Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Starbalia
Poliisikoira Rex
Viestit: 270
Liittynyt: La Helmi 27, 2016 3:37 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Starbalia »

Sillälailla. Kyllähän tämä aika naurettavaa on. Alan kallistua jo siihen, että rikospaikkatutkinta on vedetty aivan vihkoon ja jälkeenpäin tajuttu vasta asian vakavuus oikeasti. Etenkin kun tämä 1.epäilty osottautui vääräksi - oli jo paskat housussa.
art74
Lauri Hanhivaara
Viestit: 137
Liittynyt: Su Marras 06, 2022 9:56 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja art74 »

Pantteri kirjoitti: Ma Joulu 05, 2022 4:01 pm
deadpan kirjoitti: Ma Joulu 05, 2022 3:46 pm Olikohan tämä viimeksi pidätetty joku hörhö, joka halusi vaan huomiota tms.?
Siinä meni taas arvokasta aikaa tutkijoilta.
Ja se murhaaja edelleen on edelleen meidän keskuudessa vapaana...
Ylen uutiset mukaan hänellä oli ainakin taloudellisia vaikeuksia ja velkoja. Jos oli niin klassinen, että yritti päästä vankilaan täyshoitoon ja velkoja karkuun. No toivottavasti ei sitten seuraavaksi tee oikeasti jotain vakavaa rikosta, millä toive tämä toteutuu.
Eli ei välttämättä ole henkisesti sairas vaan enemmänki idiootti? Voiko 12-14v istumisella saada velat vanhaksi?
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2471
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

sikajoakim kirjoitti: Ma Joulu 05, 2022 4:56 pm
MissMallard kirjoitti: Ma Joulu 05, 2022 4:54 pm Joku puhui siitä rakennustyömaasta niin sen verran tyhmä kysymys että yöpyykö joku niissä työmaa-parakeissa vai yöpyykö esim.kotimaiset ja ulkomaiset raksatyöntekijät jossakin kerrostaloasunnoissa?

Tämä vain yleisellä tasolla kysymys osoittelematta mihinkään suuntaan tms.
Eiköhän niissä parakeissa ole enemmänkin arvokkaammin rakennusmateriaali ja työkalut piilossa varkailta. Työntekijät nukkuu motelleissa, tai kimppakämpissä.
Kiitti vastauksestasi! Samoin @Nice Shirtille!

Tekijän mahdollisesta profiloinnista; niin sellainen tunne tulee että tekijä voi olla toki nuori eli ihan 16-vuotiaasta ylöspäin mutta välillä tulee tunne myös hieman vanhemmasta mieshenkilöstä. Vaikea sanoa minkä ikäisestä; 20-45 vuotiaasta?? Voi olla yksineläjä mutta jos on oikein kylmähermoinen kaveri niin on kaikessa rauhassa kömpinyt avo-tai aviovaimon (tai vastaavan) viereen nukkumaan aamuyöllä.
Avatar
Jasonnn
Christopher Lorenzo
Viestit: 1672
Liittynyt: To Elo 01, 2019 9:17 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Jasonnn »

Starbalia kirjoitti: Ma Joulu 05, 2022 5:08 pm Sillälailla. Kyllähän tämä aika naurettavaa on. Alan kallistua jo siihen, että rikospaikkatutkinta on vedetty aivan vihkoon ja jälkeenpäin tajuttu vasta asian vakavuus oikeasti. Etenkin kun tämä 1.epäilty osottautui vääräksi - oli jo paskat housussa.
Samaa mieltä. Pahoin pelkään ettei paikalla ole edes tekijän dna:ta suojautunut luultavasti hyvin. Miten pienikokoinen uhri olisi pystynyt kamppailemaan että tekijältä jäisi dna:ta paikalle.
Avatar
poliisikoiran pentu
Sofia Karppi
Viestit: 416
Liittynyt: Pe Elo 03, 2018 9:03 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja poliisikoiran pentu »

