Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Vinnåå
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: La Joulu 31, 2022 4:26 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Vinnåå »

Tuo uusi Ylen juttu toi siis vähän uutta näkökulmaa, että kaveripiiri vaihtui, ei ollut parasta tilannetajua, SEURUE oli aikaisemmin aiheuttanut häikkää.

Tulisi mieleen, ettei tuo mainittu seurue ole välttämättä ollut uskovaisten porukka.

Mikähän nyt sai veljen tulemaan ulos näissä merkeissä?
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4562
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

sivullinenvain kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 7:25 pm Luin Ylen koko pitkän artikkelin (https://yle.fi/a/74-20013318) ja yhdessä polisiin ilmoituksen kanssa pidän sangen mahdollisena tällä taustalla, että häiriöilmoituksen aiheuttanut häiriö kauppakeskuksessa on tapahtunut. Ylellä on jopa väliotsikko "Häiriöitä kauppakeskuksessa". Tämä viitaten siihen, että täällä aika laajasti epäiltiin ettei "mysteerimiestä" eli ilmoittajaa ole olemassakaan, vaan kyseessä olisi sepitetty juttu. Nyt sekä poliisi on kuullut tätä ilmoittajaa että lähisukulaiset kertoneet aiemmista häiriötilanteista ja niiden taustoista.

Yksittäinen asiakas ei välttämättä kykene tunnistamaan lyhyessä kohtaamisessa vaikkapa taustalla vaikuttavaa sairautta, eikä sitä varmaan häneltä voi odottaakaan, vaan hän reagoi kokemaansa häiriöön. Arvioin tässä viestissä siis vain sitä onko itse häiriöilmoituksen asiallisuus kuinka todennäköistä ja mielestäni tämän todennäköisyydet nousivat taas. (Vartijoiden/jv:n rooli on tosiaan sitten asia ihan erikseen...)
Eipä tuota nyt voi pitkäksi artikkeliksi kuvata hyvällä tahdollakaan, mutta siinä oli mielenkiintoisin osio mielestäni tämä:

"Useimpia järjestyksenvalvojia ei kouluteta ymmärtämään erilaisuutta
Järjestyksenvalvojaksi voi kouluttautua nopeimmillaan viikossa ja vartijaksi kolmessa viikossa.

Lyhyessä koulutuksessa ei ole juurikaan aikaa opetella kohtaamaan normista poikkeavaa käyttäytymistä, kertoo alan kouluttaja Antti Vähäkangas Oulun seudun ammattiopistosta.

Turvallisuusalan perustutkinnossa näitä asioita käydään läpi. Koulutus kestää pari kolme vuotta, mutta läheskään kaikki turvallisuusalan työntekijöistä eivät ole sitä käyneet.

– On sairauksia, pelkotiloja, elämäntilanteita, autismikirjoa. Jos terveydentila on sellainen, että se voi aiheuttaa käytöshäiriöitä, sen tunnistaminen on avainasemassa, jotta osataan tehdä oikeita asioita, sanoo turvallisuusalan opettaja Jari Stolt Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksiasta.

– Esimerkiksi autismikirjolla oleva ihminen saattaa toimia päällisin puolin tavallisesti, mutta ei välttämättä siedä kosketusta. On katastrofi yrittää hallita tällaista henkilöä maassa. Käytännössä henkilö tekee kaiken vapautuakseen, Stolt lisää.

Ylellä ei ole tietoa, onko menehtyneen naisen sairaus vaikuttanut hänen käytökseensä Isossa Omenassa sattuneessa tilanteessa. Yle ei myöskään tiedä, ovatko tapauksessa toimineet turvallisuusalan ammattilaiset suorittaneet alan perustutkinnon vai lyhyen koulutuksen."

