"Työkyvytön" mies harhautti vakuutusyhtiötä

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
Villeri
Jessica Fletcher
Viestit: 3100
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: "Työkyvytön" mies harhautti vakuutusyhtiötä

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Jos fyysisistä syistä myönnetyllä sairaseläkkeellä on pakko harrastaa hyvin fyysistä urheilua, niin luulisi ainakin somepäivitykset judosta kykenevän jättämään pois.

Lähinnä kiinnostaisi kuvittelikohan sairaseläkeläinen itsekään selviävänsä ilman kiinnijäämistä - vedetään sen aikaa kuin kestää - tai onko vaikka kyennyt uskottelemaan itselleen, että on ihan ok vähän harrastella judoa, vaikka olisi niskakivuista sairaseläkkeellä.
Eki-setä
Neuvoja-Jack
Viestit: 586
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2018 8:27 am

Re: "Työkyvytön" mies harhautti vakuutusyhtiötä

Viesti Kirjoittaja Eki-setä »

Kummisetä kirjoitti: Pe Huhti 07, 2023 8:05 pm ___Eipä ole minkäänlaista linkkiä uutiseen eikä edes lähdettä mainittu__
Niinhän siinä taas kävi. Pahoittelut.

Tässä linkki uutiseen: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009499150.html
Eki-setä
Neuvoja-Jack
Viestit: 586
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2018 8:27 am

Re: "Työkyvytön" mies harhautti vakuutusyhtiötä

Viesti Kirjoittaja Eki-setä »

meitzi kirjoitti: Pe Huhti 07, 2023 9:32 pm
Stalkkaavat rutiininomaisesti. Esimerkiksi itse olen ollut työkyvyttömyyseläkkeellä yli 20 vuotta. Harrastan hyväntekeväisyyttä, ja siltä osin panokseni on pitkälti projektiluontoista sillä tavalla, että teen itsestäni aina tarpeettoman, ja siksi yhteistyökumppani vaihtuu säännöllisen epäsäännöllisesti.

Aina kun nimeni ilmestyy uuden yhteistyökumppanin sivujen yhteystietoihin, sekä muutama edellinen, että uusi yhteistyökumppani saavat mystisiä kyselyjä tavoitettavuudestani. Silloin tällöin samassa yhteydessä tulee myös itselleni kyselyjä hyvinvoinnistani ja/tai muistutus velvollisuudesta ilmoittaa muutoksista.

Arvailisin kuvion menevän jotakuinkin niin, että vakuutusyhtiön listat työkyvyttömistä menevät kolmannelle osapuolelle, eli "vakuutusetsiville" ja vakuutusetsivät sitten seulovat sieltä jollakin perusteella ne, joita lähdetään sitten pelipaikalle asti tsekkaamaan. Seulassa tietysti tsekataan esimmäiseksi google ja some.

Asiakkaiden seurailu on ymmärrettävää sikäli, että isot rahat ovat kyseessä ja huijareita riittää, mutta missä kohtaa laillinen tosiasioiden selvittäminen muuttuu laittomaksi kyttäämiseksi? Jos vakuutusetsivä vaikka notkuu asunnon liepeillä kyttäämässä, kuinka usein ja miten sulavasti liikehtien kohde lähtee ulos kävelemään?

Vakuutusyhtiöiden toiminta ei ole ihan loogista. Moni tuntuu jäävän ilman korvauksia tai työkyvyttömyyseläkettä, kun yhtiö vetää hatusta perusteluita. Toisaalta on sankareita, jotka vuodesta toiseen jopa kehuskelevat, miten ottavat vastinetta vakuutusmaksuilleen. Heille "sattuu" ja tapahtuu kaikenlaista ja vakuutusyhtiöt korvaavat mukisematta.

canis lupus kirjoitti: Pe Huhti 07, 2023 4:08 pm
Oliko tää sellainen "kaverin puolesta kyselen" -tyyppinen kysymys?
On liipannut joskus ihan omaltakin kohdalta sikäli, että on syytetty perusteettomasta sairaslomailusta. Lääkärin määräyksestä piti liikkua, mutta jonkun tarkkasilmäisen ja paremmin tietävän mielestä olisi kuulunut olla sängyn pohjalla.
Gentle
Theo Kojak
Viestit: 1165
Liittynyt: To Maalis 12, 2020 3:19 pm

Re: "Työkyvytön" mies harhautti vakuutusyhtiötä

Viesti Kirjoittaja Gentle »

Ghost hunting kirjoitti: La Huhti 08, 2023 6:03 am Ihan elämän perusoppeihin kuuluu, että älä ikinä mokaa Kelan, vakuutusyhtiön tai verottajan kanssa, aina jäät toiseks. Jos ei muuta niin naapurikateus hoitaa hommat.
Näillä opeilla pärjää aika pitkälle.

