Neljän kuukauden ikäinen tyttövauva surmattu Oripäässä

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
WinstonSmith
Lauri Hanhivaara
Viestit: 149
Liittynyt: Ti Joulu 10, 2013 10:40 pm

Re: Neljän kuukauden ikäinen tyttövauva surmattu Oripäässä

Viesti Kirjoittaja WinstonSmith »

Tekijä ja surmatun äiti olivat eronneet. Äiti asui vauvan kanssa eri asunnossa kuin tekijä. Tästä huolimatta 4 kk ikäinen vauva oli isällä surmapäivää edeltävänä päivänä sekä surmapäivänä. Kuulostaa aika erikoiselta, että imeväisikäinen on toista päivää, ehkä pidempäänkin erossa äidistä. Varsinkin kun tämä isä nyt on selvästikin tiputellut vauvaa sohvalta ja moukaroinut päätä koko pitkän viikonlopun. Toivottavasti tekijänkin pään alle jää puulelu jos toinenkin vapaapudotuksen jälkeen.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Neljän kuukauden ikäinen tyttövauva surmattu Oripäässä

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

matamimimmi kirjoitti: Ma Joulu 14, 2020 5:50 pm Mikä tämän vauvamurhaajan nimi on ?
Maikkarin mukaan Juha Antti Heikkinen.
BeetaBob
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 7:52 pm

Re: Neljän kuukauden ikäinen tyttövauva surmattu Oripäässä

Viesti Kirjoittaja BeetaBob »

Tässä äidin tämän iltainen, sydäntäraastava kommentti eräässä ryhmässä. Jätetään äiti rauhaan ja annetaan hänen surra.


"Tässä teille tiivistelmä, kauan olen lukenut itku silmässä teidän kamalia spekulaatioita, mutta enää en vaan voi suodattaa tälläistä 😑
Minun lapseni tapettiin MINUN PIENI TYTTÖNI ❤️
Teillä ei ole hajuakaan siitä mitä käyn läpi Tällä hetkellä ja siitä asti, kun poliisit tuli ovelleni kertomaan suru uutisen.

Tässä taustoja! Rakastuin mieheen joka asui yksin kaikkien aiempien lastensa kanssa (4kpl) hän oli aivan tavallinen ihminen ja isä. Muutin kahden lapseni kanssa hänen luokseen. Elettiin normaalia elämää. Juha kävi töissä ja minä olin kotona silloisen nuorimman lapseni kanssa. Merkkejä väkivallasta ei ollut eikä meillä ollut minkäänlaista parisuhdeväkivaltaa saatika väkivaltaa lapsia kohtaan, jäähypenkki meillä oli käytössä. Aika kului ja halusimme yhteisen lapsen, tulinkin raskaaksi, mutta pojalla todettiin downin syndrooma ja päädyttiin keskeyttämään raskaus. Yksi vaikeimmista päätöksistä koko elämässäni, mutta niin synnytin itkien sikiön. Yritettiin uudelleen ja aloin odottamaan lastani. Olimme onnellisia hänestä, muutimme toiselle paikkakunnalle ja tällöin kaksi Juhan lasta muutti äidilleen ja kaksi meidän kanssa muualle. Minun poikani isä kuoli, ja niin poikani alkoi pitämään Juhaa isänään.

Suhteemme muuttui ja sen enempää eromme sisällöstä en koe tarvetta teille avata.

Synnytys lähestyi ja Juha oli synnytyksessä mukana ja saimme kauneimman prinsessan syliimme. Tyttö alkoi heti syödä korviketta minun kroonisen rintatulehduksen ja kyvyttömyyden imettämisen vuoksi. Alkuun Juha kävi luonani paljon ja hoiti aina kauniisti lasta yö heräämiset kylvetykset ja kaiken.

Juha sai siitä varmaan kipinää että suhteemme voisi jatkua, ilmoitin ettei voisi ja tällöin emme enää juurikaan kyenneet olemaan samassa tilassa.

Puhuimme lasten ja huoltajuuden rooleista ja Juha halusi olla isä pojalleni jonka biologinen isä hän ei ollut, päädyttiin siihen että tyttäreni ja poikani viettävät isillä öitä.

