näistäkin onnettomia suunnitelmiaan tekevistä höyrypäistä olisi ihan lukea.
Kiva kun modet omavaltaisesti muokkaavat viestejä :) Tästä aiheesta olisi tosiaan kiva lukea. Viesti tosin jatkui sillä että ketju on lukukelvoton koska vaihteeksi taas täynnä rasistista sontaa. Kuten koko foorumi.

Kuten mainitsin, osa viesteistä siirretty Antifa ketjuun. Omavaltaisesti. Sinulta kysymättä. Kukin määrittelee omalla tavallaan ketjun "lukukelvottomuuden". Puolin ja toisin.
-NILS-
Avatar
Maigreeni
Harjunpää
Viestit: 313
Liittynyt: Su Maalis 31, 2019 8:59 am

Re: KRP:n tutkinnassa äärioikeistoon liittyvä rikosepäily

Viesti Kirjoittaja Maigreeni »

jasso kirjoitti: La Joulu 12, 2020 9:12 pm Olipa säälittävä yritys kääntää huomiota pois Pekka-pojasta.
Mutta mitä voikaan odottaa vihreiltä, joiden älykkyys on tasolla..., no vihreiden tasolla.
Njaa. Tietysti yritys on läpinäkyvä jokaiselle, joka ottaa asioista itsenäisesti selvää eikä usko mediaan kuin Jumalan sanaan, tai joka ei vihreisiin lähtökohtaisesti myötämielisesti suhtaudu, mutta valitettavasti tosi moni muutoin täysin järkevä ihminen edelleen luottaa valtamedioihin. Vihreiden veto tuskin oli tyhmä. Hyökkäys on aina paras puolustus. Esim demokraattien Russiagate oli asioista perilläolevan silmissä täysin läpinäkyvä veto, jolla huomio siirretiin pois Hillaryn vuodetuista sposteista ja kamasta, mikä niissä paljastui, mutta läpi meni. Trump ja hänen kannattajansa saatiin puolustuskannalle, ja kuvittelivat vielä voittaneensa jupakan, kun lopulta paljastui, että juttu oli höplää alusta loppuun. Eivät voittaneet. Hillary spostit unohdettiin, ja juuri tämä oli tarkoitus. Tarkoitus ei missään vaiheessa ollut Trumpin syrjäyttäminen, koska tiedettiin alustapitäen, ettei mitään todisteita ollut. Myös taannoinen Alpo Rusi-gate Suomessa oli keino ohjata huomio pois eräiden johtavien demareiden kytköksistä. Ja näytti toimineen, vaikka Rusi kaikki tänään myöntävät, että Rusi oli syytön.

Kun media on tällaisten sinänsä alkeellisten vetojen takana, ei ole mitenkään selvää, miten tulee käymään.

Nyt jää nähtäväksi, löytyykö persuilta taktista älykkyyttä hyödyntää tämä Vihreiden kiistattoman härski siirto. Tässä olisi tuhannen taalan paikka vähentää maltin kansan luottamusta massaviestintään tuomalla julki se hävytön tapa, jolla he vihreiden taakse asettuvat. Olisi myös loistava tilaisuus vähentää ihmisten uskoa Vihreisiin ja vihervasemmistoon yleensä. Mutta nähtäväksi jää löytyykö tällaista osaamista. Eihän se helppoa ole, kun koko media on vastassa, ja vaatisi todellakin hyvää pelisilmää. Joillain persuilla sitä on, toisilla ei sitten yhtään.

Summa summarum, kyse on siitä, että keskustelu pyritään ohjaamaan ”poliittiseen väkivaltaan” ja etenkin äärioikeiston poliittiseen väkivaltaan, ja vaikka lopulta tietysti paljastuu, että kyse oli vain jostain typeristä nimilistoista, joita vasemmistolaiset levittävät vielä paljon laitaoikeistoa aktviivisemmin, jos ja kun huomio saadaan suunnattua tähän, voi tosiaan käydä niin, että Haaviston rikokset unohtuvat. Pekka vetäytyy puolueessa takavasemmalle, ja homma jää unholaan.
Että naisella ei voi olla peeenistä on itsepintainen myytti, joka valistunut aikakautemma on luojan kiitos murtanut kuten luotettava media Newsweek tässä paljastaa! https://www.newsweek.com/can-woman-have ... ed-1093051
Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1494
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: KRP:n tutkinnassa äärioikeistoon liittyvä rikosepäily

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Tähän ketjuun ei sitten sotketa muiden kuin "äärioikeiston" tekosia.
Whattaboutismista tulee pitkiä banneja.

