Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolema oli mm. törkeä kuolemantuottamus - 7 v 9 kk ja 3 v 7 kk vankeutta

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Anssi H
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2023 10:52 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Anssi H »

Inanna kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 5:11 pm
Miss Smilla kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 4:54 pm
Katselin fbn julkisia kuvia ja ainakin omaan silmiin pistää muutos lapsen resuisuudessa vauvakuvien jälkeen.
Ensin on kuin mikä tahansa siististi puettu vauva, ja yhtäkkiä siemaileekin likaisena liika suuresta mukista evästä äärimmäisen likaisen pöydän ääressä. Omaan silmään vaikuttaa siltä et jossain vaiheessa on jotain tapahtunut erikoisempaa.
Aivan samaan kiinnitin itsekin huomiota kun kuvat näin. Ja siihen että eukko kyllä itsensä tällää kuviin, mutta lapsesta vain räps ja se on siinä, sama taustoille, likaisuudelle, millekään.

Yksi selitys on, että sai vauva-aikana ulkopuolista apua sossun toimesta vauvan hoitoon. Tuo sitten katkennu, kun poika meni päiväkotiin pitkää päivää viettämään, epäilemättä heti kun saattoi sellaiseen laittaa. Ja siksi tuo muutos, kun äiti alkoikin ihan itse "huolta pitämään".

Surkuhupaisaa on tämä "kunnianloukkaus" pohdinta näiden kahden kohdalla, että voi jos heitä väärin perustein nisteiksi luullaan. Olisihan se aivan kamalaa he ovat VAIN perustelluin syin epäiltynä julmasta 4-vuotiaan lapsen murhasta! Ei sen kummemmasta. Nämä nisti jutut - nehän voi saada vaikka töistä potkut....
Tässä tapauksessa olis niin toivonut ettei olis lasta koskaan synnyttänyt kun oma elämä on ilmeisesti ollut hyvinkin rikki ja ongelmia vaikuttaa olleen. Toisaalta se ihan alku on ainakin omasta mielestä raskaampaa ja alkaa sit hieman helpottaa kun se vauva aika helpottaa ja lapsi osaa paremmin ilmaista tunteensa ja mitä haluaa. Noh eipä tälleen täysin ulkopuolisena pysty sanomaan mitä toisen päässä liikkuu.
Apinaorkesteri
Susikoski
Viestit: 34
Liittynyt: Ti Marras 21, 2017 7:57 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Apinaorkesteri »

Nyt tulee pitkästi tekstiä, pahoittelut. Ajattelin kirjoittaa ylös tuon Ylellä 14.6. olleen tiedotustilaisuuden, josko siitä irtoaisi vielä jotain. Järkytyin samalla siitä, miten huono ulosanti esimerkiksi toimittajilla on. Missä ovat selkeästi ilmaistut kysymykset?!

Petri Tirronen: Poliisi tutkii Joensuussa 8.6.2023 tapahtunutta epäiltyä henkirikosta. Kyseessä on erittäin vakava rikosepäily ja poliisi on suorittanut asian esitutkintaa vasta kuuden päivän ajan, joten esitutkinta on käytännössä vasta aivan alkuvaiheessa. Ja tästö johtuen, koska esitutkinta on tästä johtuen vasta alkuvaiheessa, jokainen varmasti ymmärtää sen tosiseikan, ettei esitutkinnan sisältöä voi paljastaa esitutkinnan tässä vaiheessa kovinkaan laajasti esitutkintaa vaarantamatta.

Esitutkinnan suhteellisen lyhyestä kestosta huolimatta poliisi on kuitenkin edistynyt tässä esitutkinnassa.

