Hyviä reseptejä kotikokkailuun
Valvoja: Moderaattorit
-
- Nikke Knakkertton
- Viestit: 198
- Liittynyt: La Kesä 28, 2008 1:03 pm
Kebab
-800 grammaa vähärasvaista naudan jauhelihaa.
-mausteeksi aromisuolaa, pippurisekoitusta, cayennepippuria, chilijauhetta tai mitä ikinä keksitkään, oman maun mukaan.
-sekoita jauheliha ja mausteet keskenään, vaivaa kunnolla niin ettei sinne jää varmasti ilmaa. Kun olet mielestäsi vaivannut tarpeeksi, vaivaa vielä lisää.
-tee taikinasta tasainen pötkylä, semmoinen rulla-kebabin näköinen.
-pari kerrosta folioa ympärille tiukasti.
-uuniin 100 astetta ja 4 tuntia. Pötkylä on hyvä laittaa uunivuokaan.
-kun on jäähtynyt, leikkaa juustohöylällä siivuja.
-kastikkeeksi suosittelen Korv-Görans Kebab soosia ja valmiita pitaleipiä saa myös kaupasta hyllytavarana.
-800 grammaa vähärasvaista naudan jauhelihaa.
-mausteeksi aromisuolaa, pippurisekoitusta, cayennepippuria, chilijauhetta tai mitä ikinä keksitkään, oman maun mukaan.
-sekoita jauheliha ja mausteet keskenään, vaivaa kunnolla niin ettei sinne jää varmasti ilmaa. Kun olet mielestäsi vaivannut tarpeeksi, vaivaa vielä lisää.
-tee taikinasta tasainen pötkylä, semmoinen rulla-kebabin näköinen.
-pari kerrosta folioa ympärille tiukasti.
-uuniin 100 astetta ja 4 tuntia. Pötkylä on hyvä laittaa uunivuokaan.
-kun on jäähtynyt, leikkaa juustohöylällä siivuja.
-kastikkeeksi suosittelen Korv-Görans Kebab soosia ja valmiita pitaleipiä saa myös kaupasta hyllytavarana.
ei helvetti!
aloin availla kaappeja ja etsiä syömistä. tyhjältä näytti, mut sit aloin vaan heitellä kattilaan kaikkea mahdollista mitä löytyi: sipulia, riisiä, soijasuikaleita, valkosipulia, ranskalaista salaatinkastiketta, mausteita..
näyttää ihan kissan purkkiruoalta mut maistuu niin hyvältä et aattelin ottaa rasiaan mukaan ja viedä poikaystävällekin maistettavaksi.. tarkkaa ohjetta en enää muista
aloin availla kaappeja ja etsiä syömistä. tyhjältä näytti, mut sit aloin vaan heitellä kattilaan kaikkea mahdollista mitä löytyi: sipulia, riisiä, soijasuikaleita, valkosipulia, ranskalaista salaatinkastiketta, mausteita..
näyttää ihan kissan purkkiruoalta mut maistuu niin hyvältä et aattelin ottaa rasiaan mukaan ja viedä poikaystävällekin maistettavaksi.. tarkkaa ohjetta en enää muista
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei
Porokiusaus:
Paketti kulmäsavuporon lihaa (mureketta)
2 sipulia,
perunoita
suola
pippuri (sekoitus, tai musta)
juusto (kovaa)
Viipaloitaan perunat ja paistetaan voissa tai öljyssä (pienet suikaleet), sekaan sipulia, ja kylmäsavuporo mureketta, paistetaan ruskeaksi.
Sitten maustetaan pippurilla ja suolalla, ja laitetaan vuokaan, päälle raastettu kova juusto ja uuniin.
Kun on juusto ruskea, ja kiusaus kypsä ja rapea, laitetaan lautaselle, koristeeksi tuore ruukkusalaatti, paprikaa...
Voi laitaa kiusaukseen myös herkkusieniä.
