Cannonball MC

Sana on vapaa, jos uskaltaa...
LuckyLuciano
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ke Tammi 09, 2019 12:22 am

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja LuckyLuciano »

Jos jotain hyvää, niin uskoisin poikien nyt kiireenvilkkaa tarttuvan kynään, niin ehtiväti ennen joulumarkkinoita kirjottaa kirjan valmiiksi tästä neljä päivää kestäneestä sotaretkestä . #kuulienkirjakerho
pikilattia
Remington Steele
Viestit: 201
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 4:52 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja pikilattia »

LuckyLuciano kirjoitti: Pe Maalis 18, 2022 1:35 am Jos jotain hyvää, niin uskoisin poikien nyt kiireenvilkkaa tarttuvan kynään, niin ehtiväti ennen joulumarkkinoita kirjottaa kirjan valmiiksi tästä neljä päivää kestäneestä sotaretkestä . #kuulienkirjakerho
Vartti Isberg; Kesäkuntoon miekkaillen viikossa (fitness ja itsepuolustusopas)
Jari Salokorpi; ajatuksia sodasta ja rauhasta (tositarina ukrainan sodasta ja saavutetusta rauhasta)
Arttu Wahlström; Sotaveteraanin tarina, (ammattisotilaan mukaansatempaava kertomus, mitä Ukrainassa oikeasti tapahtui Vartin ja Jarin kanssa)
Avatar
volkanunsal
Remington Steele
Viestit: 245
Liittynyt: Ti Joulu 07, 2021 5:31 pm
Paikkakunta: Vuosaari

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja volkanunsal »

Tänään tuomio laajasta Cannonball-huumejutusta – Syyttäjä: Suomeen tilattiin huumeita FBI:n valeviestialustassa

Syyttäjän mukaan osa jutun yli 20 syytetystä kuuluu lakkautettavaksi vaadittuun liivijengiin.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus antaa tänään tuomion laajasta Cannonball-huumejutusta. Jutussa on yli 20 syytettyä, joista osa syyttäjän mukaan kuuluu lakkautettavaksi vaadittuun moottoripyöräjengiin.

Syyttäjän mukaan kokonaisuudessa liikkui amfetamiinia, kokaiinia, MDMA:ta, marihuanaa ja huumausaineeksi luokiteltuja lääketabletteja. Syytteiden taustalla on iso kansainvälinen operaatio, jossa rikollisia eri maissa huijattiin käyttämään Yhdysvaltojen liittovaltion poliisin FBI:n kehittämää Anom-viestintäalustaa.

Jutussa pääsyytettynä on Esko Eklund, jota viranomaiset ovat pitäneet Cannonballin johtajana ja joka esitutkinnan mukaan käytti Anomissa nimimerkkiä "the human animal".

Eklund kiistää syytteet kokonaisuudessaan. Oikeudelle toimittamassaan ennakkovastauksessa hän sanoo, ettei ole nyt tai ollut väitettyjen rikosten tekoaikaan Cannonballin johtaja, vaan sanoo vetäytyneensä kerhon toiminnasta vuonna 2019.

Hän myös kiistää käyttäneensä Anomissa nimimerkkiä the human animal sekä vaatii, ettei Anom-viestintää pitäisi edes käyttää todisteena, koska katsoo, että se on hankittu Suomen lakien vastaisesti.

STT kertoo Eklundin nimen poikkeuksellisesti käräjäkäsittelyn vaiheessa, koska kyse on syytteiden mukaan vakavasta järjestäytyneestä rikollisuudesta ja Eklund on ollut jo esillä Cannonballin lakkauttamisasian yhteydessä.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tan ... #gs.tmev52

Onkos Eskolla kassi valmiina ja illaksi kotiin vankilaan? :twisted:
veijo baltzar is my idol
pikilattia
Remington Steele
Viestit: 201
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 4:52 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja pikilattia »

volkanunsal kirjoitti: Pe Maalis 18, 2022 8:29 am Onkos Eskolla kassi valmiina ja illaksi kotiin vankilaan? :twisted:
Pirinisti-Eki täpinöissään :lol:
pikilattia
Remington Steele
Viestit: 201
Liittynyt: Ma Syys 13, 2021 4:52 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja pikilattia »

Yli kahden vuoden vankeusrangaistuksen saaneet on määrätty välittömästi vangittaviksi suorittamaan rangaistustaan. :lol: :lol: :lol:

PIRI-NISTI-EKI BYE BYE BABY! LINNAAN MARS! BUAHAHHAAA!! PIRI-NISTI-EKIN SALAPUHELIMET TOI NARKILLE MAKSIMITUOMION! BUAAHHAHHAA!!!

