Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ABC »

^ Lääkäri ei ole ollenkaan huono valinta epäillyksi tekijäksi. Useimmilla sarjamurhaajilla on ainakin yksi uhri, jonka voi suoraan yhdistää heihin jotenkin. Tämä voi tuntua kummalliselta, mutta kun ajattelee psykologista profiilia, johon tekojen luonteiden vuoksi kuuluu väistämättä mahtailevaa narsismia ja uskoa omaan kiinnijäämättömyyteen, ei se niin ihme enää olekaan. Mitä lääkäreihin tulee, valintaa puoltaa monta seikkaa: pääsy lääkeaineisiin, anatomian tuntemus, pääsy haavoittuvien (nais)ihmisten lähelle, päihdepotilaiden psykologian tuntemus (manipulaatioon), ylemmyydentunne päihteidenkäyttäjiä kohtaan johtuen omista työkokemuksista (tai kaunaisuus, vihantunne), suhteellisen korkea älykkyys (poliisin välttelyyn) ja psykopaattiset piirteet (jotka ainakin kirurgeilla ovat tutkimusten mukaan yleisiä).

Jos otetaan ihan käytännön järjestelyt eli naamioituminen ja stalkkaamisen toteutus, niin lääkärin olisi helppo työvuorojensa ansiosta järjestää iltoja ja öitä pois kotoa huomiota herättämättä. Kakkosautojen hankkiminen (ostaminen) olisi helppoa ihan toisella tavalla toisin kuin persaukisella sekakäyttäjällä (jolle kukaan täysjärkinen ei autoaan lainaa).

Yksikään erinäisistä poliisin tekijäkandidaateista ei huhujen mukaan ole ollut lääkäri. Tämä ei kuitenkaan sulje lääkäriä pois. Oman ongelmansa muodostaa se, että kynnys alkaa syyttämään lääkäreitä potilaidensa listimisestä on ilmeisen korkea ja todisteita älykkään tekijän ollessa kyseessä lähes mahdoton saada.
Every ship must sail a world.
Engineerslogic
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: To Marras 11, 2021 11:04 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Engineerslogic »

Profilointia:
Ensituntumalla arvioiden tulee ensimmäisenä mietittyä uhreja, heidän taustaansa sekä ulkoista olemusta. Uhrit ovat olleet kaikki jollakin tapaa alkoholisoituneita, ja/tai heillä on ollut ongelmia erilaisten päihteiden kanssa/mielenterveysongelmia huoltajuuskiistoja jne. Eteläsuomen alueella on ollut muitakin tapauksia kuin järvenpään tapaukset, niissäkin uhreina alkoholisoitunut nainen ja ulkoisesti ovat olleet tummatukkaisia. mm. Härö, Poussu sekä vähälle huomiolle jäänyt Peltonen Eevi, sekä muutamia muita. em. Tapaukset löytyvät kun hakee netistä lauseella (henkirikokset kartalla) ... Ok no joka tapauksessa lähinnä tuo uhrien päihteidenkäyttö nousee esiin kaikissa tapauksissa, mistä periaatteessa voisi vetää johtopäätöksen että liittyykö tapaukset ehkä jotenkin johonkin "lestinheittoon" tai viinan trokaamiseen. Viinantrokausta sivubisneksenä harrastava yrittäjä tms. Jolla on vapaata aikaa tai voi sovitella aikataulunsa ja tehtailla luotettavanoloisen alibin voisi olla yksi vaihtoehto, jos taas miettii ihan ammatteja joissa tällainen murhaaja voisi toimia, niin todennäköisesti se on sellainen ammatti missä toimitaan omatoimisesti pääsääntöisesti. Koska vaikea kuvitella, että tällaisia tekoja tekevä olisi niin sosiaalinen ym. Että pärjäisi tai toimisi missään ammatissa mikä vaatii sosiaalista käyttäytymistä, esim. Asiakaspalvelu tms. Vaikka toisaalta se lääkäri kyllä voisi olla potentiaalinen vaihtoehto, esim. Kirurgi tai patologi tms.
Muita ammatteja joita tulee mieleen:

-teurastaja
-yksityisyrittäjä joka toimii pääsääntöisesti yksin, ei henkilökuntaa(ala voi olla mikä vaan periaatteessa)
-ammatti voi liittyä ravintolatoimintaan jotenkin
-työtön tai osa-aikainen jossakin työssä, syrjäytynyt henkilö
Engineerslogic
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: To Marras 11, 2021 11:04 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Engineerslogic »

Lisäys edelliseen Peltonen Eevi ei ilmeisesti liikkunut juoppoporukoissa/ollut ongelmia alkoholin kanssa.
tj_eme
Jack Bauer
Viestit: 919
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Tässä keskustelussa korostuu tuo alkoholin kanssa läträäminen. Sen merkitys voi olla suuri tai olla olematta. Se on kuitenkin selvää, että kaikissa väkivaltarikoksissa uhritkit ovat huomattavan usein päihteiden vaikutuksen alaisina. Voisi sanoa, että liiallinen päihteiden käyttö altistaa uhriksi joutumiselle yleisellä tasolla.

