Kouvola: Ajovarma myönsi lahjuksilla ajokortin ulkomaalaisille

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4537
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Kouvola: Ajovarma myönsi lahjuksilla ajokortin ulkomaalaisille

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Erämaan Korppi kirjoitti: La Maalis 12, 2022 4:19 pm Johto ei reagoinut, koska mukana hommassa. Ainakin yksi esimiehistä.
Hyvin mahdollista tässäkin tapauksessa. Ja vaikka joku johtoporukkaan kuuluva ei olisi tehnyt rikoksia, hänkin on saattanut olla niistä tietoinen. Lisäksi firman vastuuhenkilöillä tuppaa yleensä olemaan omistusosuuksia tai ainakin työpaikka kiinni siinä yrityksessä, joten ei muuta kuin radiohiljaisuus päälle :?
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.
Marja
Martin Beck
Viestit: 759
Liittynyt: To Tammi 24, 2019 7:45 pm

Re: Kouvola: Ajovarma myönsi lahjuksilla ajokortin ulkomaalaisille

Viesti Kirjoittaja Marja »

Koskahan matu-taxi kuskeilta ketkä 'ostaneet' kortin poistetaan ajo-oikeus ?
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5295
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Kouvola: Ajovarma myönsi lahjuksilla ajokortin ulkomaalaisille

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Marja kirjoitti: Su Maalis 13, 2022 1:30 am Koskahan matu-taxi kuskeilta ketkä 'ostaneet' kortin poistetaan ajo-oikeus ?
Ei koskaan, sillä ovat sivullisia.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Hefti
Nikke Knakkertton
Viestit: 175
Liittynyt: Ti Marras 10, 2020 6:56 pm

Re: Kouvola: Ajovarma myönsi lahjuksilla ajokortin ulkomaalaisille

Viesti Kirjoittaja Hefti »

Vasemmiston Ajovarma myöntää hengenvaarallisia ajokortteja

Piti kirjoittaa juttu Tradekasta ja Ajovarmasta, mutta alkoi demarit niin tympäistä, että jätin kirjoittamatta. Tässä lyhyesti keräämäni tiedot.

Olin OTK:n ulkoisesta tilintarkastuksesta vastuullinen tarkastaja vuosina 1979-1985. Näin sisältäpäin työväenliikkeen toimintatavat, minkä vuoksi järjestelmän konkurssi ei tullut yllätyksenä. Ikävintä oli, että osuuskunta peitteli asioita kaikenlaisilla järjestelyillä ja hyväksyi väärinkäytöksiä ja jopa palkitsi niistä. Se tuntui surulliselta, koska meidänkin perheen pennoset menivät E-osuusliikkeen Tähkän Hiiden myymälään. Ehkä joskus kerron kokemuksistani. Eli minulla on työväenliikkeessä tapahtuvaan rikollisuuteen pitkä kokemus.

Kun E-liike teki konkurssin 1990-luvulla, siitä pelastettiin Eka. Rakennusliike Haka ja vakuutusyhtiö Kansa laitettiin konkurssiin. Ekasta tuli Tradeka, jonka SDP ja vasemmistoliitto ottivat haltuunsa. Ekalla oli osuusliikkeiden myymälöistä jäljelle jätetty Siwa-myymäläketju, johon siirrettiin viitisenkymmentä Elannon myymälää. Elanto fuusioitiin 2004 HOK osuuskauppaan (HOK Elanto). Tradekaksi muuttunut Eka tuli kannattavaksi kun työväenliikkeen velat oli sosialisoitu ja Ekan veloistakin suuri osa jäi maksamatta saneerausmenettelyssä.

A-Katsastus

Valtion liikelaitoksesta Autorekisterikeskuksesta erotettiin A-Katsastus, jossa johtajat vetivät miljoonia euroja välistä. Siitä tuli veroparatiisitemmellyskenttä, jonka jämät Tradeka osti 2020. Minulla oli 2012 syksyllä viikon veroparatiisijuttusarja paperi-Iltalehdessä, jossa yksi esimerkki oli A-Katsastus.

A-Katsastuksella on tytäryhtiö Ajovarma. Traficom luovutti Ajovarmalle ajokorttihallinnoinnin. Kyse on julkisesta pakollisesta ja maksullisesta viranomaistoimesta, jonka hallinta on monopolisoitu vasemmiston hallitsemalle yritykselle. Milloin tämä on tehty, ei selvinnyt nopeasti googlaamalla.

