Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4561
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

TinTin kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 11:54 pm Mulla tulee tästä oletettavasti tunnistetusta uhrista vahvat Autismin kirjo fibat tai jokin muu vamma joka on tehnyt sosiaalisissa tilanteissa toimimisen niin että käyttäytyy epäsovinnaisesti. Ja vielä jos on hurahtanut uskoon niin hän on voinut olla hyvinkin jyrkkä ajatuksissaan ja sanoissaan, niin että on olemassa vain musta ja valkoinen. Ja jos on tosiaan levittänyt herran sanaa on voinut joutua suukopuun ja jopa kunnon konfliktiin esim jonkun ateistin kanssa. Sitten joku on soittanut vartijat paikalle ja huomanneet että kyseessä tuttu "hörhö" tyyppi joka täytyy laittaa kuriin. Ja lopputulos on tässä.
Uskonnollisessa lahkolaisuudessa suojattuna tai jopa valvottuna kasvaminenkin voi riittää. Onhan noita lukion käyneitä Suomessakin, jotka mm. biologian tunnilta ovat marssineet mielenosoituksellisesti julistaen ulos, kun on käsitelty evoluutiota, koska "he eivät ole polveutuneet apinoista vaan ovat herran luomia" tjsp.
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3278
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

Enää ei siis tarvitse palkata tappajaa vaan riittää että soittaa vartijat paikalle niin ne hoitaa kohteen hengiltä. Kätevää.
Knobster:
Äläs nyt sössötä. Tässäkihän äiti on kai siis näitä seonneita "persuuntuneeita" hörhöpuolueissa pyöriviä kristallihippejä. Ja tämä ilmiöhän on Persujen siittämää sekasikiötä. En tosin tiedä paljonko tämä vaikutti itse kuolemaan.
lukutoukka
Christopher Lorenzo
Viestit: 1607
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Ennen jehovan todistajat soittelivat ovikelloja. Toisinaan heille avattiin ovikin ja kuunneltiin kärsivällisesti, kun kertoivat todistustaan. Lehti saatiin kaupanpäälle. Ei siitä pahastuttu eikä siitäkään, vaikka toisinaan tulivat kauppareissulla tai muuten juttusille. Nykyään ihmiset taitavat olla niin stressaantuneita kaikkine TikTokkeineen, että täytyy vartija kutsua, jos joku tulee kertomaan omasta vakaumuksestaan. Ja vaikka joku olisi itsekseen höpöttänyt, jos ei agressiiviselta vaikuttanut, niin annettiin mennä ohi vaan. Ei siinä aina poliisia huudeltu. :D
Viimeksi muokannut lukutoukka, Ti Tammi 10, 2023 12:08 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Rousku
Theo Kojak
Viestit: 1135
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Rousku »

cherryblossom kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 11:55 pm
Rousku kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 11:50 pm
poliisikoiran pentu kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 11:37 pm Itse en usko, että uhri olisi ollut mitenkään yksinkertainen, jos on käynyt Kuninkaantien lukiota. Nykyisin keskiarvoraja siellä on 9 ja menneinä vuosinakin ihan kohtalainen.
Okei. Miltähän ajalta tuo lukion käyminen on? Mielenterveyden ongelmat toinen vaihtoehto sitten. (Omissa tutuissa ollut kaksikin kpl hyvin, jopa erinomaisesti koulussa pärjääviä tyyppejä, joille puhjennut skitsofrenia - ja kumpikin sitten sekoillut uskonnon kanssa myös. Ajoittain käytös järkevää ja ajoittain tolkutonta.)
Jos syntynyt 87 niin aloittanut lukion vuonna 2003. Ite tuli mieleen joku neurokirjolaisuus.
Aikuislukioitakin on olemassa. Ja saa sinne nuortenkin pariin mennä vähän vanhempanakin, jos kestää sitä.
NoRemorse
Remington Steele
Viestit: 237
Liittynyt: Ma Heinä 22, 2019 11:45 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja NoRemorse »