Sarjamurhaajaksi todetulla hanskamurhaajalla uhrit eivät ole olleet päihteiden vaikutuksen alaisena tyypilliseen tapaan. JSM tapaukset ovat aika tyypillisesti sen oloisia, että niitä voi sattua ilman sarjamurhaajaakin. JSM on siis ainakin jossain vaiheessa ollut sarjamurhaaja, joka tekee tavallisen murhan tapaisia tekoja. Olisko se hänen viiteryhmässään jotenkin poikkeuksellista? Helppo uhri voi selittää tätä, mutta se taitaa istua vähän huonosti Haantiehen, jos hän kohtasi tekijän Zapatan ulkopuolella. Hellu ja Lukkarinen todennäköisesti ainakin vaikuttivat tyypillisesti vähän reunalla olevilta helpoilta uhreilta. Suomessa ei ollut tuolloin laajaa syrjäytyneiden ja pudonneiden joukkoa, josta olisi helppo suuren maailman tyyliin napsia uhreja, joita kukaan ei kaipaa. Eikä ole vieläkään kovin laajasti.
Engineerslogic
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: To Marras 11, 2021 11:04 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Engineerslogic »

Ei oikein muista tuota aikaa enää 90-luvun alku, mutta silloin ei ollut vielä juurikaan seuraavia asioita:

-netti
-matkapuhelimet
-turvakamerat
-edistynyt DNA tutkimus

Kaikki em. Alkoivat yleistymään 90 luvun alkuvuosina, rikossarja oletettavasti loppui - 93, tai muutti muotoaan.

Kiinnijäämisen riski liian korkea tms. joutui laittamaan pillit pussiin.
riihitonttu
Martin Beck
Viestit: 819
Liittynyt: Pe Tammi 22, 2021 3:32 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja riihitonttu »

tj_eme kirjoitti: To Marras 18, 2021 12:15 pm JSM on siis ainakin jossain vaiheessa ollut sarjamurhaaja, joka tekee tavallisen murhan tapaisia tekoja. Olisko se hänen viiteryhmässään jotenkin poikkeuksellista? Helppo uhri voi selittää tätä, mutta se taitaa istua vähän huonosti Haantiehen, jos hän kohtasi tekijän Zapatan ulkopuolella. Hellu ja Lukkarinen todennäköisesti ainakin vaikuttivat tyypillisesti vähän reunalla olevilta helpoilta uhreilta. Suomessa ei ollut tuolloin laajaa syrjäytyneiden ja pudonneiden joukkoa, josta olisi helppo suuren maailman tyyliin napsia uhreja, joita kukaan ei kaipaa. Eikä ole vieläkään kovin laajasti.
Jos Haantie otettiin kyytiin Hyvinkäältä rahat ja laukku Martinaan jääneenä ei hän uhriprofiililtaan juuri eroa Lukkarisesta ja Meriläisestä. Yksin liikkunut humalainen nainen. Voi olla, että ovat valikoituneet pelkästään sen takia, että ovat arvioitu helpoiksi kohteiksi tarjota kyytiä tai sitten joku muu syy. Jos Haantie olisi otettu kyytiin Järvenpäässä ja päästetty välillä baariin Hyvinkäällä, niin se olisi jo hieman erilainen tapahtumaketju.