Cannonball-käräjillä tuomittiin pitkiä vankeusrangaistuksia, osa syytteistä hylättiin – heinolalainen jengijohtaja sai maksimituomion eli 13 vuotta vankeutta

Heinolalainen Cannonball-johtaja Esko Eklund sai laajassa huumejutussa maksimirangaistuksen eli 13 vuotta vankeutta. Hänen avustajanaan toimi asianajaja Tuomas Turunen.

Laajassa Cannonball-oikeudenkäynnissä annettiin pitkiä vankeustuomioita törkeistä huumausainerikoksista sekä ampuma-ase- ja rahanpesurikoksista. Rikosten kohteina olleista huumeista valtaosa oli amfetamiinia ja kokaiinia. Päijät-Hämeen käräjäoikeus antoi tuomionsa perjantaina.

Pisimmän tuomion sai heinolalainen pääsyytetty, 45-vuotias Esko Olavi Eklund, joka toimi rikosten tekoaikana Cannonball MC:n (CMC) valtakunnallisena johtajana. Hän sai kolmesta törkeästä huumausainerikoksesta sekä törkeästä ja tavallisesta ampuma-aserikoksesta yhteensä 13 vuotta vankeutta, mikä on maksimirangaistus.

Oikeus katsoi, että Eklund on ollut huumekaupan suunnittelusta ja organisoinnista vastaava henkilö ja huolehtinut suurten erien tilaamisesta. Määräysvaltaa käyttäneenä hän on jättänyt suuremman kiinnijäämisriskin aiheuttaneet tehtävät muiden hoidettaviksi.

Huumausainekaupan taloudellinen hyöty on kuitenkin rahakätköjenkin perusteella päätynyt pääasiallisesti Eklundille, oikeus totesi.

Hämeenlinnalainen kakkosmies Ilkka Laakso sai toiseksi kovimman rangaistuksen, 10 vuotta vankeutta.

TOINEN PÄÄSYYTETTY, hämeenlinnalainen 37-vuotias Ilkka Antero Laakso sai kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta 10 vuotta vankeutta. Syyttäjä vaati hänellekin 13:a vuotta vankeutta, mutta oikeus hylkäsi hänen syytteistään neljä törkeää huumausainerikosta.
Liitteet
7530600.jpg
7530600.jpg (43.69 KiB) Katsottu 3079 kertaa
Avatar
volkanunsal
Remington Steele
Viestit: 245
Liittynyt: Ti Joulu 07, 2021 5:31 pm
Paikkakunta: Vuosaari

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja volkanunsal »

Cannonball-pomolle maksimirangaistus huumekaupasta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta

Tammikuussa alkaneessa huumeoikeudenkäynnissä oli syytettynä yhteensä 22 henkilöä. Poliisi pääsi syytettyjen jäljille FBI:n valesovelluksen avulla, mikä oli olennainen osa todistusaineistoa.

Heinolalainen Esko Eklund on tuomittu maksimirangaistukseen, 13 vuoden ehdottomaan vankeuteen kolmesta törkeästä huumeusainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta. Päijät-Hämeen käräjäoikeus antoi asiassa tuomionsa tänään.

Käräjäoikeus katsoo, että Eklund toimi rikosten tekoaikana, kesäkuuhun 2021 asti Cannonball-moottoripyöräkerhon presidenttinä.

Kaikkiaan 15 syytettyä tuomittiin vankeuteen

Tuomiot liittyvät juttukokonaisuuteen, jossa vastaajina oli kaiken kaikkiaan 22 henkilöä. Heistä yhteensä 12 tuomittiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Kolme vastaajaa sai ehdollisen tuomion, kaksi tuomittiin sakkorangaistukseen ja yksi vastaajista jätettiin tuomitsematta rangaistukseen. Kuuden vastaajan syytteet hylättiin.

