Järkyttävä tienhoitokunnan kokous Etelä-Karjalassa

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Eki-setä
Neuvoja-Jack
Viestit: 586
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2018 8:27 am

Järkyttävä tienhoitokunnan kokous Etelä-Karjalassa

Viesti Kirjoittaja Eki-setä »

Karjalassa kunnianlokaaminen on laji, jota edelleen vaalitaan. Sanonta vihatun ihmisen laittamisesta turkin hihaan uudelleen nussittavaksi, näkyy olevan yhä käytössä. Sinällään hienoa, että jollain on ollut rohkeutta keskeyttää sättiminen ja oikeuskin on haukutun puolella.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0664 ... 9a08d273e4
Järkyttävä kokous Etelä-Karjalassa

Puheenjohtajan syyte vainoamisesta kaatui, mutta hän joutuu maksamaan sihteerille korvauksia.

Tiehoitokunnan kokouksessa pidetty puhe piti keskeyttää, koska tienhoidon sijaan siinä keskityttiin sihteerin sättimiseen.
Tienpito eteläkarjalaisessa kylässä muuttui ikäväksi toiminnaksi. Tiehoitokunnan puheenjohtaja otti sihteerin silmätikukseen ja alkoi piinata tätä yhteydenotoillaan sekä julkisilla puheillaan.

Miespuolinen puheenjohtaja alkoi lähetellä naiselle halventavia sähköposteja vuonna 2017. Viesteissä oli erinäistä panettelua ja seksuaalissävytteistä vihjailua. Yhden viesteistä mies lähetti otsikolla ”Muistio tiehoitokunnan istunnosta”, ja sen vastaanottajina oli kaksi muutakin ihmistä. Viestissä vihjailtiin naisen mielenterveysongelmilla ja sanottiin, että hänet ”pitäisi laittaa turkin hihaan ja nussia uudestaan”.

Seuraavana vuonna puheenjohtaja lähetti kirjeen noin 140 tieosakkaalle, jossa hän arvosteli sihteerin toimintaa halventavalla tavalla.

Puhe piti keskeyttää

Vuonna 2019 tiehoitokunnan vuosikokouksessa puheenjohtaja oli kirjoittanut valmiiksi paperille puheen, jota alkoi pitää noin 25 henkilön kuullen. Puhe oli järkyttävää kuultavaa. Mies kuvaili eri sanankääntein miten kamala ihminen nainen on ja totesi muun muassa, että ”syövästä ja sairauksista pääsee eroon, mutta [naisesta] ei”.

Lopulta yksi osakkaista keskeytti puheen, koska piti sitä niin asiattomana.

Kokouksen jälkeen puheenjohtaja oli laittanut ilmoitustaululle paperin, jossa väitettiin, että naisen tieosuus oli lakkautettu. Tällaista asiaa kokouksessa ei kuitenkaan ollut käsitelty.

Laatikollinen aineistoa

Myöhemmin puheenjohtaja paljasti, että hänellä on vintillään pahvilaatikollinen aineistoa naisesta: muun muassa pankkipapereita ja c-kasetti, johon on nauhoitettu ääniä naisen aiemman kodin naapurista. Naapuriin oli väitetysti kuulunut naisen intiimielämä. Mies kertoi ostaneensa laatikon paikalliselta huoltoasemalta munkkikahvin hinnalla.

Mies väitti, että nainen olisi ollut alaikäisenä prostituoitu. Hän oli ruotinut naisen parisuhdeasioita, vihjaillut väitetyillä mielenterveyden ongelmilla ja puhunut seksielämästä.

Asioiden ruotiminen ja laatikosta kertominen aiheutti naisessa pelkoa ja ahdistusta.

Turhautunut mies

Tapaus päätyi Etelä-Karjalan käräjäoikeuden käsiteltäväksi viime vuoden syyskuussa. Mies sai vainoamisesta syytteen, jonka hän kiisti.

