Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Huumausainerikoksille oma ketju.
Samoin yleinen huumausainekeskustelu tänne.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja poikani »

Stefan Therman riehui aseen kanssa sekopäisenä.
MTV kirjoitti:"Mies, mökki, auto ja ase" työllisti poliisia Levillä – Seiskan mukaan aseen kanssa heilunut sekava mies oli Stefan Therman

Kittilän Levillä tapahtui toissaviikolla välikohtaus, jossa poliisi kohtasi aseella varustautuneen miehen. Seiskan mukaan kyseessä oli julkisuudestakin tuttu liikemies Stefan Therman.

Lehden tietojen mukaan mies olisi käyttäytynyt sekavasti ja olisi yrittänyt tunkeutua erääseen mökkiin pitkäpiippuisen aseen kanssa.

Poliisi: Ei aiheuttanut vaaraa ympäristölle

Poliisi vahvistaa MTV Uutisille aiemmin mediassa olleet tiedot siitä, että Kittilän Levillä on ollut poliisitehtävä 21.–22. maaliskuuta välisenä yönä. Tapahtumakulkuun osallisten henkilöllisyyttä poliisi ei kuitenkaan kommentoi.

Muutenkaan tuon sunnuntain ja maanantain välisen poliisitehtävän sisällöstä poliisi ei halua liiemmin kertoa, todeten vain, että siihen liittyi "mies, mökki, auto ja ase". Saman lausunnon poliisi antoi myös Seiskalle.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mie ... an/8104116

Lisää linkin takana.
????? ?? ??????.
tokkaukko
Christopher Lorenzo
Viestit: 1694
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

Ihmettelinkin ku stefu oli joku aika sitten levillä ja nyt ollu täydellinen radiohiljaisuus,tarina jäi ikäänkuin kesken kun lähti hiihtämästä ajamaan autolla takasin mökillepäin,ajattelin että kohta tapahtuu koska reenin jälkeen pitäs olla piriä,saunaa ja viinaa käsittämättömiä määriä mutta sen hiihtämisen jälkeen ei ole enää tullu instaan mitään viikkoon-kahteen.Vähän jopa petyin etteikö ketään uhkaillakaan tänään?
Ei näkyny sofiaakaan,oisko tuo ollu siellä toisella mökillä sitten töissä,sehän on kova tekemään kuulemma töitä,kokoajan.


Lapissa voi vielä tuomonen kynäniska stefu saada kyydin rajalle jos paikallisia häiriköi...Siellä rajalla on sitten vastassa proteesipajan auto ja audi on tuhottu sekä mökki palaa oikosulun takia.
Eikä kukaan tiiä mistään mitään, "ite sekoili täällä.." ja asia selvä.
Jos peli on epäreilu,älä pelaa.
artreini
Sofia Karppi
Viestit: 445
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 8:25 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja artreini »

Susikoira Salminen kirjoitti: Su Maalis 28, 2021 7:29 pm
Never kirjoitti: Su Maalis 28, 2021 5:33 pm Taitaa Susikoira Salminen nyt tuttaviaan puolustaa.Onhan täysin päivänselvää että Järvinen on tiennyt keitä Tranberg & Co ovat,siis muutakin kuin hyviä frendejä ja sydänystäviä.Johan sen näkee naamasta.Ei hän tietämättömyyttään ole mopopoikien järjestöä auttanut.Ainahan sitä voi yrittää muuttaa mustaa valkoiseksi. Harvoin vaan onnistuu.
No tottakai on tiennyt mikä mies on, mutta ei tiennyt tosta katiskasta. Jeesasi frendiä. Luuletko tosiaan että olisi hakenut kelloja kanista jos olisi tiennyt mitä tussinaama puuhailee? Sehän on päivän selvä että joutuu itse kuseen, kuten nyt sitten kävi kun nacci teki sen mitä venkulat tekee. Kusettaa kaikkia.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e966 ... 70d656648f

23.01.2020 klo 7:59 (muokattu 23.01.2020 klo 8:07)

Tämä tiedetään jättihuumevyyhdin mystisestä miljonääriliikemiehestä: Tulot räjähtivät 2018, tuomittu pahoinpitelystä...

