Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

damfin kirjoitti: Ke Tammi 25, 2023 8:36 pm Minä näen venäjän luovuttavan aivan samoin kuin neuvostoliitto aikoinaan luovutti afganistanissa, toki mitään anteeksipyyntöä ei välttämättä ole tulossa mutta mitä todennäköisemmin venäjälle tästä on seurauksena sama kohtalo kuin neuvostoliitolle afganistanin sodasta.
Miksi Venäjä luovuttaisi Ukrainassa, koska se aiheuttaisi maalle samankaltaisen uhan, mitä NATO Ukrainasta oli noin 10v rakentanut, mutta nyt tietysti paljon aggressiivisemmin? Afganistanin lähtökohdat ja syy sodalle oli täysin eri. Afganistan ei uhannut Neuvostoliiton tulevaisuutta, vaikka pienen skaalan turvallisuusongelmia loikin.

Näen asian paljolti samoin kuin saksalaiskenraali ja olen huolissani minun omasta maasta täsmälleen samoista syistä. Tämä kirjoitus julkaistiin aluksi Sveitsissä 18.1.23, sitten Saksassa. Valtamedia on ilmeisesti sivuuttanut tämän asiaa korkealta sotilaspallilta tarkkailevan kenraalin näkemyksen Saksan tilanteesta ja tulevaisuudesta. Kun tämän ottavat käsittelyyn, niin voitte varmaan omasta tunteella-elämisestä johtuen kuvitella sitä kirkunaa?
A German general has issued a public warning that the war on the Ukrainian battlefield by the US and NATO armies is lost, and that Germany will be lost next if the advance of the Russian forces toward Kiev and Lvov isn’t halted quickly by an armistice, partition and demilitarization of the Ukraine, and time to rebuild the German army.

Retired Major General Harald Kujat — son of a Wehrmacht soldier killed fighting the Red Army who grew up to become chief of the German army and then of the NATO military staffs — is the author of a military assessment in which he blames the German press, ex-Chancellor Angela Merkel, British prime minister Boris Johnson (lead image, right centre), and other NATO allies he doesn’t name for a new German version of the stab in the back (lead image, left).

In this scheme, according to Kujat, the NATO allies have aimed at sabotaging Germany’s power in Europe. This is being carried out, he said, by escalating the “risk of a conventional attack on Germany”, and “pursuing the goal of exposing Germany to Russia in particular”. Without explicitly targeting the US, Kujat blames Washington for establishing a direct nuclear threat to Russia in the Aegis missile batteries now installed in Poland and Romania; for making Germany a direct party to the war in the Ukraine by allowing “the US [to] train Ukrainian soldiers in Germany”; and for destroying the Nord Stream gas pipelines to Germany.

Kujat’s assessment was published in Switzerland on January 18; German publication followed on January 20. Attacked in the past by mainstream German media, and by US government officials, Kujat’s new statement has been ignored in Germany and the US.

“The longer the war lasts, the greater the risk of expansion or escalation,” Kujat warned, adding the German army, German territorial security, and German industrial might will be the loser because “Russia could surpass the Western escalation at any time with its own.” Kujat meant this to include the use of nuclear weapons."


Kun Saksan ulkoministeri, nuori vihreiden jäsen, eilen ilmoitti Saksan olevan sodassa, niin artikkeli tarjoaa hänen sotahimoihinsa uuden kulman. Ulko ministeri liittoutui puolustus- ja ilmailuteollisuuden kanssa varmistaakseen vihreille voiton Dusselfdorfin alueella:
"Baerbock’s and the Green Party’s alliance with Germany’s aerospace and defence industry to secure Green votes in Kiel, (ja useissa muissa teollisuuskaupungeissa)".

