Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Elizabeth
Neuvoja-Jack
Viestit: 596
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

Sarjakuvasankari kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 6:56 pm
Mbu kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 5:55 pm
Nesb0 kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 5:48 pm
Näin on.
Toistan myös aiemman viestin sisällön uudelleen: tuosta videosta EI NÄY, että auto olisi pysähtynyt ja sitten kiihdyttäisi uudelleen, koska tuo puuhökkeli peittää näkymän 2 sekunnin ajan. Siitä on vain ajajan ja jostain syystä vaimon sana (tästä väitin aiemmin väärin). Ja auto ei pysähdy 2 sekassa ja lähde taas liikkeelle jos se ajaa 40 km/h. Eikä edes 20 km/h. Tässä voi kokeilla itse.

https://extrat.liikenneturva.fi/pysahty ... a-auto/fi/
40 km/h, kuiva tie: "Autoilijalla kuluu aikaa 2 sekuntia saada auto pysähtymään.
Kokonaisuudessaan PYSÄHTYMISMATKA on 18 metriä."
Minusta näytti, että videota olisi leikattu? Jos ovat olleet pysähtyneenä vaikka 15min niin auton pysähtymisaika on leikattu videosta pois? Vielä kun se auto on ollut tuon rakennuksen takana sen aikaa.
Niin tai näin, erikoinen paikka mikäli on tarkoituksella ajanut mereen. Paljon silminnäkijöitä ja varmasti niistä joku soittaa apua.

Muokkaan vielä, onhan siitä leikattu. Paljonko sitä on leikattu niin video ei kerro.
Auto ei aja 40km/h veteen. Kaartaa oikealle n.90 astetta hyvin pienellä nopeudella. Sen havaitsee vertaamalla ihmisten kävelyn nopeudesta. Video tuntuu olevan pysäytettynä n.30 sekuntia. Sen pystyy päättelemään esim. ihmisten siirtymisistä. Toisaalta, kun katsoo veden korkeutta oikeanpuoleisessa altaassa, tuntuu että aikaa olisi mennyt tunteja. Toisaalta yksikään auto ei ole liikkunut parkkiruuduista.

Uskoisin, että "uuden" auton tekniikka on yllättänyt kuskin. Ei kukaan täysipäinen ajaisi tuossa kohtaa tahallaan veteen ja tuohon kellon aikaan. Toisaalta kun pysytään henkirikoksen aiheessa, niin eihän tuolla Bobilla ollut kaikki muumit laaksossa. Ihmisiä ne lääkäritkin on
Niin.. jos ei nyt oteta huomioon että puhut ihmisestä joka keskellä kirkasta päivää roudaa kuollutta vaimoaan maton välissä. Että se siitä täysipäisyydestä tosiaan :D
Mactar
Nikke Knakkertton
Viestit: 160
Liittynyt: Pe Maalis 22, 2013 11:58 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Mactar »

Jännä miten tämä adhd on nostettu spekulaatioihin ja ilmeisesti vain siksi että on mainittu hänen erityososaamisekseen Terveystalon sivuilla?

Kyllä tässä on kyse siitä, että kyseisen henkilön minuus on pirstaloitunut jossain vaiheessa elämää vakavasti ja läheisissä ihmissuhteissa hylätyksi tulemisen pelko on nyt vahvasti läsnä. Narsistisia piirteitä näyttää löytyvän, kun lukee miten ex-vaimo on kokenut hänet erotilanteessa. Kyllä monella eron hetkillä päässä pimenee ja tulee oltua asiaton, mutta tässä on menty jo todella pitkälle exän(kin) kohdalla. Narsistisia piirteitä eivät välttämättä muut ihmiset kuin hyvin läheiset näe.

Ex-vaimo käy tällä hetkellä varmasti vaikeita tunteita ja ajatuksia läpi, kun lasten isästä tuli tappaja ja miettii että hän voisi hyvin olla uhrin tilalla. Mikähän on syynä, että ex-vaimo ei päässyt hengestään? Osasi kenties suojautua ja paeta suhteesta ajoissa? Tai aiemmin esitetty sijaisuhri-teoriakin voi pitää paikkansa.

