Helsinki Ullanlinna - psykiatri syytteessä vaimonsa murhasta 12/2022

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Juridianom
Lauri Hanhivaara
Viestit: 135
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2022 3:48 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Juridianom »

Birmakissa kirjoitti: Su Helmi 19, 2023 3:10 pm
hatremof kirjoitti: Su Helmi 19, 2023 2:07 pm
Birmakissa kirjoitti: Su Helmi 19, 2023 1:29 pm

Minä uskon, että tässä ketjussa enemmän ryhmätyönä halutaan selvittää ja avata tapahtumaa monelta eri kantilta. Toinen tarvitsee enemmän pohdintaa päätöksensä tueksi kuin toinen. Sellaista täällä erilaisissa kommenteissa on nähtävillä enemmän. Se voi näyttäytyä jollekin sympaattisena epäiltyä kohtaan, mutta ei tarvitse sitä olla😊
Mereenajo oli kuitenkin selvitetty tuoreeltaan 1,5-2 vuotta sitten ja mitään tahallisuuteen viittaavaa ei ilmennyt. Siinähän kai lausunnot ovat antaneet hänen omat eri-ikäiset lapsensa (toinen 18-vuotias) ja uuden puolison lapset ja uusi puoliso, hän itse, paikalla ollut poliisi, valvontakamerat, jne jne, ja poliisi ei katsonut aiheelliseksi kuin sakottaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Itse ihmettelisin sitä että mies ajoi reteesti laiturin päähän, kuin olisi tuttu paikka, mutta oliko?

Jos ei tiennyt paikkaa ja ajoi laiturin päähän, "täällä ei ole mitään nähtävää", niin nopea poistuminen paikalta oli looginen.

En tiedä sitäkään että kuinka vittumainen paikka tuo on peruttaa auto niin että keula on takaisin tulosuuntaan ja Tikkanen voi olla seurannut silmä kovana ja hiki otsalla joko peruutus videomonitoria tai peiliä ja lähtenyt liikkeelle tajuamatta että auto meneekin eteenpäin - pysähdyksestä oli 1-2 sekuntia mereen.

Tuossa voi testata omaa reaktioaikaa: ensikerta ratkaisee, tikkanenkaan ei saanut harjoitella :)

http://www.autokaupat.net/reaktio.htm
Tuo on sellainen kohta, että laivaliikennettä ja avoin. Tämän tapahtuman jälkeen ainakin jonkinlaiset betoniporsaat olisi tuossa autoliikennettä kohdin kätevät....

Turun "terroriteon", puukotus jälkeen tuli aika paljon Helsinkiin esteitä. Keski-Euroopassa on valtavan tyypillistä asuinkerrostalojen ikkunoissakin keskustassa kaltereita terroritekojen onnistumista heikentämään. Suomessa ei olla tässä vielä. Näitä rekka-ajoja ihmispaljouteen ja asuintalojen läheisyyteen katukäytäville ollut enenevästi maailmalla. Katujen sulkeminen tuosta turvallisuusnäkökulmasta aika näkyvästi esille tuossa presidemtinlinnan ja kauppatorin läheisyydessä. Siitä näkökulmasta voi leikitellä myös ajatuksella, miksi Hel kaupunki ei ole estänyt autoajolinjoja tuohon torille ja turistiveneliikenteen edustalle. Siinä kun käyskentelee ihmisjoukkoa. Toki torikojunpitäjien tulee päästä parkkipaikoille, mutta tuosta näkökulmasta vähän vaarallistakin pitää kaupungin autoilla pääsyä tuohon ihmismassa lähelle, jossa myös tuo mahdollisuus aukeni epäillylle joutua autolle meren varaan.
Ainakin tuonne Kauppahallin taakse mentäessä, eli paikkaan josta Vironaltaaseen pääsee halutessaan autolla, ei ole vieläkään mitään esteitä asennettu. Pelastusviranomaisten ja kaupungin implisiittisen käsityksen mukaan ilmeisen riskitön paikka, sillä ei siellä todella edes sunnuntaiautoilijat pysähdy.

Sukellusvolvon tultua julki mediassa kävin siinä Vironaltaalla ja totesin että ei muuten vahingossa mennyt. En muista aiemmin käyneeni autolla siinä kohtaa, toisin kun lukemattomat kerrat Kauppatorilla ja Olympiaterminaalin puoleisella alueella, josta Vironaltaaseen ei pysty ajamaan kuin jalankulkuväyliä pitkin. Yrittämällä toki mereen pääsee vaikka Hietsun uimarannalta.

