Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Kuolemannaakka
James Bond (David Niven)
Viestit: 10896
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Jovian kirjoitti: Ma Heinä 10, 2023 12:33 am
Kuolemannaakka kirjoitti: ^
Hyviä pointteja kuten aina. Onko sulla Naakka tiedossa sitä, että seurattiinko mitään mahdollisia poistumisreittejä silmämääräisesti veritippojen varalta?

Toiseksi pidätkö todennäköisempänä sitä että murhaaja oli liikkeellä jalan vai autolla? Toki aika hankalaa on päätellä tätä näillä tiedoilla. Itse henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että hän oli jalan liikkeellä, koska auto olisi ollut paljon todennäköisemmin huomattavissa, sen käynnistyminen tai lähtö olisi voitu havaita useasta eri lähteestä tai Auerin omasta näkökulmasta. Ilman järkeilyäkin minusta ei ole koskaan subjektiivisesti tuntunut siltä, että tässä olisi oltu autolla liikenteessä enkä sitä pysty oikein tämän paremmin perustelemaan.

Toki onhan se auto voinut jossain lähistöllä olla tietyn matkan päässä mutta.. Niin. Ei sitä kyllä tontin lähelle olla tuotu, sen uskaltaisin jo tälläisellä puolivillaisella päättelyllä väittää ja tämä olisi myös vaatinut yhden suunnitelmallisuuden lisää tapauksessa, jossa modus operandi ei tue suurta suunnitelmallisuutta. Lisäksi olisi kasvattanut riskiä alibin murentumiseen, jos vaikka "hypoteettinen" puoliso olisi herännyt auton poistumiseen omasta kotipihasta.
Tuolla oli niin pimeää, että verijälkiä ei "seurattu" kuin terassin poistumisaukkoon, sittenhän jo alkoi nurmikkokin, ja poliisit olivat sitä kautta tulleet takapihalle/terassille, eli siis samaa reittiä kuin surmaja tuli ja lähti. Ja ei sitä verta nyt millään hirveän pitkälle voi riittääkään. Valtaosa maastotutkimuksista tehtiin vasta aamun valjettua.

Minä uskoisin myös, että oli jalan liikkeellä. Jos oli AV, niin tuosta ei mene oikoteitä kuin muutama minuutti, niin on kotonaan. Mitään järkeä tuonne asutusalueelle ei ollut autoa tuoda, vaan jos olisi ollut auto, se olisi pitänyt jättää vaikka sinne työväentalolle, joka Koiviston mukaan oli auton jättöpaikka tai sitten sinne kaupungin varaston edustalle Tutintielle, jossa näkyi ennen surmaa autonvalot Karhukamerassa. Nuo on niin kapeita polkuja, eikä paikalta pääse autolla pois kuin yhtä reittiä, että auto on syytä unohtaa. Polkupyörä olisi järkevämpi.

Jos oli AV, tai joku sieltä päin tullut, niin terassia on helppo tarkkailla Metsäkulmantie 10:n kohdalta ja sitten kiertää sinne viherkaistalle ja sieltä Tähtisentielle. Poistua saattoi "poliiseja vastaan", koska ei tuossa ole kuin jotain 250 metriä, niin pääsee jo sivuteille ja autojen valot näkyvät kauas jos joku olisi tulossa.
Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta alla olevasta linkistä! Paras ja alkuperäinen! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


”En mää oo vääryyttä vastaan, mutten oikeuttakaan pualla” – Lavialainen sananparsi
Avatar
Filosofi
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Su Loka 23, 2016 9:23 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Filosofi »

Ote Kuusirannan kirjasta. Miten olisi mahdollista että kaikki nämä seuraavassa luetellut epätodennäköiset vaihtoehdot olisivat sattuneet samanaikaisesti yhteen muutamia minuutteja kestäneeseen tapahtumaan:

1) Amanda Lahdelta olisi sattumalta jäänyt näkemättä ulkopuolinen tekijä kolmessa eri tilanteessa.

2) Tekijä on onnistunut muutamassa kymmenessä sekunnissa lyömään Anneli Aueria veitsellä, lyömään Jukka Lahtea halolla ja 70 kertaa veitsellä siten että Jukka Lahti on maannut sängyllä ja sen jälkeen joutunut lattialle.