Trafista tein kaikkien aikojen suosituimman kirjoitukseni (150.000 lukijaa netissä + paperilehden aukeama viikonloppuna), jonka Iltalehti poisti, mutta jonka olen löytänyt netin arkistoista (lataus kestää).

Valtaa Tradekassa pitävät SDP:n ja Vasemmistoliiton edustajat (mm. Paavo Arhinmäki, Jukka Gustafsson, Johannes Koskinen, Antti Lindtman, Matias Mäkynen, Aino-Kaisa Pekonen – niin valtaa pitää haalia kaikkialta)

Tradekan tilinpäätöstä en ehtinyt ostamaan. Ilmaiset tietopalvelut eivät kerro konsernista mitään, joten Tradeka-Yhtiöt-tilinpäätöstiedot ovat nollan arvoisia. Ajovarmasta on Talous-Sanomien yleisinä tietoina, että sen liikevaihto 2020 oli 22,4 miljoonaa euroa, tilikauden tulos niukasti tappiollinen ja henkilökuntaa vajaa 400. Konsernin tytäryhtiön tulos voidaan tehdä millaiseksi halutaan, joten tappioon ei kannata suhtautua vakavasti. Ajokorttihallinnan lisäksi Ajovarma myy ajamiseen liittyviä koulutuspalveluja.

Tradekan voittoja on siirretty mm. vaaliavustuksina vasemmistopuolueille ja ehdokkaille.

Tradeka omistaa A-Katsastuksen ja Ajovarman lisäksi Restel-ravintolat, Lehtipisteen ja Med Groupin. "Med Group eli tuttavallisemmin ONNI on suomalainen sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yritys, johtava kotiin vietävien hoivapalveluiden tuottaja." Niinpä tietenkin.

Restel kunnostautui haluamalla ostaa koronan sulkujen takia vaikeuksiin joutuneita ravintoloita – halvalla toki. Esitys oli vasemmistonkin mittapuussa niin härski, että julkinen ostotarjous lopetettiin. Koplaus oli selvä: vasemmistoministerit sulkevat ravintolat ja vasemmiston hallitsema Restel korjaa sadon.

Kun poliitikot ovat mukana kaikessa päättämisessä, ei tällainen uutinen 2021 elokuussa yllättänyt: ”Helsingin–Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) alkaa vuokrata diagnostiikkalaitteita vasemmistotaustaisen Tradekan kanssa perustettavalta yhtiöltä jopa 20 miljoonalla eurolla vuodessa. Syyksi kerrotaan halu kiertää sote-lainsäädäntöä.”

Mitä Kouvolan Ajovarmassa tapahtui?

”…epäillyt hyötyjät eli lahjuksen antajat ovat valtaosaltaan ulkomaalaistaustaisia henkilöitä. Sana on kiirinyt tietyissä etnisissä piireissä siitä, miten ajotutkinto ”onnistuu” ja keneltä voi hyväksynnän ostaa.”

”…Ajovarma-vyyhtiin epäiltäisiin sekaantuneen myös tulkkeja, jotka olisivat oikeilla vastauksilla auttaneet ulkomaalaistaustaisia ajokokelaita läpäisemään ajokortin edellyttämän kirjallisen teoriakokeen.”


Kaikki tiedämme vasemmistopuolueiden kiiman haalia Suomeen kehitysmaista ”turvapaikanhakijoita”. Sitäkin pahempaa on antaa heille kaikki ja vieläkin enemmän ilmaiseksi.

Olen aika varma, että vasemmistopuolueet ovat ohjanneet Ajovarmaa antamaan ajokortit kepulikonsteilla maahanmuuttajille. Pöytäkirjapäätöksiä tähän ei tarvita. Jopa luku- ja kirjoitustaidottomat saavat ajokortin, kun he saavat käyttää tulkkia kirjallisessa kokeessa ja käytännössä tulkki vastaa heidän puolestaan. Erilaisista tulkkien avuista on puhuttu jo 10 vuotta sitten somessa.

