Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattiin raa´asti

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
PablonEssobar
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: Pe Huhti 17, 2020 12:34 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja PablonEssobar »

Nykypäivän vanhemmat eivät pidä mitään kuria lapsilleen. Ei mitään rajoja tai kurinpalausta. Ehkä jotain 10min jäähyjä. Hyvin yleistä myös "ei meidän lapsi asenne" vaikka oma lapsi on itse saatana. Lapset huitelevat yömyöhään ulkona ja polttelevat pilveä/juovat viinaa/myyvät huumeita/ties mitä, kuinka sokea pitää olla, että tätä ei huomaa? Tuntuu, että moni lapsi on vanhemmilleen se aikuinen, joka määrää.

Sitten saa lukea lehdistä sadistisista murhista, jotka menevät kammottavuudeltaan Jammu Siltavuoren hirviömäisyyden luokkaan. Tekijöillä ei mitään katumusta nauravat vaan, kun tietävät että minkäänlaista kunnon tuomiota ei tule.

Varmaan silittävät vielä silloinkin päätä, vaikka koko homma olisi ehkäisty asettamalla rajat ja laittamalla lapsi ruotuun. Tämä ei tarkoita mitään silmitöntä hakkaamista, vaan asioihin puuttumista. Raamattukin sanoo: joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan; mutta joka häntä rakastaa, se häntä ajoissa kurittaa.

Sain lapsena monta kertaa selkääni ja aina aiheesta, en ole katkera, pelkästään kiitollinen.
Avatar
Valoviikate
Christopher Lorenzo
Viestit: 1507
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

Boldasin pari sellaista kohtaa, joissa oli asioita, joita ei ehkä ole muissa uutisissa sanottu.
Yksi Koskelan murhasta syytetyistä pojista kertoi teosta kahden päivän kuluttua tyttöystävälleen: ”Mä sanoin, että sun pitää kertoo heti sun vanhemmille”

Poliisin esitutkinta-aineisto tuli julkiseksi maanantaina.

22.2. 11:42 | Päivitetty 22.2. 15:40

KOSKELAN murhasta syytetyt pojat myönsivät ensimmäisistä kuulusteluista lähtien pahoinpidelleensä uhria surmailtana. He eivät kuitenkaan osanneet sanoa mitään syytä väkivallalle.

”En tiedä. Tyhmyyttäni. Ja sit ku olin niin päihtynyt. Luultavasti johtui siitä”, eräs murhasta epäillyistä sanoi kuulusteluissa, kun poliisi kysyi häneltä syytä uhrin lyömiseen.

Samalta pojalta kysyttiin kuulustelussa myös, mitä hän ajattelee tapahtuneesta nyt.

”Kaduttaa niin paljon ja oon tosi pahoillani [uhrin] läheisten puolesta”, hän vastasi kuulustelijalle.

Yksi syytetyistä sanoi kuulusteluissa, että hän halusi toiminnallaan ainakin osaksi miellyttää kahta muuta syytettyä, jotta pääsisi osaksi kaveriporukkaa.

”Mulla ei oo mitään käsitystä, miksi tunsin sitä raivoa silloin. En tiedä, kun en oikeastaan tunne edes [uhria]”, hän kertoi poliisille.

Poliisin esitutkinta-aineisto julkistettiin maanantaina osittain salattuna.

Murhasta syytettyjä on kuultu oikeudenkäynnissä yleisöltä suljettujen ovien takana, mutta esitutkinta-aineistossa heidän lausuntonsa ovat pääosin julkisia.

OIKEUDENKÄYNTI alkoi Helsingin käräjäoikeudessa viime keskiviikkona.

Lue lisää: Koskelan murhan oikeudenkäynti: Syytetyt suunnittelivat uhrin hakkaamista etukäteen, yksi syytetyistä kävi katsomassa uhria kaksi kertaa surman jälkeen.

Syyttäjä vaatii kolmelle vuonna 2004 syntyneelle pojalle rangaistusta murhasta. Heidän epäillään murhanneen ikätoverinsa raakaa väkivaltaa käyttäen 4. joulukuuta Helsingin Koskelassa.

Kaikkia murhasta syytettyjä syytetään myös uhrin pahoinpitelyistä, jotka tapahtuivat marraskuussa 2020.

Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet murhasta.

