14-vuotias Noel katosi Vantaalla 5.10.2021 - löytyi kuolleena

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Kiemura
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Maalis 11, 2019 10:35 am

Re: 14-vuotias Noel kadonnut Vantaalla 

Viesti Kirjoittaja Kiemura »

Surullista Noelin kohtalo ja erittäin surullista, että löytyy, niin paljon surkeita ihmisiä, joilla ei ole kykyä tuntea empatiaa toisia kohtaan! Noelin perheelle voimia suruun❤️.
Avatar
Tabula Rasa
Sofia Karppi
Viestit: 415
Liittynyt: To Syys 24, 2015 8:51 am

Re: 14-vuotias Noel kadonnut Vantaalla 

Viesti Kirjoittaja Tabula Rasa »

Ilman pyyteettömiä etsijöitä, jotka vapaaehtoisesti tekivät uskomattoman työn etsiessään ja löytäessään hänet, Noel olisi jäänyt sinne ja omaisten huoli ja suru olisi jatkunut.

Osanottoni suruun.
Työttömyys, viina, kirves ja perhe
Lumihanki, poliisi ja viimeinen erhe
Bohemian Rhapsody
Hetty Wainthropp
Viestit: 497
Liittynyt: Ti Loka 27, 2015 10:05 am

Re: 14-vuotias Noel kadonnut Vantaalla 

Viesti Kirjoittaja Bohemian Rhapsody »

Noel näyttää bussikuvassa surulliselta. Onpa ikävä loppu tälle jutulle.
Mortui vivos docent
mikko1979
Hetty Wainthropp
Viestit: 473
Liittynyt: Pe Maalis 11, 2011 5:09 pm

Re: 14-vuotias Noel kadonnut Vantaalla 

Viesti Kirjoittaja mikko1979 »

Mittava etsintäoperaatio sai surullisen lopun: Kotipihastaan kadonnut 14-vuotias poika löydettiin kuolleena

Etsintöihin osallistunut vapaaehtoinen löysi kuolleen pojan Nurmijärveltä Lepsämänjoelta.

Kotipihaltaan Vantaan Askistossa tiistaina 5. lokakuuta kadonnut 14-vuotias Noel on löytynyt kuolleena.

Poliisi kertoo, että poliisi sai torstaina noin kello 11.10 hätäkeskuksen kautta tehtävän Nurmijärvelle, Lepsämänjoelle. Ilmoituksen hätäkeskukseen oli tehnyt kadonneen Noelin etsintöihin osallistunut vapaaehtoinen, joka oli tehnyt havainnon kaislikossa löytyneestä mahdollisesta nuoresta vainajasta.

– Vainaja on nyt valitettavasti tunnistettu kadonneeksi 14-vuotiaaksi Noeliksi ja tapauksen tutkintaa jatketaan nyt meillä Itä-Uudenmaan poliisissa kuolemansyyn selvittämisenä ja tällä hetkellä emme tukintaa vaarantamatta voi tiedottaa tapauksesta enempää. Tiedotamme tapauksesta lisää mahdollisesti tutkinnan edetessä, kertoo tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Tero Tyynelä poliisin tiedotteessa(siirryt toiseen palveluun).

Itä-Uudenmaan poliisi kiittää kaikkia etsintään osallistuneita vapaaehtoisia. Poliisi pyytää myös antamaan omaisille ja läheisille nyt rauhan raskaan asian äärellä.

https://yle.fi/uutiset/3-12132635
maxi
Rico Tubbs
Viestit: 1289
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: 14-vuotias Noel kadonnut Vantaalla 

Viesti Kirjoittaja maxi »

Kenellekään ei varmaan ollut yllätys, että löytyi hukkuneena. Surullinen tapaus jonka syitä emme saane koskaan tietää. Katoaminen oli ollut kuuleman mukaan yllätys, mutta jos näin on ollut hyvin on nuorukainen osannut sen kätkeä lähipiiriltä kun kukaan ei ole osannut mitään aavistaa. Ilmeisesti on mennyt bussilla ja siitä jatkanut jalkaisin mikä lienee ollut ajatuksissaan määränpää.
Elämä on laiffii
Vellihousu
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Ti Helmi 23, 2021 3:19 pm