Tekijällä on varmaan hylkäystrauma on aktivoitunut uudelleen kun vaimo on antanut vihiä erosta ja reaktio on ollut hallitsematon. Todennäköisesti tekijä pitää uhrin kohtaloa oikeutettuna. Tulee muutama saman tyyppinen ihminen mieleen ja yleensä tällaisille ihmisille on vaikea käsittää että omat teot (kuten vainoaminen, uhkailu, väkivalta) ovat väärin. Elävät niin omassa todellisuudessaan.

Tulee kyllä surullinen olo tästä jutusta mitä enemmän tietoa tulee, kuolleen lisäksi on valtava määrä muita uhreja jotka joutuvat tekijän teosta kärsimään - lapset, sisko etc.
Joosua
Jessica Fletcher
Viestit: 3046
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Joosua »

jmit kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 4:36 pm Jos heppu on rauhallinen ja suunnitelmallinen, niin laiturilta alas ajo sujuu kyllä niin, että kyydissä olijat aidosti luulevat, että kyseessä oli vahinko. Itse asiassa aika helppoa, tekee vain kaikki normaalisti peruutettaessa tehtävän manööverit, kääntään katseenkin taakse päin, vaihde ykköselle ja kaasua.

Ja vaimon kuolemaan syyllinen on huppumies, todennäköisesti vieläpä sama kuin Anneli Auerin keississä, kun osaa liikkua niin, että naapurit ei huomaa. Eikä Roope ollut mitään ruumista hävittämässä, vaan ammattimiehenä päätti viedä sen itse patologian laitokselle ja näin prosessia olisi nopeutettu ja huppumies olisi saatu kiinni, nyt poliisi sotki väliintulollaan kaiken. :)
Kyllä. Rouva on voinut työpaikallaan jakaa fuduja vähemmän kohteliaasti, niinkuin jotkut epäilevät Porin suunnallakin tapahtuneen. Mahdollista on myös että on iskustanut vieraita äijiä jolloin kuvaan tulee mustasukkaisuus motiivina. Joku vittuuntunut puoliso sitten tilannut huppiksen hommiin että saa pitää ukkonsa.

Ja kun tietää poliisin ihan piippuun säästetyt resurssit ja valtavan työmäärän niin aivan varmasti mennään siitä mistä aita on matalin eikä mitään muita vaihtoehtoja viitsitä ottaa huomioon. Ja tiedottamisella pystytään yleinen mielipide ohjaamaan niin ettei kenellekään tule epäilyä. Aviomies saa syytteen. Ja kun ei pääse itse asiaa selvittämään kun on kopissa niin äkkiä 9-10 vuotta taposta napsahtaa.
Huppis jatkaa kolttosiaan ja nitistää taas jonkun jossain päin kun tulee tilaus.
Harmaasusi
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Pe Marras 17, 2017 11:50 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Harmaasusi »

Savusumu kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 6:39 pm
Saaris kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 6:27 pm Yhdessä tämän päivän lehtijutussa tekijä myös kertoi mereen ajosta että kuljettajan istuin oli vedetty autokaupassa liian paljon taakse. Miksi hän ei sitten itse vetänyt sitä eteenpäin? Nyt 4 lasta joutuivat tämänkin johdosta erittäin ahtaaseen tilaan josta olisi auton upotessa ollut todella vaikea päästä pois.
Anteeksi, mutta puistattaa tämä tyyppi.
Valehtelee. Ei kukaan ajele koeajoa kalliilla autolla säätämättä penkkiä omiin mittohinsa koska ajaminen muuttuu jo niin epämiellyttäväksi.
Jep. Mitä järkeä olisi "koeajaa" uutta, tuntematonta autoa ilman, että laittaa säädöt itselleen sopiviksi? Eihän auton ominaisuuksista saa mitään tolkkua jos ajelee "myyjän säädöillä" herran pieksut sentään. Kuitenkin Hertsikasta olisi lähdetty ja Itäväylää körötelty väärillä säädöillä. Ei todellakaan uskottavaa.
ässähai
Adrian Monk
Viestit: 2913
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja ässähai »

Minimies kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 6:53 pm
ässähai kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 6:40 pm Ihmettelen suuresti, kuin on mahdollista, ettei @psykiatrit havainneet tästä psykiatrikollegastaan ennakolta huolestustuttavia seikkoja, joiden perusteella olisi ollut pääteltävissä, että siinäpä onkin tutkittavaksi kävelevä aikapommi.
Eikös tää oo syksyn ollut syksyn sairaslomalla? Tuskin lääkäri tätä voi itse kirjoittaa itselleen? Jospa tääkin lekuri on peruskuolevainen joka ei kaikkea kerro edes toiselle lääkärille.
Totta, ei ehkä ole kertonut, eikä tietenkään se, mitä on kertonut kuulu meille. Potilastiedot lienevät jo poliisilla, toivottavasti, ja toivottavasti tämän taposta epäillyn hoidosta vastannut lääkärikollega on tehnyt asianmukaiset kirjaukset potilaskertomukseen.