Mikä Kielissä on tärkeää?
"Kiel is home to Krauss-Maffei Wegmann Maschinenbau, builder of the Leopard tank. In the Kiel parliamentary vote of 2021, the Greens gained almost 14% to score 28% of the total, while the SDP lost ground but held on to the seat with 29.5%. Just over two thousand votes separated them. The anti-war Left and Alternative for Germany (AfD) candidates lost ground in Kiel, ending up with 5% and just over 7,000 votes each. In Dusseldorf, headquarters for the Rheinmetall group, the Greens gained 13% in 2021 from the SDP and CDU, losing narrowly to the CDU. Similar vote switches to the Greens were recorded in Essen and Duisburg, where Thyssen-Krupp directs its military industrial complex.
Ministeri toisaalta antaa kasvunmahdollisuuksia sotateollisuudelle liittymällä ja laajentamalla erikoisoperaatioita laajamittaisiksi sodiksi ja toisaalta ohjailla näiden tekemisiä, ihan kuin fasistisessa valtiossa kuuluukin.

Vihreistä on tullu pro-sota -puolue, mikä käyttää ei-alkujaankaan-kovin-viisaita aktvistejaan hyväksi luodakseen sodanlaajentamisen myönteistä propagandaa. Esimerkki:
"Vapauta Leopardi", fasistiset viheraktivistit vaativat Saksan lähettävän tankkejaan Ukrainaan ja kas, näinhän ministerit sitten tekivätkin.
"Vapauta Leopardi", fasistiset viheraktivistit vaativat Saksan lähettävän tankkejaan Ukrainaan ja kas, näinhän ministerit sitten tekivätkin.
Vihreat ovat Saksan sotapuolue.jpg (37 KiB) Katsottu 525 kertaa
(Taas yksi esimerkki klovnimaailmasta, missä elämme: Aiemmin rauhanliikkeisiin yhdistetyt ituhipit miekkaroivat sotateollisuuskompleksin ja sodan laajentamisen puolesta. 🤡 )

*** LOPUT LINKIN TAKAA ***

http://johnhelmer.net/german-general-ku ... more-70542
Ehdotetun demilitarisoidun Ukrainan näen ainoana ratkaisuna mennä eteenpäin, koska en halua Ukrainaan myöskään venäläisaseita USA:n miehittämiä maita kuten Puolaa, Saksaa jne. uhkaamaan.

Tulee ymmärtää, että Venäjä on ilmoittanut täysin selvästi, että he tulevat suorittamaan tehtävänsä loppuun ja mikäli joku uhkaa näiden olemassaoloa, he eivät arkaile käyttää koko asearsenaaliaan. Nyt Venäjälle ei ole muuta ulospääsyä kuin pyörittää lihamyllyä niin kauan ja siellä, mihin tämä eskaloituukin.

Tämän takia tilanne on huolestuttava, kun koko ajan mennään lähemmäksi kineettistä kolmatta maailmansotaa, eikä diplomaattisen ratkaisun eteen tehdä mitään, rauhanneuvottelut torpedoitiin jo varhain NATO-ohjuksella nimeltä sanansaattaja Boris Johnson.
damfin kirjoitti:Toivottavasti tällä kertaa venäjän pään seinään hakkaamista ei sentään kestä kymmenen vuotta.
Ehkäpä Afganistan ei ollut ihan samanlainen uhka Venäjälle kuin vuodesta 2014 de facto NATO-maa Ukraina, joka pyyhki MInskin sopimuksella persettä, jatkoi omien kansalaisten, vieläpä siviilien, tappamista? Venäjän operaatio tulee kestämään niin kauan kuin on tarve, mutta en usko heidän jättävän operaatiota kesken 20 vuoden kohdalla jättäen tuhansia omanmaalaisia sekä valtavan asearsenaalin tiedustelutietoineen viholliselle.

Venäjän johto on ilmoittanut tämän varsin selvästi: Venäjälle tässä on kyse heidän tulevaisuudesta ja jopa olemassaolosta, eivätkä he tule lopettamaan ennenkuin on valmista ja mikäli joku uhkaa Venäjän olemassaoloa (existential threat), siinä tilanteessa myös ydinaseiden käyttöä harkitaan.

Venäjällä on onneksemme ydinasedoktriini, mikä on tehty holtittoman käytön estämiseen. Eivätkä he ole historiassakaan kylväneet näitä joukkotuhoaseita, vaikka "maailman moraalinen johtaja" ydinaseen käytön puolesta ennakkotapauksen antoikin ja reilun 70v päästä heidän luoma bioase ja sen vastatoimibioase ovat tappaneet miljoonia ympäri maailman.