Eli lyhyesti taustoista; Hätäkeskus sai torstaina 8.6.2023 kello 08.20 ilmoituksen, että Joensuun Rantakylässä on yksityisasunnossa eloton lapsi. Puhelun hätäkeskukseen soitti lapsen ns. Isäpuoli. Paikalle meni useita ensihoidon ja poliisin yksiköitä. Tapahtumapaikalla ensihoito totesi lapsen kuolleeksi. Kuollut lapsi on 4-vuotias poikalapsi. Uhrin ulkoisessa tarkastuksessa uhrista löydettiin laajoja palovammoja sekä lukuisia mustelmia. Vammojen syntymekanismi pyritään selvittämään esitutkinnan aikana. Kuolemansyyn selvittäminen on tällä hetkellä huomattavan kesken, joten vammojen syntymekanismi epäilyn rikoksen tekotapana tai kuolinsyyhyn en voi tässä esitutkinnan vaiheessa ottaa kantaa.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi 9.6.2023 uhrin 21-vuotiaan äidin ja 25-vuotiaan isäpuolen todennäköisin syin rikoksista epäiltynä murhasta. Koska käräjäoikeuden ratkaisukin on salainen, nii en voi mitenkään sen tarkemmin ottaa kantaa sisällöllisesti.

Poliisi on aloittanut kuulustelut, molempia epäiltyjä on kuulusteltu.Molemmat epäillyt ovat vastanneet kuulusteluissa heille esitettyihin kysymyksiin, joten voin sanoa että epäillyt ovat olleet tällä hetkellä yhteistyöhaluisia.

Poliisin tarkoitus on esitutkinnan tässä vaiheessa selvittää onko kuulusteluissa ristiriitaa muun esitutkinnan kanssa. Kuulusteluissa on tarkoitus myös selvittää mahdollista motiivia, mikäli tämmöistä motiivia on löydettävissä. Kuulustelun sisältöä ei esitutkinnan tässä vaiheessa tulla kommentoimaan, mutta tuon kuiteskin sen esille, että tässä vaiheessa on kuiteski kuulusteltu huomattava määrä todistajia ja tehty paljon esitutkintatoimenpiteitä, mm. teknistä rikospaikkatutkintaa.

Öö.. No julkisuudessa on ollu huomattavan paljon keskustelua tämän perheen mahdollisesta lastensuojeluasiakkuudesta. Lastensuojeluasiat on salassapidettävää tietoa, poliisi ei tästä syystä voi ottaa minkäänlaista kantaa siihen, onko vai eikö ole kyseinen perhe lastensuojelun asiakkaana. Lisäksi haluan tässä tuoda esille myös sen tosiseikan, että tämmöisellä muun viranomaisen asiakassuhteella ei ole mitään tekemistä tän epäillyn henkirikoksen esitutkinnan kanssa.

Öö..Lisäks julkisuudessa on käyty huomattavan paljon keskustelua siitä, onko tässä tapauksessa mahollisesti jotain toista viranomaista syytä epäillä jostakin rikoksesta. Jos tällaisia viitteitä esitutkinnassa tulee esille, niin tottakai niistä käynnistetään sitten erillinen tutkinta. Mutta tällä hetkellä tällaista esitutkintaa ei ole käynnissä. Sen lisäksi tuon esille sen, että kyseisen pariskunnan osoitteeseen on ollut aiempiakin poliisitehtäviä. Kyseessä on ollut ns.häiriötehtävät ja kyseisten tehtävien sisältöä ei tulla avaamaan tämän tarkemmin.
Sit poliisi tulee tiedottamaan asiasta lisää seuraavan kerran ku siihen on mahdollisuus esitutkintaa vaarantamatta. Tällä hetkellä on meidän kaikkien etu, että poliisille annetaan tässä asiassa nyt työrauha, koska kyseessä on ensinnäkin äärimmäisen vakava rikosepäily ja mahdollisten yksityiskohtien julkisuuteen tuominen vois tällä hetkellä jopa vaarantaa käynnissä olevan esitutkinnan ja sen objektiivisuuden.
Eli lyhykäisyydessään voisi sanoa, että esitutkinta menee omalla painolla tällä hetkellä eteenpäin, epäillyt henkilöt on kiinni, kuulustelut jatkuu, tekninen rikostutkinta jatkuu ja muu esitutkinta jatkuu.
--
Kysymyksiä Petrille:
Joonas Alanen/IL: Kysyisin siis tästä epäillyn rikoksen tekotavasta, että käytettiinkö siinä mahdollisesti jotain kättä pidempää?