Kaksi heistä on myöntänyt teot pääpiirteissään ja syyllisyyden törkeään pahoinpitelyyn sekä törkeään kuolemantuottamukseen. Kolmas syytetty on myöntänyt syyllistyneensä vain perusmuotoiseen pahoinpitelyyn.

MURHASTA syytetyt pojat kertoivat kuulusteluissa uhrin olleen hiljainen ja välttäneen sosiaalisia tilanteita. Hänellä ei ollut myöskään juurikaan kavereita.

”[Uhri] on aina palannut takaisin epäiltyjen seuraan, vaikka heidän epäillään kohdistaneen häneen väkivaltaa ja muita nöyryyttäviä tekoja. Tätä ovat myös osaltaan ihmetelleet epäillytkin kuulusteluissa”, poliisi toteaa esitutkinta-aineistossa.

Uhri ei poliisin esitutkinnan mukaan uskaltanut tai ymmärtänyt kertoa aiemmista väkivallanteoista kenellekään.

Hänen lähisukulaisensa oli kuitenkin epäillyt uhrin joutuneen pahoinpidellyksi aiemmin. Pojalla oli havaittu vammoja.

Yksi syytetyistä kertoi tunteneensa uhrin nelivuotiaasta asti ja luonnehti välejään häneen hyviksi. Syytetyn mukaan sekä uhria että häntä itseään kiusattiin peruskoulussa.

Kyseinen syytetty ei halunnut poliisikuulusteluissa katsoa videotallenteita heidän uhrille tekemästään väkivallasta eikä kuulla niiden ääniä. Hän ei myöskään katsonut valokuvaa uhrin pahoinpidellyistä kasvoista.

Syytetty sanoi, että heidän tekemänsä väkivallanteot ”kuulostavat kidutukselta”, koska ”pahoinpitely on kestänyt kuitenkin aika pitkään”.

SYYTETYT poistuivat murhailtana perjantaina tekopaikalta yhdessä puolenyön aikaan. Yksi syytetyistä kertoi heidän menneen sen jälkeen ympäri vuorokauden avoinna olevaan elintarvikeliikkeeseen, josta hän osti itselleen ruokaa ja toiselle syytetylle suklaapatukan ja pillimehun.

Syytetyt viestittelivät viikonlopun aikana keskenään ruumiin hävittämisestä, johon he eivät kuitenkaan ryhtyneet. Esillä oli ainakin ruumiin kuljettaminen mahdollisesti Pikkukoskelle tai Hyvinkäälle.

Yksi syytetyistä kertoi poliisille muun muassa ehdottaneensa vainajan puhdistamista valkaisuaineella dna-tunnisteiden ja sormenjälkien hävittämiseksi. Hänen mukaansa esillä oli ollut myös suuren tynnyrin hankkiminen, johon he laittaisivat uhrin.

Syytetyn puhelimen selaushistoriassa oli hakuja sanoilla ”k-rauta” ja ”sadevesitynnyri 210L, sadevesitynnyri 300L”.

”Mä katoin, et kuinka isoja ne on, et jos oltais viety [uhri] tynnyrissä auton takakontissa pois”, poika kertoi.


YKSI syytetty kertoi esitutkinnan mukaan seuraavana maanantaina aamukymmenen aikaan äidilleen, että uhria oli pahoinpidelty perjantaina. Hän nimesi myös kaikki henkilöt, jotka olivat paikalla. Äiti välitti tiedot poliisille.

Poliisi oli tuolloin jo tapahtumapaikalla, sillä rakennusmies oli löytänyt uhrin kuolleena maanantaiaamuna kahdeksan aikaan.

SAMA poika oli kertonut jo sunnuntaina tyttöystävälleen, että yksi pojista oli pahoinpidellyt uhrin kuoliaaksi. Tyttö oli kehottanut poikaa kertomaan asiasta vanhemmilleen.

”Mä sanoin, että [syytetyn nimi] sun pitää kertoo heti sun vanhemmille. [Syytetty] pelkäsi tosi paljon ja kertoi tehneensä väärin. Minä en ymmärtänyt tätä, mutta [syytetty] ei kertonutkaan minulle heti omaa osuuttaan tässä asiassa”, tyttöystävä kertoi poliisille.

Myöhemmin poika myönsi itsekin lyöneensä uhria pari kertaa.