Janne Järvinen ei ole paistatellut julkisuuden valokeilassa. Hän kiistää rikossyytteet.
Helsingin käräjäoikeus käsittelee poikkeuksellisen suurta huumevyyhtiä. Syytettyinä on kaikkiaan 54 ihmistä. Niiden joukossa on tunnettuja nimiä kuten Cannonball-liivijengin entinen johtohahmo Janne ”Nacci” Tranberg, liikemies Niko Ranta-aho sekä hänen puolisonsa fitness-vaikuttaja Sofia Belórf. Muusikko Samu Haberia epäillään niin ikään huumausainerikoksesta.

Iltalehti paljasti keskiviikkona, että nimilistalta löytyy myös mystinen liikemies Janne Järvinen. Helsingin käräjäoikeuden mukaan Järvinen on syytettynä törkeästä huumausainerikoksesta. Syyttäjälaitos puhuu tiedotteessaan avunannosta törkeään huumausainerikokseen.
Järvinen on tunnettu Vallilan Ratapiha Oy:n toimitusjohtajana. Yhtiö on Helsingin Sanomien mukaan kilpaillut Pasilan Konepajan alueen kokoonpanohallista Yhdysvaltain entisen Suomen-suurlähettilään Bruce Oreckin kanssa.
Järvinen on ollut sangen niukasti julkisuudessa. Iltalehden tietojen mukaan Järvinen jätti toimitusjohtajan pestinsä tiistaina. Vallilan Ratapiha Oy:n hallituksen puheenjohtaja Henrik Hemmilä kieltäytyi kommentoimasta Iltalehdelle asiaa. Myöhemmin Vallilan Ratapiha Oy palasi asiaan kuitenkin tiedotteella, jossa Hemmilä korosti ettei ex-toimitusjohtajan syytteellä ole mitään tekemistä Vallilan Ratapihan kanssa, vaan kyse on ex-toimitusjohtajan yksityisasiasta.

Iltalehti tavoitti Järvisen asianajajan kommentoimaan syytteitä.
– Janne Järvinen kiistää häntä vastaan nostetut syytteet. Syyte kohdistuu Janne Järviseen yksityishenkilönä. Janne Järvisen omistamia yrityksiä tai niiden työntekijöitä ei epäillä eikä syytetä mistään, asianajaja Ville Luoto viestittää.

Iltalehti listasi, mitä mystisestä liikemiehestä tiedetään.Useissa yhtiöissä mukana
Janne Järvinen tienasi vuonna 2018 yhteensä 806 379 euroa. Ansiotuloja oli 158 672 euroa ja pääomatuloja 647 707 euroa. Vuonna 2017 hänellä oli ansiotuloja vain noin 5900 euroa. Pääomatuloja oli tosin tuonakin vuonna noin puolen miljoonan euron edestä. Vielä vuonna 2016 hänen tulonsa olivat yhteensä ”vain” noin 200 000 euroa.
Järvinen on ollut mukana useammassa yhtiössä johtotehtävissä. Hän on toiminut Vallilan Ratapihat Oy:n lisäksi muun muassa LM Tietopalvelut Oy:n hallituksessa ja toimitusjohtajana. Hän on tosin jättänyt toimitusjohtajan tämän vuoden alussa.
Vuonna 2006 perustetun LM Tietopalvelut Oy:n liikevaihto on ollut yli sata miljoonaa euroa viimeisen neljän vuoden aikana. Kahden edellisen vuoden aikana yli 80 miljoonaa liikevaihdosta on tullut muualta Euroopasta. Yhtiö työllistää verkkosivujensa mukaan yli 120 ihmistä. Tuoreimman tilinpäätöksen perusteella Järvinen omistaa yhtiön kokonaan.

Järvinen on toiminut myös InCredit Nordic Oy:ssä muun muassa toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana. Vuonna 2011 perustettu yhtiö on erikoistunut ”pääomaltaan pienten ja keskisuurten velkojen tehokkaaseen ja nopeaan perintään”.