PT: Niinkuin taisin äsken mainita, epäiltyyn rikoksentekotapaan ei tällä hetkellä oteta kantaa.
Sanni Mattila/IS: Voiko poliisi esittää siitä jonkinlaista näkemystä, että onko tämä lapsi siis kuollut jo edellisen vuorokauden puolella keskiviikkona?
PT: Kuolemansyyntutkinta on kesken, niin en pysty siis tuohon kysymykseen vastaamaan luotettavasti tällä hetkellä.
Eetu Ruonakoski/MTV: Siitä kun sanoitte tuossa äsken että lapsesta löytyi palovammoja, niin uskotaanko näiden palovammojen tulleen tässä henkirikoksen yhteydessä?
PT: No, palovammojen syntymekanismia tutkitaan ja yks vaihtoehto on, että ne on tullut tämän yhteydessä.
SM/IS: Olisin kysynyt vielä sitä, että oisko saanut vähän tarkempia tietoja tästä isäpuolen soittamasta hätäpuhelusta, että minkälaiset siellä on olleet nämä edeltävät tilanteet siellä perheen kotona?
PT: Sisältöä ei pystytä tässä vaiheessa avaamaan, koska se voi vaarantaa esitutkinnan.
JA/IL: Joo, olisin vielä kysynyt näistä palovammoista, että niinku kuinka vakavista palovammoista oli kyse?
PT: No palovamma on lähtökohtaisesti aina pienelle lapselle vakava, että vakavista palovammoista on kyse.
Maria Roswall/STT: Edelleen näistä lapsen vammoista olisin kysynyt, että ymmärrän että niiden selvitys on vielä kesken, mutta pystytäänkö jo nyt sanomaan että oliko hänellä kuinka tuoreita tai toisaalta kuinka vanhoja vammoja? Eli tarkoitan, onko häntä.. näitä vammoja niinku paljonki pidemmältä ajalta?
PT: No sen arvioiminenhan on sinänsä aika vaikeaa esitutkinnan tässä vaiheessa, että miten pitkältä ajalta, mutta on myös suhteellisen tuoreita vammoja.
ER/MTV: Kysyisin vielä sitä, että onko siitä tullut tähän mennessä viitteitä, että tätä lasta olis kohdeltu kaltoin jo pidemmän aikaa? Että sitä ilmeisesti selvitetään, mutta onko viitteitä?
PT: Selvityksen alla, en pysty sen tarkemmin ottamaan kantaa
SM/IS: Tuossa alussa sanottiin, että kello 8.20 oli tullut tämä hätäpuhelu, niin kuinka pian sinne sitten ensihoitajat ehti paikalle asunnolle?
PT: No ihan tarkkaa kellonaikaa en tässä muista, mutta noin 15 minuuttia.
ER/MTV: Kun isäpuoli soitti hätäkeskukseen ja virkavalta saapui paikalle, niin oliko tämä äiti myös silloin siellä asunnossa paikalla (lopusta en saa selvää)?
PT: Molemmat epäillyt on otettu kiinni joko asunnosta tai asunnon välittömästä läheisyydestä.
Jutta Lapinkangas/IL: Minkälainen tää hätäkeskuspuhelu oli siis, tarkoitan siis sen sisällöllä sitä että onko vaan ilmoitettu esim jostain loukkaantumisesta vai on pyydetty ambulanssi vai onko suoraan niinkuin ilmoitettu että lapsi on siellä eloton?
PT: No lyhykäisyyvessään mitä voin sanoa, niin hätäkeskukseen tuli tieto, että eloton lapsi.
ER/MTV: Kun tuota näitä epältyjä on kuultu niin onko -ymmärrän ettette yksityiskohtia voi kertoa- mutta onko poliisille selvinnyt jotain syytä tälle tapahtuneelle?
PT: En, en pysty kommntoimaan asiaan tällä hetkellä. Asiaa selvitellään tällä hetkellä kuulustelulla.
JL/IL: Kysyisin niistä palovammoista, et mikä se epäilty niinku aiheutumismekanismi on ollu?
PT: No syntymekanismiin en tässä vaiheessa pysty ottamaan kantaa, niinku aikaisemmin jo mainitsin.