Käräjäoikeuden mukaan osa rikoksista on tehty osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa, minkä vuoksi osaa rangaistuksista on kovennettu.

https://yle.fi/uutiset/3-12358089
Viimeksi muokannut volkanunsal, Pe Maalis 18, 2022 5:30 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
veijo baltzar is my idol
Avatar
volkanunsal
Remington Steele
Viestit: 245
Liittynyt: Ti Joulu 07, 2021 5:31 pm
Paikkakunta: Vuosaari

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja volkanunsal »

Lähes 20 sai rangaistuksen Cannonball-huumejutussa – johtajalle pamahti 13 vuotta vankeutta

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi perjantaina lähes 20 ihmistä rangaistuksiin laajassa Cannonball-huumejutussa.

Pisimmän tuomion, 13 vuotta, sai Esko Olavi Eklund, 42, jonka oikeus myös katsoi olleen Cannonballin (CMC) johtaja rikosten tekoaikaan.

Oikeuden mukaan Eklund vastasi huumekaupan suunnittelusta, organisoinnista ja suurten erien tilaamisesta. Suuremman kiinnijäämisriskin tehtävät Eklund oikeuden mukaan jätti muiden ihmisten hoidettavaksi. Siitä huolimatta huumekaupan taloudellinen hyöty päätyi pääasiallisesti hänelle, oikeus sanoi.

-  Eklund on hankkinut huumausaineen ja rahoittanut ostot sekä järjestänyt huumausaineen vastaanottamisen sekä CMC:n hierarkkista organisaatiota käyttäen CMC:n jäsenien avulla hoitanut huumausaineen levittämisen. Toiminta on ollut erityisen suunnitelmallista ja osoittaa tekijöissään tavanomaista suurempaa syyllisyyttä, tuomiossa kirjoitettiin.

Toiseksi pisimmän tuomion, 10 vuotta vankeutta, sai Ilkka Antero Laakso, 37. Laakso myönsi oikeudessa olevansa CMC:n Hämeenlinnan-osaston turvallisuusvastaava, minkä lisäksi syyttäjä sanoi tämän olevan myös kansallisen tason upseeri.

Vaikka tarkempaa selvitystä upseeristosta ja sen asemasta CMC:n hierarkiassa ei oikeudessa saatu, oikeus kuitenkin katsoi näytetyksi, että Laaksolla oli rikosten tekoaikaan CMC:ssä tavallista rivijäsentä merkittävämpi rooli.

Rahanpesutuomio tuli kassakaapin rahatukusta.

Jutussa tuomittiin myös hämeenlinnalainen kunnallispoliitikko, toisen päätuomitun Ilkka Laakson äiti Sirpa Laakso.

Sirpa Laakso tuomittiin rekisterimerkintärikoksesta ja rahanpesusta. Rahanpesutuomio tuli hänen kassakaapissa säilyttämästään rahatukusta. Oikeudessa hän kiisti rikokset.

Kassakaapissa oli 10  000 euroa, joiden käräjäoikeus katsoi olleen peräisin rikollisista lähteistä. Sirpa Laakso kiisti rikoksen ja kertoi, että rahoista oli 7  600 euroa hänen ja puolisonsa remonttirahoja ja 2  400 euroa CMC:n reissurahaa.

Rahojen säilytyshetkellä alkuvuonna 2021 Laakso toimi sosialidemokraattien valtuutettuna Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa ja kaupungin tarkastuslautakunnan puheenjohtajana. Kesäkuun 2021 kuntavaaleissa hän ylsi varavaltuutetuksi.

Käräjäoikeus arvioi, että Sirpa Laakson on täytynyt tietää tai pitää todennäköisenä sitä, että rahat ovat peräisin CMC:n laittomasta toiminnasta.

Laakso tuomittiin viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Tuomioon pituuteen vaikutti se, että hän oikeuden mukaan toimi poikansa intressissä.

STT julkaisee Sirpa Laakson nimen hänen yhteiskunnallisen asemansa vuoksi.

Syytteiden taustalla on iso kansainvälinen operaatio.

Jutussa liikkui eniten amfetamiinia ja kokaiinia. Syytteiden taustalla on iso kansainvälinen operaatio, jossa rikollisia eri maissa huijattiin käyttämään Yhdysvaltojen liittovaltion poliisin FBI:n kehittämää Anom-viestintäalustaa.