Paketti kulmäsavuporon lihaa (mureketta)
2 sipulia,
perunoita
suola
pippuri (sekoitus, tai musta)
juusto (kovaa)
Viipaloitaan perunat ja paistetaan voissa tai öljyssä (pienet suikaleet), sekaan sipulia, ja kylmäsavuporo mureketta, paistetaan ruskeaksi.
Sitten maustetaan pippurilla ja suolalla, ja laitetaan vuokaan, päälle raastettu kova juusto ja uuniin.
Kun on juusto ruskea, ja kiusaus kypsä ja rapea, laitetaan lautaselle, koristeeksi tuore ruukkusalaatti, paprikaa...
Voi laitaa kiusaukseen myös herkkusieniä.
-
- Adrian Monk
- Viestit: 2652
- Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
- Paikkakunta: Helsinki
Kaniinia ala Ripper:
Teurasta yksi kani per kaksi ruokailijaa. Nylje ja suolista.
Liemi:
2 litraa lähdevettä.
1 litra punaviiniä
kourallinen mustaapippuria kokonaisena
kourallinen merisuolaa
jos haluat niin pari laakerinlehteä
Sekoita ainekset ja kuumenna liemi kiehuvaksi. Kaniini/kaniinit pataan kokonaisina. Tässä vaiheessa voit ajatella minfon ärsttävintä kirjoittajaa/kirjoittajia.
Keitä vain noin 8 minuuttia ja nosta pata syrjään lämpölähteen päältä. anna hautua noin puoli tuntia. Siis kani hautuu liemessä ilman lämpöä alla. Kaniini kypsyy yhtä nopeasti kuin broileri joten liikaa ei kannata kannata keittää. Toisin kuin ylikypsä broileri kaniini wei hajoa vaan muuttuu sitkeäksi. Kun tuota sitkeää keittää sen 2 tuntia se vasta hajoaa...eli vain nopea kiehautus.
Kanin liha pilkotaan reiluiksi suupaloiksi ja asetetaan tarjoiluastiaan vielä höyryävän kuumana. Varo polttamasta sormiasi leikellessäsi kuumaa lihaa!
Tarjoa vaikka perunamuusin ja bearnaise-kastikkeen kera. Juomana voit juoda loput siitä punaviinihanapakkauksesta.
Jos haluat hyvää lihalientä muita ruoanlaittoja varten lisää luut liemeen, keitä pari tuntia miedolla lämmöllä vettä tarvittaessa lisäten ja pakasta liemi.
Teurasta yksi kani per kaksi ruokailijaa. Nylje ja suolista.
Liemi:
2 litraa lähdevettä.
1 litra punaviiniä
kourallinen mustaapippuria kokonaisena
kourallinen merisuolaa
jos haluat niin pari laakerinlehteä
Sekoita ainekset ja kuumenna liemi kiehuvaksi. Kaniini/kaniinit pataan kokonaisina. Tässä vaiheessa voit ajatella minfon ärsttävintä kirjoittajaa/kirjoittajia.
Keitä vain noin 8 minuuttia ja nosta pata syrjään lämpölähteen päältä. anna hautua noin puoli tuntia. Siis kani hautuu liemessä ilman lämpöä alla. Kaniini kypsyy yhtä nopeasti kuin broileri joten liikaa ei kannata kannata keittää. Toisin kuin ylikypsä broileri kaniini wei hajoa vaan muuttuu sitkeäksi. Kun tuota sitkeää keittää sen 2 tuntia se vasta hajoaa...eli vain nopea kiehautus.
Kanin liha pilkotaan reiluiksi suupaloiksi ja asetetaan tarjoiluastiaan vielä höyryävän kuumana. Varo polttamasta sormiasi leikellessäsi kuumaa lihaa!
Tarjoa vaikka perunamuusin ja bearnaise-kastikkeen kera. Juomana voit juoda loput siitä punaviinihanapakkauksesta.
