Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Saaris
Harjunpää
Viestit: 307
Liittynyt: La Helmi 06, 2016 12:21 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Saaris »

Tässä Hbln kuvassa näkyy se meripelastusalus jota mies ilmeisesti halusi näyttää lapsille. En tiedä onko se niin erikoinen että se käy selitykseksi laiturille ajosta. Ehkä. Kuvassa näkyy myös auto meressä, sekä siinä seisova hahmo.

https://www.hbl.fi/artikel/6d23e863-1b0 ... d35881b4b1
Ragnari
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Elo 17, 2021 7:30 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Ragnari »

Hudson kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 7:46 pm Kyllä, videota on selkeästi leikattu, ei se suoraan veteen aja. On pysähdyksissä välillä. Tekijähän sanoi että oli ajanut perheen tuohon katsomaan jotain venettä/laivaa. Siksi ajanut juuri tuonne. Siihen en ota kantaa oliko tahallinen teko vai ei.
Mielestäni kuvaa ei ole leikattu vaan kyse on todennäköisimmin Helsingin kaupungin web-kameroista, jotka eivät kaikki kuvaa tasaisesti koko aikaa, vaan uusi kuva tulee aina pätkissä.
Mustaherukka
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: To Helmi 10, 2022 8:42 pm

Re: Henkirikosepäily Helsingin Ullanlinnassa

Viesti Kirjoittaja Mustaherukka »

viltsu73 kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 5:55 am
vivy kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 2:55 pm
Mikisu kirjoitti: Su Joulu 18, 2022 2:45 pm
Minulta on mennyt ohi, jos jossain on ollut tieto siitä, että Roope Tikkanen itse olisi ruotsinkielinen. Vaimo kaiketi oli. Bob toisena nimenä voi olla jälkikäteen tehdy identiteettipönkitys ja osaltaan kertoa jonkinlaisesta epävakaudesta. Ruotsinkielinen olisi Robert.
Kun ketju on näinkin lyhyt, kannattaa se lukea alusta saakka, ettei tulisi tällaista turhaa toistoa.
Kielitaito
ruotsi (äidinkieli), suomi, englanti
https://www.terveystalo.com/fi/asiantun ... e-tikkanen
Mitäköhän Terveystalo enää hifistelee? Eilen yritin alkavan työviikon jomotukseen tilata Bobilta terapia-aikaa ( 10min: 125€ tai 60min: 333€), niin vapaita aikoja ei ollut seuraavaan 14 päivään. Tänä aamuna pitäisi kohta kahvikuppi laittaa sivuun ja polkaista moottoritielle= terapiatarve on siis akuutti, mutta nyt Bobilla ei ole vapaita aikoja seuraavaan 60 päivään. :shock:
Ja sitten joku täällä "tiesi" kertoa, ettei psykiatrin vastaanottoäynnit niin paljoa maksa, että sillä pelkästään pääsis rikastumaan 🤣
Utelo
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: To Loka 30, 2014 12:09 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Utelo »

Jos olet esim. tunne-elämän epävakaa ja/tai masentunut, joka oireilee niin pahasti että on jo harhainen ja itsetuhoinen ja haluat takertua muihin, ja jos sulla käy sellainen tsägä, että saat samaan autoon puolison, molempien lapset JA vielä perheen koirat (joiden vientiä koeajelulle en ymmärrä yhtään), kolera-altaaseen ajo voi yhtäkkiä alkaa tuntua ihan helvetin hyvältä idealta.

Epävakauteen kuuluu vihanpurkausten lisäksi mm. toistuvat itsemurha-ajatukset ja heikentynyt impulssikontrolli

Epäilty ei ole ollut edes hyvässä hapessa ollessaan tunnettu erityisestä arkijärkiyydestä, joten se voisi selittää virhearvion selviytymismahdollisuuksista.

Toisaalta epävakauteen liittyy melodramaattiset ja impulsiiviset demonstraatiot eli epävakaat voivat tehdä hetken mielijohteesta jotain mikä näyttää vaaralliselta, mutta josta on hyvä mahdollisuus selviytyä. Sitten myöhemmin he voivat väittää, että uskoivat aidosti kuolevansa. Siis esim epävakaat teinit voivat mennä vilkkaasti liikennöidylle sillalle ja sitten ”empiä” hypääämistä kunnes joku tulee pelastamaan.