Osalla syytetyistä rangaistusta kovensi se, että oikeus katsoi heidän tehneen rikokset osana järjestäytynyttä rikollisryhmää eli CMC:tä. Myös aiemmin CMC on useissa tuomioissa katsottu järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus ei nähnyt syytä arvioida asiaa toisin, vaikka oikeudessa syytetyt väittivät muun muassa, että vuonna 2017 kerhossa olisi luovuttu esimerkiksi sisäiseen hierarkiaan kuuluneista upseeriarvoista.

-  Ottaen huomioon tässäkin asiassa tietyillä vastaajilla riidattomasti olleet erityistehtävät (esim. security, road captain) sekä ryhmäkuvissa jäsenten liiveissä näkyvät epäilemättä asemaa osoittavat merkit, käräjäoikeus ei pidä uskottavana, että organisaatio olisi olennaisesti muuttunut vuoden 2017 kerhon sisäisen kriisin jälkeen, oikeus katsoi.

Cannonball on vaatinut lakkauttamiskanteen hylkäämistä.

Syyttäjät jättivät viime vuonna Päijät-Hämeen käräjille kanteen Cannonballin ja sen alayhdistys Squad 32:n lakkauttamiseksi. Pääkäsittely lakkauttamiskanteesta alkaa huhtikuun lopulla.

Lakkauttamiskanteessaan syyttäjät katsovat, että vuonna 1991 Helsingissä perustettu Cannonball on rekisteröimätön yhdistys, jonka toiminnan määräävänä ja pääasiallisena tarkoituksena on rikosten tekeminen.

Cannonball on vaatinut lakkauttamiskanteen hylkäämistä ja sanoo, ettei se ole yhdistyslaissa tarkoitettu kielletty yhdistys, vaan moottoripyöräkerho, jonka lähes 200 jäsenestä suurella osalla ei ole rikosrekisteriä.

Lakkauttamisasiassa Eklund kiisti edustavansa Cannonballia tai olevansa edes sen jäsen. Sen sijaan kaksi muuta miestä toimitti oikeuteen väliintulohakemuksen, jossa toinen heistä sanoi olevansa Cannonballin presidentti ja toinen sen jäsen.

Kuun alussa Päijät-Hämeen käräjäoikeus päätti, että presidentiksi ilmoittautunut mies voi edustaa Cannonballia lakkauttamisoikeudenkäynnissä. Aiemmin syyttäjät olivat myöntäneet olevan mahdollista, että puheenjohtaja on vaihtunut.

https://demokraatti.fi/lahes-20-sai-ran ... vankeutta/
veijo baltzar is my idol
tokkaukko
Christopher Lorenzo
Viestit: 1694
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

Hah,hyviä tuomioita annetaan nykyään huumeukoillle.
Alkaa eskollaki mulkku maistumaan taas sätkätopasta(7.50€)
kun lusii 2/3 noin pitkän tuomion.kiinni jotain 8 vuotta😂 ja lomaMAHDOLLISUUS vasta kun lusittavasta määrästä on takana 2/3 osaa.

Käyttäkää vaan puhelimia huumekaupassa,tulette aina jäämään kiinni.
Mutta sehän on hyvä,ei tarvi vasikoida ku poliisi tietää jo kaiken ja loput,nimilista,määrät,aineet,kellä on mitäkin ja kuka on velkaa mistäkin ym löytyy puhelimesta aina😂😂
Viimeksi muokannut tokkaukko, Pe Maalis 18, 2022 5:35 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos peli on epäreilu,älä pelaa.
Avatar
volkanunsal
Remington Steele
Viestit: 245
Liittynyt: Ti Joulu 07, 2021 5:31 pm
Paikkakunta: Vuosaari

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja volkanunsal »

Cannonballin entiselle presidentille maksimituomio huumerikoksista
Käräjäoikeuden mukaan Esko Eklund toimi rikosten tekoaikana CMC:n presidenttinä.
Keskeisimmät syyksiluetuista teoista olivat CMC:hen liittyneitä vakavia huumausainerikoksia.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on antanut tuomion laajassa törkeitä huumausainerikoksia sekä ampuma-ase- ja rahanpesurikoksia koskevassa kokonaisuudessa.

Vastaajia kokonaisuudessa oli 22 ja käsiteltäviä syytekohtia 34. Osa vastaajista kuuluu Cannonball Motorclub (CMC) -nimiseen järjestäytyneeseen rikollisryhmään. Keskeisimmät syyksi luetuista teoista olivat CMC:hen liittyneitä vakavia huumausainerikoksia. Rikosten kohteena oleva huumausaine oli pääosin amfetamiinia ja kokaiinia.

