Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
Nice shirt
Adrian Monk
Viestit: 2540
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

Jos häiriötä tappamiseen ei olisi tullut, olisiko postinjakaja ylitapettu. Silloin olisi henkilökohtainen motiivi ja viite siihen, että tunsivat jollainlailla toisensa.

Mutta kyllä tästä hyvä tulee. Annetaan poliisin hapuilla tällä strategialla.
Viimeksi muokannut Nice shirt, To Tammi 05, 2023 7:32 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kohti uusia kohuja!
Ansaittu Alzheimer
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: To Syys 16, 2021 6:23 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Ansaittu Alzheimer »

URSA kirjoitti: To Tammi 05, 2023 7:15 pm
poliisikoiran pentu kirjoitti: To Tammi 05, 2023 6:55 pm Hesari:
Miehellä oli verta pään alueella, takissa ja kengissä, Tyynelä kertoo.
--
Illasta alkoi kuitenkin paljastua muita tietoja. Mies oli ollut entisen tyttöystävänsä ja tämän nykyisen poikaystävän luona, jossa oli tullut riitaa. Tyynelän mukaan hänet oli poistettu asunnosta voimakeinoin.

Miehen puheet postinjakajasta olivat totta, mutta ne eivät liittyneet henkirikoksen uhriin. Mies oli tavannut toisen postinkantajan, joka oli päästänyt hänet entisen kumppaninsa asuinrappuun.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009310283.html
Aika rajusti on epäilty1 poistettu ex-tyttöystävän ja uuden poikaystävän asunnosta. Olisiko kaksikko lähtenyt sen jälkeen etsimään raivoissaan postinkantajaa, joka oli päästänyt ei-toivotun vieraan rappukäytävään...ja sitten törmänneet väärään postinkantajaan, pienikokoiseen naiseen.
Mietin samaa. Exän nyksämies on ollut ainakin raivona, kun on pahoinpidellyt ensimmäisen epäillyn. Epäilty tuskin edes muistaa, vaikka olisi kertonut siellä päässeensä rappuun postinjakajan päästämänä. Sitten jos ensimmäinen epäilty on vielä murtautunut ajoneuvoon (nykyisen miehen autoonko?) siinä olisi ollut nyksälle yksi syy raivostua lisää, ja hän on saattanut lähteä jahtaamaan epäiltyä, joka on ehtinyt livahtaa taksiin, ja jatkanut matkaansa sinne missä sitten löysi toisen postinjakajan ja päätti kostaa tälle portaikkoon päästämisen. Exä sitten on tietysti tarjonnut alibin ellei jopa ollut mukana. Milläs todistat heidän olleen jossakin muualla, mikäli he väittävät olleensa kotona nukkumassa loppuyön kolmiodraaman väsyttäminä? Mikäli murha olikin jostakin raivostumisen seurausta, tämä olisi poliisille selvitettävä asia.

Ilmeisesti myös oikea murhaaja on ollut paetessaan todennäköisesti veren peitossa, jos ensimmäinen epäilty oli kerran päästä varpaisiin veriroiskeissa ja näytti siksi murhaajalta. Vai onko oikealla murhaajalla ollut sellaiset tummat vaatteet, ettei veri ole erottunut ja se on imeytynyt vaatteisiin? Mikäli oikea murhaaja on ollut yhtä veressä, alan kallistua sille kannalle ettei hänellä olekaan ollut pitkää pakomatkaa. Kenties hän on vain juossut takaisin viereiseen kaupunginosaan. Poliisin kannattaisi kuulustella exää uudelleen ja tarkemmin.
Ääni tälle skenaariolle.
Myrskylintu
Sofia Karppi
Viestit: 405
Liittynyt: Su Huhti 12, 2009 12:56 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Myrskylintu »