Jos oletetaan, että JSM on tarjonnut kyytiä näille naisille nimenomaan henkirikos tai väkivalta mielessään, niin puhutaan jostain muusta kuin tavanomaisista murhan tapaisista teoista. Suurin osa henkirikoksista tehdään päihteiden alaisena riitojen seurauksena, osa ilman päihteitä riitojen päätteeksi, osassa motiivi on kosto jne, sitten on erikseen ammattirikollisuudessa tapahtuvat erilaiset välienselvittelyt, mutta se on poikkeuksellista, että joku tarkkailee satunnaista sopivaa uhria kadulla, tarjoaa kyydin ja vie syrjäiselle alueelle suorittaakseen henkirikoksen ja toistaa tätä mallia useammin kuin kerran.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tonttu
Tontut on kuvattu hyväntahtoisiksi olennoiksi.
Riihitonttu
Riihitonttu korjasi ihmisen tekemät virheet
https://www.youtube.com/watch?v=V8xb5uywGsY
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1596
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

Kun nyt tarkemmin ajattelee, niin eiköhän 1990-luvullakin ollut teinejä ja nippanappa parikymppisiä naisia melkein koko ajan ympäripäissään suurin piirtein yhtä paljon kuin nykyäänkin. Tällaiset olisivat olleet paljon helpompia uhreja kuin jo vähän elämää nähneet naiset. Lukkarinen oli lähes 30-vuotias, Meriläinen ja Haantie taas jo nelikymppisiä.

Henkilökohtaisesti kallistuisin sille puolelle, että naisten ulkonäkö, ikä, ehkä se humalatilakin ja ehkä jopa äitiys ovat yhdessä merkinneet jotain tekijälle. Ja jos tuo ällöttävä sarjamurhailunsa kovin helppoa olisi ollut, niin uhreja olisi tullut helposti enemmänkin. Luultavasti tämä psyko onkin kysellyt autokyytiin monta kertaa enemmän omasta mielestään kiinnostavia naisia kuin lopulta tuli uhreja. Naisten pokaaminen ei ole helppoa kenellekään eikä varsinkaan henkilölle, joka ei ole "kovin siisti".
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Tammi 12, 2024 7:48 pm Esim. yksityisen puolen terapeutit eivät kirjaa kantaan tietoja potilaista
Ketkä terveydenhuollon toimijat lainvastaisesti jättävät tekemättä kirjaukset Kantaan?
Engineerslogic
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: To Marras 11, 2021 11:04 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Engineerslogic »

Poliisin mukaan Riihimäki on se paikka mikä on keskiössä tutkinnan suhteen. On sanottu, että tekijällä olisi joku kytky Riihimäkeen. Riihimäellähän on toiminut mm. Varuskunta, viesikoulu ainakin joskus, ilmeisesti lakannut toimimasta. 2014. Onkohan Lähialueella esim. Hikiän maastoissa pidetty jotakin sotaharjoituksia joskus tms. Vaikuttaisi hyvältä maastolta siihen tarkoitukseen. Työlästä tietysti tutkia taustoja varusmiehistä/henkilökunnasta. Paljonkohan sinnekkin tullut alokkaita aina uudessa ikäryhmässä. Pitäisi tutkia varmaan 10 v ajalta kaikkien taustat esim. Vuosiluokat 1968-1978, että osuisi suunnilleen samaan ikähaarukkaan JSM kanssa.
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1122
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

JasseHames kirjoitti: Pe Marras 19, 2021 4:22 am Kun nyt tarkemmin ajattelee, niin eiköhän 1990-luvullakin ollut teinejä ja nippanappa parikymppisiä naisia melkein koko ajan ympäripäissään suurin piirtein yhtä paljon kuin nykyäänkin. Tällaiset olisivat olleet paljon helpompia uhreja kuin jo vähän elämää nähneet naiset. Lukkarinen oli lähes 30-vuotias, Meriläinen ja Haantie taas jo nelikymppisiä.

Henkilökohtaisesti kallistuisin sille puolelle, että naisten ulkonäkö, ikä, ehkä se humalatilakin ja ehkä jopa äitiys ovat yhdessä merkinneet jotain tekijälle. Ja jos tuo ällöttävä sarjamurhailunsa kovin helppoa olisi ollut, niin uhreja olisi tullut helposti enemmänkin. Luultavasti tämä psyko onkin kysellyt autokyytiin monta kertaa enemmän omasta mielestään kiinnostavia naisia kuin lopulta tuli uhreja. Naisten pokaaminen ei ole helppoa kenellekään eikä varsinkaan henkilölle, joka ei ole "kovin siisti".
Olen eri mieltä nuorten uhriksi joutumisen helppoudesta. Nuoret kulkevat usein porukassa ja/tai nauraisivat suorastaan jollekin reppanalle, joka heitä yrittäisi autoonsa saada. Toki tilanne olisi toinen jos olet yksin ja sinut pakotetaan kyytiin. Kypsemmät, mutta ehkä vähissä varoissaan(tietysti usein nuoretkin ovat) olevat naiset taas voisivat olla helpompia saaliita, koska he todennäköisesti luottaisivat kuljettajaan enemmän. Kukapa nyt tällaista "vanhaa kurppaa sillai haluaisi" -ajatuksin. Vääränlainen ja kovanhumalan buustaama turvallisuuden tunne. Muitakin uhreja on varmasti yritetty saada kyytiin usein ja ehkä kyydittykin, mutta mitään ei sillä kerralla ole sitten tapahtunut. Ovatko todetut uhrit kaikki sammuneet autokyydin aikana kenties mutta muut kyytiläiset pysyneet kenties hereillä?
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
Luke Skywanker
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: To Loka 28, 2021 10:18 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Luke Skywanker »