skavaböle kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 10:39 pm 100 % varmuudella puhumalla olisi tilanteen pystynyt hoitamaan.
Aika kova väite, eikä perustu mihinkään faktaan. Tietämättä tapauksen yksityiskohtia ja tuntematta uhria ja hänen käyttäytymistään, on mahdotonta sanoa olisiko tilanne ollut puhumalla hoidettavissa vai ei.
skavaböle kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 10:39 pm Jos joku voimankäyttökouluttaja väittää, että oikein meni, niin luvat pois myös häneltä. Jos voimankäyttötilanteessa kohde kuolee, niin silloin voimankäyttö on ollut liiallista. Mitään selittelyjä ja lieventäviä seikkoja ei ole.
Ei ole noin yksiselitteistä. Jos on toimittu ohjeiden mukaisesti, mutta uhri kuolee vaikkapa jonkun sairauden edesauttanana, niin silloinhan voimankäyttö ei ole ollut välttämättä liiallista.
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4561
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Attorney kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 11:55 pm Normaalin oloinen, ilmeisen syvästi uskovainen nainen. Siinä ollaan sit jännän äärellä, jos vartijat on soitettu esim. Helluntai-liikkeen esitteiden jakamisesta tai vastaavasta. Syvästi uskonnollinen ihminen ei välttämättä ota stevarien käskyä poistua kauppakeskusesta heti ihan vakavasti, koska uskoo olevansa oikealla asialla. Pian se kuullaan, mutta OK lukion käynyt syvällisesti uskonnollinen nuori nainen on aivan jotain muuta kuin sellainen nistihahmo, josta palstan stevarit on öyhöttäneet.
Ei voi tietää, ehkä hän oli piikittänyt itsensä kannabispsykoosiin ennen kuin tuli kauppakeskukseen varastelemaan liikkeistä asioita ilmeisesti pyhällä hengellä niissä käymättä, ja veitsikin oli varmasti taskussa.

Eli vakavammin, sopisi muutamien vähän pohtia, mutta eiväthän nuo pohdi vaan jatkavat vain. Ylilauta on viimeaikoina valunut varsin pahasti minfoon.
skavaböle
Nikke Knakkertton
Viestit: 186
Liittynyt: Su Syys 09, 2007 8:42 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja skavaböle »

Pirkko Ala-Hippuli kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 11:48 pm Tai huutaa jotain Raamatun asioita.

Itse vuosia sitten menin Vantaalla bussilla töihin ja bussiin nousi nuorehko nainen joka hyvin pitkin askelin ja huomiota herättävästi harppoi bussin keskiosaan ja jäi siihen seisomaan. Puhui itsekseen ja mulkoili muita matkustajia oudosti. Ennen Jumboa oli jäämässä pois ja bussin hiljentäessä nainen yhtäkkiä heristi nyrkkiä ja huusi kovaa " Jeesus on vangittu."
Tämän jälkeen poistui bussista ja lähti harppomaan pois.

Selkeästi oli aivan omissa kuvioissaan. Että kyllä näitä löytyy
Tuo bussissa näkemäsi nuorehko nainen vaikuttaisi minusta ennemminkin olevan joku töihin menevä vartija. Olisiko ollut Securitaksen toimijoita?
sivullinenvain
Hetty Wainthropp
Viestit: 451
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2023 1:54 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja sivullinenvain »

