Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Teporok
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Pe Heinä 10, 2020 8:30 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Viesti Kirjoittaja Teporok »

En tuntenut koķo Jani-Petteriä, mutta opin ehkä tuntemaan hänet koko tämän kamalan tapahtuman jälkeen...En usko, että veljeksetkään ovat syntessään olleet pahoja, missä lie ovat vikaan menneet. Vanhemmille ja sisaruksille toivon kaikkea hyvää..
Teporok
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Pe Heinä 10, 2020 8:30 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Viesti Kirjoittaja Teporok »

Ja toivon edelleenkin elinkautista molemmille!
Umppalumppa
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Joulu 11, 2020 10:39 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Viesti Kirjoittaja Umppalumppa »

Alla olennainen osa suoraan tuomiosta...

Kohta 1

Toni Nykänen on kiistänyt syytteen murhasta. Hän on myöntänyt syyllistyneensä tappoon.
Toni Nykänen on tunnustanut kuristamalla tappaneensa Jami-Petteri Klemolan. Hän on kiistänyt, että surmaaminen olisi tapahtunut yhdessä Ville Nykäsen kanssa. Toni Nykäsellä ei ole ollut tekohetkellä mitään tietoa teonkuvauksessa mainituista Ville Nykäsen käsityksistä, tekemisistä tai 14.6.2020 lähettämästä tekstiviestistä. Toni Nykänen ei ole tapahtumapäivänä tullut tietoiseksi Ville Nykäsen väitetystä kaverilleen esittämästä kysymyksestä: "Pitäisikö Klemola tappaa tai hävittää". Toni Nykänen on kiistänyt ilmoittaneensa, että hän voi auttaa velj eiiän kyseisessä asiassa. Toni Nykänen on kiistänyt, että kuristamistilanteessa Ville Nykänen olisi pitänyt Klemolasta kiinni ja puristanut Klemolaa kädellä kaulalta sekä painanut Klemolaa noj atuol in selkänoj aa vasten.
Toni Nykänen on kiistänyt, että hän olisi suorittanut tapon vakaasti harkiten ja että hänellä olisi ollut yhdessä Ville Nykäsen kanssa etukäteinen suunnitelma Klemolan tappamisesta. Toni Nykänen on kiistänyt myös sen, että hän olisi pitänyt ennen kuristamistilannetta varteenotettavana vaihtoehtona sitä, että hän tulee tappamaan Klemolan.
Muilta osin Toni Nykänen on tunnustanut syytteen teonkuvauksen oikeaksi.

Kohta2

Toni Nykänen on myöntänyt syyllistyneensä hautarauhan rikkomiseen.

Syyttäjän muut vaatimukset

Toni Nykänen on myöntänyt vaatimukset todistelukustannuksista ja rikosuhrimaksusta oikeaksi.
Toni Nykänen ei ole vastustanut vaatimusta vangittuna pitämisestä. Nykänen on pyytänyt, että häntä koskevat yhteydenpitorajoitukset poistetaan.

Asianomistajien vaatimukset

Toni Nykänen on myöntänyt asianomistajien korvausvaatimukset sekä perusteeltaan että määrältään oikeaksi.


