Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
NosfeRafu
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Su Marras 19, 2017 1:33 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja NosfeRafu »

Amy kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 10:49 pm
NosfeRafu kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 9:44 pm

Edelleenkään ei ole poissuljettu miehen osallisuutta, koska tässä etsitään kadonnutta henkilöä. Eli poliisin toimia ei voi sen osalta edes aliarvioida. Jatka aiheesta lukemista siltä pohjalta.
Ajatteletko siis, että vasta jos katoaminen ei ala selvitä, poliisi alkaa selvittää mahdollista rikoksen mahdollisuutta? Se olisi kyllä mahdollisen tekijän kannalta hyvä asia, koska olisi aikaa todisteilla tuhoutua ja hukata tärkeää tietoa (vt. Ulvila-keissi).
Se on kuitenkin poliisille täysin rutiiniasia, etenkin vähän mystisemmissä katoamistapauksissa, sulkea heti tuoreeltaan pois viimeisen kontaktin osallisuus, koska monet tiedot on saatavissa vain tuoreeltaan. Senkin takia yleensä todetaan, että mikään ei viittaa rikokseen, jos viimeisistä kontakteista ei löydy mahdollista syytä katoamiselle. Toki ainahan viimeinen kontakti voi valehdella tai johdattaa harhaan, mutta aivan varmasti miehen liikkeet on selvitetty ja mies on liikkeensä todennäköisesti kellosta/sovelluksesta vahvistanut.
Ainakaan en ajattele, että jos mies on ollut lenkillä silloin kun sanoo vaimonsa kadonneen, osoittaa se ettei hänellä ole osallisuutta. Eikä kannata kenenkään muunkaan ajatella. Mies on hyvin voinut olla lenkillä. Ei se mitään muuta vielä osoita. Minulle eikä poliisille. Kuten sanottua todellinen aikaikkuna katoamiselle voi olla monta tuntia. Ei poliisi selvitä miehen liikkeitä noin laajasti tässä vaiheessa, koska rikostutkintaa ei vielä ole. Aikuinen ihminen on ollut kateissa alle kaksi vrk, joten turha puhua mistään alibista.

Avatar
MissMallard
Christopher Lorenzo
Viestit: 1560
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

jasso kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 10:51 pm
Eve Sotsima kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 10:20 pm
Syksyllä 2019 Ristiinan Himalansaaresta varastettiin auto jota käytettiin kelloliikkeen ryöstössä Lappeenrannassa, asialla oli itänaapurin rikolliset. Olisko sama toisinto käynyt mutta yllätetty pihalta ja nainen kaapattu mukaan, samalla revitty johdot laitteista irti.
Nyt lähtee taas laukalle. Vaikka olisihan se tilataksi tietysti todella hyvä pakoauto ja varsin huomiota herättämätön juu..... Mahtuu kyytiin vähän isompikin saalis.

Katselin firman viime vuosien tuloksia, pelkkää pitkää miinusta. 2020 vuoden tuloskaan, jota tietenkään vielä julkaistu, liene kovin hyvä näin yleisestikään tuolla alalla.
Ja 2020 varastettiin Mikkelin Haukivuoresta pelastuslaitoksen miehistönkuljetusauto joka oli tällainen "tilamersu" kooltaan ja malliltaan. Auto löydettiin myöhemmin Juvan suunnalta ja siitä oli viety irtaimistoa. En tiedä löytyikö tekijöitä. Mutta aika kaukana on tuo Haukivuori on Ristiinasta jne jne.

ps. se äskettäin näkemäni tilataksi oli vanhempaa mallia. Läheinen kävi tarkistamassa kun minulla ei silmälasit päässä tuolla hetkellä.

eilif
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Tammi 13, 2021 3:39 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja eilif »

leepi kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 10:56 pm
Ensimmäisenä kun luin tästä casesta, niin katsoin heti firman taloustiedot. Nehän näyttävät aika pahalta, eli sen puolesta jotenkin itsemurha tuntuu loogisimmalta vaihtoehdolta. Totta kai talousvaikeus voi aiheuttaa kotonakin aika kovaakin kriisiä, jolloin mieskin voisi olla syyllinen. Ryöstöön en oikein mitenkään usko, ei varkaat ymmärrä katkaista mitään yhteyksiä ja auto olisi jossain päin nähty. Lapsen uskolla toivotaan kuitenkin että on menty johonkin mökille selvittämään omaa päätä ja palataan hengissä takaisin.
Luulisi että tuon tasoinen palkittu yrittäjä osaa downscaleta yritystä sen verran että myy vaikka muutaman auton pois ja lomauttaa/irtisanoo jos olisi oikeasti sellainen tilanne päällä. En oikein jaksa uskoa tuohon ylempään teoriaan. Toivotaan että on ottanut vain hieman omaa aikaa ja palaa kotiin huomenna. Jokainen ihminen haluaa joskus hetken omaa aikaansa.