ER/MTV: Mistä tämä sieltä asunnosta tämä tarkalleen tämä lapsi löydettiin? Oliko hän jossain pedissä, lattialla, niinpoispäin?
PT: No sekin on semmonen esitutkinnallinen asia, mitä ei voija tässä vaiheessa ilmoittaa.
SM/IS: Onko naapurit aikaisemmin tai että tarkoitan että onko poliisit haastatelleet perheen naapureita, jotka olisivat kertoneet siitä että minkälaista tämän lapsen elämä on siellä vanhempien kanssa ollut tässä lähiaikoina, että onko ollut millaisia ongelmia naapureilla tiedossa mahdollisesti?
PT: No yleisesti voin vastata tähän kysymykseen, että poliisi suorittaa kaikki maholliset puhutukset kyllä tämän esitutkinnan johdosta tietyllä aikataululla. Siihen että millaista vastausta ollaan saatu en ota vielä kantaa.
JL/IL: Onko ne vanhemmat tai äiti ja isäpuoli yrittäneet elvyttää tätä lasta ennenkuin ensihoito tuli paikalle?
PT: Sekin on semmoinen kysymys oikeastaan, johon en voi tässä vastata. Valitettavasti, koska on kysymys esitutkinnallisesta asiasta senkin osalta.
ER/MTV: Saatto hei mennä jo kysymys aiheesta mutta kysyn vielä varmuuden vuoksi, että onko mahdollista että tähän asiaan liittyy muita henkilöitä kuin nämä kaksi epäiltyä aikuista?
PT: No tällä hetkellä ei ole viitteitä, että olis muita henkilöitä, mutta tottakai sekin tässä esitutkinnan aikana selvitetään.
JL/IL: Vielä että oliko poliisilla on ollut tänne heidän kotiin aiemmin tehtäviä ja jos on, niin minkä tyyppisiä?
PT: On ollu tehtäviä, häiriötyyppisiä tehtäviä.
SM/IS: Sitä olisin vielä kysynyt että onko poliisilla mitään käsitystä siitä, kumpi näistä aikuisista on kohdistanut lapseen mahdollisesti enemmän väkivaltaa että onko jompi kumpi päätekijänä tässä, epäillyissä murhissa?
PT: Tässä vaiheessa esitutkintaa ei pysty tuohon kysymykseen vastaamaan, sekin joo pyritään selvittämään tään esitutkinnan aikana. Molemmat on tällä hetkellä todennäköisyys-syin epäiltynä.
ER/MTV: Sitä kun nimikkeenä on murha että mitkä ne perusteet tälle ovat, liittyvätkö siihen tekotapaan, raakuuteen ja julmuuteen?
PT: Tekotapaan liittyvät.
JA/IL: Milloin tää lapsi nähtiin viimeisen kerran elossa?
PT: No tuohon en ihan tarkkaan pysty sanomaan, mutta poliisilla on tiedossa ainakin että edellisen päivän aikana on ollu varmuudella elossa.
Anna Svartström/Huvudstadsbladet: Kun oli puhetta tässä vaan lisäkysymyksenä että edellisenä päivänä, niin minä päivänä, siis silloin keskiviikkona vai tiistaina?
PT: 7.6.
ER/MTV: Vielä yksi kysymys liittyen siihen tekoaikaan. Aiemmin tapahtuma-ajaksi oli vangitsemistiedoissa ilmoitettu 7.-8. päivä, mutta tuossa alussa jompi kumpi teistä mainitsi, että teon tapahtuneen 8. päivä niin onko se tarkentunut tuo aika?
PT: No ihan tarkkaa aikaa ei pystytä tässä esitutkinnan vaiheessa sanomaan, mutta ilmotus on tullut sinne hätäkeskukseen silloin 8.6. kello 08.20. Siitä tää 8.6. siihen alkuun.
JL/IL: Näistä palovammoista ja mustelmista. Onko mahdollista että nää ois syntynyt tapaturmasesti?
PT: No kaikki vaihtoehdot tietysti tutkitaan, mutta tällä hetkellä kun puhutaan todennäköisistä syistä, niin silloin epäillään että ne on aiheutettu jollakin muulla tavalla kuin tapaturmaisesti.