Tuota tuota, jos tämä toinen postinjakaja päästi ykkösepäillyn rappuun - eli oli ystävällinen hänelle - niin miksi ykkösepäilty tämän jälkeen soittaa häkeen ja höpisee jotakin postinjakajasta? Ykkösepäilty oli saanut pahasti turpaansa exänsä mieheltä, ja päätti siitä syystä soittaa ilmeisesti häkeen, mutta miksi hän höpisi postinjakajasta? Siis postinjakajasta, joka oli ollut hänelle ystävällinen ja päästänyt rappuun? Hän ei ole voinut paeta ketään rappuun, koska hänhän sai nekkuunsa sisällä asunnossa, eikö niin? Miksi hän höpisi häkeen postinjakajasta? Jos joku postinjakaja oli hänet laskenut sisään rappuun - ei siis minkään uhan alla - niin miksi tilittää tästä jakajasta häkeen? Hän tarkoitti jotakin toista postinjakajaa. Tätä murhattua. Ykkösepäilty ei ollut tekijä - kuten alibi todistaa - mutta hän oli silti hyvin huolissaan ja paniikissa häkeen silti jostakin postinjakajasta. Hmm. Hän ei siis ollut tekijä, mutta tiesi mitä oli tapahtunut.
URSA
James Bond (David Niven)
Viestit: 11493
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ykkösepäilty on ajatellut olleensa pahoinpitelyn takia rikoksen kohteena ja postinjakajan voivan todistaa hänen menneen asuntoon?
Avatar
Skloddi
Michael Knight
Viestit: 4478
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Myrskylintu kirjoitti: To Tammi 05, 2023 7:33 pm Tuota tuota, jos tämä toinen postinjakaja päästi ykkösepäillyn rappuun - eli oli ystävällinen hänelle - niin miksi ykkösepäilty tämän jälkeen soittaa häkeen ja höpisee jotakin postinjakajasta? Ykkösepäilty oli saanut pahasti turpaansa exänsä mieheltä, ja päätti siitä syystä soittaa ilmeisesti häkeen, mutta miksi hän höpisi postinjakajasta? Siis postinjakajasta, joka oli ollut hänelle ystävällinen ja päästänyt rappuun? Hän ei ole voinut paeta ketään rappuun, koska hänhän sai nekkuunsa sisällä asunnossa, eikö niin? Miksi hän höpisi häkeen postinjakajasta? Jos joku postinjakaja oli hänet laskenut sisään rappuun - ei siis minkään uhan alla - niin miksi tilittää tästä jakajasta häkeen? Hän tarkoitti jotakin toista postinjakajaa. Tätä murhattua. Ykkösepäilty ei ollut tekijä - kuten alibi todistaa - mutta hän oli silti hyvin huolissaan ja paniikissa häkeen silti jostakin postinjakajasta. Hmm. Hän ei siis ollut tekijä, mutta tiesi mitä oli tapahtunut.
Ehkä ykkösepäilty oli niin aineissa, ettei muistanut yöltä kuin hämäriä muistikuvia. Muisti ehkä kohdanneensa postinjakajan jossain, ja katsoi sitten verisiä vaatteitaan. Jos postinjakajan pahoinpitelystä olisi uutisoitu jo yöllä, hän kenties olisi voinut soittaa häkeen, että en kai se minä ollut, mutta muistaakseni asiasta uutisoitiin vasta aamulla, kun ykkösepäilty oli jo kiinni.

Päihteissä jengi ei vaan tajua edes omia tekemisiään ja saattaa vainoissaan tai muutenkin kuvitella myös hyvin monenlaisia, mutta on kyllä kerrassaan niin outo sattuma, että melkein tulee fiilis, että poliisi laskee jostain syystä nyt vahvaa luikuria.

Onko häkenauhat tietopyynnöllä medialle julkisia, vaikkei rikosta enää epäiltäisikään? Olisi kiinnostava kuulla ko. puhelu

Edit: yllä mainittu halu tehdä rikosilmoitus pahoinpitelystä on myös hyvin mahdollinen motiivi häkepuhelulle.
Viimeksi muokannut Skloddi, To Tammi 05, 2023 8:09 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Avatar
Miss Holmes #1
Javier Pena
Viestit: 1808
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 3:23 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Miss Holmes #1 »

:lol:
Mitä enemmän tulee tietoa, sitä hämmentävämmäksi tämä menee.

Mä jotenkin uskon, että Epäilty1 on ollut kohtuu raivona jouduttuaan ulos exänsä luota.
Sekaisin ja raivona.
Siihen ei jotenkin sovi se, että soittaisi häkeen purkaakseen raivoaan.

