Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
aivoriihi
Axel Foley
Viestit: 2263
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja aivoriihi »

Ei kai ketkaan taysjarkiset vanhemmat nimea poikavauvaansa Roope Bobiksi (paitsi mannet, ehka), mutta jos nyt vaan taysjarkisia vanhempia ajatellaan?

Olisiko tama Roope kuitenkin syntynyt Robert Tikkasena, ja myohemmin rukannut etunimiaan uuteen ja ehompaan muotoon :shock: ?
"It is great to be a blonde. With low expectations it's very easy to surprise people."
Pamela Anderson
jortsumestari
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ke Tammi 22, 2014 2:06 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja jortsumestari »

Skloddi kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 5:47 am
aumari kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 5:22 am
Vielä tuosta uhrin koulutuksesta. Tradenomi on korkeakoulututkinto, joten voi toimia jopa esimiestehtävissä, eikä vain jossain takahuoneessa.
Ammattikorkeakoulututkinto, suomenruotsalainen uhri olisi yksi ns. ensimmäisen vielä varsin kokeellisen polven tradenomeja, jos 1975 syntyneenä tradenomi olisi. Eiköhän hän Hankenilta ole valmistunut, kiinteistöomistuksineen.

*pltmtxtvp ja nimimerkki putkaan vuorokaudeksi*tm


On myös typerää olla lukematta edes muutamaa tämän ketjun sivua ja kommentteja. Kysymyksiisi saisit vastaukset lukemalla. Nyt ketju tukkeutuu jo selvien asioiden jankkaamisestasi.
aumari
Axel Foley
Viestit: 2056
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja aumari »

Rousku kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 11:24 am
pihlajakatu23b kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 11:08 am Täällä olikin heitelty jo arvauksia motiivista ja taloudellisesta tilanteesta. Joku mainitsi nopean naimisiinmenon ja että ovat tunteneet vasta noin 3 vuotta..
Uutisten mukaan ovat olleet naimisissa kolme vuotta. Useinhan sitä tunnetaan jonkin aikaa ennen avioitumista jo. Ja täällä on väitetty, että uhrin nuoremmat lapset olisivat olleet tekijän kanssa yhteisiä. Nämä lapset olivat autolla mereen -episodin aikaan alakouluikäisiä jo, joten jos olivat yhteisiä niin on sitä varmaan vähän pidempään jo tunnettu kuin kolme vuotta. (En tosin itse mene takuuseen tuosta lapsiväitteestä, kun ei sen perusteeksi ole mitään esitetty.)
En kyllä ole huomannut täällä väitetyn, että nuoremmat lapset olisivat olleet epäilkyn ja uhrin yhteisiä. On mainittu nuorempien lasten olevan epäillyn ja ex-puolison (epäillyn ex-puolison) yhteisiä.
JanitaSlim
Jessica Fletcher
Viestit: 3294
Liittynyt: Pe Syys 18, 2020 5:51 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja JanitaSlim »

Obsessio kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 12:27 pm ei ole sama Volvo mikä ajettiin mereen kuin mihin oltiin vaimoa pakkaamassa. Tässä vielä toiselta foorumilta kuva
No onko tuo yllätys, jos naapuri on alkanut epäilemään, kun on autoon yrittänyt pakata tuossa ahtaassa porttikonkelissa ruumista ilmeisesti 15-30min, kun naapuri on käynyt ostamassa tarpeitaan kaupasta :wink:
Saaris
Harjunpää
Viestit: 307
Liittynyt: La Helmi 06, 2016 12:21 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Saaris »

Mietin missä se pieni mäyräkoira oli teon aikana. Joutuiko todistamaan rakkaan emäntänsä murhaa? On varmaan pientä ahdistanut.
Avatar
meksi
Sofia Karppi
Viestit: 400
Liittynyt: Su Tammi 18, 2015 12:04 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja meksi »

hannu hanhi kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 12:19 pm Lääkärin oikeuksia on rajoitettu vuonna 2014. Tiedot löytyvät sivulta 19 tästä Virallisen lehden numerosta, joka on julkaistu 23.4.2014. Ilmeisesti saanut sen jälkeen täydet oikeudet takaisin, koska Julkiterhikissä ei tällä hetkellä rajoituksia.

https://www.virallinenlehti.fi/fi/journ ... 014045.pdf
No nyt oli hyvä löytö! Tutkiskelin hieman enemmänkin näitä oikeuksien rajoituksia, ovatko yleisiä ja millä perusteilla yleensä haetaan.

