Kuljettaja ajoi moottoritietä väärään suuntaan Siilinjärvellä 29.6. - Kaksi loukkaantui

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Tessu
Christopher Lorenzo
Viestit: 1674
Liittynyt: La Tammi 05, 2013 2:51 am

Re: Kuljettaja ajoi moottoritietä väärään suuntaan Siilinjärvellä 29.6. - Kaksi loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Tessu »

Empä ole väittänytkään että olis ympyrä ollu tässä syy,vastasin kysymykseen että oli niitä jo entisaikaan ja kyllä oli.
Että kannattaa lukea tarkemmin mitä joku kysyy ja mihin vastaus liittyy.
Naapurini sai markkinatorilla sairauskohtauksen ja paikalle tullut poliisi eväsi ajoluvan,sempä jälkeen se mies ei autoonsa koskenu,nyt tosin jo edes mennytkin.
Tarkastaja Ankardo
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: To Elo 25, 2022 6:53 pm

Re: Kuljettaja ajoi moottoritietä väärään suuntaan Siilinjärvellä 29.6. - Kaksi loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Ankardo »

Ilmeisesti tästä siis kääntynyt väärälle rampille. Jos tuon nousurampin ajaa väärään suuntaan niin siinä on kyllä pitkästi suoraa, ja jos vain näkökyky pelaa niin pitäisi havaita että moottoritien liikenne kulkee ns. vastavirtaan omaan kulkusuuntaan nähden.

Screenshot_20230701_065637.jpg
Screenshot_20230701_065637.jpg (77.7 KiB) Katsottu 699 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
Chili
Jane Marple
Viestit: 1005
Liittynyt: To Elo 04, 2011 9:31 am

Re: Kuljettaja ajoi moottoritietä väärään suuntaan Siilinjärvellä 29.6. - Kaksi loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Chili »

Tarkastaja Ankardo kirjoitti: La Heinä 01, 2023 7:02 am Ilmeisesti tästä siis kääntynyt väärälle rampille. Jos tuon nousurampin ajaa väärään suuntaan niin siinä on kyllä pitkästi suoraa, ja jos vain näkökyky pelaa niin pitäisi havaita että moottoritien liikenne kulkee ns. vastavirtaan omaan kulkusuuntaan nähden.

Tuohon asfalttiin voisi kirjoittaa "EI TAKAKAUTTA PERKELE!"
jekkumaisteri
Neuvoja-Jack
Viestit: 589
Liittynyt: Ke Tammi 03, 2018 10:55 am

Re: Kuljettaja ajoi moottoritietä väärään suuntaan Siilinjärvellä 29.6. - Kaksi loukkaantui

Viesti Kirjoittaja jekkumaisteri »

Tarkastaja Ankardo kirjoitti: La Heinä 01, 2023 7:02 am Ilmeisesti tästä siis kääntynyt väärälle rampille. Jos tuon nousurampin ajaa väärään suuntaan niin siinä on kyllä pitkästi suoraa, ja jos vain näkökyky pelaa niin pitäisi havaita että moottoritien liikenne kulkee ns. vastavirtaan omaan kulkusuuntaan nähden.
Juurikin tästä on kyseinen mummo lähtenyt ajamaan tuota väärää ramppia pitkin
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2443
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Kuljettaja ajoi moottoritietä väärään suuntaan Siilinjärvellä 29.6. - Kaksi loukkaantui