JasseHames kirjoitti: Pe Marras 12, 2021 11:01 pm
Luke Skywanker kirjoitti: Pe Marras 12, 2021 9:15 pm Mitä enemmän olen miettinyt keissiö niin sitä hankamlampi mun on päättää onko JSM milestäni helvetin älykäs, vai onko vain vain käynyt ihan pirunmoinen tuuri ettei ole jäänyt kiinni.
Eihän tämä mikään validi älykkyystesti ole. Myös äärimmäisen lahjakkaat ja älykkäät ihmiset voivat mielenhäiriöissään ja juridisesti katsottuna tahdosta riippumattomassa tilassa syyllistyä hyvinkin typeriin tekoihin: viewtopic.php?f=2&t=1574&start=60
En pitänytkään minkäänlaisena älykkyystestinä. Miettinyt vain onko tekijä niin älykäs, että on suunnitellut tekonsa hyvin ja ei ole siksi jäänyt kiinni. Vai onko vain seilannut pirunmoisella tuurilla jäämättä kiinni. Tämä on mutua, mutta arvelisin, että polisiilla on käsitys tekijästä, mutta todisteet eivät ole riittäneet. Syy mutuuni on poliisin lausunto jossakin, että oli erittäin lähellä ettei tekijää saatu heti alussa kiinni tms.
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1596
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

poepporoo kirjoitti: La Marras 20, 2021 2:22 am
JasseHames kirjoitti: Pe Marras 19, 2021 4:22 am Kun nyt tarkemmin ajattelee, niin eiköhän 1990-luvullakin ollut teinejä ja nippanappa parikymppisiä naisia melkein koko ajan ympäripäissään suurin piirtein yhtä paljon kuin nykyäänkin. Tällaiset olisivat olleet paljon helpompia uhreja kuin jo vähän elämää nähneet naiset. Lukkarinen oli lähes 30-vuotias, Meriläinen ja Haantie taas jo nelikymppisiä.

Henkilökohtaisesti kallistuisin sille puolelle, että naisten ulkonäkö, ikä, ehkä se humalatilakin ja ehkä jopa äitiys ovat yhdessä merkinneet jotain tekijälle. Ja jos tuo ällöttävä sarjamurhailunsa kovin helppoa olisi ollut, niin uhreja olisi tullut helposti enemmänkin. Luultavasti tämä psyko onkin kysellyt autokyytiin monta kertaa enemmän omasta mielestään kiinnostavia naisia kuin lopulta tuli uhreja. Naisten pokaaminen ei ole helppoa kenellekään eikä varsinkaan henkilölle, joka ei ole "kovin siisti".
Olen eri mieltä nuorten uhriksi joutumisen helppoudesta. Nuoret kulkevat usein porukassa ja/tai nauraisivat suorastaan jollekin reppanalle, joka heitä yrittäisi autoonsa saada. Toki tilanne olisi toinen jos olet yksin ja sinut pakotetaan kyytiin. Kypsemmät, mutta ehkä vähissä varoissaan(tietysti usein nuoretkin ovat) olevat naiset taas voisivat olla helpompia saaliita, koska he todennäköisesti luottaisivat kuljettajaan enemmän. Kukapa nyt tällaista "vanhaa kurppaa sillai haluaisi" -ajatuksin. Vääränlainen ja kovanhumalan buustaama turvallisuuden tunne. Muitakin uhreja on varmasti yritetty saada kyytiin usein ja ehkä kyydittykin, mutta mitään ei sillä kerralla ole sitten tapahtunut. Ovatko todetut uhrit kaikki sammuneet autokyydin aikana kenties mutta muut kyytiläiset pysyneet kenties hereillä?
En tiedä, kuinka paljon teinit tai parikymppiset keskenään hengaavat tms., mutta oleellista viestissäni oli verrata muutoin samoja olosuhteita eli vahvasti päihtynyt nainen, yksin ja rautatieasemalla odottamassa junaa myöhään illalla/yöllä. Yleisesti ottaen ikä tuo mukanaan elämänkokemusta (ml. itsesuojeluvaiston kehittyminen), joten oletusarvoisesti (em. olosuhteiden vallitessa) nelikymppistä naista on vaikeampi huijata autokyytiin kuin parikymppistä pissaliisaa. Varmasti on parikymppisiäkin naisia, joita on erittäin vaikea johdatella mihinkään suuntaan, mutta tosiaan jos ajatellaan asiaa yleisesti ja todennäköisyyksien kautta, niin tässä on siitä huolimatta uhreina kaksi nelikymppistä ja yksi kolmekymppinen nainen.
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Tammi 12, 2024 7:48 pm Esim. yksityisen puolen terapeutit eivät kirjaa kantaan tietoja potilaista
Ketkä terveydenhuollon toimijat lainvastaisesti jättävät tekemättä kirjaukset Kantaan?
JasseHames
Christopher Lorenzo
Viestit: 1596
Liittynyt: Ke Tammi 06, 2021 5:54 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja JasseHames »