”Jossain vaiheessa kaikki kolme [syytettyä ] oli tehnyt jonkun ryhmächatin, jossa oli asiaa pohdittu. [Poikaystävä] sitten sanoi, että olivat [toisen syytetyn] kanssa päättäneet viettää vielä viimeisen illan, sen sunnuntain, ihan normaalisti perheen kesken ja kertoa sitten maanantaina asiasta vanhemmille”, tyttöystävä sanoi.

Tyttö meni poikaystävänsä kotiin maanantaina, jolloin poliisin tiedettiin olevan tulossa sinne.

”Tässä vaiheessa [syytetty] alkoi sitten itkien kertoa myös omaa osuuttaan tapahtumiin. [Syytetty] alkoi itkeä ja kertoi lyöneensä [uhria] pari kertaa.”

Syyttäjä on vaatinut, että syytetyille tehdään mielentilatutkimus.

Oikeudenkäynti jatkuu ensi viikolla
FAKTA

■ Koskelan henkirikosta ja muita siihen liittyviä rikosepäilyjä alettiin käsitellä Helsingin käräjäoikeudessa viime keskiviikkona. Toinen istuntopäivä oli perjantaina, jolloin kuultiin todistajia ja syytettyjä.

■ Kolmas istuntopäivä on ensi maanantaina. Sen lisäksi käräjäoikeus on varannut ensi viikon keskiviikon varapäiväksi, jolloin istuntoa voidaan tarvittaessa jatkaa.

■ Käräjäoikeus ei ole vielä ilmoittanut, milloin tuomio annetaan.
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007818549.html
lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1608
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Täällä on nyt tullut esille, että moni epäilee että toiseksi vanhin poika ei voi olla porukan johtaja tai tilanteen vetäjä toisiin nähden, koska ei ole kovin älykäs. Kyse ei ole niinkään älykkyydestä, vaan tietynlaisesta ominaisuudesta, jolla saa toiset toimimaan tahtonsa mukaan.

Tämä koko tapahtuma selityksineen ja käänteineen vaikuttaa täysin järjettömältä meistä sivullisista. Tässä on saattanut olla kysymys jonkun porukan jäsenen tarpeista tai toiveista, joita voimme vain arvailla. Taustalla saatta olla isompikin peli liittyen huumeisiin, joihin pojat tuntuvat sekaantuneen. Se saattaa liittyä johonkin narsistiseen loukkaukseen, johon porukan "pomo" hakee kompensaatiota nöyryyttämällä vähäisemmässä asemassa olevaa. Voi olla ihan tavanomaista kateuttakin tai pelkkä hallinnan tarve, jota "pomo" hakee seuralaisistaan.

Kyllä on mahdollista, että tilannetta on vetänyt hahmo, joka itse ei näennäisesti ole toiminut kovin aktiivisesti, mutta johdatellut tai johtanut toiset toimimaan toiveidensa mukaan. Eikä se liity niinkään älykkyyteen. Nuoret ovat muutenkin halukkaita liittymään toisiinsa. Tietynlaiset ihmiset osaavat lukea muita ihmisiä erityisen hyvin ja hakevat seuralaisikseen sopivia henkilöitä, jotka ovat johdateltavissa helpommin.
Avatar
AutumnForever
Martin Beck
Viestit: 757
Liittynyt: Su Touko 09, 2010 5:14 pm
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja AutumnForever »

KultaKutri kirjoitti: Ti Helmi 23, 2021 12:03 am . Huumeilla tietty oma osuutensa asiaan. Ihminen joka vetää tarpeeksi päänsä jumiin kannabiksen tai kovempien aineiden pitkäaikaisella käytöllä ei koe välttämättä empatiaa siinä missä keskivertoihminen. Ja kyllä sitä keskikaljaakin litkimällä muuttuu aika ihmisperseeksi jos tarpeeksi juo.
Paitsi että on tutkittu juttu että alkoholi aiheuttaa ihmisissä enemmän väkivaltaisuutta kuin mitkään huumeet. Kannabiksen pikemmin on todettu rauhoittavan ihmistä. Alkoholin jälkeen amfetamiinit lisäävät eniten riskiä väkivallan käyttöön. Senkään vaikutuksen alaisena ei samalla tavalla katoa järki kuten humalassa, vaan mahdollinen väkivaltaisuus yleensä johtuu kohonneesta itsetunnosta tai sitten vainoharhaisuudesta joka johtuu pitkästä valvomisesta. Opiaatit taas (heroiini, opiaattipohjaiset kipulääkkeet) eivät mitenkään saa päätä sekaisin, aiheuttavat vain voimakasta hyvänolontunnetta, muutenhan opiaatteja kipuun käyttävätkin muuttuisivat yhtäkkiä väkivaltaisiksi. Ihmisestä joka käyttää opiaatteja säännöllisesti, ei edes huomaa mitään. Eri asia sitten vieroitusoireissa, moni luulee että henkilö on silloin sekaisin ja päihtynyt.