Amerikkalaisiin, kaupallisiin yrityksiin voi lähettää oman näytteensä ja ne tekevät DNA-tutkimukset kenelle tahansa, joka maksaa noin 50-80 e. Se on hyvin yleistä Suomessakin nykyään. Amerikassa nämä tavisten kaupalliset DNA-tutkimukset ovat johtaneet aiemmin ratkaisemattomien henkirikosten selviämiseen. Joku tavallinen kansalainen ollut esim. (kaukaistakin) sukua murhaajalle ja näin on päästy viimein jäljille. En ole varma saako Suomessa näitä käyttää rikostutkintaan, mutta USA:ssa saa.
Avatar
Pad
Nikke Knakkertton
Viestit: 193
Liittynyt: To Joulu 27, 2018 2:47 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Pad »

Kuten aiemmin vähän pohdiskelin, kyseessä ollut nuori mies ei ollut oikea tekijä vaan näitä turhaan tunnustelijoita. Paluu siis lähtöpisteeseen ja sitä myötä teoria siitä, että tämä olisi tekijän (vähintään) toinen teko. Aikaisempi siis tuo Simonkylässä tehty väkivaltarikos tapahtui kahden päivää ennen tätä surmatyötä. Keisseissä on yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia. Jos lähdetään siitä, että tekijä olisi sama, se tarkoittaisi myös sitä että uhrit olisi valittu osin sattumanvaraisesti, joita olisi mahdollisesti seurattu jonkin aikaa, jotta kiinnijäämisen riski olisi pienempi. Molemmissa rikoksissa kuvailtu tekijä olisi samalla tavalla pukeutunut ja suunnilleen saman kokoinen ja tekoaika on molemmissa arkiyö. Tekotapa on ilmeisesti ollut erilainen ja etäisyyttä on rikospaikoille 17 kilometriä, joka on paljon mutta ei mielestäni liian suuri sille etteikö tekijä voisi olla sama henkilö. Jos tekijä on sama, silloin luonnehtisin häntä erakkoluonteeksi ihmisvihaajaksi ja yli 30 vuotiaaksi. Molemmista teoista huokuu viha kanssaihmisiä kohtaan teon luonteen takia. Mahdollista on myös se, että tekoja tulee lisää kunhan pöly on hieman laskeutunut ja mikäli tekijää ei saada ennen sitä kiinni.

Toivon todella olevani väärässä, sillä se tarkoittaisi ettei kukaan joudu enää vastaavanlaisen rikoksen uhriksi.
Hei sinä siellä, onks sul kelloo?
Hortoilija
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: To Loka 01, 2020 9:08 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Hortoilija »

Iltalehti 5.12.2022
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b8c9 ... 279aa7b6b0
Postisurma pysyy mysteerinä – näin valetunnustaja alkoi perua puheitaan poliisille

Poliisi kertoo vapauttaneensa epäillyn.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo vapauttaneensa Myyrmäen postinjakajan murhasta epäillyn henkilön. Hänen vangittiin tapauksesta epäiltynä perjantaina 1. joulukuuta.

Kyseinen mies ilmoittautui itse poliisille ja tunnusti teon. Poliisin mukaan henkilö ei kuitenkaan kuulustelujen ja teknisen näytön perusteella liity asiaan, vaan tunnustus on perustunut mediasta saatuihin tietoihin.

– Hän rupesi perumaan kertomuksiaan kuulusteluissa, eivätkä faktatkaan tukeneet hänen kertomaansa, sanoo rikoskomisario Mikko Minkkinen Iltalehdelle.

Postinjakajanaisen raaka surma tapahtui aamuyöstä torstaina 17. marraskuuta Vantaan Myyrmäessä. Tällä hetkellä henkirikos on täysin pimeä. Minkkisen mukaan kaikki viittaa siihen, että nainen valikoitui uhriksi sattumalta.