Luke Skywanker kirjoitti: La Marras 20, 2021 12:52 pm
JasseHames kirjoitti: Pe Marras 12, 2021 11:01 pm
Luke Skywanker kirjoitti: Pe Marras 12, 2021 9:15 pm Mitä enemmän olen miettinyt keissiö niin sitä hankamlampi mun on päättää onko JSM milestäni helvetin älykäs, vai onko vain vain käynyt ihan pirunmoinen tuuri ettei ole jäänyt kiinni.
Eihän tämä mikään validi älykkyystesti ole. Myös äärimmäisen lahjakkaat ja älykkäät ihmiset voivat mielenhäiriöissään ja juridisesti katsottuna tahdosta riippumattomassa tilassa syyllistyä hyvinkin typeriin tekoihin: viewtopic.php?f=2&t=1574&start=60
Vaikea sanoa näillä tiedoilla. KRP:llä on tiedossaan enemmän yksityiskohtia, jotka pidetään tutkinnallista syistä salassa ja jotka asiantuntijat ovat varmasti nähneet. Niiden perusteella saattaa pystyä arvioimaan paljon paremmin tekijän älykkyystasoa.

Eikä sillä oikeastaan ole niin suurta merkitystä, kuinka älykäs/tyhmä tämä tekijä lopulta on. Jokainen ihminen tekee äärettömän monista eri syistä jatkuvasti virheitä, joiden perusteella tämäkin tekijä voidaan kyllä löytää. Esimerkiksi nyt tämä lääkärispekulaatio: eihän lääkärin olisi kannattanut Lukkarisen murhassa paljastaa anatomian tuntemustaan. Tietenkään ei vielä tiedetä, onko tekijä todellisuudessa lääkäri vai ei. Mutta ydinajatuksena siis se, että jos spekuloidaan tekijän olevan (älykäs) lääkäri, niin mitä muita tyhmiä virheitä hän on voinut tehdä anatomian tuntemuksensa paljastamisen lisäksi.
Ross Sullivan kirjoitti: Pe Tammi 12, 2024 7:48 pm Esim. yksityisen puolen terapeutit eivät kirjaa kantaan tietoja potilaista
Ketkä terveydenhuollon toimijat lainvastaisesti jättävät tekemättä kirjaukset Kantaan?
Engineerslogic
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: To Marras 11, 2021 11:04 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Engineerslogic »

Ehkä tekijän sielunmaisema on seuraavan kuvan mukainen, kyseessä siis prosentuaalisesti pieni marginaaliryhmä kokonaisväestöstä. Aika karu kuva, mutta hyvin osuva
original_376946662.png
original_376946662.png (205.68 KiB) Katsottu 813 kertaa
Thesjoart
Hetty Wainthropp
Viestit: 489
Liittynyt: Pe Helmi 14, 2020 12:06 pm

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Thesjoart »

Kyllä tuo lääkäri voi osua naulan kantaan, onhan näitä lääkäri/hoitaja-sarjamurhaajia ollut muutamiakin Suomessa. Antti Taskinen, Aino Nykopp-koski jne. Myös kapseleita lienee helppo pihistää omiin taskuihinsa töistä. Onneksi tällaiset tapaukset ovat hyvin harvassa ja valtaosa lääkäreistä on varmasti auttamishaluisia ja inhimillisiä henkilöitä.
Wolff
Harjunpää
Viestit: 315
Liittynyt: Su Elo 23, 2020 11:36 am