Kohta 1

Ville Nykänen on kiistänyt syytteen murhasta ja taposta. Ville Nykänen on kiistänyt toimineensa yhdessä Toni Nykäsen kanssa tarkoituksena tappaa Jami-Petteri Klemola.
Ville Nykänen on kiistänyt toissijaisen syytteen yllytyksestä murhaan. Ville Nykäselle on ollut yllättävää, että Toni Nykänen on tehnyt tällaisen henkirikoksen. Yllyttäjän vastuu ei voi ulottua sitä kauemmaksi kuin mitä veljeksillä mahdollisesti on ollut puhetta tehdä. Toni Nykäsellä on ollut korkeintaan tarkoitus pitaa Klemolasta kiinni, kun Ville Nykänen olisi häntä puhutellut.
Ville Nykänen on kiistänyt toimineensa syytteessä kuvatussa tilanteessa yksituumaisesti Toni Nykäsen kanssa. Jami-Petteri Klemolan surmaaminen syytteessä kuvatun tapahtuman yhteydessä tuli Ville Nykäselle yllätyksenä. Ville Nykäsen tarkoituksena 16.6.2020 illalla oli vain keskustella Klemolan kanssa mieltään painavista asioista.
Jos henkilö on kiinnostunut rikoksista yleensä ja hakee niitä koskevia artikkeleita internetistä, ei se osoita henkilön suunnittelevan "vakaasti harkiten " toisen tappamista. Tekstiviestin lähettäminen 14.6.2020 ei osoita, että Ville Nykänen olisi suunnitellut Klemolan tappamista.
Ville Nykäsellä ei ole muistikuvaa siitä, että hän olisi puhunut Klemolan tappamisesta eikä siitä, että Toni Nykänen olisi vastannut hänelle jotakin. Ville Nykäsen puheet eivät osoita vakaata tappamisen harkintaa, vaan ne ovat humalaisen inallisia aj atuksia.
Ville Nykänen on kiistänyt pitäneensä kiinni Klemolasta tai ylipäätään koskeneensa Klemolaan, kun Toni Nykänen kuristi Klemolaa.
Ville Nykänen on myöntänyt teonkuvauksen 7. kappaleen menettelyn oikeaksi.
Ville Nykänen on kiistänyt, että hän olisi etukäteen suunnitellut yksin tai Toni Nykäsen kanssa Klemolan tappamista. Ville Nykäsen tarkoituksena on ollut vain keskustella Klemolan kanssa.

Kohta 2
Ville Nykänen on myöntänyt syyllistyneensä hautarauhan rikkomiseen.

Syyttäjän muut vaatimukset

Ville Nykänen on kiistänyt todistelukustannusten korvaamista koskevan vaatimuksen perusteeltaan. Ville Nykänen ei ole vastustanut vaatimusta vangittuna pitämisestä. Nykänen on pyytänyt, että häntä koskevat yhteydenpitorajoitukset poistetaan.
Vaatimuksen rikosuhrimaksusta Ville Nykänen on myöntänyt oikeaksi.

Asianomistajien vaatimukset

Ville Nykänen on kiistänyt asianomistajien korvausvaatimukset perusteeltaan, mutta määriin ei ole ollut huomautettavaa.

Syyksilukeminen

1. Toni Nykänen ja Ville Nykänen ovat yhdessä menetelleet syytteessä kuvatulla tavalla. Asiassa on jäänyt näyttämättä, että tappo on tehty vakaasti harkiten. Näin ollen vastaajat ovat syyllistyneet tappoon.

2. Toni Nykänen ja Ville Nykänen ovat syyllistyneet siihen, mistä heille on vaadittu rangaistusta.

Tuomion perustelut

Toni Nykäsen ja Ville Nykäsen vastaukset

Toni Nykänen on tunnustanut kuristamalla tappaneensa Klemolan.Toni Nykänen on kiistänyt, että hän olisi tapahtumapäivänä tullut tietoiseksi Ville Nykäsen väitetystä kaverilleen esittämästä kysymyksestä pitäisikö Klemola tappaa tai hävittää ja että hän olisi ilmoittanut auttavansa veljeään kyseisessä asiassa. Hän on myös kiistänyt, että hän olisi suorittanut tapon vakaasti harkiten ja että hänellä olisi ollut yhdessä Ville Nykäsen kanssa etukäteinen suunnitelma Klemolan tappamisesta.
Ville Nykänen on kiistänyt toimineensa yhdessä Toni Nykäsen kanssa tarkoituksenatappaa Klemola. Ville Nykänen on kiistänyt toissijaisen syytteen yllytyksestä murhaan. Ville Nykäselle on ollut yllättävää, että Toni Nykänen on tehnyt tällaisen henkirikoksen. Toni Nykäsellä on ollut korkeintaan tarkoitus pitaa Klemolasta kiinni, kun Ville Nykänen olisi häntä puhutellut. Ville Nykäsen tarkoituksena illalla oli vain keskustella Klemolan kanssa mieltään painavista asioista. Ville Nykänen on kiistänyt pitäneensä kiinni Klemolasta tai koskeneensa Klemolaan, kun Toni Nykänen kuristi Klemolaa. Ville Nykänen on kiistänyt, että hän olisi etukäteen suunnitellut yksin tai Toni Nykäsen kanssa Klemolan tappamista.