oolu
Nikke Knakkertton
Viestit: 175
Liittynyt: To Huhti 03, 2008 4:13 am
Paikkakunta: en arrière de lumiere

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja oolu »

Hämmentävää, mutta ilmeisesti viestini hävisi jonnekin. Samaa olin tulossa spekuamaan kuin näköjään useampi tässä sen jälkeen, että milloin on oikeasti näkö- tai kuulohavainto itse ihmisestä muulta kuin puolisolta? Ei kai taksin tiedoista tiedä kuka sen on laittanut käyntiin?
Jos jotain on sattunut ja sitten on tullut hyvänä ideana lähteä ahdistuneena hieman lenkille pohtimaan mitä tekisi asialle ja samalla saada alibia. Toki erilaisten sportstrackerien dataa on myös helppo muokata. Ja saunassa kivasti saa kaikki loputkin sotkut itsestä sitten tarvittaessa pois ja lisää aikaa ostettua, saunoa kun voi kuinka kauan vain.
Aivan tilastotietoihin nojaten puoliso arveluttaa kunnes toisin todistetaan.

Erryran
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Heinä 10, 2020 8:05 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja Erryran »

Tässä jossain aiemmassa viestissä pohdittiin että JOS puoliso olisi katoamisen takana ja olisi vienyt naisen ja auton jonnekkin että millä hän sieltä olisi tullut pois, kävellenkö?
Eikös hän voinut alibinaan todistaa että nimenomaan on kävellyt, tarkalleen tunti ja 7 minuuttia. Ja jos hänen sykemittari käyttää pelkkää kesäaikaa niin hänellähän on siinä vielä extra tunti aikaa viedä auto ja vaimo hukkaan ja tunti 7min aikaa kävellä kotiin.

Maps ehdottaa kävelyajaksi esimerkiksi jänssinniemestä (rantaa, ympärillä metsikköä) kävelyajaksi kotiin 1h4min.

PohjolanTommi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 56
Liittynyt: La Heinä 25, 2020 10:40 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja PohjolanTommi »

Pitäis tietää tarkemmin onko jotakin eripuraa ollut ja onko mahd hengähdysaikaa suunniteltu, ja onko joku tarjonnut esim "mene sinne minun mökille miettimään asioita". kukapa sitä etsii joka mökin pihaa, etenkin jos paikantimilla on aikasemmin seurattu ja kytätty henkilöitä esim just riita-tilanteissa.

Voisko olla ihan tosiaan vaan hengähdystauko niin ettei heti isäntä ole hönkimässä niskaan ja painostamassa?

eilif
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Tammi 13, 2021 3:39 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja eilif »

samakaise kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 10:58 pm
Joopa joo. Positiivinen ajattelu ei kuitenkaan oo realistista ajattelua eikä tuo kadonnutta/kuollutta ihmistä takaisin. Keissi on kuitenkin nyt sellanen et isolla todennäkösyydellä jotain pahaa on sattunut ja me ei vielä tiedetä mitä.
Samaa mieltä, mutta kannattaa ehdottomasti ajatella myös positiivisesti. Mielestäni on aivan törkeää että heti ensimmäiseksi mietitään aviomiestä. Kuitenkin näyttää olevan rakastettu pariskunta koko alueella kun seuraa facebookista, että miten monta ihmistä on jalkautunut tarkastamaan esimerkiksi tälläkin foorumilla ilmoitettua oja-havaintoa jostain autosta nopealla varoitusajalla.

dscullyalien
Poliisikoira Rex
Viestit: 254
Liittynyt: Ti Heinä 21, 2020 4:45 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja dscullyalien »

jukuripää kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 10:54 pm
delila kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 10:48 pm
No jos on ollut rempseä pariskunta, niin jos taustalla on ollut riitaa, on mies voinut ajatella naisen sulkeneen puhelimen tahallaan, ja halunnut pelastaa firman kasvot laittamalla virallisen päivityksen.
Tuo on ihan oikeasti mahdollista. Pariskunnat, jotka ovat tottuneet känäämään keskenään milloin mistäkin ja tekemään teatraalisia kiukkulähtöjä, voivat toimia juuri noin. "Muija otti ritolat , eikä vastaa puhelimeen. Taas tulee puheita kylillä. Täytyy keksiä edes jokin syy, miksi ei saa kiinni."

