Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Amy
Neuvoja-Jack
Viestit: 558
Liittynyt: Ma Touko 17, 2010 8:40 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Amy »

Saraella kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 3:15 pm Akuuttipuolen lääkärinä kuolinsyy on suurella todennäköisyydellä ventilaatiovajaus ja siitä johtuva sydänpysähdys. Eli toisinsanoen ylipainoisen painaminen vatsalleen, kädet taakse väännettynä/raudoitettuna, reppu selässä, kaulaliina ja toppatakki hengitystä hankaloittamassa on estänyt riittävän hengityksen paniikkitilanteessa ja seurauksena sydän pysähtynyt.

Mitä tähän monen palstalaisen suosikkiteemaan eli raskauteen tulee: voin sanoa paljon elvyttäneenä että tuolta se elottoman vähän isompi vatsa näyttää elvytettäessä. Raskausvatsa tuo ei kyllä videon perusteella ole.

Ja itse elottomuuden kestoon: sanoisin että tuossa pidemmällä videolla on koko videon keston ajan eloton ihminen. Asia on helppo päätellä tapahtumatiedoista, lisäksi videolla näkyy kuinka henkilö on täysin veltto, kädet aivan valkoiset ja videon kohdassa 4:45 nähtävä vartijan reaktio kertoo kyllä että sen verran karu näky vastassa on että elottomuuden alusta on jo aikaa. Niille jotka väittävät videolla tarkistettavan elintoimintoja sanoisin että niitä on hyvin vaikea tarkistaa ilman että uhrin kasvot kaivetaan esille asian tarkistusta varten.
Mahtavaa saada ammattilaisen kommentit asiaan! Kiitos kun arvioit kaikkia noita asioita paremmalla osaamisella ja kokemuksella kuin me maallikot, ketju saa paljon kaivattua laatutason nostoa.

Jos kyseessä on juuri tuon tyyppinen sydämenpysähdys, kuinka nopeasti siihen pitäisi reagoida että mitään olisi tehtävissä?
Höppö
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 95
Liittynyt: To Tammi 12, 2023 1:41 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Höppö »

fouilleur kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 3:03 pm
lukutoukka kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 2:57 pm
annaanna kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 2:38 pm Videoiden äänimaailmasta

Uskoni ei riitä ja kokemusta ei ole, kännykkävideon ääniraidan mahdollisuuksista taltioida noin kaukaa puheääntä.
Että onko todiste esim. oikeudessa.

Eikö siinä pikemminkin tallennu kuvaajan ympärillä olevien puheet. Kaksi kuvaajaa on vierekkäin yläpuolella kuvanneet, jos olen oikein käsittänyt. Varmaan moni muukin utelias kaiteen vierellä ollut. Mitä mieltä ollaan, kuuleeko alapuolen puheet paljain korvinkaan hälyisässä kauppakeskuksessa.
Arvelen, että näitä tallenteita voidaan käyttää todisteina oikeudessa. Nykyisellä tekniikalla pystytään häivyttämään taustaääniä. Voidaan tehdä käppyröitä puhutusta tekstistä ja näin tunnistaa puhujakin niiden perusteella. Lisäksi, jos poliisilla on useampia videotallenteita, joista voi nähdä huulien liikkeet, niin tutkimuksissa voidaan käyttää henkilöitä, jotka osaavat lukea huulilta.

Voi olla aika ohutta väittää jälkeenpäin jotain puppua puhumisistaan.
Ja kyllä ainakin itse erotin selvästi joitain vartijoiden puhunnoksia sillä 8 minuutin parvella kuvatulla videolla, selvemmin kuin kaatotilanteen puhunnoksia. Esimerkiksi sen "Hei! Ootko hereillä?" Olen ymmärtänyt, että nykyajan älylaitteiden mikrofonit pystyvät tallentamaan suht kaukaisiakin ääniä, kenties hieman kuvan fokuksenkin perusteella. (?)
Joo mikrofoni "zoomaa" myös ja sen huomaa helposti tolla pitkällä videolla.. hyvä niin
murhajari
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2023 9:29 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja murhajari »

Saraella kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 3:15 pm Ja itse elottomuuden kestoon: sanoisin että tuossa pidemmällä videolla on koko videon keston ajan eloton ihminen. Asia on helppo päätellä tapahtumatiedoista, lisäksi videolla näkyy kuinka henkilö on täysin veltto, kädet aivan valkoiset ja videon kohdassa 4:45 nähtävä vartijan reaktio kertoo kyllä että sen verran karu näky vastassa on että elottomuuden alusta on jo aikaa. Niille jotka väittävät videolla tarkistettavan elintoimintoja sanoisin että niitä on hyvin vaikea tarkistaa ilman että uhrin kasvot kaivetaan esille asian tarkistusta varten.

