Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Pellehermanni
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Ke Helmi 23, 2022 9:32 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Pellehermanni »

Elvytyksen onnistumisen kannalta tärkeintä on sen aloittaminen välittömästi, kun potilas menee elottomaksi. Aikuista painellaan eka 30 krt, puhalletaan 2 krt jne. Deffakin olisi ollut käytössä nähtävästi (videon perusteella), mutta se ei hyödytä enää jos potilas on ollut elottomana yli 3 min (ihan max. 5 min). Tuon 8 min videon perusteella ei se sivullinen lähihoitajakaan (?) ollut ihan kartalla elvytyksestä, siinä se nainen puhalteli kyllä ainakin 4-5 krt peräkkäin. Ainoastaan lapsen elvytys aloitetaan 5 puhalluksella ja jatketaan sitten samassa rytmissä kuin aikuisenkin kanssa eli 30:2 (pienen lapsen elvytysrytmi voi olla myös 15:2). Mutta aikuista elvytettäessä aloitetaan tosiaan painelulla ja rytmi koko ajan sen 30:2.

Mutta summa summarum, vihkoon meni pahasti jo siinä, että vartijat eivät tarkkailleet uhrin vitaaleja millään tavalla ja vaikka elvytys olisi ollut kuinka oikeaoppista tahansa, niin se aloitettiin todennäköisesti aivan liian myöhään.
Avatar
piisfuli
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Kesä 23, 2021 11:16 am
Paikkakunta: åbo

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja piisfuli »

Oliko se Levis -kauppakeissi edes totta, sekin peräisin jostain Naistenhuoneelta ilmeisesti..
Emme tiedä, mitä on tapahtunut. Mutta en näe tämän liittyvän mihinkään muuhun kuin siihen, että mies - poika menetti toivonsa. Tämä ei ollut kosto eikä terrorismia.
Rakasti.
Gfh
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: Su Helmi 28, 2021 9:56 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Gfh »

Cherryblossom -jep veli kielsi raskauden ja kertoi että soittelevat, mutta voiko veli 100%:lla varmuudella tietää raskaudesta jos eivät ole ihan hiljan fyysisesti tavanneet? Ei välttämättä. Erikoistahan se olisi jos uhri olisi salaa yksin raskaana mutta ei se mahdotonta ole, kun oli uskovainen yksinäinen lapsirakas nainen.
Perza80
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: To Helmi 18, 2021 5:34 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Perza80 »

Lahden putkaväkivalta: Poliisi tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0473 ... ff8188ce83

Miten nää kaks keissiä vertautuis keskenäön?

Tuotu esiin uutisen otsikko linkin takaa. Jostain syystä kirjoittaja ei osannut sitä itse tehdä
-NILS-
Jarmosankari
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2023 8:33 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Jarmosankari »

janita kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 9:39 pm Mä uskon, että nainen on ollut jollain tavalla erityinen esim. autismin kirjolla. Meillä asuu autisti (teini) ja hän usein puhuu outoja ja toisinaan häritsee ventovieraita. Hän vasn ei kulje vielä ilman aikuisia ja hänellä on aina siksi joku joka menee tarvittaessa estämään tilanteet ja selittämään käytöstään. Päällepäin etityisyys ei näy millään tavalla. Vain käytös on hetkittäin poikkeavaa, sosiaalisia taitoja ei ole ja kykenee hyvin rajallisiin keskusteluihin ja stressaantuessaan ei mihinkään muuhun kuin hokemaan jotakin. Tuntuu että tuolle meillä asuvalle olisi etenkin isompana voinut käydä noin. Käytöstään niin usein väärintulkitaan vieraiden ihmisten toimesta. Tämä on ihan autisti-autisti eikä vain kirjolainen. Älykkyys täysin normaali, Tuon naisen elämä oli niin itsenäistä, että jos hänellä tällaista etityisyyttä, niin ei yhtä vaikeaa kuin meillä asuvalla. Mutta uskon noiden läheisten ja napurien haastattelujen perusteella että oli jollain tapaa erityisaikuinen, mutta vartijat eivät olleet tunnistaneet (ja minusta se ei olekaan mitenkään helppoa ainakaan autismin kirjolaisten kanssa, kun mikään ei näy päällepäin ja käytöstä voidaan luulla päihteistä johtuvaksi jne).
Niin tässä on käsitteinä vähän sotkua. Nepsyhenkilöhän noista kuvauksista tulee mieleen. Lievät oireet, jotka näyttäytyvät normaalisti ehkä kummallisena toimintana ja sosiaalisissa tilanteissa kömpelönä ja osaamattomana käytöksenä.

