Jerome Ellis, murhasta syytetty pikkupoika

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Sillivanukas
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2022 7:03 pm

Jerome Ellis, murhasta syytetty pikkupoika

Viesti Kirjoittaja Sillivanukas »

https://www.bbc.com/news/uk-england-surrey-26356460

Katsoin juuri elokuvan Responsible Child, joka perustuu tositapahtumiin. Siinä nuorta poikaa ja hänen veljeään syytetään isäpuolen murhasta. Suosittelen. Äiti persoonana oli kuvottavan etäinen ja syyllistävä. En löytänyt täältä haulla tarinaa Jerome Elliksestä, joten alla kopioitu teksti.

Joshua and Jerome Ellis guilty of stepfather killing

Joshua and Jerome Ellis had both denied murder at Guildford Crown Court
Two brothers have been found guilty of killing their stepfather in a knife attack that left him with more than 60 wounds at the family home in Surrey.

Joshua Ellis, 23, was convicted of murder and his brother, Jerome Ellis, 14, was found guilty of manslaughter on grounds of loss of control.

Both had denied murder but admitted manslaughter, at Guildford Crown Court.

Jurors heard they attacked Neil Tulley, 54, as he lay on the sofa at the house in Cedar Way, Guildford, last August.

Mr Tulley, who was in a relationship with their mother Marie, was "asleep or nearly asleep" at the time of the attack, which was so severe he was nearly beheaded.

During the trial, prosecutor Philip Katz QC said the brothers had a complicated family background, with the adults described as "dysfunctional".

'Almost decapitated'
A year earlier, Mr Tulley had threatened to kill Joshua and swung at him with an axe, the court heard.

Jurors heard Mr Tulley was arrested and charged with making threats to kill but was acquitted.

The court heard he returned to the crowded family home but relationships deteriorated further.

Mr Katz told jurors the brothers went on to act together and killed the man, who was in effect their stepfather.

Mr Tulley died from stab wounds - the most severe around his neck
"Each of them was armed with a kitchen knife, a very large substantial kitchen knife, and stabbed Neil Tulley to death in what the prosecution would say was a savage attack in which he was almost decapitated," he added.

He said because Mr Tulley was "asleep or nearly asleep" there could not be any question of them acting in self-defence.

The court was told the brothers went on the run after the killing but were found by a member of the public.

Mother 'traumatised'
Joshua told the man Mr Tulley "had been abusive and they could not take it any longer", jurors heard.

The jury also heard that after his arrest, Joshua told police he had been scared about what Mr Tulley would do to the family.

A post-mortem examination confirmed Mr Tulley died from multiple stab wounds and found he had "65 separate sites of injury" across his body, the most severe at the neck.

Mr Katz read out a statement on behalf of Mr Tulley's family which said his mother had been left "traumatised" while his four siblings were "struggling to come to terms" with his murder.

Both brothers were remanded in custody and are due to be sentenced on 10 April
Se roikkuu siitä mistä se riippuu
salamiataivaalla
Scooby-Doo
Viestit: 24
Liittynyt: La Joulu 12, 2020 2:21 pm

Re: Jerome Ellis, murhasta syytetty pikkupoika

Viesti Kirjoittaja salamiataivaalla »

Tämä on hyvin mielenkiintoinen juttu, aikanaan seurasin tätä kiinnostuksella kun olin oikeudenkäynnin aikaan työkomennuksella Readingissa, joka sijaitsee aika lähellä tapauhtumapaikkaa. Ja olihan tämä toki valtakunnanlaajuinen uutinen Briteissä.

Viestissäni saattaa tämän vuoksi olla rakenteellisesti toivomuksen varaa.

Mielestäni ketjun otsikon "pikkupoika" on harhaanjohtava ja kielii siitä, että elokuvan narratiivi on mennyt tosiasioiden edelle.

Elokuvassahan pääosan hahmo on 11-vuotias poika, jota ehkä vielä voitaisiin pikkulapseksi tituleerata.

Sen sijaan oikean elämän Jerome Ellis oli julmaan henkirikokseen osallistuessaan, vuonna 2013, jo 14-vuotias eli ei enää pikkulapsi vaan ihan yläasteen päättöikäinen teini.
Kuva
Kuva täältä.

Murhan aikaan 22-vuotiaalla isoveljellä Joshualla on mielenkiintoinen historia ja auktoriteettiongelmia; hän, Jerome ja kolmas nuorempi veli olivat aiemmin asuneet biologisen isänsä Garyn kanssa. Joshuan ja Garyn välit olivat riitaisat ja kun Gary mm. yritti estää Joshuaa menemästä erilaisiin juhliin ja jopa ilmestyi paikalle muutaman kerran, Joshua muutti äitinsä luo 2006, mutta palasi isän luokse 2010 vähäksi aikaa ja vaikutti saavansa elämäänsä raiteilleen haaveillen mm. sotilas- tai poliisiurasta, kunnes alkoi eristäytyä masentuneena ja seuraavana vuonna muutti taas äidin luo.