Re: Järvenpään sarjamurhaaja (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Wolff »

riihitonttu kirjoitti: Ti Marras 16, 2021 5:47 pm
Peugeotti kirjoitti: Ti Marras 16, 2021 5:01 pm Tuo on tosiaan tärkeä ja mielenkiintoinen pointti, että kuinka moni tiesi tuolloin Hellun kyydityksestä ja murhayrityksestä. Jos tekijä tosiaan Lukkarisen tapauksessa olisi eri henkilö, niin on voinut saada idean omille tekopaikoilleen (Rautatieasema/Hikiän kuopat) Hellun tapauksesta, kuten täällä on jo ehdotettukin. Tuo ajateltu kiintymys tummahiuksisia kohtaan tuskin tällöin pitäisi paikkaansa ainakaan molempien kohdalla vaan ainakin toisen uhrin tummatukkaisuus olisi ollut sattumaa, (ja kolmannen?) Edellämainitun kaltainen tapahtumien kulku ylittää omat spekulaatiokykyni, joten pitäydyn siksi edelleen tuossa sarjamurhaaja vaihtoehdossa.
Olen joskus muistaakseni nähnyt paikallislehdenjutun Hellun tapauksesta tuoreeltaan. Näkemäni juttu oli hyvin lyhyt juttu ja muistaakseni siinä oli maininta, että olisi ollut Hikiäntien varressa tai vastaava kuvaus, mutta ei tarkkaa paikkaa. Meriläisen case ei välttämättä tuoreeltaan ole ylittänyt uutiskynnystä kuin ehkä silloisissa paikallislehdissä Riihimäen Sanomat, Hyvinkään Sanomat, Hämeenkulma. Ollaakseen varma pitäisi noita juttuja kaivaa esiin, mutta niissä ei välttämättä ole kerrottu taustoja myöskään mistä Meriläinen oli kyytiin otettu ja minne oli menossa.
Huomenta riihitonttu. Olinkin kaipaillut tätä tietoa, oliko Hellun tapauksesta ollut juttua mediassa. Kovin moni ei siis voinut tietää sitä paikkaa missä Hellua oli puukotettu. Kuitenkin Lukkarinen löytyi läheltä Hellun Puukotus paikkaa. Täällä joku mainitsi Hellun tapauksen olleen näytelmää ja harkittu teko( miksei näinkin ) Hellua puukotettiin ja päästettiin pakoon huutaen vielä perään, eipä onnistunut tällä kertaa. Tästä huudahduksesta on helppo luoda mielikuva miehestä joka on tehnyt aiemminkin jotain ikävää naisille. Jonkun ajan päästä löytyy Lukkarisen runneltu ruumis,ja kas, läheltä Hellun löytöpaikkaa. Nyt on kaksi vaihtoehtoa Hellun tapauksen suppeasta uutisoinnista johtuen. Lukkarisen surmaaja tiesi Hellun tapauksen,mutta tiesi myös tapahtuma paikankin ( tekijä sama ?? ei välttämättä ). Toinen vaihtoehto on ettei Lukkarisen surmaaja tiennyt Hellusta mitään eikä varsinkaan paikkaa missä hellua oli puukotettu tällöin voisi kyseessä olla eri tekijät. Vai riittikö vain tämä tieto että Hikiän tien varressa ja sattumalta osui liki hellun tapahtuma paikkaa hyödyntäen tietoaan hellun tapauksesta. Sitten katosi Haantie jota ei ole tähän päivään mennessä löydetty. JSM:ää on mainittu olevan älykäs mutta tämä Hellun perään huutaminen ei oikein istu tuohon väittämään ja varsinkaan jos sama tekijä on roudannut Lukkarisen kropan liki Hellun puukotus paikkaa. Väkisinkin tulee mieleen tämä että oliko koko hellun tapaus teatteria mutta Lukkarinenkin kuului siihen myös ja Haantien katoaminenkin (ehkä). Kyllähän näitä teorioita saa kehiteltyä mutta aina pitää muistaa tämä,me ei tiedetä sitä mitä krp tietää ja mitä ovat löytäneet esimerkiksi käsilaukuista. PS: Miten Pia surmat ratkesivatkaan,Pienet löytyneet metalli hiukkaset olivat ratkaisevassa asemassa jutun selviämisen kannalta..
Vastaa Viestiin