Ne oireet esim. autismin kirjon tapauksissa voivat vaihdella kovin paljon mutta se ei tosiaan tarkoita, että lukiossa pärjäisi. Moni nepsyoireinenkin on väitellyt tohtoriksi.

Nepsyhenkilön oireista ja häiriöstä riippuen käytös "ahdistettuna" tai "vahvasti stressaantuneena" saattaa olla myös kovin normaalista poikkeavaa. Ja asiat mutä he kokevat stressaavana voivat myös olla monelle neurotyypilliselle täysin arkisia asioita. Joskin kai sitä neurotyypillisetkin vähän kummasti reagoivat jos omasta mielestään täysin ilman perustetta joku vartija/järkkäri tulee puhuttelemaan edes vähän syyttävästi tai tiukan sävyisesti.
Attorney
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: Su Tammi 08, 2023 2:45 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Attorney »

Alkonost kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 9:35 pm
Sissi kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 6:01 pm Pistää ihan helvetisti vihaksi koko ajan enemmän mitä enemmän kauppakeskus, turvafirma, alan kouluttajat ja kaikki keiden intresseissä on tehdä tästä koko tapahtumasta uhrista syyllinen, tai ainakin niin, että kauppakeskus ja sen kauppiaat eivät ole millään tavalla osallisena tai syyllisenä tapahtumaan. Kaivakaa esiin, ottakaa selvää. Älkää uskoko. Miettikää miksi turvafirman johtajan lausunnot on muuttuneet.
Uhri oli kehitysvammainen nainen ja monestakin terveydellisestä syystä hyvin hauras ja heikko ottamaan vastaan sitä kohtelua ja iskuja jotka sai.
Tätä ei kerrota, jollei omaiset tai muut läheiset avaa suutaan. Ketään ei tietysti saisi kohdella niinkuin häntä kohdeltiin mutta kun kyseessä on vielä normiakin heikommassa asemassa oleva henkilö fyysisesti, psyykkisesti ja älyllisesti niin jonkun pitää avata suunsa. Kysykää veljeltä ja seurakunnalta, kysykää niiltä jotka nyt vaikenevat. Kysykää, katsokaa miten asia koitetaan valkopestä.
Kehitysvammainen, kiltti, herttainen nainen kuoli kauppakeskuksessa vartijoiden toimien seurauksena.
Kysykää ja ottakaa selvää mitä tapahtui ja miksi. :?:
Spekulointia: Tästä Sissin viestin tummennetusta kohdasta voi tehdä sen johtopäätöksen, että hänen mukaansa myös kauppakeskuksen intresseissä voisi olla tehdä uhrista syyllinen. Joku täällä jo ehdottikin, että joku kauppakeskuksen pikkupomoista olisi soittanu vartijat koska uhri on ollut ns. julistamassa sanaa kauppakeskuksessa. Voisikohan olla perää.
Ihan mahdollista. Omenan omistava Citycon on pörssifirma. Con on englanniksi huijaus, joka aina itseäni hymyilyttää tossa yhteysessä. Silleen surkea sellainen, että pörssikurssi laahannut pitkään jo korkeasuhdanteessa ja laskusuhdanteessa noita menee usein nurin. Periaatteessa osta lyhyeksi ja myy pitkäksi muotoinen klassinen kusetus rahoitusmielessä, joskin koko kiinteistösektori on sitä. Sit kun ei muu enää auta, niin noi firmat myy ristiin rastiin toisilleen kiinteistöjä ja ylöskirjaa "luovutusvoitot". Jos joku niiden pikkupomo on soittanut stevarit paikalle, niin nehän reppanat sit ylisuorittaa. Citycon kun maksaa niiden palvelut ja sitä kautta epäsuorasti myös palkan. Eiköhän joku Cityconin PR ämmä vähintäänkin lue tämänkin. Terkkuja sinne, IHQ firma teillä. Teillä on varmaan kriisiryhmät ja joku PR firma vuorokauden ympäri miettinyt, että miten varmistetaan, ettei tämä yhdisty Cityconiin, koska raha. En sijoittais penniäkään, mut teidän onneksi ns. tyhmää rahaa riittää tässä maissa erityisesti eläkefirmoissa.
Viimeksi muokannut Attorney, Ke Tammi 11, 2023 10:06 pm. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
uusitma
Hetty Wainthropp
Viestit: 462
Liittynyt: La Joulu 29, 2012 12:27 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja uusitma »