3) Hätäpuhelutallenteelta ei sattumalta kuulu mitään ulkopuolisen tekijän ääniä, vaikka rekonstruktioiden ja asiantuntijatodistelun mukaan tällaisten äänien olisi tullut kuulua.

4) Anneli Auer olisi samaan aikaan, kun tekijä olisi lyönyt Jukka Lahtea päähän, huutanut sattumalta tai muusta selvittämättömästä syystä "(u)-o-l-e", minkä jälkeen välittömästi Jukka Lahti parkaisee kuin reaktiona häneen osuneeseen iskuun.

5) Anneli Auer on huutanut lapsilleen, että heidän pitää poistua ulos talossa olevaa murhaajaa pakoon, mutta jostain syystä kukaan lapsis
ta ei ole kuullut tätä huutoa.

6) Anneli Auer olisi jostain tiennyt tai vaistonnut, ettei tekijä tee mitään Amanda Lahdelle, tai sitten olisi jostain syystä ollut välittämättä koko asiasta.

7) Tekijä olisi onnistunut tekemään yksittäisen verisen kengänjäljen olohuoneen lattialle siten, että kengän pohjan urissa ollut veri olisi purskahtanut pois vain tässä kohdassa, sekä tekemään vain terassille oven edessä olleeseen tuoliin yksittäisen kuraisen kengänjäljen ilman meno- tai paluujälkiä.

8) Meneillään olevasta hätäkeskuspuhelusta tietoinen tekijä olisi oleskellut tekopaikalla mitään tekemättä minuuttien ajan ennen poistumistaan.

9) Tekijä olisi poistuessaan päässyt yli metrin korkeudessa olevan terassin oven ikkunan alareunan päälle sorkkarauta kädessään ja käsiä käyttämättä ja vahingoittamatta itseään lasinsirpaleisiin.

10) Anneli Auerin omakseen myöntämä näppylähanska on sattumalta joutunut Anneli Auerin ja Jukka Lahden sänkyyn teon aikana.

11) Tekijä olisi poistuessaan jostain syystä lyönyt ulkona terassilla verisellä tekovälineellä, sorkkaraudalla, oven lähellä olevan vuorilaudan reunaan siten, että verta olisi lentänyt seinälle 0,5-1 metrin päähän, ja tämä lyönti on sattumalta jäänyt kuulumatta hätäpuhelutallenteelta.

12) Tekijä olisi poistuessaan astunut terassille siten, että jalanjälki on jäänyt terassilla ikkunan rikkomisen seurauksena jo olleiden lasinpalojen alle, mikä luonnollisesti on mahdotonta.

13) Hätäpuhelusta tietoinen tekijä olisi poistunut tekopaikalta kadulle, mutta paikalle tätä katua pitkin tulleet poliisit eivät ole havainneet tekijää.

14) Veri uhrin ympärillä olisi kuivunut lyhyessä hetkessä, korkeintaan muutamassa minuutissa, vaikka suoritetuissa tutkimuksissa ohutkaan verikerros ei ollut kuivunut 8 minuutissa.

15) Anneli Auerin paidassa ei sattumalta ole ollut lasinsiruja tai -pölyä, vaikka hän on kertonut suojanneensa käsillä itseään lentäviltä lasinpaloilta ja vaikka asiantuntijatodistajan mukaan lasia olisi tällaisessa tilanteessa ilman muuta jäänyt paitaan.

16) Jukka Lahden talvikengät ovat sattumalta kadonneet kyseisenä yönä, ja Anneli Auer on pitänyt mahdollisena, että hän olisi käyttänyt tuolloin kyseisiä kenkiä

17) Terassin oven ja takan välissä ei ole käytännössä mitään tappeluun ja puukotukseen viittaavia jälkiä, vaikka Anneli Auer on kertonut tekijän ja uhrin kamppailleen juuri tällä alueella.

18) Jukka Lahden jalanpohjissa ei ole sattumalta ollut lainkaan haavoja, vaikka Anneli Auer on kertonut tekijän ja Lahden kamppailleen alueella, jossa on runsaasti lasinpaloja.

19) Tekoon liitettyjä ruskeankirjavia kuituja on ollut tekopaikalla jostain syystä niin paljon, etteivät ne asiantuntijatodistajan mukaan ole voineen tulla lyhyessä, minuutteja kestäneessä tilanteessa ja paikoissa, joissa ulkopuolisen tekijän ei olisi ollut mitään syytä liikkua.

