Surma Turun Mannerheiminpuistossa v. 2009 – selvisi v. 2017

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
abrakadabra
Alibin satunnaislukija
Viestit: 52
Liittynyt: To Joulu 11, 2014 5:00 pm

Re: Surmattu mies Turun Mannerheiminpuistossa 2009

Viesti Kirjoittaja abrakadabra »

Iltalehden juttuun korjaus, Sami/Ramos on syntynyt vuonna 1988, siis 29-vuotias.
Ja häntä läheltä katsoneena, uskon ettei osoita katumusta yhtään!
Prickly
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Ma Heinä 27, 2015 10:18 pm

Re: Surmattu mies Turun Mannerheiminpuistossa 2009

Viesti Kirjoittaja Prickly »

Jäin pohtimaan tyttöystävän osuutta. Veitsi ja tikari (muisto/koriste-esine?, sellaisen katoamisen ainakin luulisi havaitsevan) kadonneet samaan aikaan kun läheltä löytyy murhan uhri ja samana iltana on myös riidelty. Mahtoiko hänelle missään vaiheessa nousta edes etäisiä epäilyksiä? Kumppanistaan päätellen on toki helppo uskoa, että naisellakin on mt/päihde-taustaa, mikä vaikuttanee asiaan.
abrakadabra
Alibin satunnaislukija
Viestit: 52
Liittynyt: To Joulu 11, 2014 5:00 pm

Re: Surmattu mies Turun Mannerheiminpuistossa 2009

Viesti Kirjoittaja abrakadabra »

Jos on ollut sama tyttöystävä, kun tehdessään 2007 taksiryöstöt, niin hyvinkin mahdollista. Teki siis ainakin toisen näistä väkivaltaisista ryöstöistä tyttöystävänsä kanssa.
Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2734
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Surma Turun Mannerheiminpuistossa v. 2009 – selvisi v. 2

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Näin silloin aikoinaan tämän ruumiin maassa makaavana kun aikaisin aamusta poljin kohti kesätyöpaikkaa. Poliisitkin olivat jo paikalla ja olivat selvästi todenneet, ettei mitään ole tehtävissä.

Aika hieno homma, että selvisi vielä näin pitkän ajan kuluttua.
Avatar
Dortmunder
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Ma Tammi 25, 2016 12:15 pm
Paikkakunta: New York

Re: Surma Turun Mannerheiminpuistossa v. 2009 – selvisi v. 2

Viesti Kirjoittaja Dortmunder »

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/36 ... inkautinen

Nimi matkalla vaihtunut kaverilla...Kare Damien Tähtinen...hmm...skitsolta vaikuttaa, ihme että tuli silti tuomio. Vai pääseekö kuitenkin vankimielisairaalaan lusimaan.
'JOHN DORTMUNDER, a free man, not even on parole, walked into the O.J. Bar & Grill on Amsterdam Avenue that Friday night.'
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3860
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Surma Turun Mannerheiminpuistossa v. 2009 – selvisi v. 2

Viesti Kirjoittaja Luupää »

'
Elari napsahti.

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/36 ... inkautinen
8.9.2017

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 29-vuotiaan Kare Damien Tähtisen (ent. Ramos Juhani Hämäläinen) murhasta elinkautiseen vankeuteen. Tuomittu murhasi kahta eri teräasetta käyttäen sattumanvaraisesti tielleen osuneen keski-ikäisen miehen vuonna 2009 Turun Mannerheiminpuistossa.

Vuosia pimeänä pysynyt henkirikos Turun Mannerheiminpuistossa oli poikkeuksellisen raaka ja julma. Henrikos alkoi alkoi selvitä vasta yli seitsemän vuotta teon jälkeen. Varsinais-Suomen käräjäoikeus aloitti jutun käsittelyn viime toukokuussa pääosin suljetuin ovin.

Ratkaisunsa oikeus antoi perjantaina 8. syyskuuta suullisesti oikeussalissa. Perustelut tuomiolleen oikeus antaa myöhemmin.

Syyttäjän mukaan henkirikos täytti murhan tunnusmerkit sekä harkinnan että julmuuden perusteella. Epäilty riiiteli surmayönä tyttöystävänsä kanssa ja siitä suuttuneena päätti tappaa ensimmäisen vastaantulijan.