Kitarisa kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 9:18 pm
--Madonna-- kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 8:42 pm
Kitarisa kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 8:32 pm
Ja näkee asiakseen etsiä vartijan käsiinsä, kun ei omat munat riitä sanomaan et ei kiinnosta tai voitko mennä muualle tjsp.
Tai vaikka pyytää uskonnollisten julistusten lopettamista, ei mitään tapahdu, vaan lähdetään seuraamaan ja jatketaan julistusta isoon ääneen.
Joo ja sähissyt ja sylkenyt perään, yrittänyt raapia ja huutanut saatanaksi. Sellaiseksihan kaikki hänet tunteneet ovat häntä kuvailleet.
Vartijat halusivat käyttää tilaisuutta nöyryyttää naista. En sääli heitä nyt yhtään. Uhri valokoitui koekaniiniksi vartijoille, koska oli heidän kannaltaan turvallinen kohde. Ei noin voi tehdä ihan kenelle vaan. Joku voi lähettää sellaiset torpedot takaisinpäin, että tulee äitiä ikävä. Tälläisen vartijat on yksi syy, joka lisää jengiytymistä, kun ihmiset näkee, että pakko olla taustavoimia.
Oppenheimer
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1360
Liittynyt: To Syys 26, 2013 5:27 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Oppenheimer »

Rutisija kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 9:24 pm
hallussa on kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 9:19 pm Omalta osalta lupaan boikotoida isoa omenaa alkuun vaikka 5000€ .
Siis siirrän 5000 euron ostokset muualle.

Annan haasteen muillekkin.
Yritykset ymmärtävät rahan päälle, paitsi vartiointikioskit (pienet palkkakulut).
Ompun yritykset kun eivät vartijointiliikkeitä rekryä, joten vähän väärään osoitteeseen menee tuo boikottisi.🤔
Ei ihan noinkaan. Yritykset ovat "Ompun" vuokralaisia ja jos niiltä häippäsee liikevaihto alta, niin loppupeleissä myös "Omppu" on liemessä, liiketilat tyhjillään ja konkurssi edessä.
Avatar
ruusumaa
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5342
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

Gfh kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 9:46 pm Cherryblossom -jep veli kielsi raskauden ja kertoi että soittelevat, mutta voiko veli 100%:lla varmuudella tietää raskaudesta jos eivät ole ihan hiljan fyysisesti tavanneet? Ei välttämättä. Erikoistahan se olisi jos uhri olisi salaa yksin raskaana mutta ei se mahdotonta ole, kun oli uskovainen yksinäinen lapsirakas nainen.
Eikö tämän raskaushöpötyksen oikeesti voi jo jättää?

Erehdyin luulemaan, että se olis loppunut. Mutku ei! :roll:
Suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Joke75
Nikke Knakkertton
Viestit: 184
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2020 12:02 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Joke75 »

Ymmärrän sinänsä hyvin järjestyksenvalvojiin ja vartijoihin kohdistuvan vihan kun ensin paljastui nämä avarnin tahalliset töhöilyt. Ja ymmärrän sen vihan voimistuneen vielä lisää kun poliisi on tänään tiedottanut päästäneensä kaikki vangitut vapaaksi.

Sitä en kuitenkaan ymmärrä miksi juuri näihin Securitaksen vartijoihin osoitetaan niin paljon vihaa? Totuushan on kuitenkin se, että kaikki esitetyt väitteet, huhut, olettamukset, mutuilut ja muut vastaavat on kerta toisensa jälkeen alas. Tähän mennessä heidän toiminnastaan ei ole löytynyt mitään väärää. Se että joku kirjekurssin suorittanut kerrostalokyttääjä/kyläpoliisi/oman elämän neurokirurgi tai muu vastaava sekopää lausuu jotain muuta, ei tuota faktaa miksikään muuta.