Käräjäoikeus katsoi, että Heinolasta kotoisin oleva Esko Eklund toimi rikosten tekoaikana CMC:n presidenttinä. Hänet tuomittiin 13 vuoden vankeusrangaistukseen. Hänen syykseen luettiin kolme törkeää huumausainerikosta, ampuma-aserikos ja törkeä ampuma-aserikos.

Cannonballin lakkauttamiskanteen yhteydessä Klaus Marjamäki on ilmoittanut olevansa CMC:n nykyinen presidentti. Häntä ei syytetty tässä kokonaisuudessa.

Tuomion mukaan Eklund oli huumausainekaupan suunnittelusta ja organisoinnista vastaava henkilö ja huolehti suurten erien tilaamisesta.

Määräysvaltaa käyttäneenä hän jätti suuremman kiinnijäämisriskin sisältäneet tehtävät muiden henkilöiden hoidettaviksi. Huumausainekaupan taloudellinen hyöty jäi kuitenkin rahakätköjenkin perusteella pääasiallisesti hänelle.

Yli kahden vuoden vankeusrangaistukseen tuomittiin myös Eetu Unto Antero Kärpänen (2 vuotta 6 kuukautta), Ilkka Laakso (10 vuotta), Aapo Väinö Santeri Laukkanen (4 vuotta 6 kuukautta), Risto Tuomas Nieminen (8 vuotta 6 kuukautta) ja Mika Ensio Räty (6 vuotta).


Yli kahden vuoden vankeusrangaistuksen saaneet määrättiin välittömästi vangittaviksi suorittamaan rangaistustaan.

Tiettyjen vastaajien rangaistuksia kovennettiin sillä perusteella, että he olivat tehneet rikokset osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa.

Merkittäviä määriä rikoshyötyä (yhteensä noin 700 000 euroa) tuomittiin valtiolle menetetyksi. Takavarikossa on huomattavia määriä käteistä rahaa, lähes 400 000 euroa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e9d6 ... 6393d8ee3a
veijo baltzar is my idol
Avatar
volkanunsal
Remington Steele
Viestit: 245
Liittynyt: Ti Joulu 07, 2021 5:31 pm
Paikkakunta: Vuosaari

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja volkanunsal »

Cannon­ballin presidentiksi katsotulle miehelle 13 vuoden vankeus­tuomio Päijät-Hämeen laajassa huume­jutussa

Käräjäoikeus katsoi tuomiossaan, että CMC on järjestäytynyt rikollisryhmä. Käräjillä on myös vireillä kanne CMC:n lakkauttamiseksi.

PÄIJÄT-HÄMEEN käräjäoikeus tuomitsi perjantaina lähes 20 ihmistä rangaistuksiin laajassa Cannonball-huumejutussa. Pisimmän tuomion, 13 vuotta, sai Esko Olavi Eklund, 42, jonka oikeus myös katsoi olleen Cannonballin (CMC) johtaja rikosten tekoaikaan.

Oikeuden mukaan Eklund vastasi huumekaupan suunnittelusta, organisoinnista ja suurten erien tilaamisesta. Suuremman kiinnijäämisriskin tehtävät Eklund oikeuden mukaan jätti muiden ihmisten hoidettavaksi. :twisted: :twisted: Siitä huolimatta huumekaupan taloudellinen hyöty päätyi pääasiallisesti hänelle, oikeus sanoi.

”Eklund on hankkinut huumausaineen ja rahoittanut ostot sekä järjestänyt huumausaineen vastaanottamisen sekä CMC:n hierarkkista organisaatiota käyttäen CMC:n jäsenien avulla hoitanut huumausaineen levittämisen. Toiminta on ollut erityisen suunnitelmallista ja osoittaa tekijöissään tavanomaista suurempaa syyllisyyttä”, tuomiossa kirjoitettiin.

