Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4671
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja dazu »

Tay77 kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 12:07 amMontako esim. poliisin juoppoputkaan yöksi selviämään ihmisitä on kuollut? Miksei tällaisesta nosteta meteliä; antaa vaan niiden olla?

En vaan ymmärrä tässä Omenan tapauksessa mitä olisi voitu tehdä toisin? Tai ymmärtäisin, jos meillä olisi oikeaa faktaa mitä tämä nainen oli tehnyt!
On arvuuteltu kaikkea uskonnollisen saarnaamisen ja pelkän oleilun väliltä. Kumotuissa huhuissa kävi riehumassa lastentarvike/farkkuliikkeessä.
Faktoja tässä tapauksessa lienee ainakin seuraavat: 1. nainen ei ollut väkivaltainen, 2. nainen ei fyysisesti vastustellut vartijoita, 3. nainen ei ollut päihtynyt, 4. nainen oli paniikissa ja itki vartijoiden käsittelyssä, 5. kyseessä oli ujo, miehiä pelkäävä ja kiltti, uskovainen nainen, 6. nainen oli fyysisesti sen tyyppinen, että maahanviennissä oli jo lähtökohtaisesti vakavan vammautumisen riski.
Ei tämä ollut ylipäätään sen tyyppinen kohde, johon käytetään voimakeinoja. Yleensä vartijoiden ja poliisin käsittelyssä kuolleet henkilöt ovat itse käyttäytyneet väkivaltaisesti. Poliisi ei ylipäätään käytä voimakeinoja tavallisia ihmisiä kohtaan.

Tietysti kaikenlaiset putkakuolemat ovat ongelma ja ne täytyisi myös selvittää, mutta tämä on niin kuin ihan eri levelillä tämän uhriprofiilin puolesta. Vähän sama homma, kuin oltaisiin heitetty itkevä vauva pää edellä lattiaan ja sanottu, että kaikki meni oppikirjan mukaan.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Pureva puheenjohtaja
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Ke Syys 28, 2022 8:10 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Pureva puheenjohtaja »

dazu kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 12:22 am Faktoja tässä tapauksessa lienee ainakin seuraavat: 1. nainen ei ollut väkivaltainen, 2. nainen ei fyysisesti vastustellut vartijoita, 3. nainen ei ollut päihtynyt, 4. nainen oli paniikissa ja itki vartijoiden käsittelyssä, 5. kyseessä oli ujo, miehiä pelkäävä ja kiltti, uskovainen nainen, 6. nainen oli fyysisesti sen tyyppinen, että maahanviennissä oli jo lähtökohtaisesti vakavan vammautumisen riski.
Mistä olet päätellyt näiden olevan faktoja? Olitko paikalla?
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4671
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja dazu »

Pureva puheenjohtaja kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 12:35 amMistä olet päätellyt näiden olevan faktoja? Olitko paikalla?
Videot, silminnäkijäkuvaukset ja naisen lähipiirin kertomus ja poliisin kertoma. Mielestäni nämä ovat luotettavaa materiaalia ja tukevat toisiaan.

Täysin auki jää lähinnä se, että mikä oli se tilanne, miksi järkkärit kutsuttiin paikalle ja, että mitkä olivat lähtötiedot. Eräs järjestyksenvalvojana toiminuthan oli sanonut, että hän näkee videoilta heti, että ukkojen toiminta viittaa siihen, että "nainen oli vanha tuttu", että ei tuolla tapaa muuten toimita. Itse en usko, että kyseessä oli vanha tuttu, mutta veikkaan, että lähtötilanne ja lähtötiedot ovat voineet vaikuttaa tähän toimintaan.

Jos samat ukot olisivat ottaneet vastaan minusta poliisille tehdyt perättömät ilmoitukset, niin minut oltaisiin luultavasti ammuttu heti kättelyssä.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5295
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Leviathan777 kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 12:16 amSuoritin noin vuonna 2008 vartijan peruskurssin 40h ja siihen päälle sen 80h vartijan kurssin, yhteensä siis peräti 120 tuntia koulutusta, jonka jälkeen sain viiden vuoden vartijakortin ja aloitin Securitaksella tämän haastavan ja jännittävän vartijan työn.
Ensikäden tietoa ei ole, en ole käynyt mitään koulutuksia tuolta alalta. Pari läheistä ystävää on tuosta seuraavalla vuosikymmenellä, ja pitkälti samat kokemukset. Voimankäyttöä harjoitellaan hiukan, mutta voimankäytön perusteita pitäisi sitten tankata kotona, eikä niiden perään mitään kysellä tai tentata. Luotetaan että voimankäyttö on aina hyvä ratkaisu, tai sitten siihen, että niitä perusteita olisi tankattu ihan itsekseen sieltä materiaaleista.