Tyttäreni on about Tikkasen lasten ikäinen ja käy kaveriensa ja serkkujensa kanssa uimassa meressä kesäisin suhteellisen usein. Ei toki Kolera-altaassa, mutta kyllä Helsingistä uimarantoja löytyy, lähin kelvollinen Ulliksesta katsottuna Eiran rannasta. Erikoista jos tuon ikäiset lapset vieroksuisivat/pelkäisivät merta ja tulisi opetusmielessä antaa vähän kokemusta kesken 100t€ auton koeajon.

Kauppatorin kojujen ja laajojen pysäköintialueiden luona sen sijaan on runsaasti trafiikkia ja kauttaaltaan esteet tai edes kunnon kanttikivet estämässä hessuhopoilut.
Saahan Volvon maasturin vaikka inva-luiskaa pitkin Pasilan poliisitaloon sisälle jos tahallisuutta löytyy, joten oleellista ei ole kysymys onko mahdollista hessuhopoilla auto mereen vaan miksi alueelle ylipäänsä mentiin ja miten voi sekoilla kaikissa ohjauslaitteissa.

Eipä siinä tarinassa kyllä vakuuta itseäni mikään muukaan ja näkisin että "Hessuhopokin" on vain palstan tuottama virheellinen oletus systemaattisen suunnitelmallisesta psykopaatista, jolla on kaikille kierouksilleen aina vahinkoselitys.
Inter caecos regnat strabus
Birmakissa

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Birmakissa »



Tuo, että siihen tapahtumapaikoille pääsee autolla jotenkin jättää itselle ajatuksen, että olisi sitä mittaillut etukäteen enemmän. Etukäteiskatselmus. Mutta ei välttämättä, eihän pulkkakaan luistanut Volvoon.

Piiitkä lainaus korvattu nuoliviittauksella
-NILS-
padlock
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ma Syys 02, 2013 8:52 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja padlock »

Joosua kirjoitti: La Helmi 18, 2023 1:12 pm
skoone kirjoitti: La Helmi 18, 2023 12:36 pm
Birmakissa kirjoitti: La Helmi 18, 2023 11:27 am ^
Yllä esittämäni kaltaisessa parisuhteessa epäillyn tekijän ja uhrin välillä, voisi perhesurmaamistapahtumasuunnitelma saada alkunsa keskinäisissä väleissä. Psykopatian lisäksi jokin muu riskitekijä, päihteet, lääkkeet, korona-ajan eristys ja vainoharhaisuuden lisääntyminen. Ja parisymboliikka särkynyt muilla tekijöillä. Ei siihen ole välttämättä tarvittu kuin korona-aika ja akateeminen työtehtävä, jossa ei korona-aikaan ole voinut harjoittaa psykopatiaa entiseen tuttuun malliin pysyäkseen kotona terveenä ja piirteet kohdistettu erityistilanteessa perheeseen työpaikan sijaan.
Tiettävästi tuon "mereenajon" suunnittelu on todella kaukaa haettua! Olen satavarma, että tuo auton mereen joutuminen oli todellakin paha vahinko. - Jos nyt joku autossa ollut olisi mahdollisesti "muistanut" asioita uudelleen, se ei mielestäni ole ratkaiseva asia tässä jutussa.
Joo. Eihän kokeneelle kuskille tietenkään tule mieleen painaa jarrua. Ei tietenkään. Ja varmaan oli vielä sattunut autoliikkeestä semmoinen susikappale koeajoon ettei siinä ollut ollenkaan jarrulaitteita.

Eikä tietenkään kannata kysyä mukana olleilta asiasta. Hehän eivät tietenkään voi tietää mitään tapahtumista. Eihän todistajien kuulemisella ole muutenkaan mitään järkeä.

Vahinkohan se oli eikö ollutkin. Uskotaan vaan tähän.
Jes, ja skoonelta kortti pois! Jos sitä yleensäkään on.
Juuri äskettäin sain autokorjaamolta auton lainaksi huollon ajaksi, ja ensimmäinen tehtävä oli säätää penkki sopivalle etäisyydelle polkimista. Ei olisi tullut mieleenkään lähteä liikkeelle kurkottelemalla polkimiin. Piti säätää vielä toisenkin kerran että ratti oli sopivalla etäisyydellä. Pakittaessa syttyy iso peruutustutkan näyttö, sitäkään ei voi olla huomaamatta.
Jokaisella on oikeus olla yhtä mieltä minun kanssani. - Madonna
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja skoone »

Birmakissa kirjoitti: Su Helmi 19, 2023 3:25 pm Tuota mereenajon suunnitelmallisuutta tukisi sellainen näyttö enemmän kuin vahinkoa, jos ilmenisi tutkinnan tuloksena epäillyn käyskentelyä etukäteen tuossa tapahtumapaikalla.