Toiseksi pisimmän tuomion, 10 vuotta vankeutta, sai Ilkka Antero Laakso, 37. Laakso myönsi oikeudessa olevansa CMC:n Hämeenlinnan-osaston turvallisuusvastaava, minkä lisäksi syyttäjä sanoi tämän olevan myös kansallisen tason upseeri. Vaikka tarkempaa selvitystä upseeristosta ja sen asemasta CMC:n hierarkiassa ei oikeudessa saatu, oikeus kuitenkin katsoi näytetyksi, että Laaksolla oli rikosten tekoaikaan CMC:ssä tavallista rivijäsentä merkittävämpi rooli.

JUTUSSA tuomittiin myös hämeenlinnalainen kunnallispoliitikko, toisen päätuomitun Ilkka Laakson äiti Sirpa Laakso.

Sirpa Laakso tuomittiin rekisterimerkintärikoksesta ja rahanpesusta. Rahanpesutuomio tuli hänen kassakaapissa säilyttämästään rahatukusta. Oikeudessa hän kiisti rikokset.

Kassakaapissa oli 10 000 euroa, joiden käräjäoikeus katsoi olleen peräisin rikollisista lähteistä. Sirpa Laakso kiisti rikoksen ja kertoi, että rahoista oli 7 600 euroa hänen ja puolisonsa remonttirahoja ja 2 400 euroa CMC:n reissurahaa.

Rahojen säilytyshetkellä alkuvuonna 2021 Laakso toimi sosiaalidemokraattien valtuutettuna Hämeenlinnan kaupunginvaltuustossa ja kaupungin tarkastuslautakunnan puheenjohtajana. Kesäkuun 2021 kuntavaaleissa hän ylsi varavaltuutetuksi.

Käräjäoikeus arvioi, että Sirpa Laakson on täytynyt tietää tai pitää todennäköisenä sitä, että rahat ovat peräisin CMC:n laittomasta toiminnasta.

Laakso tuomittiin viideksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Tuomioon pituuteen vaikutti se, että hän oikeuden mukaan toimi poikansa intressissä.

STT julkaisee Sirpa Laakson nimen hänen yhteiskunnallisen asemansa vuoksi.

JUTUSSA liikkui eniten amfetamiinia ja kokaiinia. Syytteiden taustalla on iso kansainvälinen operaatio, jossa rikollisia eri maissa huijattiin käyttämään Yhdysvaltojen liittovaltion poliisin FBI:n kehittämää Anom-viestintäalustaa.

Osalla syytetyistä rangaistusta kovensi se, että oikeus katsoi heidän tehneen rikokset osana järjestäytynyttä rikollisryhmää eli CMC:tä. Myös aiemmin CMC on useissa tuomioissa katsottu järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus ei nähnyt syytä arvioida asiaa toisin, vaikka oikeudessa syytetyt väittivät muun muassa, että vuonna 2017 kerhossa olisi luovuttu esimerkiksi sisäiseen hierarkiaan kuuluneista upseeriarvoista.

”Ottaen huomioon tässäkin asiassa tietyillä vastaajilla riidattomasti olleet erityistehtävät (esim. security, road captain) sekä ryhmäkuvissa jäsenten liiveissä näkyvät epäilemättä asemaa osoittavat merkit, käräjäoikeus ei pidä uskottavana, että organisaatio olisi olennaisesti muuttunut vuoden 2017 kerhon sisäisen kriisin jälkeen”, oikeus katsoi.

SYYTTÄJÄT jättivät viime vuonna Päijät-Hämeen käräjille kanteen Cannonballin ja sen alayhdistys Squad 32:n lakkauttamiseksi. Pääkäsittely lakkauttamiskanteesta alkaa huhtikuun lopulla.

Lakkauttamiskanteessaan syyttäjät katsovat, että vuonna 1991 Helsingissä perustettu Cannonball on rekisteröimätön yhdistys, jonka toiminnan määräävänä ja pääasiallisena tarkoituksena on rikosten tekeminen.

Cannonball on vaatinut lakkauttamiskanteen hylkäämistä ja sanoo, ettei se ole yhdistyslaissa tarkoitettu kielletty yhdistys, vaan moottoripyöräkerho, jonka lähes 200 jäsenestä suurella osalla ei ole rikosrekisteriä.

Lakkauttamisasiassa Eklund kiisti edustavansa Cannonballia tai olevansa edes sen jäsen. Sen sijaan kaksi muuta miestä toimitti oikeuteen väliintulohakemuksen, jossa toinen heistä sanoi olevansa Cannonballin presidentti ja toinen sen jäsen.