Mies otti tyttöystävänsä asunnolta mukaan tikarin ja leipäveitsen. Hän piilotti ne hihoihinsa ja lähti kadulle vakaana aikomuksenaan tappaa joku vastaantulijoista.

Ensimmäisenä vastaan käveli pariskunta, mutta heidät mies jätti rauhaan, koska oli päättänyt kohdistaa tekonsa vain yhteen ihmiseen.

Uhri, 53-vuotias mies löytyi Turun Mannerheiminpuistosta Mikaelin kirkon vierestä, jossa hän istui puistonpenkillä.

– Sun elämäs päättyy nyt tähän, epäilty sanoi uhrille syytteen mukaan.

Tämän jälkeen puukottaja aloitti silmittömän väkivallan hakaten uhriaan tikarilla selkään lukemattomia kertoja. Tekijä jatkoi puukottamista vielä senkin jälkeen, kun uhri kaatui maahan.

Syyttäjän mukaan puukottaja käänteli uhria puolelta toiselle hakaten tätä vuorotellen selkä- ja vatsapuolelle. Tikarin lisäksi tekijä käytti aseenaan leipäveistä.

Syyttäjän mukaan murhaaja jätti uhrinsa makaamaan puistonpenkin eteen elottomana. Hän käveli lähikatuja levottomana, mutta palasi vielä uhrinsa luokse.

Kuin ihmeen kaupalla uhri oli yhä elossa. Murhaaja aloitti puukottamisen uudelleen ja jatkoi sinnikkäästi, kunnes viimeisetkin elonmerkit katosivat uhrista.

Uhrista löytyi 84 erillistä pistohaavaa, joista 66 oli selkäpuolella.

Tapettuaan tuntemattoman miehen murhaaja vei tämän lompakon.

Poliisi selvitti henkirikosta pitkään. Silminnäkijöitä etsittiin muun muassa Mannerheiminpuiston läheisyydessä asuvien ihmisten postiluukkuihin jaetuilla kirjeillä.

Kaksi ihmistä vangittiin pian teon jälkeen, mutta heidät vapautettiin näytön puutteessa. Murhasta nyt syytetty mies ei ollut vangittuna.

Uuden käänteen tapaus sai vasta tämän vuoden tammikuussa, kun poliisi tiedotti vanginneensa kolmekymppisen turkulaismiehen epäiltynä teosta. Hänen murhaoikeudenkäyntinsä alkoi toukokuussa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Syytteen lukemista lukuun ottamatta asiaa käsiteltiin suljetuin ovin, koska tapahtumien läpikäyminen toisi esille arkaluontoisia tietoja epäillyn terveydentilasta.

Suljetuin ovin käsiteltiin myös epäillyn vastaus siihen, myönsikö tai kiistikö hän syyllisyytensä. Hänet määrättiin mielentilatutkimukseen.


Esitutkinnassa mies on myöntänyt syyllisyytensä. Hän myös kertoi teossa käytettyjen tikarin ja leipäveitsen kätköpaikan Eurajoella.

Tuomiolauselman mukaan Tähtinen tuomittiin täydessä ymmärryksessä tehdystä murhasta. Lisäksi oikeus tuomitsi hänet varkaudesta.

Oikeus passitti Tähtisen Turun vankilaan suorittamaan tuomiotaan.
Kukaan ei näyttäisi valittaneen tuomiosta.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17158
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Surma Turun Mannerheiminpuistossa v. 2009 – selvisi v. 2

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tähtinen (entinen Ramos Juhani Hämäläinen) on takavuosina todettu käräjäsalissa syyntakeettomaksi.
Tällä kertaa oikeus oli toista mieltä. Tähtinen tuomittiin täysijärkisenä ja hän sai elinkautisen vankeusrangaistuksen.

...sillä vuoden 2007 mielentilalausunnon mukaan hän oli syyntakeeton.
Iltalehti
8.9.2017 klo 12.35

Ihmeparantuminen! Maailman parhaaksi ylistetty terveydenhoitojärjestelmä on taas näyttänyt toimivuutensa. Mielisairaus parani kahdessa vuodessa. Valitettavasti samalla ei poistunut pottunokalle luonteisia tappamisgeenejä.

Poliisille selvisi kuulusteluissa myös se, että tekoaikaan epäilty oli karkuteillä mielisairaalasta. Hän oli karannut Vanhan Vaasan sairaalasta tammikuussa 2009 eli noin puoli vuotta ennen surmaa.

