Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
JudgeCooper
Sofia Karppi
Viestit: 417
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2023 4:44 pm
Paikkakunta: NY

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja JudgeCooper »

Laajat palovammat saa aiheutettua keittämällä vettä ja kaatamalla se uhrin päälle. Äippä on näyttänyt mallia, miten käy jos pissaa sänkyyn. Pullisteleva isukki on tämän jälkeen kamppailulajeja harrastavana saastana uskaltanut käyttää nelivuotiasta nyrkkeilysäkkinä. Ei ollut nistille vastusta lapsesta. Yhteistuumin on narkkaripari murhannut yhden rahalähteen taloudesta. Isukki soitti häkeen vierittääkseen kaiken vastuun äipälle. Oli ovela. Nistit on omasta mielestään. Vastenmielisesti seuraan mitä lieventäviä asianhaaroja tämä epämääräinen ainesosa keksii tekojensa puolustukseksi. Varmaankin on yhteiskunta kohdellut kaltoin. Tämähän on tietenkin epistä. Lastensuojelulle jälleen kerran Eerika-terveiset.
Välinpitämättömyys on valinta.
piitu73
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: Ke Kesä 26, 2019 8:45 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja piitu73 »

Huostaanottoa edeltää aina pidempiaikainen avuohuollon sijoitus.
Avohuollon sijoituspaikkaa saattaa joutua odottamaan hetken (muutamia päiviä) mikäli sijoitus ei johdu turvattomista kotioloista.
Huostaanottoa ei odotella kotona.
Jokukukavaan
Martin Riggs
Viestit: 641
Liittynyt: Ke Joulu 15, 2021 1:49 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Jokukukavaan »

piitu73 kirjoitti: To Kesä 15, 2023 9:24 am Huostaanottoa edeltää aina pidempiaikainen avuohuollon sijoitus.
Avohuollon sijoituspaikkaa saattaa joutua odottamaan hetken (muutamia päiviä) mikäli sijoitus ei johdu turvattomista kotioloista.
Huostaanottoa ei odotella kotona.
Tarkoitat varmaan kiireellinen sijoitus edeltää usein huostaanottoa? Kiireellinen sijoitus tehdään välittömän vaaran takia, joka kohdistuu lapseen.

Avohuollon sijoitus on tukitoimi, joka on vapaaehtoinen ja hetkellinen. Vanhempi itse voi tätä haluta ja toivoa esimerkiksi väsymyksen/masennuksen takia.

Joissain tapauksissa huostaanotto tehdään heti välittömästi ja sitä ei edellä minkäänlainen sijoitus.

Joskus huostaanottoa odotetaan kotona jos ei ole välitöntä vaaraa, jonka kohteeksi lapsi jostain syystä voisi joutua.

Toisin sanottuna lastensuojelun tietoon EI OLE VOINUT päätyä mitään sellaista tietoa tai he EIVÄT OLE SAANEET AINAKAAN todisteita mistään mistä voisi päätellä Milon turvan, kasvun tai kehityksen olleen vakavasti vaarantunut.
Maurae85
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 119
Liittynyt: To Tammi 13, 2022 12:29 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Maurae85 »

piitu73 kirjoitti: To Kesä 15, 2023 9:24 am Huostaanottoa edeltää aina pidempiaikainen avuohuollon sijoitus.
Avohuollon sijoituspaikkaa saattaa joutua odottamaan hetken (muutamia päiviä) mikäli sijoitus ei johdu turvattomista kotioloista.
Huostaanottoa ei odotella kotona.
Nyt kannattaa sitten palata pari sivua taaksepäin ja lukea miten oikeasti menee. Mutta virheellisestä tietoa kaikkinensa.
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 314
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