Useat valvontakamerat eivät säilytä takautuvasti valvontamateraalia kovin pitkään, mutta turvallisuuspoliittisesti aika keskeinen tapahtumapaikka, että tällaistakin kuva- ja videomateriaalia voisi löytyä. Aikajana taaksepäin kovin haastava ja aikaavievä tutkia, mutta mahdollista.

Ehkäpä tallentunut jonkun ulkopuolisen somekuviin 😃
Minä esitin jo aiemmin semmoisen vaihtoehdon, että jospa RT oli vasta mereenajotapauksen jälkeen katsonut netistä videoita siitä, miten jotkut muut oli joutuneet autolla mereen? Häntä ei voisi syyttää silloin ainakaan suunnitelmallisuudesta! Varmaankin mahdollisten laitteiden tutkijat ovatkin tarkistaneet milloin tällaista mahdollista surffailua (sic!) RT olisi harrastanut! - Tämä ei ole RTn puolustusta, vaan varmistusta siitä, että kaikki tutkimuksessa esiintulleet tekijät (siis myös ajankohdat) on varmistettu.

Vastaavia mereenajovideoita on täälläkin "kelattu" useampiakin. Olkaa siis varovaisia, jos autonne joskus vahingossa mereen lipsahtaisi ;)
Muista lähdekritiikki!
hatremof
Lauri Hanhivaara
Viestit: 149
Liittynyt: La Tammi 21, 2023 10:14 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja hatremof »

En ole lukenut Tikkasen suvun historiaa, mutta hänestä saa vaikutelman että olisi lääkärinäkin ollut luonteeltaan ja käytökseltään enemmän etelä-euroopan ihmisen tyylinen - älykään ja fiksun oloinen - sympaattinen/empaattinen asiakkaille - mutta hieman leväperäinen ja selittelee tiukan paikan tullen omiaan.

Oikeudessa on ylittänyt oman ammattikunnan etiikan lähtemällä antamaan läheisestään diagnoosia ja auton upotuksessa on antanut aika typerän opetuksellisen selityksen.

Ainakin kuvittelisin, että normaalin jampan selitys olisi ollut että ajeli koeajoautolla niitä-näitä ja päätyi satamassa laiturin päähän ja oli kääntymässä, mutta teki jonkun typerän virheen ja ajoikin reunan yli mereen.

Tosiaan tulee mieleen se Jarmo Björkqvist joka kovalla selittelyllä ja fläppitaulua apunaan käyttäen järjesti itselleen elinkautisen vaimonsa murhasta.

Vaimo oli varautunut avioeroon ja nauhoitteli miehensä kanssa käymiään tilanteita salaa ja mahdollisesti siten vähän provosoi tilannetta jossa tuli murhatuksi ja Jarmo olisi voinut selittää asiaa lyhyesti että vain suuttui tilanteessa, mutta veti tunteikasta showta ja fläppitaululla kertasi psykologiaa ja oikeus katsoi että hullu mikä hullu ...
Birmakissa

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Birmakissa »

Tuota olen ajatellut, että jos on ollut suunnitelmallinen mereenajo, on jotenkin kyllä todella huolella valinnut paikan, jossa saa jotakin ilmaista tukea heti välittömästi ja paljon silminnäkijöitä tilanteeseen, silminnäkijöitä, jotka näkevät "vahingon". Näin teko ei ole oman perheen ja itsensä sanan varassa.

Kivenheiton päässä on myös laituri. Halkolaituri, jonne kulku ei ole estetty autolla. Siinä on usein parkissa näköpiirissä laiturissa tai Katajanokan puoleisen laiturin puolella sen Venemiljonääri murhan liikkeen edustalla/läheisyydessä (Alanen) Varrtiovene55, jolla myös mittava historia. Sieltä näkyvät myös Urho ja muut mahdollisesti parkissa olevat jäänmurtajat. Ne kiinnostavat lapsia enemmän.

Siinä ei niin paljon silminnäkijöitä, Relanders Grundilta ja Asunnoista esteetön näköala Halkolaiturille. Toki siinä on voinut kyseisenä päivänä olla Halkolaiturilla usein parkissa olevan purjeveneen jokin veneen vuokraaman porukan häppeninkikin. Tuossa laiturissa olisi ollut mahdollista ihan kunnon vauhdillakin ampaista perhe vähän pidemmälle mereen. Sieltä ei olisi selvitty niin hyvin. Myös itsekään hengissä pois. Välttämättä.
padlock
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ma Syys 02, 2013 8:52 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja padlock »

Birmakissa kirjoitti: Su Helmi 19, 2023 3:42 am Usein kun riita on vireillä, halutaan, tai ainakin vastuullisempi osapuoli haluaa jonkinlaisen sopimuksen voimaan. Silloin ko määrää voimaan väliaikaismääräyksen, se usein tapahtuu pyynnöstä nopeasti. Noin viikko. Usein se on hakemuksen mukainen