Tällainen julkinen toiminta muuttaa myös osan henkilökunnasta moraalittomaksi. Osa henkilökunnasta haluaa osan tästä laittomasta hyödystä itselleen. Ja siitä varmaan on alkanut hyväksyttyjen koetulosten ja hylättyjen ajokokeitten muuttaminen hyväksytyiksi tiskin alta rahaa vastaan. Käytettyjen tulkkien täytyy olla ainakin tietoisia väärinkäytöksistä, mutta mitä todennäköisimmin he ovat saaneet osan pimeistä palkkioista. Eihän tuo muutoin toimisi. Poliisi saa selville jotain, mutta koko totuus jää tekijöitten tietoon. Kuka nyt kertoisi poliisille mitään.

Ajovarman johtoa ja huijanneita työntekijöitä tulisi syyttää paitsi petoksista veronmaksajia kohtaan, mutta etenkin kuolemantuottamuksista ja liikennevahingoista, joita suomen kieltä osaamattomat ja ajotaidottomat kuljettajat aiheuttavat. Traficomin sopimus Ajovarman kanssa pitää purkaa poliittisena korruptiona.

Taksinkuljettajiksi päätyneet maahanmuuttajat ovat oma surullinen tarinansa. Kun ei osata suomen kielen sanoja edes sen vertaa, että osattaisiin navigaattoriin kirjoittaa asiakkaan haluamaan osoitteeseen, pitää vain rukoilla, että pääsee hengissä ja raiskaamatta perille. Moni tuttavistani on kertonut, että on joutunut itse kirjoittamaan navigaattoriin osoitteensa.

Miten ihmeessä nämä kehitysmaista tulleet selviävät Suomen liikenteestä. Eiväthän he osaa edes lukea liikennemerkkiä "Itäkeskus" saatikka Kehä I länteen. Yleisimmät nimet oppii ymmärtämään kuvina. Mutta miten ymmärtää Kiertotie, Tie päättyy jne opasteet.

Politiikot eivät edes osaa hävetä tätä liikenteen rappiota, joka ulkomaalaisten myötä on Suomeen tullut. Ei tästä kaikesta voi syyttää keskustapuolueen ministeriä Berneriä, kyllä todellinen rappio on vasemmistopuolueiden (ml. keskusta ja kokoomus) ansiota.

Viime viikkoina olen miettinyt ketä pitäisi sääliä. Volt-kuljettajia, jotka parin euron korvauksesta vievät hampurilaispaikoista syötävää suomalaisille kotiovelle. Jotkut talvella leveärenkaisilla polkupyörillä, jotkut autoilla. Vai suomalaisia, jotka ovat niin kädettömiä, etteivät osaa tehdä ruokaa, eivätkä jaksa kävellä muutamaa sataa metriä Macciin syömään. Kun syödään jäähtyneitä ruokia pahvirasioista on elämän oltava tosi surkeaa. Vai pitäisikö sääliä sijoittajia, jotka pitivät tällaista toimintaa 7 miljardin euron arvoisena.

Millä autoilla maahanmuuttajat ajavat? Onnekkaita ovat he, joiden auton osamaksut maksaa suomalainen nainen. Tällaisesta minulle on annettu todistettavaa näyttöä. Jotkut harvat ajavat omilla autoilla, jotka on ansaittu omalla työllä. Suurin osa lienee rahoitusyhtiön omistamia käytettyjä autoja, jotka maksetaan osamaksuina. Näitä osamaksuja maksetaan tarveharkintaisella toimeentulotuella. Kuinkahan moni suomalainen saa ilmaisen ajokoulun, ilmaisen ajokortin ja vielä auton käyttöön ilmaiseksi. En tiedä yhtään. Mutta näistä muista on tietoa enemmän kuin yhden miehen verisuonille on kohtuullista.

Miksei muuten tilastoida nimettömänä harkinnanvaraisina toimeentulotukina tehtyjen maksujen summaa hyödykkeiden mukaan luokiteltuna. Varmasti sellainen tilasto ei ole kielletty minkään direktiivin mukaan, eikä se vaaranna yhdenkään ihmisen yksityisyyden suojaa.

https://www.vahtera.blog/post/vasemmist ... jokortteja
Avatar
H.Moilanen
David Starsky
Viestit: 4537
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm

Re: Kouvola: Ajovarma myönsi lahjuksilla ajokortin ulkomaalaisille

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

Hedti liitti tänne hyvän kirjoituksen. Kiitos siitä ja muutama kommentti.
Hefti kirjoitti: Su Maalis 13, 2022 10:21 am Valtaa Tradekassa pitävät SDP:n ja Vasemmistoliiton edustajat (mm. Paavo Arhinmäki, Jukka Gustafsson, Johannes Koskinen, Antti Lindtman, Matias Mäkynen, Aino-Kaisa Pekonen – niin valtaa pitää haalia kaikkialta)
Edellä lueteltu porukka ei aina haali valtaa, vaikka kyllä he sitäkin tekevät. Kyse on paljolti ihan sataprosenttisen puhtaasta rikollisuudesta. Yllä olevalla listalla on sellainenkin henkilö, jonka rikoskumppaneista useamman tiedän ihan henkilökohtaisesti. Ei kun heitä onkin tuolla listalla kaksi.

Syy miksi samat nimet toistuvat monissa paikoissa ei siis aina ole vallanhalu, vaan rikollisuus. Tämän tyyppisiin johtoryhmiin sun muihin täytyy saada kokoon porukka, jotka kaikki suostuvat tekemään rikoksia, allekirjoittamaan laittomuuksia/rikoksia sisältäviä dokumentteja, pitämään suunsa kiinni ja selittämään kaikenlaisia sössötyksiä toimittajille sekä tarvittaessa vaikka tv-kameroille. Tietynlaista luottamusta myös haetaan nimeämällä hallitukseen ministereitä, ex-ministereitä ja kansanedustajia: "Kyllähän sellaiset nyt lakeja noudattaa." :wink: :mrgreen:
Hefti kirjoitti: Su Maalis 13, 2022 10:21 am Kun poliitikot ovat mukana kaikessa päättämisessä, ei tällainen uutinen 2021 elokuussa yllättänyt: ”Helsingin–Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) alkaa vuokrata diagnostiikkalaitteita vasemmistotaustaisen Tradekan kanssa perustettavalta yhtiöltä jopa 20 miljoonalla eurolla vuodessa. Syyksi kerrotaan halu kiertää sote-lainsäädäntöä.”
Niinpä! Varmaan moni Murha.infon lukija muistaa myös tämän jutun:
HUSissa tehdään edelleen laittomia ostoksia ainakin kymmenillä miljoonilla vuodessa – Toimitusjohtajan mukaan tilanne on ”täysin kestämätön”

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS jäi vuonna 2019 kiinni hankintalain vastaisista hankinnoista. MOT-toimituksen selvityksen mukaan hankintoja ei ole vieläkään korjattu lainmukaiseksi.


Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-11751033
Hefti kirjoitti: Su Maalis 13, 2022 10:21 am Taksinkuljettajiksi päätyneet maahanmuuttajat ovat oma surullinen tarinansa. Kun ei osata suomen kielen sanoja edes sen vertaa, että osattaisiin navigaattoriin kirjoittaa asiakkaan haluamaan osoitteeseen, pitää vain rukoilla, että pääsee hengissä ja raiskaamatta perille. Moni tuttavistani on kertonut, että on joutunut itse kirjoittamaan navigaattoriin osoitteensa.
Minäkin olen Vantaalla joutunut kirjoittamaan katuosoitteen navigaattoriin. Se taisi olla niitä viimeisiä taksimatkojani. Palaan taksiasiakkaaksi vasta sitten, kun siinä on jotain järkeä.

Lopuksi täytyy sanoa, että totta hitossa tulkit vääristelevät asiakkaidensa puheita, kuten yllä todettiin. Ajokortti-koplauksessa on varmasti ollut monia hyötyjiä. Minäkin pidän mahdollisena, että toimintaa on ohjattu/käskytty jopa Tradekan johtoportaasta. Maahanmuuttajien autoista yms. vielä sen verran, että monet heistä tienaavat toimeentulotuen päälle hämärähommilla, joka voi olla rakennusalan hommaa, huumekauppaa, yhteiskunnan maksaman vuokra-asunnon eteenpäin vuokraamista, laitonta taksitoimintaa yms. Osa pyörittää kulttuuriyhdistyksiä, jotka saavat yhteiskunnan tukia.
Etsivän Keskuspoliisin mukaan Suomeen jääneet emigrantit olivat poliittisesti epäluotettavia. Lisäksi monet olivat juutalaisia, joita Etsivä Keskuspoliisi luonnehti lausunnoissaan ”epämieluisiksi henkilöiksi”.
Aiheesta lisää täällä.
jepulis82
Perry Mason
Viestit: 3918
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Kouvola: Ajovarma myönsi lahjuksilla ajokortin ulkomaalaisille

