Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
kiipelikissa
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 12:17 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja kiipelikissa »

Sergio Leone kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 9:50 pm Sellaista olen kuullut että lääkärit tarvitsevat joskus droppia jaksaakseen yövuorot. En tiedä miten hyvin saavat lääkkeitä itselleen jos haluavat.
Mitäköhän droppia se mahdollisesti olisi, jos viittaat johonkin lailliseen? Veikkaan että ainoat lailliset lääkkeet, joilla tarvittavaa lisäenergiaa voi saada, on adhd:n hoidossa käytettävät psykostimulantit. Näiden määräämistä kontrolloidaan käsittääkseni tiukasti, koska ne luokitellaan huumausaineiksi. Heppuhan on myös jonkinmoinen adhd-spessu, että mahdollisuus hänellä on ollut noita lääkkeitä määrätä, ja tietysti niin on tehnytkin onkin, mutta onko sitten itselleenkin..
-Totuus4455-
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ke Joulu 21, 2022 7:14 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja -Totuus4455- »

Kävin kuuntelemassa Roope Tikkasen spotify listaa (jos on hänen) niin aika darkkia musiikkia herran listalla. Joskus seurustellut narsistin kanssa niin huomasin silloin että hänen musiikkilista oli kuin suoraan päiväkirjaa olis lukenut. Tällä herralla aika samantyyppistä musiikkia listalla.
Sergio Leone
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Pe Marras 11, 2022 10:10 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Sergio Leone »

Lääkärit voivat määrätä itselleen mitä droppia haluavat. Jos lähtee lapasesta niin sitten menee oikeudet katkolle tuumii Valvira.
Saimaanorppa
Neuvoja-Jack
Viestit: 510
Liittynyt: To Tammi 14, 2021 11:13 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Saimaanorppa »

Miekömuka kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 10:10 pm
pikseliseli kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 10:04 pm
GameOver kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 9:59 pm

Vahinkohan tuo ei ole. Todennäköisesti vaimo etupenkillä kääntänyt rattia matalampaan satama-altaaseen paniikissa, kun on tajunnut, ettei mies jarruta ja jatkaa vaan matkaa kohti merta.
Kommentoitte videota josta mereen putoamista ei näy. Auto oli pysähdyksissä, nokka kohti satama-allasta, noin 10 sekuntia, ennen kuin ampaisi suoraan veteen.
Näkyy siinä putoaminen ja juuri näin, oli pysähdyksissä 10s. Miksei ajanut suoraan jos tarkoitus ajaa veteen, tuossa tarkoituksella veteen ajossa ole oikein järkeä kun helpompi olisi ollut ajaa suoraan sinne ilman pysähtelyä ja siihen oli täydet mahdollisuudet.
No tuolla ny järkee taida olla muutenkaan kun miettii lauantaiaamun hommia :mrgreen:
kiipelikissa
Jack Taylor
Viestit: 15
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 12:17 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja kiipelikissa »

ruusumaa kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 10:09 pm
tuuli kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 9:56 pm
ässähai kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 9:53 pm
Ei valvota yhtään mitenkään.

Lääkäri voi ihan rauhassa ilman minkäänlaista valvontaa pahoinpidellä lääkityksellä jopa parinkymmenen vuoden ajan esimerkiksi psykoterapiapotilaitaan (tiedossani tapauksia yhden käden sormilla laskettava luku).
Nykyisin ymmärtääkseni valvotaan. Ainakin mulle lääkäri monesti sanonut, että heidän respoja valvotaan.
Totta helvetissä niitä valvotaan!