Kyllä tämä äiti on varmasti sellaisen huolehtinut. Tietänyt, että toinen luistaa vastuusta. Väliaikaismääräys on lapsen edunmukainen, että voimassa jonkinlainen, että ei tule tapaamisiin katkoksia. Se on myös hyvä olla ihan sen vuoksi, että jos toinen peruu tapaamisia, niin pystyy näyttämään asian toteen, että tapaamiset eivät toteudu. Ne myös näyttävät vähän sitä tilannetta mikä on toisen motivaatio edes tavata lapsia.
Sanoit ettei kannata uskoa jostain vauvalta tuotuun viestiin jossa RT käyttäytyi häissä epäasiallisesti vaimoaan ja yhtä vierasta kohtaan. Itse kuitenkin syötät joka ikisessä viestissäsi jotain mikä on aivan päinvastaista kuin fakta. RT halusi enemmän aikaa lapsilleen, yrittikö peräti saada lähihuoltajuuden, mutta joka tapauksessa perääntyi eikä sen jälkeen välittänyt lastenhoitovuoroistaan.
Jokaisella on oikeus olla yhtä mieltä minun kanssani. - Madonna
Birmakissa

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Birmakissa »

padlock kirjoitti: Su Helmi 19, 2023 4:19 pm
Birmakissa kirjoitti: Su Helmi 19, 2023 3:42 am Usein kun riita on vireillä, halutaan, tai ainakin vastuullisempi osapuoli haluaa jonkinlaisen sopimuksen voimaan. Silloin ko määrää voimaan väliaikaismääräyksen, se usein tapahtuu pyynnöstä nopeasti. Noin viikko. Usein se on hakemuksen mukainen

Kyllä tämä äiti on varmasti sellaisen huolehtinut. Tietänyt, että toinen luistaa vastuusta. Väliaikaismääräys on lapsen edunmukainen, että voimassa jonkinlainen, että ei tule tapaamisiin katkoksia. Se on myös hyvä olla ihan sen vuoksi, että jos toinen peruu tapaamisia, niin pystyy näyttämään asian toteen, että tapaamiset eivät toteudu. Ne myös näyttävät vähän sitä tilannetta mikä on toisen motivaatio edes tavata lapsia.
Sanoit ettei kannata uskoa jostain vauvalta tuotuun viestiin jossa RT käyttäytyi häissä epäasiallisesti vaimoaan ja yhtä vierasta kohtaan. Itse kuitenkin syötät joka ikisessä viestissäsi jotain mikä on aivan päinvastaista kuin fakta. RT halusi enemmän aikaa lapsilleen, yrittikö peräti saada lähihuoltajuuden, mutta joka tapauksessa perääntyi eikä sen jälkeen välittänyt lastenhoitovuoroistaan.
Pohdin mahdollisuuksia enkä niitä esitä totena.
Newintown
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 114
Liittynyt: Su Marras 20, 2022 2:15 pm

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Newintown »

Juridianom kirjoitti: Pe Helmi 17, 2023 5:08 pm Roope Bob Tikkanen on erittäin vaarallinen, älykäs ja viekas patologisesti narsistinen valkokauluspsykopaatti. Tikkanen on myös todennäköisesti vakaasti harkiten ja suunnitelmallisesti murhannut puolisonsa ja pyrkinyt suunnitelmallisesti murhaamaan sekä omat lapsensa, että tuoreen aviopuolisonsa lapset.
Olisi ”hauska” tietää oliko tuo Hessu Hopomaisuus, tai minusta enemmänkin erään männävuosien sketsihahmon ”uffaffaa uffaffaa” rooli luonnetta vai tarkoin harkittu hassuttelirooli? Jolla ehkä peitelty tuota vaarallisuutta. Spekua yhtä kaikki. Onko näin että yritetty murhaa kun tilaisuus siihen on tullut. Kuten tuo autolla mereen. Ei kukaan kyllä aja autoa noin lähelle reunaa.. Ei kukaan! Ellei aikeena ole juuri se mitä kävikin. Uffaffaa uffaffaa vaikuttaa kyllä sellaiselta joka pelkää hiiriä ja sellaisen nähdessään kiipeää pöydälle. Tai auton tippuessa mereen auton katolle. Surullinen sydänkarkkikuva, missä katsotaan ihan muualle kun uhriin, niin sellainen kuva välittyy että nyt täytyy hassutella (uffaffaa uffaffaa) vaikka silmistä näkee ettei jaksaisi. Korostan vielä että spekua!
Birmakissa

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Birmakissa »

skoone kirjoitti: Su Helmi 19, 2023 3:58 pm
Birmakissa kirjoitti: Su Helmi 19, 2023 3:25 pm Tuota mereenajon suunnitelmallisuutta tukisi sellainen näyttö enemmän kuin vahinkoa, jos ilmenisi tutkinnan tuloksena epäillyn käyskentelyä etukäteen tuossa tapahtumapaikalla.