En usko hetkeäkään, että veteen ajaminen oli vahinko. Pidän mahdollisena, ettei tekijä itsekään tiedä mikä hänen varsinainen motiivinsa oli.
Mbu
Harjunpää
Viestit: 300
Liittynyt: Su Elo 02, 2020 3:35 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Mbu »

Ragnari kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 8:16 pm
Hudson kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 7:46 pm Kyllä, videota on selkeästi leikattu, ei se suoraan veteen aja. On pysähdyksissä välillä. Tekijähän sanoi että oli ajanut perheen tuohon katsomaan jotain venettä/laivaa. Siksi ajanut juuri tuonne. Siihen en ota kantaa oliko tahallinen teko vai ei.
Mielestäni kuvaa ei ole leikattu vaan kyse on todennäköisimmin Helsingin kaupungin web-kameroista, jotka eivät kaikki kuvaa tasaisesti koko aikaa, vaan uusi kuva tulee aina pätkissä.
Kuvaako ne lyhyitä videopätkiä? Joka tapauksessa leikattu=ei ajallisesti yhtä mittaa menevä video vaan välistä puuttuu pätkä.

Minä en näe kummallisena sitä, että olisivatkin menneet extempore katsomaan vain venettä sen kauempaa bongatessaan, kun siitä veneestä/laivasta heidän sanojensa mukaan oli muutamia päiviä sitten keskusteltukin.
Kyllähän ihmiset toimivat liikenneonnettomuustilanteissakin näin. Ohiajaessa pysähdytään katsomaan lähempää ja mahdollisesti vaihdetaan ajoreittiäkin kun jotain mielenkiintoista tai poikkeuksellista näkee.
Toki sekin on mahdollista, että siinä ollessa hoksasi tilaisuuden ajaa mereen.

Tuli mieleeni, että mitä jos on määrännyt vaimolle jotain lääkkeitä johonkin vaivaan? Annoskoko tai yhteisvaikutus on mennyt väärin ja vaimo kuollut sen seurauksena? Tästähän seuraisi lääkelupien menetys? Olisi työt katkolla ja maine mennyttä. Vaikuttaa mieheltä, jolle maine ja ammattitaidon arvostus on tärkeää. Nähnyt ainoana keinona alkaa piilotuspuuhiin.

Edit. Jatkoa

Tiedättekö ne tyypit joiden on mahdotonta myöntää virheitään? Jos tämä mies on pätkääkään sellainen, eihän näin suurta virhettä voi myöntää. Menee työt ja arvostus joiden eteen on vuosia töitä tehty. Pakko olla parempi (tai ainakin antaa sellainen kuva) kuin kanssakulkijat.
Jotenkin tuo ex-vaimon kanssa käyty huoltajuuskiista kaikkine titteleineen ja diagnooseineen viittaa sellaiseen, että itsestä pitää antaa fiksumpi ja parempi kuva kuin onkaan. Kulissit ei saa kaatua.
Viimeksi muokannut Mbu, Ma Joulu 19, 2022 9:17 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Miki77
Nikke Knakkertton
Viestit: 194
Liittynyt: Ti Touko 05, 2020 8:32 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Miki77 »

Voi olla myös että lekuri halusi jäädä kiinni. Tästä tuli mieleen eräs nuoruudesta tuttu tyyppi joka rapakuntoisena ihan väkisin hakeutui tappeluun kovanyrkkisiksi tiedettyjen kanssa vaikka turpaansaanti oli 100% varmalla pohjalla. Uskokaa tai älkää, näin tyypin hihkuvan naurusta samalla kun sai pataansa.

Lekurikin oli suorastaan hyväntuulinen äheltäessään ruumista takakonttiin, ikään kuin naapurin/silminnäkijän ilmaantuminen paikalle olisi ollut suorastaan tervetullut tapahtuma. Sama voisi koskea myös altaaseen ajoa, ehkä ymmärsi epäilysten heräävän ja sai siitä jonkinlaista nautintoa.