Kun poliisi tänään kertoi kuulleensa ilmoituksen tekijää, ja aikovansa kuulla häntä vielä uudelleen, sekä pohtivansa nyt myös sitä, oliko naisen poistamiselle mitään perusteita alkujakaan, niin en lähtisi tuhlaamaan aikaa sen pohtimiselle, että "oli erikoinen, kyllä varmaan sai lyödä maihinkin." Et ehkä tarkoita taaskaan sellaista, mutta sen vaikutelman tekstistäsi saa.
Gray Ghost
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2023 10:35 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Gray Ghost »

Sonerilla kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 7:25 pm
elf kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 6:59 pm
Gray Ghost kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 6:23 pm Btw. Yllättävän moni tuntuu kuvittelevan, että järjestyksenvalvoja tai vartija on jonkun sortin virkamies, jonka käskytykseen pitäisi kyseenalaistamatta nöyrtyä. Lain edessä järjestyksenvalvoja tai vartija on siviilihenkilö, ei virkavastuulla toimiva virkamies.
Mutta jos ei nöyrry käskytykseen se tulkitaan "vastusteluksi", jolla oikeutetaan väkivallan käyttö?

Ihmiset eivät pääsääntöisesti tiedä edes perusoikeuksiaan. Ei voi odottaa että pitäisi erottaa mikä on järjestyksenvalvojan, vartijan tai poliisin ero ja valta- asema, kun Suomessa ihmiset eivät tiedä esim. sitä että heillä on oikeus nähdä omat potilastietonsa tai kieltäytyä lääkärin "määräämistä" hoidoista. Meillä totellaan univormua oli se minkä värinen tahansa.
Tuo ymmärrys vallankäytön oikeutuksesta pitäisi olla noilla univormuhemmoilla ensin, eikä niin, että joka pamputuksen jälkeen käydään oikeutta, jolloin se toinen osapuoli voikin olla pahimmassa tapauksessa edesmennyt, kuten tässä nyt.
Erittäin hyvin sanottu. Juuri näin. Univormuhemmoille ymmärrys ensin. Ehkä tämän ikävän tilanteen jälkipuinti nyt selventää järjestyksenvalvojillekin, mihin heille suodut oikeudet missäkin tilanteessa riittävät. Nimittäin, ellei oikeutusta tuolle vedolle löydy, tapahtunutta voi verrata neljän siviilihenkilön kadulla toteuttamaan pahoinpitelyyn joka johti kuolemaan.

Parasta kaikille olisi, että järjestyksenvalvojat opettelisivat selvittämään asiat ensijaisesti puhumalla. Olisi hienoa, jos alalle syntyisi toimintakulttuuri jossa sukkelinta läpänheittäjää pidettäisiin parhaana miehenä ratkaisemaan kiperiä tilanteita. Eihän kaikki puhumista usko, mutta jos edes yritettäisiin ensin eikä lyötäis suorilta tonttiin.
H. Solmunen
Harjunpää
Viestit: 331
Liittynyt: Ke Syys 14, 2011 8:30 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja H. Solmunen »

Murheli kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 6:42 pm Ylellä uusi juttu uhrista

Veli kertoo, että naisen kaveripiiri vaihtui usein. Vaikka naista luonnehditaan ystävälliseksi, veljen mukaan vartijat ja poliisi olivat useasti selvittämässä hänen seurueensa tekemisiä. Veljen mukaan näin olisi tapahtunut viimeksi kuolemaa edeltävällä viikolla Isossa Omenassa.


https://yle.fi/a/74-20013318
Käytöksen poikkeavuudesta ei tarvinne enää keskustella. Veljen kertomus naisen seurueesta vahvistaa epäilyäni siitä, että joku henkilö tai taho oli syöttänyt naiselle stevarivastaisuutta. Sopisi kuvioon hyvin, että seurueessa jonka tekemisiä on useasti jouduttu selvittämään, tuollainen asenne oli kukkinut. Uhrilla ei ilmeisesti sairaudestaan johtuen ollut sellaista tilannetajua, että ei olisi vastustellut painiksi asti. No ei ollut järkkäreilläkään, eli tuplavahinko niinkuin usein on kyseessä kun henkiä menetetään. Ja vahinko -sana siis järkkäreiden osalta vain kuvainnollisesti, kyllä ammattilaisten pitäisi erilaisia ihmisiä osata käsitellä.
elf
Remington Steele
Viestit: 213
Liittynyt: La Tammi 14, 2023 1:16 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja elf »