Jerome muutti isänsä Garyn luota (jonka luona hän oli siihen asti asunut) äitinsä Marien ja tämän kumppanin Neil Tulleyn luo tammikuussa 2012, koska isä sai selville että hän ja toinen veli kävivät salaa vierailemassa äidin ja Joshuan luona, jota isä ei hyväksynyt.

Epävakaat ja huonot perheolot kodissa Guildfordissa (n. 30km Lontoosta lounaaseen) olivat tosiasia ja 22-vuotias isoveli Joshua kärsi myös mielenterveyden ongelmista ja masennuksesta, asuen lähes eristäytyneenä kotitalon vintillä. Lisäksi talossa asui Jeromen lisäksi vielä yksi nuorempi veli ja Neilin ja Marien kolme tytärtä.
Jerome otti vastuuta kotielämästä ja sisaruksista, koska perheen aikuisista ei siihen ollut.

Isäpuoli Neil oli aiemmin, vuonna 2012 uhannut tappaa Joshuan riidan yhteydessä, joka lähti siitä että hänen mielestään perheen talo oli liian pieni kaikille sinne asumaan tulleille, kolmelle aikuiselle ja viidelle lapselle. Hän ei olisi halunnut Joshuan, Jeromen ja nuoremman veljen asuvan talossa. Neil oli hakenut kirveen ja huitaissut sillä Joshuaa, kuitenkaan osumatta.

Neil pidätettiin ja hän sai syytteet tappouhkauksesta mutta häntä ei tuomittu ja muutti vuoden 2013 alussa takaisin; ensin ulkovajaan ja sitten olohuoneeseen asumaan.

Murhailtana 12. elokuuta 2013 Joshua oli sanonut Jeromelle, että isäpuoli piti tappaa ja kertonut kuulleensa tämän maininneen hakevan kirveen uudelleen. Kumpikin varustautui isoteräisellä, kookkaalla keittiöveitsellä ja hyökkäsivät nukkuvan tai nukahtamassa sohvalla olleen isäpuolen kimppuun raivokkaasti: uhrissa todettiin yli 60 teräaseen aiheuttamaa vammaa, joista suurin osa keskittyi kaulan alueelle johtaen siihen, että pää oli lähes leikkautunut irti.

Joshua ja Jerome pakenivat veisten kanssa metsään ja pakoilivat poliisia usean päivän ajan, ilmestyen lopulta melko kaukana olevan kirkon pihaan ja pyytäen henkilökuntaa soittamaan poliisille.

Mielenkiintoista on myös äiti Marie Ellisin käytös. Murhaa seuraavana aamuna klo 9.15 Marie soitti (ex) anopilleen ja kertoi Neilin kuolleen. Anoppi käski marieta soittamaan heti hätänumeroon, mutta Marie teki sen vasta puoli tuntia myöhemmin ja valehteli päivystäjälle että kyseessä oli sydänkohtaus.
Kun ambulanssi saapui, Marie viivytteli ensin oven avaamista ja johdatti sitten ensihoitajat ruumiin luo. Talossa oli siihen aikaan vielä kolme pientä lasta.

Jerome syytettiin ja tuomittiin aikuisena, ja hän sai oikeudenkäynnissaä 2014 kuuden vuoden ehdottoman tuomion taposta. Kuitenkin hän pääsi vapauteen jo alkuvuonna 2019 ja sai uuden henkilöllisyyden.
Joshua sai 14 vuoden tuomion murhasta.

Lähteet:
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... -sofa.html
https://www.getsurrey.co.uk/news/surrey ... d-17429843
https://www.hitc.com/en-gb/2019/12/17/w ... ble-child/
inka
Jane Marple
Viestit: 1042
Liittynyt: To Maalis 10, 2011 5:54 pm
Paikkakunta: Santa Catarina

Re: Jerome Ellis, murhasta syytetty pikkupoika

Viesti Kirjoittaja inka »

Kiitokset nimimerkki salamiataivaalla suomennoksesta :)
Aikamoinen isä kun ei hyväksynyt että lapset käy äitinsä luona. Mikähän siihen oli syynä?
Pää kiinni painajainen -Klamydia-
Calamity Jane
Rico Tubbs
Viestit: 1224
Liittynyt: To Maalis 23, 2017 2:14 am
Paikkakunta: Villi länsi

Re: Jerome Ellis, murhasta syytetty pikkupoika

Viesti Kirjoittaja Calamity Jane »

Ei ihme jos pojat olleet masentuneita, niin se menee jos aina vaan haukutaan ja kohdellaan huonosti. Ei kukaan jaksa sitä.

Nämä isäpuolet , usein ovat juuri tuollaisia, taitaa mustasukkaisuus olla syy siihen.
Toivottavasti pojat saa elämänsä kuntoon. Ei ole heidän vikansa jos omaista vanhemmista ei isäksi ja äidiksi ole.
Sillivanukas
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2022 7:03 pm

Re: Jerome Ellis, murhasta syytetty pikkupoika

Viesti Kirjoittaja Sillivanukas »

Kiitos täsmennyksestä, salamiataivaalla. Ei, 14v ei minukaan mielestä ole pikkupoika. Leffan 12v harhautti.
Se roikkuu siitä mistä se riippuu
Vastaa Viestiin