Jos haluat hyvää lihalientä muita ruoanlaittoja varten lisää luut liemeen, keitä pari tuntia miedolla lämmöllä vettä tarvittaessa lisäten ja pakasta liemi.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
-
- Lauri Hanhivaara
- Viestit: 127
- Liittynyt: Ti Elo 21, 2007 11:26 pm
Pari pientä kokkausniksiä:
Kun teet lättytaikinaa, tee se niin kuin olet tottunut ja lisää sekaan vähän vaniljasokeria. Antaa hyvän äjäyksen!
Keittoa tai liemevää pataruokaa (tyyliin karjalanpaisti) tehdessäsi pistä eriväriset käyttämäsi pippurit teekuulaan. Maku leviää liemeen yhtä hyvin kuin pippurien ollessa irrallaan liemessä eikä tarvitse syödessä varoa mitä puree eikä kompata niitä pippureita kaiken aikaa lautasen reunalle.
Bon appetit!
Kun teet lättytaikinaa, tee se niin kuin olet tottunut ja lisää sekaan vähän vaniljasokeria. Antaa hyvän äjäyksen!
Keittoa tai liemevää pataruokaa (tyyliin karjalanpaisti) tehdessäsi pistä eriväriset käyttämäsi pippurit teekuulaan. Maku leviää liemeen yhtä hyvin kuin pippurien ollessa irrallaan liemessä eikä tarvitse syödessä varoa mitä puree eikä kompata niitä pippureita kaiken aikaa lautasen reunalle.
Bon appetit!
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
Tämä on ainakin yksi meikän spesiaali;
Kanakori:
Broilerin marinadipihvejä, joista leikataan suikaleita, kiepautetaan isot suikaleet ensin vehnäjauhossa, kastetaan sitten kevyesti vatkattuun munaan ja lopuksi korppujauheeseen.
Sitten vaan suikaleet tirisemään kunnon rasvaan ja niin kauan kunnes on nätin ruskea pinnalta.
Valkosipulidippi:
Kermaviiliä tai bulgarian jogurttia
Reilusti murskattuja valkosipulinkynsiä
Aioli majoneesia
Suolaa
Mustapippuria
Chilijauhetta
Tarjoillaan tikkuranskalaisten kanssa unohtamatta kurkun palasia. Nam ~~
Sitten ihan välipalana tai alkupalana tälläinen kalaherkku;
Graavilohta pieninä palasina
Smetanaa
Ruohosipulia
Sitruunapippuria
sekoitetaan ainekset keskenään ja tarjotaan saaristolaislimpun päällä ja on kyllä todella hyvää.
Tässä tosin pitää muistaa että tuota sitruunapippuria ei paljon tarvitse lisätä.
Meinas vielä unohtua, täytetyt paprikat;
Tämän laitan ihan siksi että on vaihtelua perus jauhelihatäytteeseen ja tämän ohjeen löysin jostain netistä aikoja sitten.
Täyte:
Kinkkuviipaleita
Ananaspaloja
Aurajuustomurua (paljon)
Tuorejuustoa (itse käytin creme bonjour sitä chilin makuista)
Leikataan paprikat puoliksi ja otetaan siemenosat pois.
Täytetään paprikat täytesekoituksella, ripotellaan juustoraastetta pinnalle ja paistetaan 225 asteessa puoli tuntia. Tarjoillaan uusien perunoiden kanssa.
Vie kyllä kielen mennessään
Kanakori:
Broilerin marinadipihvejä, joista leikataan suikaleita, kiepautetaan isot suikaleet ensin vehnäjauhossa, kastetaan sitten kevyesti vatkattuun munaan ja lopuksi korppujauheeseen.
Sitten vaan suikaleet tirisemään kunnon rasvaan ja niin kauan kunnes on nätin ruskea pinnalta.