Eivät sairaatkaan voi loputtomiin häiriköidä. Pakkohan vartijoiden on myös sairaita ihmisiä voida poistaa tiloista jos näiden käytös on selvästi häiritsevää.

Vähän liikaa vaadittu että vartijoiden pitäisi mututuntumalla osata diagnosoida vieraita ihmisiä käytöksen perusteella sairaiksi ja opetella "kohtaamaan erilaisuutta". Ikään kuin vartija olisi vain ennakkoluuloinen erilaisuutta kohtaan jos hän poistaa selkeästi häiriköivän ihmisen tilasta eikä osannut "tunnistaa" jollain selvänäkökyvyllä että häiriköinti johtuu sairaudesta. Täytyy muistaa että vaikka tässä ei ollut kyse sellaisesta, vakaviin rikoksiinkin usein syyllistyvät nimenomaan poikkeavat ja jollakin tavoin sairaat yksilöt. Ei se mikään free pass- kortti ole häiriköinnin suhteen jos sattuu olemaan sairas.

Ilmeisesti tässä tapaujsessa oli kyseessä käytökseen liittyvä ongelma mutta ei kuitenkaan sellainen että tämän tason voimankäyttö olisi ollut perusteltua.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11520
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tai sairauksista kärsivien pitää laittaa ennen sisälle menoa joku merkki rintapieleen, että vartijat tajuavat. :mrgreen:

Ei tämä uutinen ole erityisen pitkä. Oleellista taustatietoa.
Isossa Omenassa kuollut nainen joutui vartijoiden silmätikuksi jo aiemmin, uskoo naisen veli

Veljen mukaan naisen sairaus vaikutti tämän käytökseen. Erilaisuuden kohtaamista ei painoteta turvallisuusalan lyhyissä koulutuksissa.

Päivitetty 17:20

Nainen oli hyvin sosiaalinen. Hän jutteli iloisesti suvun tapaamisissa kaikkien kanssa ja lähestyi mielellään myös ihmisiä, joita ei tuntenut.

Näin vartijoiden käsiin Isossa Omenassa kuolleen naisen sukulainen kuvaa naista.

Ylen haastattelema naisen seurakuntatuttu luonnehtii tätä puolestaan kiltiksi ja sydämelliseksi, toisaalta myös herkäksi ja vähän ujoksi.

Naisen sosiaalisuus aiheutti toisinaan myös hämmennystä, kertoo kuolleen naisen veli. 35-vuotiaana kuolleella naisella ei ollut ”ehkä parasta tilannetajua”, veli kuvailee Ylelle.

Lisäksi nainen on ollut poliisin ja vartijoiden kanssa tekemisissä ennenkin, veli kertoo.

– Uskon, että sisko on ollut kauppakeskuksessa vartijoiden silmätikku jo entuudestaan, kun käytös ollut poikkeavaa, mutta ei hän siellä ole mitään varastellut, veli sanoo.

Länsi-Uudenmaan ja Helsingin käräjäoikeuksista selviää, että naisella ei ollut rikostuomioita.

Yle ei julkaise kuolleen naisen tai hänet tunteneiden nimiä perhettä suojellakseen. Yle ei ole voinut vahvistaa kaikkia veljen kertomia tietoja viranomaislähteistä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Jyrki Kallio ei kommentoinut keskeneräistä tutkintaa maanantaina.

