Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3382
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Kirkkonummen kolmoissurma 1990

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ti Huhti 03, 2007 2:02 pm

Uudessa Alohassa käsitellään näitä vielä selvittämättömiä henkirikoksia Härmälandiassa.

Lyhyt lainaus:

........................
Kolmoissurmaaja riehui kirveen kanssa 28. heinäkuuta 1990 Kirkkonummella. Verilöylyksi kuvatussa murhassa Veikko Rytkönen (42) ja hänen 35-vuotias vaimonsa AnneMaria Berit Andersson surmattiin vuoteeseen. Pariskunnan tytär Melanie (3kk)löydettiin hukkuneena vesisängyn pohjalta.

Perheen pää oli jäljistä pätellen taistellut surmaajan kanssa. Hajonneesta vesisängystä makuuhuoneen lattialle valunut vesi oli huuhtonut suurimman osan surmaajan jättämistä jäljistä. Surmaaja ei ollut jättänyt jälkiä muualle taloon. Poliisin johtolangat olivat vähissä. Talon läheinen metsikkö tutkittiin tarkkaan poliisikoirien ja miinaharavan avulla. Mitään ratkaisevaa ei löytynyt.

Verilöylyn motiiviksi epäiltiin kostoa, mustasukkaisuutta tai yksinkertaisesti rahaa.

Poliisi pidätti kaksi miestä perheen lähipiiristä. Todisteita miehiä vastan ei löytynyt. Urakoitsija Rytkönen taisi pelätä jotai. Hän otti usein perheensä mukaan liikematkoilleen.

--------------------

Muutamia huomioita:
- vasta nyt minulle selvisi että tekovälineenä oli kirves, muistaaksen aiemmin on puhuttu vain teräaseesta

- kosto, mustasukkaisuus tai raha.....hmmmmm no eipä tarvita olla mitään herlokki solmusia jotta voi tällaisia motiiveja esittää.[/i]

seireeni
Alibin satunnaislukija
Viestit: 126
Liittynyt: Ti Huhti 03, 2007 12:47 pm

Viesti Kirjoittaja seireeni » Ti Huhti 03, 2007 3:16 pm

Tämä tapaus on jäänyt mieleeni, vaikka olinkin tapahtuma-aikaan vähän päälle 10-vuotias. Itse asiassa jokin aika sitten mietinkin, että selvisiköhän tämä koskaan. Nähtävästi siis ei.

Lähipiiristä etsisin surmaajaa, koska moinen raakuus kirveen kanssa heiluessa viittaa tunteiden paloon, suureen vihaan, katkeruuteen, mihin vaan henkilökohtaiseen tuntemukseen. Koska johtolankoja ja teknisiä todisteita on ilmeisesti hyvin vähän, lienee yksi merkittävä tutkintalinja uhrien omaisten ja muiden sidosryhmien kuuleminen. Vuosienkin päästä joku saattaa sanoa jotain, mikä herättää uusia kysymyksiä ja ohjaa tutkintaa oikeaan suuntaan.

Aiheesta yleisesti ottaen, vaikea kuvitella miten joku pystyy elämään kaikessa rauhassa vuosikaudet syyllisenä murhaan. Ja vaikkei omatunto painaisikaan, niin eikö joka kerran kun vaikkapa tulee puhelu tuntemattomasta numerosta tai poliisi pysäyttää, iske ainakin pieni pelko, olenko jäänyt kiinni?

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3382
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ti Huhti 03, 2007 3:51 pm

seireeni kirjoitti:Aiheesta yleisesti ottaen, vaikea kuvitella miten joku pystyy elämään kaikessa rauhassa vuosikaudet syyllisenä murhaan. Ja vaikkei omatunto painaisikaan, niin eikö joka kerran kun vaikkapa tulee puhelu tuntemattomasta numerosta tai poliisi pysäyttää, iske ainakin pieni pelko, olenko jäänyt kiinni?
Mutta eihän sodassa ihmisiä tapettu vaan vihollisia... Ihmismieli "säätää" itselleen helpostikin oikeuden mitä hirvittävimpiin tekoihin. Kun joku pystyy kirveellä tekemään tollaista on vihan täytynyt olla valtava, vaihtoehtoisesti historian hämäristä löytyy näitä esimerkkejä myös huumeiden vaikutuksen alaisena olosta kun tällaista "lipsahtaa" tapahtuneeksi. Kuitenkin, jos siis viha on tarpeeksi suuri, tekijä varsin helpostikin katsoo tehtynsä oikeutetuksi ts. hänen mielestään "paha sai palkkansa".