Ajatellaan hetki tätäkin asiaa, inhimillistä näkökulmaa, tämän sairaslomalla olleen taposta epäillyn psykiatrin kohdalla:
Rikoksen tekeminen on aina paitsi vakava asia sivullisille ja yhteiskunnalle, myös lisästigma henkilölle itselleen.
Näin ovat todenneet Nina Lindberg, Eila Tiihonen ja Jukka Kärkkäinen, jotka ovat Suomen Psykiatriyhdistyksen jäseniä ja laatineet blogikirjoituksen Poliisi ja potilastiedot. Kirjoitus on vuodelta 2018, jolloin tuli ilmi, että kaikki psykiatrian erikoislääkärit eivät laadi lainmukaisesti potilaidensa ja psykoterapiapotilaidensa potilaskertomuksia. En tiedä, onko sillä mitään merkitystä, jos psykiatri Tikkasen kohdalla olisi puutteelliset tiedot potilaskertomuksessa, mutta jätän nyt tämän tiedon tähän.
Viimeksi muokannut ässähai, Ma Joulu 19, 2022 7:23 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Suomen perustuslain 109 §:n mukaan oikeusasiamiehen tulee valvoa, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä virkamiehet, julkisyhteisön työntekijät ja muutkin julkista tehtävää hoitaessaan noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5341
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

Yxkaksvaan kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 7:04 pm Linkkaisikos joku tuon altaaseen ajovideon tallenteen ettei koko treidiä tarvitse kahlata läpitte?
Siinä ajassa, kun olet kysellyt linkkiä, olisit löytänyt sen about tuhat kertaa.

mm. sivu 53 se löytyy useaan kertaan Maikkarin uutisesta.

Lisäksi google auttaa kummasti näissä etsinnöissä!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Viimeksi muokannut ruusumaa, Ma Joulu 19, 2022 7:26 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Julmaleikki11
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 10:13 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Julmaleikki11 »

Mactar kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 7:14 pm Jännä miten tämä adhd on nostettu spekulaatioihin ja ilmeisesti vain siksi että on mainittu hänen erityososaamisekseen Terveystalon sivuilla?

Kyllä tässä on kyse siitä, että kyseisen henkilön minuus on pirstaloitunut jossain vaiheessa elämää vakavasti ja läheisissä ihmissuhteissa hylätyksi tulemisen pelko on nyt vahvasti läsnä. Narsistisia piirteitä näyttää löytyvän, kun lukee miten ex-vaimo on kokenut hänet erotilanteessa. Kyllä monella eron hetkillä päässä pimenee ja tulee oltua asiaton, mutta tässä on menty jo todella pitkälle exän(kin) kohdalla. Narsistisia piirteitä eivät välttämättä muut ihmiset kuin hyvin läheiset näe.

Ex-vaimo käy tällä hetkellä varmasti vaikeita tunteita ja ajatuksia läpi, kun lasten isästä tuli tappaja ja miettii että hän voisi hyvin olla uhrin tilalla. Mikähän on syynä, että ex-vaimo ei päässyt hengestään? Osasi kenties suojautua ja paeta suhteesta ajoissa? Tai aiemmin esitetty sijaisuhri-teoriakin voi pitää paikkansa.

Tekijällä on varmaan hylkäystrauma on aktivoitunut uudelleen kun vaimo on antanut vihiä erosta ja reaktio on ollut hallitsematon. Todennäköisesti tekijä pitää uhrin kohtaloa oikeutettuna. Tulee muutama saman tyyppinen ihminen mieleen ja yleensä tällaisille ihmisille on vaikea käsittää että omat teot (kuten vainoaminen, uhkailu, väkivalta) ovat väärin. Elävät niin omassa todellisuudessaan.