Vaikea sanoa onko tässä kyse siitä mutta jotkut ihmiset tuntuvat nauttivan kusessa olemisesta jollain tapaa.
Mbu
Harjunpää
Viestit: 300
Liittynyt: Su Elo 02, 2020 3:35 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Mbu »

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset ... 70b7d0b9bf

Psykiatrit Ullanlinnan mattosurmasta: "Erittäin traagista"
"- Kyseistä psykiatria on pidetty sympaattisena ihmisenä ja hyvänä lääkärinä."
"Epäillyn väitöstutkimus oli ehdolla vuoden parhaaksi väitöstutkimukseksi"

En nyt tiedä oliko tuossa hirveästi mitään uutta muuta kuin että on sitä ainakin sympaattisena pidetty.
Avatar
Francis Munkki
Remington Steele
Viestit: 219
Liittynyt: La Touko 11, 2013 1:14 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Francis Munkki »

Poissa aiheesta:

Ehdotan, niitä tilanteita varten, joissa joku kyselee asiaa, joka on keskusteltu jo moneen kertaan, että keskustelun aloitusviestissä tai jossain pian sen jälkeen olisi kyseisen tapauksen joku UKK tai FAQ, jossa olisi vastattuna toistuvat kysymykset ja johon olisi ehkä kerättynä myös tärkeimmät käänteet asiasta. Tai myös tärkeimmät uutislinkit.

Jokaista asiaa saisi ihmetellä periaatteessa kerran. Olettaen, että se ei selviä aiheeseen liittyvistä ja siihen mennessä löydetyistä uutisista. Jokainen viesti, joka kysyy jo keskusteltua asiaa, mitään siihen lisäämättä, voisi a) kadota tai b) tulla korvatuksi pelkällä punaisella "katso UKK" toteamuksella. Näitä liiskattuja viestejä saattaisi aluksi olla kymmeniä per keskustelu, mutta ehkä ajan myötä niiden määrä vähenisi.

Itse aiheesta:

Summatakseni uudet tiedot sivulla 40 olevan viestini jälkeen: Epäilty on hakenut eroa ja riidellyt lasten huoltajuudesta. Mereen ajaminen on ollut:

a) vahinko, koska ajajalle tuntematon sähköavusteinen auto;
b) yritys tappaa kaikki muut paitsi epäilty,
c) yritys tappaa kaikki autossa olleet, siis laajennettu itsemurha;
d) yritys pelästyttää kaikki autossa olleet ja nostaa siten epäillyn auktoriteettia tai valtaa kyseisessä uusperheessä,
e) yritys pelästyttää exä, jonka lapset olivat mukana,
f) masentuneen ihmisen itsesäälinen, sentimentaalinen hätähuuto,
g) yritys luoda tilanne, joka jotenkin hitsaisi autossa olleet tiiviimmin yhteen ja vahvistaisi epäillyn auktoriteettia, siis "pulaan ja pelasta"; tai
h) hikeentyminen, impulssi tai maltin menettäminen, josta epäilty kuitenkin takaraivossaan uskoi ja oletti kaikkien selviävän.

Tai i) yritys järjestää tapahtumat niin, että vain joku tai jotkut tietyt autossa olijat menehtyisivät. Ehdokkaita joko vaimo tai epäillyn pienet lapset. Jotkut näistä mahdollisuuksista ovat äärimmäisen vaikeita toteuttaa tai erittäin epätodennäköisiä, mutta sanon ne tässä vain siksi, että joku muu on sanonut ne tai voisi kohta sanoa ne. Käsittääkseni kahden vanhemman lapsen tappamiseen ei olisi ollut mitään kuviteltavaa syytä. Ja todennäköisimmät vaihtoehdot ovat edelleen a) puhdas vahinko tai h) jonkinlainen impulssi, jonka syytä on vaikea pukea sanoiksi.

Sellaisen sanoisin, kun täällä välillä viitataan "narsistisen tyylisesti" käyttäytyvien henkilöiden käytökseen, että "narsistisen tyylin" yksi keskeinen piirre on, ettei henkilöllä ole pysyvää minuutta tai sosiaalista roolia hetkestä toiseen. Sen sijaan "narsistisen tyylinen" henkilö näyttelee sosiaaliset tilanteet hetki kerrallaan. Siis keksii itsensä, kuin roolihahmon, joka tilanteeseen erikseen.