T. Punakynä
Ne tietää, jotka tietää...
Tiinas
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1458
Liittynyt: Su Helmi 11, 2018 11:00 am

Re: Krp tutkii äärioikeistoon liittyvää vakavaa rikosepäilyä, jonka kohteena olivat mahdollisesti valtakunnansyyttäjä ja

Viesti Kirjoittaja Tiinas »

JanitaSlim kirjoitti: La Joulu 12, 2020 10:03 am

Molemmat henkilöt ovat osa äärioikeistoa. Heitä voidaan nähdä samoissa kuvissa Oodinien yms. äärioikeistolaisten kanssa. Kukaan tavallinen ihminen ei mene äärioikeistolaisten järjestämiin tapahtumiin, tai heidän kanssaan yhteiskuviin.
Äärioikeistolaisuuskäsitykseen kaipaisin tarkennusta.
Onko siis PS tai kokoomukseen kuuluminen äärioikeistolaisuutta?. Entä jäsenyys kristillisissä? Onko kokoomukset ministerit äärioikeistolaisuutta?

Määrittele natsi, määrittele fasisti? Määrittele rasisti

Tuo whattaboutismi on kyllä vaarallista.

Vaaditaanko edes väkivallan olemassaoloa, tai tuomiota, vai riittääkö uutiskynnyksen ylitys oikeistolaisuudella medioissa. Niinkuin täällä on jo melkein kaikissa viesteissä tilanne ollutkin. Lukijan mielenpahoittuminen
Tackleberry kirjoitti: ↑
Eli tänä vuonna poliisi on ampunut 42 valkoista ja 31 mustaa.
Valkoisia maassa on sellaiset 234 miljoonaa ja mustia 40 miljoonaa, mutta ongelma tässä on se, että "valkoisia tapetaan enemmän, saatana!"
Ei helvetti
Avatar
Säde-Sisko
Axel Foley
Viestit: 2251
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: KRP:n tutkinnassa äärioikeistoon liittyvä rikosepäily

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »

Simple kirjoitti: Su Joulu 13, 2020 2:27 pm
Kun äärioikeiston kannattajia on nyt Krp:n tutkinnassa törkeästä ihmisen terveyteen kohdistuvan rikoksen suunnittelusta, miksi ihmeessä sitä väheksyttäisiin?
Siksi sitä väheksytään koska tällaisen vihapuhe ja kansankiihotus kiimassa kriminalisoidaan pienimpiäkin viittauksia kiihtyvällä tahdilla ja kun tiedetään median laita niin varmasti uutisoidaan. Silti meille ei oikeaa asian laitaa ole kerrottu.

Supo uhkista puhuessa mainitsee myös islamin. Mielestäni sen uhka on paljon merkittävämpi kun radikalismi on jo juurtuneena valmiina ja kupla vain odottaa puhkeamistaan. Tänne niitä haalitaan hallituksen voimalla mutta eivät itse näe siinä mitään ongelmaa.

Sen sijaan heidän ongelma mihin pitää puuttua on mielipiteen ilmaisu netissä rumalla tavalla. Siitä taitaa lopulta olla tästäkin äärioikeiston uhasta kysymys.
”En ole puolesta, enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin”
Chikatilo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1517
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: KRP:n tutkinnassa äärioikeistoon liittyvä rikosepäily

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Poliittinen väkivalta on väkivaltaa siinä missä muukin. Emme ole lähelläkään sitä tilannetta, että kansalaisten tarvitsisi itsepuolustukseksi järjestelmää vastaan tarttua aseisiin, vaikka järjestys-, tuomio- ja poliittisen vallankäytön väärinkäyttöä valitettavasti ilmenee.

