Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattiin raa´asti

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Inanna
Rico Tubbs
Viestit: 1264
Liittynyt: Ma Heinä 24, 2017 5:38 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Inanna »

KiVa-koulu tarkoittaa, että koulu käyttää kiusaamisen ehkäisyssä Turun yliopistossa kehitettyä menetelmää.
Ihan sama missä kehitetty, mutta täydellisen epäonnistunut hanke. Hyssyttelyn ja kiusaajien ymmörtämisen maailmanennätys.
Nigerialaisten kirjeiden kanssa samaa tasoa koko "kehittely". Joku niihinkin vielä lankeaa - suurin osa tietää täydeksi vedätykseksi.
Inanna
Rico Tubbs
Viestit: 1264
Liittynyt: Ma Heinä 24, 2017 5:38 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Inanna »

" Ylistettyä Kiva koulu -ohjelmaa käytetään jopa vahingollisella tavalla: ”Jättää aikamoisia traumoja kiusatulle”

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/01/0 ... lla-jattaa
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7515
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Miten Koskelan henkirikos ei toistu enää koskaan? Ministeri kertoi 14 keinoa

26.01.2021 klo 18:35 (muokattu 26.01.2021 klo 18:46)
Opetusministeri Jussi Saramo (vas) kertoi tiistaina lukuisista toimenpiteistä, joilla pyritään puuttumaan koulukiusaamiseen ja kouluväkivaltaan.

Hallitus aikoo puuttua koulukiusaamisen ehkäisemiseen

14 kohdan toimenpideohjelman avulla. Hallitus on viemässä ohjelmaa eduskuntaan vielä tämän vuoden aikana. Opetusministeri Jussi Saramon mukaan (vas) toimenpideohjelmalla on ainakin jonkinlainen tuki kaikissa eduskuntapuolueissa.

Toimenpide 1, tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistaminen varhaiskasvatuksessa

Toteutetaan kehittämisohjelma tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistamiseksi varhaiskasvatuksessa. Kehittämisohjelma painottuu lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen kiusaamisen ehkäisykeinona varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa. Tavoitteena on lisäksi kehittää henkilöstön osaamista lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistamisessa ja kiusaamisen ehkäisyssä. (ministeri Saramo)

Toimenpide 2, lainsäädäntöhanke turvallisen opiskeluympäristön turvaamiseksi

Oppilaan osallistuminen opetukseen epäämistä koskevaa sääntelyä päivitetään oppilaiden ja opetustilassa työskentelevien henkilöiden turvallisuuden turvaamiseksi. Epäämisen aikana oppilaalle tehdään suunnitelma oppilaan tarvitsemasta oppilashuollollisesta ja muusta tarvittavasta tuesta. Tarkoituksena on täsmentää ja korjata opetustoimen säännöksiä, jotta kiusaamiseen voitaisiin puuttua oikea-aikaisesti, vahvistaa oppilaan oikeusasemaa ja turvata kaikkien koulussa toimivien turvallinen oppimisympäristö. Lainvalmistelu pohjaa Kiusaamisen vastaisen työryhmän lainsäädäntöehdotuksiin. (ministeri Saramo)
Arvioidaan opetustoimen lainsäädäntöön sisältyvää kaksoisrangaistavuutta koskevaa sääntelyä, jotta opiskeluympäristön turvallisuus voidaan varmistaa yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriö, oikeusministeriö, sisäministeriö ja Poliisihallitus. (ministerit Saramo, Henriksson, Ohisalo)

Toimenpide 3, sitouttava kouluyhteisötyö

Käynnistetään perusopetuksessa uusi sitouttavan kouluyhteisötyön toimintamalli, joka tukee sekä oppilaita että koulujen henkilökuntaa koulupudokkuuden ehkäisemisessä, koulunkäyntiin sitouttamisessa, poissaolojen vaikutusten korjaamisessa, kouluyhteisön hyvinvoinnin vahvistamisessa sekä osaltaan kiusaamisen vastaisessa työssä. (ministeri Saramo)