Lopputuloksena on helposti sellainen käsitys, että voimankäyttö olisi aina työkalupakissa ihan siitä huolimatta, että onko mitään perusteita tai ei.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
elf
Remington Steele
Viestit: 213
Liittynyt: La Tammi 14, 2023 1:16 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja elf »

Tay77 kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 12:07 am
Montako esim. poliisin juoppoputkaan yöksi selviämään ihmisitä on kuollut? Miksei tällaisesta nosteta meteliä; antaa vaan niiden olla?
Koska ne tapahtuvat poissa silmistä? Tämä tapahtui kiusallisesti yleisellä paikalla. Ei voitu taputella hiljaisuudessa kun nainen viedään lakanan alla jalat edellä kymmenien ja satojen silminnäkijöiden alla. Onhan noita poliisiväkivaltatapauksia tullut ilmi tuossakin yksi esimerkki juuri.

Oma lähisukulaisnainen sai aikoinaan sakot poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta kun puri poliisia sormeen vähän samanlaisessa tilanteessa. Hän oli myöskin äärimmäisen kiltti alistuvainen ja erittäin traumatisoitunut nainen. Koulussa kympin tyttö, ei tehnyt pahaa kärpäsellekään, eikä todellakaan aggressiivinen. Sitten elämään ilmaantui jostain helvetistä liuta paskiaisia pilaamaan kaiken. Hänestä tuli alkoholisti enkä ihmettele miksi. Sitä oli järisyttävää todistaa miten yhteiskunnan suhtautuminen muuttuu ihmiseen vain päihderiipuvuuden vuoksi. Vaikea päihdeongelma teki hänestä yhteiskunnan ja virkavallan silmissä henkilön johon on oikeus kohdistaa mielivaltaa. Kaiken häneen itseensä kohdistuneen mielivallan ja väkivallan voi aina kuitata hänen oman päihdeongelmallaan ja mielenterveyshäiriöillä. Vika on aina päihderiippuvaisessa. Oli sydäntä särkevää katsella avuttomana vierestä kun tiesi millainen lämmin, empaattinen kultasydän hän oli ihmisenä.

Tämä keissi kiinnostaa minua eritoten myös tämän vuoksi.
Höppö
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 95
Liittynyt: To Tammi 12, 2023 1:41 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Höppö »

Leviathan777 kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 12:16 am Voisin avata vartijan voimankäyttökoulutusta hieman. Suoritin noin vuonna 2008 vartijan peruskurssin 40h ja siihen päälle sen 80h vartijan kurssin, yhteensä siis peräti 120 tuntia koulutusta, jonka jälkeen sain viiden vuoden vartijakortin ja aloitin Securitaksella tämän haastavan ja jännittävän vartijan työn.

..
Itse kävin myös joskus 2009 tienoilla. Muistelen melko samaa, toki siitä on kauan. Siis että ei kerrottu miten siihen tilanteeseen tullaan että kohteeseen pitää käyttää niitä voimakeinoja. Se muistan että paljon hoettiin "käyttäytyminen luo käyttäytymistä", elo käytännössä se kai tarkoitti että provosointi saa toisen ärsyyntymään ja rauhallisella otteella saa toisen rauhoittumaan. Ja neuvo, kehoitus, käsky. En muista miten siitä askeleet voimankäyttöön. Käytiin myös sitä hätävarjelun liioittelua, miten joku oli saanut jollain pesismailalla lyömisestä ym syytteet kolmesta viimeistä iskusta kun oli katsottu että neljä ensimmäistä oli perusteltavissa ja loput kolme liikaa. Luulisi että tässä sama, maahanvienti ehkä oli vielä jonkun mielestä perusteltavissa mutta ruumiin maahan painaminen 4 miehen voimin ehkä vähän liioittelua.. Mieleen jäi myös se että tavalliseen kaduntallaajaan verrattuna vartijalla on oikeuksia, mutta esimerkiksi poliisiin verrattuna ei velvollisuuksia. Ei siis ole pakko jäädä hoitamaan vaarallista tilannetta, toisin kuin poliisin, pitää vaan hälyttää apua.