Useat valvontakamerat eivät säilytä takautuvasti valvontamateraalia kovin pitkään, mutta turvallisuuspoliittisesti aika keskeinen tapahtumapaikka, että tällaistakin kuva- ja videomateriaalia voisi löytyä. Aikajana taaksepäin kovin haastava ja aikaavievä tutkia, mutta mahdollista.

Ehkäpä tallentunut jonkun ulkopuolisen somekuviin 😃
Minä esitin jo aiemmin semmoisen vaihtoehdon, että jospa RT oli vasta mereenajotapauksen jälkeen katsonut netistä videoita siitä, miten jotkut muut oli joutuneet autolla mereen? Häntä ei voisi syyttää silloin ainakaan suunnitelmallisuudesta! Varmaankin mahdollisten laitteiden tutkijat ovatkin tarkistaneet milloin tällaista mahdollista surffailua (sic!) RT olisi harrastanut! - Tämä ei ole RTn puolustusta, vaan varmistusta siitä, että kaikki tutkimuksessa esiintulleet tekijät (siis myös ajankohdat) on varmistettu.

Vastaavia mereenajovideoita on täälläkin "kelattu" useampiakin. Olkaa siis varovaisia, jos autonne joskus vahingossa mereen lipsahtaisi ;)
Tuossa yllä viitataan valvontakameroihin.
Juridianom
Lauri Hanhivaara
Viestit: 135
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2022 3:48 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Juridianom »

Birmakissa kirjoitti: Su Helmi 19, 2023 3:55 pm
Juridianom kirjoitti: Su Helmi 19, 2023 3:51 pm
Birmakissa kirjoitti: Su Helmi 19, 2023 3:10 pm

Tuo on sellainen kohta, että laivaliikennettä ja avoin. Tämän tapahtuman jälkeen ainakin jonkinlaiset betoniporsaat olisi tuossa autoliikennettä kohdin kätevät....

Turun "terroriteon", puukotus jälkeen tuli aika paljon Helsinkiin esteitä. Keski-Euroopassa on valtavan tyypillistä asuinkerrostalojen ikkunoissakin keskustassa kaltereita terroritekojen onnistumista heikentämään. Suomessa ei olla tässä vielä. Näitä rekka-ajoja ihmispaljouteen ja asuintalojen läheisyyteen katukäytäville ollut enenevästi maailmalla. Katujen sulkeminen tuosta turvallisuusnäkökulmasta aika näkyvästi esille tuossa presidemtinlinnan ja kauppatorin läheisyydessä. Siitä näkökulmasta voi leikitellä myös ajatuksella, miksi Hel kaupunki ei ole estänyt autoajolinjoja tuohon torille ja turistiveneliikenteen edustalle. Siinä kun käyskentelee ihmisjoukkoa. Toki torikojunpitäjien tulee päästä parkkipaikoille, mutta tuosta näkökulmasta vähän vaarallistakin pitää kaupungin autoilla pääsyä tuohon ihmismassa lähelle, jossa myös tuo mahdollisuus aukeni epäillylle joutua autolle meren varaan.
Ainakin tuonne Kauppahallin taakse mentäessä, eli paikkaan josta Vironaltaaseen pääsee halutessaan autolla, ei ole vieläkään mitään esteitä asennettu. Pelastusviranomaisten ja kaupungin implisiittisen käsityksen mukaan ilmeisen riskitön paikka, sillä ei siellä todella edes sunnuntaiautoilijat pysähdy.

Sukellusvolvon tultua julki mediassa kävin siinä Vironaltaalla ja totesin että ei muuten vahingossa mennyt. En muista aiemmin käyneeni autolla siinä kohtaa, toisin kun lukemattomat kerrat Kauppatorilla ja Olympiaterminaalin puoleisella alueella, josta Vironaltaaseen ei pysty ajamaan kuin jalankulkuväyliä pitkin. Yrittämällä toki mereen pääsee vaikka Hietsun uimarannalta.

Tyttäreni on about Tikkasen lasten ikäinen ja käy kaveriensa ja serkkujensa kanssa uimassa meressä kesäisin suhteellisen usein. Ei toki Kolera-altaassa, mutta kyllä Helsingistä uimarantoja löytyy, lähin kelvollinen Ulliksesta katsottuna Eiran rannasta. Erikoista jos tuon ikäiset lapset vieroksuisivat/pelkäisivät merta ja tulisi opetusmielessä antaa vähän kokemusta kesken 100t€ auton koeajon.