– Mutta muutkin vaihtoehdot otetaan huomioon.

Kaksi myöntänyt henkirikoksen
Syyttömän henkilön murhatunnustus työllisti poliisia täysin turhaan.

– Tuotti lisää työtä, joka on pois varsinaisen, oikean epäillyn löytämisestä, Minkkinen summaa.

Täysin poikkeuksellisesta tilanteesta ei kuitenkaan ole kyse. Viime viikolla myös toinen henkilö myönsi henkirikoksen, jota ei ollut tehnyt. Mies tunnusti seitsemän vuoden takaisen henkirikoksen, vaikkei hänellä näytä olevan osaa tai arpaa koko asian kanssa. Mies ei lopulta päätynyt vangittavaksi, sillä poliisi selvitti nopeasti, etteivät miehen kertomat tiedot tue tapahtumienkulkua.

– Varsinkin henkirikoksiin liittyen tulee aika ajoin näitä, Minkkinen tuumaa virheellisistä rikosten tunnustamisista.

Toki myös toisinpäin. Välillä henkirikos saatetaan myöntää vuosienkin jälkeen.

– Kyllä se henkirikos kalvaa ainakin normaalin ihmisen mieltä. Varmasti se jonkin jäljen jättää.

Jo toinen vapautettu
Myyrmäen postinjakajan surma on kuitenkin yhä pimeä. Se tiedetään, että mustiin pukeutunut henkilö hyökkäsi nuoren naisen kimppuun kerrostalon pihalla puoli neljän aikaan yöllä. Tapausta todisti yksi talon asukas, mutta teko keskeytyi vasta, kun läheiselle roskakatokselle tuli ihminen.

Marraskuun pimeässä tuntomerkit jäivät vähäisiksi. Tekijä pakeni paikalta ennen kuin pelastajat ehtivät saapua. Postinjakajanainen menehtyi myöhemmin saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Nyt vapautettu mies oli toinen henkirikoksesta epäilty henkilö. Jo hyvin pian surman jälkeen poliisi otti kiinni parikymppisen helsinkiläismiehen murhasta epäiltynä. Hänet vapautettiin lauantaina 26.11., kun poliisi sai näyttöä, jonka perusteella kyseinen mies ei voi olla tekijä.

Tällä hetkellä poliisilla ei ole yhtäkään epäiltyä julmaan rikokseen.

– Jatketaan tutkintaa. Käydään vielä huolellisemmin läpi ja selvitetään myös mahdollisia uhriin liittyviä henkilöitä.

Poliisi jatkaa murhan tutkintaa ja toivoo tapaukseen liittyviä vihjeitä ja havaintoja epäillystä henkilöstä pienellä kynnyksellä. Vihjeet voi lähettää osoitteeseen [email protected].
Ainakin tuo "Käydään vielä huolellisemmin läpi ja selvitetään myös mahdollisia uhriin liittyviä henkilöitä." kuulostaa hyvältä.

Tekstiä tiivistetty, otsikko tummennettu
-NILS-
Viimeksi muokannut Hortoilija, Ma Joulu 05, 2022 5:16 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tokkaukko
Christopher Lorenzo
Viestit: 1694
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

MissMallard kirjoitti: Ma Joulu 05, 2022 5:10 pmVaikea sanoa minkä ikäisestä; 20-45 vuotiaasta?? Voi olla yksineläjä mutta jos on oikein kylmähermoinen kaveri niin on kaikessa rauhassa kömpinyt avo-tai aviovaimon (tai vastaavan) viereen nukkumaan aamuyöllä.
No siinähän onki kaikki mahdolliset miehet koko maapallossa lueteltuna nelivitosiin asti.
Jos peli on epäreilu,älä pelaa.
tokkaukko
Christopher Lorenzo
Viestit: 1694
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

Pad kirjoitti: Ma Joulu 05, 2022 5:14 pmKuten aiemmin vähän pohdiskelin, kyseessä ollut nuori mies ei ollut oikea tekijä vaan näitä turhaan tunnustelijoita. Paluu siis lähtöpisteeseen ja sitä myötä teoria siitä, että tämä olisi tekijän (vähintään) toinen teko.
Tuossahan just yks profiloi nerokkaasti,tekijä on 16 -45 vuotias,yksin asuva tai parisuhteessa oleva.