Sekakäyttö on ongelmallista. Kun sekoittaa alkoholin muihin päihteisiin, käytös voi olla arvaamatonta. Alkoholi itsessään jo aiheuttaa sellaisen sekavuustilan että jos siihen yhdistää rauhoittavia tai stimulantteja..

Suurin osa huumeisiin liittyvästä väkivallasta liittyy huumeiden laittomuuteen. Tämä ei ole huumeiden puolustuspuhe, minun puolestani kaikki päihteet voisivat hävitä maailmasta! En ole edes kannabiksen laillistamisen kannalla. Ottaa vaan päähän kun yleinen harhaluulo on se että alkoholi olisi miedompaa tai siitä menisi vähemmän sekasin.

Voi olla että pojat ovat kannabista poltelleet tuona iltana, mutta eiköhän viina selitä mahdollisen kovan päihtymystilan. Ainakin heidän kuvailunsa muistikatkoksista ja sekavuudesta sekä krapulasta (mikäli pitävät paikkansa) kertovat normaaleista kovan humalan oireista.
On päiviä, joina ei huomaa, että
vuoret ovat yhä pystyssä.
On tunteja joina kaikki on pelkkää mustien
rantojen roskaa.
Hetkiä joina ei tunne ketään.
Avatar
AutumnForever
Martin Beck
Viestit: 757
Liittynyt: Su Touko 09, 2010 5:14 pm
Paikkakunta: Pohjois-Pohjanmaa

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja AutumnForever »

Gyana kirjoitti: Ti Helmi 23, 2021 1:31 am Vähän epäilen, etteivät Heikin ja Veetin vanhemmat yrittäisi puolustella omia kullannuppujaan tai vähätellä heidän tekemisiään, jos olisivat nähneet saman mitä raksamies ja poliisit. Että mihin kuntoon omat lapset on toisen lapsen pahoinpidelleet, ja millaisessa kunnossa jättäneet joulukuisena yönä kitumaan. Puhumattakaan siitä, että lapsukaisilla on ollut pokkaa käydä seuraavana päivänä tarkistamassa että onkohan se enää hengissä, ja vähän siinä siivoiltu paikkoja ja tuumailtu että pitäisköhän tuo ruumis hävittää jonnekin.

Semmoisia sairaita hirviöitä, että jos olisivat omia lapsia, niin en tiedä haluaisinko enää tekemisissä olla.
Mistä käsitys että vanhemmat vähättelevät? Siis ainakaan Veetin ja Aleksiksen vanhemmat? Muutenkin lehdissä on Heikin äidin osalta kerrottu se mitä et-pöytäkirjoissa sanotaan. Häntähän oli kuultu tuoreeltaan ja silloin Heikkiä ja Veetiä pidettiin vielä todistajina. Jos oma lapseni kertoisi että kaveri tappanut jonkun, saattaisin aluksi uskoakin. Toki varmaan tietyllä varauksella, mutta en minä poliisille soittaessa tai ekassa kuulemisessa sanoisi että "Joo on se munkin poika osallistunut tappamiseen". Pojaltani kysyisin että mitä oikeasti tapahtunut ja kerro jos itse olet osallinen.

Mutta mistä käsitys että kaikkien vanhemmat vähättelevät? Itse pikemminkin olen saanut käsityksen että V:n ja A:n vanhemmat eivät todellakaan vähättele. Eivät olleet käräjilläkään. En menisi itsekään jos olisi omasta lapsesta kyse! Se antaisi hänelle merkin että tukea ei tule ja pärjätköön yksinään. Puolustusasianajajan kanssa vanhemmillakaan tuskin mitään tekemistä, itse en ainakaan olisi mukana lapsen ja asianajajan keskusteluissa.