Kauppatorin kojujen ja laajojen pysäköintialueiden luona sen sijaan on runsaasti trafiikkia ja kauttaaltaan esteet tai edes kunnon kanttikivet estämässä hessuhopoilut.
Saahan Volvon maasturin vaikka inva-luiskaa pitkin Pasilan poliisitaloon sisälle jos tahallisuutta löytyy, joten oleellista ei ole kysymys onko mahdollista hessuhopoilla auto mereen vaan miksi alueelle ylipäänsä mentiin ja miten voi sekoilla kaikissa ohjauslaitteissa.

Eipä siinä tarinassa kyllä vakuuta itseäni mikään muukaan ja näkisin että "Hessuhopokin" on vain palstan tuottama virheellinen oletus systemaattisen suunnitelmallisesta psykopaatista, jolla on kaikille kierouksilleen aina vahinkoselitys.
Kyllä näin.

Tuo, että siihen tapahtumapaikoille pääsee autolla jotenkin jättää itselle ajatuksen, että olisi sitä mittaillut etukäteen enemmän. Etukäteiskatselmus. Mutta ei välttämättä, eihän pulkkakaan luistanut Volvoon.
Tuo on rikosetsivän ajatuksenjuoksua ja erittäin hyvää sellaista.
Varmasti katsonut paikan ennakkoon ja epäiltyjen tekojen luonteen valossa todennäköistä, että on varta vasten vieraillut siellä jalkaisin tekoa edeltäneinä viikkoina. Kenties kauppahallista ostanut alibikseen lohta ja katsellut kuinka etäälle Vironaltaasta auto tulee ajaa. Ehkäpä seisoskellut juurikin paikassa, johon Volvon pysäytti.
Autoa ei tullut pysäköity teon hetkellä niin että lapsilla olisi esteetön näkymä Meriturvan alukseen, vaan luotisuoraan kohti Vironallasta.

Joissain tavarataloissa valvontakameroiden tallenteita säilytetään jopa vain 3 vuorokautta. Edullisen muistikapasiteetin vuoksi nykyisin viikkoja. Tietosuojasäännöksistä johtuen harvemmalla taholla on kuukausien takaisista tapahtumista dataa, mutta valtion turvallisuuteen liittyvien tallenteiden säilytyksestä en tiedä. Presidentin linnan ja Korkeimman oikeuden edustalla olevan Vironaltaan materiaalia olisi hyvällä tuurilla jäljellä, mutta hyvin epätodennäköistä. Tutkinnan päätyttyä on tapaukseen liittymätön materiaali tuhottu. Käytännössä siis poliisilla on voinut olla hallussaan mereenajoa edeltävän kuukauden tallenteet, jos niitä on pyydetty ja epäilty että teko olisi tahallinen ja tekijä käynyt paikalla aiemmin. Siinäkään tapauksessa en jaksa uskoa että sinnikkäästi epäilevälläkään tutkijalla olisi ollut aikaa käydä tallenteista läpi oliko 176cm mieshenkilö edeltävien viikkojen aikana seisoskelemassa Volvon onnettomuuspaikalla mahdollisesti murhia suunnitellen.

Rikolliset ja myös vakavasti itsemurhaa suunnittelevat pelkäävät yleensä aikeidensa paljastumista, mutta selvittävät silti tarkoin yksityiskohdat etukäteen. Esimerkiksi itsemurhaa hautova voi ostaa hirttoköyden ohessa kaikkea muuta, kuten pyykkipoikia, joka osoittaa kassaneidille että pyykinkuivausnarua tässä ollaan ostamassa.
Itsemurhaa suunnittelevakin siis pelkää paranoidisesti paljastuvansa ja tekonsa estyvän, mikäli joku pääsee vihille aikeistaan. Hän saattaa sanoa kassaneidille että siivouspäivä tulossa ja maksaa ostoksensa käteisellä.

Kun kyse on älykkäästä murhaajasta, on peittelytoiminnat ihan omalla tasollaan, mutta silti näkyviä ja loogisen epäloogisia. Edellyttää vain että osaa kyseenalaistaa, epäillä ja ajatella niin kuin rikollinen.
Kuulusteluissakin epäillyn kerronta on loogista ja mahdollista sinänsä, mutta siihen ei tule kiinnittää huomiota, vaan mistä epäilty jättää kertomatta eniten sekä mitä epäilty puolustelee eniten sekä kumoaako epäilty oma-aloitteisesti vakuuttelemalla asioita joita arvioi kuulustelijan epäilevän.