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

mikko1979 kirjoitti: La Heinä 01, 2023 1:13 am
VastarannanKiiski kirjoitti: To Kesä 29, 2023 6:12 pm Onkohan tuo tummempi sen vanhuksen auto? Yritin kolarikuvista ja vaurioista miettiä kumpi tuli kummasta suunnasta. Punainen auto on vaurioitunut pahemmin ja varmaan kuskille käynyt huonommin. Voi hyvinkin tulla kohta tieto, että toinen on menehtynyt.
Helvetin sääli, jos henki menee syyttömältä. Aika vaikeasti ennakoitava tilanne, että motarilla tulee auto vastaan.
Suuret ikäluokat vanhenee ja he ovat ensimmäinen vanhussukupolvi, jolla ajokortteja on runsaasti ja samoin muistisairauksia. Jälki on sitten tätä.
Aiemmin mopedilla pärränneet seniilit papat ja kaupoille ja kirkkokomentoon pyöräilleet höperöt mummot saivat vähemmän tuhoa aikaan.
Eräs tuttavapiiriimme kuulunut ajeli tässä muutama vuosi sitten autollaan ns. miten sattuu. Mm. talvella lähtiessään parkkipaikalta ajoi suoraan kadun toisella puolella olevaan lumipenkkaan ja sama toistui toisen kerran sivukadulta tullessa. Ei vammoja kummallekaan. Sitten kun tuli ikää ja hänellä oli ajotesti, niin hän "tohelsi" siinä sen verran paljon, että kortti lähti. Oli muistaakseni ajaa kolarin jossain vaiheessa. Auto jäi vielä hänellä ja kuulimme hänen omaisiltaan, että hän oli ajellut ilman korttia. Sitten he veivät auton pois. Eräällä toisella tuttavalla tuli muistihäiriöitä ja lomamatkallaan Etelä-Karjalassa hän ei osannut lähteä ajamaan oikeaan suuntaan kohti kotiaan. Soitti pojalleen ja kysyi tältä ohjeita. Tämä neuvoi mistä kautta ajaa. Hän oli lähtenyt ajamaan ja löysi itsensä aivan muualta kuin paikkakunnalta, nimittäin Kainuusta.
Joo, nämä on hankalia tilanteita. Omassa perhepiirissäkin muistisairaan harakiri-autoilun lopettaminen otti koville ja hän oli siitä pahana pitkään. Lääkärit voivat vaihtua ja tietoa ei kulje, jossain vaiheessa muistisairas on siinä kunnossa, ettei lääkärille tule edes mieleen, että tämä voisi vielä autoilla. Määrättyyn ajokokeeseen lähteminen alkoi sillä, että hän unohti avata autotallin ovet ja peruutti niihin ja kävi sisällä kyselemässä miten pyyhkijät saa pois päältä. Rukoiltiin reissun ajan, ettei nyt mitään sattuisi näin viime metreillä. Hän sai luonnollisesti hylätyn ja autoilu loppui siihen, varmistuksena vielä otettiin autosta akku pois.

Kiitos selkeyttäviä kuvia postanneista; väärään suuntaan lähteminen onnistuu ja on liian helppoakin monessa kohtaa.

Iltalehdessä on hyvä Arttu Tovosen kolumni aiheesta. Hänen kertomansa tilanne on ollut aika identtinen tämän Siilinjärven tapauksen kanssa, paitsi, ettei kukaan estänyt tätä kolaroinutta mummoa ajamasta väärälle rampille.
Koska ikääntyviä autoilijoita on enenevässä määrin, pitäisi olla joku tapa seuloa vaaralliset vanhukset pois liikenteestä. Ehkä joku ilmoituskanava "huoli-illmoituksen" tapainen, jonka kautta voi kertoa vaikka oman vanhempansa heikentyneestä ajokyvstä, jonka jälkeen sitä tutkittaisiin. Meilläkin muistisairas jatkoi autoilua vielä muutaman vuoden sen jälkeen, kun muutaman läheltä piti-tilnateen jälkeen en itse enää hänen kyytiinsä lähtenyt.

https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/ ... ea3627b943
Näkökulma: Saatoin juuri pelastaa ihmishenkiä – Aikuinen autoilija! Pidä huoli vanhemmistasi!

Tilanne, jossa saatoin pelastaa ihmishenkiä, pisti miettimään iäkkäiden autoilijoiden ajo-oikeusasioita.

Kesä. Se on liikenteessä aikaa kun olosuhteiden pitäisi olla mitä ihanteellisimmat autolla liikkumiseen: ei ole liukasta, ei ole pimeää, tienpinnat ovat pitäviä ja asioiden pitäisi muutenkin olla mukavasti.

