Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
UkraineWarReport
Sabrina Duncan
Viestit: 359
Liittynyt: Ti Syys 06, 2022 11:51 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja UkraineWarReport »

leatherman73 kirjoitti: La Syys 10, 2022 10:35 pm Haetaanko tällä kenties jotain mainila 2 tyyppistä ratkaisua ja oikeutusta liikekannellepanoon.
Siinä on vaan se, että ei liikekannallepanosta ole pitkiin aikoihin apua Venäjälle Ukrainassa. Se on hidas prosessi, ja miehiä pitäisi edes se viikko kouluttaakkin. Kauhea metakka siitä syntyisi Venäjällä ja Putin riskeeraisi asemansa. Ensin oltiin voittamassa ja nyt sitten Igorin ja Sergein Moskovasta ja Pietarista pitäisi lähteä sotaan? Ei tule mitään.

Tässä voidaan kyllä hakea "oikeutusta" jollekin Kiovan pommittamiselle maan tasalle, tms. hulluudelle. Itse en usko taktisen ydinaseen käyttöön, koska Venäjällä on kuitenkin intressit Kiinaan eikä Kiina sitä voi hyväksyä. Taktisen ydinaseen käytössä olisi suuri riski että Venäjä potkitaan ulos YK:n turvallisuusneuvostosta mitä se ei missään tapauksessa halua.
Viimeksi muokannut UkraineWarReport, La Syys 10, 2022 10:52 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Amnestia
Theo Kojak
Viestit: 1133
Liittynyt: Ma Touko 04, 2020 8:34 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Amnestia »

Samira kirjoitti: La Syys 10, 2022 9:28 pm Ryssä vihjaa haluavansa rauhanneuvotteluita :D Toivottavasti kukaan ei mene lankaan. Koko maailmalle on selvinnyt, millaista paskasakkia ovat. Sanktioita ei tule purkaa pitkiin aikoihin. Maksan polttoaineesta ja ruoasta mielelläni ekstraa, kunhan Venäjä saadaan polvilleen.
Veit jalat suustani. Ei rauhanneuvotteluita, ei sanktioiden poistoa, ei edes urheiluun osallistumista ennenkuin pöydällä ehdotuksessa kaikki näistä:
- Venäläisten fasistien vetäminen koko Ukrainan alueelta, mukaanlukien Donetsk, Luhansk, Krim.
- Venäläisten matu-joukkojen aseistariisuminen Transnistriassa
- Venäläisten sotarikosten ja sotarikollisten tuomitseminen kansainvälisessä tuomioistuimessa, Kiovassa
- Venäjän maksamat täysimääräiset sotakorvaukset allekirjoitettuina.
- Venäjältä Eurooppaan johtavien kaasuputkien siirto eurooppalaisten omistukseen, Ukrainalle 33%.
- Venäjän täydellinen demilitarisointi ja denatsifikaatio
JimTaika
Nikke Knakkertton
Viestit: 151
Liittynyt: Ke Joulu 05, 2018 3:00 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja JimTaika »

Mikäli tässä niinkin hienosti kävisi, että sota loppuu ja ryssä lähtee Ukrainasta takaisin kotiin syömään hapankaalta, niin en lähtisi niitä silti nöyryyttäminen. Se ei tule onnistumaan ja siinä suattaapi se iso karhu ärähtää kovemmin. On siellä sitä kalustoa millä saadaan Ukraina ja pari muutakin maata kontilleen melko nopeasti.

Natsit vaihtoon ja uusien suhteiden luomiseen, mutta muistissa pitää olla se, ettei ryssään voi luottaa ikinä.
Avatar
EricBlair
Axel Foley
Viestit: 2044
Liittynyt: Ke Elo 18, 2021 6:44 am
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja EricBlair »

CaptDjob kirjoitti: La Syys 10, 2022 11:08 am Nyt siis 20000 ukkoa motissa Iziumissa, toiset 20000 ukkoa motissa Khersonissa. Noissa ryssien parhaat ukot kiinni.
Tilanne on siis vakavampi kuin missään aiemmin!

Tähtitieteilijä poisti tuplatun luvun klo 1136. Sitä tuossa koetin aamupäivällä änkyttää, ettei kuulostanut ihan siltä, että olisi pystytty piirittämään suuri joukko, ja vielä alivoimalla. Kuka muka sanoi alivoima?