Itsekin olen täällä puhunut vain lastensuojelusta niin heitänpä uuden kysymyksen ilmaan isäpuolesta. Elikkäs isäpuoli ehdollisessa vankeudessa? Häiriökäyttäytymisten takia poliisi -vierailuja kotiin. Huumeidenkäyttövideoita netissä. Eikö näistä mene tietoa riselle? Eikö rise puutu tälläiseen ollenkaan? Siis ehdonalaisen henkilön huumeiden käyttöön ja häiriökäyttäytymiseen?
Vai onko vankilat niin täynnä ettei väliä?
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2443
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Elizabeth kirjoitti: To Kesä 15, 2023 6:44 am
anaboliantti kirjoitti: To Kesä 15, 2023 3:13 am
tuutis kirjoitti: To Kesä 15, 2023 12:29 am
Spekuloisin näillä faktoilla seuraavaa:
Huomattavan paljon ulkoisia vammoja = laaja-alaiset palovammat. Koska pojassa ei ole katkenneita/murtuneita luita (esimerkiksi kallon murtuma), lapsi ei ole kuollut lyömisen seurauksena. Koska murhasyytteeseen on päädytty jo vuorokaudessa - eli ei vasta tutkinnan myöhemmässä vaiheessa esimerkiksi todeten pahoinpitelyn olleen pitkäaikaista - ja kuitenkin tekotavasta johtuen, ovat palovammat syy lapsen kuolemaan?
Laajat palovammat voivat aiheuttaa palovammasokin, eli verenkiertosokin, joka voi nopeastikin pienellä lapsella johtaa kuolemaan.
👏👏👍

Vihdoinkin laatupostaus ja järkevää spekulointia kaiken tän apukoulutasoisen paskanjauhannan keskellä.
Kyllä vaan, hyvää pohdintaa. Velipoika meinas että lapsella kuume johon annettu panadolia tms. Siitä eteenpäin on lapselle tullu laajat palovammat joten en pitäis ihmeenä myöskään merkittävää nestehukkaa. Pelkkä kuume lisää nestehukkaa ihon kautta ja myös kohottaa elimistön kuivumisriskiä.
Kuolinsyynselvitys on vielä kesken, näin ainakin itse käsitin eilisestä tiedotustilaisuudesta. Eli onko niin, ettei ruumiinavausraportti ole valmis? Lapsen ruumissa oli myös mustelmia, palovammojen lisäksi, mikä viittaa lyömiseen. Mahdollista on, että lapsella on ollut sisäisiä verenvuotoja ja sisäelinvammoja ja ehkä niitä murtuneita luitakin. Tuskin pintapuolisessa tarkestelussa on helppoa nähdä vaikka katkenneen kylkiluun puhkaisseen keuhkon?

edit. saattaa tietysti olla, että poliisi tietää jo kuolinsyyn, muttei tässä vaiheessa sitä kerro julkisuuteen. Tuossa alla nyt on aika tiivissä paketissa tämänhetkinen tieto; mustelmia ja palovammoja, jotka aiheutettu tahallaan. Vammat liittyvät kuolemaan (mutta eivät välttämättä ole suoraan kuolinsyy)

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7cf6 ... d814835dc1
Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Tirronen kertoi, että lapsesta löydettiin laajoja palovammoja sekä lukuisia mustelmia.

Vammojen syntymekanismi pyritään selvittämään esitutkinnan aikana. Poliisi ei voi ottaa kantaa vammojen syntyyn, epäilyn rikoksen tekotapaan tai kuolinsyyhyn esitutkinnan tässä vaiheessa.

Tirronen kuitenkin totesi, että tässä vaiheessa vammoja epäillään tahallaan aiheutetuiksi ja epäillään että liittyvät lapsen kuolemaan. Asiaa tutkitaan murhana.
Viimeksi muokannut VastarannanKiiski, To Kesä 15, 2023 10:01 am. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
LeaSommer
Neuvoja-Jack
Viestit: 548
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:26 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja LeaSommer »

Muutama asia liittyen tuohon yhteis tai yksinhuoltajuuteen ja kelan tukiin.