Silti näinä kuukausina yleistyvä onnettomuustyyppi on suurella vauhdilla kesäyönä tapahtunut ulosajo, jossa ei osallisena ole muita ajoneuvoja. Loukkaantuneita useampia, pahimmassa tapauksessa kuolleita joista osa löytyy auton ulkopuolelta kun ovat halunneet näyttää rohkeuttaan turvavyöttä. Näissä tapauksissa onnettomuusautoissa olleiden keski-ikä on yleensä noin 20 vuotta, jos ihan sitäkään.

Mutta sitten on toinenkin riskiryhmä, nimittäin ikääntyneet autoilijat. Matkasin torstaina Hämeenlinnanväylää kohti Helsinkiä, ja piipahdin puolen päivän aikaan, puolen matkan tietämillä olevalle liikenneasemalle syöttämään auton ahnaaseen kitaan lisää korkeaoktaanista polttoainetta. Tiedättehän sen huoltoaseman, jonka alla olevaan tukipilariin päättyy dramaattisesti yksi automatka Kari Hotakaisen romaanissa Klassikko?

Huoltoasemalta matkaan uudelleen lähtiessä huomasin sisään- ja ulosajorampilla, liikennettä jakavan istutusalueen ja liikennemerkki D3.1:n edessä viininpunaisen viitossukupolven Volkswagen Golfin. Jakajan oikealta puolelta ajettaisiin kohti Helsinkiä, ja huoltoaseman suunnasta katsoen jakajan ja liikennemerkin vasemmalta puolelta tuli puolestaan sisään liikenne Tampereelta.

Tuosta suunnasta tulikin huoltoaseman pihaan kaksi autoa, mutta liikennemerkki D3.1:n kohdalla sille samalle rampille vuoroaan odotti myös se punainen Golf. Tuijotin hetken epäuskoisena tilannetta. Golfilla ei ollut vilkku päällä, joten se ei ollut todennäköisesti tekemässä U-käännöstä ja palaamassa huoltoasemalle jonkin unohtuneen artifaktin perään.

Golf oli pyrkimässä rampille ja kohti vastaantulevaa liikennettä kolmostiellä.

Painoin äänimerkkiä, sitten toisen, kolmannen ja ties miten monta kertaa. Tilanne on pysäytettävä, mutta siihen tuskin auttaa se, että hyppään autosta ulos. Golf saattaisi ehtiä liikkeelle, mitä se itseasiassa yrittikin tehdä. Ymmärsin, ettei auton ratissa tai edes kartturinpaikalla istu enää henkilö, joka tajuaisi mitä ovat juuri tekemässä.

Ajolinjaa rampille sihtaavan Golfin kartturin paikalla kuitenkin syttyi jollain lamppu. Sievä, reilusti 80 vuoden ikäpyykin ohittanut rouva avasi Golfin oven hämmästyneen näköisenä. Kerroin että nyt teillä on täysin väärä suunta, että älkää missään nimessä ajako sinne, sillä sitä pitkin te joudutte vastaantulevan liikenteen kaistalle moottoritiellä.

”Ai mitä?”

Että sitä ramppia pitkin joudutte moottoritietä väärään suuntaan, että se on täysin väärä ajosuunta!

”Niin, kun me ollaan menossa etelää kohti. Että tämäkö on väärä suunta?”


On, se on rouva väärä suunta. Sitä pitkin ette olisi joutuneet kuin korkeintaan Kalevankankaalle. Tamperelaiset tietävät mikä se paikka on, mutta tätä en enää rouvalle sanonut vaan viittilöin omaan ajosuuntaani ja sanoin että ajakaa minun perässäni tälle puolelle ramppia niin saatatte päätyä Helsinkiin. Golf alkoi asemoimaan itseään uudelleen, tällä kertaa liikennemerkki D3.1:n oikealle puolelle.

Peilistä katsomalla rouvan ja autoa ajaneen saman ikäisen herran ajama Golf päätyi moottoritielle ja ihan oikealle kaistalle. Epäilen, ettei Golfissa tajuttu lainkaan miten hiuskarvan varassa oma tai muiden hengenlähtö olisi ollut korkeintaan puolta minuuttia myöhemmin. Sitä paitsi, sitä moottoritietä olisin voinut tulla ihan hyvin vastaan myös minä, jos olisin lähtenyt myöhemmin kohti lentokenttää.