Todistaiien kertomukset

Todistaja Teemu Kellokoski on kertonut, että hän oli Ville Nykäsen kanssa Kaustisen Markkulassa perjantaina 26.6.2020. Hän oli illalla Ville Nykäsen kanssa pihalla. Ville Nykänen sanoi Kellokoskelle, että hänellä meni hermot ja Klemola kuoli. Kellokoski meni kotiin ja soitti hätäkeskukseen 27.6. klo 00.36. Poliisit kävivät sitten Kellokosken luona ja hän kertoi mitä Ville oli hänelle sanonut. Sitten Kellokoski meni takaisin Markkulaan. Kellokoski kysyi Ville Nykäseltä miksi hän suojelee Toni Nykästä. Ville Nykänen oli vastannut, että hän piti kiinni, Toni kuristi ja Klemola kuoli ja he polttivat ruumiin Räyringissä. Kellokoski soitti samana päivänä taas hätäkeskukseen ja sanoi mitä Ville Nykänen oli kertonut.

Todistaja Wilhelm Widjeskog on kertonut, että Ville Nykänen oli tapahtumapäivänä Martin Köivin asunnossa Markkulassa kysynyt kaveriltaan, pitaisikO Klemola tappaa tai hävittää ja Toni Nykänen oli vastannut että hän voi auttaa. Widjeskog on kertonut, että hän oli tuolloin selvinpäin. Tapahtuma-aikana hän oli Markus Harjun kanssa Janette Harjun ja Ville Nykäsen asunnon takapihalla Laurintiellä. Klemola oli tullut asuntoon ja hetken kuluttua alkoi kuulua Ville Nykäsen huutoja. Ville Nykänen oli huutanut, ettei olisi kannattanut vittuilla. Janette Harju oli silloin tullut ulos ja käskenyt heidän lähteä pois paikalta. Markus Harju, Widjeskog ja Janette Harju lähtivät sitten autolla pois paikalta. Klemola ehti olla asunnossa noin 10-15 minuuttia ennen kuin he lähtivät pois. Matkan aikana Janette Harju sanoi, että hän näki sivusilmällä Ville Nykäsen pitävän kiinni ja Toni Nykäsen kuristavan.

Todistaja Markus Harju on kertonut, että aikaisemmin saman päivän aikana Ville Nykänen oli kertonut hänelle uhkailleensa Klemolaa. Harju on kertonut, että tilanteen alkaessa asunnon sisällä hän oli Wilhelm Widjeskogin kanssa takapihalla. Hän näki ikkunasta, että henkilö istuu nojatuolissa ja toinen henkilö seisoo takana. Toni tai Ville Nykänen oli huutanut, että nyt loppuu tää vittuilu ja että viimeinen kerta, kun vittuilet. Siinä yhteydessä Toni tai Ville Nykänen oli huutanut ja käskenyt Widjeskogin ja Harjun poistua paikalta.