Eli jos ajatellaan että lapsen äidillä olisi yksinhuoltajuus ja jopa niin että isyyttä ei oltu tunnustettu. Toki emme tiedä, onko näin, mutta tämä olisi ihan mahdollista. Koska:
  • Isyyttä ei ole tunnustettu koska lapsen äiti on ollut raskaaksi tullessaan 16 v ja lapsen isä n. 22 v (jonkun tiedon mukaan syntynyt vuonna1996). Ikäero ollut huomattava ja tämän on pelätty aiheuttavan harmia.
  • Isyyttä ei ole tunnustettu, koska on tiedetty, että isyyden tunnistamalla voisi joutua joku päivä maksamaan elarit. Kela voi periä elarit takautuvasti isältä, jos isä olisikin maksukykyinen esim kymmenen vuoden päästä. Isälle koituisi tästä siis melkoinen "taloudellinen tappio" ja tämä on haluttu minimoida.
  • Mikäli lapsen isää "ei tiedetä", niin Isyyttä ei voida tunnistaa ja tällöin Kela maksaa elarit, jotka taitaa olla 180 euron luokkaa per kuukausi.
  • Jos Isyyttä ei ole tunnustettu, olet automaattisesti yksinhuoltaja. Saat yh-korotuksen, jos asut yksin. Korotuksen suuruus on vajaa 70 euroa per kk.
  • Jos asut samassa osoitteessa uuden kumppania kanssa, joka ei siis ole lapsen isä, niin menetät yksinhuoltajakorotuksen.
  • Yhteishuoltajuus voi olla vaikeaa tilanteessa, jossa vanhemmilla on etäiset tai riitaiset tai vaikkapa päihdehuuruiset välit. Koska tarvitaan molempien huoltajien allekirjoitukset esim pankkitilin avaamiseen, passin hakemiseen, hoitopaikan hakemiseen.
  • Olipa lapsella yksin tai Yhteishuoltajuus, tätä ei pidä sekoittaa esim tapaamissopimukseen. Vaikka esim äiti olisi yksinhuoltaja, voi lapsella olla laajat tapaamisoikeudet tavata isäänsä vaikka joka toinen päivä.
Mitä tarkoittaa huoltajuus
Huoltajalla on lain mukaan velvollisuus taata lapsen tasapainoinen kehitys ja hyvinvointi lapsen yksiöllisten tarpeiden, taitojen ja toivomusten mukaisesti. Huoltaja on vastuussa lapsen hoidosta, kasvatuksesta, valvonnasta ja huolenpidosta. Huoltaja päättää myös lapseen kohdistuvista yhteiskunnallisista toimista, kuten koulutuksesta, terveydenhoidosta, vakaumuksellisuudesta, nimen ja asuinpaikan vaihtamista koskevista seikoista sekä tiedonsaantioikeuksista

Kelan sivuilta suoraan faktat:

Saat yksinhuoltajakorotusta jokaisesta lapsesta, josta saat lapsilisää. Voit hakea yksinhuoltajakorotuksen lapsilisään, jos et ole avio- tai avoliitossa tai olet muuttanut puolisostasi erilleen yhteiselämän lopettamiseksi. Korotuksen saa, vaikka lasten vanhemmilla olisi yhteishuoltajuus. Korotus myönnetään muutosta seuraavan kuukauden alusta.

Ja lisäksi:

Kela maksaa täyden elatustuen, jos elatusapu on vahvistettu vähintään täysimääräisen elatustuen suuruiseksi eikä elatusvelvollinen maksa elatusapua. Kela maksaa täyden elatustuen ja perii elatusvelvolliselta maksamatta jääneen elatusavun. Jos Kela saa maksamatta jääneen elatusavun perittyä, Kela maksaa elatusavun ja -tuen mahdollisen erotuksen elatusavun saajalle. Katso esimerkki sivun lopusta.

Elatustuki maksetaan täytenä myös seuraavissa tilanteissa:

Elatusvelvollinen jättää maksamatta sellaisen elatusavun maksamisen, joka on vahvistettu täyttä elatustukea pienemmäksi hänen puutteellisen maksukykynsä takia.
Elatusapua ei ole lainkaan vahvistettu maksettavaksi elatusvelvollisen puutteellisen maksukyvyn takia.
Näissä tapauksissa elatussopimuksessa tai –tuomiossa pitää olla maininta elatusvelvollisen puutteellisesta maksukyvystä. Katso esimerkki sivun lopussa.