Amatimies kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 8:46 pm Vartijaa ei voi asettaa vastaamaan yleisestä järjestyksestä. Kauppakeskus voi tehdä sopimuksen vartioinnista omaisuutta koskien mutta tässä tilanteessa ei ilmeisesti ollut kyse omaisuuden suojaamisesta vaan järjestyksen, joten ei, vartija ei voi suorittaa poistoa. Isossa omenassa oli ainakin ennen erikseen kauppakeskuksella sopimus järjestyksenvalvonnasta ja liikkeillä erikseen vartijoinnista. Kaksi eri sopimusta, kahdet eri oikeudet ja toiminta-alueet.
Iso-Omenassa on toki sekä järjestyksenvalvojia että vartijoita. Mutta korjasin virheellistä käsitystä, että vartijat eivät voisi lainkaan poistaa henkilöitä kauppakeskuksen yleisistä sisätiloista. Kyllä voivat. Ketjussa oli pidempiaikainen väärinymmärrys, että vartijan poisto-oikeus lakkaisi sisäkäytävälle, jonka koin aiheelliseksi korjata. Se sitten täyttyykö vartijalla olevat poistamisen edellytykset muuten on avoimempi näyttöasia, kuten tuossa muutama nimimerkki on ihan asiallisesti pallotellut.

Toisaalta tässä tapauksessa poliisi on ilmeisesti kertonut tilanteessa olleen sekä järjestyksenvalvojia että vartijoita, joten on tosiaan vieläkin todennäköisempää, että poisto-oikeus sisäkäytävältä on kyllä ollut olemassa tässä tapauksessa. (Mikä ei tietenkään oikeuta tekemään poistamista väärin, enkä sellaista puolustelekaan.)
hlgovista
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 11:26 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja hlgovista »

Pureva puheenjohtaja kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 11:47 pm
hlgovista kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 11:39 pm Ei pidä hyökätä ihmisen kimppuun jos ei pysty myös sitä hoivapuolta hoitamaan. Vartijat keskittyi siihen painiin, sen 6 tunnin kurssin perusteella, muuta osaamista ei sitten ollutkaan.
Vai hyökätä ihmisen kimppuun.

Onko nyt jotain kunnon lähdettä etteivät olisi yrittäneet lähteä hoitamaan kun mennyt tajuttomaksi? Silminnäkijöiden epäluotettavat sanomiset ei ole luotettava lähde.

Yksi surkea sattumus vielä kaiken muun päälle ettei elvytys tuottanut tulosta. Surkeiden sattumusten sarja.
Se elvytys on oikeastaan jo sivuseikka, siinä oli jo raato kyseessä.

Sitä elossaoloa (mahdollista tajuttomuutta) pitää tarkkailla koko vapaudenriiston ajan. Nyt se on unohtunut, tai kysestä vastuuta ei ole koskaan ymmärretty.

Siinä mtv:n video pätkässä kurssin pitäjä toteaa, että käännetään kylkiasentoon, jotta voidaan tarkkailla kasvojen väriä ja hengitystä.

Myös yhdessä mtv:n videossa OTT dosentti toteaa, että ainakin 6 minuuttia pidettiin kiinni raajoista liikkumatonta ihmistä, siis ainakin 6 minuuttia on se aika kun ollut mahdollisesti tajuton. Pitkä aika. Toivotaan että valtionhotellia tulee reilusti.
uusitma
Hetty Wainthropp
Viestit: 462
Liittynyt: La Joulu 29, 2012 12:27 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja uusitma »

Rousku kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 11:15 pm
Pureva puheenjohtaja kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 10:49 pm Tää vartijoiden ruotiminen ja solvaaminen täällä on aivan älytöntä. Mitä ilmeisemmin ovat tilanteen ampuneet yli, mutta eivät voineet olettaa että perus maahanviennissä ja kiinnipidossa näin kävisi.
Eikö se pitäisi aina ymmärtää ja muistaa, että kaikki ei ole mitään perusterveitä nuoria? Ja tosiaan jos pidetään ihmistä maassa niin seurailla sen elintoimintoja. Eikö se ole ihan perus juttu sekin?
Meni entistä pahemmaksi vartijoiden kannalta, jos uhri ei ole muuta tehnyt, kuin uskoaan levittänyt. Se tuskin on kiellettyä, eikä se ole mikään kiinnioton peruste. Onhan meillä sananvapaus.
uutisointi
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 90
Liittynyt: Pe Maalis 14, 2008 12:52 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja uutisointi »

Vartioiden öyhötus loppui kun selvisi että uhri olikin lukiossa ollut siisti kristitty. Oli soittanut suutaan ja sitten kaadettu, raudoitettu päällä oltu ja kuoli.