Tähtinen-Hämäläinen on yksi näistä hullujen huoneelta karanneista ja/tai terapiakävelylle lähteneitä, jotka ovat surmanneet.
- Minkähänlaiset sanktiot ovat olleet näillä huonoon valvontaan ja/tai epäonnistuneeseen potilasanalyysiin syyllistyneillä henkilöillä?

Jos koira karkaa pihalta tielle ja puree ihmistä tms, niin koiran omistaja tuomitaan sakkoihin. Versus hullu ja hänen vartijansa; "huono valvonta toi sakkoja".
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Eazy
Nikke Knakkertton
Viestit: 157
Liittynyt: Ti Heinä 09, 2013 5:27 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Surma Turun Mannerheiminpuistossa v. 2009 – selvisi v. 2

Viesti Kirjoittaja Eazy »

Hah uskomaton törppö menee tunnustamaan henkirikoksen mistä ei ole epäiltynä edes ja nappaa itelleen elinkautistuomion.
Bein me is so neat!
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6563
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Surmattu mies Turun Mannerheiminpuistossa 2009

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

abrakadabra kirjoitti:Vai että Ramos...

Oikea nimi Sami Hämäläinen, ilmeisesti nimeään vaihtanut..

Tuo kaveri kulki jo yläasteella puukko taskussa. Kerran vilautteli sitä eräälle vuotta nuoremmalle pojalle, joka kulki aina yksin ja keräili pulloja välitunneilla. Samin tarkoitus oli nyysiä pulloista saadut rahat pojalta. Lapsuutensa asunut yh-mutsinsa ja isosiskonsa kanssa Halisissa, hiljainen ja sulkeutunut kaveri, joka harrasteli sirkustelua. Muutama vuosi sitten käveli pitkin Runosmäen katuja silmät seisoen päässä, ja notkui tuossa Mannerheiminpuiston liepeillä sijaitsevan R-kioskin nurkilla päivät.

En oo yhtään yllättynyt, et kaveri on tehnyt tämmöisen työn. Taksiryöstöt x 2 v. 2007, joista en kauheesti löytänyt uutisia, mutta paikallislehdestä muistan lukeneeni Samin sairastavan skitsofreniaa, ja ryöstöt olisi tehnyt aistiharhoissaan.
Ollaan myös nähty tämä hyypiö, Tähtisten seurueelle terkkuja vaan 8) Enpä olisi uskonut. Eikä se mikään mahdottomuus olisi, että sieltä löytyy muutakin, mutta mitä hienointa niin elinkautinen tuli ja se on aina juhlan paikka.
Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2591
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Surma Turun Mannerheiminpuistossa v. 2009 – selvisi v. 2

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Vai, että oikein Damien. Pelle olisi sopinut paremmin.

14453490.jpg
14453490.jpg (93.35 KiB) Katsottu 962 kertaa
Kuva tuotu esiin linkin takaa ja aijaa:n linkki poistettu
-NILS-
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar
Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2591
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Surma Turun Mannerheiminpuistossa v. 2009 – selvisi v. 2

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Eazy kirjoitti:Hah uskomaton törppö menee tunnustamaan henkirikoksen mistä ei ole epäiltynä edes ja nappaa itelleen elinkautistuomion.
Ei ole varmaan helppoa elää henkirikos tunnollaan. Voi tulla hieman paranoidi olo, vaikka ei olisi edes skitsofreniaa. Parempi se tunnustaa ja kärsiä tuomio, joka ei ole kuitenkaan Suomessa kovinkaan kummoinen. Olisi kannattanut tunnustaa heti, niin iso osa olisi jo istuttu.
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar
Qtar
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Ma Elo 23, 2010 12:22 am

Re: Surma Turun Mannerheiminpuistossa v. 2009 – selvisi v. 2

Viesti Kirjoittaja Qtar »

En tiedä olisko kuulunu alottaa uusi, mutta lätkäsin tänne vanhan perään ku samasta kaverista ilmeisesti kyse

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807 ... 0_u0.shtml
Eilen klo 22:31
84 veitseniskulla tappanut sadistimurhaaja iski uudelleen ennen kiinniottoaan - yritti tappaa uhrin golfmailalla, nautti veriteosta