Ylen loppuhaastattelu:
Yle: Onko löytynyt muita vammoja, esim.luunmurtumia tai..?

PT: No tällä hetkellä ei oo, ei oo muita vammoja löytynyt kun palovammoja ja mustelmia. Kuolemansyyn selvittäminen on edelleen kesken, nii sitten kun virallisen lausunnon kun saa nii voidaan tarkemmin kommentoida
Yle: Siis tähän samaan asuntoon on ollut poliisitehtäviä aikaisemmin, häiriötehtäviä näin sanoitte, niin kuinka paljon näitä on ollut ja millä aikavälillä?
PT: Muutamia, aikaväleihin en ota kantaa.
Yle: No miten, onko tähän nimenomaiseen epäiltyyn henkirikokseen niin liittyykö tähän päihteet millään tavalla? Onko tästä tietoo?
PT: Se selvitetään esitutkinnan aikana.
Yle: No miten, onko tämä asunnon tekninen tutkinta saatu jo päätökseen?
PT: Se on loppusuoralla.
Yle: Entä sitten, onko tarkoitus kuulla vielä lisää todistajia?
PT: No todistajia joudutaan kuulemaan tässä asiassa vielä huomattava määrä. Todistajan kuulemisia on tulossa.
Yle: Millä tavalla tää tutkinta nyt jatkuu tästä eteenpäin?
PT: Eli käytännössä hyvin pitkälti kuulusteluilla, sen lisäks tietysti tekninen tutkinta suorittaa omat toimensa loppuun asti ja sieltä saadaan tietyt lausunnot aikanaan ja sen jälkeen kun kuulustelut ja muu tutkinta on suoritettu, niin sitten aikanaan ruvetaan kasaamaan sitä pöytäkirjaa.
Yle: Osaatteko arvioida milloin tämä esitutkinta valmistuu?
PT: No syytteennoston määräpäivämäärä on 10.10.23, että siihen mennessä.
-suokuokkajajussi
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: Su Tammi 30, 2011 1:02 am

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja -suokuokkajajussi »

Inanna kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 5:11 pm
Miss Smilla kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 4:54 pm
Katselin fbn julkisia kuvia ja ainakin omaan silmiin pistää muutos lapsen resuisuudessa vauvakuvien jälkeen.
Ensin on kuin mikä tahansa siististi puettu vauva, ja yhtäkkiä siemaileekin likaisena liika suuresta mukista evästä äärimmäisen likaisen pöydän ääressä. Omaan silmään vaikuttaa siltä et jossain vaiheessa on jotain tapahtunut erikoisempaa.
Aivan samaan kiinnitin itsekin huomiota kun kuvat näin. Ja siihen että eukko kyllä itsensä tällää kuviin, mutta lapsesta vain räps ja se on siinä, sama taustoille, likaisuudelle, millekään.
:
Ei ole pöydän ääressä, vaan likainen sohva.

Lainaustornia lyhennetty
-NILS-
WalkingDisaster
Javier Pena
Viestit: 1793
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

^^ Kiitos. Tarkka referointi. Täällä on paljon vääristelty Tirrosen sanoja ja nyt ne omat mielikuvitusheitot voi itse kukin tarkistaa.