Toimenpide 4, henkilöstön ja johdon koulutus

Hyvinvoinnin ja työrauhan edistämiseen, yksinäisyyden ja kiusaamisen ehkäisemiseen sekä mielen hyvinvoinnin tukemiseen liittyvä pedagoginen osaaminen määritellään varhaiskasvatuksen ja opetustoimen henkilöstön ja johdon täydennyskoulutuksen painopistealueeksi seuraavien kolmen vuoden ajalle. Sisällytetään Opetushallituksen tulossopimukseen vuosille 2021–2023. (ministeri Saramo)
Kannustetaan korkeakouluja lisäämään hyvinvoinnin, turvallisuuden ja työrauhan edistämiseen liittyviä opettajien valmiuksia parantavia sisältöjä opettajien peruskoulutukseen. (ministeri Saarikko)

Toimenpide 5, kiusaamisen ehkäisyn sivusto

Opetushallitus laatii yhteistyössä eri tahojen kanssa, oppilaita ja opiskelijoita kuullen sekä kodin ja koulun yhteistyötä tukien verkkopohjaisen kiusaamisen ehkäisyn sivuston. (minister Saramo)
Sivusto informoi olemassa olevasta lainsäädäntö- ja normipohjasta koulukiusaamisen ehkäisyyn liittyen.
Sivuston tavoitteena on antaa käytännön ohjeita sekä konkreettisia toimenpiteitä kiusaamisen ehkäisyyn kouluissa ja oppilaitoksissa.
Tavoitteena on sitouttaa koko kouluyhteisöä vahvistamaan kiusaamista ja väkivaltaa ehkäisevää sekä yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia tukevaa toimintakulttuuria.
Tavoitteena on lisätä oppilaiden ja opiskelijoiden ymmärrystä kiusaamisen ja väkivallan vaikutuksista. Tavoitteena on vahvistaa oppilaiden ja opiskelijoiden osallisuutta kiusaamisen vastaisessa työssä.
Tavoitteena on vahvistaa huoltajien osallisuutta kiusaamisen ehkäisyssä kodin ja koulun yhteistyön avulla.

Toimenpide 6, perusopetuksen oppimisyhteisöjen turvallisuuskulttuurin edistäminen

Opetusta järjestettäessä on koko kouluyhteisön turvallisuuden takaaminen kaikissa tilanteissa toiminnan keskeinen perusta. Oppilailla on oikeus turvalliseen opiskeluympäristöön. Turvallisuuteen liittyy keskeisesti turvallisuuskulttuuri ja sen kautta luotu perusta päivittäiselle arkiturvallisuudelle. Turvallisuus on keskeinen osa hyvinvointia.
Käynnistetään oppimisyhteisöjen turvallisuuskulttuurin kehittämistyötä tukeva valtakunnallinen kehittämis- ja tutkimushanke (2021–2023), jossa perusopetuksen koulujen käyttöön luodaan tehokkaita kouluyhteisön turvallisuutta ja turvallisuuskulttuuria edistäviä toimenpiteitä. (ministeri Saramo)

Toimenpide 7, sairaalaopetuksen kehittäminen
Sairaalaopetuspaikkojen lisääminen ml. hoito (ministeri Kiuru)

Kunnille haettavaksi sairaalaopetuksen järjestämiseen liittyvä konsultatiivisen sairaalaopetuksen rahoitus (ministeri Saramo), joka
lisää konsultatiivista sairaalaopetusta nykytilanteeseen verrattuna; ei olemassa olevien resurssien uudelleenorganisointia
kohdistuu koko sairaalaopetusyksikön toiminta-alueeseen, ei vain sairaalaopetuksen ylläpitäjäkaupungin oppilaisiin (pitkät etäisyydet eivät saa olla esteenä palvelun saamiselle)
toiminnan kohteena ovat oppilaat, joiden pulmat kytkeytyvät kiusaamiseen, itsetuhoisuuteen, masentuneisuuteen sekä kouluakäymättömyyteen edellä mainituista syistä
yhteistyö lasten- ja nuorisopsykiatrian kanssa sairaalaopetuksen keinoin
toimintamalleina sairaalaopetuksen pedagoginen ja ennaltaehkäisevä tilannearviokonsultaatio (yksilöön ja yhteisöön kohdistuvat interventiot).