Tämä tuli esiin kun esitin epäilyn siitä, eikö RF:n tiedustelu tosiaan ole huomannut tuhansien miehien ja satojen kulkuneuvojen liikkeitä. (Ne sanoo ei) Eli ei ollut siis minkäänlaista tiedustelua missään päin rintamaa?

No ei ole. Ei sitten.

Nyt on Ukrainan joukot vallanneet kaiken takaisin ja nämä tunnetaankin kovimpana sotakansana maailmassa heti Suomalaisten jälkeen.. Odota, seis, hetkinen, hetkinen, mitä se puolustusministeriön Anna sanoi? Ootas.
The Armed Forces of Ukraine enter the occupied settlements, but there is no complete control over them yet, - Deputy Minister of Defense of Ukraine Anna Malyar.

“Some of the settlements that are mentioned on the network are only partially controlled by the Armed Forces of Ukraine. There are fights going on. Also, the network discusses those cities or villages, the liberation of which is not planned for the next few days.”
Okei, mutta entäs se 20 000 ryssän motti, kai se edes on totta?

– Mistään tuhansien sotilaiden suurmoteista ei ole viitteitä tällä hetkellä, mutta sodan sumu on myös tämän osalta vahvaa. EMIL KASTELHELMI 10.09.22
Sitä vaan, että mitä vittua?
-Kaikki on nykyään ok-
Avatar
UkraineWarReport
Sabrina Duncan
Viestit: 359
Liittynyt: Ti Syys 06, 2022 11:51 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja UkraineWarReport »

Kyllä naurattaa jos Ukraina jyrää ja vapauttaa Severodonetskin itselleen tässä päivän parin aikana. Venäläisethän jyystivät sitä itselleen viikkotolkulla kesän alussa.
jhou
Perry Mason
Viestit: 3843
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja jhou »

Näinhän tämä menee kuin ennakoitiin. Venäläiset joukot etenevät voitokkaasti taaksepäin kohti kotimaan rajoja, vihollinen seuraa paniikissa perästä. Kohta Venäjän hyökkäysministeriö voi julistaa kaikki tavoitteet täytetyiksi. :D

Kysehän on enää siitä, paljonko Putin ja muut kleptokraatit haluavat vielä itseään ja maataan nöyryyttää Ukrainassa. Mitä nopeammin toteavat tosiasiat, sen parempi kaikille. Sen jälkeen voidaankin sitten aloittaa sotarikollisten kuskaaminen Venäjältä Haagiin ja sotakorvausten määrittely. Sellaisen piikin ovat kyllä Ukrainassa kerryttäneet, että maksavat sitä vielä kymmeniä vuosia. Pellet.
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
Vili S Pertti
Javier Pena
Viestit: 1770
Liittynyt: La Tammi 23, 2021 4:43 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Vili S Pertti »

EricBlair kirjoitti: La Syys 10, 2022 11:02 pm

– Mistään tuhansien sotilaiden suurmoteista ei ole viitteitä tällä hetkellä, mutta sodan sumu on myös tämän osalta vahvaa. EMIL KASTELHELMI 10.09.22
Sitä vaan, että mitä vittua?
Ukrainalaisten eteneminen on ollut niin nopeaa, että Kastehelmi uskoo venäläisiä jääneen mottiin. Sotavankeja on tullut paljon, mutta tarkkaa lukua ei ole tiedossa.
"Ei ole löytynyt todisteita" kiteyttää koko vuoden 2020 yhteen lauseeseen.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11516
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja URSA »

Putinistit saavat itkeä itsensä uneen.
Sota sai valtavan käänteen – asian­tuntija Venäjän romahduksesta: ”Suurin tappio sitten toisen maailman­sodan”

Venäläisille on tullut Ukrainassa niin kiire, että aamupalat ovat jääneet pöytään.

21:06

UKRAINAN joukot vapauttavat maan itäosassa Harkovan suunnalla venäläisten miehittämiä alueita sellaista vauhtia, että sotaa seuraavilla asiantuntijoilla on vaikeuksia pysyä vauhdissa mukana.