Sitä tuolla edellisellä sivulla yritin tolkuttaa.
Reseptejä kirjoitellaan niin paljon, että tuskinpa kovin laajamittaista systemaattista valvontaa tehdään? Ehkä pistokoemaisesti? Ja tietenkin silloin, jos on perusteltu syy epäillä, että lääkäri on toiminut väärin reseptejä kirjoittaessaan. Jotkut lääkkeet, esim. psykostimulantit (+muut PKV-lääkkeet), ovat tarkemman syynin alla mm. väärinkäyttöpotentiaalinsa vuoksi.
Avatar
Mc Mafia
Olivia Benson
Viestit: 715
Liittynyt: Pe Marras 25, 2022 11:46 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Mc Mafia »

Asia on juuri niin kuin kiipelikissa lopussa kirjoittaa. Näitä tarkemmin valvotaan vain kannabis- ja opoidirespoja. Ensimmäistä en ymmärrä lainkaan.
Viimeksi muokannut Mc Mafia, Ke Joulu 21, 2022 10:58 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Best,
Mäk

You gotta be—”
Profiloija75

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Profiloija75 »

On kyllä mielessä suuret empatiat uhrin läheisiä kohtaan. Varmasti käyvät läpi olisivatko mitään voineet asiassa ennakoivasti tehdä, jotta tilanne ei lopputulokseltaan olisi ollut tämä. Miettiä sitä, mitä hirveyksiä läheinen kokenut ja onko teko ollut pitkäkestoista. Nöytyyttävää, järkyttävää. Ja tuo, miten äitiä, äitipuolta, ex-puolisoa vielä kuljeteltu ja siirrelty teon jälkeen. Olisi ansainnut kultaa. On tilanne kyllä heille ihan järkyttävä.

Onneksi edes tässä vaiheessa epäilty tekijä on hengissä, toivottavasti ymmärretään pitää asia niin. Pääsee kuin koira veräjästä, jos ei seuraamusta. Sitä on läheisten enää vaikea hyväksyä kaiken jälkeen. Monelle läheiselle asian käsittely itsellä kedtää niin kauan, kun on lainvoimainen tuomio. Vuosikausia voi olla tämä tilanne. Ja ihan hirveää heille. Voimia.
Murhasta Tuli Totta
Poliisikoira Rex
Viestit: 276
Liittynyt: Ke Loka 17, 2018 2:33 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Murhasta Tuli Totta »

Fakta on se, että tiettyyn pisteeseen asti opiaatteja, adhd-lääkkeitä, bentsoja jne voi lääkäri kirjoittaa itselleen ja käyttää, ilman että tulee seurauksia. He, joilla luvat menee, reseptinkirjoitus ja lääkeaineiden käyttö onkin ollut jo niin massiivista, että siitä ei selittelemällä selviä. Lähtee luvat. Olisiko Tikkanen alkanut lähennellä tätä pistettä? Lisäksi parisuhteessa haasteita, uusperheissä on aina haasteita, työkyky oli mitä oli...Epätoivoinen ja epätasapainoinen mies. Jos pershäiriöinen vielä, on saattanut alkaa sattua ja tapahtua näitä isompia "häsläämisiä"; auton koeajo mereen perhe ja koira kyydissä, pitkää saikkua, vaimo hengiltä...
Hagrid
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Joulu 21, 2022 12:14 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Hagrid »

Jos mattomies teki murhan, niin näin se olisi voitu käsikirjoittaa:

1. Motiivi. Tässä tapauksessa se ei olisi ollut raha. Sen sijaan vaimo olisi saanut tietoonsa jotakin erityisen raskauttavaa ammatinharjoittamisen ja/tai rikosoikeudellisen vastuun kannalta.

2. Jos epäilty olisi ollut mielisairas, niin hän ei olisi rikosoikeudellisessa vastuussa. Tämä tutkitaan huolellisesti, eikä kaikkea voisi jättää ymmärrystä vailla olemisen varaan.

3. Sen takia odotettavissa voisi olla tämä: kuolemansyy saattaisi jäädä epäselväksi oikeuslääketieteellisessä kuolemansyyn selvityksessä tai olisi viitteitä jopa luonnolliseen kuolemaan. Se olisi erittäin ongelmallista oikeusprosessin kannalta. Epäilty voisi samalla kertoa puukottaneen uhrinsa ja yrittäneensä hävittää ruumiin sen jälkeen. Toisaalta faktojen valossa olisi selvää, ettei mitään puukotusta tapahtunut. Miten tässä voitaisiin edetä syytteen osalta? Käytännössä ei mitenkään, jos ei olisi vahvoja todisteita suunnitelmallisesta teosta ja siitä, ettei tekijä ollut mielisairas.