Toimenpide 8, kansallinen toimielin

Kansallisen koulutuksen arviointikeskukseen (KARVI) on tarkoitus perustaa kansallinen vaikuttavien kiusaamisen ehkäisemisen, hyvinvointia ja työrauhaa lisäävien menetelmien arviointitoimielin, joka arvioi näihin tarkoituksiin kehitettyjen menetelmien näytön astetta ja käyttökelpoisuutta. Toimenpide perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön kiusaamistyöryhmän kehittämisehdotukseen. (ministeri Saramo)

Toimenpide 9, ankkuritoiminta vahvemmin osaksi koulujen ja oppilaitosten kiusaamisen vastaista toimintaa

Ankkuritoiminta kohdistuu varhaisessa vaiheessa nuorten hyvinvoinnin edistämiseen ja rikosten ennalta ehkäisemiseen. Sitä toteutetaan kaikkien poliisilaitosten alueella. Ankkuritiimissa on mukana poliisi, sosiaalityöntekijä, psykiatrinen sairaanhoitaja ja nuorisotyöntekijä. Paikallisiin tai alueellisiin ankkureihin voidaan nimetä opetustoimen edustaja. Lisätään edelleen Ankkureiden ja koulujen ja oppilaitosten välistä yhteistyötä kehittämällä toimintamalleja, joilla kouluissa ja oppilaitoksissa tapahtuvaan kiusaamiseen ja väkivaltaan puututaan nykyistä varhaisemmin. Vahvistetaan ja selkeytetään tilanteiden hallintaan ja hoitamiseen liittyvän moniviranomaistoiminnan johtamista. (ministerit Ohisalo, Kiuru, Saramo, Henriksson)

Toimenpide 10, ennalta ehkäistään jengiytymistä

edistämällä lasten ja nuorten myönteistä ryhmäytymistä
Suomessa on nähtävissä merkkejä kehityksestä, joka voi johtaa nuorisojengien muodostumiseen. Lasten ja nuorten ryhmäytymistä tapahtuu kouluissa ja oppilaitoksissa, ja se jatkuu vapaa-ajalla. Suurin osa ryhmäytymisestä on myönteistä nuorten välistä sosiaalista kanssakäymistä. Tukemalla ja edistämällä myönteistä ryhmäytymistä kouluissa ja oppilaitoksissa ja puuttumalla sellaiseen ryhmäytymiseen, joka lisää nuorten häiriökäyttäytymistä ja muuta ei-toivottua käyttäytymistä, ennalta ehkäistään nuorisojengien syntymistä. Toiminta edellyttää koulujen ja oppilaitosten henkilöstön tiedon lisäämistä jengiytymisestä ja siihen vaikuttavista seikoista. (ministerit Ohisalo, Saramo, Saarikko)

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/abec ... 46f923bc10
lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Never kirjoitti: La Helmi 20, 2021 4:59 pm Eikö näille koulu ja työpaikkakiusaamisen asiantuntijoille voisi laittaa oma ketjunsa jossa voisivat keskenään pohtia kiusaamisen syvimpiä olemuksia.Lanka venyy näitten kotipsykologien pohdinnoista todella rasittavaksi.Tämä lanka on se että kolme 16 vuotiasta poikaa murhasi tuntemansa kaverinsa.Pysytään aiheessa jätetään työpaikkojen Hitlerit ja kivakoulut pois.
Paha vain, kun tämä kuolemaan johtanut tapahtumasarja sai alkunsa jo ehkä tarhassa ja viimeistään kouluaikana oli nähtävissä tuleva kehityskaari raa'an kiusaamisen ja alistamisen muodossa. :twisted: :twisted: :twisted:
Tomaatti
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Su Joulu 13, 2020 1:16 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Tomaatti »

tuuli kirjoitti: La Helmi 20, 2021 1:19 pm
Mutta niiin raukkamaista selittää, että löin vaan kaks kertaa. So?
Raukkamaista? Mitä siis hänen pitäisi sanoa? Onhan hänellä oikeus ja velvollisuuskin kertoa oma osuutensa, sitä kaunistelematta tai liioittelematta. Ei se ole raukkamaista.
ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Tomaatti kirjoitti: La Helmi 20, 2021 5:18 pm
tuuli kirjoitti: La Helmi 20, 2021 1:19 pm
Mutta niiin raukkamaista selittää, että löin vaan kaks kertaa. So?
Raukkamaista? Mitä siis hänen pitäisi sanoa? Onhan hänellä oikeus ja velvollisuuskin kertoa oma osuutensa, sitä kaunistelematta tai liioittelematta. Ei se ole raukkamaista.
Ei mikään velvollisuus ja saa kaunistella ja liioittella niin paljon ku oma pokka antaa myöden.
Naurettavaa ja säälittävää paremminkin, ellei sitten oikeasti ja vilpittömästi kerro mitä tehnyt ja miten on kokenut muiden asioita tehneen.
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7515
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