– Vielä iltapäivällä puhuin, että ukrainalaiset ovat päässeet lähelle Izjumin kaupunkia. Nyt näyttää siltä, että he ovat vallanneet kaupungin, sotahistorioitsija Emil Kastehelmi sanoi lauantai-iltana IS:lle.

Ukrainalaiset ovat vapauttaneet idässä suurimman osan tärkeästä Kupjanskin kaupungista, joka on rautateiden solmukohta ja strategisesti tärkeä kaupunki venäläisten huoltoyhteyksien kannalta.

Emil Kastehelmen mukaan vaikuttaa siltä, että venäläisten rintama Oskiljoen länsipuolella on romahtanut täysin.

Ukrainalaiset ovat vapauttaneet tuhansia neliökilometrejä maa-alueita ja saaneet takaisin kaupunkeja, jotka ovat olleet puoli vuotta venäläisten hallussa.

– On erinäisiä väitteitä siitä, että ukrainalaiset ovat myös edenneet Lysytshanskin suuntaan. Siitä en ole vielä löytänyt varmaa vahvistusta.

Venäläisten valloitukset Ukrainassa ovat Kastehelmin mukaan pieniä verrattuna siihen, mitä Ukrainassa nyt tapahtuu.

Ukrainalaiset ovat vapauttaneet suuria alueita, saaneet mittavia sotasaaliita ja ottaneet sotavankeja.

– Näyttää siltä, että venäläiset ovat lähteneet melkoisen kaaoksen vallassa ja epäorganisoidusti. On valtavasti kuvia, että on hylätty ammusvarastoja, panssarivaunuja, tykistöä, raketinheittimiä.

– Näin yhden videon, jossa oli lähdetty jonkinnäköisestä majoituspaikasta niin, että oli jätetty makuupussit ja aamupalat pöytään ja lähdetty menemään.

Tiedotusvälineissä on puhuttu, että Harkovan läpimurto oli ukrainalaisten ovela harhautus. Ukrainalaiset puhuivat aiemmin, miten he aikovat saada takaisin maita Hersonin suunnalla, ja sen seurauksena venäläiset siirsivät joukkoja Harkovan alueelta etelään.

Emil Kastehelmen mukaan ei voida vielä varmasti sanoa, oliko kyseessä harhautus vai kaksi erillistä operaatiota.

– Hersonissa venäläiset saivat hillittyä ukrainalaisten etenemistä paremmin, mutta ei samalla tavalla Harkovan alueella. Harkovassa yksinkertaisesti tulppa lähti irti, rintama murtui.

Ukrainalaisten eteneminen on ollut niin nopeaa, että Kastehelmi uskoo venäläisiä jääneen mottiin. Sotavankeja on tullut paljon, mutta tarkkaa lukua ei ole tiedossa.

– Mistään tuhansien sotilaiden suurmoteista ei ole viitteitä tällä hetkellä, mutta sodan sumu on myös tämän osalta vahvaa.

VENÄJÄN romahdus on Kastehelmen mukaan ollut niin käsittämätön, ettei hän pysty sanomaan, missä ukrainalaisten etulinja tarkalleen ottaen menee.

Kun venäläiset ovat lähteneet vetäytymään, moraali on Kastehelmen mukaan varmasti alhainen, kun pystytään huomaamaan, ettei hyökkäystä pystytä mihinkään pysäyttämään.

Lisäksi vetäytyvillä joukoilla taistelukyky on merkittävästi alentunut, koska ne ovat joutuneet hylkäämään kalustoaan.

– Venäläisten selustassa ei ole mitään uusia varastoja, joista automaattisesti voitaisiin korvata kaikki joukkojen menettämä raskas kalusto, kun entinen on hylätty vaikkapa 30 kilometrin päähän.

Emil Kastehelmi kuvaa Ukrainan sodan uusinta käännettä venäläisten romahdukseksi. Ukrainalaiset saivat takaisin valtavan alueen muutaman päivän aikana ja venäläisten tappiot ovat massiivisia varsinkin kaluston osalta.