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

Huomasivat vasuripellet että vittu eihän näistä mamuista ole mihinkään ja että mihinkä paskaan kätensä tunkivat. Sitten ruvetaan sorvaamaan sääntöjä vähän, ettei vaan vahingossakaan tarttisi sanoa tosiasiaa ääneen. Tänne tulevilla matuilla on yleensä paljon matalampi ÄO kuin suomalaisilla. Ei ne vaan pärjää länsimaisessa yhteiskunnassa. :mrgreen:
"Those who want respect, give respect."
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3278
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Kouvola: Ajovarma myönsi lahjuksilla ajokortin ulkomaalaisille

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

Erämaan Korppi kirjoitti: La Maalis 12, 2022 4:19 pm Johto ei reagoinut, koska mukana hommassa. Ainakin yksi esimiehistä.
Ja kuulemma edelleenkin jatkaa talossa. Aika heikkoa on Trafin toimintakyky tällaisissakin tapauksissa.
Knobster:
Äläs nyt sössötä. Tässäkihän äiti on kai siis näitä seonneita "persuuntuneeita" hörhöpuolueissa pyöriviä kristallihippejä. Ja tämä ilmiöhän on Persujen siittämää sekasikiötä. En tosin tiedä paljonko tämä vaikutti itse kuolemaan.
Kurpa
Nikke Knakkertton
Viestit: 195
Liittynyt: Ti Helmi 02, 2021 12:37 pm

Re: Kouvola: Ajovarma myönsi lahjuksilla ajokortin ulkomaalaisille

Viesti Kirjoittaja Kurpa »

Hefti kirjoitti: Su Maalis 13, 2022 10:21 am Suurin osa lienee rahoitusyhtiön omistamia käytettyjä autoja, jotka maksetaan osamaksuina. Näitä osamaksuja maksetaan tarveharkintaisella toimeentulotuella.
Tämähän ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Ilman todisteita en usko hetkeäkään että harkinnanvaraisella toimeentulotuella maksettaisiin kenenkään autoa varsinkaan pk-seudulla, tai minkään ostoksen osamaksueriä ylipäänsä. Töissä käyvä ei myöskään luultavasti olisi oikeutettu koko tukeen omien tulojensa vuoksi (harkinnanvaraista voi hakea ja saada vain jos on oikeus perustoimeentulotukeen).

Poimin tämän yksityiskohdan esiin siksi että noin karkea virheellinen olettamus pisti silmään, ja vie uskottavuutta muiltakin kirjoituksen väitteiltä Ajovarmasta ja tästä kuvioista. Voisin poimia muitakin kohtia kyllä mutta tämä nyt alkuun. Näitä toinen toistaan ufompia juttuja siitä mitä ferrarreita ja muita sossut ulkkiksille ostelevat on kierrellyt aina, todisteena mv-tason toimittelijat havaintoineen. Mutta ei ensimmäistäkään dokumenttia aiheesta, mikä on jännä jos kerran käytäntö on yleinen.
Homie I'm the one with the shotgun in the closet
Next to the glad bags full of chronic
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3278
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Kouvola: Ajovarma myönsi lahjuksilla ajokortin ulkomaalaisille

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

Kurpa kirjoitti: Ti Syys 13, 2022 11:35 pm
Hefti kirjoitti: Su Maalis 13, 2022 10:21 am Suurin osa lienee rahoitusyhtiön omistamia käytettyjä autoja, jotka maksetaan osamaksuina. Näitä osamaksuja maksetaan tarveharkintaisella toimeentulotuella.
Tämähän ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Ilman todisteita en usko hetkeäkään että harkinnanvaraisella toimeentulotuella maksettaisiin kenenkään autoa varsinkaan pk-seudulla, tai minkään ostoksen osamaksueriä ylipäänsä. Töissä käyvä ei myöskään luultavasti olisi oikeutettu koko tukeen omien tulojensa vuoksi (harkinnanvaraista voi hakea ja saada vain jos on oikeus perustoimeentulotukeen).