Olennaista tässä on, että tämä ei ole valinta eikä tahallista. Vaan jos henkilö on tällainen, niin se johtuu siitä, että hän ei kykene hallitsemaan tunteitaan ja mielikuviaan sillä tavalla, että niistä muodostuisi jatkumo tai kokonaisuus, johon sisältyisi kaikki henkilön aikaisemmat teot, sanat ja tunteet. Jotka sitten toisivat ennakoitavuutta, tasapainoa ja kohtuutta senhetkisiin tunteisiin ja valintoihin.

Narsisteista puhutaan hirmuisen älykkäinä, juonikkaina ja laskelmoivina ihmisinä. Kun ennemmin todellisuus on, että narsistisesti ajatteleva henkilö tahtoo tehdä valintoja, pitkälläkin tähtäimellä, jotka tuntuvat hänestä mahdollisimman paljon turvallisuutta, valtaa, huomiota ja mielihyvää tuottavilta seuraavaa viittä minuuttia ajatellen. Maineikkaaksi lääkäriksi tuleminen toki saattaa tarjota näitä viisiminuuttisia moneksi vuodeksi. Mutta kyse on mielihyvästä ja mielikuvista ja niistä nousevista pakkomielteistä. Ei ihmisten ja tilanteiden pelaamisesta älyllä ja taidolla kuin shakkinappuloiden.

Siinäkin tapauksessa, että mereen ajaminen on ollut täysin vahinko, pitää paikkansa, että "narsistisen persoonan tyylin" omaava henkilö olisi asiaa selvitettäessä hyvin niukkasanainen, eikä kykenisi olemaan aidosti pahoillaan tai aidosti järkyttynyt. Yksinkertaisesti siksi, että koko reaktion päällimmäinen tai ainoa motiivi saatta olla se, miten näyttää mahdollisimman vähän heikolta tai huonolta kyseisessä tilanteessa.

Normaali ihminen sanoisi, että "tein näin ja näin ja näin, ja näistä viimeinen oli virhearvio, josta seurasi se, mitä tapahtui". Ja sitten huomio on myös siinä, miten muut sen kokivat ja miten selvisivät siitä. Narsistisen tyylin omaava henkilö taas on eniten järkyttynyt siitä, että hän on tosiaan tehnyt virhearvion. Ja tahtoo nimenomaan olla yhtä mieltä kaikkien kanssa siitä, että se on selittämätöntä, koska hänhän tunnetusti elää siten, että omaksuu täydellisen roolin joka tilanteeseen, eikä koskaan tee virhearvioita.

Tähän liittyen ja sen perusteella, mitä tiedän itse kohtaamistani "narsistisen tyylin omaavista", pitäisi todeta yksi asia: Tällainen henkilö, saadessaan huomiota, saadessaan puhua kaikille tai saadessaan olla tilanteen keskipisteenä, menee "pilveen" tai "ylikierroksille". Siis huumaantumisen tapainen tila, joka tekee varomattomaksi ja sisältää sanattoman varmuuden, että "mikään ei voi mennä vikaan" ja "teen keskittymättäkin kaiken oikein". Se on vähän kuin miinusmerkkinen paniikki, jolla on samat seuraukset harkintakyvn kannalta. "Olo tuntuu niin hyvältä, varmalta ja tärkeältä että unohdan täysin olla tarkkaavainen."

Epäiltyhän oli mennyt rantaan näyttämään jotain muille autossa olleille. Tämän teorian mukaan voisi sanoa, että hän oli oikeastaan kaikkein järkyttynein koko tapahtumasta. Mutta vain siksi, mitä se kertoi hänestä itsestään. Ei siksi, miten asia vaikutti tai olisi voinut vaikuttaa muihin. Ja jos tuo kuvailemani on todellinen syy, niin silloin selitykset istuimen säädöistä on esitetty sen peittämiseksi. Sen sijaan että murhan tai itsemurhan yrityksen tai pelottelun tai maltin menettämisen.

Mutta tämä on kaikki vaan spekulointia. Jonka päällimmäinen motiivi oli olla vähän eri mieltä aikaisemmin esitettyjen pohdintojen kanssa. Mutta en siis usko, että siitä molskahduksesta löytyy mitään uudelleen pöydälle otettavaa.