20) Anneli Auerin paitaan ei sattumalta ole tullut tekijän vaatetuksen kuituja (jos oletetaan, että kyseiset kuidut ovat ulkopuolisesta tekijästä lähtöisin), vaikka hän on kertonut menneensä tekijän ja uhrin väliin ja vaikka asiantuntijatodistajan mukaan kuituja olisi tällaisessa tilanteessa jäänyt paitaan.

21) Suunnitellut teon tekijä olisi varautunut tupettomalla ohutteräisellä fileerausveitsellä ja sorkkaraudalla ja lisäksi käyttänyt tekovälineenä vielä takkahuoneesta löytämäänsä halkoa (klapia).

22) Tekijä olisi heitellyt lasinpaloja kauas terassille ikkunaa rikkoessaan, vaikka tälle toiminnalle ei ole esitettävissä mitään järkevää syytä.

23) Anneli Auer on - jostain muusta syystä kuin että hän on syyllinen- nuorimpien lastensa kuullen kertonut tappaneensa Jukka Lahden ja kertonut myös poliisille pitävänsä sitä todennäköisenä.

24) Vuosia kestäneiden pelkästään ulkopuolisen tekijän kiinni saamiseen tähtäävien tutkimusten jälkeenkään ei ole saatu mitään konkreettista näyttöä ulkopuolisesta tekijästä.

Mikään teko tai tapahtuma ei voi olla näin monen sattuman ja epätodennäköisyyden summa. Vielä selvempää on, ettei tämän päälle voi rakentaa mitään varteenotettevaa vaihtoehtoista tapahtumankulkua.
Avatar
Jovian
Nikke Knakkertton
Viestit: 167
Liittynyt: Ke Loka 07, 2020 10:58 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Jovian »

Filosofi kirjoitti: Kuusiranta settiä
Huhhuh, aikamoista mentaaliakrobatiaa vahvistusharhalla höystettynä. Annan vasta-argumentit paremmalla ajalla.
"Vaikka meidän oma oikeustajumme miten sanoisi että näitä ihmisiä on kohdeltu väärin, on syytä painottaa että heitä on kohdeltu aivan laillisesti."
canis lupus
Vic Mackey
Viestit: 1922
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

1) Amanda Lahdelta olisi sattumalta jäänyt näkemättä ulkopuolinen tekijä kolmessa eri tilanteessa.
*Jos kyseessä olisi lapsen kanssa sovittu vale, eiköhän olisi sovittu myös tästä huppiksen näkemisestä?

2) Tekijä on onnistunut muutamassa kymmenessä sekunnissa lyömään Anneli Aueria veitsellä, lyömään Jukka Lahtea halolla ja 70 kertaa veitsellä siten että Jukka Lahti on maannut sängyllä ja sen jälkeen joutunut lattialle.
*Ja todistetumpaako on että Annelilla olisi ollut paremmin aikaa lavastella nämä hätäpuhelun jälkeen?

3) Hätäpuhelutallenteelta ei sattumalta kuulu mitään ulkopuolisen tekijän ääniä, vaikka rekonstruktioiden ja asiantuntijatodistelun mukaan tällaisten äänien olisi tullut kuulua.
*kaikki muutkin rekonstruktiot on oikeusasteissa hylätty, väärin tehtyinä.

4) Anneli Auer olisi samaan aikaan, kun tekijä olisi lyönyt Jukka Lahtea päähän, huutanut sattumalta tai muusta selvittämättömästä syystä "(u)-o-l-e", minkä jälkeen välittömästi Jukka Lahti parkaisee kuin reaktiona häneen osuneeseen iskuun.
*...ja on sitten kolmen sekunnin päässä puhelimessa, miten ihmeessä?

5) Anneli Auer on huutanut lapsilleen, että heidän pitää poistua ulos talossa olevaa murhaajaa pakoon, mutta jostain syystä kukaan lapsista ei ole kuullut tätä huutoa.
*onkohan Kuusiranta koskaan herätellyt tuon ikäisiä lapsia kesken unien?

6) Anneli Auer olisi jostain tiennyt tai vaistonnut, ettei tekijä tee mitään Amanda Lahdelle, tai sitten olisi jostain syystä ollut välittämättä koko asiasta.
*Vaikuutaisiko paniikki mitenkään?