Tässä vielä tuo video mihin viittasin: https://www.facebook.com/ylitalo.matti/ ... 131262748/
Ei liene kaukaa haettua että myöskään hengitystä ei ole ennen tuota voinut tarkistaa, jos huivi on peittänyt naaman.
Saraella
Lauri Hanhivaara
Viestit: 137
Liittynyt: Pe Elo 28, 2020 8:11 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Saraella »

Vinnåå kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 3:27 pm
No tuo minullekin tuosta vatsasta tuli mieleen, mutta en viitsinyt ei-ammattilaisena ryhtyä vänkäämään.

Pitäisitkö mahdollisena komboa metabolinen oireyhtymä - diabetes tyyppi 2 - hypoglykemia exitukseen myötävaikuttavana syynä?

Panisitko minkä verran painoa tuolle, että uhri oli mahdollisesti puklannut lattialle?

Tukehtumisesta ilmeisesti ei kuitenkaan yksinomaan ole kyse?
Toki kaikki elimistöä lähtökohtaisesti kuormittavat tekijät heikentävät ennustetta. Tässä en kuitenkaan usko mainitsemillasi asioilla olevan mainittavaa merkitystä.

Tuo lattialla nähtävä erite on todennäköisesti valunut suusta hiljalleen ja siinä vaiheessa kun henkilö on jo eloton. Mikäli uhri olisi tukehtunut oksennukseen (sinänsä varteenotettava kuolinmekanismi tilanteessa) olisi virallinen kuolinsyy tukehtuminen.

Mekanismi ei tosiaan ole tuossa tukehtuminen. Tilanteessa hengitystoiminta on rajoittunut ja paniikista johtuen hapen tarve ja hiilidioksidin tuotto kasvussa. Kun tehokas hengitys on estynyt on elimistöön päässyt kertymään hiilidioksidia mikä normaalisti siis hengityksen mukana poistuisi. Tämä sitten johtaa respiratoriseen asidoosiin ja tämä edelleen sydänpysähdykseen. Kuolinsyyn toteaminen onkin sitten hankalampi homma oikeuslääkärin kannalta, varsinaisesti avauksessa ei löydetä mitään yksittäistä selittävää tekijää vaan lopputulokseen päädytään lähinnä tapahtumatietojen ja muiden syiden poissulkemisen avulla. Näinollen on ymmärrettävää ettei lopullinen kuolinsyy todennäköisesti ole vielä tiedossa koska toksikologiset analyysit ja mahdolliset muut tarkemmat tutkimukset vie aikaa.
Viimeksi muokannut Saraella, Su Tammi 15, 2023 3:58 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ei mitään hajua
Martin Beck
Viestit: 835
Liittynyt: Ma Marras 21, 2022 12:01 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Ei mitään hajua »

Riippakivi kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 11:25 am Otin nuo Ylilaudan nimet ylös varmuuden vuoksi. Tuo Roope on yleinen tuonikäisten nimi ja pari venäläistä nimeä. Ikänsä puolesta kaikki lapsia, joilta ei voi odottaa sitä johtajuutta, vastuunkantoa ja järkeä toiminnassa, mitä täällä on peräänkuulutettu.

Securitaksen sivuilla yhtiö kertoo tuottavansa monipuolisia, laadukkaita ja yksilöllisiä turvallisuuspalveluita...
Epäilen nimien oikeellisuutta. Ketään kuusikosta ei tunnu löytyvän google-hauilla. Kyllä nyt pääsääntöisesti jotakin löytyy nimihauilla.
Vinnåå
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: La Joulu 31, 2022 4:26 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Vinnåå »

Saraella kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 3:40 pm
<SNIP>

Toki kaikki...

</SNIP>
Kiitos tästä vastauksesta, se riittäneekin näin maallikolle käsityksen muodostamiseen kuolinsyystä.