Siitä lähdetään. Pitäs ratketa tuolla perusteella tänä iltana.Näitä ei tuolla lähialueella(+10km eri suuntiin) ole kuin joitan kymmeniätuhansia+matkaajat ym. lisäksi
Jos peli on epäreilu,älä pelaa.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2471
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

tokkaukko kirjoitti: Ma Joulu 05, 2022 5:19 pm
Pad kirjoitti: Ma Joulu 05, 2022 5:14 pmKuten aiemmin vähän pohdiskelin, kyseessä ollut nuori mies ei ollut oikea tekijä vaan näitä turhaan tunnustelijoita. Paluu siis lähtöpisteeseen ja sitä myötä teoria siitä, että tämä olisi tekijän (vähintään) toinen teko.
Tuossahan just yks profiloi nerokkaasti,tekijä on 16 -45 vuotias,yksin asuva tai parisuhteessa oleva.

Siitä lähdetään. Pitäs ratketa tuolla perusteella tänä iltana.Näitä ei tuolla lähialueella(+10km eri suuntiin) ole kuin joitan kymmeniätuhansia+matkaajat ym. lisäksi
Kyllä se on kuule helkkarin vaikea sanoa että minkä ikäinen ihminen tällaisen julman teon tekee. Sanoppa sinä kun muita piikittelet? Nuorilla kiehuu välillä ylitse eikä tunnisteta rajoja, mutta henkirikoksia tekee paljon aikuiset mieshenkilöt. Toki naisetkin niitä välillä tekevät. Kyllähän se nyt jotakin voimaa tarvitsee tai vastaavaa että jonkun saa pahoinpideltyä; varsinkin kun terä-asetta tai ampuma-asetta ei ole käytetty.
Tekijän profilointi on hemmetin vaikeaa tällaisissa teoissa.

edit. ja varmasti poliisi jotakin profilointia käyttää kun tällaista "pimeää" tapausta lähtee seulomaan
uusitma
Hetty Wainthropp
Viestit: 462
Liittynyt: La Joulu 29, 2012 12:27 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja uusitma »

Myyrmäen postinjakajan surma on kuitenkin yhä pimeä. Se tiedetään, että mustiin pukeutunut henkilö hyökkäsi nuoren naisen kimppuun kerrostalon pihalla puoli neljän aikaan yöllä. Tapausta todisti yksi talon asukas, mutta teko keskeytyi vasta, kun läheiselle roskakatokselle tuli ihminen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b8c9 ... 279aa7b6b0

Ok. Siinähän se tulikin Iltalehden uutisessa, että silminnäkijä oli talon asukas. Aiemmin sanottiin, että kukaan ei mennyt sisään taloon teon jälkeen, eli silminnäkijä oli jo talossa
Sherlock Solmu
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: La Marras 21, 2015 11:26 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Sherlock Solmu »

Noh, tämä ei varmasti tullut kellekkään yllätyksenä että uusi epäilty olikin syytön. Tai aika hölmö ja vedätettävissä saa olla, jos tuohon menee uskomaan. Sellainen sinisilmäisyys on varsin ikävä piirre ihmisessä.
Uskon tämän teon oikean tekijän olevan sellainen, että hän ei kyllä varmasti tekoaan tunnusta. Täytyy olla todella kylmäverinen että pystyy tuohon tekoon, tai vaihtoehtoisesti niin sekaisin ettei edes muista tekoaan. Kumpikin vaihtoehto on melkein yhtä paha. Homman selviäminen on nyt poliisien käsissä, eli siis todennäköisyys sen selviämiseen on hyvin pientä.