Myöskään Ison Omenan vartioinnista vastaava Securitas ei kommentoinut tämän jutun tietoja.

– Tässä vaiheessa sisäinen selvitys liittyy siihen, että kaikki asiaan liittyvät seikat ja tiedot ovat viranomaisten käytettävissä. Sen vuoksi sekä salassapitovelvollisuuden takia pidättäydymme tapauksen yksityiskohtaisesta kommentoinnista, yhtiö vastasi Ylen tiedusteluun.

Häiriöitä kauppakeskuksessa


Kuolleella naisella oli nuoruudessa puhjennut sairaus, joka vaikutti hänen elämäänsä ja käyttäytymiseensä. Veli ei halua kertoa sairaudesta tarkemmin julkisuudessa.

– Hieman omanlaisensa, yleisestä poikkeava persoonallisuus hän oli, luonnehtii naisen sukulainen, joka jutteli silloin tällöin naisen kanssa puhelimessa ja tapasi häntä sukulaisten tilaisuuksissa.

– Yleensä kaikille jäi hänestä kuitenkin positiivinen vaikutelma, sukulainen sanoo.

Kuva
Espoolaisnainen kuoli näiden liukuportaiden läheisyydessä vartijoiden ja järjestyksenvalvojien kiinnioton yhteydessä 7. tammikuuta. Nainen ei asioinut yhdessäkään liikkeessä ennen välikohtausta.

Veli kertoo, että naisen kaveripiiri vaihtui usein. Vaikka naista luonnehditaan ystävälliseksi, veljen mukaan vartijat ja poliisi olivat useasti selvittämässä hänen seurueensa tekemisiä. Veljen mukaan näin olisi tapahtunut viimeksi kuolemaa edeltävällä viikolla Isossa Omenassa.

Veljen mukaan nainen ei käyttänyt päihteitä, ei alkoholia eikä huumeita.

Sekä kuolleen naisen sukulainen että tämän veli uskovat, että nainen on kokenut vartijoiden kiinnioton hyvin ahdistavaksi ja tilanteen yllättäväksi. Poliisin mukaan nainen ei käyttäytynyt kiinniottotilanteessa väkivaltaisesti.

– Minua on häirinnyt hirveästi keskustelut somessa, kun oletus tuntuu olevan se, että Ison Omenan vartijoiden koville otteille on ollut perusteltu syy, sukulainen sanoo.

– Olen sitä mieltä, että vartijat olisivat ihan kaikessa rauhassa voineet keskustella ja ottaa selvää, oliko vartijoiden hälyttämiselle todellista aihetta. Pelkkä ajanvietto kauppakeskuksessa on kaiketi luvallista kaikenlaisille persoonille.

Naisen veli sanoo, että hän toivoisi laajempaa keskustelua siitä, miten vartijat ja järjestyksenvalvojat kohtaavat ihmisiä, joilla on jollakin tavalla poikkeava tausta.

Useimpia järjestyksenvalvojia ei kouluteta ymmärtämään erilaisuutta

Järjestyksenvalvojaksi voi kouluttautua nopeimmillaan viikossa ja vartijaksi kolmessa viikossa.

Lyhyessä koulutuksessa ei ole juurikaan aikaa opetella kohtaamaan normista poikkeavaa käyttäytymistä, kertoo alan kouluttaja Antti Vähäkangas Oulun seudun ammattiopistosta.

Turvallisuusalan perustutkinnossa näitä asioita käydään läpi. Koulutus kestää pari kolme vuotta, mutta läheskään kaikki turvallisuusalan työntekijöistä eivät ole sitä käyneet.

– On sairauksia, pelkotiloja, elämäntilanteita, autismikirjoa. Jos terveydentila on sellainen, että se voi aiheuttaa käytöshäiriöitä, sen tunnistaminen on avainasemassa, jotta osataan tehdä oikeita asioita, sanoo turvallisuusalan opettaja Jari Stolt Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksiasta.