Ei tämä sentään onneksi tällä tiedolla mene ihan niinkuin kerrotaan joskus käyneen, että "vainajalle pieni sakko, ei noin heikolla päällä saa lähteä markkinoille".
MissMaapl
Frank Drebin
Viestit: 396
Liittynyt: Pe Helmi 25, 2022 1:32 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja MissMaapl »

Irwin Badman kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 2:52 pm Sitä ihmettelen, että minkä takia naispuolinen ihminen ylipäätään kaadetaan vatsalleen maahan, ellei kyse ole äärimmäisestä pakkokeinosta?

Ainahan on kuitenkin olemassa riski siitä, että ko. kohdehenkilö voi olla raskaana. Silloin pahoinpidellään myös täysin syytöntä ihmisenalkua, mahdollisesti kuolettavasti.

(En spekuloi siitä, oliko Ison Omenan uhri raskaana vai ei, vaan mietin asiaa yleisellä tasolla.)

Onhan tuollainen metodi toki muutenkin vaarallinen, kun kovalla lattialla painitaan. Enkä ennen tätä keissiä osannut edes kuvitella, että Suomessa vartijat tai järjestyksenvalvojat saattaisivat jyrätä ostoskeskuksen asiakkaan tuolla tavalla kumoon, ellei ko. asiakas olisi esimerkiksi terroristi.

Järkyttävä tapaus, joka vetää hiljaiseksi.

Rauha uhrin muistolle.
Tässäpä kaikki omatkin mietteet. Kun en ole koskaan ollut tekemisissä järkkäreiden kanssa muutoin kuin baarin ovella asiallisissa merkeissä, niin minulle on tullut aivan yllätyksenä, että ko. ammatissa on niinkin paljon tapahtunut aiheettomia voimankäyttö-, tai sanoisinko suoraan pahoinpitelytilanteita, joihin en nyt laske tätä Omenan kiinniottoa edes mukaan. Eniten kalvaa omaa turvallisuudentunnetta se, että henkilöt, joilta olen kuvitellut voivani hätätilanteessa pyytää apua, saattaisivatkin esimerkiksi väärinkäsityksen vuoksi heittää minutkin suuremmin varoittelematta maihin ja satuttaa fyysisesti, vaikka en käytä päihteitä enkä muutenkaan häiriköi. Niin voisi tapahtua, koska heillä olisi siihen kyky ja ylivoima, enkä saisi ensin edes selitystä, miksi ja mitä minun pitäisi tehdä.
Saraella
Lauri Hanhivaara
Viestit: 137
Liittynyt: Pe Elo 28, 2020 8:11 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Saraella »

Amy kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 3:35 pm
Mahtavaa saada ammattilaisen kommentit asiaan! Kiitos kun arvioit kaikkia noita asioita paremmalla osaamisella ja kokemuksella kuin me maallikot, ketju saa paljon kaivattua laatutason nostoa.

Jos kyseessä on juuri tuon tyyppinen sydämenpysähdys, kuinka nopeasti siihen pitäisi reagoida että mitään olisi tehtävissä?
Lähtökohtaisesti muusta kuin sydänperäisestä syystä johtuvan sydämenpysähdyksen ennuste on huono jopa ammattilaisten suorittaman elvytyksen kyseessä ollessa. Tuossa ongelmana on se, että pelkällä peruselvytyksellä (ammattilaisten suorittaman hoitoelvytyksen aikana tällaisessa tilanteessa voidaan korjata asidoosia bikarbonaatilla) on hyvin hankala saada itse syytä korjattua, eli hapen verenkiertoon saamisen lisäksi täytyisi saada sitä hiilidioksidiakin pois jotta se asidoosi korjaantuisi ja sydämen käynnistymiselle olisi edellytykset. Ei siis mahdotonta mutta vaatii todella tehokasta peruselvytystä. Valistuneena arvauksena sanoisin ettei tuon pitkän videon aikana varmaankaan olisi enää ollut edellytyksiä uhrin pelastamiseksi vaikka elottomuus olisi tunnistettukin heti ja aloitettu tehokas elvytys.
e-mikko
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 110
Liittynyt: La Tammi 14, 2023 6:41 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja e-mikko »

Mielestäni tätä uutista ei täällä vielä ollut ja ehkäpä sisältökään ei yleiseen mielipiteeseen oikein osu.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/77d9 ... 12a5e36979

-------

"Erikoinen tilanne
Iltalehti pyysi Pirkanmaan hyvinvointialueen ensihoidon ylilääkäriä Sanna Hoppua kommentoimaan videolla näkyvää toimintaa.

