Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Oppenheimer
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1360
Liittynyt: To Syys 26, 2013 5:27 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Oppenheimer »

Whicher kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 11:16 pm
Terra kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 11:03 pm
Whicher kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 10:51 pm
toivoisin rikosforumilla käytettävän selviä ilmaisuja joista jää mahdollisimman vähän tulkinnan varaa.
Langasta ja otsikosta selviää kenen tohtoriksi väittelystä tässä on ollut tekostensa ohella kyse.
Jätin tarkoituksella lainauksesta lainatun nimimerkin pois, koska tämä oli esimerkki, ja ymmärsin mitä oli yritetty tarkoittaa, vaikka kirjoitettiin jotain ihan muuta. Ymmärtänet esimerkistä
"Lauerma oli kotonaan saunassa vaimonsa tappaessaan"
että lauseenvastikkeita ei sovi huolimattomasti heitellä, vaan subjektin vaihtuessa se on syytä toistaa eikä heittäytyä klausflamingiksi.

Siis: "Lauerma oli vastaväittäjänä Tikkasen väitellessä" olisi ollut lähes samalla kirjoittamisen vaivalla täysin yksiselitteinen. Nillitysmode: Off
Ei ole täysin yksiselitteinen. Tuohon jää se mahdollisuus, että Lauerma on toki ollut vastaväittäjänä Tikkasen väitellessä (siis samaan aikaan), mutta jonkun muun väittelijän vastaväittäjänä. Siksi pitäisi ilmaista, että "Tikkasen vastaväittäjänä".
NaaliaÄssä
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Joulu 19, 2022 12:02 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja NaaliaÄssä »

Seportaasi- Enemmän kuin lääkäri. Olispa kiva nähdä tämä dokkari.
Mikisu
Martin Riggs
Viestit: 644
Liittynyt: Ti Syys 24, 2013 9:24 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Mikisu »

Mitenköhän Bobi on dokumentin päätähdeksi päätynyt? Onko kunnianhimoinen, aikoinaan kotikoulua pitänyt opettajaäippä vinkannut jollekin tutulle, että minun poikani olisi hyvä aihe, vai onko nuoriherra itse tarjonnut itseään? Vai onko ollut niin kertakaikkisen hurmaava persoona sinänsä, että dokumentin tekijä on itse hänet äkännyt?

Sinänsä asialla ei liene merkitystä. Miten laaja mielentilatutkimus on? Tutkitaanko siellä tällaisiakin vanhoja asioita? Kaipa ainakin lapsuudenperheen dynamiikkaa on tarkasteltava. Eihän vanhempien puheisiin voi suorilta luottaa, nekin voivat olla värittyneitä.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2443
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Carelin kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 9:01 pm
VastarannanKiiski kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 7:23 pm
Carelin kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 4:43 pm Mikäli tämä herra olisi pahasti pershäiriöinen, niin tuskin olisi psykiatri.
Miten päädyit moiseen johtopäätökseen?
Eivät nämä sulje toisiaan pois. Eriasteisesti persoonallisuushäiriöisiä on työelämässä paljon. Tietyille aloille heitä suorastaan kasaantuu. Tutkimuksissa on huomattu että psykopaatteja on enemmän kirurgeissa, johtotehtävissä ja politiikassa.
Monet kyseisistä häiriöistä, vaikkapa narsismi, eväti sillä tavoin vaikuta henkilön toimintakykyyn, etteikö hän selviäisi opinnoista ja etenisi urallaan.. narsistiset piirteet itse asiassa jopa auttavat siinä.
Osa yrityksissä on ryhtynyt tekemään työnhakijoille testejä, jotta välttyisivät narsistin palkkaamisesta. Sellainen henkilö sotkee aika pian työilmapiirin ja heikentää tuottavuutta. Monenkaan alan opinnoissa sen sijaan mitään seulontaa ei ole. Eikös se Muuramen pedofiili/insesti-isäkin ollut vapautumisen jälkeen opiskelemassa sosiologiaa? Hänkin voi hyvinkin onnistua luikertelemaan töihin jonnekin, jossa on lasten kanssa tekemisissä, kun on nimensäkin vaihtanut. Eipä kai haluamansa alan opiekelemista voi kovin helposti kukaan estää.
No ei kai kukaan sitä estä, mutta tuskin pershäiriöistä kiinnostaa empaattinen työ, jota psykiatrin työ on. Narsistiset ihmiset ovat ihan muilla aloilla. Työn kautta olen tavannut kymmeniä psykiatreja ja ovat kyllä todella empaattisia olleet. Kirurgit ovatkin sitten yleensä päinvastaisia. Ei psykiatri pärjää työssään jos on empatiakyvytön. Se on ihan mahdotonta.
Terapiasuhde vaatii onnistuakseen empatiakykyä, mutta useimmiten sitä antaa psykologi tai psykoterapeutti. Psykiatrian on lääkäri ja lähinnä diagnosoi ja määrää lääkityksen ja seuraa sen vaikuttavuutta.
Mulle ei kaiken ilmitulleen tiedon valossa ole tästä Tikkasesta tullut kovinkaan empaattista kuvaa.. vaimon raato pulkassa rupattelee naapurille mukavia, eikä siinäkään kohtaa ole havaittavissa harhaisuutta tai sekavuutta tai psykoottisuutta.