– Esimerkiksi autismikirjolla oleva ihminen saattaa toimia päällisin puolin tavallisesti, mutta ei välttämättä siedä kosketusta. On katastrofi yrittää hallita tällaista henkilöä maassa. Käytännössä henkilö tekee kaiken vapautuakseen, Stolt lisää.

Ylellä ei ole tietoa, onko menehtyneen naisen sairaus vaikuttanut hänen käytökseensä Isossa Omenassa sattuneessa tilanteessa. Yle ei myöskään tiedä, ovatko tapauksessa toimineet turvallisuusalan ammattilaiset suorittaneet alan perustutkinnon vai lyhyen koulutuksen.

– Jos sukulaiseni kaltainen ihminen ei voi olla turvassa ostoskeskuksessa, olemmeko kukaan, sukulainen pohtii.

– Kuten serkkuni sanoi, läheisemme olisi tarvinnut huolenpitoa ja rakkautta, ei kovia käsiä.
https://yle.fi/a/74-20013318
Hauki
Agentti Scully
Viestit: 655
Liittynyt: Ma Elo 15, 2011 9:13 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Hauki »

Riippakivi kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 6:20 pm "Yksi Avarn-kohun epäillyistä on kuollut, kertoo Ilta-Sanomat. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Paavo Ritari vahvistaa asian. IS:n tietojen mukaan vuonna 2001 syntynyt mies kuoli 7. tammikuuta."

Viesti Ison Omenan vartijoille: "Tehkää perässä! "
Jotain rajaa....jonkun lapsi ja ehkä veli ja/tai puoliso tämäkin ollut. Kuolemantuomio ei oo Suomessa käytössä.
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4562
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

H. Solmunen kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 7:44 pm
Murheli kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 6:42 pm Ylellä uusi juttu uhrista

Veli kertoo, että naisen kaveripiiri vaihtui usein. Vaikka naista luonnehditaan ystävälliseksi, veljen mukaan vartijat ja poliisi olivat useasti selvittämässä hänen seurueensa tekemisiä. Veljen mukaan näin olisi tapahtunut viimeksi kuolemaa edeltävällä viikolla Isossa Omenassa.


https://yle.fi/a/74-20013318
Käytöksen poikkeavuudesta ei tarvinne enää keskustella. Veljen kertomus naisen seurueesta vahvistaa epäilyäni siitä, että joku henkilö tai taho oli syöttänyt naiselle stevarivastaisuutta. Sopisi kuvioon hyvin, että seurueessa jonka tekemisiä on useasti jouduttu selvittämään, tuollainen asenne oli kukkinut. Uhrilla ei ilmeisesti sairaudestaan johtuen ollut sellaista tilannetajua, että ei olisi vastustellut painiksi asti. No ei ollut järkkäreilläkään, eli tuplavahinko niinkuin usein on kyseessä kun henkiä menetetään. Ja vahinko -sana siis järkkäreiden osalta vain kuvainnollisesti, kyllä ammattilaisten pitäisi erilaisia ihmisiä osata käsitellä.
Ei ole mitään viitteitä mistään naisen stevarivastaisuudesta. Poliisin mukaan hän ei ollut väkivaltainen stevareita kohtaan edes silloin, kun nämä mitä ilmeisimmin oikeudetta kävivät häneen käsiksi. Mitään suusannallista halventamistakaan ei ole todistettu. Sen sijaan stevareiden asiakas- ja naisvastaisuudesta on minuuttikaupalla todisteita. Sekä videoina että lukuisina lausuntointa.
Jussi hki
Nikke Knakkertton
Viestit: 162
Liittynyt: Su Marras 27, 2022 7:58 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Jussi hki »

Vinnåå kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 7:35 pm Tuo uusi Ylen juttu toi siis vähän uutta näkökulmaa, että kaveripiiri vaihtui, ei ollut parasta tilannetajua, SEURUE oli aikaisemmin aiheuttanut häikkää.