Ei tässä luottavainen voi olla mihinkään suuntaan, koska sota on väkivallan maksimointia, eikä mitään urheilua mitä fanitetaan mediasta. Pakko kuitenkin varautua ajatuksissa myös siihen, että ydinasetta käytetään ja toivoa tällöin, että sitä käytetään NATO-maita vastaan ja että Pietariin ja Moskovaan ammuttavat ydinaseet eivät luo tänne syöpäkasvainlaskeumaa.
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
h3rmunen
Poliisikoira Rex
Viestit: 285
Liittynyt: Ke Huhti 06, 2022 12:15 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja h3rmunen »

Ryssä on taas lyönyt ohjukset ilmaan Ukrainassa. Tyypillinen kostotoimenpide käynnissä.
Vili S Pertti
Javier Pena
Viestit: 1770
Liittynyt: La Tammi 23, 2021 4:43 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Vili S Pertti »

Tuosta ydinasedoktriinista: Eihän sillä ole vitunkaan virkaa. Venäjän lait kieltää hyökkäämisen toiseen valtioon ja siltikin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Venäjän lait ei kait oo tehty noudattamista varten 🤔
"Ei ole löytynyt todisteita" kiteyttää koko vuoden 2020 yhteen lauseeseen.
kantavapalju
Agentti Scully
Viestit: 669
Liittynyt: Ke Syys 07, 2022 9:09 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja kantavapalju »

Väitätkö että venäjän tieto on oikeassa jossa ei ole edes sananvapautta lehdistöllä ja televisolla, saatika muulla medialla ?

Tai sit muut maapallon asukit on vaan niin aivopestyjä...

tyhmäkin tajuaa että siellä ei ole kaikki hyvin kun pääministeri ja presidentti vaihtavat paikkaa ja sitten kun ei enään onnistu pressaksi niin muutetaan perustuslakia :D

Neljännen presidenttikauden jälkeen
Venäjän perustuslain mukaan Putin ei neljännen presidenttikautensa loputtua vuonna 2024 olisi enää voinut jatkaa presidenttinä kolmatta perättäistä kautta. Venäjän valtapuolue Yhtenäinen Venäjä ehdotti maaliskuussa 2020 perustuslain muutosta, jotta Putin voisi jatkaa viidennelle kaudelleen. Duuma äänesti ehdotuksen puolesta. Putin ehdotti perustuslain muutosehdotuksen viemistä kansanäänestykseen.[90] Kesäkuun 2020 lopulla järjestetyssä kansanäänestyksessä perustuslain muutospaketti hyväksyttiin ja Putinin aiemmat presidenttikaudet nollattiin. Uusittu perustuslaki antaa Putinille mahdollisuuden asettua ehdolle presidentinvaaleissa 2024.[91]
Viimeksi muokannut kantavapalju, To Tammi 26, 2023 10:24 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vili S Pertti
Javier Pena
Viestit: 1770
Liittynyt: La Tammi 23, 2021 4:43 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Vili S Pertti »

Ryssien panssarivaunut hyvässä kunnossa :mrgreen:

"Ei ole löytynyt todisteita" kiteyttää koko vuoden 2020 yhteen lauseeseen.
jhou
Perry Mason
Viestit: 3843
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja jhou »

On Anoi Kaa kirjoitti: To Tammi 26, 2023 9:13 am Miksi Venäjä luovuttaisi Ukrainassa, koska se aiheuttaisi maalle samankaltaisen uhan, mitä NATO Ukrainasta oli noin 10v rakentanut, mutta nyt tietysti paljon aggressiivisemmin?
Minkä uhan puolustusliitto aiheuttaa? Paitsi tietenkin sen, että Venäjä ei pääse entiseen malliin päsmäröimään itsenäisessä maassa, jonka se laskee jollain tavalla yhä alusvaltiokseen? Olen edelleen sitä mieltä, että Venäjän ääneen ilmaistu hinku palauttaa etupiiriajattelu "kunniaan" ja päästä sitä kautta vapaasti häsläämään entisissä neuvostotasavalloissa + mahdollisesti Suomessa on tämän 2014 alkaneen Ukrainan miehityshankkeen juurisyitä.