Todnäk tyyppi on narsujen tapaan nyt masentunut ja itsetuhoinen, koska HÄNEN elämänsä ja uransa on pilalla ja syyllinen tähän on vaimonperkele, joka sitä tai tätä ja yllytti hänet tahallaan kimppuunsa ja tapatti itsensä.

Ex-vaimo ei viisaasti kommentoi mitään, koska tietää mihin tyyppi kykenee, eikä halua tätä kimppuunsa minkäänlaisiin kostotoimiin. Ehkä hän on lukenut ohjeet "kuinka pääsen eroon narsistista" ja toimii omalta kannaltaan järkevimmällä tavalla. Yhteiset lapsetkin ovat vielä alaikäisiä ja niiden kautta kiusaaminen vankilastakin on mahdollista.
Viimeksi muokannut VastarannanKiiski, Ti Joulu 20, 2022 11:49 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Utelo
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: To Loka 30, 2014 12:09 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Utelo »

Mactar kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 11:24 pm
Kyllä, silmä varmasti harjaantuu kokemuksen ja työskentelyn kautta jolloin vapaa-ajallakin on helppoa huomata jos ihmisen persoonassa on jotain häikkää. Vahvoja arvauksia diagnoosista voi heittää, en yhtään epäile etteikö tuttusi sitä osaa ja on varmasti oikeassakin ollut. Mutta tarkkaa diagnosointia ei kyllä voi tehdä ammattilainenkaan ilman laajempia tutkimuksia, johon kuuluu mm. lapsuuden ja erilaisten kehitysvaiheiden kartoitus.
Ei tuttu mitään tarkkoja diagnooseja tee, mutta voi todeta esim. että "vaikuttaa perspaatilta" ja voi esim. antaa ennustuksia siitä, miten jonkun parisuhteessa tulee käymään. Kun ennustukset on mennyt riittävän hyvin kohdalleen omien ja muiden yhteisten tuttujen kohdalla, niin olen oppinut luottamaan hänen arvostelukykyynsä.

Tikkasen tapaus on siinä mielessä erilainen kuin jonkun potentiaalinen seurustelukumppani tai bisnespartneri, että tuttuni on tuntenut miehen pidemmältä ajalta, nähnyt eri yhteyksissä ja tietää Tikkasesta asioita, joita ei ole tullut vielä missään esiin. Ei tuttuni tee nytkään tarkkaa diagnoosia Tikkasesta eikä pysty sanomaan että olisiko Tikkanen ollut tekoa tehdessä psykoosissa ja jos on, niin mikä psykoosin on laukaissut.

Mutta kun tuttuni sanoo, ettei Tikkanen pysty manipuloimaan ja huijaamaan oikeuspsykiatrisia tutkimuksia tekevää tiimiä, niin uskon, että hän on tässä täysin oikeassa. Samoin uskon häntä, kun hän sanoo, ettei kyseessä ole mikään criminal mastermind tai mestarimanipuloija, jolla olisi jokin huikean hieno masterplan. Tiedän itsekin esimerkkejä Bobin käytöksestä, jotka todistavat tuttuni analyysin puolesta, mutta en voi jakaa niitä tässä (tai muuallakaan), koska joku aikalainen voisi tunnistaa niistä tuttuni tai minut.

Itseäni toisaalta tympii, toisaalta kiehtoo se, että niin moni taho eri ketjuissa ja foorumeissa haluaa nostaa Tikkasen jalustalle ja uskoa hänen mieluummin olevan huikea nero-psykopaatti, joka pystyy vedättämään ketä tahansa, kuin säälittävä mielenterveysongelmainen luuseri, joka sekopäissään tappoi vaimonsa.
Rinse
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ma Syys 21, 2020 12:21 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Rinse »

Kun nyt Lauermastakin tässä ketjussa on ollut puhetta ja kun nyt moni sattaa olla ihan kujalla, miten nyt joku lääkärismies voi vaimonsa tappaa tai autolla tahallaan ajaa mereen niin heille suosittelen että etsivät YouTubesta Lauerman luennon nimellä Valkokauluspsykopaatit. Tämä avaa vähän asioita.
Ja huom: Vaikka en tarkoita että RoopeBob olisi psykopaatti niin kaikki psykopaatitkaan eivät ole väkivaltaisia. Kaikenlaisia häiriöitä ja mielen vakavia jakaantumisia /hajoamisia on ihan joka ammatissa. Tätä kun suuri osa kansasta ei usko. Ja kun ei usko niin katsotaan läpi sormien ja toiminta mahdollistetaan edelleen.
Calabash
Jack Bauer
Viestit: 960
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 2:54 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Calabash »

Inehmo kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 10:59 pm
Calabash kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 10:51 pm Tohtorisetä sahailee akkansa ja valmistautuu ruumiin hävittämiseen. Vieläkö tällaista tutkitaan tappona?
Ei ollut paloittelumurha. Tieto poliisilta Ilta-Sanomien mukaan.
Ok.