7) Tekijä olisi onnistunut tekemään yksittäisen verisen kengänjäljen olohuoneen lattialle siten, että kengän pohjan urissa ollut veri olisi purskahtanut pois vain tässä kohdassa, sekä tekemään vain terassille oven edessä olleeseen tuoliin yksittäisen kuraisen kengänjäljen ilman meno- tai paluujälkiä.
Ei ollut yksittäistä kengänjälkeä vaan useampia, Anneli olisi sitten paljasjaloin lavastanut nämä lasinsiruisella lattialla?

8) Meneillään olevasta hätäkeskuspuhelusta tietoinen tekijä olisi oleskellut tekopaikalla mitään tekemättä minuuttien ajan ennen poistumistaan.
*Millä perusteella olisi oleskellut? Mitä ihmettä taas!

9) Tekijä olisi poistuessaan päässyt yli metrin korkeudessa olevan terassin oven ikkunan alareunan päälle sorkkarauta kädessään ja käsiä käyttämättä ja vahingoittamatta itseään lasinsirpaleisiin.
*Onnistui jopa osalta poliiseista, väärin tedystä rekosta huolimatta. Lisäksi karmissa on jäljet sekä verisestä näppylähanskasta että sorkkaraudasta

10) Anneli Auerin omakseen myöntämä näppylähanska on sattumalta joutunut Anneli Auerin ja Jukka Lahden sänkyyn teon aikana.
*jostain syystä näppylähanska löytyi vasta myöhemmin sieltä jo useasti tutkitusta sängystä...

11) Tekijä olisi poistuessaan jostain syystä lyönyt ulkona terassilla verisellä tekovälineellä, sorkkaraudalla, oven lähellä olevan vuorilaudan reunaan siten, että verta olisi lentänyt seinälle 0,5-1 metrin päähän, ja tämä lyönti on sattumalta jäänyt kuulumatta hätäpuhelutallenteelta.
*Kun ei kuulu niin ei kuulu.

12) Tekijä olisi poistuessaan astunut terassille siten, että jalanjälki on jäänyt terassilla ikkunan rikkomisen seurauksena jo olleiden lasinpalojen alle, mikä luonnollisesti on mahdotonta.
*no miten se sitten lavastelussa olisi enemmän mahdollista?

13) Hätäpuhelusta tietoinen tekijä olisi poistunut tekopaikalta kadulle, mutta paikalle tätä katua pitkin tulleet poliisit eivät ole havainneet tekijää.
*Jaa. Ehtinyt alta pois tai päässyt ojaan piiloon nähtyään ajovalot?

14) Veri uhrin ympärillä olisi kuivunut lyhyessä hetkessä, korkeintaan muutamassa minuutissa, vaikka suoritetuissa tutkimuksissa ohutkaan verikerros ei ollut kuivunut 8 minuutissa.
*Eikös tämä todista juuri päinvastaista?

15) Anneli Auerin paidassa ei sattumalta ole ollut lasinsiruja tai -pölyä, vaikka hän on kertonut suojanneensa käsillä itseään lentäviltä lasinpaloilta ja vaikka asiantuntijatodistajan mukaan lasia olisi tällaisessa tilanteessa ilman muuta jäänyt paitaan.
*suojanneensa peitolla, sanoi Anneli. Lisäksi lasia ei ajautunut takkahuoneen perälle oikeastaan yhtään.

16) Jukka Lahden talvikengät ovat sattumalta kadonneet kyseisenä yönä, ja Anneli Auer on pitänyt mahdollisena, että hän olisi käyttänyt tuolloin kyseisiä kenkiä
Jukan kengät olivat huomattavasti pienemmät

17) Terassin oven ja takan välissä ei ole käytännössä mitään tappeluun ja puukotukseen viittaavia jälkiä, vaikka Anneli Auer on kertonut tekijän ja uhrin kamppailleen juuri tällä alueella.
*Jos Anneli olisi lavastanut teon, eikö Anneli tietäisi kertoa tekopaikan paremmin? Anneli ei ollut huppikseen näköyhteydessä paljoakaan, koskapa oli puhelimessa.