Ainoa järkevä teko tässä vaiheessa olisi siirtää tutkinta KRP:lle. Se olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten.
Hortoilija
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 99
Liittynyt: To Loka 01, 2020 9:08 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Hortoilija »

uusitma kirjoitti: Ma Joulu 05, 2022 5:34 pm Myyrmäen postinjakajan surma on kuitenkin yhä pimeä. Se tiedetään, että mustiin pukeutunut henkilö hyökkäsi nuoren naisen kimppuun kerrostalon pihalla puoli neljän aikaan yöllä. Tapausta todisti yksi talon asukas, mutta teko keskeytyi vasta, kun läheiselle roskakatokselle tuli ihminen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b8c9 ... 279aa7b6b0

Ok. Siinähän se tulikin Iltalehden uutisessa, että silminnäkijä oli talon asukas. Aiemmin sanottiin, että kukaan ei mennyt sisään taloon teon jälkeen, eli silminnäkijä oli jo talossa
...tai ajoi autolla pihaan. Hänhän oli aiemman uutisoinnin mukaan "saapunut lähistölle".
Viimeksi muokannut Hortoilija, Ma Joulu 05, 2022 5:38 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Jasonnn
Christopher Lorenzo
Viestit: 1672
Liittynyt: To Elo 01, 2019 9:17 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Jasonnn »

Sherlock Solmu kirjoitti: Ma Joulu 05, 2022 5:34 pm Noh, tämä ei varmasti tullut kellekkään yllätyksenä että uusi epäilty olikin syytön. Tai aika hölmö ja vedätettävissä saa olla, jos tuohon menee uskomaan. Sellainen sinisilmäisyys on varsin ikävä piirre ihmisessä.
Uskon tämän teon oikean tekijän olevan sellainen, että hän ei kyllä varmasti tekoaan tunnusta. Täytyy olla todella kylmäverinen että pystyy tuohon tekoon, tai vaihtoehtoisesti niin sekaisin ettei edes muista tekoaan. Kumpikin vaihtoehto on melkein yhtä paha. Homman selviäminen on nyt poliisien käsissä, eli siis todennäköisyys sen selviämiseen on hyvin pientä.

Ainoa järkevä teko tässä vaiheessa olisi siirtää tutkinta KRP:lle. Se olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten.
Kyllä täällä nimimerkit Inanna ja MissMallard kovasti perään kuuluttivat että epäilty olisi vapautettu jo jos olisi syytön :D
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2471
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Sherlock Solmu kirjoitti: Ma Joulu 05, 2022 5:34 pm Noh, tämä ei varmasti tullut kellekkään yllätyksenä että uusi epäilty olikin syytön. Tai aika hölmö ja vedätettävissä saa olla, jos tuohon menee uskomaan. Sellainen sinisilmäisyys on varsin ikävä piirre ihmisessä.
Uskon tämän teon oikean tekijän olevan sellainen, että hän ei kyllä varmasti tekoaan tunnusta. Täytyy olla todella kylmäverinen että pystyy tuohon tekoon, tai vaihtoehtoisesti niin sekaisin ettei edes muista tekoaan. Kumpikin vaihtoehto on melkein yhtä paha. Homman selviäminen on nyt poliisien käsissä, eli siis todennäköisyys sen selviämiseen on hyvin pientä.

Ainoa järkevä teko tässä vaiheessa olisi siirtää tutkinta KRP:lle. Se olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten.
Tämä henkilö kuitenkin vangittiin lähes viikoksi jollakin perusteella. Oli poliisin kuitenkin tutkittava asia. Onhan niitä henkirikoksia joita tullaan vuosien jälkeen tunnustamaan. Kaippa ne kaikki tunnustukset on vakavasti otettava ja todenperäisyys tutkittava. Vai oveltako ne pitäisi käännyttää pois?
Vastaa Viestiin