4. Jos tekijä ei olisi enää mielisairas prosessin jälkeen eli vointi olisi jo korjaantunut, niin häntä ei voisi asettaa myöskään vastentahtoiseen hoitoon. Pysyvä eläke voisi olla yhteiskunnan lopullinen ratkaisu.

Edellä esitetty hahmotelma on fiktiivinen, mutta perustuu julkisuudessa esitettyihin tietoihin. Näin murhasta voisi selvitä.
Premis
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ke Joulu 21, 2022 10:38 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Premis »

Utelo kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 9:46 pm
Kremeri kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 9:14 pm
Utelo kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 8:41 pm
Miksi uskon hänen maksaneen itselleen palkkaa? Koska silloin kun firman ainoa omistaja laskuttaa työstään, hänen pitää maksaa itselleen riittävästi verotettavaa palkkaa (eikä pelkkää osinkoa) tai verottaja epäilee veronkierrosta.
Tämä nyt on niin täyttä paskaa, etten ole ennen kuullutkaan. Kyllä sitä palkkaa nostetaan firmasta ulos ihan vain sen takia, että se on verotehokkaampaa tiettyyn pisteeseen saakka. Mitä helvetin veronkiertoa se olisi jättää palkka maksamatta ja nostaa tulot osinkona? 🤣
Joo, veronkierto oli väärä termi. Vuoteen 2021 asti oli mahdollista minimoida palkan eläkemaksujen ja muiden sivukulujen kustannukset maksamalla työpanososinkoja palkan sijaan. En ole mikään "verosuunnittelu"-ekspertti, mutta on jäänyt mieleen, että tosiasiallisen palkan maksaminen osinkoina oli aiheuttanut ongelmia eräässä firmassa ja siksi piti alkaa maksaa enemmän palkkaa ja vähemmän osinkoa. Muistelin, että tähän liittyi verottaja, mutta saattoihan se olla jokin muukin viranomainen. 🤷🏼‍♀️

1.1.2021 alkaen tällainen kikkailu ei enää onnistu, koska "Eläkelakeja ja muita sosiaalivakuutusmaksuja koskevia lakeja muutettiin vuoden 2021 alusta siten, että työpanokseen perustuvaa osinkoa pidetään jatkossa aina palkkana, josta maksetaan kaikki lakisääteiset sosiaalivakuutusmaksut. Työpanososinko on saajalleen kokonaisuudessaan veronalaista ansiotuloa eikä jakamista ansio- tai pääomatuloon tehdä – osakaan työpanososingosta ei kuulu huojennetun osinkoverotuksen piiriin."

https://tuokko.fi/tyopanokseen-perustuv ... nnittelua/

Nyt sinä Utelo sekoitat omistamiseen ja työpanokseen perustuvan osingon. RoopeBobi toimi lääkärinä Terveystalossa. RoopeBobin firma Psychiatry Solution Oy laskutti RoopwBobin tekemästä duunista terveystaloa. Tästä syntyi siis firmalle tuloa. Kuntästä vähennetään kulut, jää jäljelle jaettavaa osinkoa.

Osinkoa voidaan jakaa joko omistukseen tai työpanokseen perustuen. Jälkimmäisessä ei osingonsaajan tarvitse välttämättä olla osakkeiden omistaja. Ja tällaista henkilöä tuo sinun kertomasi koskee. Ei suinkaan läheskään kaikkia.

Omistajuuteen perustuvaa osinkoa voidaan listaamattomassa osakeyhtiössä jakaa kevyesti verotettuna 8 % matemaattisesta arvosta, joka on hyvin karkeasti varat - velat.

Tällaisesta osingosta (150000 euroon saakka) 75 % on verotonta ja 25% verotetaan 30 % verokannalla. Helpolla päässälaskulla saadaan osinkotulojen veroksi 7,5% eikä näistä makseta mitään sivukuluja.