Juha halusi näin hän sanoi saavansa voimaa lapsista. Sinä viikonloppuna kun Juha oli murtanut tyttäreni kylkiluut hän palautti lapset normaalisti. Minä huomasin heti että tyttäreni itki eri tavalla, mittasin kuumeen ja kuumetta oli. Huomasin myös tyttäreni olevan kosketukselle herkkä jossain asennoissa. Menimme tyksiin jossa lastenlääkäri tutki tyttäreni, ei löytynyt mitään. Kysyin aristelusta ja kerroin miten minusta tuntuu, että häntä sattuu kovasti. Lääkäri antoi vastaukseksi, että pienet lapset saattavat jännittää lihaksiaan paljon kipeänä ja kuumeessa ja kipuilu saattaisi johtua siitä. Palasimme kotiin ja kipuilu jatkui, vein tyttäreni taas tyksiin samoilla oireilla, jälleen lasten lääkäri tutki tytön ja löytyi korvatulehdus johon saimme antibiootti kuurin. Kuurin loputtua kuume ja kipuilu loppui. En missään kohtaa epäillyt Juhan pahoinpidelleen tyttöä, hän tiesi meidän sairaala käynneistä eikä avannut tässäkään kohtaa suutaan.

Hän halusi taas ottaa lapsia ja silloin tapahtui ketju joka lukee uutisissa.
Minun elämältä lähti pohja minun pieni tyttöni on tapettu 💔 miten en vaistonnut mitään!? Se itsesyytösten määrä! Mitä olisin voinut tehdä toisin!? MIKSI Juha ei pyytänyt apua tai sanonut ettei pärjää.
Tyttäreni joi korviketta ja nukkui hyvin öisin heräsi kerran jos ollenkaan ja oli muutenkin aivan ihana sekä tyytyväinen vauva❤️

Peliongelmasta sen verran että Juhalla ei ollut pelikonsolia eikä edes telkkaria tekohetkellä.

Olen menettänyt tyttäreni kamalimmalla tavalla ja te koette olevanne yläpuolelta minua arvostelemaan!? Ette todellakaan voi tietää tuskaa jonka kanssa elän päivittäin.

Se viha jota koen Juhaa kohtaan on sanoinkuvaamatonta, uskon kuitenkin, että karma rankaisee häntä.
Jos joku kokee tarvetta arvostella minua saa hän tulla tekemään sen minun eteeni.

Iso kiitos teille kaikille jotka on puolustanut ja ottanut osaa suruuni ❤️".
Avatar
SimoSakari
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: Ma Joulu 31, 2018 11:53 pm

Re: Neljän kuukauden ikäinen tyttövauva surmattu Oripäässä

Viesti Kirjoittaja SimoSakari »

Ylempi oli nopeampi kuin minä, mutta kiinnitin huomion tuohon, että isällä ei ollut ollenkaan pelikonsolia tms. tekoaikaan. Sitä on taas tietäjät ollut liikkeellä.

Lisäys: Onko äiti julkaissut tuon useammassa ryhmässä, koska osoittaa tuon kirjoituksensa häntä arvosteleville henkilöille, mutta itse en ainakaan Naistenhuoneelta löytänyt muita kuin isää haukkuvia viestejä?
Viimeksi muokannut SimoSakari, Ma Joulu 14, 2020 11:31 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
I'm the devil who's searching for redemption
sarah6719
Roger Murtaugh
Viestit: 862
Liittynyt: Ti Tammi 22, 2019 3:48 pm

Re: Neljän kuukauden ikäinen tyttövauva surmattu Oripäässä

Viesti Kirjoittaja sarah6719 »

No niin mistä se pelikonsoli siihen tupsahti? Mikähän se motiivi on ollut? Kosto erosta äidillekö? Aivan kauheaa jos näin on.
BrittanyMur
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: Su Joulu 16, 2018 6:26 pm

Re: Neljän kuukauden ikäinen tyttövauva surmattu Oripäässä

Viesti Kirjoittaja BrittanyMur »

sarah6719 kirjoitti: Ma Joulu 14, 2020 11:27 pm No niin mistä se pelikonsoli siihen tupsahti? Mikähän se motiivi on ollut? Kosto erosta äidillekö? Aivan kauheaa jos näin on.
Kun luki äidin tekstin sekä kaikki uutiset tästä tapauksesta niin kosto siitä ettei äiti ole halunnut jatkaa suhdetta on ihan mahdollinen. Niinhän se meni esim. Ivalon perhesurmassakin 2018, tapettiin lapsi jotta saatiin kostettua äidille. Erona toki että silloin isä otti hengen myös itseltään.
sarah6719
Roger Murtaugh
Viestit: 862
Liittynyt: Ti Tammi 22, 2019 3:48 pm

Re: Neljän kuukauden ikäinen tyttövauva surmattu Oripäässä

Viesti Kirjoittaja sarah6719 »