lukutoukka kirjoitti: La Helmi 20, 2021 5:16 pm
Never kirjoitti: La Helmi 20, 2021 4:59 pm Eikö näille koulu ja työpaikkakiusaamisen asiantuntijoille voisi laittaa oma ketjunsa jossa voisivat keskenään pohtia kiusaamisen syvimpiä olemuksia.Lanka venyy näitten kotipsykologien pohdinnoista todella rasittavaksi.Tämä lanka on se että kolme 16 vuotiasta poikaa murhasi tuntemansa kaverinsa.Pysytään aiheessa jätetään työpaikkojen Hitlerit ja kivakoulut pois.
Paha vain, kun tämä kuolemaan johtanut tapahtumasarja sai alkunsa jo ehkä tarhassa ja viimeistään kouluaikana oli nähtävissä tuleva kehityskaari raa'an kiusaamisen ja alistamisen muodossa. :twisted: :twisted: :twisted:
Peruskoulussa annettiin väistämättä jonkinlainen laajempi hyväksyntä tuolle ja siihen syyllistyi julkisuustietojen perusteella hyvin monet oppilaat.

Murhaajia oli 3, mutta kokonaisuuden kannalta voidaan puhua 4:stä henkilöstä. Tällä yhdellä henkilöllä oli vain iso tuuri, kun ei sattunut olemaan murhailtana paikan päällä.

Tilanne on tietenkin hyvin hankala, jos kaksi lapsuuden kaveria on tälläisiä psykopaatteja ja ongelmat ovat jatkuneet hyvin nuoresta lähtien.
Murhablues
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: To Joulu 10, 2020 1:37 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Murhablues »

AutumnForever kirjoitti: La Helmi 20, 2021 1:28 pm Kukaan näistä kolmesta ei myöskään ole tuonut tutkinnan aikana ilmi että heillä olisi jotain ongelmia elämässään tai kotona.

Eiköhän asia ole niin että Veeti ja Heikki ovat lapsuudesta asti tottuneet kiusaamaan Atsoa ja se rooli on pysynyt, Atso tottunut kiusatun rooliin. Eikös Veetillä ja Heikillä ollut muitakin kavereita, siis normaaleja kaverisuhteita. Ovat kyenneet normaaliin toimintaan muiden kanssa. Eli eivät he mitään psykopaatteja ole. Ehkä monen on vaikea hyväksyä että normaalista perheestä tuleva ihminen jolla ei ole mitään mielisairautta, kykenee tällaiseen? On vaikea kenties hyväksyä että ihminen kykenee tällaiseen pahuuteen ilman että hänellä on mitään sen kummempia ongelmia.

Aleksis sen sijaan...
Naulan kantaan. Se minkä olen itse taustoista kuullut ja tiedän, niin sieltä lienee turha etsiä vastauksia. On ollut vaikea yhdistää tekoja ihmisiin joita tunsin. V. ja H. ovat kiusanneet Atsoa, mutta homma lähtenyt käsistä kun A. tuli kuvioihin. Kaikki ovat silti yhtä syyllisiä.
Avatar
tuuli
Sofia Karppi
Viestit: 449
Liittynyt: Pe Tammi 28, 2011 1:54 am
Paikkakunta: Pori

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja tuuli »

Tomaatti kirjoitti: La Helmi 20, 2021 5:18 pm
tuuli kirjoitti: La Helmi 20, 2021 1:19 pm
Mutta niiin raukkamaista selittää, että löin vaan kaks kertaa. So?
Raukkamaista? Mitä siis hänen pitäisi sanoa? Onhan hänellä oikeus ja velvollisuuskin kertoa oma osuutensa, sitä kaunistelematta tai liioittelematta. Ei se ole raukkamaista.
Jos olisit lukenut tuosta lauseesta hieman eteenpäin, olisit tajunnut ehkä pointin. Hän oli siinä mukana tappamassa niinkuin muutkin. Hän seurasi vierestä puuttumatta tilanteeseen. Hän ei soittanut apua vaikka näki mitä tapahtui. Hän jätti uhrin alastomana makaamaan henkitoreissaan ja lähti muiden kanssa pois. Mutta jos saat tuosta sen, että hän tosiaan löi vain kaksi kertaa ja that's it ja ne kaksi lyöntiä ovat ainoat, josta hänen pitäisi kantaa syyllisyyttä, niin emme jaa samaa ajatusmaailmaa. Ei toki kahdesta lyönnistä vankilaan joudu, joten päästetään poika kotiin.
Avatar
Penaalipena
Martin Riggs
Viestit: 639
Liittynyt: La Kesä 06, 2020 9:28 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Penaalipena »