– Käsittääkseni tämä on toisen maailmansodan jälkeen todennäköisesti suurin tappio, minkä venäläiset ovat taistelukentällä kokeneet.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009061929.html
JohnDee
Poliisikoira Rex
Viestit: 276
Liittynyt: Ti Tammi 12, 2021 12:47 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja JohnDee »

Milloinkas se Kiova on vallattu ja mitä kaikkea me kohta saadaan nähdä? :mrgreen:

Nimenomaan: "Voi tätä ilon ja onnen päivää" :oops:
JohnDee
Poliisikoira Rex
Viestit: 276
Liittynyt: Ti Tammi 12, 2021 12:47 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja JohnDee »

Niin joo ja se vielä, että hyvät oli suunnitelmat sitte lopulta, kun kaikki on mennyt ihan suunnitelmien mukaan :mrgreen:
Oppenheimer
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1360
Liittynyt: To Syys 26, 2013 5:27 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Oppenheimer »

JimTaika kirjoitti: La Syys 10, 2022 10:58 pm Mikäli tässä niinkin hienosti kävisi, että sota loppuu ja ryssä lähtee Ukrainasta takaisin kotiin syömään hapankaalta, niin en lähtisi niitä silti nöyryyttäminen. Se ei tule onnistumaan ja siinä suattaapi se iso karhu ärähtää kovemmin. On siellä sitä kalustoa millä saadaan Ukraina ja pari muutakin maata kontilleen melko nopeasti.
Päivän paras tuli viime tipassa. Jos ydinaseet, jotka ovat vain pelotteita, lasketaan pois, ryssälle ei jää mitään. Kalusto alkaa olla menetetty. Kimiltä ruinataan lisää pateja ja museoiden näyttelykalutkin on raahattu tuhottaviksi. Palkkasoturia kiinnostaa tilipussi, mutta sitäkin enemmän oma henkiriepu. Taistelumoraali ja - tahto ovat tipotiessään. Tuolla armeijalla ei valloiteta pitkiin aikoihin yhtään mitään.
Avatar
EricBlair
Axel Foley
Viestit: 2044
Liittynyt: Ke Elo 18, 2021 6:44 am
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja EricBlair »

Vili S Pertti kirjoitti: La Syys 10, 2022 11:14 pm
EricBlair kirjoitti: La Syys 10, 2022 11:02 pm

– Mistään tuhansien sotilaiden suurmoteista ei ole viitteitä tällä hetkellä, mutta sodan sumu on myös tämän osalta vahvaa. EMIL KASTELHELMI 10.09.22
Sitä vaan, että mitä vittua?.
Ukrainalaisten eteneminen on ollut niin nopeaa, että Kastehelmi uskoo venäläisiä jääneen mottiin. Sotavankeja on tullut paljon, mutta tarkkaa lukua ei ole tiedossa.
Ei tuo muuta yhtään mitään, vaan pahentaa asiaa. Asia siis on se, että mitä tahansa saa selittää, kenenkään siihen puuttumatta, kunhan kyse on totuudesta. Eilen oli puhe tiedusteluorganisaation luotettavista lähteistä vapaa-ajan vieton aikana (katson niin tässä kohtaa pelattavan varman päälle, ettei työajasta voi tulla myöhemmin ongelmia), jossakin päin Keski-Eurooppa ja tänään tykitetään samaa paskaa aamusta iltaan, silmät sidottuna, mania päällä..
CaptDjob kirjoitti: ↑Nyt siis 20000 ukkoa motissa Iziumissa, toiset 20000 ukkoa motissa Khersonissa. Noissa ryssien parhaat ukot kiinni.
Mistään tuhansien sotilaiden suurmoteista ei ole viitteitä tällä hetkellä, mutta sodan sumu on myös tämän osalta vahvaa. EMIL KASTELHELMI 10.09.22
Viimeksi muokannut EricBlair, La Syys 10, 2022 11:31 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
-Kaikki on nykyään ok-
Avatar
leatherman73
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1428
Liittynyt: Su Marras 21, 2021 11:00 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja leatherman73 »

UkraineWarReport kirjoitti: La Syys 10, 2022 10:46 pm
leatherman73 kirjoitti: La Syys 10, 2022 10:35 pm Haetaanko tällä kenties jotain mainila 2 tyyppistä ratkaisua ja oikeutusta liikekannellepanoon.
Siinä on vaan se, että ei liikekannallepanosta ole pitkiin aikoihin apua Venäjälle Ukrainassa. Se on hidas prosessi, ja miehiä pitäisi edes se viikko kouluttaakkin. Kauhea metakka siitä syntyisi Venäjällä ja Putin riskeeraisi asemansa. Ensin oltiin voittamassa ja nyt sitten Igorin ja Sergein Moskovasta ja Pietarista pitäisi lähteä sotaan? Ei tule mitään.