Se tulee mieleen kyllä ekana se kostaminen....... vaikka motiivia ei ole sanottu. Todella nopeaan he erosi jos ennen tytön syntymää jo...Jotain on siihenkin tullut sitten muuta kuin väkivaltaa jos oikein tekstin tulkitsin että suhde loppui ....Aika kauheaa kun ihminen muuttuu noin tai mikä sai hänet muuttumaan pitää kysyä. Veikkaan kuitenkin kostoa kun oli yhteinen lapsi. Hän kyllä löytää edestään sen minkä taakseen jättää elämän varrella. Sääli muita lapsiaan jos heille hyvä isä. Hekin kärsii. Kaikki läheiset ja ehkä vanhemmatkin....-koskettaa monia ihmisiä.
NeitiEtsivätär
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: Su Maalis 24, 2013 4:48 pm

Re: Neljän kuukauden ikäinen tyttövauva surmattu Oripäässä

Viesti Kirjoittaja NeitiEtsivätär »

Jos äiti kirjoittaa, että oli tyytyväinen ja ihana vauva, joka ei pahemmin heräillyt, ei välttämättä ollutkaan sitä isällään.
4 kk on vielä niin pieni.
Ja vaikkei imettänytkään,
on vauva usein äidin kanssa vielä niin tiukassa symbioosissa.
Etenkin kun eivät isän kanssa edes asuneet yhdessä,
että pieni on saattanut olla hyvinkin hämillään ja itkuinen isän seurassa.
Jos tämä hermostuttanut isän ja kohdistanut tuota väkivaltaa pikkuiseen näissä tilanteissa.
Joka tapauksessa oli "syy" mikä vain tämä uutinen sai minut niin surulliseksi ja oikeastaan voimaan pahoin. Pieni viaton taimi.
Toivottavasti tosiaan karma on olemassa.
Supoteus
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: Ti Heinä 31, 2018 7:27 pm
Paikkakunta: Ouagadougou

Re: Neljän kuukauden ikäinen tyttövauva surmattu Oripäässä

Viesti Kirjoittaja Supoteus »

Oliko se nyt niin että ensikertalaisena jos ja kun istuu kiltisti niin pääsee puolella tuomiolla eli kokonaista 4v ja 3kk murhasta. Halpa on ihmishenki suomessa. Sinänsä aika jännä että todettu syyntakeiseksi eli olisi ymmärtänyt tekonsa seuraukset. Kysymys kuuluu että miksi hän teki tekonsa?
Mikäli kyseessä oli kosto parisuhteen päättymisestä niin ei se kovin tervettä ole. Hieman merkillistä on myös se että äiti on 4kk ikäisen lapsensa antanut isälle hoitoon kun ovat olleet eri osoitteissa. Toki en ketään syytä mistään ja jälkiviisastelu on helppoa etenkin jos ja kun kyseessä on aiemmin ollut täysin normaali henkilö.

MTVUutiset ja Jarkko Sipilä kirjoittaa uutisessa näin:
Tapon ja pahoinpitelyn lisäksi Juha Heikkinen tuomittiin kahdesta ampuma-aserikoksesta yhteensä 8 v 6 kk vankeusrangaistukseen.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kas ... #gs.njbcuy

Oispa kiva tietää koska noi ampuma-aserikokset on syntynyt ja onko kyseessä ollut esim. luvaton ase vai väärin säilytetty tm.
"Mies tapettiin Tyrväällä".
"Ai siis millä se tapettiin?"
25hu25h25u
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Pe Kesä 05, 2020 1:29 pm

Re: Neljän kuukauden ikäinen tyttövauva surmattu Oripäässä

Viesti Kirjoittaja 25hu25h25u »

Supoteus kirjoitti: Ti Joulu 15, 2020 2:22 am Oliko se nyt niin että ensikertalaisena jos ja kun istuu kiltisti niin pääsee puolella tuomiolla eli kokonaista 4v ja 3kk murhasta. Halpa on ihmishenki suomessa. Sinänsä aika jännä että todettu syyntakeiseksi eli olisi ymmärtänyt tekonsa seuraukset. Kysymys kuuluu että miksi hän teki tekonsa?
Mikäli kyseessä oli kosto parisuhteen päättymisestä niin ei se kovin tervettä ole. Hieman merkillistä on myös se että äiti on 4kk ikäisen lapsensa antanut isälle hoitoon kun ovat olleet eri osoitteissa. Toki en ketään syytä mistään ja jälkiviisastelu on helppoa etenkin jos ja kun kyseessä on aiemmin ollut täysin normaali henkilö.