Täyttä elatustukea maksetaan myös seuraavissa tilanteissa:

Avioliiton ulkopuolella syntyneellä lapsella ei ole vahvistettua isää tai kahta elatusvelvollista vanhempaa.
Adoptiovanhempi on adoptoinut lapsen yksin.
Elatusapua ei ole voitu vahvistaa yhtä aikaa vanhemmuuden vahvistamisen kanssa.
Inanna
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1343
Liittynyt: Ma Heinä 24, 2017 5:38 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Inanna »

Yhdyn aiemmin "tuutis" spekulointiin. Samaa mieltä , että nuo laaja-alaiset palovammat (palovammaluokituksen mukaan yli 9% ihon pinta-alasta) ovat lapselle fataalit, ellei ole välittömästi teholla. Verishokki seurauksena.

Mutta on tässä muutakin. Se pyhä lehmä eli lastensuojelu. Suomi käyttää 2 miljardia vuodessa lastensuojeluun ja tuloksena on vain ruumiita ja elämässään syrjäytyneitä, loppuun saakka paikasta toiseen pompoteltuja lapsia. Aivan järkyttävää sanoisin.

Koko instanssi pitäisi auditoida ulkopuolisen taholta. Meillä ei nyt näitä lapsia niin paljon ole, kun väkeäkin vain 5,5 miljoonaa ja suurin osa eläkeläisiä.
Auditoinnin tuloksena räjäyttää koko lastensuojelu ja aloittaa rakentamaan toimivampi systeemi, jossa rahat ohjautuvat lapsiin, ei sossutantoille papereitaan tehtailemaan. Osaamista ja rotia siihen, että tunnistetaan turhat ilmoitukset, joita on siis enin osa lasuista.

Joku kyylä on nähnyt minttu-villen äidin jossain terassilla ehkä drinkkilasi kädessä, vai. oliko kahvikuppi. No, huoli herää vaikka ei ole edes henkilöstä varma, tekee lasun, varmuuden vuoksi. Ja sitten aivan tavallinen tallaaja saa tämän organisaation kimppuunsa.

Suomessa on tuhansia pareja, jotka haluaisivat lapsen, adoptoida, sijaisvanhempina... mutta ei tämä pikku poika sai jäädä juhannusta odottamaan ja kesänviettoon äitinsä käsiin, vaikka huostaanotto prosessi ilmeisen pitkällä. EI ehdi, kiire, lomia pukkaa.

Tämä pikkuinen pellavapää olisi elossa, jos lastensuojelu toimisi. Mutta kun ei toimi. EI toiminut koskelan tapauksessa, vaikka nuori asui heidän silmien alla, ei toiminut Eerikan tapauksessa, eikä missään muussakaan. Hyh Hyh.
Avatar
taotao
Sabrina Duncan
Viestit: 361
Liittynyt: To Maalis 24, 2016 12:59 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja taotao »

Arviointi on mennyt pieleen. Ehkä vanhemmat ovat antaneet puhtaita seuloja, jolloin tapaamisia on voitu järjestää.

Ehkä kaltoinkohtelua/väkivalta oli aiemmin sen verran lievää, että tietoa siitä ei ollut.

Eikö päiväkoti tehnyt samoja havaintoja; lapsi vastustelee äidin kanssa kotiin lähtemistä? Ilmoittivatko havainnoistaan lastensuojeluun?
Inanna
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1343
Liittynyt: Ma Heinä 24, 2017 5:38 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Inanna »

LeaSommer kirjoitti: To Kesä 15, 2023 9:53 am Muutama asia liittyen tuohon yhteis tai yksinhuoltajuuteen ja kelan tukiin.

Tässä on hyvä huomata, että näillä rotilla on kyllä keinot huijata KELAA, että onko neanderdalilaisen aivoilla varustettu ukko edes virallisesti ollut kirjoilla tuossa kämpässä ? Jos ei ollut, niin eihän tämä monsteri ämmä ole sitten yksinhuoltajuus tukea menettänyt. Jokainen euro on kullan arvoinen, että saa alkoa ja kamaa.

Motiivia teolle on vaikea varmaan löytää, ei näillä ole mitään ihmisyyttä, niin normaali ihminen ei voi käsittää tekosiaan.

