Hoitaja myrkyttäjänä

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008031 ... 4_uu.shtml

Ylisen insuliinisurmat: kuolinsyylausunnot valmistuneet
19.3.2008 11:14

Myös esitutkinta on keskusrikospoliisin mukaan jo loppusuoralla.

Koko Suomea viime elokuussa kuohuttaneiden Ylisen insuliinisurmien oikeuslääketieteelliset tutkimukset ovat saatu päätökseen. Koska esitutkinta on vielä kesken, kuolemansyynselvitystiedot annetaan tiedoksi ainoastaan vainajien omaisille.

Keskusrikospoliisi arvioi, että jutun esitutkintapöytäkirja valmistuu parin viikon kuluttua, jonka jälkeen asia siirtyy syyteharkintaan Valtakunnansyyttäjänvirastoon.

Jutun syyttäjiksi on määrätty valtionsyyttäjä Anu Mantila sekä Tampereen kihlakunnansyyttäjä Hannele Selin-Hakala.

Järkyttävä tapahtumasarja


26-vuotiasta sairaanhoitajaa epäillään kaikkiaan kolmesta murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä. Tapaukset tulivat ilmi viime elokuussa, jolloin nainen työskenteli Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä.

Poliisitutkinnan laukaisi Kurussa heinäkuun lopussa sattunut tapaus, jolloin hoitajan epäillään antaneen tappavan annoksen insuliinia kahdeksankuukautiselle sukulaispojalleen.

Hoitajan epäillään myrkyttäneen kuoliaaksi myös 54-vuotiaan kehitysvammaisen miehen sekä 80-vuotiaan kehitysvammaisen naisen Ylisen kuntoutuskeskuksessa työskennellessään.

Tutkinta laajeni syksyllä

Poliisi ryhtyi tutkimaan viime syksynä myös Nokian terveyskeskuksessa sattuneita kuolemia, koska rikoksesta epäilty nainen työskenteli siellä sairaanhoitajana 2006-2007. Myrkytysepäilyjen laajennuttua poliisi päätti nostaa haudoistaan syyskuun alussa viisi epäselvissä olosuhteissa menehtynyttä vainajaa.

Kaiken kaikkiaan tutkinta laajeni Nokialla 11 kuolemantapaukseen, joista 91-vuotiaan naisen kuolemaa epäillään tässä vaiheessa morfiinilla tehdyksi myrkytyskuolemaksi.

Tampereen käräjäoikeuden määräämä syytteen nostamisen määräaika on 21.5.2008.

Rikoksesta epäilty on edelleen vangittuna Hämeenlinnan vankilassa. Epäilty on kiistänyt syyllisyytensä.

OLLI VARIS
[email protected]
Eppu74
Hetty Wainthropp
Viestit: 492
Liittynyt: Ke Elo 29, 2007 2:41 am
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Eppu74 »

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/75177.shtml


Insuliinisurmien tutkintaan apua Skotlannista
19.03. - 20:58 (Luotu: 20:53)

Keskusrikospoliisi aikoo tehdä yhteistyötä Iso-Britannian viranomaisten kanssa Ylisen ja Nokian insuliinisurmien tutkinnassa.

Tutkinnanjohtaja Paavo Tuomisen mukaan yhteistyö käynnistynee kevään aikana ja sen taustalla on Iso-Britanniassa tapahtunut samantyyppinen rikos. Tämän kuun alussa skotlantilainen sairaanhoitaja Collin Norris sai elinkautisen vankeustuomion neljästä murhasta ja yhdestä murhanyrityksestä. Norris surmasi insuliinilla iäkkäät potilaat kahdessa sairaalassa Leedsissä vuonna 2002.

- Tarkoitus on olla yhteydessä Glasgow'n poliisiin ja pyytää sieltä virka-apua ja tutkintatietoa. Kysymys on lähinnä siitä, miten oikeuslääketiedettä on siellä toteutettu, Tuominen kertoo.

Valtionsyyttäjälle
Ylöjärvellä sijaitsevan Ylisen hoitolaitoksen insuliinikuolemat siirtyvät syyteharkintaan valtionsyyttäjälle. Syyttäjiksi on määrätty valtionsyyttäjä Anu Mantila ja Tampereen kihlakunnansyyttäjä Hannele Selin-Hakala. Syytteen nostamisen määräaika on 21. toukokuuta.

Syyteharkinta voi alkaa parin viikon kuluttua, kun krp on saanut valmiiksi jutun esitutkinnan.