Re: 14-vuotias Noel kadonnut Vantaalla 

Viesti Kirjoittaja Vellihousu »

Voi rakas kultapieni 😭 Rauhaisaa taivasmatkaa <3

Muutaman kommentin haluan oikaista täällä, kun niin paljon virheellistä tietoa ketjussa pörräsi. Noelilla kerrottiin olevan erityisiä tarpeita, mitään muuta terveydellisiä asiota ei kerrottu.
Kengät olivat Tokmannilla myynnissä olleet okranväriset sukkalenkkarit. Hänellä oli tapana riisua kengät, jos ne kastuivat. Tämä vahvistaisi silminnäkijän havainnon pellolla kengät käsissään liikkuneesta hahmosta.

En meinannut viime yönä saada unta, kun suretti niin paljon tämä ja turkulaisen Kimin kohtalo. Jotenkin näillä lähtökohdilla ei voinut enää uskoa kummankaan tilanteen onnelliseen päättymiseen. Pääasia että molemmat löydettiin ja omaiset saavat siltä osin rauhan.
Maanasukas
Lauri Hanhivaara
Viestit: 121
Liittynyt: Ti Huhti 06, 2021 10:15 pm

Re: 14-vuotias Noel kadonnut Vantaalla 

Viesti Kirjoittaja Maanasukas »

Minuakin asia mietitytti ja suretti koko yön. Eikö löydetty lämpökameroilla siksi että oli jo joessa elottomana? Seurasin yöllä etsintäryhmää jossa ihmiset kehoittivat jättämään vilttejä, makkaroita, vettä pihoillensa josko Noel hakisi suojaa. Joku oli tehnyt nuotion. Ihailtavaa avuliaisuutta ja yhteisöllisyyttä mutta mietin koko ajan mielessäni ettei tämä voi enää päättyä hyvin. Yöllä satoi vettä ja tuuli oli jäätävää. Oli nähty sivullisen toimesta talon ikkunasta kun Noel katoamispäivänään iltapäivällä kävellyt kengät KÄSISSÄÄN pellon yli autioitunutta taloa kohti edessä päin vastassaan häämöttävä joki. Aikaa oli jo kulunut liian paljon vaikka itsekkin toivoin vielä onnellista loppua. Lämpökamera ei havaitse, hypotermia tulee nopeasti ja voimat uupuvat, lamaantuminen, mahdollisesti erityistukea tarvitseva, uimataidoton, vaatetus, sääolosuhteet. Näitä yöllä miettisin, aikaa vastaan kun ei voi kilpailla. Voimme vain arvailla olisiko lopputulos ollut toinen jos viranomaiset olisivat heti kertoneet pojan olevan erityisen avun tarpeessa ja yksinään mahdollisesti pärjäämätön. Voimia omaisille.
arvaamitä
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Ke Marras 04, 2015 9:12 pm

Re: 14-vuotias Noel kadonnut Vantaalla 

Viesti Kirjoittaja arvaamitä »

maxi kirjoitti: To Loka 07, 2021 1:19 pm Kenellekään ei varmaan ollut yllätys, että löytyi hukkuneena. Surullinen tapaus jonka syitä emme saane koskaan tietää. Katoaminen oli ollut kuuleman mukaan yllätys, mutta jos näin on ollut hyvin on nuorukainen osannut sen kätkeä lähipiiriltä kun kukaan ei ole osannut mitään aavistaa. Ilmeisesti on mennyt bussilla ja siitä jatkanut jalkaisin mikä lienee ollut ajatuksissaan määränpää.
Tätä motivaatio spekuloin itsekin, minne oli matkalla vai oliko jokin ns moka ei vaikka kehdannut enää mennä bussille. Eihän hänellä ollut edes bussilippuakaan mukana.
sarah6719
Roger Murtaugh
Viestit: 862
Liittynyt: Ti Tammi 22, 2019 3:48 pm