Tulee kyllä surullinen olo tästä jutusta mitä enemmän tietoa tulee, kuolleen lisäksi on valtava määrä muita uhreja jotka joutuvat tekijän teosta kärsimään - lapset, sisko etc.
Paitsi että epäilty oli aiemmassa suhteessa se osapuoli, joka haki eroa.
Kitarisa
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1300
Liittynyt: La Tammi 09, 2021 7:31 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Kitarisa »

Veikkaan myös, että veteen ajo oli puhdas sähläys. Jos hänen oli sillä tarkoitus saada joltain henki höllemmäksi, niin olisi varmuudella toiminut toisin siinä tilanteessa kun auto molskahti. Tai molskauttanut muualla tai..
Samaa veikkaan tuosta vaimon kuolemaan johtaineista tapahtumistakin. Ei ollut etukäteen suunniteltu ja kuolema on ollut jonkun överiksi menneen tempauksen myötävaikutuksesta syntynyt. Tappohan se toki silloin on, mutta epäilen että tappo olisi alkujaan tarkoitus ollut.
Mutta niin tai näin, niin tuskin on ukon omakaan penaali ihan kauhean tikissä järjestyksessä.
Hudson
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: La Joulu 03, 2022 9:38 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Hudson »

Kyllä, videota on selkeästi leikattu, ei se suoraan veteen aja. On pysähdyksissä välillä. Tekijähän sanoi että oli ajanut perheen tuohon katsomaan jotain venettä/laivaa. Siksi ajanut juuri tuonne. Siihen en ota kantaa oliko tahallinen teko vai ei.
Profiloija75

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Profiloija75 »

En osannut vastata viestiin:
Jep. Mitä järkeä olisi "koeajaa" uutta, tuntematonta autoa ilman, että laittaa säädöt itselleen sopiviksi? Eihän auton ominaisuuksista saa mitään tolkkua jos ajelee "myyjän säädöillä" herran pieksut sentään. Kuitenkin Hertsikasta olisi lähdetty ja Itäväylää körötelty väärillä säädöillä. Ei todellakaan uskottavaa.
@@
Kommenttina. Monet ihmiset eivät osta autoa, moottoripyörää ollenkaan järkisyistä. Boheemit ihmiset ostavat autoja ilman koeajoa. Eri ihmisille eri asiat ovat autoissa tärkeitä, tila, istumapaikkojen määrä, ulkonäkö. Säädöt oppii ja niihin mukautuu auton hankinnankin jälkeen. Muita asioita nämä ihmiset voivat järkisyillä ajatella. Itsellä tässä pistää silmään kuitenkin se, että ollaan koeajolla ja ollaan vastuussa perheedtä, lapsista. Vaikka oma persoona olisi mitä olisi, penkki säädetään turvallisesti, jotta kalliista lapsista ja muista pidetään huolta. Siitä pidetään aina huolta. Siitä asiasta ei luisteta. Ei ikinä.
Mactar
Nikke Knakkertton
Viestit: 160
Liittynyt: Pe Maalis 22, 2013 11:58 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Mactar »

Julmaleikki11 kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 7:33 pm
Mactar kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 7:14 pm Jännä miten tämä adhd on nostettu spekulaatioihin ja ilmeisesti vain siksi että on mainittu hänen erityososaamisekseen Terveystalon sivuilla?

Kyllä tässä on kyse siitä, että kyseisen henkilön minuus on pirstaloitunut jossain vaiheessa elämää vakavasti ja läheisissä ihmissuhteissa hylätyksi tulemisen pelko on nyt vahvasti läsnä. Narsistisia piirteitä näyttää löytyvän, kun lukee miten ex-vaimo on kokenut hänet erotilanteessa. Kyllä monella eron hetkillä päässä pimenee ja tulee oltua asiaton, mutta tässä on menty jo todella pitkälle exän(kin) kohdalla. Narsistisia piirteitä eivät välttämättä muut ihmiset kuin hyvin läheiset näe.

Ex-vaimo käy tällä hetkellä varmasti vaikeita tunteita ja ajatuksia läpi, kun lasten isästä tuli tappaja ja miettii että hän voisi hyvin olla uhrin tilalla. Mikähän on syynä, että ex-vaimo ei päässyt hengestään? Osasi kenties suojautua ja paeta suhteesta ajoissa? Tai aiemmin esitetty sijaisuhri-teoriakin voi pitää paikkansa.