Kun tuosta Ukrainan siviilien tappamisesta puhuit, niin on hyvä pitää mielessä, että venäläiset joukot masinoivat koko aseellisen kapinan Donbassin ja Luhanskin alueelle 2014. Joutuivat vieläpä näkemään oikein vaivaa siinä omien sanojensa mukaan, koska paikalliset eivät kuulemma aluksi olleet kovinkaan kiinnostuneita koko hommasta.
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
jhou
Perry Mason
Viestit: 3843
Liittynyt: Ti Maalis 31, 2015 3:09 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja jhou »

Vili S Pertti kirjoitti: To Tammi 26, 2023 10:16 am Tuosta ydinasedoktriinista: Eihän sillä ole vitunkaan virkaa. Venäjän lait kieltää hyökkäämisen toiseen valtioon ja siltikin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Venäjän lait ei kait oo tehty noudattamista varten 🤔
Venäjän lait muuten kuulemma kieltävät myös yksityiset palkka-armeijat. Jos Ukrainan sota on "erikoisoperaatio", niin Wagner-ryhmä on sitten varmaankin natzien oma catering-firma.

Täälläkin erikoismeripossu joskus aiemmin korosti, että lakimuotoseikat on Putinille tosi tosi tärkeitä, koska hän on koulutukseltaan juristi. Taisi olla sarkasmia taas. :mrgreen:
Hyvin suunniteltu on edelleenkin tekemättä.
Avatar
On Anoi Kaa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11798
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Vai on NATO oikein puolustusliitto? LOL
Se on sitä vain paperilla ja tämä on selvää kaikille, jotka ovat vähänkään lähihistoriaa seurannut.

Mielenkiintoinen mielipidekirjoitus Anthony Blinkeniltä eilisessä wapossa. Triggervaroitus, saattaa järkyttää heitä, jotka ovat uskoneet poliitikkoja ja valtamediaa, jotka kertovat Ukrainan ja heidän verellään Ukrainassa taistelevan globalistisen lännen voiton olevan nurkan takana.

Tässä otsikko ja linkki, löytyy vaikka ei haluaisi wapon kautta lukea:
Blinken ponders the post-Ukraine-war order
by David Ignatius (toimittaja tunnetaan US hallituksen äänitorvena)
https://www.washingtonpost.com/opinions ... war-order/

Viesti tiivistettynä:
Blinken tarjoaa Ukrainan delimilitarisointia, jos Venäjä lopettaa Ukrainan jauhamisen kilon palasiksi. Esittää toki Venäjälle muitakin vaatimuksia alueista.

USA on ilmeisesti huolissaan siitä, että menettevät protektioraattinsa Euroopassa kokonaan, eivätkä kykenisikään tienaamaan Ukrainalla ja hyväksikäyttämään tätä enää Venäjää vastaan?

Miten kansa ottaa sen, jos USA marssii taas häntä koipien välissä kotiin kuin -75 Saigonista tai vasta Kabulista, kun media on uutisoinut aina tähän päivään saakka, miten Venäjä häviää ihan just, kun johtajallakin on aivosyöpä, tappava korona, vanhuuden höperyys, harhoja, ja mitä lie muuta? Samaan aikaan media ei näe minkäänlaisia vastaavia piirteitä pres. Bidenissä, joka hyvänä päivänä saa ulos lyhyen puheen ilman dementian aiheuttamia ongelmia.

PS. Vaikka myö USA kourallisen tankkeja Ukrainaan mm. Saksan ohella lähettääkin, niin on mielenkiintoista että rahamarkkina tietää jotain mitä media ei kerro. Sekä HIMARSin valmistaja Lockheedin että Abrams-tankkien valmistajien kurssit ovat alhaalla, vaikka kysynnänhän pitäisi nyt olla suuri, kun näitä on tarvitaan Ukrainassa.