Enemmän uskon siihen, että ex ja hänen nyx on raivonnut ”tappavansa sen postelijoonin”. Ja tämän Epäilty1 on ehkä kuullut ulkona vahingossa ja siksi piiloutunut autoon.
Ja nähnyt kuinka ex&hänen nyx lähtee etsimään postinjakajaa.

Ensin ajatellut heidän olevan todella tosissaan, mutta puhuessaan häkeen epäröinyt ja selittänyt sekavia.

Mitään todisteita ei ole, joten nyt on julkistettu faktaa ja ’ex & nyx’ -kaksikko on tarkassa seurannassa/ kuuntelussa, jotta syytteelle saataisiin edes jotain pohjaa.
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa,
joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa,
mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."
Abraham Lincoln (12.2.1809 – 15.4.1865)
Nice shirt
Adrian Monk
Viestit: 2540
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

Mtv uutisissa poliisin mukaan postinjakajaan kohdistettu silmitöntä väkivaltaa. Jo siis ennen kuin teko keskeytynyt. Eli jäljelle jää pari vaihtoehtoa; henkilökohtaista tai sitten taas joku idiootti, jolla halu tappaa raa'asti sattumanvarainen henkilö.

"Väkivalta oli poliisin arvion mukaan silmitöntä,"

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... ja/8606384

Eikös olettamuksena yleensä ole, että ylitappamisessa henkilöt tuntevat toisensa (ei aina).

Tuli se mieleen, että kun tämä yksi partio lähti hakemaan tätä epäilty1, niin kai heti mentiin sentään muiden toimesta itse tekopaikalle jälkiä etsimään. Siis, että oliko tekopaikka pitkään eristämättä.
Viimeksi muokannut Nice shirt, To Tammi 05, 2023 8:45 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Kohti uusia kohuja!
LeaSommer
Neuvoja-Jack
Viestit: 536
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:26 am

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja LeaSommer »

Kooste epäily1 illan tapahtumista:

Epäilty 1 tapaa ulkopuolisen postinjakajan, joka päästää hänet entisen tyttöystävänsä asunnon rappuun. Asunto sijaitsee mahdollisesti n. 1 km säteellä Myyrmäentie 6:sta. Postinjakaja ei tiettävästi koe väkivaltaa ja häntä on puhutettu. (Voisiko asunto olla Louhelassa? ”Silminnäkijän mukaan kyseessä on todennäköisesti 170-180 cm pituinen mies (murhaaja), jonka nähtiin liikkuvan Louhelan suuntaan”)

Epäilty1 menee lähellä Myyrmäkeä entisen tyttöystävän ja hänen nyxän asuntoon. Tulee riitaa. Mies saa verta vuotavia haavoja tässä yhteydessä? Mies poistetaan voimakeinoin asunnosta.

3:30-3:38 Postinjakaja kokee raakaa väkivaltaa Myyrmäentie 6:ssa

3:35 Epälty tallentuu muualla (ei Myyrmäessä) valvontakamerakuvaan.

n. klo 3:45-3:50 Hätäkeskus saa hieman ennen klo 4 puhelun. Mies on tunkeutunut ajoneuvoon ja pyysi häkeä lähettämään paikalle poliisipartion. Puhelua ei ole soitettu Myyrmäestä, mutta lähistöltä. ”Teknisesti on mahdollista, että hän olisi noin kymmenessä minuutissa ehdityt surmapaikalta osoitteeseen, josta puhelu tuli”. (osoite on siis maksimissaan n. 1 km päässä Myyrmäentie 6:sta), mutta ei sijaitse siis Myyrmäessä.

n. klo 3:50-3:55 Poliisi lähtee tarkistamaan tilannetta, koska lähellä (10 min kävely/juoksumatkan päässä?) on tapahtunut väkivallanteko.

n. klo 3:55-4:10 Epälty1 poistuu autoonmurtautumispaikalta ja lähtee etsimään taksia. Vai soittaako taksin? Ajaa taksilla kohti kotia Pikku-Huopalahteen. (välimatka n. 9 km, matka-aika autolla n. 10 min).

n. klo 4:00 Partio saapuu autoonmurtautumispaikalle.

n. klo 4:10 Partio lähtee Pikku-Huopalahteen.