Poimin tämän yksityiskohdan esiin siksi että noin karkea virheellinen olettamus pisti silmään, ja vie uskottavuutta muiltakin kirjoituksen väitteiltä Ajovarmasta ja tästä kuvioista. Voisin poimia muitakin kohtia kyllä mutta tämä nyt alkuun. Näitä toinen toistaan ufompia juttuja siitä mitä ferrarreita ja muita sossut ulkkiksille ostelevat on kierrellyt aina, todisteena mv-tason toimittelijat havaintoineen. Mutta ei ensimmäistäkään dokumenttia aiheesta, mikä on jännä jos kerran käytäntö on yleinen.
Kyllä ne sai ihan sossun maksusitoumuksia autoliikkeeseen.
Knobster:
Äläs nyt sössötä. Tässäkihän äiti on kai siis näitä seonneita "persuuntuneeita" hörhöpuolueissa pyöriviä kristallihippejä. Ja tämä ilmiöhän on Persujen siittämää sekasikiötä. En tosin tiedä paljonko tämä vaikutti itse kuolemaan.
Yxkaksvaan
Martin Riggs
Viestit: 647
Liittynyt: Su Maalis 06, 2022 10:47 am

Re: Kouvola: Ajovarma myönsi lahjuksilla ajokortin ulkomaalaisille

Viesti Kirjoittaja Yxkaksvaan »

Mitäpä muuta voi ajovammalta odottaa?
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Kouvola: Ajovarma myönsi lahjuksilla ajokortin ulkomaalaisille

Viesti Kirjoittaja poikani »

Mitenköhän onnistuisi ajokorttien saaminen (ilman lahjuksia siis) jos meillä olisi samanlainen käytäntö kuin Yhdysvalloissa, eli liikennemerkit olisivat enemmänkin teksti- kuin symbolipohjaisia? TÄLTÄ KAISTALTA KÄÄNNYTTÄVÄ OIKEALLE. "Mita mita sina sanoa?"
????? ?? ??????.
Staff Meeting
Hetty Wainthropp
Viestit: 487
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2021 8:51 pm

Re: Kouvola: Ajovarma myönsi lahjuksilla ajokortin ulkomaalaisille

Viesti Kirjoittaja Staff Meeting »

JanitaSlim kirjoitti: To Maalis 10, 2022 6:11 pm
VastarannanKiiski kirjoitti: To Maalis 10, 2022 5:19 pm Selvisikö koskaan varmaksi, oliko tämän keissin (koulubussi ajoi pysähtymättä tasoristeykseen ja ratakoneen alle) kuski maahanmuuttajataustainen, mitä ketjussa oli pohdittu:
https://www.murha.info/rikosfoorumi/vie ... e5294f6b6e

Nyt kannattaisi ottaa syyniin kaikki kyseisessä paikassa (maahanmuuttajille) myönnetyt ajokortit. Liikenteessähän voi olla pilvin pimein värillisiä ajotaidottomia kuskeja..
Selvisi toki. Kuski oli 100% suomalainen. Eikä ollut edes kännissä. Varmaan puhui puhelimeen, tai katseli sitä ajaessaan.
Sähän sen ratkaisit heti alussa,

Likeavirgin kirjoitti:
Ettei olisi ollut persujen kehitysrajoitteinen sympatiseeraaja ja nauttinut alkoholia työvuoronsa aikana.
Toki nimeä ja kaipaamaasi etnisyyttä ei ole missään koskaan julkaistu. Vain se, että kuski oli nainen.
JJ75
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ke Elo 04, 2010 5:27 pm

Re: Kouvola: Ajovarma myönsi lahjuksilla ajokortin ulkomaalaisille

Viesti Kirjoittaja JJ75 »

Mainittakoon tähän keissiin, että eräs näistä tekijöistä oli Kouvolan sitoutumattomissa. Asia tiedettiin jo ennenkuin se päätyi lehdistölle erään kaverini, autokatsastajan kautta. Sitte vuosin tiedon Kouvolan suvakkisanomille, jotka peitteli aika kauan tuota toimintaa vaikka poliisilla oli lahjushomma tutkinnassa sillä hetkellä. Näin sanoi eräs kaveri joka työskentelee poliisilaitoksella.