Tuossa vielä videomuodossa

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7cf6 ... d814835dc1
Avatar
Miss Smilla
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Pe Syys 29, 2017 1:00 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Miss Smilla »

-suokuokkajajussi kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 5:54 pm Ei ole pöydän ääressä, vaan likainen sohva.
No niinpä taitaakin olla sohva, kävin uudestaan katsomassa samaa kuvaa ja katse kiinnittyikin tällä kertaa lapsen kummallisen näköisiin sormiin. Saman näköistä kun likainen laastari olisi ollut joka sormen ympärillä ja jättänyt kummallisen rannun sormeen. Osa kynsistä näyttää yli lyhyiltä, mikä sikäli kummastuttaa että kynsiä on sit leikelty ehkä yli innokkaasti lyhyydestä päätellen, vaikka muu perushoito olisi jäänyt väliin? Noilla hampailla ei kynsiäkään vielä oikeen pureskella itse...

Kasvotkin hyvin kärsineen näköiset.
On kyllä kerrassaan äärimmäisen surkea juttu tämä.

Lainaustornia lyhennetty
-NILS-
-never give up, never despair-
Anssi H
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2023 10:52 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Anssi H »

WalkingDisaster kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 5:57 pm ^^ Kiitos. Tarkka referointi. Täällä on paljon vääristelty Tirrosen sanoja ja nyt ne omat mielikuvitusheitot voi itse kukin tarkistaa.

Tuossa vielä videomuodossa

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7cf6 ... d814835dc1
Jeps, kaikki tieto sit aikanaan ja itse ainakin toivoisi edes jotain selitystä miksi näin kävi. Kuolinsyy ja kuolinaika nyt ainakin selviännee hyvinkin tarkkaan.
Avatar
Juliet Jones
Axel Foley
Viestit: 2419
Liittynyt: La Elo 23, 2008 10:40 pm
Paikkakunta: Little Stempington

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Juliet Jones »

Miss Smilla kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 6:09 pm
-suokuokkajajussi kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 5:54 pm
Anssi H kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 5:41 pm Tässä tapauksessa olis niin toivonut ettei olis lasta koskaan synnyttänyt kun oma elämä on ilmeisesti ollut hyvinkin rikki ja ongelmia vaikuttaa olleen. Toisaalta se ihan alku on ainakin omasta mielestä raskaampaa ja alkaa sit hieman helpottaa kun se vauva aika helpottaa ja lapsi osaa paremmin ilmaista tunteensa ja mitä haluaa. Noh eipä tälleen täysin ulkopuolisena pysty sanomaan mitä toisen päässä liikkuu.
Ei ole pöydän ääressä, vaan likainen sohva.
No niinpä taitaakin olla sohva, kävin uudestaan katsomassa samaa kuvaa ja katse kiinnittyikin tällä kertaa lapsen kummallisen näköisiin sormiin. Saman näköistä kun likainen laastari olisi ollut joka sormen ympärillä ja jättänyt kummallisen rannun sormeen. Osa kynsistä näyttää yli lyhyiltä, mikä sikäli kummastuttaa että kynsiä on sit leikelty ehkä yli innokkaasti lyhyydestä päätellen, vaikka muu perushoito olisi jäänyt väliin? Noilla hampailla ei kynsiäkään vielä oikeen pureskella itse...

Kasvotkin hyvin kärsineen näköiset.
On kyllä kerrassaan äärimmäisen surkea juttu tämä.
Kävin myös katsomassa epäiltynä olevan äidin FB- kuvia. Se sohva näyttää tyypilliseltä lapsiperheen sohvalta, johon on voinut useaankin kertaan kaatua ylisuuresta mukista mehut, eikä niitä tuollaisesta alcantarasta (?) saa pois ellei pyyhi, sitten miedolla pesuaineella pyyhi, kostealla vesirätillä pyyhi ja vielä viimeisen kerran pyyhi kuivalla. Aikamoista hommaa, kun on taapero talossa!

Pojan käsiä katsoin minäkin. On kynsien päästä ihan kuin olisi tulehtunut, kun on leikattu liian lyhyiksi. Likaa on silti jäänyt sinne kynsien päihin, samoin sormien välit ovat likaiset, ja ihan kuin yhdessä sormessa olisi läpinäkyvä, vedenpitävä laastari. Ei nekään vielä mitään, mutta jokin hänen kasvoissaan saa minut hyvin surulliseksi.
Anssi H
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2023 10:52 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Anssi H »



Hyvin erikoista edes julkaista tämmöisiä kuvia kun normaalisti lapsista laitetaan oikeestaan ”ylihienoja” kuvia nettiin.