Tulisi mieleen, ettei tuo mainittu seurue ole välttämättä ollut uskovaisten porukka.

Mikähän nyt sai veljen tulemaan ulos näissä merkeissä?
Ylen toimittaja on varmasti kerjännyt häneltä tietoja, tottakai pitää yrittää lypsää sukulaisilta jotain, kun kerran yleinen mielenkiinto kova ja poliisi vaikenee. En usko että veli on itse aktiivisesti "tullut ulos".

Eveliinan kutsumus on saattanut olla pelastaa vankilakundeja jumalalle? Eikö hän ollut Late Johanssoninkin fb-ystävä tai jotain?
Katso video, Securitaksen "järjestyksenvalvojat" kaatavat naisen professionaalisti https://i.ylilauta.org/de/8e/de8e325d19e27ed3.mp4

Ns. Kiinnipitovideo https://www.facebook.com/ylitalo.matti/ ... 131262748/
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6566
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Tota minä epäilinkin, että naisen taustalla oli jotakin mitä kaikki ei ymmärtänyt, omalla kohdalla ainakin arvioin ihmiset ennenkuin aletaan huutelemaan, lisäksi ollaan oltu tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa.
Eli suomeksi sanottuna tämä nainen kuoli ihan turhaan ja hänet oli ymmärretty väärin.RIP!
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11520
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja URSA »

Samalla päivämäärällä...

Tuli mieleen että yksi vartijoita "häirinnyt" sairaus voisi olla vaikkapa pakko-oireinen häiriö, joka voi ilmetä vaikkapa pakonomaisena ääneen rukoilemisena.
Tavallisimmat pakkotoiminnot ovat toistuva peseminen tai siivoaminen, tarkistaminen, laskeminen, järjestely, kyseleminen, toistuvien rauhoittavien vakuutusten vaatimus ja pakonomainen rukoilu.
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00403

Onko tällainen muka sellainen sairaus, jonka takia ei saisi käydä kauppakeskuksissa? Voihan se aiheuttaa vaikka turhaa kyselemistä, mutta kauppakeskuksissa ei muutenkaan olla hiljaa.
micce1974
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Ke Marras 03, 2010 11:25 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja micce1974 »

Ylen artikkelissa tämä oli kiinnostava kohta: "Vaikka naista luonnehditaan ystävälliseksi, veljen mukaan vartijat ja poliisi olivat useasti selvittämässä hänen seurueensa tekemisiä. Veljen mukaan näin olisi tapahtunut viimeksi kuolemaa edeltävällä viikolla Isossa Omenassa." Olen ollut alusta asti vahvasti sitä mieltä, että vartijat tunsivat uhrin ja voimakeinot olivat aikaisin käytössä edellisten tapahtumien perusteella. Keskustelun henki kun on täällä tupannut olemaan reilut 300 sivua sellainen, että vartijat olisivat ensimmäistä kertaa olleet uhrin kanssa tekemisissä ja uhri olisi ollut täysin satunnainen asiakas.
elf
Remington Steele
Viestit: 213
Liittynyt: La Tammi 14, 2023 1:16 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja elf »

Lähiomaisten tehtävä on antaa huolenpitoa ja rakkautta. Vartijoiden tehtävä on ylläpitää järjestystä. Vartijat eivät ole kauppakeskuksissa antamassa huolenpitoa ja rakkautta ihmisille.