18) Jukka Lahden jalanpohjissa ei ole sattumalta ollut lainkaan haavoja, vaikka Anneli Auer on kertonut tekijän ja Lahden kamppailleen alueella, jossa on runsaasti lasinpaloja.
*Lasin haavoja oli Jukalla jaloissaan useampia

19) Tekoon liitettyjä ruskeankirjavia kuituja on ollut tekopaikalla jostain syystä niin paljon, etteivät ne asiantuntijatodistajan mukaan ole voineen tulla lyhyessä, minuutteja kestäneessä tilanteessa ja paikoissa, joissa ulkopuolisen tekijän ei olisi ollut mitään syytä liikkua.
*...mutta kuituja ei löydetty myöskään Annelista, väitetystä tekijästä.

20) Anneli Auerin paitaan ei sattumalta ole tullut tekijän vaatetuksen kuituja (jos oletetaan, että kyseiset kuidut ovat ulkopuolisesta tekijästä lähtöisin), vaikka hän on kertonut menneensä tekijän ja uhrin väliin ja vaikka asiantuntijatodistajan mukaan kuituja olisi tällaisessa tilanteessa jäänyt paitaan.
*"mennyt väliin" on aika monitulkintainen termi tähän.

21) Suunnitellut teon tekijä olisi varautunut tupettomalla ohutteräisellä fileerausveitsellä ja sorkkaraudalla ja lisäksi käyttänyt tekovälineenä vielä takkahuoneesta löytämäänsä halkoa (klapia).
*Niin? Sopiiko nämä jotenkin paremmin Annelin astaloiksi vai?

22) Tekijä olisi heitellyt lasinpaloja kauas terassille ikkunaa rikkoessaan, vaikka tälle toiminnalle ei ole esitettävissä mitään järkevää syytä.
*Haloo, kolmilasinen oven ikkuna. Tottakai sellaisesta lentää lasia myös ulos kun sitä rikotaan!

23) Anneli Auer on - jostain muusta syystä kuin että hän on syyllinen- nuorimpien lastensa kuullen kertonut tappaneensa Jukka Lahden ja kertonut myös poliisille pitävänsä sitä todennäköisenä.
*Tutkikaapas miten nämä kuulemiset ovat syntyneet.

24) Vuosia kestäneiden pelkästään ulkopuolisen tekijän kiinni saamiseen tähtäävien tutkimusten jälkeenkään ei ole saatu mitään konkreettista näyttöä ulkopuolisesta tekijästä.
*Valhe.
Mens malus in corpore sano
Detective1
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 93
Liittynyt: Ma Huhti 19, 2021 10:28 am

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Detective1 »

Jovian kirjoitti: To Heinä 13, 2023 12:10 am
Filosofi kirjoitti: Kuusiranta settiä
Huhhuh, aikamoista mentaaliakrobatiaa vahvistusharhalla höystettynä. Annan vasta-argumentit paremmalla ajalla.
Klassinen esimerkki ns. nollakommentoinnista, kirjoittajalla ei ole mitään sanottavaa ja on muka olevinaan kauhea kiire, mutta pitää kuitenkin päästä sanomaan ettei ole kommentoitavaa. Kiitos tiedosta!
Paikalla
sikapäivät2020
Hetty Wainthropp
Viestit: 468
Liittynyt: To Loka 08, 2020 12:02 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja sikapäivät2020 »

Nyt tullut oikeaa settiä.Näin varmasti on tapahtunut.
Kosti
Hetty Wainthropp
Viestit: 482
Liittynyt: Pe Huhti 21, 2023 3:04 am

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Kosti »

sikapäivät2020 kirjoitti: To Heinä 13, 2023 3:47 pm Nyt tullut oikeaa settiä.Näin varmasti on tapahtunut.
No kyllä! Viimeinkin täällä aletaan pääsemään ytimeen!
Eih bennek, eih blavek
MikaK
Theo Kojak
Viestit: 1115
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja MikaK »

Filosofi kirjoitti: Ke Heinä 12, 2023 11:25 pm Ote Kuusirannan kirjasta. Miten olisi mahdollista että kaikki nämä seuraavassa luetellut epätodennäköiset vaihtoehdot olisivat sattuneet samanaikaisesti yhteen muutamia minuutteja kestäneeseen tapahtumaan:

7) Tekijä olisi onnistunut tekemään yksittäisen verisen kengänjäljen olohuoneen lattialle siten, että kengän pohjan urissa ollut veri olisi purskahtanut pois vain tässä kohdassa, sekä tekemään vain terassille oven edessä olleeseen tuoliin yksittäisen kuraisen kengänjäljen ilman meno- tai paluujälkiä.
Onhan nuo verijäljet jo osoitettu lavastuksiksi:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... #gs.33pwto
MikaK
Theo Kojak
Viestit: 1115
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja MikaK »

canis lupus kirjoitti: To Heinä 13, 2023 2:59 pm 9) Tekijä olisi poistuessaan päässyt yli metrin korkeudessa olevan terassin oven ikkunan alareunan päälle sorkkarauta kädessään ja käsiä käyttämättä ja vahingoittamatta itseään lasinsirpaleisiin.
*Onnistui jopa osalta poliiseista, väärin tedystä rekosta huolimatta. Lisäksi karmissa on jäljet sekä verisestä näppylähanskasta että sorkkaraudasta

10) Anneli Auerin omakseen myöntämä näppylähanska on sattumalta joutunut Anneli Auerin ja Jukka Lahden sänkyyn teon aikana.
*jostain syystä näppylähanska löytyi vasta myöhemmin sieltä jo useasti tutkitusta sängystä...
9. Keiltähän poliiseilta se onnistui? Tuollaista rekoa tuskin on tehty että terävät ja vaaralliset lasinpalat olivat juuri oikeissa paikoissaan. Osin siksi että täydellisen rikospaikan lavastaminen on lähes mahdotonta ja toisekseen poliisit eivät saa haavoittua ja joutua oikeaan vaaraan rekossa. Kysyttävä on ennemmin miksi tekijä ei avannut ovea sisältä?

Karmin verijäljet olivat tökerö lavastus:

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2014090918645828

10. Mitä ihmeellistä siinä on ettei kaikkea esineistöä löydy samalla sekunnilla vaan osa on vaikeampi havaita ja löytyy myöhemmin? Näin lienee käynyt miljoonalla rikospaikalla.
Stallion
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: To Elo 13, 2020 11:30 am

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Stallion »

canis lupus kirjoitti: To Heinä 13, 2023 2:59 pm

24) Vuosia kestäneiden pelkästään ulkopuolisen tekijän kiinni saamiseen tähtäävien tutkimusten jälkeenkään ei ole saatu mitään konkreettista näyttöä ulkopuolisesta tekijästä.
*Valhe.
:mrgreen: tämä kiteytti hyvin ytimekkäästi tämän nikin aivotukset, kiitos tästä.

*pltmtxtvp*tm
Hurjimus
Axel Foley
Viestit: 2242
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 10:41 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Hurjimus »

Joosua kirjoitti: Ma Heinä 10, 2023 11:36 pm
Hurjimus kirjoitti: Ma Heinä 10, 2023 8:24 pm Erikoinen tappaja, suurikokoinen mies, mutta tökertää puukolla minuutti kaupalla hyvin pientä uhria, oliko 70 puukon jälkeä, eikä oikein tappaminen meinaa onnistua millään. Sitten menee lasin läpi takaovella ja kiertää vielä kadulle mahdollisten silminnäkijöiden nähtäväksi. Ei tällainen tohelo voi jäädä paljastumatta. 🤔
Tuota minäkin olen ihmetellyt. Olen itse suunnilleen huppiksen kokoinen ja jonkun verran on tullut reenailtuakin ja tiedän että jonkun jalkavaivaisen pienen miehen alistaminen ei kestä montaa sekuntia, sen verran monta kertaa on töissä tullut oltua kontaktissa. Ja tekijän ketterä tulo ja poistuminen ikkunan lasiaukosta osoitti selvästi että hän oli kokonsa lisäksi hyväkuntoinenkin eikä hommasta meinannut silti tulla mitään.
Ja tosiaan pakoreitti on ihan älytön kun takapihalta olisi päässyt heti pimeään metsään jonne pakeneminen pienenkin etumatkan turvin olisi ollut helppoa mutta silti tekijä pakenee pihalle ja tielle jota pitkin poliisi on tulossa. Kaiken lisäksi tekijä katoaa täydellisesti niin ettei kukaan ole nähnyt mitään sen enempää tekijän tullessa kuin poistuessakin eikä tutkinnassa, johon tällaisen teon kohdalle osuessa laitetaan paljon resursseja selviä hänestä mitään eikä rikostiedustelukaan saa omien kanaviensa kautta mistään minkäänlaista vihiä.
Vastatkaa myös tähän, tuntuuko uskottavalta tämän huppiksen toiminta, lähinnä tuo puukkohippailu ja välillä juoksentelu huoneistossa, ettei tyttö nää. Riski hyväkuntoinen henkilö 🤔
Nice shirt
Adrian Monk
Viestit: 2552
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