Lääkärilehdessä vuonna 2021 todetaan ainakin "Ammattioikeuksien poisto tai rajoitus on järeä toimi, eikä siihen ryhdytä kevyin perustein." (https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajan ... -laakaria/) ja mielenkiintoinen tieto on myös se, että näitä palautuksia ei yksilöidä/kerrota:
"Lääkärinoikeuksien palautukset osittain tai kokonaan ovat viime vuosina vähentyneet. Vuonna 2017 oikeudet sai takaisin kokonaan tai osittain 12 lääkäriä. Viime vuonna luku oli alle viisi – tarkemmin sitä ei kerrota. Palautuksia on vähemmän kuin uusia rajoituksia, joten rajoituksien alla olevien lääkärien määrä kasvaa.

Oikeuksien palauttaminen vaatii hakemuksen. Viranomainen ei oma-aloitteisesti lähde niitä poistamaan.

Koska oikeudet on usein viety terveyteen tai päihteisiin liittyvistä syistä, palauttaminen voi viedä vuosia
. Henkilön tulee osoittaa, että syytä poistamiselle tai rajoittamiselle ei enää ole. Hakemuksia voi joutua tekemään useita."
Myös vuodelta 2017 löytyvässä artikkelissa (https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajan ... aatokset/ ) hyviä nostoja:
"Millaisia syitä rajoituspäätösten taustalta löytyy?
– Syyt voidaan jakaa karkeasti kolmeen luokkaan: ammattihenkilön toimintakyvystä tai terveydentilasta johtuvat syyt, epäasianmukainen ammattitoiminta ja ammattitaidon puutteet. Monesti rajoituspäätöksen taustalla on elementtejä näistä kaikista. Esimerkiksi epäasianmukainen ammattitoiminta voi johtua siitä, että lääkärin terveydentilassa on jotain ongelmaa"
Eli olisiko RoopeBobilla alkanu itsellä psyyke heitellä jo 2014?
stirlock_187
Neuvoja-Jack
Viestit: 589
Liittynyt: La Elo 15, 2020 8:32 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja stirlock_187 »

Huhujen mukaan burnout ja pitkä(hkö) sairausloma.
cracker
Remington Steele
Viestit: 213
Liittynyt: Ke Touko 20, 2009 6:28 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja cracker »

Jodelissa useampi kertoo olleensa kyseisen psykiatrin asiakkaana ja että syyskuussa ajat on peruttu tai siirretty toiselle psykiatrin jäätyä sairaslomalle (tai ainakin sairaslomana se on kerrottu). Jo ennen tätä on kuulemma ollut huonoa asioiden hoitoa, mm. hoitamatta jätettyjä soittoaikoja. Kertoisi jo jostain pidempiaikaisesta ongelmasta eikä vain äkillisestä kilahduksesta.
Mactar
Nikke Knakkertton
Viestit: 160
Liittynyt: Pe Maalis 22, 2013 11:58 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Mactar »

anaboliantti kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 11:16 am Kys. lääkärin toiminta on kuin jostain trainspotting elokuvasta. Ei juuri typerämmin voi toimia. Keskiverto katunarkkikin onnistuu sentään siirtämään ruumiin ulos asunnosta ja nostamaan sen autoon. Voin kuvitella sitä näkyä kun narukätinen lekurimme on ähissyt vaimokettaan takakonttiin ja joka yrityksen jälkeen ruumis on pötkähtänyt maahan. Sitten paikalle on pärähtänyt naapuri kyselemään että mikä meininki. Ja murhayritys ajamalla auto koleraaltaaseen on myös kuin jostain kummelista.

Mutta ehkä vielä surkuhupaisampaa on seurata eräiden palstalaisten pohdiskelua miten helvetin ovela ja huippuälykäs suunitelma tässä olikaan taustalla :lol:
Ei kukaan kai ole sanonut, että olisi huippuälykäs suunnitelma taustalla, vaikka tekijä voi huippuälykäs muissa asioissa ollakin. Ruumiin paloitteluun yms lähteminen vaatii jo suurta kylmäverisyyttä ja erilaisia välineitä, joten en itse näe tässä kovin monia muita järkeviä vaihtoehtoja kuin tekijän valinnan eli yrittää esittää kuin mitään erikoista ei olisi tapahtunut.

Vain minfossa voi nähdä tällaista keskustelua jossa pidetään "käytännöllisesti älykkäinä" ihmisiä jotka osaa hävittää ruumiin. Aika harvassa ovat ne tappajat, jotka tässä ovat onnistuneet. Toisen ihmisen tappaminen lähtökohtaisesti ei ole kovin älykästä toimintaa.
paasikivi
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: La Marras 19, 2016 1:05 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja paasikivi »

vasikka kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 12:59 pm En minäkään isäksi usko, mutta minusta on edelleen perusteet olettaa, että olisi samaa sukua, tyyliin serkku tai veljenpoika.
Rousku kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 12:46 pm
vasikka kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 12:17 pm Tuskinpa, kun vielä lisätään että tämä murhaepäillyn äidinkieli on ilmeisesti ruotsi. Tikkanen, kun ei ole mikään ihan umpiruotsalainen sukunimikään.
Suomessa on kyllä Tikkanen-niminen suomenruotsalainen ns. kulttuurisuku, ja juuri siihen kuulunutta Henrik Tikkasta tässä jotkut isäksi epäilivät. Kuitenkin jo Kuka kukin on -teos vahvistaa, että näin ei ole.