MEG
Komisaario Köster
Viestit: 1750
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Kolmoissurma

Viesti Kirjoittaja MEG » La Huhti 07, 2007 2:42 pm

Rytkönen oli itäsuomesta lähtöisin oleva, kouluja käymätön mies, joka työllä ja yrittämisellä mutta ehkä myös häikäilemättömyydellä, oli päässyt pinnalle.
Murhakesänä 1990 hän oli muuttanut avovaimonsa ja lapsensa kanssa,
juuri valmistuneeseen Wolhsin taloonsa.
Rytkönen harjoitti; m.m. nosturivuokrausta, puunkorjuuta metsistä ja hinauspalvelua.
Monessa mukana ollut mies ehti varmaankin saada matkan varrella myös vihollisia, jotkut kokivat ehkä tulleensa väärin kohdelluiksi.

Erikoinen episodi oli n.s. " Paanasen "kirje , pari viikkoa ennen surmia Rytköselle oli toimitettu kirje, jossa häntä pyydettiin tulemaan hinausapuun keskiyöllä, Kirkkonummen Peuramaalle. Hän ei kuitenkaan tavannut ketään paikalla.
Kirje esitettiin poliisi-TV.-ssä ja Iltalehden num. 7.5-1991, käsialan tunnistusta toivoen, mutta ei koskaan e.sim. Espoon ja K-nummen "Länsiväylässä", mitä suuresti ihmettelin.

Surmien jälkeen oli pidätettynä, tämän 1966 syntyneen Rytkösen lähisukulaisen lisäksi, myös Berit Anderssonin entinen aviomies.
Kummallakaan ei ole alibia murhayön liikkumisilleen.

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3382
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Su Huhti 08, 2007 12:42 am

Muistan nyt tuon kirjeen. Kummallinen juttu kertakaikkiaan. Olisiko siinä yritetty houkutella miekkosta jo aikaisemmin ansaan?

Mielestäni tuohon aikaan etsittiin motiivia tähän juuri tuosta ns. häikäilemättömän yrittäjän mallista. Tämä teoria sitten jäi elämään enemmän ja vähemmän ainoana. Tulee hieman tuo Ulvila mieleen missä haetaan syyllistä näistä katkerista saneeratuista.

Minä en halua sormella osoitella ketään, varsinkaan kun en asioista tiedä. Kunhan nyt lehtien ja muun median tietojen pohjilta pohdiskelen. Suurin osa tämänkaltaisista rikoksista on lähipiirin tekemää. Oliko poliisilla muuta aihetta pidättää näitä lähisukulaisia kuin lähteä teorioineen tästä? Itse alibinhan puuttuminen ei kyllä todista juuta eikä jaata.

Tampereen Tyttö
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4481
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö » Su Huhti 08, 2007 11:31 pm

Velkautumisesta ja perinnöstä lehdissä puhuttiin. Surmaaja ei myöskään koskenut vauvaan, vaan tämä tosiaan hukkui vahingossa. Profiloinnissa tähän löytyi mahdollinen selitys.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
Pahuus on hirvein mielensairaus.

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3382
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » Ti Huhti 10, 2007 2:59 am

Tampereen Tyttö kirjoitti:Velkautumisesta ja perinnöstä lehdissä puhuttiin. Surmaaja ei myöskään koskenut vauvaan, vaan tämä tosiaan hukkui vahingossa. Profiloinnissa tähän löytyi mahdollinen selitys.

Siis epäillyn/epäiltyjen?

Herää kuitenkin kysymys. Jos vauva jätetään omine nokkine kun kaitsejansa on surmattu niin ei se kuitenkaan mikään vahinko ole. Eihän vauva kovin pitkään selviäisi omin päin, oli vesisänkyä tai ei. Tuskin ehti kuitenkaan ihan siinä välissä hukkua kun äitiänsä "hoideltiin". Kerrassaan karmea tapaus. Mikä saa tuollaisen vihan päälle? Muistan samankaltaisen tarinan eräästä True Detective-lehdestä. Tällöin syyllinen oli perheen poika joka oli jo pitemmän aikaa käyttänyt huumeita.

fbi beat
Alokas
Viestit: 20
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 9:54 am

kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja fbi beat » Ke Huhti 18, 2007 1:05 pm

tietääkö kukaan miltä paikkakunnalta Rytkönen oli kotoisin ja onko surmatalon kohtalo mikä tänäpäivänä?Myös talon osoite k-nummella kiinnostaa?

MEG
Komisaario Köster
Viestit: 1750
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Viesti Kirjoittaja MEG » Ke Huhti 18, 2007 5:22 pm

Murhatalo sijaitsee Wolshin kylässä puhelinluettelon kartassa 13 ruutu a1 Österbyntie 55
Taloa on myöhemmin laajennettu, nykyisestä omistajasta en tiedä.
Hatara muisto on että Rytkönen olisi ollut lähtöisin Iisalmesta.