Jos murhan ja yleisesti ottaen somen kanta on se, että vartijoilla ja järjestyksenvalvojilla pitäisi olla samanlainen osaaminen kuin ensihoidon erikoislääkärillä, niin suosittelen sitten vaatimaan sille ensihoidon erikoislääkärille myöskin se miten hankalaa potilasta hallitaan ja pidetään paikallaan jotta saadaan hoitotoimenpiteet tehtyä eikä tarvitsisi niitä "väkivaltaisia" vartijoita paikalle kutsua.

En tiedä, millaisia videoita somessa pyörii, mutta näkemäni 7-8 minuuttia pitkässä videossa toiminta on erittäin johdonmukaista ja järkevää ja juuri annetun koulutuksen mukaista. Eräskin EA-kouluttaja joskus sanoi, että jos ette tästä päivästä mitään muuta muista, niin muistakaa tämä: Älä oleta. Tarkoittaa esim juuri, että nopeesti katotaan että perkeles, eipäs tuo hengitäkkään ja sen enempää miettimättä ruvetaan samantien runnomaan kylkiluita poikki (menee aina elvytyksessä). Siinä menee ihan oikeasti tosielämässä useampi minuutti ennenkuin varsinaiseen elvytykseen päästään. Se ei mene niinkuin elokuvissa.
Huomasitte varmaan myös paikalle tulleen ilmeisesti jonkun tason terveydenhuoltoalan ammattilaisen. Hänenkin otteensa tilanteessa olivat hyvin rauhalliset ja johdonmukaiset juuri kuten pitääkin.

Ja tuo rikosnimike kuolemantuottamuksesta. Sehän on nimikkeenä tosi pahankuuloinen, mutta ihan oikeasti, juuri sinä, joka tätä tekstiä luet voit joutua epäillyksi siitä vielä tänään. Esimerkki: Tarjoudut auttamaan naapurin mummelia liukkaalla kävelytiellä. Kävelette siinä käskynkkää ja juttelette mukavia. Yhtäkkiä kuitenkin mummo kaikista varotoimenpiteistä kaatuu ja kuolee siihen paikkaan. Siinä se oli: olet epäilty kuolemantuottamuksesta jos huonosti käy.
sivullinenvain
Hetty Wainthropp
Viestit: 451
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2023 1:54 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja sivullinenvain »

piisfuli kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 9:46 pmOliko se Levis -kauppakeissi edes totta, sekin peräisin jostain Naistenhuoneelta ilmeisesti..
Ilmeisesti Levi's-kaupalla ei ole asian kanssa muuta tekemistä kuin että kiinniotto (jota oli ilmeisesti edeltänyt saattaminen ulos ja sitten kieltäytyminen lähteä) tapahtui ilmeisesti sattumalta Levi's-kaupan edessä.
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4561
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Lady Manhattan kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 9:32 pm Nyt kun koko vartijoiden ammattikunta on teilattu tyhmiksi ja alalle ajautuneiksi kun eivät muuhun kykene, niin kyllä minun nuoruudessani moni tuttu 20+ poika teki vartijanhommia esim. ennen opiskeluja tai niiden aikana. Ja ihan korkeakoulusta myöhemmin valmistuivat. Ajattelisin että tuo on tyypillinen ala hyvin monipuoliseen ainekseen: välivuoden viettäjiä, opiskelijoita, alanvaihtajia, lisätulojen hankkijoita. Ja tunnen myötätuntoa noita vartijoita kohtaan - ihan hirveään paikkaan joutuivat, varmasti yrittäessään tehdä työnsä mahdollisimman hyvin. En voi edes kuvitella tunnelmia nyt ja koko loppuelämän. Tämän enempään heillä ei ollut rahkeita, ja siinä vastuu siirtyy mielestäni myös työnantajalle ja alan yleisiin säädöksiin.
En syyllistä nyt tällä vartijoita tai järjestyksenvalvojia, ehkä vähän heidän työnantajinaan toimivia turvallisuusfirmoja ja lakeja säätäneitä poliitikkoja. Turvallisuusala on koko 2000-luvun paisunut kuin pullataikina, kun 2002 voimaan tuli uudistettu laki yksityisistä turvapalveluista. Vuonna 2000 vartijoita oli 8000, nyt yli tuplaten eli noin 17 000. Järjestyksenvalvojat siihen päälle. Tällä hetkellä noin 37 000.