n. klo 4:20 Partio saapuu Pikku-Huopalahteen

n. klo 4:25 Epäilty1 saapuu kotiinsa Pikku-Huopalahteen taksilla hetki poliisipartion jälkeen. Miksi muuten Epäilty1:n matka taksilla kotiin kestää kauemmin kuin poliisiauton matka samaa reittiä? Vai kestikö hänellä hieman pidempään saada taksi?

n. 5:30 Poliisi pidättää ”vain pari tuntia väkivaltarikoksen jälkeen” epälty1:n

Poliisin puhutus:
- Mies kertoo väkivallasta ja postinjakajasta
- Mies on pukeutunut tummiin vaatteisiin
- Mies kertoo, että hänen omasta mielestään hän myös sopii tuntomerkkeihin, eikä hän osaa itsekään kertoa, onko tehnyt jotain vai ei.
- Miehellä on verta pään alueella, takissa ja kengissä. Myöhemmin selviää, että veri on miehen omaa.

Epäilty1 vapautetaan vajaan viikon jälkeen. Alkuun poliisi tiedotti, että poliisi selvittää edelleen, mikä hänen osuutensa asiassa on. Poliisin tämänhetkinen tieto on, että häntä ei enää epäillä rikoksesta.

Pakkohan sen ratkaisun on olla tässä kuviossa. Pakko. Mustasukkainen ja piripäinen exän nyksä angsteissaan mukiloi väärän postinjakajan? Häkepuhelu johtuu siitä, että a) epälty1 menee autoon karkuun exän nyksää peloissaan b) eksän nyksä uhkaa tappaa postinjakajan, koska postinjakaja päästi epälty1:n rappukäytävään c) epälty1 pelottaa ja kolottaa, koska on mukiloitu ja haluaa soittaa häkeen. Tai jotain.

Voisiko poliisin ulostulo johtua siitä, että halutaan painetta exään ja exän nyksään ja kuten joku jo mainitsikin, he olisivat kuuntelussa?
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2441
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Tuossa maikkarin jutussa mainitaan epäillyn 1 tallentuneen murhahetkellä valvontakameran muualla. Aika vahvat todisteet siis hänen syyttömyydelleen.
Veri kamppeissakin on hänen omaansa, ei surmatun postinjakaja.

Hän on voinut soittaa häneen itseensä kohdistuneen pahoinpitelyn takia ja halunnut exänsä nyxän kimppuun ne poliisit. Kyllästynyt venttaamaan ja häipynyt taksilla.
Häkeen soittelua esiintyy myös aiheetta kännipäissään ja varmaan on vaikeaa saada selville milloin on todellinen hätä.
Tukevassa humalassa sattuu yhtä sun toista ja jos herää vaatteet veressä ja kuulee uutisista lähistöllä sattuneesta henkirikoksesta ja muistikuvat illasta ovat hataria, voi hetken olla aika kuumottava olo.
Avatar
Pmäki37
Remington Steele
Viestit: 221
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2020 12:03 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Pmäki37 »

LeaSommer kirjoitti: To Tammi 05, 2023 8:41 pm

n. klo 3:55-4:10 Epälty1 poistuu autoonmurtautumispaikalta ja lähtee etsimään taksia. Vai soittaako taksin? Ajaa taksilla kohti kotia Pikku-Huopalahteen. (välimatka n. 9 km, matka-aika autolla n. 10 min).

n. klo 4:00 Partio saapuu autoonmurtautumispaikalle.

n. klo 4:10 Partio lähtee Pikku-Huopalahteen.

n. klo 4:20 Partio saapuu Pikku-Huopalahteen

n. klo 4:25 Epäilty1 saapuu kotiinsa Pikku-Huopalahteen taksilla hetki poliisipartion jälkeen. Miksi muuten Epäilty1:n matka taksilla kotiin kestää kauemmin kuin poliisiauton matka samaa reittiä? Vai kestikö hänellä hieman pidempään saada taksi?


Poliisi voi ajaa vähän ripeämmin kun taksi.
Those who don't know history are destined to repeat it.
Nice shirt
Adrian Monk
Viestit: 2540
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

No eiks tämä nyksä joudu nyt joka tapauksesta epäilty1 pahoinpitelystä toimien kohteeksi?
Kohti uusia kohuja!
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2441
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Nice shirt kirjoitti: To Tammi 05, 2023 8:53 pm No eiks tämä nyksä joudu nyt joka tapauksesta epäilty1 pahoinpitelystä toimien kohteeksi?
Näin luulisi. Miten rajusti herrat sitten ovat otelleet ja mikä on ollut nyxän kunto sen jälkeen? Ehkä sekä epäilty 1, että hänen exänsä nyxä saattavat molemmat saada pahoinpitelysyytteen. Tämä tietty ei kuulu enää tähän ketjuun.