Syytteen nostamiselle jouduttiin pyytämään lisäaikaa, sillä vainajien oikeuslääketieteelliset tulokset viipyivät. Nyt ruumiinavauksen pöytäkirjat ja kuolinsyylausunnot ovat valmistuneet, ja krp on juuri saanut ne.

Koska esitutkinta on kesken, poliisi antaa kuolemansyynselvityksestä tietoja vain vainajan omaisille.

Nokialaisen sairaanhoitajan epäillään myrkyttäneen insuliinilla viime kesänä kaksi Ylisen kehitysvammaista asukasta: 54-vuotiaan miehen ja 80-vuotiaan naisen. Lisäksi hoitajaa epäillään kahdeksankuukautisen pojan myrkytysyrityksestä.

Rikoksesta epäilty nainen on vangittuna Hämeenlinnan vankilassa.

Häntä epäillään myös Nokian terveyskeskuksessa tapahtuneesta morfiinikuolemasta ja kymmenestä muusta kuolemantapauksesta.

Hanna Haukijärvi

Aamulehti
Libra
Armas Tammelin
Viestit: 70
Liittynyt: Su Elo 19, 2007 4:11 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Libra »

EuroJR kirjoitti:OT, mutta...

Kirjassa "Coroner to the Stars - Thomas T. Noguchi, M.D." on mielenkiintoinen tapaus.

Eräs miekkonen ajaa kolarin juuri sopivasti lähellä sairaalaa. Veljenpoikansa tuodaan rintakehään ja päähän loukkaantuneena sairaalaan. Turvavyö oli ollut päällä vain kuskilla.

Sairaalassa tämän veljenpojan vuoteen äärellä tämä setä suree ja nyyhkii. Vielä tapahtuu dramaattinen käänne. Potilas joutuu koomaan ja kuolee jonkin ajan päästä. Kallovammat kuitenkin ovat vain pintapuolisia, eikä mitään näkyvää syytä näyttänyt olevan. Sukulainen on surun murtama.

Poliisilta tulee tieto, että setä on edunsaaja huomattavassa henkivakuutuksessa. Lisäksi löytyy tieto, että toiselle veljenpojalleen on sattunut aivan samanlainen kuolemantapaus toisessa osavaltiossa...

Hommaa tutkitaan suurennuslasien kanssa, mutta mitään syytä ei löydy. Ei jälkiä ruumiissa, ei neulanpistoa, ei mitään joka olisi voinut osoittaa asiassa tapahtuneen henkirikoksen.

Sitten kuolemansyyntutkijalla välähtää. Hän haluaa tutkia tippapullon. Kuinka ollakaan, siitä löytyy "neulanmenevä reikä". Mies oli pistänyt insuliini-injektion tippapulloon! Lähes täydellinen rikos, mutta kiinni jäi.
Onpa kauan käytetty samaa tippapulloa... :/ Ellei suunnilleen saman päivän aikana ole älytty sitä tutkia. Sairaalassa työskentelevänä voin sanoa, että tippapullo vaihtuu päivittäin, eikä vanha pullo löydy roskiksesta noin vain, koska ei niihin läheskään aina merkitä potilaan nimeä.
Kuuhullu

Viesti Kirjoittaja Kuuhullu »

Luin Seiskaa 1-2 (?) viikkoa sitten.

Lehdessä kerrottiin, että hoitaja tapaa muita eristysosaston vankeja tunnin päivässä ulkoilun merkeissä ja kerran vikossa saunassa. Hän on kuulemma hyvin sosiaalinen ja "kova rupattelemaan" ja tulee hyvin toimeen niin muiden vankien kuin vanginvartijoiden kanssa.

Myöskään miestä ja lasta ei ole enää viikonlopputapaamisissa näkynyt.
Mariacka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5075
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Viesti Kirjoittaja Mariacka »

Libra kirjoitti:Onpa kauan käytetty samaa tippapulloa... :/ Ellei suunnilleen saman päivän aikana ole älytty sitä tutkia. Sairaalassa työskentelevänä voin sanoa, että tippapullo vaihtuu päivittäin, eikä vanha pullo löydy roskiksesta noin vain, koska ei niihin läheskään aina merkitä potilaan nimeä.
Niin, ja jos saivartelemaan ruvetaan, niin pulloon ei oikein voi tehdä reikiä, pussissa niitä on jo valmiina lääkelisäyksiä varten eli ei tarvitse tehdä uutta.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Kuuhullu kirjoitti:Myöskään miestä ja lasta ei ole enää viikonlopputapaamisissa näkynyt.
Onkohan mies ottanut jo avioeron?
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Syyttäjä hakee taas lisäaikaa syyteharkinnalle. Tämä juttu ei tällä menolla mene oikeuteen tämän vuoden aikana.
MTV3 Uutiset kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... /05/646738