Re: 14-vuotias Noel kadonnut Vantaalla 

Viesti Kirjoittaja sarah6719 »

Osanototto hänen läheisilleen. Näitä tulee lisääntymään entisestään sillä meillä on kovat olot, verotus ja työttömyys, kiusaamista on sekä koulussa että työpaikoilla..... jos oli tahallinen.... Juuri oli Karoliina ....
Chili
Jane Marple
Viestit: 1005
Liittynyt: To Elo 04, 2011 9:31 am

Re: 14-vuotias Noel kadonnut Vantaalla 

Viesti Kirjoittaja Chili »

Lepsämänjoki: Puro lähinnä, mutta löysä pohja. https://www.google.com/maps/@60.3580233 ... 312!8i6656
Laarog
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: Ma Touko 11, 2015 11:29 am

Re: 14-vuotias Noel kadonnut Vantaalla 

Viesti Kirjoittaja Laarog »

Kuinka tarpeeton lapsen kuolema taas kerran.


Mielestä tässä poliisi ei toiminut aivan nappiin:

Puhuttiin mediassa kokoajan Vantaalta kadonneesta, vaikka jo eilen iltapäivällä kävi selväksi, että Lakiston GolfiIn kameraan oli jäänyt pojan kuvat. Siitä olisi voitu rummuttaa tehokkaammin, että myös Espoon ja Nurmijärven asukkaat olisivat heti ilmoittaneet tietonsa.

Miksi bussikuva julkaistiin vasta tänään, se selvempi, jossa käy ilmi vaatetus.

Miksi puhuttiiny pelkästään kalsareita, kun olivat pitkät mustat kalsarit, jotka näyttivät ihan verkkareilta.

Miksi ei mainittu esim. sitä TÄRKEÄÄ seikkaa, että Noel poistaa kengät jos ne kastuvat ja kävelee sukkasillaan, kengät kädessä. Tämäkin oli oleellinen tieto ja olisi antanut ymmärrystä hänen tilastaan.

Lisäksi poika oli edellisenä iltana löydetty Vihdintieltä, saman matkan varrelta, Espoosta, hämärän aikaan. Tästäkään ei ilmoitettu.


Eilen klo 20.30 Espoon ja Nurmijärven rajalta poliisille ilmoitettiin pojasta joka käveli saman iltapäivänä klo 16.30 pellon poikki kengät kädessään. Nainen oli havainnut kotinsa ikkunasta pojan. Jos Nurmijärvellä oltaisiin sillon oltu tietoisia Vantaalta kadonneesta eritys pojasta, voisi lopputulos olla toinen. Joki jonka kaislikossa poika löydettiin, ei ollut kovin kaukana tuosta viimeisestä peltohavinnosta Nurmijärven Lepsämänjoesta.

Käsittääkseni hän ei hukkunut vaan kylmettyi kaislikkoon ja kun lämpökamerakopteri häntä samana iltana etsi, oli jo liian myöhäistä.


Osanottoni perheelle 😞
Avatar
viinitty
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1346
Liittynyt: Ti Joulu 15, 2020 5:02 pm

Re: 14-vuotias Noel kadonnut Vantaalla 

Viesti Kirjoittaja viinitty »

Edellisten huomioiden lisäksi ihmettelen sitä, miten on päässyt bussiin? Kalsareissa harvemmin on taskuja, eikä tuossa hupparissakaan näytä olevan. Eipä asioiden ihmettely enää Noelia tuo takaisin, mutta jotain lisäkoulutusta erityislasten/-nuorten kohtaamiseen voisi bussikuskeille tarjota, niin ehkä jatkossa vastaavassa tilanteessa lopputulema olisi eri.
Enkä nyt tarkoita sitä, että tämä olisi bussikuskin vika tai että jokaista kyytiin nousevaa nuorta pitäisi tarkkailla haukan lailla. Noelista on kuitenkin ilmeisesti huomannut kanssakäymisessä sen, ettei ole ehkä ihan normitasolla ja jos on noussut veijoissa kyytiin ilman maksua, olisi voinut ilmoittaa poliisille.
Kaikenlaista hiihtäjää noilla seuduilla vissiin kulkee, joten ehkä tuo ei ole mitenkään normista poikkeavaa, mutta juuri siksi tuo lisäkoulutus voisi olla paikallaan.