Mitä tulee tuohon että Heikki yritti päästä vapaalle, niin olikos se yksi kerta vankeuden alussa? Esitutkinta siis myös ollut alkutekijöissään. Voivathan vanhemmat toki vähätelläkin, mutta en ole kyllä siitä nähnyt todisteita. Varsinkaan A:n ja V:n osalta.
On päiviä, joina ei huomaa, että
vuoret ovat yhä pystyssä.
On tunteja joina kaikki on pelkkää mustien
rantojen roskaa.
Hetkiä joina ei tunne ketään.
Sherlok
Harjunpää
Viestit: 320
Liittynyt: Su Touko 10, 2020 3:26 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Sherlok »

PablonEssobar kirjoitti: Ke Helmi 24, 2021 7:41 pm Nykypäivän vanhemmat eivät pidä mitään kuria lapsilleen. Ei mitään rajoja tai kurinpalausta. Ehkä jotain 10min jäähyjä. Hyvin yleistä myös "ei meidän lapsi asenne" vaikka oma lapsi on itse saatana. Lapset huitelevat yömyöhään ulkona ja polttelevat pilveä/juovat viinaa/myyvät huumeita/ties mitä, kuinka sokea pitää olla, että tätä ei huomaa? Tuntuu, että moni lapsi on vanhemmilleen se aikuinen, joka määrää.

Sitten saa lukea lehdistä sadistisista murhista, jotka menevät kammottavuudeltaan Jammu Siltavuoren hirviömäisyyden luokkaan. Tekijöillä ei mitään katumusta nauravat vaan, kun tietävät että minkäänlaista kunnon tuomiota ei tule.

Varmaan silittävät vielä silloinkin päätä, vaikka koko homma olisi ehkäisty asettamalla rajat ja laittamalla lapsi ruotuun. Tämä ei tarkoita mitään silmitöntä hakkaamista, vaan asioihin puuttumista. Raamattukin sanoo: joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan; mutta joka häntä rakastaa, se häntä ajoissa kurittaa.

Sain lapsena monta kertaa selkääni ja aina aiheesta, en ole katkera, pelkästään kiitollinen.
Olen kanssasi jokseenkin samaa mieltä, mutta sanotaanko nyt että aina nuoret on juoneet omissa porukoissaan kännejä vanhemmiltaan salaa. Jopa ne kilteiksi luokitellutkin nuoret. Eikä kännikokeiluja voi laittaa paskan kasvatuksen piikkiin, siihen ei myöskään lapsena saatu remmi auta tiedän omasta kokemuksesta. :lol:


Jos kakara on syntyjään änkyrä tai sellaiseksi muuttuu teini iässä niin ei siinä vitsat auta. Murhaajia tulee myös niistä jotka piiskaa ovat saaneet.
Truth is the first chapter in the book of wisdom.
-Mozzie
Pahasaapalkkansa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: To Helmi 18, 2021 11:16 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Pahasaapalkkansa »

Juuri eilen tulin Akuutti jossa kerrottiin että kannabis saa toisille skitsofrenian päälle ja tekijä ei välttämättä pysty hallitsemaan tekojaan.
Mutta kyllä siinä jätkät osasivat kohdistaa tekonsa yhteen viattomaan, jos kyseessä olisi hallitsematon teko niin olisivat he mahdollisesti toisiaankin murjoneet. Tuollaiset pikkuskidit kun vetävät aineita sekaisin niin voittajafiilis voi tulla vaikka tuollaisesta teosta. Se vain ihmetyttää kun hommaa on suunniteltu etukäteen yhden tajuttomaksi hakkauksen jälkeenkin eikä sekään ole riittänyt että ei kai ne viikkokaupallakaan ole aineissa yhteen putkeen varmaankaan olleet vaikka olihan tuo nuorin neropatti poliisille kyllä ilmoitellut lähes päivittäin huumeita käyttäneen ja aikoi käyttää vastakin hallitusti.. Minusta tuo kertoo jo että on aineisiin koukussa. Se että jos valuuttaa ei ole persesilmää pyöreämpää niin huumeiden käyttöähän rahoitetaan rikoksilla. Kuinkahan paljon Atsoltakin on kiristetty rahaa? Ja muilta? Kyllä ne huumeet ovat kaiken pahan alku ja juuri, ne koukuttavat helpommin kuin viina keskimäärin ja joka niitä jatkuvasti käyttää on usein pois myös työelämästä, rahoitus aiheuttaa sitten kaikkea ongelmaa myös sivullisille.
Sherlok
Harjunpää
Viestit: 320
Liittynyt: Su Touko 10, 2020 3:26 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Sherlok »

Juu ainakin Neramo kertoi poliisille että jatkaa huumeiden käyttöä 'hallitusti'. :lol: niinhän ne alkoholistitkin sanoo että kohtuudella vain viinaa. Neramo on jo kehittänyt itselleen huumeriippuvuuden, oli aika kirjo jo kovempiakin huumeita. Juutinen taisi myös sanoa että homma täysin hallinnassa.