Joosua kirjoitti: Ke Heinä 12, 2023 9:55 pm
Nice shirt kirjoitti: Ke Heinä 12, 2023 7:39 pm
mikkihirmu kirjoitti: La Heinä 08, 2023 10:31 pm Luultavasti Pikaistuksissa tehty kosto,joka johtui Luvatan irtisanomisesta
No, miksi Porvoon poliisi ei sitten voinut olla rehellinen Porvoon soitoista? Mitä pelättävää heillä oli, jos kaikki liittyi kaukana olevaan firmaan.

Se, että Porvoosta ei saatu mitään irti, johtuu suomalaisesta mädästä systeemistä. Suomalainen poliisi vähän kyselee toisilta poliiseilta. Kukaan ei muista mitään. Ollaan samanmielisten tupaillassa.
Niin. Voi toki olla pikaistuksissa tehty teko. Mutta palstan taitavimpien rikostutkijoiden mukaan heidän vahvin epäiltynsä joka myös A.A.n mukaan on lähesvarma tekijä, sai kenkää 3v ennen tekoa, joten ei ainakaan hänen kohdallaan ihan pikaistuksissa tehty jos kolme vuotta on ollut aikaa miettiä.

Luvatalta hiljattain kenkää saaneet on varmasti olleet J.J.n suurimman kiinnostuksen kohteena ja aikaa ja resursseja on ollut hyvin käytössä tutkinnassa joten ainakaan minä en luule sieltä mitään kovinkaan todennäköisesti löytyvän.
Mielenkiintoinen tuo 3 vuoden tieto. Sitten se, että tikkaili Lahden kuoleman jälkeen iltapäivälehteä pubissa ei sovi siihen, että olisi kostanut. Silloinhan olisi ollut vain hyvin mielin hiljaa.
Seitsemän kahdeksasta miehestä baaritiskillä kohtaisi mielellään naisen, joka maksaa omat drinkinsä.
Nice shirt
Adrian Monk
Viestit: 2552
Liittynyt: To Joulu 17, 2020 4:58 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Nice shirt »

Hurjimukselle; Luen kuusirannan kirjaa ja siellä sivulla 132 Amandan ensimmäinen käynti vanhempiensa luona on outo. Hän heräsi "tuhat kertaa kovempaan kuin ukkosen ääni". Hän päätti mennä kysymään äidiltä ja isältä, mikä se oli. Äiti ja isä sanoivat äänen olevan "ukkonen". Amanda kertoo, "että ei siinä mitään ihmeellistä ollut, äiti ja isä olivat heränneet ja ne olivat ihan tavallisina" Terassin oven ikkuna oli tuolloin ehjänä.

Toisella kerralla, kun hän meni katsomaan lasia oli särkynyt (rymähdys kuulunut). Isä oli ollut hädissään olleen näköinen. Amanda taas omaan huoneeseen. Sitten kuuluu taas ääniä. Kuulee isänsä tappelevan, mutta kysymykseen keneen Amanda yhdisti pelokkaat ja järkyttävät äänet, Amanda vastasi: Isään ja äitiin, ei keneenkään ulkopuoliseen ääneen.

Kolmannella kerralla menee katsomaan, koska kuulee "kamalia, tuskaisia ääniä" Isä on silloin lattialla mahallaan. Äitiä ei näy.

Pauli kuusiranta. Ulvilan murha. Kadonneen tekijän jäljillä s. 132-135

Eikös Lahden kuolinasento ollut selällään?

Luin vielä, että talvella ukkoset hyvin harvinaisia. Voinut olla rauhoittelu lapselle. "Se oli vain ukkonen".
Seitsemän kahdeksasta miehestä baaritiskillä kohtaisi mielellään naisen, joka maksaa omat drinkinsä.
Helheim
Lauri Hanhivaara
Viestit: 122
Liittynyt: Su Kesä 21, 2020 2:56 am

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Helheim »