Tässä voidaan kyllä hakea "oikeutusta" jollekin Kiovan pommittamiselle maan tasalle, tms. hulluudelle. Itse en usko taktisen ydinaseen käyttöön, koska Venäjällä on kuitenkin intressit Kiinaan eikä Kiina sitä voi hyväksyä. Taktisen ydinaseen käytössä olisi suuri riski että Venäjä potkitaan ulos YK:n turvallisuusneuvostosta mitä se ei missään tapauksessa halua.
Katotaan mitä tuleman pitää. Talvi on tulossa ja Ukrainan pellot on muuttumassa pikkuhiljaa syys-sateiden myötä kuravelliksi. Jo pelkästään nuo tulevat sääolosuhteet rajoittaa merkittävästi mitään myöhempää vastahyökkäystä ryssien toimesta. Se pitäis tehdä mahdollisimman pian mutta eipä taida olla resursseja.

Ydinaseen käyttöön en itsekkään jaksa uskoa. Kremli kyllä tietää ettei siitä seuraa mitään hyvää jos siellä edes joku on vähän järjissään.
Mitä eroa on ryssällä ja kellolla? Kello menee eteenpäin ja sanoo tictac. Ryssä menee taaksepäin ja sanoo tactic.
CaptDjob
Neuvoja-Jack
Viestit: 546
Liittynyt: Ti Huhti 05, 2022 7:38 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja CaptDjob »

EricBlair kirjoitti: La Syys 10, 2022 11:30 pm
Vili S Pertti kirjoitti: La Syys 10, 2022 11:14 pm
EricBlair kirjoitti: La Syys 10, 2022 11:02 pm


Sitä vaan, että mitä vittua?.
Ukrainalaisten eteneminen on ollut niin nopeaa, että Kastehelmi uskoo venäläisiä jääneen mottiin. Sotavankeja on tullut paljon, mutta tarkkaa lukua ei ole tiedossa.
Ei tuo muuta yhtään mitään, vaan pahentaa asiaa. Asia siis on se, että mitä tahansa saa selittää, kenenkään siihen puuttumatta, kunhan kyse on totuudesta. Eilen oli puhe tiedusteluorganisaation luotettavista lähteistä vapaa-ajan vieton aikana (katson niin tässä kohtaa pelattavan varman päälle, ettei työajasta voi tulla myöhemmin ongelmia), jossakin päin Keski-Eurooppa ja tänään tykitetään samaa paskaa aamusta iltaan, silmät sidottuna, mania päällä..
CaptDjob kirjoitti: ↑Nyt siis 20000 ukkoa motissa Iziumissa, toiset 20000 ukkoa motissa Khersonissa. Noissa ryssien parhaat ukot kiinni.
Mistään tuhansien sotilaiden suurmoteista ei ole viitteitä tällä hetkellä, mutta sodan sumu on myös tämän osalta vahvaa. EMIL KASTELHELMI 10.09.22
Erkillä meni hermot? Izium oli sitten ehditty evakuoida juuri parahiksi, onko sulla jotain epäselvää siinä. Oletushan oli ettei ryssä luiki karkuun het ku vähä ukraina tökkää. Mut ootellaan nyt viikko pari niin saadaan tietoa pow:n määristä.

Khersonissa tilanne pysyy. Jos sieltä ukkoja otetaan pois mahollisuuksien mukaan ni pyssyt jää kuitenkin.
RUS suunnitelma: Viikossa Ukrainan antautuminen ja muuttaminen Valko-Venäjäksi
Lopputulos: Yhtenäinen EU, Suomi NATO:on, häviö sodassa, 300mrd€ sotakorvaukset ja Krim yms luovutus Ukrainalle
Pimeän renki
Poliisikoira Rex
Viestit: 286
Liittynyt: Su Elo 14, 2022 7:23 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Pimeän renki »

EricBlair kirjoitti: La Syys 10, 2022 11:02 pm
Nyt on Ukrainan joukot vallanneet kaiken takaisin ja nämä tunnetaankin kovimpana sotakansana maailmassa heti Suomalaisten jälkeen..