Mies myönsi olleensa yhteydessä naiseen ja kielenkäytön olleen osin asiatonta. Hän väitti, että nainen olisi esittänyt tiehoitokunnalle vaatimuksia ja valituksia. Näitä mies piti kiusaamisena. Hän sanoi olevansa turhautunut.

Puheenjohtaja kertoi olevansa tottunut hoitamaan asiat puhumalla. Yhteydenpito tietokoneella oli vieraampaa.

Laatikon hän kertoi hankkineensa, jotta voisi varmistua, ovatko hänen väitetysti kuulleensa huhut naisesta totta vai ei. Mies kertoi polttaneensa laatikon sisällön.

Käräjäoikeus totesi, ettei se pidä puheenjohtajan tekemiä yhteydenottoja oikeutettuina. Niissä oli selkeä loukkaamistarkoitus. Tämän syytetty myönsikin. Oikeus kuitenkin katsoi, ettei kyseessä ollut vainoaminen, vaan enemmänkin kunnianloukkaus. Syytteet hylättiin, sillä kunnianloukkauksen osalta syyteoikeus olisi jo ollut vanhentunut.

Oikeus määräsi miehen kuitenkin maksamaan kärsimyskorvauksia uhrilleen 1 200 euroa. Lisäksi hänen pitää maksaa naisen oikeudenkäyntikulut, eli 3 500 euroa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.
***Jallu
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 114
Liittynyt: Su Tammi 22, 2023 11:23 pm

Re: Järkyttävä tienhoitokunnan kokous Etelä-Karjalassa

Viesti Kirjoittaja ***Jallu »

Vähämieliset juntit kokoustaneet. Noillakin on äänioikeus.
Avatar
K9Wifey
Jack Bauer
Viestit: 910
Liittynyt: Pe Loka 02, 2020 11:20 am

Re: Järkyttävä tienhoitokunnan kokous Etelä-Karjalassa

Viesti Kirjoittaja K9Wifey »

Ai ettei ole vainoaminen, kun on ihan tarkoituksellisesti hankkinut tuon intiimi- ja yksityiselämää sisältäneen laatikon??
Eteläkarjalaista junttimeininkiä... Sihteeri ei vissiin lämmennyt jonkun lökäpöksymaavihtorin kömpelöille lähentelyille.
Korvaus on naurettava.
It's mind over matter. I don't mind and you don't matter!
Dana S
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Pe Joulu 16, 2022 9:44 pm

Re: Järkyttävä tienhoitokunnan kokous Etelä-Karjalassa

Viesti Kirjoittaja Dana S »

^
Mullekin tuli ensimmäisenä mieleen, että on yrittänyt ostaa siltä niitä palveluja, mitä se kuvitteli sen nuorempana antaneen ja kieltävä vastaus ois hajottanut tän sielunmaiseman aivan totaalisesti. Eikai tollaseen käytökseen voi olla mitään muuta vaihtoehtoa. Älytön katkeruushan tossa paistaa taustalla eikä oikein joku "no se teki valituksia" riitä selittämään tollasta käytöstä. En vaan tiiä, että jos toi ei oo vainoamista, ni mitä sit ihmisen pitää tehä, että se vainoaa toista. Kasata teltta toisen etupihalle 🤔

Editoin sen verran, että poistin lainauksen ja korvasin nuolella
aumari
Axel Foley
Viestit: 2051
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Järkyttävä tienhoitokunnan kokous Etelä-Karjalassa

Viesti Kirjoittaja aumari »

Ai, että hankkinut laatikon, jota kukaan ei ole nähnyt. Höpö höpö! Itse olen ollut pitkään, jopa kymmeniä vuosia pakit saaneen henkilön mustamaalaamisen kohteena. Eikä edes tuo riitä vaan eräs lähipiiriin kuuluva henkilö kateuksissaan aiheuttanut säröjä ihmissuhteisiini vain siksi, että vaikuttaisi itse paremmalta. Sen olen oppinut, että ei pidä uskoa kaikkea mitä kuulee. Onkohan ko. olevan yhteisön jäsenet uskoneet kaiken potaskan?
Vastaa Viestiin