tuuli kirjoitti: La Helmi 20, 2021 5:33 pm
Tomaatti kirjoitti: La Helmi 20, 2021 5:18 pm
tuuli kirjoitti: La Helmi 20, 2021 1:19 pm
Mutta niiin raukkamaista selittää, että löin vaan kaks kertaa. So?
Raukkamaista? Mitä siis hänen pitäisi sanoa? Onhan hänellä oikeus ja velvollisuuskin kertoa oma osuutensa, sitä kaunistelematta tai liioittelematta. Ei se ole raukkamaista.
Jos olisit lukenut tuosta lauseesta hieman eteenpäin, olisit tajunnut ehkä pointin. Hän oli siinä mukana tappamassa niinkuin muutkin. Hän seurasi vierestä puuttumatta tilanteeseen. Hän ei soittanut apua vaikka näki mitä tapahtui. Hän jätti uhrin alastomana makaamaan henkitoreissaan ja lähti muiden kanssa pois. Mutta jos saat tuosta sen, että hän tosiaan löi vain kaksi kertaa ja that's it ja ne kaksi lyöntiä ovat ainoat, josta hänen pitäisi kantaa syyllisyyttä, niin emme jaa samaa ajatusmaailmaa. Ei toki kahdesta lyönnistä vankilaan joudu, joten päästetään poika kotiin.
Tässä on nyt sellainen ongelma, että osa kirjoittajista pohtii esimerkiksi tuomiota Suomen lain ja oikeuskäytänteen näkökulmasta ottamatta kantaa, onko tietty rangaistus moraalisesti oikein. Osa taas suhtautuu asiaan äärimmäisen tunnevaltaisesti (mikä sinänsä on ymmärrettävää) vertailematta tätä casea sellaisiin väkivaltarikoksiin, joissa myös on ollut useampia tekijöitä ja heillä erilaisia rooleja teossa, joka on johtanut uhrin kuolemaan. Siksi keskustelu menee siihen, että "kaikille maksimirangaistus murhasta ja mikään muu ei ole mahdollista, koska teko oli niin kauhea."
Näin se ei kuitenkaan automaattisesti mene.
Ryssätrolli on saastainen olento, jota siviilien kärsimys naurattaa.
lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Jokainen vastaa itse teoistaan ainakin oikeuden edessä tiettyyn pisteeseen saakka. Tuomioita ei nyt käsittääkseni jaeta ihmisen ominaisuuksien mukaan, vaan tekojen ja varallisuuden (Miten kalliin asianajajan kykenee kustantamaan.) mukaan. Kiusaaminen liittyy kuitenkin ihmisten väliseen sosiaaliseen kanssakäymiseen, joka määräytyy pitkälti ihmisen sosiaalisen aseman ja varallisuuden mukaan, Riippuu hyvin paljon jokaisen pojan vanhempien sosiaalisesta asemasta ja varallisuudesta, minkälaisen tuomion kukin saa. Me voimme väännellä lakikirjasta löytämiämme pykäliä, miten tahdomme, mutta sillä ei tule olemaan mitään merkitystä tuomioiden kanssa. Tuomioistuinten toiminta on korkean eliitin toimintaa, johon vaikuttavat voimakkaasti asianajajien ja tuomareiden henkilösuhteet. Aina voi löytää ennakkotapauksen tai lakipykälän, joka on jäänyt voimaan sata vuotta sitten. Kaiken hyväksyntä riippuu kuitenkin tuomioistuinten toiminnasta ja niiden henkilösuhteista. Lisäksi tulevat nämä mielentilatutkimukset, joiden tulos riippuu myös hyvin pienen piirin ihmisistä, joilla on yleensä korkea asema yhteiskunnassa.
Avatar
tuuli
Sofia Karppi
Viestit: 449
Liittynyt: Pe Tammi 28, 2011 1:54 am
Paikkakunta: Pori

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja tuuli »