Ukkoa ei ole vieläkään kuultu. Kollegat suojaavat hyvin. Jos peli menee niin, että syyntakeettomuus on varma ja sitten tapahtuu ihmeparaneminen, on ovelaa peliä.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2443
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

NaaliaÄssä kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 11:29 pm Seportaasi- Enemmän kuin lääkäri. Olispa kiva nähdä tämä dokkari.
Niin olisi. Sitä ei taida YLE areenastakaan löytyä.
Falsetti kuulostaa kyllä karulta..
Millainen Bobin puheääni mahtaa olla..
Melkoinen tohtori siellä nyt pötköttelee potilaspuolella Aurorassa. :D
Viimeksi muokannut VastarannanKiiski, Ti Joulu 20, 2022 11:58 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Micoz
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: Ti Syys 28, 2021 3:10 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Micoz »

HBL kertoo että epäilty siirretään Turun vankilaan.

https://www.hbl.fi/artikel/693007cc-a54 ... 30ace08bec

"Mannen, som jobbat som psykiater och är doktor i medicin, misstänks på sannolika skäl för dråp och förflyttas till Åbo fängelse där han kommer att ha mycket begränsad kontakt med omvärlden."
Avatar
Teresa Banks
Sofia Karppi
Viestit: 403
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 7:08 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Teresa Banks »

Terra kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 10:33 pm Lauerma ollut vastaväittäjänä tohtoriksi väitellessään. Että sokeita kait ovat olleet nuo huippuammattilaisetkin. Vaarallista jos kollegiaalisuus teettää sitä, että ei nosteta esille havaintoja ihmisestä. Vasta näiden murheellisten ja peruuttamattomien tapahtumien jälkeen uskotaan sitten vaikkapa esmes ex-vaimojen sanoja, kun tätä ennen yleensä kait menee niin, että syyllisetään se toinen osapuoli epäempaattisena ja kostonhaluisena.

Jos opponoit väitöskirjaa, et tutki väittelijän psyykeä siinä. Eli siis Lauermaa (esim.) ei nyt voi tässä kohtaa millään tavalla sokeaksi olettaa. Fokus on ollut väitöskirjassa, ei sen tekijän mielenterveydessä.
The king is gone but he's not forgotten
Is this the story of Johnny Rotten?
Harmaasusi
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Pe Marras 17, 2017 11:50 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Harmaasusi »

Utelo kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 11:48 pm Itseäni toisaalta tympii, toisaalta kiehtoo se, että niin moni taho eri ketjuissa ja foorumeissa haluaa nostaa Tikkasen jalustalle ja uskoa hänen mieluummin olevan huikea nero-psykopaatti, joka pystyy vedättämään ketä tahansa, kuin säälittävä mielenterveysongelmainen luuseri, joka sekopäissään tappoi vaimonsa.
Luulen että tämä johtuu siitä, että ihmiset haluavat lähtökohtaisesti tuntea luottamusta psykiatrian ja psyyken alan ammattilaisiin noin yleensä. Luottamuksen syntymiseen liittyy usein tunne siitä, että voi arvostaa toista. Ihminen haluaa voida arvostaa niitä, joiden hoitoon joutuu antautumaan.
njfshlö
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 3:09 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja njfshlö »

B€st kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 10:44 pm
njfshlö kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 10:36 pm
B€st kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 9:23 pm