Minusta homma ei todellakaan ole silloin hallinnassa jos jonkun päihteen alaisena käyttäytyy väkivaltaisesti, meinaan sitä että Atsoa varmaan jo aikasemmin mukiloitu kamapäissä. Ja lisäksi nämä joka viikonloppuiset pössyttely 'orgiat' sielä hotboxilla.

Oliko tietoa mitä aineita kaverusten verestä löytyi? Jotkut huumeethan näkyvät pitkään. Samoin sekakäyttö ym.
Truth is the first chapter in the book of wisdom.
-Mozzie
Liito Narkki
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: Ti Huhti 28, 2020 5:53 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Liito Narkki »

Keskustelua seuranneena tulee kyllä mieleen, että missä maailmassa osa keskustelijoista oikein elää? Vanhempia pidetään huonoina vanhempina siksi, että ammattikouluikäiset nuoret juovat alkoholia. Omalla asuinpaikkakunnalla oli kyllä yläasteelta lähtien täysin normaalia, että nuoriso juo alkoholia. Minkäänlaista yhteistä tekijää en osaa sanoa, että ketkä joivat ja ketkä eivät. Sekopäät olivat sekopäitä ja huonot kotiolot huonoja kotioloja, mutta tuon ikäisillä alkoholin käyttö viikonloppuisin (tai edes jotkut huumekokeilut) eivät kyllä millään tasolla kerro vanhemmista tai kotioloista yhtään mitään.
lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1608
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Huumeisiin kuluu helposti rahaa myös sen takia enemmän, että ne ovat laittomia. Ainoa keino saada huumeita haltuunsa on rikollisten kautta. Huumeiden saatavuus voi vaihdella ajoittain, koska kaikki toimitukset eivät tule kellon lyömällä perille. Kaikki tämä saattaa huumeiden käyttäjän erityiseen vaaraan. Tämä lisää käyttäjien holtittomuutta ja häikäilemättömyyttä monella tavalla. Lisäksi on tämä eri huumeiden vaihteleva vaikutus käyttäjän terveyteen ja käytökseen yleensäkin.
rahima
Hetty Wainthropp
Viestit: 479
Liittynyt: Ti Marras 08, 2011 7:37 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja rahima »

Kyllä nämä pojat pitäisi korjata pois kaduilta kuljeksimasta pitemmäksi aikaa. Olen alkanut ymmärtämään amerikkalaista oikeusjärjestelmää, vaikka en kannata kuolemanrangaistusta. Uhrin asema on siellä vahva. Esim. jos on murhannut 3 ihmistä, niin tulee 3 elinkautista peräkkäin, koska jokainen uhri tulee huomioida. Nämä pojat ovat vaarallisia myös tulevaisuudessa. Eihän sitä tiedä, jos ovat vaikka päässeet tappamisen makuun. Seuraava murha on helpompi. Ties vaikka kyseessä sarjamurhaajien alkuja.Kyllähän kolmelle pojalle, jos määrätään 12 vuotta niin tulee yhteensä 36 vuotta, mutta tosiasiassa nokkaa päälle 4 vuotta. Pojat puhuvat kuolemantuottamuksesta. Eihän tässä sellaisesta ole kysymys. Suunniteltu on, hakattu hengiltä eikä ole missään vaiheessa kukaan heistä keskeyttänyt hommaa tai hakenut apua.Mahdollisimman kovat tuomio, jotta tulee esimerkki muille, jotka mahdollisesti tällaista suunnittelevat.
Tequila
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ti Helmi 11, 2020 5:26 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Tequila »