Penaalipena kirjoitti: La Helmi 20, 2021 5:47 pm Tässä on nyt sellainen ongelma, että osa kirjoittajista pohtii esimerkiksi tuomiota Suomen lain ja oikeuskäytänteen näkökulmasta ottamatta kantaa, onko tietty rangaistus moraalisesti oikein. Osa taas suhtautuu asiaan äärimmäisen tunnevaltaisesti (mikä sinänsä on ymmärrettävää) vertailematta tätä casea sellaisiin väkivaltarikoksiin, joissa myös on ollut useampia tekijöitä ja heillä erilaisia rooleja teossa, joka on johtanut uhrin kuolemaan. Siksi keskustelu menee siihen, että "kaikille maksimirangaistus murhasta ja mikään muu ei ole mahdollista, koska teko oli niin kauhea."
Näin se ei kuitenkaan automaattisesti mene.
Ei tietenkään mene. Tämä oli hyvin sanottu ja kuvaa koko ketjua. Ja itse en usko että menee edes murhana läpi loppuun asti. Kenenkään osalta. Valitettavasti. Jos itse saisinkin päättää, niin toisin kävisi.. Mutta yksissätuumin tässä on toimittu. Alusta asti suunniteltu ja myös toteutettu. Ja teko on ollut pitkäkestoinen. Ja tämä nostaa tunteet sen verran pintaan, että en henkilökohtaisesti pysty käsittelemään tällä hetkellä puolustuksen esittämiä kommentteja. Jos tää kyseinen jannu olisikin vain käynyt paikalla lyönyt pari kertaa ja sitten poistunut, niin.. no.. en tiedä. Ei sekään silti olisi ok..
Inanna
Rico Tubbs
Viestit: 1264
Liittynyt: Ma Heinä 24, 2017 5:38 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Inanna »

Anteeksi nyt vain, mutta nykyisen lain mukaan ja aineiston perusteella mikä on ollut jo julkisesti esillä.

Tämä on murha.

" Murha on tapon törkeä tekomuoto. Rikoslaissa luetellaan neljä ankaroittamisperustetta. Jos yksi näistä täyttyy ja rikos on kokonaisuutena arvostellen törkeä, tulee rikoksentekijä tuomita murhasta. Ensimmäinen ankaroittamisperuste on vakaa harkinta. Vakaa harkinta tarkoittaa usein tapon etukäteen suunnittelua. Esim. tekovälineiden hankkiminen etukäteen on osoitus vakaasta harkinnasta. Myös palkkamurhatilanteet kuuluvat tähän kategoriaan. Toinen ankaroittamisperuste on erityisen raa`alla tai julmalla tavalla toteutettu tappo. Raakuutta ja julmuutta ei voi tyhjentävästi määritellä, mutta esim. kidutustyyppinen tappaminen osoittaa julmuutta. "

Yksikään tekijä ei tuosta pääse irti.
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 314
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

Ei oikeastaan edes kiinnosta heidän puolustus-puheensa.
Jokaisella on tietty oikeus puolustautua.
En usko että ketään kiinnostaa, mitä sössöttävät
Siinäpä lässyttävät,

En muista enää tunnustiko Eerika. Isä tai äitipuoli?
Olihan heilläkin jo hätäpuhelusta asti selitykset valmiina..
murhatuomion hekin saivat..
Jos johonkin tapaukseen Suomessa tätä halutaan verrata niin verrataan Eerikan.
Molemmat kokivat pitkäkestoisen, äärimmäisen julman ja kylmän väkivaltaisen kuoleman.
Tästäkin tuomittiin Murha!
Jos tämä ei ole murha, ja koko joukko ei siitä saa (tai todeta syyntakeettomaksi)

Niin koko murha-nimikkeen voi poistaa koko lakikirjasta ja syytteistä.

Tämän enempää en jaksa asiasta enää jankata.

Odotellaan mielenterveys tutkimukset ja niiden tulokset. Vai onko joku vastustanut niitä ?
Veeti? Heikki? Alexis?
Vai voidaanko ne määrätä pakollisiksi kaikille?
Avatar
Penaalipena
Martin Riggs
Viestit: 639
Liittynyt: La Kesä 06, 2020 9:28 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Penaalipena »

Inanna kirjoitti: La Helmi 20, 2021 6:27 pm Tämä on murha.
Tätä et päätä sinä, vaan oikeuslaitos. Et vaikka kuinka toistelisit, että tämä on murha.
Ryssätrolli on saastainen olento, jota siviilien kärsimys naurattaa.
Vastaa Viestiin