Minusta tämä vaikuttaa yhä enemmän siltä että tässä on esimiesasemassa/kokeneemmassa asemassa olevat vartijat törttöilleet, ja nämä nuoremmat kokemattomat jannut saaneet ensimmäisen kosketuksen siihen millaista on kun ei siihen kokeneeseen moniosaajaan olekaan luottamista. Käy yhä enemmän sääliksi noita nuorempia jannuja.
Pellehermanni
Alibin satunnaislukija
Viestit: 54
Liittynyt: Ke Helmi 23, 2022 9:32 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Pellehermanni »

Uhrin olisi pitänyt asioida Itiksessä Ison Omenan sijaan. Siellä olisi ollut varmastikin yksi normaaleimmista asiakkaista, sen verran sekalaista seurakuntaa siellä aina hiihtelee 😅 Enkä oo Itiksessä nähny ikinä vartijoiden heittäneen tonttiin edes ketään nistejä tai juoppoja, vaan ihan kädestä pitäen nätisti heidätkin on aina ovesta ulos talutettu (kun mä olen ollut asiaa todistamassa).

Itsellä sen verran monta perussairautta ja sukupuoli ja ikäkin täsmää just Eveliinaan, niin parempi vissiin pysytellä poissa Isosta Omenasta. Ja lapsirakaskin oon vielä, kun on tota omaakin jälkikasvua. Ja ihan varmasti pistäisin hanttiin, jos vartijat tulisi mielivaltaisesti tonttiin heittelemään, sen verran itsesuojeluvaistoa löytyy.
Avatar
Tähdet kertovat
Rico Tubbs
Viestit: 1275
Liittynyt: Ma Heinä 22, 2019 3:28 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Tähdet kertovat »

Puhelinkortti kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 7:12 pm
Likeavirgin kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 6:28 pm
lukutoukka kirjoitti: Ti Tammi 17, 2023 6:25 pm On luonnollista, että myös hälytyksen tehnyttä kuullaan huolellisesti. Onko hän tuntenut uhrin ennestään, on myös tärkeä tieto. Jos on satunnainen ohikulkija, niin käsitykseni mukaan, häirinnän on pitänyt olla aika sinnikästä. Muutenhan on helppo vain poistua tilanteesta. Onko hälytyksen tehnyt tuntenut jonkun tai joitakin vartijoista ennestään?

Jos ilmiantaja on sekä jonkun vartijan että uhrin tuttu, niin herää kysymys, mitä siellä Omenassa on oikein puuhailtu ennen tätä tapahtumaa.
Ainakaan meidän perhe ei asioi Omenassa ennenkuin vartijayritys vaihtuu. Ihan sairasta, että kauppareissulla voi joutua vartijoiden vallankäytön esineeksi ja tapetuksi heidän toimestaan syyllistymättä edes mihinkään mikä oikeuttaisi toimia. Reppu täynnä kirjoja ei voi oikeuttaa maahanvientiin.
Voi olla kauppakeskuksen etukin. Kauppiaat eivät erityisen mielellään käsittele sosiaalihuollon maksusitoumuksia. :D
Sinun kannattaa olla yhteydessä kuluttaja-asiamieheen ja sosiaalihuoltoon jos näin on kauppiaat sinua kohdelleet.

Nyt alkaa tuossa mielivaltaisessa joukkohyökkäyksessä tulemaan esiin näitä yksityiskohtia, joiden vuoksi jo sivulliset silminnäkijät on tapahtumista järkyttyneitä ja joita moni jo uhrin ulkonäöstä ennusteli.

Käytökseltään väkivallaton, erilainen, omanlainen, ujo, hiukan arka, sydämellinen, iloinen, sosiaalinen henkilö -ei sovi meidän yhteiskunnassa enää edes kauppakeskukseen. Kyllä hävettää, jos ei tässä tutkinnassa ja tuomioissa oikeutta jaeta.

Olen tähän saakka ajatellut, että juuri uhrin kaltaisia ihmisiä mm. näillä turvallisuuspalveluilla tai poliisilla yleisissä tiloissa suojellaan, mutta nyt hävisi sekin illuusio kerralla.
..”kaikkia pitäisi pistää ainakin kolme kertaa ja eniten vastaan öyhöttäviä (jalkapuuhun kytkettynä) vähintään viisi”..
Vastaa Viestiin