Metsää ei nää puilta jos luottaa, uskoo ja olettaa kuulusteltavan syyttömyysolettaman nojalla olevan vilpitön ja syytön, tyytyen vakuuttaviin vastauksiinsa ja sivuuttaa "paranoidisina" omat esiin nousevat epäilynsä liittyen epäillyn lausumiin. Silloin kun kyse on oikeuspsykiatriaan erikoistuneesta varakkaasta tohtorismiehestä, syntyy valitettava ja naiivi harha, että kertomansakin on vakavasti otettavaa. Psykologinen inhimillinen syy, eli häveliäisyys "äänivaltaista" arvostettua yhteiskunnan jäsentä vastaan estää kyseenalaistamasta riittävästi ja laittamasta koville epäiltyä, kunnes ruumis on jo kainalossa.

En siis arvostele poliisin liikennerikostutkintaa vaan ihmisiä ovat, eivätkä kyenneet parempaan/mahdottomaan. Jälkikäteen näyttää kuitenkin että kuulustelukertomuksen heikkoihin kohtiin ei ole edes isketty. En esimerkiksi ymmärrä miksi edes Tikkasen "autoliikkeen säätöihin" liittyvään lausumaan ei ole reagoitu vahvasti kyseenalaistaen. Jälkiviisaus on viisauden korkein muoto, ja siksi sitä tuleekin harjoittaa, jotta virheistä opitaan.

Toivottavasti tämä tapaus opettaa poliisille jatkossa myös ettei lähisuhdeväkivallasta epäiltyä korkea-arvoistakaan henkilöä kannata ottaa vakavasti ilman prässiä, jota yhteiskunnan heikompiosaisille rikosepäillyille kyllä tarjotaan asianomistajan pyytämättäkin.
Suomi on lukuisten oikeusmurhien ja prosessipetosten luvattu maa, mutta julki ne eivät tule juuri koskaan. Etenkin kun syytetyt ovat valkokauluspsykopaatteja tai valkokaulusrikollisia, joiden edessä oikeuslaitos on syytettyjen näkökulmasta nimensä veroinen.
Inter caecos regnat strabus
padlock
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ma Syys 02, 2013 8:52 am

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja padlock »

Juridianom kirjoitti: Su Helmi 19, 2023 3:02 pm
Ottamatta sen enempää kantaan Tikkasen sukellusvolvon esitutkinnassa lausumiin, vastauksistaan piirtyy vähän erikoinen kuva. Usein epäillyt vakuuttelevat ja perustelevat kieltolausein juuri sitä, mihin ovat syyllistyneet. Tavallisen tohelon ei ns. tarvitse vakuuttaa poliisia ettei ollut ajanut tahallaan mereen, koska jo omasta mielestäänkin niin järjetön ajatus, ettei sen ajatuksen uhraamiseen käytetä edes aikaa vaan kerrotaan yksityiskohtaisesti, seikkaperäisesti ja muistinvaraisesti mitä oleellista ja epäoleellista tilanteessa ja sitä ennen tapahtui. Tikkanen kertoo myös selvien muistikuvien alkaneen Volvon keulan iskeydyttyä mereen, mikä traumaattisen tapahtuman suhteen on mahdollista, mutta silti erikoista että muistaa syyt ja opetukselliset aikeet miksi sinne laiturille mentiin, mutta sähläyksestä lausuu vain yleisluontoisesti ja muistikuvat selkeitä vasta oleellisimpien "sähläystapahtumien" jälkeen, eli mahdollista että halusi sivuuttaa murhanyrityksen ja keskittyä omassa lausunnossaan epäoleellisempiin edeltäviin ja jälkikäteisiin seikkoihin.
Muisti kuitenkin tämän:
"– Siinä ei huomannut, mikä vaihde on päällä, eikä se vetänyt mihinkään suuntaan. Vasta kaasua painaessa huomasin, että autossa on vaihde eteenpäin, mies kuvaili kuulustelussa."
Joka osoittaa selvästi että valehtelee. Tikkanen tietää että auton peruuskamera syttyy jos pakki on päällä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009402212.html
Jokaisella on oikeus olla yhtä mieltä minun kanssani. - Madonna
Birmakissa

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Birmakissa »