Elinkautista istuva Mannerheiminpuiston murhaaja Kare Damien Tähtinen kertoi nauttineensa puolustuskyvyttömän uhrin lyömisestä.
Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Mannerheiminpuiston murhaajan myös tapon yrityksestä ja pahoinpitelystä.
Kare Tähtinen kertoi jättäneensä ambulanssin soittamatta, koska halusi uhrin kituvan hengiltä.
Miesuhri joutui neljäksi päiväksi sairaalaan.
Tuomittu käytti väkivaltarikoksessa golfmailaa.
Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut murhaaja Kare Damien Tähtisen (ent. Ramos Hämäläinen), 30, nyt myös tapon yrityksestä ja pahoinpitelystä.

Tuomittu ei saanut syyksi luetuista rikoksista enää lisärangaistuksia, sillä hän kärsii valmiiksi elinkautista vankeusrangaistusta. Tähtinen on passitettu Turun vankilaan.

Tähtinen tunnetaan Turun Mannerheiminpuiston murhasta vuonna 2009. Parisuhderiidasta raivostunut mies päätti tappaa sattumanvaraisesti tielle osuvan henkilön ja hyökkäsi puistossa olleen keski-ikäisen miehen kimppuun. Tähtinen murhasi miehen 84 veitseniskulla, joista 66 kohdistui selkään. Hän käytti kahta eri veistä ja palasi elottoman uhrin luo puukottamaan tätä selkään.

- Sun elämäsi päättyy nyt tähän, Tähtinen kertoi sanoneensa uhrille.

Murha pysyi selvittämättömänä vuosikausia. Tähtinen pakoili vastuuta tammikuuhun 2017 asti, kunnes Varsinais-Suomen poliisi pääsi hänen kannoilleen.

Nautti väkivallasta

Lainvalvojille paljastui uusi vakava väkivaltarikos. Tähtinen syyllistyi käräjäoikeuden mukaan myös tapon yritykseen ennen kiinnijäämistään. Rikos tapahtui 28. joulukuuta 2016, vain pari viikkoa ennen Tähtisen kiinniottoa murhaepäilyn vuoksi.

Tapahtumapaikka oli niin ikään Turku.

Tähtinen tunkeutui tuntemansa miehen omakotitaloon golfmailan kanssa. Hän otti mukaansa kaksi apuria, mutta sanoi heille, etteivät nämä ole vastuussa hänen seuraavista teoistaan. Tähtinen väitti, että teon motiivina oli uhrin aikaisemmin tekemä ryöstö. Toinen apumiehistä puolestaan oli kuullut, että kyse oli jonkinlaisesta velanperinnästä.

Käräjäoikeudella ei ollut juurikaan puntaroitavaa tapauksessa. Uhri joutui neljäksi päiväksi sairaalaan, ja Tähtinen myönsi tekonsa. Hän vetosi ainoastaan alentuneeseen syyntakeisuuteen ja kertoi kaiken suoraan.

Ensin asunnolla tuli vastaan ulkopuolinen mies. Tämä kertoi Tähtiselle, että uhri oli makuuhuoneessa. Uhri tuli kuitenkin itsekin vastaan. Tuomittu hyökkäsi uhrin kimppuun ja alkoi sanojensa mukaan heti lyödä tätä golfmailalla, "monta kertaa eri puolille kehoa, ja nauttien siitä".

Palasi uhrin kimppuun

Tähtinen potki makuuhuoneen oven sisään. Hän pahoinpiteli teon lomassa uhrin naisystävän heittämällä tätä kovalla esineellä päähän. Sitten hän palasi golfmailan kanssa uhrin kimppuun.

Tuomittu kertoi poliisille seikkaperäisesti, kuinka näki runsaasti verta. Hän sanoi ajatelleensa, ettei soita ambulanssia. Oli parempi, "jos hän kituu kuoliaaksi".

- Vastaaja oli miettinyt, että "vihdoin paskiainen sai kunnolla", käräjäoikeudessa viitattiin.

Uhri sai vakavia vammoja ja joutui mainituiksi neljäksi päiväksi sairaalaan.

Tähtistä sekä hänen mukanaan tullutta nuorta miestä ja naista syytettiin myös törkeästä varkaudesta. Käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi syytteet.