Kuun alussa Päijät-Hämeen käräjäoikeus päätti, että presidentiksi ilmoittautunut mies voi edustaa Cannonballia lakkauttamisoikeudenkäynnissä. Aiemmin syyttäjät olivat myöntäneet olevan mahdollista, että puheenjohtaja on vaihtunut.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008692599.html
veijo baltzar is my idol
Avatar
volkanunsal
Remington Steele
Viestit: 245
Liittynyt: Ti Joulu 07, 2021 5:31 pm
Paikkakunta: Vuosaari

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja volkanunsal »

Cannonball MC:n ex-presidentille kovin mahdollinen tuomio törkeistä huume­rikoksista
Pitkiltä vankeustuomioilta eivät säästyneet huumekaupan nokkamiehenä toimineen Esko Eklundin rikoskumppanitkaan.

Syyttäjien mukaan heinolalainen Esko Eklund johti rikollisjärjestöä massiivisen huumekaupankäynnin aikaan vuosina 2019–2021.

Syyttäjien mukaan heinolalainen Esko Eklund johti rikollisjärjestöä massiivisen huumekaupankäynnin aikaan vuosina 2019–2021.

PÄIJÄT-HÄMEEN käräjäoikeus antoi perjantaina tuomiot rikollisjärjestö Cannonballiin kytkeytyvästä huumerikosvyyhdistä. Syytettyjä oli kaikkiaan 22, ja osa heistä on Cannonballin jäseniä.

Keskeisimmät syytteet kytkeytyivät jengin masinoimaan huumekauppaan, jossa pyöri eritoten amfetamiinia ja kokaiinia. Käräjäoikeus katsoi, että heinolalainen Esko Eklund oli toiminut rikosten tekoaikaan Cannonballin presidenttinä.

Hänet tuomittiin 13 vuoden maksimirangaistukseen kolmesta törkeästä huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

– Eklund on ollut huumausainekaupan suunnittelusta ja organisoinnista vastaava henkilö ja huolehtinut suurten erien tilaamisesta. Määräysvaltaa käyttäneenä hän on jättänyt suuremman kiinnijäämisriskin aiheuttaneet tehtävät muiden henkilöiden hoidettaviksi, käräjäoikeuden tiedotteessa todetaan.

Käräjäoikeuden mukaan huumekaupan taloudellinen hyöty oli rahakätköjenkin perusteella päätynyt pääasiallisesti Eklundille.

TIETTYJEN syytettyjen rangaistuksia käräjäoikeus kovensi sillä perusteella, että he ovat tehneet rikoksensa osana järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaa. Yli kahden vuoden vankeusrangaistuksen saaneet määrättiin välittömästi vangittaviksi ja passitettiin suorittamaan rangaistustaan.

IS julkaisee vähintään kahden vuoden ehdottoman vankeustuomion saaneiden vastaajien nimet:

Laakso Ilkka: Kaksi törkeää huumausainerikosta ja ampuma-aserikos, 10 vuotta vankeutta

Nieminen Risto Tuomas: Törkeä huumausainerikos, 8 vuotta 6 kuukautta vankeutta

Räty Mika Ensio: Törkeä huumausainerikos, ampuma-aserikos ja jäännösrangaistuksen täytäntöönpano, 6 vuotta vankeutta

Laukkanen Aapo Väinö Santeri: Törkeä huumausainerikos, 4 vuotta 6 kuukautta vankeutta

Kärpänen Eetu Unto Antero: Törkeä huumausainerikos, 2 vuotta 6 kuukautta vankeutta

Turunen Lauri Juhani: Törkeä huumausainerikos, 2 vuotta vankeutta.


LISÄKSI käräjäoikeus langetti useille muille vastaajille lievempiä vankeustuomiota. Heidän joukkoonsa lukeutuu muun muassa hämeenlinnalainen kuntapoliitikko, jonka syytettiin säilyttäneen jengiin kuuluvan poikansa rahoja. Hänet tuomittiin 5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen rekisterimerkintärikoksesta ja rahanpesusta.

Huumerikoksista saatuna rikoshyötynä tuomittiin valtiolle menetettäväksi noin 700 000 euroa. Takavarikossa on käteistä rahaa lähes 400 000 euroa. Myös vastaajilta takavarikoidut aseet on tuomittu valtiolle menetetyksi.