Aiempaa rikostaustaa
Janne Järvinen on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa ainakin kolmessa rikosasiassa vuoden 2002 jälkeen. Kaikissa tapauksissa mies on kuitenkin selvinnyt sakkorangaistuksella, eivätkä tuomiot liity huumausaineisiin.
Viimeisin tuomion on vuodelta 2017, jolloin Järvinen sai tuomion törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Tuomion mukaan mies ajoi vuonna 2015 Helsingissä Mechelininkadulla ainakin 107 kilometrin tuntinopeudella alueella, jossa nopeusrajoitus oli 40 kilometriä tunnissa.
Vuonna 2005 Järvinen tuomittiin pahoinpitelystä hänen potkaistuaan toista miestä pään alueelle.
Vuonna 2003 hän sai puolestaan tuomion väärän henkilötiedon antamisesta ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta, kun hän antoi raitiovaunussa lipuntarkastajalle väärät henkilötiedot ja yritti paeta paikalta sillä seurauksella, että lipuntarkastajat joutuivat tarttumaan häneen kiinni.
Lisäksi vuonna 2018 Järvinen sai syytteen sakkovilpistä. Syyttäjä kuitenkin peruutti syytteen, sillä haastetta ei saatu toimitettua Järviselle tiedoksi, ja syyteoikeus ehti vanhentua.
artreini
Sofia Karppi
Viestit: 445
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 8:25 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja artreini »

Järvinen on toiminut myös InCredit Nordic Oy:ssä muun muassa toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana. Vuonna 2011 perustettu yhtiö on erikoistunut ”pääomaltaan pienten ja keskisuurten velkojen tehokkaaseen ja nopeaan perintään”.

Onko tietoa tämän yhtiön ( ICN OY)toiminnoista?
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/01/2 ... ikirjoitus
Ilmeisesti samoja tahoja taustalla kuin linkin jutussa mainitun yhtiön/lakifirman (H P).

Toinen Naccin ystävää /liiketuttavia koskeva uutinen :
https://www.is.fi/viihde/art-2000007896407.html

”Sofia Belorf” -kirjan taustamiehelle yli vuosi vankeutta
Kaupoista vedetyn salanimikirjan taustahahmo tuomittiin samassa veropetosjutussa Janne ”Nacci” Tranbergin kanssa.
Larissa Laakso
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Su Heinä 12, 2020 10:28 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja Larissa Laakso »

Mihin katosi Ruisrockissa ollut Belorfin ystävä, joka esiintyi nauhoilla? Ei syytetty. Ei kuultu todistajana.
Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4537
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

tokkaukko kirjoitti: Ke Maalis 31, 2021 11:34 pm Ihmettelinkin ku stefu oli joku aika sitten levillä ja nyt ollu täydellinen radiohiljaisuus,tarina jäi ikäänkuin kesken...
Levillä on pyörinyt myös Karalahden Jere, tosin vaikuttaa olleen ihan vain hyvinvointilomalla. Hiihtäjänä noviisiakin kokemattomampi Jere vetäisi 50 kilsan lenkin reilussa neljässä tunnissa. Poikansa kanssa viettänyt isä-poika-aikaa rinteessä. Eli todellinen kuntoremppa kyseessä!

Ranta-ahon Jassulla erokriisi, kun myynyt Dixoninsa. Sohvia en ole jaksanut nuuskia.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.
Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4537
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

artreini kirjoitti: To Huhti 01, 2021 3:16 am
Tämä tiedetään jättihuumevyyhdin mystisestä miljonääriliikemiehestä: Tulot räjähtivät 2018, tuomittu pahoinpitelystä...

Janne Järvinen ei ole paistatellut julkisuuden valokeilassa. Hän kiistää rikossyytteet.
En oikein jaksa pitää Järvistä bisnesmiehenä. Olisko vaan isompien poikien marionetti liike-elämässä? Hommat vaikuttaa niin ristiriitaisilta, että ei tunnu tarpeeksi uskottavalta. Seuraavaksi voisi julkaista duosinkun Zedu Le Lucan kanssa.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.
JH65
Lauri Hanhivaara
Viestit: 128
Liittynyt: Su Joulu 22, 2019 7:04 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja JH65 »

Larissa Laakso kirjoitti: Pe Huhti 02, 2021 10:47 am Mihin katosi Ruisrockissa ollut Belorfin ystävä, joka esiintyi nauhoilla? Ei syytetty. Ei kuultu todistajana.
Tämä daami on ex-missi Emilia Seppänen.
Never
Sofia Karppi
Viestit: 425
Liittynyt: La Joulu 28, 2019 8:06 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja Never »