– Vartija arvioi tajuntaa ja hengitystä ainakin noin 2 minuutin kohdalla kun potilasta käännetään kylkiasentoon. Ilmeisesti hengitys on todettu tässä vaiheessa riittäväksi, koska selvästi herättelyä jatketaan. Hengitystä arvioidaan uudestaan 5 minuutin kohdalla ja tässäkin tämä todetaan ilmeisen riittäväksi, koska hänet käännetään uudestaan kylkiasentoon, kuvailee Hoppu.

– Tilanne on erikoinen ja jännittävä. Ajattelen, että vartijat ovat vain ”jähmettyneet paikoilleen”, minusta kiinnipitäminen vaikuttaa varsin kevyeltä, toisin sanoen ainakaan jaloista häntä ei minusta pidetä mitenkään kovasti kiinni.

Hopun mukaan videosta on vaikea arvioida vartijoiden kyvykkyyttä ensiapuun. Koska hän ei ole ollut itse paikalla, hän ei voi sanoa, mikä potilaan tila on ollut milläkin hetkellä.

– Reagoimaton hän on, joten toivon, että vartijat ovat tämän heti tiedostaneet ja soittaneet heti ensimmäisen minuutin jälkeen hätäkeskukseen, hän sanoo."

-------

Sitten hieman näkökulmia joita ei tässä ketjussa ole ehkä riittävästi tuotu esiin.

Voimankäyttö, kuten on todettu, on koulutetun mukaista. Voimankäytön menetelmät ovat samanlaisia tai hyvin samanlaisia vartijoilla, järjestyksenvalvojilla, poliiseilla, puolustusvoimilla jne. Ne menetelmät määritetään ja hyväksytään ymmärtääkseni Poliisihallituksessa. Tämä tarkoittaa, että tuota tekniikkaa käytetään pelkästään Suomessa varmaankin kymmeniä tai satoja kertoja vuorokaudessa. Se, että yksi, niin yksi, eläkkeellä oleva lääkäri pitää tekniikkaa vaarallisena, on vielä aika ohut peruste, vaikka en sitä sinänsä kyseenalaistakaan. En yhtään ihmettele, että viralliset tahot ovat voimankäytön osalta aika hiljaa poliitikoista puhumattakaan, koska jos katsotaan, että tuo ei ole hyväksyttävä tekniikka, niin katse ikävällä tavalla alkaisi kohdistumaan aika isokenkäisiin virkamiehiin ja poliitikoihin. Operatiivisen henkilöstön, koulutuksen tai kouluttajien piikkiin tämä ei mene.

Maahanvientitekniikoita on tietysti monenlaisia, mutta ne altistavat käyttäjänsä ja kohteensa helpommin erilaisille vammoille ja kivulle, kuin tämän tapauksen tekniikka. Ne ovat myös vaikeampia ja siten epävarmempia tapoja joka taas altistaa vammoille ja kivulle.

Sitten yleisesti ottaen voisi miettiä hieman todennäköisyyksiä. Millä todennäköisyydellä kaksi järjestyksenvalvojaa on niin sekaisin, että täysin ilman mitään perusteita poistetaan henkilö tuollaisessa paikassa, jossa silminnäkijöitä ja kameroita on pilvin pimein? Minusta se todennäköisyys on aika pieni. Tai millä todennäköisyydellä 5-6 ihmistä sanattomasti sopivat, että "tää henkilö on hengetön, mutta leikitäänpä 10 minuuttia, että ei se ole hengetön". Aika pieni todennäköisyys taitaa olla siihenkin.