(Tietävät, että tämä on suurta teatteria, todelliset määrät minimaaliset kunnes kuivuvat kokonaan.)
Ironiainjektio: Mitä enemmän injektiot, sitä enemmän infektoit (tuore tutkimus). Tästä syystä virustaudit ja syövät saavat usein vallan boostaamisen jälkeen. Olkaa viisaita ja pysähtykää hetkeksi.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja URSA »

Olen viime päivinä alkanut miettimään omistaako Putte puolustusteollisuuden yhtiöiden osakkeita, koska sodan avulla rikastuminen olisi ainoa hyöty jonka hän saa aloittamastaan sodasta. Sellaisen pikkuseikan paljastuminen saattaisi jopa kääntää kansan mielipiteen? Ryssiä marssisi kuolemaan että "suuri johtaja" rikastuisi ulkomaisten firmojen avulla.
Kaikkien maailman suurimpiin asetuottajiin kuuluvien yhtiöiden osakkeet lähtivät viime viikolla nousuun Venäjän ilmoitettua sotatoimista Ukrainassa.
https://www.hs.fi/visio/art-2000008648293.html

https://yle.fi/a/3-12354087
Avatar
Mc Mafia
Olivia Benson
Viestit: 715
Liittynyt: Pe Marras 25, 2022 11:46 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Mc Mafia »

URSA kirjoitti: To Tammi 26, 2023 11:02 am Olen viime päivinä alkanut miettimään omistaako Putte puolustusteollisuuden yhtiöiden osakkeita, koska sodan avulla rikastuminen olisi ainoa hyöty jonka hän saa aloittamastaan sodasta. Sellaisen pikkuseikan paljastuminen saattaisi jopa kääntää kansan mielipiteen? Ryssiä marssisi kuolemaan että "suuri johtaja" rikastuisi ulkomaisten firmojen avulla.
Mites mahtaa olla rapakon toisella puolella?



Kuva on pakko lisätä uudelleen.

IMG_20230126_072752_163.jpg
IMG_20230126_072752_163.jpg (57.43 KiB) Katsottu 182 kertaa
Viimeksi muokannut Mc Mafia, To Tammi 26, 2023 11:43 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Best,
Mäk

You gotta be—”
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja URSA »

Olisi helppoa ostaa puolustusteollisuuden osakkeita peitefirmalla ja aloittaa sota. Sitten myy osakkeet kun niiden arvo on noussut. Kuolinvuoteella voi katsella tilisaldoa, johon on ilmaantunut muutama numero lisää.
Avatar
Mc Mafia
Olivia Benson
Viestit: 715
Liittynyt: Pe Marras 25, 2022 11:46 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Mc Mafia »

URSA kirjoitti: To Tammi 26, 2023 11:42 am Olisi helppoa ostaa puolustusteollisuuden osakkeita peitefirmalla ja aloittaa sota. Sitten myy osakkeet kun niiden arvo on noussut.
Miten sinulle osaisin kertoa mistä on kyse ellet ymmärrä yläpuolella olevaa?
Best,
Mäk

You gotta be—”
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja URSA »

Aseteollisuutta ei olisi olemassa ilman sijoittajia. Putte aloitti sodan. Jotain hän siitä hyötyy, ellei sitten omista hautausmaita ja krematorioita.
Avatar
Mc Mafia
Olivia Benson
Viestit: 715
Liittynyt: Pe Marras 25, 2022 11:46 am

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Mc Mafia »

Ei se ihan yllätyksenä tullut, sotaa on hierottu tulevaksi vuosikymmeniä. En helpolla tajua kuka kuvittelee kaiken alkaneen tosta vain vuosi sitten.
Best,
Mäk

You gotta be—”
Vili S Pertti
Javier Pena
Viestit: 1770
Liittynyt: La Tammi 23, 2021 4:43 pm

Re: Ukrainan kriisi - Venäjä hyökkää Ukrainaan maalta, mereltä ja ilmasta

Viesti Kirjoittaja Vili S Pertti »

Mc Mafia kirjoitti: To Tammi 26, 2023 12:04 pm Ei se ihan yllätyksenä tullut, sotaa on hierottu tulevaksi vuosikymmeniä. En helpolla tajua kuka kuvittelee kaiken alkaneen tosta vain vuosi sitten.
Ryssät aloitti sodan 2014, valmistelut varmaan jo paljon ennemmin.
"Ei ole löytynyt todisteita" kiteyttää koko vuoden 2020 yhteen lauseeseen.
Vastaa Viestiin