A
Alibin satunnaislukija
Viestit: 112
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 10:59 pm

..

Viesti Kirjoittaja A » Ke Huhti 18, 2007 11:04 pm

Poliisi-tv:n raportti aiheesta muistuu mieleen lapsuudesta. Olisi mielenkiintoista nähdä se uudelleen (jos jollain on tallessa, pistäkäähän jakoon). Ohjelmassa kerrottiin muistaakseni Rytkösen saaneen kesän aikana kirjeen lisäksi myös nimettömiä puhelinsoittoja. Hämärä muistikuva on myös kaadetusta postilaatikosta.

Googletin huvikseni tuon Österbyntie 55:n, ja osoitteessa näyttäisi olevan jonkinlainen yritys nykyään.

EuroJR
Sherlock Holmes
Viestit: 3382
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR » To Huhti 19, 2007 2:38 am

Tuo jos jokin ihmetyttää. Samoja yhtymäkohtia Ulvilan tapaukseen ja/tai Punavuoren kaksoissurmaan. Uhkaussoittoja on tullut aiemmin. Mikä siinä lie ettei näistä sitten enempiä tule julkisuuteen? Mistä uhattiin? Mitä uhattiin? Mitä oli peiteltävää? Mitä poliisi oikein luulee saavansa vihjeitä kun ei anna mitään kunnollista julkisuuteen?

fbi beat
Alokas
Viestit: 20
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 9:54 am

kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja fbi beat » To Huhti 19, 2007 8:27 am

Jotenkin vaan tuoksahtaa että tekijä on kyllä aika tuttu ja samalla tuntuu et voiko olla niin vittumainen jätkä että saa noin kovat vihat päälleen.Keitähän nämä lähisukulaiset oli jotka koppiin joutu ja missä ne on nyt ja miten kävi rytkösen yrityksen?

A
Alibin satunnaislukija
Viestit: 112
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 10:59 pm

Unohtuipa mainita

Viesti Kirjoittaja A » To Huhti 19, 2007 9:01 am

Unohtuipa aiemmassa viestissä mainita, että Alibin mukaan talossa asui kaksi Anderssonin aiemmasta liitosta peräisin olevaa lasta, jotka murhien aikaan sattuivat (hmm..) olemaan isänsä luona. Asia otettiin esille yhteydessä, jossa pohdittiin miten murhaaja(t) pääsi sisälle taloon jättämättä minkäänlaisia murtojälkiä. Rytkösen kerrottiin lukitsevan tarkoin talonsa ovet ja ikkunat, mutta näitä lapsia varten pidettiin vara-avainta kynnysmaton alla, mikäli he olivat koulussa ja talonväki poissa kotoa.

MEG
Komisaario Köster
Viestit: 1750
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Viesti Kirjoittaja MEG » To Huhti 19, 2007 7:18 pm

Rytkösen v.1966 syntynyt poika oli pidätettynä, mutta vapautettiin näytön riittämättömyyteen. Pelattiin ehkä vähän bluffia Gustafsson tyyliin, toivoen tunnustusta. Dna oli löydetty murhahuoneesta-mutta ajoitus- kun sukulaisena oli vieraillut usein. Hän ei myöskään pystynyt selvittämään murhayön liikkumisiaan.

Berit A- ex avomies (eri mies kuin lasten isä) oli myös pidätettynä.

Tämä edellä mainittu Beeritin poikien yllätyksellinen yökylään lähtö, murhaa edeltävänä iltana on mielenkiintoinen sikäli, että olisiko surmia suunnitteleva ehtinyt saada siitä tiedon.

Suunnitellut, ulkopuolisen tekemät murhat ovat ylen harvinaisia ja tässäkin on joku "lähipiiriläinen" voinut vain käyttää hyväkseen, tilannetta, jossa Rytkönen on joutunut jonkin ulkopuolisen hörhön uhkailujen kohteeksi.

fbi beat
Alokas
Viestit: 20
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 9:54 am

k-nummi

Viesti Kirjoittaja fbi beat » Pe Huhti 20, 2007 2:08 pm

Selvitin vähän murhatalon nykytilannetta ja siinä tosiaan toimii eräs avoin yhtiö joka on perustettu jo -83.Mikähän on rytkösen pojan laita,mitä puuhaa ja missä,onko ainoa lapsi?Myös sen exän nykyliikkeistä ja olinpaikasta olis kiinnostusta?

Vastaa Viestiin