H.Moilanen kirjoitti: Pe Huhti 02, 2021 7:18 pm
tokkaukko kirjoitti: Ke Maalis 31, 2021 11:34 pm Ihmettelinkin ku stefu oli joku aika sitten levillä ja nyt ollu täydellinen radiohiljaisuus,tarina jäi ikäänkuin kesken...
Levillä on pyörinyt myös Karalahden Jere, tosin vaikuttaa olleen ihan vain hyvinvointilomalla. Hiihtäjänä noviisiakin kokemattomampi Jere vetäisi 50 kilsan lenkin reilussa neljässä tunnissa. Poikansa kanssa viettänyt isä-poika-aikaa rinteessä. Eli todellinen kuntoremppa kyseessä.
Hyvä aika.Veikko Hakulinen voitti kultaa 1960 S.Walleyssa ajalla 3.33,33 ja hän oli hiihtäjä.Voisiko uskoa että koksu auttaa myös 50 kilometrin hiihdossa?
Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4537
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

JH65 kirjoitti: Pe Huhti 02, 2021 7:50 pm
Larissa Laakso kirjoitti: Pe Huhti 02, 2021 10:47 am Mihin katosi Ruisrockissa ollut Belorfin ystävä, joka esiintyi nauhoilla? Ei syytetty. Ei kuultu todistajana.
Tämä daami on ex-missi Emilia Seppänen.
Onko varma, ettei ole syytetty eikä kuultu todistajana? Katiskassahan on iso määrä syytettyjä, joiden nimet eivät ole pyörineet esim. tässä ketjussa.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.
Larissa Laakso
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Su Heinä 12, 2020 10:28 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja Larissa Laakso »

H.Moilanen kirjoitti: Pe Huhti 02, 2021 8:31 pm
JH65 kirjoitti: Pe Huhti 02, 2021 7:50 pm
Larissa Laakso kirjoitti: Pe Huhti 02, 2021 10:47 am Mihin katosi Ruisrockissa ollut Belorfin ystävä, joka esiintyi nauhoilla? Ei syytetty. Ei kuultu todistajana.
Tämä daami on ex-missi Emilia Seppänen.
Onko varma, ettei ole syytetty eikä kuultu todistajana? Katiskassahan on iso määrä syytettyjä, joiden nimet eivät ole pyörineet esim. tässä ketjussa.
Katiska-kirjan (Rami Mäkinen & Kia Kilpeläinen) mukaan ei syytetty eikä kuultu.
B€st
Olivia Benson
Viestit: 722
Liittynyt: Ke Tammi 29, 2020 9:58 am

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja B€st »

Never kirjoitti: Pe Huhti 02, 2021 7:54 pm
H.Moilanen kirjoitti: Pe Huhti 02, 2021 7:18 pm
tokkaukko kirjoitti: Ke Maalis 31, 2021 11:34 pm Ihmettelinkin ku stefu oli joku aika sitten levillä ja nyt ollu täydellinen radiohiljaisuus,tarina jäi ikäänkuin kesken...
Levillä on pyörinyt myös Karalahden Jere, tosin vaikuttaa olleen ihan vain hyvinvointilomalla. Hiihtäjänä noviisiakin kokemattomampi Jere vetäisi 50 kilsan lenkin reilussa neljässä tunnissa. Poikansa kanssa viettänyt isä-poika-aikaa rinteessä. Eli todellinen kuntoremppa kyseessä.
Hyvä aika.Veikko Hakulinen voitti kultaa 1960 S.Walleyssa ajalla 3.33,33 ja hän oli hiihtäjä.Voisiko uskoa että koksu auttaa myös 50 kilometrin hiihdossa?
Aika oli 4 tuntia 50 minuuttia, mikä tekee kilometriajaksi 5 minuuttia 48 sekuntia, mikä on ikuisuus suksilla. Vertailun vuoksi voisi todeta ultrajuoksija Henri Ansion, joka ei ole hiihtäjänä hyvä kiertäneen pyhällä 70 kilometriä aikaan 4 tuntia 6 minuuttia samoihin aikoihin. Kunnioitettavaa Karalahden tapauksessa on se, että jaksoi 50 kilometriä taivaltaa, jos on rapakuntoinen doku. Monella jäisi kesken, kun ei happi kulje ja krapula saattaa vaivata.
JH65
Lauri Hanhivaara
Viestit: 128
Liittynyt: Su Joulu 22, 2019 7:04 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja JH65 »