Minulle on jäänyt epäselväksi, kumman omistama se Ullanlinnan asunto oli, vai oliko yhdessä hankittu.
Voi olla Henrikin lapsenlapsikin. Nina ja Paul ovat 50-luvun puolivälissä syntyneitä.

Eniveis, kyllä tässä jo jotain uskaltaa lyödä vetoa, että tohtori Roope Bob on arkkitehti Toivo Robertin jälkeläisiä. Itse olen sen verran vahingoniloista sorttia, että pidän ihan sopivana, että ns merkkisuvun kronikkaan saadaan vähintään alaviitteeksi henkirikoksesta narahtanut.
SnoozeDog
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Ti Joulu 13, 2022 8:51 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja SnoozeDog »

Miss Holmes #1 kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 12:16 pm.

Jos tuo mereen ajo on tämän perheen onnettomuus, ei autoa ole ajanut pieni vaimo: kuskin penkki on liian takana….
En tekisi tuosta kuvan penkistä suuria päätelmiä kuljettajasta, koska jos autosta pitää päästä äkkiä pois ja vielä ikkunasta niin eiköhän siinä siirretä joka tapauksessa ensimmäisenä penkki taka-asentoon että on tilaa kääntyä ja kömpiä ulos. Pohtisin että lapsi on ainoa jonka ei tarvitsisi niin tehdä tai ei refleksin omaisesti tekisi.
Avatar
Miss Holmes #1
Javier Pena
Viestit: 1849
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 3:23 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Miss Holmes #1 »

Faktat:
Lauantaina 17.12.
Roope Tikkanen (1974) yrittänyt laittaa autoonsa vaimoaan Victoria Westiniä (1975) poliisin saapuessa paikalle.

VIctoriaa etsitty kadonneena ainakin perjantaina 16.12.
(joidenkin tietojen mukaan jo torstaina 15.12.)

Victorialla 2 lasta edellisestä liitosta; aikuinen ja teini-ikäinen.
Roopella 2 (ala?)kouluikäistä lasta edellisestä liitosta.

Perheessä mäyräkoira.

Roopen lääkärinä toimimista rajoitettu 2014, eli ennen tätä suhdetta. Syy ei tiedossa.

Huhuhömpät \ vahvistamattomat:

Perhe MAHDOLLISESTI ajautunut elokuussa 2021 volvolla mereen kauppahallin takaparkkipaikan tienoilla.

Roope outo.

Asunto ja kesäasunto Victorian omistuksessa.

Ps kun auto painuu veden alle siinä tuskin tulee mieleen penkkiä siirrellä… tuossa mallissa lisäksi erittäin todennäköisesti sähköiset.
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa,
joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa,
mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."
Abraham Lincoln (12.2.1809 – 15.4.1865)
aumari
Axel Foley
Viestit: 2056
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja aumari »

Rousku kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 12:46 pm
vasikka kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 12:17 pm Tuskinpa, kun vielä lisätään että tämä murhaepäillyn äidinkieli on ilmeisesti ruotsi. Tikkanen, kun ei ole mikään ihan umpiruotsalainen sukunimikään.
Suomessa on kyllä Tikkanen-niminen suomenruotsalainen ns. kulttuurisuku, ja juuri siihen kuulunutta Henrik Tikkasta tässä jotkut isäksi epäilivät. Kuitenkin jo Kuka kukin on -teos vahvistaa, että näin ei ole.

Minulle on jäänyt epäselväksi, kumman omistama se Ullanlinnan asunto oli, vai oliko yhdessä hankittu.
Ketjussa on kyllä kerrottu asunnon omistaja.
Mactar
Nikke Knakkertton
Viestit: 160
Liittynyt: Pe Maalis 22, 2013 11:58 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Mactar »

meksi kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 1:16 pm
No nyt oli hyvä löytö! Tutkiskelin hieman enemmänkin näitä oikeuksien rajoituksia, ovatko yleisiä ja millä perusteilla yleensä haetaan.