MTVUutiset ja Jarkko Sipilä kirjoittaa uutisessa näin:
Tapon ja pahoinpitelyn lisäksi Juha Heikkinen tuomittiin kahdesta ampuma-aserikoksesta yhteensä 8 v 6 kk vankeusrangaistukseen.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kas ... #gs.njbcuy

Oispa kiva tietää koska noi ampuma-aserikokset on syntynyt ja onko kyseessä ollut esim. luvaton ase vai väärin säilytetty tm.
*poistettu lautamiestekstiä*t:mode
TaMa
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Ma Joulu 03, 2018 2:54 pm

Re: Neljän kuukauden ikäinen tyttövauva surmattu Oripäässä

Viesti Kirjoittaja TaMa »

SimoSakari kirjoitti: Ma Joulu 14, 2020 11:21 pm
Lisäys: Onko äiti julkaissut tuon useammassa ryhmässä, koska osoittaa tuon kirjoituksensa häntä arvosteleville henkilöille, mutta itse en ainakaan Naistenhuoneelta löytänyt muita kuin isää haukkuvia viestejä?
Äityleissä haukutaan äitiä, miten antoi lapsen isälle vaikka oli pahoinpidellyt aikaisemminkin jne jne, siitä syystä äiti tuon sinne ensin varmaan kirjoitti.
sarah6719
Roger Murtaugh
Viestit: 862
Liittynyt: Ti Tammi 22, 2019 3:48 pm

Re: Neljän kuukauden ikäinen tyttövauva surmattu Oripäässä

Viesti Kirjoittaja sarah6719 »

Alusta asti on ollut ettei saisi puhua hänestä pahaa. .... eri palstoilla. Toki nyt jälkiviisaus ei auta ketään. Siinä mielessä kaikki haukkuminen on turhaa. Se ei takas tuo ketään eikä muuta asioita. Pieni oli hoitoon mutta jokainen tekee omat ratkaisut.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2443
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Neljän kuukauden ikäinen tyttövauva surmattu Oripäässä

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Suhtautuisin tuon äidinkin seliyksiin tietyllä varauksella. Ihminen mieluusti selittelee asioita omaksi edukseen. Vai luuletteko oikeasti, että joku kertoisi, että työnsin vauvan isälleen hoitoon, koska halusin ryyppäämään tms.? Jokuhan oli tietävinään ketjun alussa, että vauvan äiti oli postaillut faceen jotain että kaipasi ryyppyseuraa rsiteilylle vauvan olllessa 2kk ikäinen. Tämäkin mutsinkuvatus saattaa olla juuri näitä täysin vastuuttomia lisääntyjiä, samaa sarjaa kuin Muuramen pedon muija joka puski pentuja välineeksi yhteisiin seksileikkeihin. Eikö näistä vastuuntunnottomista ja häiriintyneistäkin äideistä ole esimerkkejä riittämiin? Joku suoriutuu vanhemmuudestaan huonosti ja joku vielä huonommin. Silti hymiöitä pukkaa ja rakaaaastetaan niitä lapsia ihan vitusti.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007681880.html
Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 37-vuotiaan miehen kahdeksan vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen nelikuukautisen tyttövauvan taposta. Uhri oli tuomitun oma lapsi.

Asiaa käsiteltiin käräjäoikeudessa suljetuin ovin marraskuussa. Oikeus määräsi lähes kaikki oikeudenkäyntiasiakirjat salaisiksi.

Tuomion mukaan Juha Antti Heikkinen tappoi lapsen yksityisasunnossa Varsinais-Suomen Oripään kunnassa lauantaina 9. toukokuuta.

Tapon lisäksi mies sai tuomion pahoinpitelystä, joka oli tapahtunut kuukautta ennen henkirikosta. Mies sai tuomion myös ampuma-aserikoksesta ja ampuma-aserikkomuksesta, joilla ei ollut yhteyttä edellisiin rikoksiin.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan isä oli myöntänyt tehneensä ruumiillista väkivaltaa lapselleen lyömällä lasta molemmilla kämmenillään yhtäaikaisesti päähän. Tämän jälkeen hän oli vienyt lapsen nukkumaan ja havainnut myöhemmin lapsen hengittävän katkonaisesti.

Mies oli itse soittanut hätäkeskukseen, mutta käräjäoikeus ei katsonut tällä olleen merkitystä.

Käräjäoikeus päätyi pitämään tekoa tappona. Oikeuden perusteluiden mukaan tuomittu on käyttänyt lasta kohtaan voimakasta väkivaltaa.