Voimankäytöstä vielä sen verran, että henkilö painaa arviolta 100kg, jos tieto 180cm pituudesta pitää paikkansa. Sillä massalla on sen verran liike-energiaa, että kaksi samanpainoista kyllä joutuu tekemään töitä rinnalla, jos henkilö edes minimaalisesti hangoittelee vastaan. Videolta näkyy aika selvästi, että vastaanhangoittelua on vaikkakaan ei täysimittaista riehumista. Kannattaa kaikkien tätä epäilevien tehdä pientä testiä parin kaverin kanssa. Jo 50kg henkilö on kova vastus kahdelle 100kg jässikälle, jos oikein tosissaan alkaa vääntämään. Selvähän se on, että kyllä kaikki aisoihin saadaan, mutta jos tavoite on toteuttaa se siten, että henkilölle ei tule vammoja ja kipuakin hyvin vähän, niin aivan helppoa se ei ole.

Olen sitä mieltä, että tämä tapaus on hyvä herättelemään yleisiä käytäntöjä, mutta voimankäytön osalta tässä ei ole mikään mennyt pieleen. Lisäksi tämä toivottavasti avaa myös kansalaisten silmiä mihin lainsäädäntöön yksityinen turvallisuusala nojaa, mitkä ovat sen tehtävät, valtuudet, vastuut ja tarkoitus. Täällä ja kaikilla muillakin alustoilla huomaa hyvin, että lainsäädäntöä ei tunneta ollenkaan eikä sitä osata lukea, vaikka sitä erikseen vielä tulkattaisiin. Vartija ja ns. Pora Järjestyksenvalvoja ovat tietysti aika lähellä toisiaan eikä ole ihme, että ne menevät sekaisin. Se sen sijaan on surullista, että menevät sekaisin myös tämän keissin tiimoilta esiin nousseilta asiantuntijoilta ja toimittajatkaan eivät vieläkään ole vaivautuneet edes vilkaisemaan tähän liittyvää lainsäädäntöä.
Pellehermanni
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Ke Helmi 23, 2022 9:32 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Pellehermanni »

Saraella kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 3:40 pm
Vinnåå kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 3:27 pm
No tuo minullekin tuosta vatsasta tuli mieleen, mutta en viitsinyt ei-ammattilaisena ryhtyä vänkäämään.

Pitäisitkö mahdollisena komboa metabolinen oireyhtymä - diabetes tyyppi 2 - hypoglykemia exitukseen myötävaikuttavana syynä?

Panisitko minkä verran painoa tuolle, että uhri oli mahdollisesti puklannut lattialle?

Tukehtumisesta ilmeisesti ei kuitenkaan yksinomaan ole kyse?
Toki kaikki elimistöä lähtökohtaisesti kuormittavat tekijät heikentävät ennustetta. Tässä en kuitenkaan usko mainitsemillasi asioilla olevan mainittavaa merkitystä.

Tuo lattialla nähtävä erite on todennäköisesti valunut suusta hiljalleen ja siinä vaiheessa kun henkilö on jo eloton. Mikäli uhri olisi tukehtunut oksennukseen (sinänsä varteenotettava kuolinmekanismi tilanteessa) olisi virallinen kuolinsyy tukehtuminen.

Mekanismi ei tosiaan ole tuossa tukehtuminen. Tilanteessa hengitystoiminta on rajoittunut ja paniikista johtuen hapen tarve ja hiilidioksidin tuotto kasvussa. Kun tehokas hengitys on estynyt on elimistöön päässyt kertymään hiilidioksidia mikä normaalisti siis hengityksen mukana poistuisi. Tämä sitten johtaa metaboliseen asidoosiin ja tämä edelleen sydänpysähdykseen. Kuolinsyyn toteaminen onkin sitten hankalampi homma oikeuslääkärin kannalta, varsinaisesti avauksessa ei löydetä mitään yksittäistä selittävää tekijää vaan lopputulokseen päädytään lähinnä tapahtumatietojen ja muiden syiden poissulkemisen avulla. Näinollen on ymmärrettävää ettei lopullinen kuolinsyy todennäköisesti ole vielä tiedossa koska toksikologiset analyysit ja mahdolliset muut tarkemmat tutkimukset vie aikaa.
Pilkun viilausta, mutta eikö hengitysvajauksen aiheuttama asidoosi ole respiratorinen asidoosi (jossa hiilidioksidia kertyy elimistöön liikaa) ja aineenvaihdunnan aiheuttama asidoosi metabolinen asidoosi?
Saraella
Lauri Hanhivaara
Viestit: 137
Liittynyt: Pe Elo 28, 2020 8:11 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Saraella »