Vartojat ei tajunnut että kuoli. Hidasjärkistä? Onko tämä yhteydessä poikien huonoon koulumenestyksen. Koulussa ei saisi olla kieliä, jne ainostaan pojille sopivaa moottorin päristystä, pelejä, väkivaltaurheilua.
Mbu
Harjunpää
Viestit: 300
Liittynyt: Su Elo 02, 2020 3:35 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Mbu »

Terra kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 10:22 pm
Mbu kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 9:59 pm
Pumpulissa kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 9:55 pm Vaikuttaa, että eli hieman omalaatuista elämää mikä tekee tästä vielä ikävämmän. Kiinnostaisi tietää, millä tavoin tää on häiriköinyt niin pahasti, että pitänyt tappaa😭
Ei tarvitse häiriköidä pahasti, riittää että häiriköi edes vähän niin saa poistumiskehotuksen.
Tuskin kukaan myöskään on tarkoituksella tappanut, eli ei varmaan "pitänyt tappaa".
Mutta täyttyykö lain yksityisistä turvallisuuspalveluista15 § ja 16 § perusteet. Tuskin.
Niin puhuin poistumisKEHOTUKSESTA. Myös minä voin kehottaa yksityishenkilönä poistumaan tilanteesta. Toki kenenkään ei tarvitse minua kuunnella, mutta en myöskään ole kenenkään valtuutettuna jakelemassa kehotuksiani toisin kuin vartijat joiden työnkuvaan se kuuluu.
Rousku
Theo Kojak
Viestit: 1135
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Rousku »

NeitiEtsivätär kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 11:56 pm Hänellä on aika vahvasti uskonto ja tämä miehen ja naisen välinen avioliitto esillä facessa.
Voisiko mahdollisessa häirinnässä olla kyse seksuaaliseen vähemmistöön kohdistetusta "käännyttämisestä" tai "syntisyydestä."
Tuli sama mahdollisuus mieleen. Joku homopariskunta siellä erotessaan muiskauttanut pusun, niin lähtenyt toisen perään saarnaamaan.

Mutta en tietenkään väitä, että se häiriköinti jotain omaan uskoon liittyvää on ollut. Joku psykoosi vaikka kanssa varteenotettava vaihtoehto.
Bisser
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: To Kesä 18, 2020 11:59 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Bisser »

MissMaapl kirjoitti: Ma Tammi 09, 2023 11:03 pm Mitä tämä menehtynyt nainen huusikaan siinä videolla? Ei tainnut olla mitään kuusikuisesta sittenkään.
Sanoo selkeesti "mul on kuuskuutonen".
Mbu
Harjunpää
Viestit: 300
Liittynyt: Su Elo 02, 2020 3:35 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Mbu »

uusitma kirjoitti: Ti Tammi 10, 2023 12:05 am Meni entistä pahemmaksi vartijoiden kannalta, jos uhri ei ole muuta tehnyt, kuin uskoaan levittänyt. Se tuskin on kiellettyä, eikä se ole mikään kiinnioton peruste. Onhan meillä sananvapaus.
Kyllä rakennuksen omistava taho saa kieltää uskonnon tuputtamisen ja harjoittamisen omissa tiloissaan.
Se on muiden asiakkaiden häirintää.
Samoin kuin politikoinnin saa kieltää.

Muutenhan jokainen taho olisi joka ikinen päivä tuputtamassa omaa asiaan siellä missä ihmiset liikkuu, kauppakeskuksissa.
Vastaa Viestiin