Vain päivää aikaisemmin lapsi oli tuomion mukaan tippunut sohvalta puisten lelujen päälle ja satuttanut päänsä. Isä ei kuitenkaan ollut hakeutunut lapsen kanssa lääkäriin.

Tuomion mukaan miehen on täytynyt olla tietoinen väkivallan hengenvaarallisuudesta pienen lapsen kohdalla.

Oikeus tuomitsi miehen myös lapsen pahoinpitelystä, joka oli tapahtunut noin kuukautta aikaisemmin. Tuolloin mies oli kiinnipitänyt lasta noin vartin ajan itseään vasten aiheuttaen lapselle molemminpuoliset kylkiluunmurtumat.

Murtumat olivat tulleet ilmi vasta kuolemansyyntutkinnan yhteydessä.

Miehelle tehtiin jo esitutkinnan aikana mielentilatutkimus. Tutkimuksen mukaan hän on ollut syyntakeinen.

Vankeusrangaistuksen lisäksi miehen tulee maksaa korvauksia lapsen äidille ja valtiolle.

Alle vuoden ikäisiin lapsiin kohdistuvat henkirikokset ovat Suomessa varsin harvinaisia.

Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin mukaan Suomessa tapahtui vuosina 2003–2019 yhteensä 34 henkirikosta, joissa uhri oli alle vuoden ikäinen lapsi
Jätkän nimi on tosiaan Juha Antti Heikkinen, mutta äkkiäkös sen vaihtaakin, jos haluaa. En usko vauvan äidin selityksiin. Hän voi puolestani kirjoittaa kilometrin mittaisia valkopesupostauksia vaikka minne ja ripotella kaikki keksimänsä hymiöt niihin, eikä asia tältä osin muutu. Mahtaakohan vauvan sairaalassa käyttämisestäkään olla virallisempaa tietoa. Isä on kohdellut vauvaa kaltoin alusta saakka, olettettavasti mustelmiakin on ollut näkyvissä. Halusiko isä lasta luokseen vai painostiko äiti ottamaan vauvan hoitoon?

Jätkä tosiaan on syyntakeinen eli ei ainakaan psykoottinen. Persoonallisuushäiriöiseltä tämä vaikuttaa ja pikalisääntyminen suhteessa tukee tätä mahdollisuutta. Ehkäpä tämänkaltaista ongelmaa on molemmilla ja vauvan mutsi siksikin valkopesee itseään trumpilaisella volyymilla.
Elizabeth
Neuvoja-Jack
Viestit: 596
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Neljän kuukauden ikäinen tyttövauva surmattu Oripäässä

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

Vihaksi pistää tämä juttu. Jälkiviisaus ei auta mutta monta juttua tuossa mennyt pieleen, lääkärireissusta lähtien.

Lapsi tavattoman pieni ja riippuvainen äidistään vielä 4kk ikäisenä. Taatusti on vieraassa paikassa ollut erilainen ja esim. itkenyt. Isä halusi lapsia luokseen kun saa heistä voimaa.. Ilmeisesti kuitenkin rikki erosta ja tuoretta eroa läpikäydessä ihminen voi olla arvaamaton, erityisesti sellainen joka ei sitä eroa halunnut /sai pakit. Lapsen tappaminen voi siis olla hyvinkin kosto, ehkä jotenkin kokenut vauvan "syypääksi" eroon.

Toivottavasti tosiaan karma hoitaa tämän iljetyksen.
BeetaBob
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 7:52 pm

Re: Neljän kuukauden ikäinen tyttövauva surmattu Oripäässä

Viesti Kirjoittaja BeetaBob »

TaMa kirjoitti: Ti Joulu 15, 2020 7:35 am
SimoSakari kirjoitti: Ma Joulu 14, 2020 11:21 pm
Lisäys: Onko äiti julkaissut tuon useammassa ryhmässä, koska osoittaa tuon kirjoituksensa häntä arvosteleville henkilöille, mutta itse en ainakaan Naistenhuoneelta löytänyt muita kuin isää haukkuvia viestejä?
Äityleissä haukutaan äitiä, miten antoi lapsen isälle vaikka oli pahoinpidellyt aikaisemminkin jne jne, siitä syystä äiti tuon sinne ensin varmaan kirjoitti.
Tämä oli Naistenhuone Special:issa.
Äidin vastaus sopii silti kaikille shaiban jauhaajille. Tuskin on ainut kanava, josta vastaavaa lukee.
Vastaa Viestiin