Tekijällä on varmaan hylkäystrauma on aktivoitunut uudelleen kun vaimo on antanut vihiä erosta ja reaktio on ollut hallitsematon. Todennäköisesti tekijä pitää uhrin kohtaloa oikeutettuna. Tulee muutama saman tyyppinen ihminen mieleen ja yleensä tällaisille ihmisille on vaikea käsittää että omat teot (kuten vainoaminen, uhkailu, väkivalta) ovat väärin. Elävät niin omassa todellisuudessaan.

Tulee kyllä surullinen olo tästä jutusta mitä enemmän tietoa tulee, kuolleen lisäksi on valtava määrä muita uhreja jotka joutuvat tekijän teosta kärsimään - lapset, sisko etc.
Paitsi että epäilty oli aiemmassa suhteessa se osapuoli, joka haki eroa.
Jep, hylätyksi tulemisen pelko voi näkyä myös hyvin epärationaalisena käytöksenä. "Minä jätän sinut niin sinä et jätä minua". Mahdollisesti halutaan että se puoliso tajuaa mitä on menettämässä ja anelee jäämään.
Mactar
Nikke Knakkertton
Viestit: 160
Liittynyt: Pe Maalis 22, 2013 11:58 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Mactar »

Hudson kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 7:46 pm Kyllä, videota on selkeästi leikattu, ei se suoraan veteen aja. On pysähdyksissä välillä. Tekijähän sanoi että oli ajanut perheen tuohon katsomaan jotain venettä/laivaa. Siksi ajanut juuri tuonne. Siihen en ota kantaa oliko tahallinen teko vai ei.
Mielestäni on kyllä erikoinen ja pelottavakin paikka mennä ajelulle uudella autolla joka ei (mukamas?) ole täysin hallinnassa. Uskoisin että tahallinen teko, uhkarohkeaa ainakin.
Joosua
Jessica Fletcher
Viestit: 3046
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Joosua »

Autonajokokemusta on ehtinyt kertyä jo jonkun verran ja niinpä jos itse ajattelisin uuden auton koeajoa tehdä niin tietty pitäisi vähän eri tyyppisillä teillä ja paikoilla ajella, ja riittävän pitkästi. Mutta ihan äkkiä en keksi syytä mennä kauppatorille kolera-altaan reunoille kurvailemaan. Mikäköhän idea siinäkin on ollut?
Hudson
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: La Joulu 03, 2022 9:38 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Hudson »

Mactar kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 7:51 pm
Hudson kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 7:46 pm Kyllä, videota on selkeästi leikattu, ei se suoraan veteen aja. On pysähdyksissä välillä. Tekijähän sanoi että oli ajanut perheen tuohon katsomaan jotain venettä/laivaa. Siksi ajanut juuri tuonne. Siihen en ota kantaa oliko tahallinen teko vai ei.
Mielestäni on kyllä erikoinen ja pelottavakin paikka mennä ajelulle uudella autolla joka ei (mukamas?) ole täysin hallinnassa. Uskoisin että tahallinen teko, uhkarohkeaa ainakin.
Joosua kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 7:54 pm Autonajokokemusta on ehtinyt kertyä jo jonkun verran ja niinpä jos itse ajattelisin uuden auton koeajoa tehdä niin tietty pitäisi vähän eri tyyppisillä teillä ja paikoilla ajella, ja riittävän pitkästi. Mutta ihan äkkiä en keksi syytä mennä kauppatorille kolera-altaan reunoille kurvailemaan. Mikäköhän idea siinäkin on ollut?
Tällä spekulla nyt on tietty vähän tyhmää täyttää palstaa mutta en näe että tuossa paikassa mitään niin erikoista olisi. Itsekin voisin ajaa autolla tuohon. Jos ovat halunneet testata kaupunkiajoa ja reitin varrella tuohon poikenneet katselemaan. Jos teko on ollut tahallinen niin veikkaan äkkipikaistuksissa tehtyä päätöstä. Tekijällä kilahtanut yhtäkkiä. Voi myös olla puhdas vahinko..
Centauri
Armas Tammelin
Viestit: 82
Liittynyt: La Joulu 29, 2018 11:45 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Centauri »

Onhan herra saattanut sairastua maanis-depressiivisyyteen.
Maanisvaiheessa helposti tuntee olonsa voittamattomaksi ja lähtee siirtämään ruumista aamulla ihan pokkana ja keskustellut naapurin kanssa mattokäärö vieressä.
Ja mt lääkkeiden syönti voisi selittää tuon pulskistumisen joka näkyy laivakuvassa.
Vastaa Viestiin