Verotus....... ja...... työttömyys..... ja työpaikkakiusaaminen................ eivät taas tähän tapaukseen liity millään tavalla.
Mitkä hiton salaliittoteoriat?!
Sentinel
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Ti Heinä 27, 2021 12:46 am

Re: 14-vuotias Noel kadonnut Vantaalla 

Viesti Kirjoittaja Sentinel »

Erittäin ikävä lopoutulos taas ja vedestä tai siis kapea joki tuo niin löytyi..Hienosti oli vapaaehtousia siis ihan tavisetsijöitä myös mukana. Ihmettelen että kun seuras fb ryhmää ja Noelista oli jo ti selviä havaintoja hänen liikkeistä niin miksi niihin ei voitu heti irroittaa viranomaisten resursseja? Joitakin etsijöitä oli arvosteltu siitä että on ulkopuolisia etsinnöissä ja mikä oli lopputulos kuitenkin jälleen? Osanotto omaisille.
Kitarisa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1300
Liittynyt: La Tammi 09, 2021 7:31 pm

Re: 14-vuotias Noel kadonnut Vantaalla 

Viesti Kirjoittaja Kitarisa »

Sentinel kirjoitti: To Loka 07, 2021 3:03 pm Erittäin ikävä lopoutulos taas ja vedestä tai siis kapea joki tuo niin löytyi..Hienosti oli vapaaehtousia siis ihan tavisetsijöitä myös mukana. Ihmettelen että kun seuras fb ryhmää ja Noelista oli jo ti selviä havaintoja hänen liikkeistä niin miksi niihin ei voitu heti irroittaa viranomaisten resursseja? Joitakin etsijöitä oli arvosteltu siitä että on ulkopuolisia etsinnöissä ja mikä oli lopputulos kuitenkin jälleen? Osanotto omaisille.
Ymmärtääkseni tiistaina poikaa etsivät poliisi, puolustusvoimat, rajavartiolaitos, vapepa ja iso nippu siviileitä, eli aika isolla sakilla sitä kyllä haravoitiin.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11516
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: 14-vuotias Noel kadonnut Vantaalla 

Viesti Kirjoittaja URSA »

Todella huonoa onnea, jos Rinnekoti ja seutu eivät olleet pojalle tuttuja, ja hän nousi täysin sattumalta sinne menevään bussiin, koska kuljettaja on varmasti luullut hänen olleen matkalla Rinnekotiin ja päästänyt siksi bussin kyytiin ilman lippua. Toisaalta jossain kerrottiin pojan sienestäneen paljon syksyn aikana ja mietin, olisiko reitti ollut siitä hänelle tuttu. En oikein usko itsetuhoisuuteen tai suunnitelmallisuuteen. Poika on varmaan yrittänyt palata kotiin kävellen, eksynyt ja kengät on likaantuneet. Sitten hän on yrittänyt puhdistaa kenkiä joessa tai väsynyt yrittäessään kiertää sitä.

Suomessa on vanhuksilla turvarannekkeita ja jopa koirilla ja kissoilla pieniä paikannuslaitteita. Miksi ei saada käyttöön paikannuslaitteita erityistarpeisille katoamisen varalta? Ei se voi niin pahasti rikkoa yksilön oikeuksia. Vaikka laite jonka poliisi voisi jäljittää kun laitteen kantaja on kadoksissa ja jonka saisi kiinnitettyä vaatteeseen.

Ulkopuoliset etsijät ovat ilmeisesti olleet ongelma siinä vaiheessa, kun poikaa on etsitty lämpökameralla helikopterista. Silloin jos metsässä on ollut yksittäisiä etsijöitä, aikaa on mennyt havaintojen tarkistamiseen, siis kun lämpökameralla onkin havaittu etsijä eikä kadonnut.
Viimeksi muokannut URSA, To Loka 07, 2021 3:37 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vastaa Viestiin