Aikoinaan militantit kommunistit saatiin rauhoittumaan ottamalla heidät mukaan päätöksentekoon ja huomioimalla myös tämän (melko suuren) kansanosan tarpeita. Nyt ollaan menossa 30-luvun alun kommunistilakien suuntaan, mutta kohteena tällä kertaa konservatiivinen kansanosa. Kyse on pahimmillaan vihreästä ja vasemmistolaisesta fasismista.

Ihmettelen holtitonta uutisointia asiasta. Otsikot kirkuvat kauheuksia, joita sitten vähän kerrallaan oiotaan. Ei synny käsitystä, mitä todella on tapahtunut, millainen verkostoituminen on kyseessä, keitä tutkinta koskee ja mitkä ovat olleet epäillyn toiminnan tavoitteet. Jos poliisi tai syyttäjä suoltaa näin sekavaa tekstiä, ollaan jo lähellä virkavirhettä. Sen käsitän, että toimittajat eivät ymmärrä asioita, eivätkä usein osaa pysyä totuuden kaidalla polulla... Myös äärioikeiston käsite on kovin epäselvä, vaikka sitä ja rasismia huudetaan jatkuvasti. Vaikuttaa siltä, että 1980-luvulla maltilliseksi demariksi tunnustautunut kuuluu nykyään äärioikeistoon, ellei ole omaksunut internationalismia.

Rikosnimikkeillä on myös helppo pelailla. Ampuma-aserikos kuulostaa todella vakavalta ja tuo mieleen singot ja konepyssyt. Kuitenkin kyseiseen rikokseen syyllistyy myös hän, joka kirjahyllyssään säilyttää valtion myymälästä muutama vuosi sitten laillisesti ostettua Suomi-konepistoolin lipasta, jonka on saanut 50-vuotislahjaksi hopealevykkeellä varustettuna.

Väkivallan ihannointi syö Suomen kaltaisessa yhteiskunnassa poliittista uskottavuutta, sen tulevat äärilaitojen liepeillä kalastelevat huomaamaan. On kuitenkin myös vastuutonta harrastaa jatkuvaa poliittista ja yhteiskunnallista provosointia heiluttaen valheellisesti oikeusvaltion ja laillisuuden lippua.

Ps: Miksi Tubbs? Miksi ei Crockett? Kiintiökö?
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.
Daddy Slam
Agentti Scully
Viestit: 669
Liittynyt: Pe Tammi 04, 2019 3:54 pm

Re: KRP:n tutkinnassa äärioikeistoon liittyvä rikosepäily

Viesti Kirjoittaja Daddy Slam »

" Poliittinen väkivalta on väkivaltaa siinä missä muukin. Emme ole lähelläkään sitä tilannetta, että kansalaisten tarvitsisi itsepuolustukseksi järjestelmää vastaan tarttua aseisiin, vaikka järjestys-, tuomio- ja poliittisen vallankäytön väärinkäyttöä valitettavasti ilmenee. "

Tässä olet todennäkoisesti väärässä. Kansalaiset joutuvat täl hetkellä tekemään kaikkensa suojautuakseen järjestelmän jatkuvalta vahingoittamisyrityksistä.
Avatar
Simple
Alibin satunnaislukija
Viestit: 56
Liittynyt: Ke Helmi 06, 2013 1:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: KRP:n tutkinnassa äärioikeistoon liittyvä rikosepäily

Viesti Kirjoittaja Simple »

Säde-Sisko kirjoitti: Su Joulu 13, 2020 6:26 pm
Siksi sitä väheksytään koska tällaisen vihapuhe ja kansankiihotus kiimassa kriminalisoidaan pienimpiäkin viittauksia kiihtyvällä tahdilla ja kun tiedetään median laita niin varmasti uutisoidaan. Silti meille ei oikeaa asian laitaa ole kerrottu.