Todistaja Janette Harju on kertonut, että aikaisemmin päivällä Köivin asunnossa Ville Nykänen oli sanonut pitääkö Klemolaa tappaa. Harju oli tapahtuma-aikana Ville Nykäsen avovaimo. Tapahtumailtana Klemola oli saapunut Ville Nykäsen ja Harjun yhteiseen asuntoon. Klemola oli olohuoneessa Ville ja Toni Nykäsen kanssa ja todistaja oli itse viereisessä keittiössä. Todistaja kuuli kun he keskustelivat normaalisti. Sitten tuli kovempaa keskustelua ja vielä kovempaa keskustelua. Siinä vaiheessa Toni Nykänen tuli narun kanssa. Todistaja näki sitten keittiöstä kun Toni Nykänen kuristi Klemolaa. Ville Nykänen seisoi Klemolan edessä tekemättä mitään. Todistaja ei nähnyt, että Ville Nykänen olisi koskettanut Klemolaa. Harju näki Klemolan nenästä valuvan verta. Sitten joku huusi, että lähtekää pois ja todistaja oli Markus Harjun ja Wilhelm Widjeskogin kanssa lähtenyt autolla pois paikalta. Klemola ehti olla asunnossa noin 15-20 minuuttia ennen kuin todistaj a poistui asunnosta.

Ville Nykäsen osuus

Ville Nykänen on myöntänyt olleensa siinä käsityksessä, että Klemola on tehnyt 7.5.2020 poliisille väärän ilmiannon Ville Nykäsen avovaimon rattijuopumusasiassa. Ville Nykänen joutui 7 .5.2020 poliisin säilöön Klemolan ilmoituksen perusteella. Klemola oli ilmoittanut poliisille, että Ville Nykänen olisi uhkaillut paikalla olijoita puukolla ja tämä asia vaivasi häntä. Ville Nykänen on kuullut Martin Köiviltä, että Klemola oli soittanut poliisit Ville Nykäsen kaverin asunnolle. Ville Nykänen oli myös kuullut huhuja siitä, että Klemola olisi käyttänyt hyväkseen erästä naishenkilöä. Käräjäoikeus katsoo, että Ville Nykäsellä on siten ollut motiivi teolle.
Asiassa on riidatonta, että Ville Nykänen on 14.6.2020 lähettänyt kaverilleen seuraavan tekstiviestin: "Miten Jami?Antaako mennä?" Todistajien Widjeskogin ja Janette Harjun kertomusten perusteella asiassa on myös näytetty, että Ville Nykänen on tapahtumapäivänä Martin Köivin asunnossa kysynyt kaveriltaan, pitäisikö Klemola tappaa tai hävittää.
Asiassa on riidatonta, että Ville Nykänen on tapahtumapäivänä kello 20.23 soittanut Klemolalle ja pyytänyt hänet Ville Nykäsen ja Janette Harjun asuntoon. Asiassa on riidatonta, että ennen Klemolan saapumista asunnolle Ville Nykänen oli antanut Toni Nykäselle narun.
Käräjäoikeus toteaa, että Ville Nykänen on esitutkinnassa 16.10.2020 kertonut, että hän oli pyytänyt veljeiiän pitamaan narulla Klemolaa kaulalta kiinni. Hän oli antanut narun veljelleen ja tämä laittoi sen nojatuolissa istuvan Klemolan kaulan ympäri. Toni Nykänen kuristi narulla. Ville Nykänen kertoi olleensa todella vihainen ja huutaneensa Klemolalle hänen edessään. Klemola ei ollut liikkunut tai puhunut, ainoastaan hänen silmänsä olivat liikahtaneet. Ville Nykänen oli sitten tarttunut ensin yhdellä kädellä Klemolaa kurkusta kiinni ja kuristanut tätä. Hän oli mahdollisesti ottanut kurkulta kiinni myös toisella kädellään. Lopulta hän oli päästänyt irti ja todennut Klemolan kuolleeksi. Klemolan nenästä oli valunut verta. Käräjäoikeus toteaa, että Ville Nykänen on esitutkinnassa yksityiskohtaisesti kertonut tapahtuneesta. Käräjäoikeus toteaa myös, että todistajien Widjeskogin, Kellokosken ja Markus Harjun kertomukset tukevat myös Ville Nykäsen esitutkintakertomusta tältä osin. Ottaen huomioon Ville Nykäsen motiivi, tekstiviesti 14.6.2020, keskustelu tapahtumapäivänä Köivin asunnossa, narun antaminen Toni Nykäselle, Ville Nykäsen soitto Klemolalle, Ville Nykäsen huudot pian Klemolan saavuttua asuntoon sekä Ville Nykäsen esitutkintakertomus ja sitä tukevat Widjeskogin, Kellokosken ja Markus Harjun kertomukset käräjäoikeus katsoo selvitetyksi, että Toni Nykänen ja Ville Nykänen ovat yhdessä tappaneet Klemolan.