Tuomio ei ole lainvoimainen.
Tekstiä tiivistetty
-NILS-
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8299
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Surma Turun Mannerheiminpuistossa v. 2009 – selvisi v. 2

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Toivottavasti viimeinkin oikeuslaitos on ottanut oppia Pentholmista, eikä päästä Tähtistä ikinä ulos. Uusinta riski on luokkaa 100%, mikäli tämä joskus vapautuu, aivan samoin kuin Pentholmin kohdalla.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
karvakemoni
Sabrina Duncan
Viestit: 361
Liittynyt: To Heinä 05, 2007 5:13 pm

Re: Surma Turun Mannerheiminpuistossa v. 2009 – selvisi v. 2017

Viesti Kirjoittaja karvakemoni »

https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009436656.html
Mannerheimin­puiston murhaaja pahoinpiteli toisen vangin – Ilmoitti uhrin olevan hänen orjansa

Mannerheiminpuiston murhasta elinkautiseen tuomittu mies pahoinpiteli toisen vangin Turun vankilassa Saramäessä syksyllä 2020.

Turun hovioikeus korotti maanantaina miehen tuomiota pahoinpitelystä reilulla kuukaudella viiteen kuukauteen ja 15 vuorokauteen.

Pahoinpitely tapahtui vankiosastolla sen jälkeen, kun mies oli yrittänyt saada toisen vangin selliinsä. Uhrin mukaan tuomittu oli ilmoittanut hänelle, että uhri on orja ja hän on päällikkö.

Kare Damien Tähtinen oli kiusannut uhria jo useiden päivien ajan. Kun uhri nosti kiusaamisen esille, Tähtinen oli pyytänyt häntä selliinsä.

Kun uhri kieltäytyi, Tähtinen kävi tämän päälle.

Pahoinpitely tallentui osittain valvontakameraan. Oikeuden mukaan valvontakameran kuvassa näkyi, kun pahoinpitelijän käsi liikkui lyöntiä muistuttavassa liikkeessä noin 12 kertaa. Väkivalta päättyi hetkeksi. kun kaksi henkilöä puuttuu tilanteeseen.

Uhri pyrki pääsemään tilanteesta, mutta pahoinpitelijä pääsi vapaaksi ja ehti lyödä miestä vielä ainakin neljä kertaa.

Tilanne päättyy, kun vartija ehtii paikalle.

Vuonna 1988 syntynyt Tähtinen tuomittiin elinkautiseen vankeuteen vuonna 2009 tapahtuneesta murhasta.

Tähtinen (entiseltä nimeltään Ramos Juhani Hämäläinen) puukotti miehen kuoliaaksi Turun Mannerheiminpuistossa.

Vuonna 1955 syntynyt mies valikoitui uhriksi sattumalta. Henkirikoksen taustalla oli parisuhderiita. Tähtinen puukotti itselleen tuntematonta miestä yli 80 kertaa.

Ohikulkija löysi uhrin kuolleena.

Henkirikos selvisi vasta vuosia myöhemmin, ja Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi Tähtisen murhasta vuonna 2017.

Seuraavana vuonna Tähtinen tuomittiin tapon yrityksestä ja pahoinpitelystä. Näihin rikoksiin mies syyllistyi vuonna 2016 muutama kuukausi ennen, kun poliisi otti hänet kiinni Mannerheiminpuiston henkirikoksesta epäiltynä.

Tähtinen tunkeutui velkaa periessään tuntemansa miehen kotiin. Hän pahoinpiteli miehen golfmailalla sairaalakuntoon.

Möys Varsinais-Suomen käräjäoikeus oli tuominnut Tähtisen vankilassa tapahtuneesta pahoinpitelystä viime vuonna. Rangaistuksen koventamisperusteena oli teon rasistinen motiivi. Uhri oli ulkomaalaistaustainen. Tähtinen ei suostunut puhumaan esitutkinnan eikä oikeuskäsittelyn aikana. Hän kuitenkin kirjoitti lausunnon, jonka mukaan hän piti tekoaan muun muassa ”viherpoliittisena vieraslajitorjuntana”.
Lisätty uutisen otsikko
-NILS-
Joe Kenda

Murhamies hakkasi toisen murhamiehen Turun vankilassa

Viesti Kirjoittaja Joe Kenda »

Murhamies hakkasi toisen murhamiehen Turun vankilassa

Turun Mannerheiminpuiston puiston pitkään pimeänä olleesta murhasta vuonna 2017 elinkautiseen tuomittu Kare Damien Tähtinen, 34, on saanut viisi ja puoli kuukautta lisää vankeutta.