Insuliinikuolemien syyteharkinta viipyy
16.05.2008 13:20

Syyttäjä hakee jo kolmatta kertaa lisäaikaa Pirkanmaalla tutkittujen hoitolaitoskuolemien syyteharkintaan. Syytteen nostamisen takaraja on ensi keskiviikkona, mutta syyttäjä hakee uutta lisäaikaa, koska poliisitutkinta ei ole valmistunut.

Tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen keskusrikospoliisista uskoo, että tutkinta saadaan päätökseen tämän kuun aikana. Tuomisen mukaan oikeuslääketieteellisten lausuntojen hankkiminen on hidastanut poliisitutkintaa.

Syyteharkinta tapahtuu todennäköisesti kesälomien jälkeen elokuussa. Jos syyte nostetaan, se tulee Tampereen käräjäoikeuden käsittelyyn syksyllä.

Poliisi on tutkinut henkirikoksiksi epäiltyjä hoitolaitoskuolemia Pirkanmaalla viime kesästä lähtien. Rikoksista epäilty nokialainen sairaanhoitaja on ollut vangittuna tutkinnan ajan. Nainen on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Poliisi epäilee sairaanhoitajaa kolmesta murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä. Naisen epäillään myrkyttäneen viime vuonna hoitolaitosten potilaita insuliinilla ja morfiinilla Ylöjärvellä ja Nokialla. Lisäksi hänen epäillään yrittäneen myrkyttää pienen lapsen insuliinilla Kurussa.

(MTV3-STT)
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

http://www.iltalehti.fi/tampere/2008052 ... 7_te.shtml

Syytteiden noston uusi takaraja on nyt sitten 29.8 eli näillä näkymin käräjiä istutaan syksyllä, jos syyttäjä edes ikinä nostaa syytteitä.
R&K
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 95
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 11:03 am

Viesti Kirjoittaja R&K »

^ Se olisikin aikamoista jos vuoden vangitsemisen jälkeen todettaisiinkin, että nyt meni vikaan, sorry.
faktoja kehiin, muutoin spekulointi jatkukoon ;)
Mariacka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5075
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Viesti Kirjoittaja Mariacka »

Ongelmana ilmeisesti on se, että nainen ei tunnusta eikä kunnollista näyttöä löydy. On kuulemma vaikeaa saada selville, onko vainajista löytynyt insuliini heidän omaansa vai lääketehtaan insuliinia.

Mutta luulisi, että edes sukulaispojan myrkyttämisestä jotain tulisi - voi tietysti olla, että se on jo "istuttu". Kelju juttu, varsinkin kun syyllisyys saatiin näyttämään niin ilmeiseltä.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Hoitajan aviomies hakee nyt sitten avioeroa.
Ilta-Sanomat kirjoitti:http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1542860

Murhista epäillyn hoitajan mies hakee eroa
11.06.2008 06:26

Ylöjärven Ylisen hoitolaitoksen insuliinimurhista epäillyn 26-vuotiaan sairaanhoitajan 32-vuotias aviomies hakee avioeroa vangittuna olevasta vaimostaan.

Avioeron harkinta-aika päättyy syyskuussa. Samoihin aikoihin murhajuttua käsitellään Tampereen käräjäoikeudessa, jos jutussa nostetaan syyte, ja jos syyttäjä ei hae lisää lykkäystä syytteen nostamiselle.

Pariskunnan avioelämä on pitkään ollut täysi mahdottomuus. Poliisi otti vaimon kiinni 8. elokuuta viime vuonna, eikä mies ole sen jälkeen saanut tavata vaimoaan. Poliisi on kieltänyt miehen ja vaimon tapaamisen, koska mies on jutussa todistajan roolissa.

Murhien lisäksi naista epäillään kahdeksan kuukauden ikäisen sukulaislapsen myrkyttämisestä suvun kesämökillä Kurussa. Mies oli mukana samoissa sukujuhlissa.

Vangittuna ollut vaimo lähetti viime syksynä asianajajan välityksellä viestejä miehelleen. Teko tuli ilmi, ja käräjäoikeus antoi avustajalle potkut ja määräsi tehtävään toisen asianajajan.

Pariskunta on ollut naimisissa kolmisen vuotta, ja heillä on nelivuotias poika. Nainen on avioerosta pahoillaan.