padlock kirjoitti: Su Helmi 19, 2023 5:11 pm
Juridianom kirjoitti: Su Helmi 19, 2023 3:02 pm
Ottamatta sen enempää kantaan Tikkasen sukellusvolvon esitutkinnassa lausumiin, vastauksistaan piirtyy vähän erikoinen kuva. Usein epäillyt vakuuttelevat ja perustelevat kieltolausein juuri sitä, mihin ovat syyllistyneet. Tavallisen tohelon ei ns. tarvitse vakuuttaa poliisia ettei ollut ajanut tahallaan mereen, koska jo omasta mielestäänkin niin järjetön ajatus, ettei sen ajatuksen uhraamiseen käytetä edes aikaa vaan kerrotaan yksityiskohtaisesti, seikkaperäisesti ja muistinvaraisesti mitä oleellista ja epäoleellista tilanteessa ja sitä ennen tapahtui. Tikkanen kertoo myös selvien muistikuvien alkaneen Volvon keulan iskeydyttyä mereen, mikä traumaattisen tapahtuman suhteen on mahdollista, mutta silti erikoista että muistaa syyt ja opetukselliset aikeet miksi sinne laiturille mentiin, mutta sähläyksestä lausuu vain yleisluontoisesti ja muistikuvat selkeitä vasta oleellisimpien "sähläystapahtumien" jälkeen, eli mahdollista että halusi sivuuttaa murhanyrityksen ja keskittyä omassa lausunnossaan epäoleellisempiin edeltäviin ja jälkikäteisiin seikkoihin.
Muisti kuitenkin tämän:
"– Siinä ei huomannut, mikä vaihde on päällä, eikä se vetänyt mihinkään suuntaan. Vasta kaasua painaessa huomasin, että autossa on vaihde eteenpäin, mies kuvaili kuulustelussa."
Joka osoittaa selvästi että valehtelee. Tikkanen tietää että auton peruuskamera syttyy jos pakki on päällä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009402212.html
Onpa hyvin ajateltu.

Minä olen kiinnittänyt huomiota tuohon:
"Siinä ei huomannut, mikä vaihde on päällä, eikä se vetänyt mihinkään suuntaan. Vasta kaasua painaessa huomasin, että autossa on vaihde eteenpäin"

Olenko väärässä, jos ajattelen, että ei vetänyt mihinkään suuntaan tarkoittaa tilannetta, jossa jalka ei ole kaasulla eikä jarrulla? Silloin liutaan eteenpäin hissukseen.

Jos olisi jalka jarrulla, niin "ei vetäisi mihinkään suuntaan," vaan olisi seisaallaan. Jos siis olisi jarrulla tuossa tilanteessa, nostaesssan jarrua liikkuisi automaattisesti hiljaa hissukseen valuen eteenpäin, jolloin kyllä ehtii noteeraamaan suunnan mihin auto liikkuu ennen kaasun painamista, jolloin kai refleksi on ennemmin painaa uudelleen samaa poljinta eli jarrua eikä siirtää heti jalkaa eri poikineen kaasulle.

Tuon vuoden Volvosta ei kokemusta.
Birmakissa

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Birmakissa »

Miten tämä automalli reagoi lähellä oleviin ihmisiin, tolppiin, esteisiin, reagoiko veteen? No, tietysti ne riippuvat asetetuista asetuksista.

Vähän vanhemman vuosimallin autot reagoivat lumikinoksiin, maaston ja pohjan mataluuteen, kaikennäköiseen ihmeelliseen ja ei niin ihmeellisee. Onko vesistöstä hälyyttävää ominaisuutta olemassa, tie lpppuu?
Birmakissa

Re: Henkirikos Helsingin Ullanlinnassa - psykiatri vangittiin epäiltynä vaimonsa taposta

Viesti Kirjoittaja Birmakissa »

Riippuen ajossa olleen auton asetuksista, mitä kytketty varoitus/hälytysäänksi riippuu onko auton sisällä ollut niiden osalta hiiren hiljaista tai niiden johdosta varoitusääniä.

Poliisi ilmoitti, että kuulemisissa tullut uutta tietoa, joka osasyy tutkinnan avaamiseen.

Voisi ajatella, että jotakin ympäristön lähellä olevista mahdollisista esteistä auto hälyttänyt. Sellainen voi vaikuttaa kyydissä oleviin, voi pelottaa laiturilla lähellä merta äänet vaikkapa pienempiä lapsia. Lapset ovat tottuneet auton varoitusääneen peruuttaessa jne. Reagoivat joskus niihin. Toisaalta toiset ovat ääniherkkiä, korviin sattuu kovat äänet ja sellaisia on mahdollista myös kytkeä pois tällaisista syistä.

Epäilty on voinut kytkeä jopa kaikki hälytykset pois päältä ennen laiturille menoa, jolloin esim lapsilla voi kyllä ollut turvallisempi olo kyydissä. Asetusten kytkentä pois päältä voi olla tietoista ihan vahinkotilanteessakin. On voinut huomioida sellaisessa vaihtoehdossa erityisherkkää lastakin tai suunnitelmallisesti toimia.

Mutta asianomaisen kuulemisissa voi olla merkitystä tällaisissa vähäpätöisissä asioissa, auton merkkiäänissä. Joillekin niiden puuttuminen tuo kyydissä turvaa, osalle äänet merkitsevät, että ollaan vaarallisessa paikassa autolla. Vaikka muuten jälkeen päin tilannetta ei muistaisi vaikkapa shokin vuoksi, mutta usein muistaa äänet ennen itseä pysäyttävää tapahtumaa.
Vastaa Viestiin