Poliittiset änkyrät Kouvolan sitoutumattomissa eivät haluneet tehdä yhteistyötä Suur-Kouvolan sitoutumattomien kanssa eikä niiden henkilöiden kanssa vaikka oli sovinnollisin porukka koskaan poliittisista ryhmistä, tätä ihmeteltiin aluksi, mutta kyllä se syykin selvisi ja sitten oli liian myöhäistä mennä vaaleihin. Eihän tuommosten kanssa kukaan halua tehdä mitään yhteistyötä, Kouvolan sitoutumattomien eräs akka oli vielä yltiösuvakki. Se suvakkiporukka kusi koko sitoutumattomien yhteistyön mahdollisuuden vaaliliiton suhteen, joita ei sitte kukaan halunnut loppupeleissä kun kaikki asiat selvisivät. Suur-Kouvolan sitoutumattomat piti perustaa, koska Kouvolan sitoutumattomiin ei päässyt jengiä ollenkaan.

Itsekin seurasin tätä mustien miesten laumaa useina päivinä ko. katsastuskonttorin pihalla. Ihmeteltiin kun siellä oli jengiä niin maan vitusti pihoilla. Tiskille ei päässyt edes asioimaan normaalisti kun ne meuhkasivat jokapaikassa. Kyllä silloin heräs jo epäilykset hommasta, että minkä takia tämmönen on just täällä. Hangosta Rovaniemelle asti olevat tulleet kun kyselin, että mistäpäin olivat Suomea tulleet.. yksikin musta mies bamlasi savolaisittain.
Avatar
Villeri
Jessica Fletcher
Viestit: 3100
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Kouvola: Ajovarma myönsi lahjuksilla ajokortin ulkomaalaisille

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Kurpa kirjoitti: Ti Syys 13, 2022 11:35 pm
Hefti kirjoitti: Su Maalis 13, 2022 10:21 am Suurin osa lienee rahoitusyhtiön omistamia käytettyjä autoja, jotka maksetaan osamaksuina. Näitä osamaksuja maksetaan tarveharkintaisella toimeentulotuella.
Tämähän ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Ilman todisteita en usko hetkeäkään että harkinnanvaraisella toimeentulotuella maksettaisiin kenenkään autoa varsinkaan pk-seudulla, tai minkään ostoksen osamaksueriä ylipäänsä. Töissä käyvä ei myöskään luultavasti olisi oikeutettu koko tukeen omien tulojensa vuoksi (harkinnanvaraista voi hakea ja saada vain jos on oikeus perustoimeentulotukeen).

Poimin tämän yksityiskohdan esiin siksi että noin karkea virheellinen olettamus pisti silmään, ja vie uskottavuutta muiltakin kirjoituksen väitteiltä Ajovarmasta ja tästä kuvioista. Voisin poimia muitakin kohtia kyllä mutta tämä nyt alkuun. Näitä toinen toistaan ufompia juttuja siitä mitä ferrarreita ja muita sossut ulkkiksille ostelevat on kierrellyt aina, todisteena mv-tason toimittelijat havaintoineen. Mutta ei ensimmäistäkään dokumenttia aiheesta, mikä on jännä jos kerran käytäntö on yleinen.
En pitäisi mitenkään mahdottomana tuota sossun harkinnanvaraistakaan, mutta toki asiasta pitäisi näyttöä olla. Oleellista lienee se, että kehitysmaahanmuuttajien elintaso näyttää aika järjestään ja selvästi ylittävän sen, mitä sen pitäisi olla työttömällä viisilapsisella perheellä, joka ei taatusti ole töitä tehnyt.

Itse aiheen kannalta on tietysti hilpeää, että tuosta vain löytyy Kouvolaan kymmenittäin kehitysmaahanmuuttajia hommaamaan lahjuksilla ajokortteja, koska kykyä tai halua rehelliseen kortin hankintaan ei ole. Mutta tämähän se on kehitysmaiden normaali toimintamalli. Ja eiku kyytiin!
Lemminkäinen kirjoitti: Pe Touko 03, 2024 4:23 pm Jos kantasuomalainen kuski, niin sairaskohtaus. Jos taas mamu, niin ajovirhe, sillä aiemmin eivät ammattiautoilijat ole tehneet ajovirheitä.
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Kouvola: Ajovarma myönsi lahjuksilla ajokortin ulkomaalaisille

Viesti Kirjoittaja poikani »

Kaikki lahjuspaikassa myönnetyt ajokortit pitäisi mitätöidä.
????? ?? ??????.
Vastaa Viestiin