Miksei juopunut pahoinpidelty olisi puhunut postinjakajasta? Onhan se ihan luonnollista, kun hän on kuvaillut tapahtumien kulkua päihtyneenä..( eri) postinjakaja päästi hänet rappuun, kun hän halusi kännissä mennä selvittelemään asioita exänsä ja tämän nyxän kanssa. Jankkaaminen meni painiksi ja turpaanvedoksi ja kakkoseksi jäänyt ja jo aiemmin lempattu sulhaskandidaatti nakattiin kämpästä rappuun ja käskettiin hänen suksia helvettiin.
--Madonna--
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 107
Liittynyt: Ke Elo 24, 2022 4:18 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja --Madonna-- »

Entä jos menikin niin, että:

-lehden jakaja päästi epäilty1:n ex tyttökaverinsa (ja ex:n nyksän) rappukäytävään ja epäilty1 meni näiden kämppään.
-epäilty1 sai pataan ex:n ja ex:n nyksän toimesta ja poistui kämpästä
-epäilty1 murtautui autoon ja istuskelee siellä ja nuolee haavojaan
-ex:n nyksä tuleekin raivoissaan pihalle ja näkee lehden jakajan ja mättää turpaan
-epäilty1 soittaa häkeen ja päättää poistua taksilla paikalta

Ja mitä kuulusteluihin tulee, niin kuka sanoo, että epäilty1, ex ja ex.n nyksä puhuvat kaikki totta. Valvontakamera toki kertoo kuvana, mutta vain yhden henkilön osuuden.
Posh! Posh! Posh! Posh! Posh! Posh!
Posh! Posh! Posh! Posh! Posh! Posh!
Sh Ah!
Rrrrrrrrrrr!
Bah!
Kirkonmaa
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ma Marras 14, 2022 7:49 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja Kirkonmaa »

LeaSommer kirjoitti: To Tammi 05, 2023 8:41 pm Pakkohan sen ratkaisun on olla tässä kuviossa.
Kyllähän tuossa kuviossa on melkoista yhteensattumaa ja epäilyksiä herättäviä piirteitä kuten pahoinpitelyä, postinjakajia, "muistikatkoja"?, läheinen sijainti ja ajankohta...
Olen samaa mieltä, että jokin tuossa kuviossa ei täsmää. Itse uskon ja luotan kuitenkin vahvasti poliisiin tässä(kin) casessa. Vaikka täälläkin monet heitä dissaavat jo aivan lähtökohtaisesti, niin pitää muistaa, että poliisi tietävää aina enemmän kuin me kaduntallaajat. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2441
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Nuoren postinjakajanaisen murha Vantaan Myyrmäessä 17.11.2022

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

--Madonna-- kirjoitti: To Tammi 05, 2023 9:03 pm Entä jos menikin niin, että:

-lehden jakaja päästi epäilty1:n ex tyttökaverinsa (ja ex:n nyksän) rappukäytävään ja epäilty1 meni näiden kämppään.
-epäilty1 sai pataan ex:n ja ex:n nyksän toimesta ja poistui kämpästä
-epäilty1 murtautui autoon ja istuskelee siellä ja nuolee haavojaan
-ex:n nyksä tuleekin raivoissaan pihalle ja näkee lehden jakajan ja mättää turpaan
-epäilty1 soittaa häkeen ja päättää poistua taksilla paikalta

Ja mitä kuulusteluihin tulee, niin kuka sanoo, että epäilty1, ex ja ex.n nyksä puhuvat kaikki totta. Valvontakamera toki kertoo kuvana, mutta vain yhden henkilön osuuden.
Toivottavasti poliisi tosiaan tutkii exän ja nyxänkin tekemiset ja onko heidän dnata uhrissa. Postinjakajahan voisi kai olla sama vai onko tämä epäilty1 rappuun päästänyt postinjakaja tavoitettu ja jututettu, että kyseessä on 2 jakajaa?
Vastaa Viestiin