Aikuiset ihmiset, te joilla on omia vanhuksia! Kyselkää siltä isältä tai äidiltä, tai molemmilta että miten se autolla ajaminen sujuu, älkääkä uskoko ensimmäistä vastausta tai väittäkö että tuossa iässä sitä ajokorttia välttämättä tarvitsee mihinkään.

Käykää istumassa sen mummon tai vaarin kyydissä pidempi siivu autolla ja jutelkaa siinä aktiivisesti, aiheuttakaa vähän häiriötä siihen ajamiseen. Jos tulee potentiaalisia vaaratilanteita, ottakaa asia haltuun.

Minulla kun ei ole halua ottaa mummonne tai vaarinne Golfia kolmostiellä autoni keulaan.
Ludmina
Harjunpää
Viestit: 314
Liittynyt: To Maalis 26, 2020 11:25 pm

Re: Kuljettaja ajoi moottoritietä väärään suuntaan Siilinjärvellä 29.6. - Kaksi loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Ludmina »

Minua vastaan on kerran ajanut auto rampilla -pois motarilta noustessani. Jouduin tekemään siis äkkijarrutuksen, käytin tööttiä täysillä ja jaksoittaen, ajoin ihan rampin laitaan, talvella, tilaan siinäkään ei niin mahdottomasti ole, kyseinen ramppi leveää sieltä päästä kaksi kaistaiseksi,
tällä mummolla oli kaksi mummo-kaveria kyydissä ja kaikki näyttivät minulle keskaria :shock:
Takana tuleva ei ajanut perääni koska tööttäsin,
Tämän jälkeen vielä pari autoa tuli perässä mutta mummo sen kun paineli motarille.
Silloin oli lauantai aamu, joten ei niin vilkasta,
Soitin häkeen ja poliisit oli olleet jossain kohdassa vastassa tätä mummelia.
Näin ne ainakin sieltä häkestä sanoivat.

Mutta ikinä ei kysytty sen enempää tietoa tästä tapauksesta. Ja oli kyllä sydäntä pysäyttävä tapahtuma, tärisin kauhusta vielä töissäkin. Tämä mummo kuski ei siis pysähtynyt tai hidastanut ollenkaan että hänelle olisi voinut kertoa että nyt rouva ajelee väärään suuntaan motaria.

Uskon itse että väärään suuntaan ajanut on ajanut ohituskaistalla.
Patrice
Alokas
Viestit: 4
Liittynyt: To Touko 19, 2022 12:09 pm

Re: Kuljettaja ajoi moottoritietä väärään suuntaan Siilinjärvellä 29.6. - Kaksi loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Patrice »

Haista Kaavittu kirjoitti: To Kesä 29, 2023 7:21 pm
VastarannanKiiski kirjoitti: To Kesä 29, 2023 6:12 pm Onkohan tuo tummempi sen vanhuksen auto? Yritin kolarikuvista ja vaurioista miettiä kumpi tuli kummasta suunnasta. Punainen auto on vaurioitunut pahemmin ja varmaan kuskille käynyt huonommin. Voi hyvinkin tulla kohta tieto, että toinen on menehtynyt.
Helvetin sääli, jos henki menee syyttömältä. Aika vaikeasti ennakoitava tilanne, että motarilla tulee auto vastaan.
Kuva

Luulen että se tummempi on juuri vanhuksen. Punainen on Carina e? Tummemmasta paha sanoa kun ne kaikki on nykyään samannäköisiä ja tietysti voi ollakin mutta merkit vaan vaihdetaan.
Punainen on vanha Avensis ja tumma auto on Hyundai i20.
Avatar
Haista Kaavittu
Sofia Karppi
Viestit: 424
Liittynyt: To Helmi 16, 2023 8:22 am

Re: Kuljettaja ajoi moottoritietä väärään suuntaan Siilinjärvellä 29.6. - Kaksi loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Haista Kaavittu »