Piitkä lainaus korvattu nuoliviittauksella
-NILS-
Avatar
Miss Smilla
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Pe Syys 29, 2017 1:00 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Miss Smilla »



On kyllä erittäin erikoista postata lapsestaan kuvia joissa lapsi näyttää likaiselta, likaisissa olosuhteissa ja kasvot lähinnä kärsineiltä.
Itse sen sijaan meikkaa ja asettuu kuvaan näyttääkseen kauniilta. Herää kysymys miltä ne muut lapsen kuvat on näyttäneet jos nämä kärsivän näköiset kuvat on parhaimmistoa mitä on saatu tuotettua oikein fb postausta varten. Ne on silti julkaistu kertoen omaa tarinaansa, oikein kansikuvaksi lisätty aikanaan, miksi ihmeessä niin. Jotenkin hyvin erikoista. Taustakuvana kärsivän näköinen lapsi, profiilikuvana tarkasti meikattu ja kuvaan mallattu mamma. Todella erikoinen kontrasti. Hämmentävää.

Piiitkä lainaus korvattu nuoliviittauksella
-NILS-
-never give up, never despair-
Anssi H
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2023 10:52 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Anssi H »

Miss Smilla kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 7:14 pm On kyllä erittäin erikoista postata lapsestaan kuvia joissa lapsi näyttää likaiselta, likaisissa olosuhteissa ja kasvot lähinnä kärsineiltä.
Itse sen sijaan meikkaa ja asettuu kuvaan näyttääkseen kauniilta. Herää kysymys miltä ne muut lapsen kuvat on näyttäneet jos nämä kärsivän näköiset kuvat on parhaimmistoa mitä on saatu tuotettua oikein fb postausta varten. Ne on silti julkaistu kertoen omaa tarinaansa, oikein kansikuvaksi lisätty aikanaan, miksi ihmeessä niin. Jotenkin hyvin erikoista. Taustakuvana kärsivän näköinen lapsi, profiilikuvana tarkasti meikattu ja kuvaan mallattu mamma. Todella erikoinen kontrasti. Hämmentävää.
Ainakaan ei tule sellaista mielikuvaa että lapsi olisi rakastettu tai ylipäätään haluttu. Vaikea sanoa miksi ei tehnyt aborttia aikanaan jos lapsi ollut lähinnä rasite ja vaikea uskoa että noin nuorena äidiksi olisi tarkoituksella edes halunnut.
Ehdottomasti olisi pitänyt vaan myöntää ettei pärjää lapsen kanssa ja antaa lapsi suosiolla huostaan.
Ehkä oman elämän olisi paremmin saanut vielä järjestykseen tai sitten olisi voinut jatkaa haluamaansa sekavaa elämää ilman viatonta lasta joka vielä kuolee kotiinsa.
Todella järkyttävää et näin voi käydä.

Lainaustornia lyhennetty
-NILS-
Likeavirgin
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4632
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

Miss Smilla kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 4:54 pm
Katselin fbn julkisia kuvia ja ainakin omaan silmiin pistää muutos lapsen resuisuudessa vauvakuvien jälkeen.
Ensin on kuin mikä tahansa siististi puettu vauva, ja yhtäkkiä siemaileekin likaisena liika suuresta mukista evästä äärimmäisen likaisen pöydän ääressä. Omaan silmään vaikuttaa siltä et jossain vaiheessa on jotain tapahtunut erikoisempaa.
Se ei edes taida olla pöytä vaan sohva, kun kuvaa katsoo tarkemmin :? :shock:
Pinni
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ma Kesä 12, 2023 1:25 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Pinni »

Anssi H kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 2:10 pm Olikos muuten tietoa siitä et jäikö äiti heti yksinhuoltajaksi vai oliko biologinen isä alkuun huoltajana myös? Sit oliko lapsi hoidossa välillä isällään tai tapasiko häntä säännöllisesti tai vähemmän säännöllisesti myöhemmin? Et onko saatu mitään kuvaa millainen tyyppi isä on?