Jännitys tiivistyy, enää enää 5 päivää kun tuomiot luetaan Katiskassa 8 4. Mitä veikaatte, tuomitaanko Susanna R-a ja Sofia vai onko asianajajat jotenkin saaneet luikerreltua heidät ulos syytteistä?
pilipali
Harjunpää
Viestit: 325
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 3:25 am

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja pilipali »

Larissa Laakso kirjoitti: La Huhti 03, 2021 8:20 am
H.Moilanen kirjoitti: Pe Huhti 02, 2021 8:31 pm
JH65 kirjoitti: Pe Huhti 02, 2021 7:50 pm

Tämä daami on ex-missi Emilia Seppänen.
Onko varma, ettei ole syytetty eikä kuultu todistajana? Katiskassahan on iso määrä syytettyjä, joiden nimet eivät ole pyörineet esim. tässä ketjussa.
Katiska-kirjan (Rami Mäkinen & Kia Kilpeläinen) mukaan ei syytetty eikä kuultu.
Ihan varmasti häntä on kuultu. Mutta miksi ihmeessä ja mistä häntä olisi syytetty? Tiedosta? Paikalla olemisesta?
Katiska-kirjan kirjoittajat eivät ihan 100% varmasti ole tietoisia kaikesta.
Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4537
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Katiska-vyyhti: Janne "Nacci" Tranberg, Niko Ranta-aho, Sofia Belorf jne

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

B€st kirjoitti: La Huhti 03, 2021 10:41 am
Never kirjoitti: Pe Huhti 02, 2021 7:54 pm
H.Moilanen kirjoitti: Pe Huhti 02, 2021 7:18 pm

Levillä on pyörinyt myös Karalahden Jere, tosin vaikuttaa olleen ihan vain hyvinvointilomalla. Hiihtäjänä noviisiakin kokemattomampi Jere vetäisi 50 kilsan lenkin reilussa neljässä tunnissa. Poikansa kanssa viettänyt isä-poika-aikaa rinteessä. Eli todellinen kuntoremppa kyseessä.
Hyvä aika.Veikko Hakulinen voitti kultaa 1960 S.Walleyssa ajalla 3.33,33 ja hän oli hiihtäjä.Voisiko uskoa että koksu auttaa myös 50 kilometrin hiihdossa?
Aika oli 4 tuntia 50 minuuttia, mikä tekee kilometriajaksi 5 minuuttia 48 sekuntia, mikä on ikuisuus suksilla. Vertailun vuoksi voisi todeta ultrajuoksija Henri Ansion, joka ei ole hiihtäjänä hyvä kiertäneen pyhällä 70 kilometriä aikaan 4 tuntia 6 minuuttia samoihin aikoihin. Kunnioitettavaa Karalahden tapauksessa on se, että jaksoi 50 kilometriä taivaltaa, jos on rapakuntoinen doku. Monella jäisi kesken, kun ei happi kulje ja krapula saattaa vaivata.
Mulle kyllä tuli mieleen, että Jeren 50km on kalajuttuja tai sitten on vetänyt vähän pervitiiniä. Onhan se aikoinaan jaksanut hokkareilla painaa, mutta eikös se nykyään lähinnä punttarilla pyöri. Voin toki olla väärässä. Huono tekniikka tuppaa hiihtäessä rasittamaan, varsinkin jos reitillä on korkeuseroja, kuten Lapissa yleensä on. Myös kamat saattavat tuottaa amatöörille isoja haasteita, tosin nykyään suositut karvasukset ovat kuulemma muuttaneet tilannetta. Todettakoon vielä, etten kyllä usko Hjalliksenkaan yksinpurjehtineen pallon ympäri. Ehei... Jonkun rahtilaivan kyydissä on saattanutkin pallon kiertää ja aina satamapaikoissa otattanut itsestään vähän purjehduskuvia. Olisin tämän jutun suhteen kyllä mielelläni väärässä, mutta...
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.
Vastaa Viestiin