Ei ole välttämättä ollut tekemättä töitä. Mies on jonkin sortin postdoc-tutkija ja uusimmat artikkelit tulleet ulos 2019, joten kenties tutkinut nyt jotain syyskauden.
Täällähän on jo moneen kertaan kerrottu, että ollut saikulla koko syksyn.
Mistä tiedät, että on ollut saikulla? Sanottu, että ei ole ollut vastaanottoja viime kuukausina. Terveystalon lääkärit ovat yrittäjiä, jotka ilmoittavat sinne, koska ottavat potilaita vastaan. Aivan sama käytäntö melkein kaikilla silmälääkäreillä Suomessa. Se ei tule esille, mikä henkilön työ- tai terveystilanne on silloin, kun hän ei ota vastaan potilaita.
Hänen potilaanaan Terveystalossa olleet ovat kertoneet jääneen saikulle ja siksi tapaamiset siirretty toiselle psykiatrille. Toki tämä vain netissä kerrottua.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2443
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Teresa Banks kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 12:00 am
Terra kirjoitti: Ti Joulu 20, 2022 10:33 pm Lauerma ollut vastaväittäjänä tohtoriksi väitellessään. Että sokeita kait ovat olleet nuo huippuammattilaisetkin. Vaarallista jos kollegiaalisuus teettää sitä, että ei nosteta esille havaintoja ihmisestä. Vasta näiden murheellisten ja peruuttamattomien tapahtumien jälkeen uskotaan sitten vaikkapa esmes ex-vaimojen sanoja, kun tätä ennen yleensä kait menee niin, että syyllisetään se toinen osapuoli epäempaattisena ja kostonhaluisena.

Jos opponoit väitöskirjaa, et tutki väittelijän psyykeä siinä. Eli siis Lauermaa (esim.) ei nyt voi tässä kohtaa millään tavalla sokeaksi olettaa. Fokus on ollut väitöskirjassa, ei sen tekijän mielenterveydessä.
Toisekseen persoonallisuushäiriö tai psyykkinen sairaus on yksityinen terveystieto, ei rikos. Ei niitä voi tai kannata kommentoida tai on pian syytteessä kunnianloukkauksesta tai yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.
Nythän tässä vasta on tapahtunut vakavampi rikos.

Harmi, ettei uhri häpeän tai muun syyn takia hakenut apua. Lähisuhdeväkivaltaa henkistä tai fyysistä on varmasti ollut jo tätä ennen ja niissä tapauksissa ulkopuolista apua tarvitaan ongelmien hoitamisessa tai eron turvalliseen toteuttamiseen.
Profiloija75

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Profiloija75 »

Aiemmin pohdittu koiraa, missä ollut tekoaikaan.

Olen hmmärtänyt, että uhri emäntä. Onko ollut tekoaikaan tyttörellään (teini) tai muualla hoidossa. Koirankin käytöksestä käy ilmi monenlaisia asioita, onko ehkä joutunut psykiatrin asetuttua taloksi muuttamaan koira pois..Koirat vaistoavat herkästi. Jos vaikka lähisuhdeväkivaltaa ollut. Puolustanut varmasti emäntäänsä. Toki koiriakin hullut alistavat.

Onhan naapuritkin varmasti huomanneet koiraulkoilutusrutiinit ja säännölliset ajat ko. perheessä. Ja näin jälkikäteen varmaan huomioita asiaan tekevätkin. Llisiko kaverit perjantaina kyselleet kaupunginosassa kierrelleen uhrin kuvan kanssa myös tästäkin syystä, jos oli tuttu näky koiran kanssa. Koiraihmiset ovat tuttuja keskenään.

Jos koira on ollut tekosikaan asunnossa, veikkaan, että epäillyllä on sen kälkeen ollut myös koiraongelma.

Kivasti alkanut piirtymään hyvin häikäilemätön, krooninen valehtelija epäillystä. Saattaa olla lääkinnyt itseään myös siviilissä kaikenmoisilla, jotta voisin kuvitella, että melkoiset vieroitusoireet olleet kiinniottohetkestä hänellä.

Ajatukset läheisissä, voimia.
Jarmomurha
Frank Drebin
Viestit: 392
Liittynyt: Ke Maalis 04, 2020 9:42 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Jarmomurha »

Aiemmin kirjoitin, että kaverista piirtyy jo lapsesta saakka kuva hlöstä, joka haluaa olla esillä.
Iltalehden juttu vahvisti tätä näkemystä. Siitä kuitenkin välittyi myös sellainen mielikuva, ettei menestyminen ollut vain hänen oma päähänpinttymänsä, vaan ajatusta menestymisestä myytiin hänelle vanhempien toimesta jo pienestä saakka.
Kohta, jossa todetaan opettajaäidin pitäneen kotikoulua kesän ajan, jonka jälkeen motivaatio koulua kohtaan löytyi, kuulostaa korvaani hieman kylmältä ja kovalta toiminnalta. Vähän niin kuin kesäloma olisi lapselta peruttu, että oppii ottamaan koulun tosissaan. Tämä toki voi olla aivan väärä mielikuva.
Se kuitenkin näyttää olevan faktaa, että menestymistä on tuossa perheessä arvostettu ja paljon, onhan epäillyn siskokin varsin menestynyt omassa elämässään, ainakin siis näin ulospäin näyttää siltä. Tässähän ei sinänsä ole mitään vikaa, paitsi silloin, jos pää ei kestä.

Ehkäpä tuolta lapsuudesta kaikki on lopulta lähtöisin.
Vastaa Viestiin