Tossa on kyllä käynyt se moka, että hiljakseen on lähdetty lipsumaan siitä varovaisuudesta minkä päälle kaikki on rakennettu. Vuodet kun vierii, lopulta kaikki varovaisuus on poissa. Varmasti olis voinut harrastaa liikuntaa, mutta osallistuminen kilpailuihin ja turnauksiin on typerää, puhumattakaan niiden kuvailuista someen.
Näissä vaan on se ikävä puoli, että et saa niin sanotusti uutta yritystä. Mahtaa olla mukava paluu työelämään, onnea vaan!
***Jallu
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 114
Liittynyt: Su Tammi 22, 2023 11:23 pm

Re: "Työkyvytön" mies harhautti vakuutusyhtiötä

Viesti Kirjoittaja ***Jallu »

meitzi kirjoitti: La Huhti 08, 2023 2:35 am
***Jallu kirjoitti: Pe Huhti 07, 2023 9:37 pmJaksat kyllä kantaa vastaanottokeskuksessa matujen laukkuja, mutta olet silti työkyvytön?
Kuten kaikissa yhteistyökuvioissa, vastaanottokeskuksissakin toimin pääasiassa hyvinkin vaativissa asiantuntijatehtävissä. Sellaisissa, joista maksetaan melko paljon rahaa työelämässä toimiessa. Aivan varmasti juuri siitä syystä olenkin huomion kohteena yhä uudestaan ja uudestaan.
Vastaanottokeskuksessa vaativia asiantuntijatehtäviä. :mrgreen: No, kaikki on suhteellista. Eli olet kusettaja, etkä työkyvytön.
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5295
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: "Työkyvytön" mies harhautti vakuutusyhtiötä

Viesti Kirjoittaja meitzi »

***Jallu kirjoitti: La Huhti 08, 2023 11:32 am Vastaanottokeskuksessa vaativia asiantuntijatehtäviä. :mrgreen: No, kaikki on suhteellista. Eli olet kusettaja, etkä työkyvytön.
Kyllä mä yhä työni osaan ja hallitsen. Siitä ei ole ollut missään kohtaa mitään epäselvyyttä vakuutusyhtiön kanssa, eikä missään kohtaa kukaan ole muuta väittänytkään. Asialla ei vaan ole mitään tekemistä työkyvyn kanssa.

Aloituksen tapaus taas on täysin erilainen. Kaveri toipunut varsin loistavasti, mutta ei ole lähtenyt takaisin työelämään. Nyt paluu voikin olla huomattavasti hankalampaa. Työkyvyttömyyseläkkeeltä kuntoutuksen kautta palaava ei ole samalla viivalla muiden kanssa, mutta työtapaturman jälkeen työkyvyttömyyttä teeskelevä suorastaan hylkiö, eikä syyttä.

Saattaa yrittäjän statuksella olla enää ainoa vaihtoehto, ja sekin luultavasti vaatii maiseman vaihtamisen
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Kummisetä
Jessica Fletcher
Viestit: 3278
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: "Työkyvytön" mies harhautti vakuutusyhtiötä

Viesti Kirjoittaja Kummisetä »

***Jallu kirjoitti: Pe Huhti 07, 2023 9:34 pm [

Kummisedän kannattaisi itse lukea ja ennen kaikkea sisäistää lukemaansa. Ei mies alunperin huijannut vakuutusyhtiötä, vaan hän oli oikeasti vammaantunut. Kuitenkin homma muuttui huijauksesi siinä vaiheessa, kun oli parantunut ja ei ilmoittanut työkykynsä muuttuneen.
OK, olin täysin väärässä. Mies ei huijannut vaan laiminlöi velvollisuutensa, salasi ja tahallisesti erehdytti vakuutusyhtiötä :mrgreen:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bd56 ... 15d22bbfdc
Käräjäoikeus totesi, että miehellä oli ollut oma-aloitteinen velvollisuus ilmoittaa vakuutusyhtiölle toimintakyvyssään tapahtuneista muutoksista. Lisäksi kun mieheltä oli erikseen kysytty tämän toimintakykyä, mies oli salannut tapahtuneet muutokset.
Käräjäoikeus toteaa miehen tahallisesti erehdyttäneen vakuutusyhtiötä maksamaan perusteetta vakuutuskorvausta.
Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi miehen yhden vuoden ehdolliseen vankeuteen törkeästä petoksesta.
Knobster:
Äläs nyt sössötä. Tässäkihän äiti on kai siis näitä seonneita "persuuntuneeita" hörhöpuolueissa pyöriviä kristallihippejä. Ja tämä ilmiöhän on Persujen siittämää sekasikiötä. En tosin tiedä paljonko tämä vaikutti itse kuolemaan.
Vastaa Viestiin