UKRAINA PELAA UPPORIKASTA TAI RUTIKÖYHÄÄ: LUKITTU VENÄLÄISEEN TEURASTAMOON VAI PAKENEVAT TAKAOVESTA?
Marco de Wit 10 syyskuun, 2022

Laiton Lehti on kertonut miten Ukrainan vastahyökkäys lännessä eli Khersonin alueella joutui mottiin ja hyytyi totaalisesti. Tästä huolimatta Ukraina nosti panoksia ja nyt yrittää jälleen ratkaisevaa läpimurtoa päinvastaisessa suunnassa eli Donbassissa. Siis vaikka riskinä on joutua todella massiiviseen mottiin.

Eli Ukraina pelaa upporikasta tai rutiköyhää!

Rohkea veto ukrainalaisilta, mutta Sun Tzu pitäisi sitä erittäin typeränä strategiana.

Toisaalta typeryksilläkin voi joskus olla tuuria varsinkin, jos vastustaja on liian ylpeä ja itsevarma.

Yksi asia nimittäin näyttää varmalta: Venäjä on yrittänyt luoda ukrainalaisille massiivisen ansan, joka voi jopa ratkaista koko sodan. Tähän viittaa pari faktaa:

1. Venäjä tiesi etukäteen tulevasta vastahyökkäyksestä

2. Venäjä ei tuhonnut ukrainalaisten siltoja

3. Venäjä on viikkojen ajan tuonut Kharkivin alueelle valtavasti täydennyksiä

4. Venäjä tiesi jokien käytännössä kuivuneen

5. Tästä huolimatta eturintamaan laitettiin huonoimmat joukot

Eli päivänselvä ansa. Kartta kertoo kaiken:

Tästä näkee miten venäläiset käytännössä antoivat ukrainalaisten edetä


Kartasta näkee, ettei Ukraina ole vielä saavuttanut mitään ratkaisevaa. Se ei ole saanut edes Veseleä puhumattakaan Kupianskia eikä se ole pystynyt ylittämään Oskil-jokea. Sen sijaan ukrainalaiset ovat ottaneet selfieitä pyyheltäessään pitkin poikin aroja.

Strategisesti venäläisillä ei pitäisi olla hätää. Heillä on ilmaherruus ja valtava ylivoima sekä tykeissä että tankeissa. Päinvastoin kuin Khersonissa Venäjän on helppo saada täydennyksiä Venäjältä. Itse asiassa sillä on jo valtavat joukot valmiina käynnistämään vastahyökkäyksen pohjoisesta, lännestä ja etelästä SAMAAN aikaan.

Epäilemättä Venäjän päämääränä on ollut houkutella vihollinen valtavaan mottiin eli teurastamoon. Nyt on lähellä, että teurastus alkaa tosissaan. Näin Venäjä saisi vihdoin tuhottua Ukrainan parhaat joukot ja katkaistua sen selkärangan.

MUTTA on ansoissa yksi huono puoli. Mitäs jos joku sählää ja ansa ei laukeakaan? Mitäs jos joku rintama vetäytyykin liian nopeasti ja Ukraina käyttää tilaisuutta hyväkseen? Tämä on periaatteessa mahdollista varsinkin Naton jatkuvalla avulla ja tiedustelutiedolla. Ehkä Natolla on vielä joku ässä hihassa?

Selvää nimittäin on, että ukrainalaiset alkavat päästä kovin lähelle Veseleä. Alkaa olla vaikea uskoa, että tämä kuuluisi Venäjän suunnitelmaan. Jos taas sittenkin kuuluu, niin ei voi kuin ihailla venäläisten taitoa.

Totuus selviää tänä viikonloppuna. Joka tapauksessa tämä on OIKEAA sotaa, jossa molemmat nostavat panoksia kattoon asti. Sun Tzu olisi pojista ylpeä.
https://laitonlehti.net/2022/09/10/ukra ... akaovesta/

Marco De Witt ei siis ole sotilasasiantuntija, vaan sotilaskarkuri.
Viimeksi muokannut Pimeän renki, La Syys 10, 2022 11:47 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
sikakoira kirjoitti: Su Joulu 25, 2022 3:08 am (pikku sisäpiiri info niin olen työskennellyt Suomen pankissa ) :wink:
Vastaa Viestiin