Vakaa harkinta

Vakaa harkinta ilmenee yleensä teon etukäteissuunnitteluna. Vakaata harkintaa on selkeästi se, että tappamista ensin harkitaan ja suunnitellaan perusteellisesti ja sitten surmaaminen pannaan täytäntöön tyvenin mielin suunnitelman mukaisesti. Päätelmiä voidaan tehdä sekä teko-olosuhteiden että tekijän vaikuttimien perusteella. Harkinnan vakautta arvioitaessa on kiinnitetty huomiota muun muassa tekijän jo ennen tekoa lausumiin tappouhkauksiin, jos nämä ovat olleet vakavasti otettavia. Tässä tapauksessa uhkaukset ja etukäteissuunnitelma perustuvat siihen, että ensiksi Ville Nykäsellä on ollut motiivi tekoon ja hän on 14.6.2020 lähettänyt kaverilleen seuraavan tekstiviestin: "Miten Jami?Antaako mennä?" Todistajien Widjeskogin ja Janette Harjun kertomusten perusteella asiassa on myös näytetty, että Ville Nykänen on tapahtumapäivänä Martin Köivin asunnossa kysynyt kaveriltaan, pitäisikö Klemola tappaa tai hävittää. Todistaja Widjeskog on kertonut, että Toni Nykänen oli vastannut tähän, että hän voi auttaa. Widjeskog sai myös sellaisen käsityksen, että Toni ja Ville Nykänen suunnittelivat asunnossa keskenään j otain. Surmaamisen täytäntöönpano tapahtui niin, että Ville Nykänen antoi asunnossa narun Toni Nykäselle ja soitti Klemolalle ja pyysi hänet asuntoon. Klemola asui melkein naapuritalossa ja saapui muutamassa minuutissa asunnolle. Tämän jälkeen oli keskustelua ja huutamista 5-15 minuutin aikana, kunnes Klemolan kuristaminen alkoi ia Klemola kuoli. Koko tämä tapahtumaketju tapahtui noin 20 minuutin aikana. Tämän huomioon ottaen ja ottaen huomioon surmaamista edeltäneet näytetyt tapahtumat ja miten vastaajat ovat hävittäneet Klemolan ruumiin käräjäoikeus katsoo, että ollaan murhan ja tapon rajamailla. Onko näytetty etukäteissuunnittelu tässä tapauksessa ollut sellainen, että lain edellyttämä vakaa harkinta on ilmennyt etukäteissuunnittelusta. Tässä yhteydessä käräjäoikeus toteaa, että asiassa on riidatonta, että vastaajat ovat käärineet Klemolan ruumiin mattoon ja kuljettaneet sen henkilöauton tavaratilassa Vetelin Räyrinkiin, jossa he ovat metsästysmajan takassa polttaneet ruumista ja sitten upottaneet ruumiin jäänteet pressupussissa Porasenjokeen. Asian käsittelyssä ei ole ilmennyt miten he ovat löytäneet kyseisen metsästysmajan. Ovatko he etukäteen etsineet sopivan paikan, missä he voivat hävittää ruumiin. Asiassa ei ole selvitetty, ovatko vastaajat valinneet lyhyin mahdollinen reitti Laurilantieltä Räyringin metsästysmajalle. Tämä viittaisi siihen, että ruumiin hävittämispaikka oli etukäteen suunniteltu. Asiassa ei ole myöskään tullut ilmi onko metsästysmaja ollut lukossa. Asian käsittelyssä ei ole myöskään tullut ilmi miten ja milloin vastaajat olivat saaneet haltuunsa kyseisen pressupussin ja muut mukana olleet työvälineet. Tärkeät yksityiskohdat surmaamisen jälkeisistä tapahtumista ovat jäiineet selvittämättä. Tämän perusteella käräjäoikeus katsoo, ettei ole esitetty riittävästi näyttöä siitä, että tappo on tapahtunut vakaasta harkinnasta. Käriijäoikeus katsoo kuitenkin, että ottaen huomioon surmaamista edeltäneet näytetyt tapahtumat, surmaamisen tekotapa ja miten vastaajat ovat hävittäneet Klemolan ruumiin, ollaan murhan ja tapon rajamailla. Koska tällaisissa tilanteissa laki on tulkittava syytettyjen eduksi käräjäoikeus katsoo, että Toni
Nykänen ja Ville Nykänen ovat syyllistyneet tappoon.