Tähtinen hakkasi Turun vankilan sellissä heinäkuussa 2020 niin ikään murhasta elinkautiseen tuomitun miehen. Pahoinpitely kesti 45 sekuntia.

Tilanne oli ohi kun muut vangit ja vartija ryntäsivät paikalle ja keskeyttivät hakkaamisen.

Valvontakameran tallenteelta näkyy lähes 20 nyrkinlyöntiä.

Uhrin kasvot turposivat. Hän ei voinut pitkään aikaan syödä kiinteää ruokaa. Lisäksi hän kärsi psyykkisestä oireilusta. Myös miehen näkö heikkeni ainakin lyhytaikaisesti.

Uhri on arabitaustainen maahanmuuttaja. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan Tähtisen teolla oli rasistinen motiivi.

Väitti ”vieraslajin” edustajaksi
Tähtinen tunnusti oikeudessa teon pahoinpitelynä, mutta kiisti syyttäjän vaatiman koventamisperusteen.

Koventamisperustetta kuitenkin sovellettiin, koska Tähtinen itse sitä poliiseille kuulusteluissa auliisti tarjoili. Hän ei suostunut vastaamaan mitään kuulustelijoiden kysymyksiin. Hän kuitenkin jätti kuulustelijalle lapun, jossa perusteli tekoaan.

Kirjoituksessaan Kare Tähtinen väitti pitävänsä tekoaan ”viherpoliittisena vieraslajitorjuntana”. Hän esitti tapaukseen liittyen rasistiseksi tulkittuja nimityksiä, kuten ”ihmisapinalaji”.

– Tein mielestäni Suomenmaan puolustuksen kannalta oikein, vastaaja väitti.

Hovioikeus kiristi rangaistusta
Käräjäoikeus sovelsi koventamisperustetta ja tuomitsi Kare Damien Tähtisen neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus otti huomioon rangaistusta lyhentävänä sen, että Tähtinen oli ollut heti tekonsa jälkeen kolmisen viikkoa eristyssellissä. Eristys oli ollut käytännössä ensimmäinen osa rangaistuksesta.

Syyttäjä valitti asiassa Turun hovioikeuteen. Syyttäjä vaati rangaistuksen koventamista katsoen, että eristys oli vankilan sisäinen järjestyksenpitoteko ja turvaamistoimi, ei osa rangaistusta.

Hovioikeus pohti asiaa ja päätyi syyttäjän kanssa samaan lopputulokseen.

Hovioikeus on tänään korottanut rangaistuksen viiden kuukauden ja 15 päivän pituiseksi. Kare Tähtisen elämään uusi rangaistus ei lyhyellä tähtäimellä vaikuta, mutta hänen joskus tulevaisuudessa tapahtuvaa ehdonalaiseen pääsyään se ei ainakaan helpota.

Uhrilleen Tähtisen tulee maksaa kipukorvausta 800 euroa.

Arabitaustainen vanki ei vaatinut Tähtiselle rangaistusta. Nuorehko mies kertoi olleensa vankilassa Tähtisen ”orja”. Niin ikään mies väitti, että hänet on syyttömänä rangaistukseen tuomittu.

Pahoinpitelyn taustalla oli mahdollisesti se, että arabitaustainen vanki oli kertonut asemastaan toiselle ulkomaalaiselle vangille.

Kare Tähtinen tuomittiin Mannerheiminpuiston murhasta syyskuussa 2017. Veriteko oli tapahtunut jo vuonna 2009. Uhriksi joutui satunnaisesti puistossa kulkenut, tuntematon keski-ikäinen mies. Tähtinen halusi tappaa jonkun miehen riideltyään tyttöystävänsä kanssa.

Seuraavana kesänä Tähtisen elinkautiseen tuomioon yhdistettiin myös vuonna 2016 tapahtunut tapon yritys ja pahoinpitely.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2007 ... 93721d9558

Tekstiä tiivistetty. Tästä tapauksesta oli aloitettu oma ketju. Yhdistetty alkuperäiseen "Kare Damien"-ketjuun
-NILS-
Vastaa Viestiin