Lääkärilehdessä vuonna 2021 todetaan ainakin "Ammattioikeuksien poisto tai rajoitus on järeä toimi, eikä siihen ryhdytä kevyin perustein." (https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajan ... -laakaria/) ja mielenkiintoinen tieto on myös se, että näitä palautuksia ei yksilöidä/kerrota:
"Lääkärinoikeuksien palautukset osittain tai kokonaan ovat viime vuosina vähentyneet. Vuonna 2017 oikeudet sai takaisin kokonaan tai osittain 12 lääkäriä. Viime vuonna luku oli alle viisi – tarkemmin sitä ei kerrota. Palautuksia on vähemmän kuin uusia rajoituksia, joten rajoituksien alla olevien lääkärien määrä kasvaa.

Oikeuksien palauttaminen vaatii hakemuksen. Viranomainen ei oma-aloitteisesti lähde niitä poistamaan.

Koska oikeudet on usein viety terveyteen tai päihteisiin liittyvistä syistä, palauttaminen voi viedä vuosia
. Henkilön tulee osoittaa, että syytä poistamiselle tai rajoittamiselle ei enää ole. Hakemuksia voi joutua tekemään useita."
Myös vuodelta 2017 löytyvässä artikkelissa (https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajan ... aatokset/ ) hyviä nostoja:
"Millaisia syitä rajoituspäätösten taustalta löytyy?
– Syyt voidaan jakaa karkeasti kolmeen luokkaan: ammattihenkilön toimintakyvystä tai terveydentilasta johtuvat syyt, epäasianmukainen ammattitoiminta ja ammattitaidon puutteet. Monesti rajoituspäätöksen taustalla on elementtejä näistä kaikista. Esimerkiksi epäasianmukainen ammattitoiminta voi johtua siitä, että lääkärin terveydentilassa on jotain ongelmaa"
Eli olisiko RoopeBobilla alkanu itsellä psyyke heitellä jo 2014?
Hieno löytö tosiaan ja voisi viitata psyyken heittelyyn jo aiemmin. Voisiko ajoittua edellisen suhteen päättymiseen? Tämän josta Roopella on lapsia? Mielenkiintoista olisi kuulla, miten sen suhteen päättyminen on mennyt. Antaisi viitteitä siitä, että nyt on kilahtanut pahasti kun nykyinen suhde on mennyt huonompaan suuntaan tai vaimo on alkanut puhumaan erosta.


Roopen tietävien kuvailut hänestä tukisivat tätä teoriaa.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11517
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja URSA »

Putosin kärryiltä ketjuun kopioidun Hesarin sekavasti päivitetyn uutisen takia. Katoamisilmoitus oli siis tehty jo torstaina, mutta "omaiset olivat huolestuneet, kun uhri ei ollut perjantaina palannut töistä"? Olettaisin omaisten huolestuneen jo torstaina.

Ja lauantaina sitten Roope oli pysäköinyt verenpunaisen Volvon poikittain jalkakäytävälle, koska autolla ei päässyt rakennustelineiden takia aivan oven eteen. Saattoi olla todella pienestä kiinni, ettei ruumiin siirto onnistunut. Ilman rakennustelineitä se olisi saattanut onnistua. Naapurit ovat varmasti tienneet, että omaiset ovat etsineet koko perjantain Roopen vaimoa, koska heiltäkin on varmasti kyselty havaintoja, ja lauantaina aamulla Roope vain siivoaa vanhaa mattokääröä pois auton takaluukkuun vaivalloisesti. Samaan aikaan kun vaimo on kateissa ja hänestä pitäisi kaiken järjen mukaan olla huolissaan. "Teen tässä vain joulusiivousta." "Hmmm..."

Samassa sekavassa uutisessa poliisi selittää, kuinka katoamista saatetaan tutkia heti kuin henkirikosta, jos siihen on aihetta. Kukaan viranomainen ei kuitenkaan ilmeisesti käynyt tutkimassa uhrin kotia? Vai oliko Roope keksinyt niin hyvän piilon ruumiille kotitalossa, ettei ruumista löytynyt?

Mikäli mereenajo tapahtui samalle perheelle, siinä on voinut hyvin käydä niin, että Roope on selittänyt asian nopeasti parhain päin "ei ollut tarkoitus" jne., mutta sekin tilanne on voinut alkaa jostain pikkuriidasta tai hermostumisesta. Ensimmäisissä uutisissa tuntui korostuneen, kuinka perhe oli "erittäin järkyttynyt" tilanteen jälkeen, vaikka ympärillä oli heti paljon pelastajia ja kaikki osasivat ilmeisesti uida. Vähän tuntui siltä kuin järkytystä olisi lisännyt Roopen arvaamattomaksi osoittautunut käytös, mutta sitten tämän selittelyt perheelle olisi kuitenkin uskottu todeksi.

Tosiaan selvästi on ollut merkkejä jonkinlaisista ongelmista jo pitkään, melkein vuosikymmenen ajan.
Vastaa Viestiin