Minua ei kiinnosta monennessako sukupolvessa ovat tätä yhteiskunnan saastaa, että sielläkö syy.
Suomessa on, tai pitäisi olla, kaikilla mahdollisuus elämään ja pääsy pois mahdottomista ja vaarallisista kasvuolosuhteista. Mutta eipä näytä olevan. Mutta laillistetaan kannabis, laitetaan käyttöhuoneita lastenpuistojen reunustoille ja annetaan jo synnärillä äidille ruiskuja ja desinfiointiaineita kainaloon.
Nml84
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: Ke Joulu 21, 2022 10:42 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Nml84 »

Aika yleistä ettei lapsi halua lähteä päiväkodista, saattaa alkaa kiukuttelemaan yms, kivat leikit kesken jo riittää. En ikikuunapäivänä usko että näistä pk tekee mitään ilmoituksia, koska varmasti päivittäin näkevät tätä.
Inanna
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1343
Liittynyt: Ma Heinä 24, 2017 5:38 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Inanna »

taotao kirjoitti: To Kesä 15, 2023 10:21 am

Eikö päiväkoti tehnyt samoja havaintoja; lapsi vastustelee äidin kanssa kotiin lähtemistä? Ilmoittivatko havainnoistaan lastensuojeluun?
Sanoisin, että äärimmäisen huolestuttava merkki, jos lapsi päivänpäätteeksi vastustelee kotiin lähtöä päiväkodista. Kaikki odottavat jo kotiin pääsyä tuossa vaiheessa pienissä kurahaalareissaan.
Avatar
Leidi
Sofia Karppi
Viestit: 402
Liittynyt: Ma Marras 14, 2011 11:07 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Leidi »

LeaSommer kirjoitti: To Kesä 15, 2023 9:53 am
  • Isyyttä ei ole tunnustettu koska lapsen äiti on ollut raskaaksi tullessaan 16 v ja lapsen isä n. 22 v (jonkun tiedon mukaan syntynyt vuonna1996). Ikäero ollut huomattava ja tämän on pelätty aiheuttavan harmia.
Korjaan sen verran, että 25-vuotias isäpuoli ei ole syntynyt 1996, vaan 1998.

Edit. Tosiaan isäpuoli on syntynyt 1998 ja lapsen biologinen isä ilmeisesti 1996, my bad. Jatkakaa.
Viimeksi muokannut Leidi, To Kesä 15, 2023 11:04 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Sillivanukas
Scooby-Doo
Viestit: 29
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2022 7:03 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Sillivanukas »

4 vuotias alkaa keittää puuroa?!? :shock: :lol:
No tähän en usko että puuroa olisi keitellyt, mutta ot:na otan silti kantaa tuohon ihmettelyyn. Kyllä meidänkin kuopus, kolmas lapsi jolla iso ikäero sisaruksiin, siis hyvää mallia hyvässä ja pahassa, kokkaili 4v:aana. Toki valvonnan alla eikä vanhemmat remunneet kännissä/viekkareissa jne 😀 keitti puuroa ja kokkaili munakasta. Uskoisin että päihdeperheen lapset joutuvat vielä aiemminkin huolehtimaan omista tarpeistaan. Joten mahdoton ajatuksena ei siis ole.

Lainaus korjattu
-NILS-
Se roikkuu siitä mistä se riippuu
Martti
Martin Riggs
Viestit: 631
Liittynyt: La Elo 06, 2011 10:30 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Martti »

Inanna kirjoitti: To Kesä 15, 2023 10:32 am
taotao kirjoitti: To Kesä 15, 2023 10:21 am

Eikö päiväkoti tehnyt samoja havaintoja; lapsi vastustelee äidin kanssa kotiin lähtemistä? Ilmoittivatko havainnoistaan lastensuojeluun?
Sanoisin, että äärimmäisen huolestuttava merkki, jos lapsi päivänpäätteeksi vastustelee kotiin lähtöä päiväkodista. Kaikki odottavat jo kotiin pääsyä tuossa vaiheessa pienissä kurahaalareissaan.
Höpsis! Aina on niitä, jotka kiukuttelevat kun pitäisi lähteä. Joillekin lapsille siirtymät ovat vaikeita, vaikka ovat ihan normaaleja lapsia, sitten on tietty erityislapset ja sitten ne normaalit, joista vaan on tylsää kesken leikin tms. lähteä. Ei tuosta haluttomuudesta lähetä kotiin kyllä voi mitään johtopäätöksiä vetää.
Vastaa Viestiin