(Hiukan muunneltua totuutta tyyliin operaattorit ja muut, joihin jonotat ja nauha toistaa kaikkien asiakaspalvelijoitten olevan juuri nyt varattuna. Mutta tosiasiassa siellä saattaa olla yksi ainoa, joka hoitaa koko puhelinliikenteen.)
Ei tuollainen asiapitoinen "yrittäkää myöhemmin uudelleen" -tyylinen viesti ei ole mielestäni mitenkään poikkeava firman sivuilla. Kuvitelkaa se toinen vaihtoehto: dramaattista kyselyä vaimon sijainnista. Vaikuttaisiko asialliselta firman sivuille, jos tarkoitus on ensialkuun ohjata asiakkaat soittamaan takaisin toisena ajankohtana?

Välillä ihmettelen, minkälaisessa maailmassa osa ihmisistä elää.

Hawthorne
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: Ma Elo 26, 2013 11:44 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja Hawthorne »

Tiedän heiltä vain yhden lapsen, joka ajoi ainakin aikaisemmin myös taksia.
Tuohon numeroon liittyvään päivittykseen sen verta, että sitä kautta ainakin itse niitä takseja olen tilannut. Luulisin että muutkin koska kyseessä on kuitenkin erinomainen palvelu.
Se että olisi ajanut saimaaseen ainakaan vahingossa kuulostaa pirun oudolle koska mihkään ei ole mitään tarvetta ajaa jäitä pitkin eikä sellainen kuulu ainakaan taksien tapoihin.
Toivotaan että löytyy kunnossa ja kyse on vain parisuhdesotkuista tms. mikä sekin olisi silmiini outoa.

PohjolanTommi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 56
Liittynyt: La Heinä 25, 2020 10:40 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja PohjolanTommi »

dscullyalien kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 11:06 pm
Ei tuollainen asiapitoinen "yrittäkää myöhemmin uudelleen" -tyylinen viesti ei ole mielestäni mitenkään poikkeava firman sivuilla. Kuvitelkaa se toinen vaihtoehto: dramaattista kyselyä vaimon sijainnista. Vaikuttaisiko asialliselta firman sivuille, jos tarkoitus on ensialkuun ohjata asiakkaat soittamaan takaisin toisena ajankohtana?

Välillä ihmettelen, minkälaisessa maailmassa osa ihmisistä elää.
Tuo "Yrittäkää myöhemmin uudelleen"-tyyli TUO MIELEENI sen että joku kina on ollut ja päivityksen tarkotus olis PAKOTTAA emäntä takasi kuvioon AAMULLA.

Eli kun MINÄ en saa kiinni, niin SAAKAA TE.

leepi
Scooby-Doo
Viestit: 21
Liittynyt: Ke Tammi 13, 2021 9:11 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja leepi »

eilif kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 11:01 pm
leepi kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 10:56 pm
Ensimmäisenä kun luin tästä casesta, niin katsoin heti firman taloustiedot. Nehän näyttävät aika pahalta, eli sen puolesta jotenkin itsemurha tuntuu loogisimmalta vaihtoehdolta. Totta kai talousvaikeus voi aiheuttaa kotonakin aika kovaakin kriisiä, jolloin mieskin voisi olla syyllinen. Ryöstöön en oikein mitenkään usko, ei varkaat ymmärrä katkaista mitään yhteyksiä ja auto olisi jossain päin nähty. Lapsen uskolla toivotaan kuitenkin että on menty johonkin mökille selvittämään omaa päätä ja palataan hengissä takaisin.
Luulisi että tuon tasoinen palkittu yrittäjä osaa downscaleta yritystä sen verran että myy vaikka muutaman auton pois ja lomauttaa/irtisanoo jos olisi oikeasti sellainen tilanne päällä. En oikein jaksa uskoa tuohon ylempään teoriaan. Toivotaan että on ottanut vain hieman omaa aikaa ja palaa kotiin huomenna. Jokainen ihminen haluaa joskus hetken omaa aikaansa.
Mitä tarkoitat tuon tasoinen? Palkinto on varmaankin tullut 15 ihmisen työllistämisestä, ei mistään taloudellisista onnistumisista. Omavaraisuus on -32% viimeisessä tilinpäätöksessä 2019, eli tarkoittaa sitä jollei 2020 ole mennyt taloudellisesti paremmin niin ollaan vaikeuksissa.
Ja ei niitä autoista taida rahaa saada, kun on enemmän velkaa kuin pääomaa. Otettu varmaan taloudellista riskiä, kun ollaan vain haluttu kasvaa.