Voimankäyttöä oli myös se kaksi päivää yhteensä, pamputettiin patjoja ja näytettiin millaisella liikkeellä saa maassa makaavan vaihtamaan vatsalta selälle ja toisinpäin (siis tajuissaan, itse). Testattiin rautoja ja päästyäni niistä irti näytettiin vielä miten raudoitetaan henkillö jonka pienet kädet menee raidoista läpi..

Pari tylsää viikkoa, huono lounasruoka, vartijakortti kädessä viideksi vuodeksi. En muista että olisi kerta vuoteen tarvinnut edes sitä voimakoulutusta, vaikka tein sillä kortilla töitä kuitenkin 2-3 vuotta. En kylläkään vartijana vaan päivystäjänä, mutta sillä kortillahan olisin kai voinut hakea jonnekin ostarillekin kiertelemään, ilman mitään hajua miten ne tilanteet oikeasti hoidettaisiin. Sitten siellä olisi joku ohjaava vanhempi vartija varmaan valinnut mullekin helpon kohteen jonka kanssa vetrestää taitoja..?
Osku
Nikke Knakkertton
Viestit: 157
Liittynyt: To Kesä 02, 2011 11:46 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Osku »

Ihan mahdoton pysyä tässä ketjussa perässä, kun työpäivän aikana tulee kymmeniä viestejä lisää ja niitä lukiessa voi todeta et turhaa paskaa. Asioita, jotka on jo todettu virheellisiksi. Ois kyllä mahtavaa jos pysyttäisiin vain faktoissa ja aidosti asiaan liittyvässä spekuloinnissa. Tympeetä selata sivutolkulla täyttä paskaa.
Kylmäkkö
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: La Elo 13, 2022 11:45 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Kylmäkkö »

Yliksellä on joku julkaissut pari tuntia sitten vartijoiden nimet ikineen ja asuinpaikkakuntineen. Mene ja tiedä onko sitten faktaa, mutta jos on niin saattoi juuri kyyti käydä kylmäksi nuorille miehille kun kyläseriffit pääsee vauhtiin 😬 :?
Kansi kiinni ja kirves poikki.
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4671
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja dazu »

Höppö kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 12:50 amLuulisi että tässä sama, maahanvienti ehkä oli vielä jonkun mielestä perusteltavissa mutta ruumiin maahan painaminen 4 miehen voimin ehkä vähän liioittelua..
Mielestäni tässä kyllä tuo maahanvientikin oli kohteeseen nähden liioittelua. Oma arvioni on itseasiassa, että tämä nainen sai ne tappavat vammat jo tuossa maahanviennissä, tai välittömästi sen jälkeen.

Kylmäkkö kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 1:00 amYliksellä on joku julkaissut pari tuntia sitten vartijoiden nimet ikineen ja asuinpaikkakuntineen. Mene ja tiedä onko sitten faktaa, mutta jos on niin saattoi juuri kyyti käydä kylmäksi nuorille miehille kun kyläseriffit pääsee vauhtiin 😬 :?
En suosittele tekemään niille mitään ennen tuomioita ja ennen, kuin korvaukset on maksettu, vrt. tämä matkasellimurha, minkä seurauksena 13-vuotias tyttö jäi ilman oikeutta ja korvauksia, kun hänen raiskaajansa kuoli.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Osku
Nikke Knakkertton
Viestit: 157
Liittynyt: To Kesä 02, 2011 11:46 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Osku »

jiitu kirjoitti: La Tammi 14, 2023 12:02 am Toi oli uutta mulle, että sähköinen toiminta voi palautua paineluelvytyksellä. Mutta oikeastaan alkuperäinen kysymys oli, että onko sellaisia sydänpysähdyksiä, missä se sähköinen toiminta loppuu saman tien, eli deffalla ei edes teoriassa voisi 10 s kohtauksen jälkeen saada sydäntä takas toimintaan?
Siihen tarvitaan avuksi sitten jo lääkkeitä eli ensihoidon lääkäriyksikkö ja iv yhteydessä annettavat lääkkeet. En jaksa luetella lääkkeitä kun ne tuskin kelleen sanoo mitään.
Periaate on, että jos ei sähköistä toimintaa ole, on turha iskea, siitä ei ole hyötyä. Lääkkeillä on oma osansa, mutta se ei ole enää maallikko elvytystä vaan ammattilaisten hoitamaa.
Mä yritän aina selittää asioita auki mahdollisimman maallikko ystävällisin termein niin asiat on ymmärettävissä ja helpommin hahmotettavissa.