MikaK kirjoitti: To Heinä 13, 2023 4:33 pm
canis lupus kirjoitti: To Heinä 13, 2023 2:59 pm 9) Tekijä olisi poistuessaan päässyt yli metrin korkeudessa olevan terassin oven ikkunan alareunan päälle sorkkarauta kädessään ja käsiä käyttämättä ja vahingoittamatta itseään lasinsirpaleisiin.
*Onnistui jopa osalta poliiseista, väärin tedystä rekosta huolimatta. Lisäksi karmissa on jäljet sekä verisestä näppylähanskasta että sorkkaraudasta

10) Anneli Auerin omakseen myöntämä näppylähanska on sattumalta joutunut Anneli Auerin ja Jukka Lahden sänkyyn teon aikana.
*jostain syystä näppylähanska löytyi vasta myöhemmin sieltä jo useasti tutkitusta sängystä...
9. Keiltähän poliiseilta se onnistui? Tuollaista rekoa tuskin on tehty että terävät ja vaaralliset lasinpalat olivat juuri oikeissa paikoissaan. Osin siksi että täydellisen rikospaikan lavastaminen on lähes mahdotonta ja toisekseen poliisit eivät saa haavoittua ja joutua oikeaan vaaraan rekossa. Kysyttävä on ennemmin miksi tekijä ei avannut ovea sisältä?

Karmin verijäljet olivat tökerö lavastus:

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2014090918645828

10. Mitä ihmeellistä siinä on ettei kaikkea esineistöä löydy samalla sekunnilla vaan osa on vaikeampi havaita ja löytyy myöhemmin? Näin lienee käynyt miljoonalla rikospaikalla.
Useimmilta poliiseilta onnistui ikkunasta kiipeäminen. Pekka Lehdon dokumentissa näytetään videokuvaa näistä rekoista. Tekijä todennäköisesti postui samaa kauttaa kun tulikin, koska tunsi itsensä varmemmaksi sen poistumisväylän suhteen. Hän ei saanut ensimmäisella kerralla ovea auki, mikä aiheutti sen, ettei hän pitänyt sitä ulosmenoreittiä enää luotettavana

Ei nyt kannata Iltalehtiä linkkailla, ei sellasia ketään enemmän Ulvilan tapahtumiin perehtynyt lue.

Luulisi hanskan löytyvän sänkystä viimeistään ensimmäisellä tutkimiskerralla.
Mitä lieneekin aarteita Suomessa, toki kallehin on vapaus
Hurjimus
Axel Foley
Viestit: 2242
Liittynyt: La Helmi 22, 2020 10:41 pm

Re: Kuka murhasi Jukka S. Lahden?

Viesti Kirjoittaja Hurjimus »

Nice shirt kirjoitti: To Heinä 13, 2023 7:15 pm Hurjimukselle; Luen kuusirannan kirjaa ja siellä sivulla 132 Amandan ensimmäinen käynti vanhempiensa luona on outo. Hän heräsi "tuhat kertaa kovempaan kuin ukkosen ääni". Hän päätti mennä kysymään äidiltä ja isältä, mikä se oli. Äiti ja isä sanoivat äänen olevan "ukkonen". Amanda kertoo, "että ei siinä mitään ihmeellistä ollut, äiti ja isä olivat heränneet ja ne olivat ihan tavallisina" Terassin oven ikkuna oli tuolloin ehjänä.

Toisella kerralla, kun hän meni katsomaan lasia oli särkynyt (rymähdys kuulunut). Isä oli ollut hädissään olleen näköinen. Amanda taas omaan huoneeseen. Sitten kuuluu taas ääniä. Kuulee isänsä tappelevan, mutta kysymykseen keneen Amanda yhdisti pelokkaat ja järkyttävät äänet, Amanda vastasi: Isään ja äitiin, ei keneenkään ulkopuoliseen ääneen.

Kolmannella kerralla menee katsomaan, koska kuulee "kamalia, tuskaisia ääniä" Isä on silloin lattialla mahallaan. Äitiä ei näy.

Pauli kuusiranta. Ulvilan murha. Kadonneen tekijän jäljillä s. 132-135

Eikös Lahden kuolinasento ollut selällään?

Luin vielä, että talvella ukkoset hyvin harvinaisia. Voinut olla rauhoittelu lapselle. "Se oli vain ukkonen".
Ei siellä ylimääräistä huppista ole ollut.
Näinköhän on, että oven lasi oli jo särkynyt aiemmin, eikä kähinän lopussa. Ei tarvii ihmetellä, miksi puolet tuomareista olisi tuominnut Auerin 🤔🤔
Vastaa Viestiin