Avatar
jukuripää
Theo Kojak
Viestit: 1149
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

PohjolanTommi kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 11:12 pm
dscullyalien kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 11:06 pm
Ei tuollainen asiapitoinen "yrittäkää myöhemmin uudelleen" -tyylinen viesti ei ole mielestäni mitenkään poikkeava firman sivuilla. Kuvitelkaa se toinen vaihtoehto: dramaattista kyselyä vaimon sijainnista. Vaikuttaisiko asialliselta firman sivuille, jos tarkoitus on ensialkuun ohjata asiakkaat soittamaan takaisin toisena ajankohtana?

Välillä ihmettelen, minkälaisessa maailmassa osa ihmisistä elää.
Tuo "Yrittäkää myöhemmin uudelleen"-tyyli TUO MIELEENI sen että joku kina on ollut ja päivityksen tarkotus olis PAKOTTAA emäntä takasi kuvioon AAMULLA.

Eli kun MINÄ en saa kiinni, niin SAAKAA TE.
Tommin ajatus on hyvä! Asiakkaat kuitenkin tärkeitä, ja todennäköisesti vaimo tunnollisesti ratissa aina tilauksien mukaan.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

dscullyalien
Poliisikoira Rex
Viestit: 254
Liittynyt: Ti Heinä 21, 2020 4:45 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja dscullyalien »

PohjolanTommi kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 11:12 pm
dscullyalien kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 11:06 pm
Ei tuollainen asiapitoinen "yrittäkää myöhemmin uudelleen" -tyylinen viesti ei ole mielestäni mitenkään poikkeava firman sivuilla. Kuvitelkaa se toinen vaihtoehto: dramaattista kyselyä vaimon sijainnista. Vaikuttaisiko asialliselta firman sivuille, jos tarkoitus on ensialkuun ohjata asiakkaat soittamaan takaisin toisena ajankohtana?
Tuo "Yrittäkää myöhemmin uudelleen"-tyyli TUO MIELEENI sen että joku kina on ollut ja päivityksen tarkotus olis PAKOTTAA emäntä takasi kuvioon AAMULLA.

Eli kun MINÄ en saa kiinni, niin SAAKAA TE.
Itse ajattelisin vain, että siinä on toivottu asian ratkenneen parhain päin aamuun mennessä.

Kummisetä
Neuvoja-Jack
Viestit: 539
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

maniacc kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 10:13 pm
Tuskin enää hengissä löytyy. Mutta noin iso taksi ei jää kateisiin tosta noin vaan. On kadonneita henkilöautoineen, jotka on voinu hävitä esim. vesistöön niin että ei vaan ole löydetty. Tuollanen tilataksi ei voi hävitä noin vaan...
No eipä se tarvitse vesistöön hävitäkseen kuin metrin verran enemmän vettä mitä henkilöauto.
Asiallinen kirjoitti:
Ma Marras 02, 2020 4:23 pm
Varmaa on luultavasti vain se, että päihteet liittyivät asiaan.

Avatar
jukuripää
Theo Kojak
Viestit: 1149
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: Mikkeli, Ristiina: Tilataksin kuljettaja kadonnut autoineen 12.1.2021

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

Hawthorne kirjoitti:
Ke Tammi 13, 2021 11:10 pm
Tiedän heiltä vain yhden lapsen, joka ajoi ainakin aikaisemmin myös taksia.
Tuohon numeroon liittyvään päivittykseen sen verta, että sitä kautta ainakin itse niitä takseja olen tilannut. Luulisin että muutkin koska kyseessä on kuitenkin erinomainen palvelu.
Se että olisi ajanut saimaaseen ainakaan vahingossa kuulostaa pirun oudolle koska mihkään ei ole mitään tarvetta ajaa jäitä pitkin eikä sellainen kuulu ainakaan taksien tapoihin.
Toivotaan että löytyy kunnossa ja kyse on vain parisuhdesotkuista tms. mikä sekin olisi silmiini outoa.

Tämän Maikkarin jutun mukaan kyseessä on ollut kuitenkin isompi perhe, kuin vain yksi lapsi https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kaa ... #gs.qjkt0m

Ilmeisesti jo niin aikuisia kaikki, etteivät enää asustele kotona.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.

Vastaa Viestiin