Ludmina kirjoitti: La Heinä 01, 2023 10:47 am tällä mummolla oli kaksi mummo-kaveria kyydissä ja kaikki näyttivät minulle keskaria :shock:
Kunnon anarkisti eläkeläiset :mrgreen:
Ludmina kirjoitti: La Heinä 01, 2023 10:47 am Uskon itse että väärään suuntaan ajanut on ajanut ohituskaistalla.
Tietenkin ryhmitytään menosuunnassa oikeaan laitaan eli toyotasta nähden vasen eli ohituskaista, liekö ollut huomio kiinnittyneenä ohitustilanteeseen eikä vastaan tulevaan autoon? Oletan siis että mummo ajo hyundaita.
Tämä paikka on täynnä idiootteja!
Avatar
meitzi
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5295
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Kuljettaja ajoi moottoritietä väärään suuntaan Siilinjärvellä 29.6. - Kaksi loukkaantui

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Vaikuttaisi onnettomuudelta, jota ei olisi sattunut, mikäli eläköityminen olisi automaattisesti kortin menettämisen paikka.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi
Haarahaukka
Javier Pena
Viestit: 1839
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Kuljettaja ajoi moottoritietä väärään suuntaan Siilinjärvellä 29.6. - Kaksi loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

Haista Kaavittu kirjoitti: La Heinä 01, 2023 1:14 pm
Ludmina kirjoitti: La Heinä 01, 2023 10:47 am tällä mummolla oli kaksi mummo-kaveria kyydissä ja kaikki näyttivät minulle keskaria :shock:
Kunnon anarkisti eläkeläiset :mrgreen:
Ludmina kirjoitti: La Heinä 01, 2023 10:47 am Uskon itse että väärään suuntaan ajanut on ajanut ohituskaistalla.
Tietenkin ryhmitytään menosuunnassa oikeaan laitaan eli toyotasta nähden vasen eli ohituskaista, liekö ollut huomio kiinnittyneenä ohitustilanteeseen eikä vastaan tulevaan autoon? Oletan siis että mummo ajo hyundaita.
Siinä kohtaa moottoritiessä on mutka ja vastaantulija voi jäädä ohitettavan katseeseen aika viimeiseen asti ja rajoitus 120 kmh. Ja sitä vastaantulijaa ei osaa moottoritiellä odottaa. Tie sinällään on profiililtaan todella hyvä ja turvallinen, mutta vastakarvaan tulija yllättää.

Ajoin tänään mökiltä Riistavedeltä kotiin Kuopioon ja katsoin sitä Vuorelan ramppia sillä mielellä, että miten siitä olisi voinut luiskahtaa moottoritielle väärään suuntaa ja vastaus on, ettei mummon käsillä oikein mitenkään. Se ympyrä ohjaa esteillä turvallisesti vahingon. Toimittaja vaan uutisoi väärän rampin, koska Vyorelan ramppi on se liikenneympyrä ja Toivalan ramppi se, josta nainen harhautui väärään suuntaan.
Buy the ticket, take the ride!
Whicher
Jane Marple
Viestit: 1049
Liittynyt: Ke Loka 28, 2015 2:16 am

Re: Kuljettaja ajoi moottoritietä väärään suuntaan Siilinjärvellä 29.6. - Kaksi loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Whicher »

John Kimble kirjoitti: To Kesä 29, 2023 9:30 pm Jos et sitä jo tiennyt, nykylainsäädännöllä lääkärintarkastuksessa pitää käydä 70 vuotta täytettyään.
Mit perkulehia? Minä olen joutunut parisenkymmentä vuotta tuota aikaisemmin käymään syynissä ja samaa seuraa viiden vuoden välein.
Ai niin, C-kortti selittää.
Whicher
Jane Marple
Viestit: 1049
Liittynyt: Ke Loka 28, 2015 2:16 am

Re: Kuljettaja ajoi moottoritietä väärään suuntaan Siilinjärvellä 29.6. - Kaksi loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Whicher »

T.T. kirjoitti: To Kesä 29, 2023 10:44 pm Mielestäni lääkärintarkastus ei ole ratkaisu. Mieluummin, sanotaanko nyt vaikka tuo 70 vuotta voisi olla rajana, jonka jälkeen vanhuksen pitäisi lääkärintarkastuksen lisäksi suorittaa inssiajo.
Mulle sopisi inssiajo siitä viiskymppisestä lähtien vaikka muutaman vuoden välein. Olis paljon parempi ratkaisu, kunhan hinta olisi samaa luokkaa lääkärintarkastuksen kanssa.
Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Kuljettaja ajoi moottoritietä väärään suuntaan Siilinjärvellä 29.6. - Kaksi loukkaantui