Syytekohdan 2 osalta vastaajat ovat myöntäneet menetelleensä syytteessä kuvatulla tavalla.

Korvausvelvollisuus

Toni Nykänen on myöntänyt asianomistajien korvausvaatimukset sekä perusteeltaan että määrältään oikeaksi.
Ville Nykänen on kiistänyt asianomistajien korvausvaatimukset perusteeltaan, mutta määriin ei ole ollut huomautettavaa.

Rangaistusseuraamus

Rangaistusta ankaroittavara seikkana on otettava huomioon tekotapa ja se, että tekijöitä on ollut kaksi sekä se, että vastaajat ovat pyrkineet hävittämään Klemolan ruumiin siten, ettei sitä löydettäisi. Rangaistusta ankaroittavana seikkana on myös otettava huomioon se, ettei Klemola ollut antanut mitään aihetta vastaajien menettelylle. Myös vastaajien toiminta teon jälkeen osoittaa piittaamattomuutta ja välinpitämätöntä suhtautumista itse tekoon. Tekoon ei liity lieventäviä seikkoja. Vastaajien syyllisyys on siten huomattavan suuri. Kun tämän lisiiksi otetaan huomioon millä tavalla vastaajat ovat käsitelleet Klemolan hautaamatonta ruumista käräjäoikeus katsoo, että oikeudenmukainen seuraamus teoista on l0 vuotta 6 kuukautta vankeutta.

Vangittuna pitäminen

Toni Nykåinen ja Ville Nykänen määrätään pidettäväksi edelleen vangittuina, koska heidät on tuomittu yli kahden vuoden vankeusrangaistukseen. Rikoslain 6 luvun 13 $:n nojalla tehtävä vapaudenmenetysaikaa vastaava vähennys ilmenee tuomiolauselmasta.
Käräoikeus on ratkaissut asian tuomiolauselmasta ilmenevällä tavalla.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2470
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Ainakin hoviin meneepi tämä. Tuomio on sitä mitä ajattelin, tosin taisin puhua aiemmin jopa vähemmistä vuosista koska ajattelin ettei käräjäoikeudella ole oikein "munaa" tuomita veljeksiä murhasta ja kuinka tuo Villen osuus tulee sitten näytetyksi; mutta olen tyytyväinen nyt tähän käräjäoikeuden tuomioon koska hoviin tämä menee ja toivottavasti kovenee siellä sitten.
Neo7
Christopher Lorenzo
Viestit: 1526
Liittynyt: La Kesä 27, 2020 8:28 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Viesti Kirjoittaja Neo7 »

Kiitos taas Umppalumppa. Eli kyllähän käräjäoikeuskin on tuota suunniteltuna pitänyt, ja tekoa yksissä tuumin tehtynä, joka näkyy tuomioistakin. Pieni toivonkipinä on, että hovi pitää etukäteissuunnittelua riittävän vahvasti toteen näytettynä, ja korottaa tuomioita koko rahalla. Vaikka en siihen uskokaan.
Suontakanen
Hetty Wainthropp
Viestit: 453
Liittynyt: La Elo 15, 2020 3:47 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Viesti Kirjoittaja Suontakanen »