Näin juuri jos tieto vanhemmille olisi mennyt jo perjantaina olisivat he tietenkin osanneet alkaa kyselemään näiltä "kusipää "kavereilta tai heidän vanhemmiltaan , josko olisi saaneet tiedon missä ovat tai kun tulevat kotiin niin olisi kyselty missä Atso on , ,,,kauhea virhe lasten kodin henkilö kunnalta ,, ja miten jumaliste yhdeksän vuotta kestänyttä kiusaamista ei saada kuriin , jos kyseiset tyypit ovat olleet jopa uhrin kotona niin miten vanhemmat eivät ole huomannu mitään ,,,,,eikö he muka ole tienneet että nämä tyypit kiusaa poikaa kun tuntuu nyt että puoli pitäjää on tiennyt ja nähnyt , kyllä olisi kirveellä vittu töitä
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5356
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

rahima kirjoitti: Ke Helmi 24, 2021 9:18 pm Kyllä nämä pojat pitäisi korjata pois kaduilta kuljeksimasta pitemmäksi aikaa. Olen alkanut ymmärtämään amerikkalaista oikeusjärjestelmää, vaikka en kannata kuolemanrangaistusta. Uhrin asema on siellä vahva. Esim. jos on murhannut 3 ihmistä, niin tulee 3 elinkautista peräkkäin, koska jokainen uhri tulee huomioida. Nämä pojat ovat vaarallisia myös tulevaisuudessa. Eihän sitä tiedä, jos ovat vaikka päässeet tappamisen makuun. Seuraava murha on helpompi. Ties vaikka kyseessä sarjamurhaajien alkuja.Kyllähän kolmelle pojalle, jos määrätään 12 vuotta niin tulee yhteensä 36 vuotta, mutta tosiasiassa nokkaa päälle 4 vuotta. Pojat puhuvat kuolemantuottamuksesta. Eihän tässä sellaisesta ole kysymys. Suunniteltu on, hakattu hengiltä eikä ole missään vaiheessa kukaan heistä keskeyttänyt hommaa tai hakenut apua.Mahdollisimman kovat tuomio, jotta tulee esimerkki muille, jotka mahdollisesti tällaista suunnittelevat.
Juu, jenkkien oikeusjärjestelmässä on paljon hyvääkin. Ei todellakaan heru paljousalennuksia niinkuin meillä.
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Jounes
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Helmi 24, 2021 8:28 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Jounes »

Se tässä vähän enemmänkin ihmetyttää että miksi Atso on ylipäätään mennyt noiden puupäiden pippaloihin, jos niissä on melkein aina tullut turpaan - kuten tais tapahtua melkein jokaisena viikonloppuna marraskuussa.
Niin vois kuvitella että aiemmista kerroista viisastuneena olis jättänyt menemättä sinne - useimmat varmasti toimisivat näin.

Sitten toinen juttu kun Aleksi väittää ottaneen ekat kännit vasta viime kesänä - jus joo, uskokoon ken haluaa..
Sherlok
Harjunpää
Viestit: 320
Liittynyt: Su Touko 10, 2020 3:26 pm

Re: Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Viesti Kirjoittaja Sherlok »

Tequila kirjoitti: Ke Helmi 24, 2021 9:22 pm Näin juuri jos tieto vanhemmille olisi mennyt jo perjantaina olisivat he tietenkin osanneet alkaa kyselemään näiltä "kusipää "kavereilta tai heidän vanhemmiltaan , josko olisi saaneet tiedon missä ovat tai kun tulevat kotiin niin olisi kyselty missä Atso on , ,,,kauhea virhe lasten kodin henkilö kunnalta ,, ja miten jumaliste yhdeksän vuotta kestänyttä kiusaamista ei saada kuriin , jos kyseiset tyypit ovat olleet jopa uhrin kotona niin miten vanhemmat eivät ole huomannu mitään ,,,,,eikö he muka ole tienneet että nämä tyypit kiusaa poikaa kun tuntuu nyt että puoli pitäjää on tiennyt ja nähnyt , kyllä olisi kirveellä vittu töitä
Atson isä oli ainakin jossain vaiheessa kysellyt Veetin äidiltä tietääkö hän missä Atso voisi olla. Eipä tiennyt eikä Veetikään kertonut tietävänsä. Elikkä kyllä Atsoa on etsitty.

Kenties osasivat esittää hyvää kaveria ja Atsohan ei paljoa kiusaamisestaan kenellekkään kertonut.
Truth is the first chapter in the book of wisdom.
-Mozzie
Vastaa Viestiin