Ainakaan tää uusi mies rikostuomioidenkin puolesta ei mikään paras vaihtoehto äidille ole ollut. Vaikea sanoa sit millainen on lasta kohtaan ollut ja kuinka auttanut arjessa.
Twitterissä törmäsin twiittiin; Sebu inhosi sitä lasta.
Purliini
Nikke Knakkertton
Viestit: 180
Liittynyt: Pe Loka 21, 2022 5:04 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Purliini »

Apinaorkesteri kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 5:49 pm Nyt tulee pitkästi tekstiä, pahoittelut. Ajattelin kirjoittaa ylös tuon Ylellä 14.6. olleen tiedotustilaisuuden, josko siitä irtoaisi vielä jotain. Järkytyin samalla siitä, miten huono ulosanti esimerkiksi toimittajilla on. Missä ovat selkeästi ilmaistut kysymykset?!
Kiitoksia litteroinnista.
Olleellisin tuossa on mielestäni Ylen kysymykset:
Yle: Onko löytynyt muita vammoja, esim.luunmurtumia tai..?
PT: No tällä hetkellä ei oo, ei oo muita vammoja löytynyt kun palovammoja ja mustelmia.
Jos vammojen laajuus on mustelmat ja palovammat jokainen voi vetää johtopäätökset kumpi johti kuolemaan. Toki on pieni mahdollisuus tukehtumiseen yms. Mutta kaikki lapsen pieksemiset pitkin kämppää ja satanilliset ruumiin häpäisemiset voidaan unohtaa mitä täälläkin on ehdoteltu.
Anssi H
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2023 10:52 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Anssi H »

Pinni kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 8:24 pm
Anssi H kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 2:10 pm Olikos muuten tietoa siitä et jäikö äiti heti yksinhuoltajaksi vai oliko biologinen isä alkuun huoltajana myös? Sit oliko lapsi hoidossa välillä isällään tai tapasiko häntä säännöllisesti tai vähemmän säännöllisesti myöhemmin? Et onko saatu mitään kuvaa millainen tyyppi isä on?

Ainakaan tää uusi mies rikostuomioidenkin puolesta ei mikään paras vaihtoehto äidille ole ollut. Vaikea sanoa sit millainen on lasta kohtaan ollut ja kuinka auttanut arjessa.
Twitterissä törmäsin twiittiin; Sebu inhosi sitä lasta.
Just joo.. Jos ei lapsista välitä niin kohtuu idiootti saa olla että alkaa seurusteleen ihmisen kanssa jolla on lapsi. Siis jos tä Sebu on se isäpuoli..
Bird
Neuvoja-Jack
Viestit: 557
Liittynyt: Su Marras 15, 2020 10:40 pm

Re: Joensuu: 4-vuotiaan lapsen kuolemaa tutkitaan murhana - äiti ja isäpuoli vangittu

Viesti Kirjoittaja Bird »

Pinni kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 8:24 pm
Anssi H kirjoitti: Ke Kesä 21, 2023 2:10 pm Olikos muuten tietoa siitä et jäikö äiti heti yksinhuoltajaksi vai oliko biologinen isä alkuun huoltajana myös? Sit oliko lapsi hoidossa välillä isällään tai tapasiko häntä säännöllisesti tai vähemmän säännöllisesti myöhemmin? Et onko saatu mitään kuvaa millainen tyyppi isä on?

Ainakaan tää uusi mies rikostuomioidenkin puolesta ei mikään paras vaihtoehto äidille ole ollut. Vaikea sanoa sit millainen on lasta kohtaan ollut ja kuinka auttanut arjessa.
Twitterissä törmäsin twiittiin; Sebu inhosi sitä lasta.
Voitko laittaa sen linkin?
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
Vastaa Viestiin