Naisen aviomies ei ole julkisuudessa kommentoinut murhaepäilyjä.

Sukulaisten kertoman mukaan vaimoon kohdistuva epäily tuli miehelle täytenä shokkina.
loneliness
Jessica Fletcher
Viestit: 3206
Liittynyt: Ti Kesä 03, 2008 12:30 am

Viesti Kirjoittaja loneliness »

Kyllä varmaan kunnollista (?) elämää eläneelle miehelle tollanen juttu voi olla vähän liikaa varsinkin jos tuo sukulaispojan myrkyttämistapaus oletettavasti on totta, niin ei varmaan ole vaikea uskoa, että olisi muija voinut muitakin yrittää piikitellä.

Onko naisen mielentilasta mitään hajua, oliko se jo mielentilatutkimuksissa?
Mariacka
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5075
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Viesti Kirjoittaja Mariacka »

loneliness kirjoitti:Onko naisen mielentilasta mitään hajua, oliko se jo mielentilatutkimuksissa?
Ensin pitänee nostaa syytteet, sillehän on haettu lisäaikaa vaikka kuin.

Henk.koht. uskon naisen olleen täysin syyntakeinen (jonkinasteista persoonallisuushäiriötä lukuunottamatta).
Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Mariacka kirjoitti:
loneliness kirjoitti:Onko naisen mielentilasta mitään hajua, oliko se jo mielentilatutkimuksissa?
Ensin pitänee nostaa syytteet, sillehän on haettu lisäaikaa vaikka kuin.

Henk.koht. uskon naisen olleen täysin syyntakeinen (jonkinasteista persoonallisuushäiriötä lukuunottamatta).
Minä uskon että Niuvanniemeen menee. Jos ei muuten niin näyttelemällä mielentilatutkimuksessa... :D
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Edistystä, nyt on jo edetty syyteharkintaan.
MTV3 Uutiset kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... /06/662756

Ylisen insuliinimyrkytykset syyttäjälle murhina
17.06.2008 14:46

Nokialaisen sairaanhoitajan epäillään syyllistyneen kahteen murhaan ja neljään törkeään pahoinpitelyyn työpaikallaan Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä viime kesänä.

27-vuotiasta naista epäillään myös miehensä sukulaislapsen murhan yrityksestä Kurussa viime elokuussa. 8-kuukautinen lapsi sai insuliinimyrkytyksen kesämökillä viime heinäkuussa.

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi nokialaisen sairaanhoitajan myrkytysepäilyjä koskevan esitutkinnan Kurun ja Ylisen kuntoutuskeskuksen osalta. Naisen osuutta Nokian terveyskeskuksessa tapahtuneisiin kuolemiin tutkitaan edelleen.

Nuori nainen on ollut vangittuna viime elokuusta lähtien. Hän on kiistänyt syyllisyytensä rikoksiin alusta lähtien.

Myös neljä törkeän pahoinpitelyn yritystä

Epäilty työskenteli viime heinä-elokuussa lyhyen aikaa sairaanhoitajana Ylisen kuntoutuskeskuksessa.

Heinäkuun lopussa kuntoutuslaitoksessa kuoli 55-vuotias mies ja elokuun alussa 80-vuotias nainen. Heidän elimistöstään löydettiin insuliinia. Poliisin mukaan kummallakaan ei ollut pistoshoitoa vaativaa diabetesta, vaikka kehosta on löytynyt pistosjäljiksi sopivia merkkejä.

Poliisi on tutkinut törkeinä pahoinpitelyinä tapausta, jossa kolme nuorta sairastuivat yllättäen ja kaksi heistä, 22-vuotias nainen ja 31-vuotias mies, jouduttiin viemään ensiapuun.

Poliisin mukaan epäilty osallistui tälloin sairastuneiden lääkitykseen kyseisenä päivänä. 31-vuotiaan miehen elimistöstä löydettiin tutkimuksissa kahta häneen hoitoonsa kuulumatonta lääkeainetta.

Lisäksi elokuussa 72-vuotias mies sai vakavia oireita, joiden vuoksi hänet siirrettiin hoidettavaksi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan. Miehen elimistöstä löytyi hänen hoitoonsa kuulumatonta lääkettä.

Jutut ovat siirtyneet syyteharkintaan valtakunnansyyttäjänvirastoon ja Pirkanmaan syyttäjänvirastoon. Syytteen nostamisen määräaika on 29.8.2008.
Vastaa Viestiin