Isot kansainväliset firmat ovat ostaneet vanhoja pienempiä ja sulauttaneet ne itseensä. Ilmoilla on sitäkin, että "luodaan tarvetta", että saadaan palveluja myytyä. Pörssiyhtiöt toimivat niin.

Mitä täältä ja muualta on lukenut alalla toimivien ja sitä tuntevien kommentteja, niin tämä on pahimmillaan johtanut siihen, että vartijakurssille ja vartijaksi voi käytännössä ainakin tietyillä paikkakunnilla vain kävellä, vaikka todistus olisi täynnä vitosia käytöstä myöten, ja vaikka taustalla olisi mitä rötöksiä. A-studiossa turvayritysten pamput valittivat, että edes rikosrekisteriä he eivät saa työnhakijalta tarkistaa. Huumeseula sentään saadaan kai tehdä. Hommiin ei enää päädy korkeakouluopiskelijoita vaan ihan kaikenlaisia viheltäjiä. Kertoman mukaan joillain pienemmillä paikkakunnilla jopa työkkärin määräämänä.

Kun vartijoiden ja järjestyksenvalvojien määrä on kasvanut ja vain kasvaa ilmeisesti lähes hallitsemattomasti, ja kasvu vain kasvun vuoksi tuntuu olevan yrityksille tärkeintä, niin lopputulos on tässä. On ehkä ihan paikallaan, että sisäministeriö tosiaan laittoi selvityksen työnalle, vaikkei se tämän hallituksen aikana valmistukaan.

Vuonna 2002, kun uusi laki yksityisistä turvapalveluista tuli voimaan, vastuussa oli Lipposen II -hallitus, mutta eipä tuon seurantaa tai muuta ole sittemmin muutkaan ilmesesti tehneet lainkaan. Poliisihallitus, jonka valvonnan alla turvallisuusala on, varmasti vain kiittelee. Saatiinhan aika paljon ns. paskahommia siivottua lainmyötä poliisia vaivaamasta näille turvafirmoille.

Maalikkona mietityttää sekin, että onko tuolla kaduilla ja kauppakeskuksissa nyt itseasiassa paljonkin turvallisempaa kuin vielä 20 vuotta sitten? Vai onko jollain perverssillä tavalla käynytkin itseasiassa ihan päinvastoin?

*

Ja sitten taas tästä tapauksesta, että veljen mukaan "hän kävi kauppakeskuksissa tapaamassa ihmisiä. Hän viihtyi ihmisten keskellä ja shoppailu oli lähellä sydäntä". Eli ei välttämättä ole tosiaan mitään julistusmotiivia ollut laisinkaan.

Todella toivottavaa, että valvontakameroiden tallenteista ja tämän ilmoituksen tehneen kertomuksista saadaan luotua kattava kuva, että mistä nyt ihan aikuisten oikeasti on ollut kyse.
Viimeksi muokannut Skloddi, Ke Tammi 11, 2023 10:06 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Osku
Nikke Knakkertton
Viestit: 157
Liittynyt: To Kesä 02, 2011 11:46 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Osku »

Tuolla pitkällä videolla elvytyskin näyttää "rytkyttämiseltä". Videon perusteella vaikuttaa ettei rintakehä pääse palautumaan juuri ollenkaan ja paniikin omaisesti rytkytetään menemään koko ajan tahtia kiihdyttäen. Videosta tuota on toki hiukan hankala todeta.
Mistä on peräisin, että naisella olisi ollut sylkyhuppu päässä? Käsittääkseni sitä saa käyttää ainoastaan poliisi, voin toki olla väärässä. Päivystyksessä ne nyitään aina heti potilailta pois, koska ovat iso riski hengityksen estymiselle. Sellainen päässä kun oksentaa tms. niin sen aspiroi varsin nopeasti keuhkoihin.
wstryder
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: Ma Elo 23, 2021 10:07 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja wstryder »

Twitterissä puhutaan jostain pidemmästä videosta, jossa selvästi näkyy naisen vastarinta. Onko linkkiä?
sivullinenvain
Hetty Wainthropp
Viestit: 451
Liittynyt: Ma Tammi 09, 2023 1:54 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja sivullinenvain »

Osku kirjoitti: Ke Tammi 11, 2023 9:59 pmMistä on peräisin, että naisella olisi ollut sylkyhuppu päässä?
Nähdäkseni tämä oli alkupään tulkintoja kuvista, eikä pitänyt paikkaansa.
Vastaa Viestiin