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Whicher kirjoitti: La Heinä 01, 2023 10:20 pm
John Kimble kirjoitti: To Kesä 29, 2023 9:30 pm Jos et sitä jo tiennyt, nykylainsäädännöllä lääkärintarkastuksessa pitää käydä 70 vuotta täytettyään.
Mit perkulehia? Minä olen joutunut parisenkymmentä vuotta tuota aikaisemmin käymään syynissä ja samaa seuraa viiden vuoden välein.
Ai niin, C-kortti selittää.
Kyllä se C-korttikin on/oli 70-vuotiaaksi asti voimassa ellet ole uusinut ajokorttia ennen sitä. Sehän luki siinä vanhassa kortissa jos et sattunut huomaamaan. Tosin 2013 muuttui "EU-direktiivin" takia laki niin että ennen 2013 myönnetyt kortit vanhenevat vuoteen 2033 mennessä eli 1995 syntyneet joutuvat uusimaan jo siinä 38 vuoden kieppeillä kun taas 1963 syntyneet voivat ajella samalla kortilla täydet 70 vuotta.
Radiopuhelin kirjoitti: Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.
Whicher
Jane Marple
Viestit: 1049
Liittynyt: Ke Loka 28, 2015 2:16 am

Re: Kuljettaja ajoi moottoritietä väärään suuntaan Siilinjärvellä 29.6. - Kaksi loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Whicher »

John Kimble kirjoitti: La Heinä 01, 2023 10:31 pm
Whicher kirjoitti: La Heinä 01, 2023 10:20 pm
John Kimble kirjoitti: To Kesä 29, 2023 9:30 pm Jos et sitä jo tiennyt, nykylainsäädännöllä lääkärintarkastuksessa pitää käydä 70 vuotta täytettyään.
Mit perkulehia? Minä olen joutunut parisenkymmentä vuotta tuota aikaisemmin käymään syynissä ja samaa seuraa viiden vuoden välein.
Ai niin, C-kortti selittää.
Kyllä se C-korttikin on/oli 70-vuotiaaksi asti voimassa ellet ole uusinut ajokorttia ennen sitä. Sehän luki siinä vanhassa kortissa jos et sattunut huomaamaan. Tosin 2013 muuttui "EU-direktiivin" takia laki niin että ennen 2013 myönnetyt kortit vanhenevat vuoteen 2033 mennessä eli 1995 syntyneet joutuvat uusimaan jo siinä 38 vuoden kieppeillä kun taas 1963 syntyneet voivat ajella samalla kortilla täydet 70 vuotta.
Onhan se C-kortti voimassa, mutta sitä varten täytyy esittää lääkärintodistus 50, 55, 60, 65 -vuotiaana. Ei vasta 70-vuotiaana.

https://poliisi.fi/ajoterveyden-valvont ... siasemalle.
Haarahaukka
Javier Pena
Viestit: 1839
Liittynyt: Ma Elo 25, 2008 11:53 pm

Re: Kuljettaja ajoi moottoritietä väärään suuntaan Siilinjärvellä 29.6. - Kaksi loukkaantui

Viesti Kirjoittaja Haarahaukka »

Whicher kirjoitti: La Heinä 01, 2023 10:20 pm
John Kimble kirjoitti: To Kesä 29, 2023 9:30 pm Jos et sitä jo tiennyt, nykylainsäädännöllä lääkärintarkastuksessa pitää käydä 70 vuotta täytettyään.
Mit perkulehia? Minä olen joutunut parisenkymmentä vuotta tuota aikaisemmin käymään syynissä ja samaa seuraa viiden vuoden välein.
Ai niin, C-kortti selittää.
Ammattikortilla 5 vuoden välein. Mulla on henkilöauton ammattikortti, niin joka viides vuosi syyni.
Buy the ticket, take the ride!
Vastaa Viestiin