Pellehermanni kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 4:00 pm
Pilkun viilausta, mutta eikö hengitysvajauksen aiheuttama asidoosi ole respiratorinen asidoosi (jossa hiilidioksidia kertyy elimistöön liikaa) ja aineenvaihdunnan aiheuttama asidoosi metabolinen asidoosi?
On, kerkesinkin itse jo huomata ajatusvirheen ja korjata tuon kohdan. Eikä ole edes pilkun viilausta koska asialla on kuitenkin iso merkitys itse hoitoa ajatellen.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ei mitään hajua kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 3:43 pm
Riippakivi kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 11:25 am Otin nuo Ylilaudan nimet ylös varmuuden vuoksi. Tuo Roope on yleinen tuonikäisten nimi ja pari venäläistä nimeä. Ikänsä puolesta kaikki lapsia, joilta ei voi odottaa sitä johtajuutta, vastuunkantoa ja järkeä toiminnassa, mitä täällä on peräänkuulutettu.

Securitaksen sivuilla yhtiö kertoo tuottavansa monipuolisia, laadukkaita ja yksilöllisiä turvallisuuspalveluita...
Epäilen nimien oikeellisuutta. Ketään kuusikosta ei tunnu löytyvän google-hauilla. Kyllä nyt pääsääntöisesti jotakin löytyy nimihauilla.
Epäilen nimiä keksityiksi. Nimien keksijä on onneksi sepittänyt sentään sellaisia nimiä, joita ei vaikuttaisi olevan kellään koska muuten tosiaan löytyisi tuon ikäisistä jotakin netistä. Taikka sitten vartijoille on tyypillistä, ettei heidän nimeään löydy edes oppilaitoksiin valittujen listoilta. Mistä päästään siihen, kannattaako juuri niin heikolle ainekselle antaa oikeutta kajota muihin fyysisesti?
Jackrussel

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Jackrussel »

Jotkut jaksaa kirjoitella helluntailaistaustasta, minkä on fb:n kirjannut. Mielestäni hän on siitäkin ollut melko vaitonainen, hänen sivunsa on hyvin "vähäpuheinen", ja kertoo enemmälti yksinäisestä henkilöstä, kaipuusta muiden seuraan, läheisyyden kaipuustakin, mutta on myös hyväksynyt sen, että on yksinäinen. Hän ei ole osannut toteuttaa haluaan, ei päässyt sellaisiin kontakteihin muiden kanssa.

Sikäli absurdia, että nyt hän on suuri puheenaihe .
Avatar
dazu
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4670
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja dazu »

Skloddi kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 2:24 pmPitkästä aikaa uutta FAKTAA. HS:n jutussa poliisi vahvistaa muun muassa seuraavat täälläkin moneen suuntaan spekuloidut asiat:
Kirjoitit, että "pitkästä aikaa uutta" ja laitoit neljä päivää vanhan uutisen, joka on ollut täällä esillä jo ainakin kolme kertaa. Olet tätä samaa tehnyt tässä ketjussa useita kertoja.
Suomen on ottanut otteeseensa USAsta ja Venäjältä johdettu alt-right oikeisto ja USAsta johdettu vihervasemmisto, jotka toteuttavat USAn ja Venäjän sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta ks. maiden jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden
Avatar
Teresa Banks
Sofia Karppi
Viestit: 403
Liittynyt: Ke Loka 29, 2008 7:08 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Teresa Banks »

Oppenheimer kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 2:03 pm
Amy kirjoitti: Su Tammi 15, 2023 1:34 pm Se on totta, että asiaan osallisilla on hyvät mahdollisuudet sopia sopiva narratiivi käräjiä varten, tosin se tulee kyllä erottumaan jos muistikuvat kovasti muuttuu alkukuulemisen jälkeen.
On ihan sama, minkä narratiivin (kunpa tähän sanaan ei tarvitsisi törmätä jatkuvasti) osalliset kehittävät. Tapahtuma on dokumentoutu poikkeuksellisen kattavasti ja silminnäkijöitä piisaa. Eivät hyödy valehtelemisesta mitään.
Narratiivi-sanan voi mainiosti korvata esimerkiksi käyttämällä sanoja tarina tai kertomus.
The king is gone but he's not forgotten
Is this the story of Johnny Rotten?
Vastaa Viestiin