Poistettu pari tyhjäksi jäänyttä lainausta
-NILS-
Kylmäkkö
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: La Elo 13, 2022 11:45 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Kylmäkkö »

Kylmäkkö kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 1:00 amYliksellä on joku julkaissut pari tuntia sitten vartijoiden nimet ikineen ja asuinpaikkakuntineen. Mene ja tiedä onko sitten faktaa, mutta jos on niin saattoi juuri kyyti käydä kylmäksi nuorille miehille kun kyläseriffit pääsee vauhtiin 😬 :?
[En suosittele tekemään niille mitään ennen tuomioita ja ennen, kuin korvaukset on maksettu, vrt. tämä matkasellimurha, minkä seurauksena 13-vuotias tyttö jäi ilman oikeutta ja korvauksia, kun hänen raiskaajansa kuoli.
En itsekään ole oman käden oikeuden jakamisen puolella. Lähinnä hirvittää kun ottaa huomioon miten valtavan someraivon koko keissi on saanut aikaan. Jos on todella kyseiset herrat joiden nimet lyöty julki niin voi vaan kuvitella millaisena maalitauluna nyt ovat.

Lainausta korjattu
-NILS-
Kansi kiinni ja kirves poikki.
Leviathan777
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Ke Tammi 11, 2023 4:02 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Leviathan777 »

Kylmäkkö kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 1:00 am Yliksellä on joku julkaissut pari tuntia sitten vartijoiden nimet ikineen ja asuinpaikkakuntineen. Mene ja tiedä onko sitten faktaa, mutta jos on niin saattoi juuri kyyti käydä kylmäksi nuorille miehille kun kyläseriffit pääsee vauhtiin 😬 :?
Ja sielläkin todetaan, että ei oikein mitään löydy näillä tiedoilla. Jos tosin ovat fiksuja, ovat itsensä jo poistaneet netistä.
Kylmäkkö
Alibin satunnaislukija
Viestit: 60
Liittynyt: La Elo 13, 2022 11:45 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Kylmäkkö »

Leviathan777 kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 1:10 am
Kylmäkkö kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 1:00 am Yliksellä on joku julkaissut pari tuntia sitten vartijoiden nimet ikineen ja asuinpaikkakuntineen. Mene ja tiedä onko sitten faktaa, mutta jos on niin saattoi juuri kyyti käydä kylmäksi nuorille miehille kun kyläseriffit pääsee vauhtiin 😬 :?
Ja sielläkin todetaan, että ei oikein mitään löydy näillä tiedoilla. Jos tosin ovat fiksuja, ovat itsensä jo poistaneet netistä.
Luulen myös että heti kättelyssä on someprofiilit pistetty pimeiksi.
Kansi kiinni ja kirves poikki.
elf
Remington Steele
Viestit: 213
Liittynyt: La Tammi 14, 2023 1:16 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja elf »

Osku kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 12:59 am Ihan mahdoton pysyä tässä ketjussa perässä, kun työpäivän aikana tulee kymmeniä viestejä lisää ja niitä lukiessa voi todeta et turhaa paskaa. Asioita, jotka on jo todettu virheellisiksi. Ois kyllä mahtavaa jos pysyttäisiin vain faktoissa ja aidosti asiaan liittyvässä spekuloinnissa. Tympeetä selata sivutolkulla täyttä paskaa.
Pistäppä itse sitten sitä rautaista asiaa äläkä tuollaisia täysin turhia viestejä ketjua pitkittämään turhaan ja muutenkin saastuttamaan.
Osku
Nikke Knakkertton
Viestit: 157
Liittynyt: To Kesä 02, 2011 11:46 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Osku »

elf kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 1:20 am
Osku kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 12:59 am
Pistäppä itse sitten sitä rautaista asiaa äläkä tuollaisia täysin turhia viestejä ketjua pitkittämään turhaan ja muutenkin saastuttamaan.
Ulisee ihminen, joka on rekisteröinyt tänne eilen.
Pitäisikö itse viitsiä lukea ne kommentit ja niiden asiasisältö, joilla olen keskusteluun osallistunut ja sen jälkeen voikin sitten itse koittaa pysyä asiassa.
Vastaa Viestiin