Monster kirjoitti: Ti Joulu 22, 2020 4:21 pm
Monster kirjoitti: Su Joulu 13, 2020 8:04 pm
Suontakanen kirjoitti: Pe Joulu 11, 2020 8:45 pm

Toivotaan mutta....jos tappona menee ni 8 vuotta ja siitä ensikertalainen istuu puolet eli 4 vuotta ja mitäs toiselle....ei oikeen mitään...avunanto/hautarauha pilipalit ni mitähän ois 2-4 vuotta??? ja voiko nämä tuomiot puolittua viisaammat kertokoon
Eiköhän tuosta noin kympit tule molemmille, ek tuskin kummalekaan. Valitettavasti..
Näinhän se meni.
Niin meni joo....mistähän Aarnio sai syytteen murhasta...kovin tuntuu kummalliselta tässä valossa sekin
Taktik sano ryssä kun Hersonista lähti
ParisGirl
Lauri Hanhivaara
Viestit: 141
Liittynyt: Ke Kesä 06, 2018 7:36 pm
Paikkakunta: Pohojammaa

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Viesti Kirjoittaja ParisGirl »

Pakkohan tämän on hoviin mennä. On siellä ennenkin tuomioita kovennettu, sopii toivoa että tämä on yksi niistä.
Hitto mitä vääryyttä taas!!
The truth is out there.
Totaldusk
Sabrina Duncan
Viestit: 371
Liittynyt: Ti Heinä 16, 2019 5:32 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Viesti Kirjoittaja Totaldusk »

ParisGirl kirjoitti: Ti Joulu 22, 2020 6:40 pm Pakkohan tämän on hoviin mennä. On siellä ennenkin tuomioita kovennettu, sopii toivoa että tämä on yksi niistä.
Hitto mitä vääryyttä taas!!
siltä se vähän tuntuu että kun se oli siinä rajalla mutta kuitenkin perustelivat että etukäteisvalmistelujakin on ehkä ollut niin halutaan hakea varmistusta hovista.
Monster
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1427
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2018 2:12 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Viesti Kirjoittaja Monster »

Toimintaterapia kirjoitti: Ti Joulu 22, 2020 5:39 pm
...
Se mitä ruumiille tapahtui henkirikoksen jälkeen osoittaa tekijöiden olevan henkisesti sairaita.
Eli olisi pitänyt jättää tuomitsematta kokonaan?
tomato
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: To Kesä 11, 2020 10:45 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Viesti Kirjoittaja tomato »

Tuomion perusteella tulee sellainen olo, että nimenomaan Ville ois toiminut murhan suunnittelijana, kun hänellä siihen oli motiivi ja jos oli vielä kehottanut Tonia pitämään narua kaulan edessä. En siis sano, etteikö Toni olisi syyllinen myöskin, mutta vaikuttaa että hän oli mukana ennen kaikkea tekijänä, mutta Ville olisi tapahtumien kulkua ohjaillut huutamalla jne.
Monster
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1427
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2018 2:12 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Viesti Kirjoittaja Monster »

ParisGirl kirjoitti: Ti Joulu 22, 2020 6:40 pm Pakkohan tämän on hoviin mennä. On siellä ennenkin tuomioita kovennettu, sopii toivoa että tämä on yksi niistä.
Hitto mitä vääryyttä taas!!
Tietysti menee hoviin syyttäjän toimesta. Ja ei mikään mahdottomuus että vielä ek paukkuisikin, kun ko piti kuitenkin rajatapauksena.