Vielä se, että potilaiden ja aikaisempien työkavereiden lausunnot lehtiin voivat pitää paikkansa. Tai ne voivat potilaiden kohdalla johtua siitä, että epäillyllä oli lääkärin rooli, joka teki hänet tyytyväiseksi ja itsevarmaksi, joka ilmenee myös avoimena ja kuuntelevana asenteena. Tai sitten ihmiset vaan pitävät siitä, että palveluammatissa olevat henkilöt tekevät sen, mistä heille maksetaan. Ja työtovereiden kohdalla siitä, että muuten he tulisivat puhuneeksi myös työnantajaansa vastaan, josta helposti olisi vähintään epävirallisia seuraamuksia.

Siinä ei suolaisi vain työkaveria, jossa "ehkä oli vähän jotain erikoista", vaan myös lääkäriketjun, joka palkkaa sellaisia ihmisiä, jotka sitten pistävät vaimonsa kylmäksi, vaikka jonkun olisi pitänyt tietää paremmin. Voin kuvitella julisteen, jossa kuva punaisesta Volvosta porttikäytävässä. Alareunassa teksti: "Tiedätkö, mitä sinua hoitava psykiatri tekee vapaa-ajallaan?" Pitää varoa, ettei tule liikaa liian mustaa huumoria.

Yksi psykiatrian keskeinen piirre toisaalta on, että lääkärit ja lääkkeet ovat lähtökohtaisesti virheettömiä. Vika on aina potilaassa. Tai potilaan sairaus on niin hirveä, että lääkkeiden aiheuttamat vahingot ja lisävaivat voidaan heti ilmoittaa potilaan tai sairauden ominaisuuksiksi ja hoitaa lääkitystä vaihtamalla tai lisäämällä. Voi olla, että kaikkien lääkäreiden kanssa on joskus näin. Mutta siinä tapauksessa psykiatrian erottaa muista se, että sen tekemä haitta potilaalle on aivan ylivoimainen muihin verrattuna.

En usko yhteenkään "halusi jäädä kiinni" teoriaan. Jos halusi, niin asian olisi voinut hoitaa jo perjantain iltana. Se, jos joku on joskus tuntenut jonkun tyypin, joka halusi jäädä kiinni, ei kerro mitään tästä tapauksesta. Se kertoo vain, että henkilöitä, jotka haluavat jäädä kiinni, ihan yleisellä tasolla on olemassa.
ismolaitela
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Helmi 21, 2020 11:56 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja ismolaitela »

SnoozeDog kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 6:52 pm
Savusumu kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 6:39 pm
Saaris kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 6:27 pm

Yhdessä tämän päivän lehtijutussa tekijä myös kertoi mereen ajosta että kuljettajan istuin oli vedetty autokaupassa liian paljon taakse. Miksi hän ei sitten itse vetänyt sitä eteenpäin? Nyt 4 lasta joutuivat tämänkin johdosta erittäin ahtaaseen tilaan josta olisi auton upotessa ollut todella vaikea päästä pois.

Anteeksi, mutta puistattaa tämä tyyppi.
Valehtelee. Ei kukaan ajele koeajoa kalliilla autolla säätämättä penkkiä omiin mittohinsa koska ajaminen muuttuu jo niin epämiellyttäväksi.
Niinpä.

Tuli myös mieleen että jos pohtii taloudellista näkökulmaa niin eihän sitä omaa autoa kannata jorpakkoon ajaa, vaan mieluumin semmonen hyvin vakuutettu autoliikkeen auto. Just sayin.

Eikä vaihteiden kanssa sekoilu menisi läpi jos kyseessä olisi ollut oma auto
xella.adora
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Pe Marras 04, 2022 3:32 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja xella.adora »

Eiköhän ole ollut muuta kuin ajan kysymys milloin ko. psykiatrimies lopullisesti päättää vaimonsa elämän, ottaen huomioon aiemman mereen ajamisen josta selvisi selittelemällä pois. Oletan, että lääkärismies on käyttänyt tekotapanaan lääkkeitä; itsellekin tulee mieleen vaikka minkälaisia letaaleja comboja vaikken mikään lääkäri olekaan. Jotenkin tästä paistaa sellainen hullun kuvitelma, että 'minä pystyn mihin vain ja minulla on oikeus tehdä mitä tahansa koska olen ylempänä kuin muut'. Käväisin katsomassa ko. psykiatrin profiilin Terveystalon sivuiltakin - kasvoilla ilme, jota englanniksi luonnehtisin sanomalla 'something is off'. Todella kamala tapaus, sanomattakin selvää.
"All I know is that I know nothing"
- Socrates
Vlad
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2021 1:00 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Vlad »