Supo uhkista puhuessa mainitsee myös islamin. Mielestäni sen uhka on paljon merkittävämpi kun radikalismi on jo juurtuneena valmiina ja kupla vain odottaa puhkeamistaan. Tänne niitä haalitaan hallituksen voimalla mutta eivät itse näe siinä mitään ongelmaa.

Sen sijaan heidän ongelma mihin pitää puuttua on mielipiteen ilmaisu netissä rumalla tavalla. Siitä taitaa lopulta olla tästäkin äärioikeiston uhasta kysymys.
Eli olet sitä mieltä että KRP tutkii vaarattoman äärioikeiston nettikirjoittelua eikä törkeää henkeen kohdistuvan rikoksen suunnittelua?
Chikatilo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1517
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: KRP:n tutkinnassa äärioikeistoon liittyvä rikosepäily

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Daddy Slam kirjoitti: Su Joulu 13, 2020 11:55 pm Tässä olet todennäkoisesti väärässä. Kansalaiset joutuvat täl hetkellä tekemään kaikkensa suojautuakseen järjestelmän jatkuvalta vahingoittamisyrityksistä.
Tällä ajatuksella voitaisiin perustella myös islamilainen terrorismi länsimaissa... Muutat vain ”kansalaiset” muotoon ”islamin uskossa olevat kansalaiset” ja ”järjestelmän” ”maallistuneeksi järjestelmäksi”.

Suurin osa kansasta hyväksynee järjestelmänä mieluummin vammaisen demokratian irvikuvan kuin avoimen anarkian tai terrorin - niin kauan kuin peruselinehdot toteutuvat. Tämähän näkyy jopa äänestyskäyttäytymisenä. Tuntematon olosuhteiden muutos koetaan suurempana uhkana kuin tilanteen hidas, mutta ennalta tunnettu huononeminen.

Vallankumousmielisten (oikealla ja vasemmalla) kannattaa muistaa miten Ernesto ”Che” Guevaralle kävi maassa, jossa tyytymättömyys ei ollut saavuttanut kriittistä massaa. Huonokin parlamentarismi voi tuottaa parempia lopputuloksia kuin radikalismi.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.
Daddy Slam
Agentti Scully
Viestit: 669
Liittynyt: Pe Tammi 04, 2019 3:54 pm

Re: KRP:n tutkinnassa äärioikeistoon liittyvä rikosepäily

Viesti Kirjoittaja Daddy Slam »

Chikatilo kirjoitti: Ma Joulu 14, 2020 12:17 am
Daddy Slam kirjoitti: Su Joulu 13, 2020 11:55 pm Tässä olet todennäkoisesti väärässä. Kansalaiset joutuvat täl hetkellä tekemään kaikkensa suojautuakseen järjestelmän jatkuvalta vahingoittamisyrityksistä.
Tällä ajatuksella voitaisiin perustella myös islamilainen terrorismi länsimaissa... Muutat vain ”kansalaiset” muotoon ”islamin uskossa olevat kansalaiset” ja ”järjestelmän” ”maallistuneeksi järjestelmäksi”.

Suurin osa kansasta hyväksynee järjestelmänä mieluummin vammaisen demokratian irvikuvan kuin avoimen anarkian tai terrorin - niin kauan kuin peruselinehdot toteutuvat. Tämähän näkyy jopa äänestyskäyttäytymisenä. Tuntematon olosuhteiden muutos koetaan suurempana uhkana kuin tilanteen hidas, mutta ennalta tunnettu huononeminen.

Vallankumousmielisten (oikealla ja vasemmalla) kannattaa muistaa miten Ernesto ”Che” Guevaralle kävi maassa, jossa tyytymättömyys ei ollut saavuttanut kriittistä massaa. Huonokin parlamentarismi voi tuottaa parempia lopputuloksia kuin radikalismi.
Tämän hetken järjestelmä on korporaatioiden johtama ja sanelema. Mikä tahansa nykyiseen verraten kelpaa, paitsi enemmän korporaatiojohtoista ( on niitä muutama muukin :) ) Lähes jokainen kärsii nykyisestä, kaikki eivät vain kykene ymmärtämään sitä.
Vastaa Viestiin