Toivotaan että tulee hyvä kakku.
Monster
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1427
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2018 2:12 pm

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Viesti Kirjoittaja Monster »

JHylli kirjoitti: Ti Joulu 22, 2020 5:47 pm Oliko kuitenkin niin että Ville istunut jo aiemmin ja ei saa alennusta vaan istuu koko tuomion? Näin oli aiemmin kirjoitettu/spekuloitu.
No tuskin se nyt taposta on aiemmin kuitenkaan istunut, joten alennuksilla pääsee molemmat jos vuosituomiona pysyy.
Avatar
K.O
Sofia Karppi
Viestit: 420
Liittynyt: To Heinä 30, 2020 9:49 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Viesti Kirjoittaja K.O »

Kurjaa jälkeä, kun "jonnet" pääsee vauhtiin. Kyllä se surkea ihminenkin, jolla luuta ja nahkaa koko olemus saa jonkun hengiltä. Itse en näitä pidä kovinkaan korkealla missään vankilahierarkiassa. Pari reppanaa joilla oli master plan.
Maskotti
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 110
Liittynyt: Pe Heinä 17, 2020 7:28 am

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Viesti Kirjoittaja Maskotti »

Miehekkäät tuomiot tuli ja ehdottomasti oikein antaa kummallekin sama tuomio. Tässä kiinnostavin anti (Keskipohjanmaa 22.12.2020):

Oikeuskäsittelyssä pohdittiin, olivatko veljekset käyttäneet tekoon vakaata harkintaa. Käräjäoikeus katsoi, että tärkeitä yksityiskohtia surmaamisen jälkeisistä tapahtumista ei ole selvitetty, eikä siten oikeuden näyttö riitä siihen, että tappo olisi tapahtunut vakaasta harkinnasta.

Surmaamista edeltäneet tapahtumat, tekotapa ja ruumiin hävittäminen kertoo tapahtumien liikkuvan murhan ja tapon rajamailla. Näissä tilanteissa lakia on tulkittava syytettyjen eduksi, joten käräjäoikeus katsoi veljesten syyllistyneen tappoon.

Oikeus huomioi myös sen, että Klemola ei ollut lopulta antanut mitään aihetta Nykästen menettelylle.

Käräjäoikeuden mukaan tekoon ei liity lieventäviä seikkoja, vaan vastaajat ovat osoittaneet piittaamattomuutta ja välinpitämätöntä suhtautumista itse tekoon.


Lienee varmaa, että syyttäjä valittaa (perustellusti) hovioikeuteen ja tuomiot voivat aivan hyvin koventua murhaksi (elinkautinen). Itseäni häiritsee eniten veljesten välinpitämätön asenne ja ruumiin kanssa sekoilu, mikä oli kerta kaikkiaan pöyristyttävää. (toki ihmisen kuolema on se suurin tragedia)

Omasta mielestäni esitutkinta-aineiston perusteellakin teko on enemmän murha kuin tappo, sen verran paljon sitä oli ennakkoon mietitty ja suunniteltu. Tapauksessa on liian monta sopivaa yhteensattumaa ollakseen pelkkä päähänpisto.

Joka tapauksessa tapaus on suunnattoman surullinen monelle muullekin kuin vain nyt otsikoissa oleville. Tästä ei osa toivu koskaan.
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8299
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Jami-Petteri Klemola, Kaustinen - Katosi 16.6.2020, ruumis löytyi 26.8. Tuomiot taposta

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Ruumiin hävittämiselle on ihan selkeä ja yksinkertainen nimike, hautarauhan rikkominen. Se on täysin irrallinen tapahtuma henkirikoksen jälkeen. Ihan sama vaikka vellokset olisi syöneet Jamin kropsun, niin se olisi edelleen hautarauhan rikkominen josta maksimirangaistus on 1 vuosi vankeutta.

Eli sen avulla ei voi saada mitään muuta rangaistusta, tai kovennusta.

Kyllä tuo nyt varmaankin aika oikein meni tappona läpi. Mutta taitaa tuomitutkin valittaa rangaistuksen pituudesta, sillä se on nykykeskiarvon yläpuolella, joka taitaa olla alta 10 vuotta.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Vastaa Viestiin