Syytteiden taustalla on Yhdysvaltojen liittovaltiopoliisin FBI:n käynnistämä operaatio Greenlight. Operaatiossa eri maissa toimivia rikollisia huijattiin käyttämään FBI:n itse kehittämää Anom-viestintäalustaa, jonka palvelimelle tallentui kaikki salattujen puhelinten viestiliikenne.

VIRANOMAISET pääsivät viesteihin käsiksi, vaikka käyttäjät luulivat viestinnän olevan salattua. Sama kohtalo oli myös kanta- ja päijäthämäläisillä huumevyyhtiin kytkeytyneillä rikollisilla.

Laajan jutun käsittely käräjäoikeudessa alkoi tammikuun alussa. Juttua istuttiin kaikkiaan 16 käsittelypäivää.

CANNONBALLIN lakkauttamista koskevan kanteen käsittely on tällä hetkellä kesken Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Lakkautettavaksi vaaditaan sekä Cannonballia että sen alayhdistystä Squad 32:ta.

Syyttäjät katsovat, että kyse on vastoin lakia ja hyviä tapoja toimivista rikollisjärjestöistä.

Maaliskuun alussa annetussa välituomiossa ratkaistiin, kuka kerhoa tänä päivänä johtaa ja vastaa lakkauttamiskanteeseen. Klaus Marjamäki oli aiemmin käräjäoikeudelle jättämässään väliintulohakemuksessa ilmoittanut olevansa Cannonballin presidentti ja valmis vastaamaan kanteeseen Esko Eklundin sijaan.

Eklund itse väittää eronneensa Cannonballista jo vuonna 2019 ja kiistää olevansa kerhon presidentti.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008691839.html
veijo baltzar is my idol
Avatar
volkanunsal
Remington Steele
Viestit: 245
Liittynyt: Ti Joulu 07, 2021 5:31 pm
Paikkakunta: Vuosaari

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja volkanunsal »

tokkaukko kirjoitti: Pe Maalis 18, 2022 5:30 pm Hah,hyviä tuomioita annetaan nykyään huumeukoillle.
Alkaa eskollaki mulkku maistumaan taas sätkätopasta(7.50€)
kun lusii 2/3 noin pitkän tuomion.kiinni jotain 8 vuotta😂 ja lomaMAHDOLLISUUS vasta kun lusittavasta määrästä on takana 2/3 osaa.

Käyttäkää vaan puhelimia huumekaupassa,tulette aina jäämään kiinni.
Mutta sehän on hyvä,ei tarvi vasikoida ku poliisi tietää jo kaiken ja loput,nimilista,määrät,aineet,kellä on mitäkin ja kuka on velkaa mistäkin ym löytyy puhelimesta aina😂😂
Ja vankilan turvallisesta puhelimesta voi hoidella asioita kun munan imemisestä on taukoa :twisted:
veijo baltzar is my idol
Yöllinen kulkija
Lauri Hanhivaara
Viestit: 146
Liittynyt: Ma Helmi 21, 2022 6:12 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Yöllinen kulkija »

Ja nyt tämän koko paskan voisi kieltää. Hyvä että demarilumppukin sai tuomion niin on ansaittu status: tuomittu rikollinen.

Maksaako sätkätoppa oikeasti 7,50e? Melko kallista tuo tupakointi ja kuka perseaukko nyt mitään roskasakin sätkiä vetäisi. Kämmenselkään tatuoitu ruusutöherrys tai pääkallo ja sätkätupakka on selviä merkkejä, että päähän pitäisi ampua. Ihmispaskaa.
Avatar
EricBlair
Axel Foley
Viestit: 2044
Liittynyt: Ke Elo 18, 2021 6:44 am
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja EricBlair »

"Rallia" varoitettiin 10 vuotta sitten Pierupalloista mutta ei mennyt jakeluun ja siitä syystä kutonen.
-Kaikki on nykyään ok-
Kärsä
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Helmi 13, 2018 5:15 pm

Re: Cannonball MC

Viesti Kirjoittaja Kärsä »

Täällä taas Alibin kestotilaajan älykkyydellä varustetut arvailijat ja säälittävät nettikovikset päästelee aivopierujaan. Näyttää olevan lukutaidotonta ryhmää nää vakio luulijat kun sama uutinen on postattu 20 kertaa. Hohhoijaa...
Vastaa Viestiin