Täällä on paljon spekuloitu tekijän ja uhrin ruumiinrakenteilla. Näitä seikkoja tärkeämpää ruumiin siirtämisen vaikeusasteessa on kuolonkankeus.
Olen itse yrittänyt siirtää täydessä kankeuden tilassa olevaa vainajaa ja voin kertoa, että tehtävä oli lähes mahdoton, vaikka aika lihaksikas olenkin.
On, kuin yrittäisi siirtää ihmisen kokoista puun runkoa. Se on todella painava ja hankala käsitellä.
En hetkeäkään ihmettele, että lastauksessa on ollut ongelmia.
Kuolonkankeus kehittyy täydelliseksi noin 12h:n aika ja häviää noin 48h sisään. Veikkaanpa, kuolinaikaa tietämättä, ettei vainaja ole ollut kovinkaan joustava käsiteltävä.
Vlad
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2021 1:00 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Vlad »

Täällä on paljon spekuloitu tekijän ja uhrin ruumiinrakenteilla. Näitä seikkoja tärkeämpää ruumiin siirtämisen vaikeusasteessa on kuolonkankeus.
Olen itse yrittänyt siirtää täydessä kankeuden tilassa olevaa vainajaa ja voin kertoa, että tehtävä oli lähes mahdoton, vaikka aika lihaksikas olenkin.
On, kuin yrittäisi siirtää ihmisen kokoista puun runkoa. Se on todella painava ja hankala käsitellä.
En hetkeäkään ihmettele, että lastauksessa on ollut ongelmia.
Kuolonkankeus kehittyy täydelliseksi noin 12h:n aika ja häviää noin 48h sisään. Veikkaanpa, kuolinaikaa tietämättä, ettei vainaja ole ollut kovinkaan joustava käsiteltävä.
Sanie
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: To Elo 05, 2021 10:53 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Sanie »

En tiedä onko tämä toimittajan oma tulkintaa vai oikeasti Poliisin kertomaa:

"Jo perjantai-iltana poliisipartio kävi naisen ja tämän aviomiehen asunnossa Ullanlinnassa. Poliisit jututtivat tuolloin naisen aviomiestä ja myös muita perheen läheisiä."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... #gs.lii7it

Tuosta saa semmoisen käsityksen että perjantai iltana uhrin ja epäillyn asunnolla on ollut myös muita perheen läheisiä. Jos tuo pitää paikkaansa, niin mihin ihmeessä epäilty on piilottanut ruumiin?
xella.adora
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Pe Marras 04, 2022 3:32 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja xella.adora »

Vlad kirjoitti: Ma Joulu 19, 2022 9:48 pm Täällä on paljon spekuloitu tekijän ja uhrin ruumiinrakenteilla. Näitä seikkoja tärkeämpää ruumiin siirtämisen vaikeusasteessa on kuolonkankeus.
Olen itse yrittänyt siirtää täydessä kankeuden tilassa olevaa vainajaa ja voin kertoa, että tehtävä oli lähes mahdoton, vaikka aika lihaksikas olenkin.
On, kuin yrittäisi siirtää ihmisen kokoista puun runkoa. Se on todella painava ja hankala käsitellä.
En hetkeäkään ihmettele, että lastauksessa on ollut ongelmia.
Kuolonkankeus kehittyy täydelliseksi noin 12h:n aika ja häviää noin 48h sisään. Veikkaanpa, kuolinaikaa tietämättä, ettei vainaja ole ollut kovinkaan joustava käsiteltävä.
Niin. Eikä asiaa suinkaan auta se, että ko. lääkärismies on olemukseltaan melko hintelä.
"All I know is that I know nothing"
- Socrates
Akim711
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: Pe Tammi 06, 2017 1:35 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - Lääkäri epäiltynä

Viesti Kirjoittaja Akim711 »

Jos Volvossa olisi ollut vielä enemmän istuinpaikkoja, niin epäilty olisi varmaan hakenut appivanhempansakin koeajelulle, lehdistö paikalla ja sankarin viitta päälle, tyynen rauhallinen kuljettaja johtaa pelastautumista, koirakin saatiin pelastettua.
Vastaa Viestiin