Eiköhän RoopeBobi ole ottanut firmastaan omistajuuteen perustuvia osinkoja.
MikaK
Theo Kojak
Viestit: 1115
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja MikaK »

Auton hallintalaitteet yllättivät. Aha. Totta kai uudessa autossa näin voi käydä ja todennäköisesti käykin kun ensimmäistä kertaa on uudessa ohjaamossa. Mutta kysymys on kuinka moni suorittaa koeajon koko perheenä ja koiran kanssa satama-altaan vieressä? Perheen kanssa vielä ymmärtää mutta ei kai nyt tuota paikkaa voi valita. Eihän siinä saa autosta eikä suorituskyvystä minkäänlaista käsitystä. Ja tutussakin autossa voi kaasu hirttää kiinni tai tulla muu tekninen vika ei silloin kannata meren ääressä ajella huvikseen.
Sergio Leone
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Pe Marras 11, 2022 10:10 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Sergio Leone »

Eihän se kovin kaukaa ole haettua että psykiatrian erikoislääkäri alkaa napsimaan lääkkeitä jos oma kuuppa alkaa heijaamaan. Saattaa olla että annoskokokin siinä kasvaa ylärajalle ja vähän ylikin kun kukaan ei ole valvomassa. Mutta tutkinnassa selviää jos tällaista on ollut kuvioissa.
Avatar
tuuli
Sofia Karppi
Viestit: 449
Liittynyt: Pe Tammi 28, 2011 1:54 am
Paikkakunta: Pori

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja tuuli »

Siis voiko oikeasti lääkäri nykypäivänä kirjoittaa itselleen omat lääkkensä ja sitten hakea ne kelakortin kanssa apteekista? Kuulostaa vähän hämärältä.

Ja ennen toki olikin niitä lääkäreitä, jotka määräsi aivan mitä potilas vain halusi. Ja nykyisinkin jostain vastaavista kuulee, mutta harvinaisia ja vain joidenkin tiedossa. Toista oli vanhoina "hyvinä" aikoina, kun isänikin kävi lääkärissä ja hoitaja tuli ilmoittamaan, että on vastaanotto vähän myöhässä, kun tohtorin pitää nyt hetki huilata.. :D
sissiluutnantti
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Su Joulu 18, 2022 6:25 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja sissiluutnantti »

Utelo kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 9:16 am
sissiluutnantti kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 3:51 am Samat sanat. Suurin rangaistus nytkin lienee se, että on useita aiemmilta työpaikoilta Hyksistä, Lapinlahdesta ja Hesperiasta tuttuja hoitajia, psykologeja, sos. tt:ä, lääkäreitä ym. kollegoita nyt häntä hoitamassa ja tutkimassa.
Tikkanen on lähetetty jo Turkuun — tuttuni arvio on, että ainakin osin siksi, ettei tutut hoida ja tutki.
Kuulin jo viime yönä sen Turkuun menon. Selvähän se, että Turkulaisissa on vähemmän tuttuja ja parempi outojen tehdä mielentila jääviys- ja transferenssiongelmien takia.
padlock
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ma Syys 02, 2013 8:52 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja padlock »

Mc Mafia kirjoitti: Ke Joulu 21, 2022 12:39 pm

No niin, sinä sen sanoit. Kyseessä ei silloin ole "mielisairaus' vaan biologinen eli fyysinen sairaus. Ei kukaan ole yrittämässä parantaa katkennutta jalkaa puhumalla.

Olen tietoinen siitä että skitsofreniaa sairastaville syötetään Venlafaksiinia, joka lisää dopamiinin määrää aivokuoressa. Tämä on hieman ristiriidassa juttujesi kanssa.

Vaikutustapa

Venlafaksiini kuuluu selektiivisiin noradrenaliinin ja serotoniinin takaisinoton estäjiin. Se lisää näiden välittäjäaineiden määrää ja vaikutuksia siten, että masentuneen mieliala kohoaa tai paniikki ja ahdistuneisuus lievittyy. 
Jokaisella on oikeus olla yhtä mieltä minun kanssani. - Madonna
Vastaa Viestiin