Valkosipulidippi:
Kermaviiliä tai bulgarian jogurttia
Reilusti murskattuja valkosipulinkynsiä
Aioli majoneesia
Suolaa
Mustapippuria
Chilijauhetta
Tarjoillaan tikkuranskalaisten kanssa unohtamatta kurkun palasia. Nam ~~
Sitten ihan välipalana tai alkupalana tälläinen kalaherkku;
Graavilohta pieninä palasina
Smetanaa
Ruohosipulia
Sitruunapippuria
sekoitetaan ainekset keskenään ja tarjotaan saaristolaislimpun päällä ja on kyllä todella hyvää.
Tässä tosin pitää muistaa että tuota sitruunapippuria ei paljon tarvitse lisätä.
Meinas vielä unohtua, täytetyt paprikat;
Tämän laitan ihan siksi että on vaihtelua perus jauhelihatäytteeseen ja tämän ohjeen löysin jostain netistä aikoja sitten.
Täyte:
Kinkkuviipaleita
Ananaspaloja
Aurajuustomurua (paljon)
Tuorejuustoa (itse käytin creme bonjour sitä chilin makuista)
Leikataan paprikat puoliksi ja otetaan siemenosat pois.
Täytetään paprikat täytesekoituksella, ripotellaan juustoraastetta pinnalle ja paistetaan 225 asteessa puoli tuntia. Tarjoillaan uusien perunoiden kanssa.
Vie kyllä kielen mennessään
-
- Adrian Monk
- Viestit: 2652
- Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
- Paikkakunta: Helsinki
Olitkos poltellut jotain ennen noita mässyjä??esmes- kirjoitti:ei helvetti!
aloin availla kaappeja ja etsiä syömistä. tyhjältä näytti, mut sit aloin vaan heitellä kattilaan kaikkea mahdollista mitä löytyi: sipulia, riisiä, soijasuikaleita, valkosipulia, ranskalaista salaatinkastiketta, mausteita..
näyttää ihan kissan purkkiruoalta mut maistuu niin hyvältä et aattelin ottaa rasiaan mukaan ja viedä poikaystävällekin maistettavaksi.. tarkkaa ohjetta en enää muista
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
tjaa, enpä muista tilannetta enää. tollasia "kaikki kattilaan mitä kaapeista löytyy" -viritelmiä tulee tehtyä selvinpäinkin. tsekkasin youtubesta noita pasi viherahon ruokavinkkejä ja vähän oli samaa meininkiä ku mun keittiössä
"Jos jokaisen päivän kadoksissa olleen teinin perään laitettaisiin etsintäpartio, niin sillä saataisiin kyllä koko Suomi harrastamaan ulkoiluliikuntaa ympäri vuorokautisesti". -Sergei
-
- Nikke Knakkertton
- Viestit: 177
- Liittynyt: Su Heinä 08, 2007 9:04 pm
Meikän bravuuri, burgundinpata.
Tarvikkeet. 1kg naudan kulma- tai pyörö- tai lapapaistia.
Herkkusieniä
2 porkkanaa
2 sipulia
2 pulloa punaviinia (toinen kokille)
Voita
pekonia
1rkl vehnäjauhoa
suolaa
pippuria
tomaattipyrettä
valkosipulia
Leikkaa naudan paisti suurehkoiksi kuutioiksi n. 3 x 3 x 3cm
Herkkusienet keskeltä halki
porkkanat kuutioiksi
hienonna sipulit
Sitten otetaan valurautapannu jolle laitetaan nokare voita ja siihen laitetaan ensin pekonit paistumaan. Paistetaan kunnolla rapeiksi. Kun ne ovat kypsät, laitetaan ne uuniastiaan pohjalle.
Paista seuraavaksi lihakuutiot niin, että niihin tulee kaunis ruskea pinta jonka jälkeen ne heitetään pekonien päälle.
Seuraavaksi porkkanat pannulle, lisätään voita. Kevyt paisto ja viskataan pataan.
Sitten kuullotetaan sipulit voissa ja viskataan pataan
Lopuksi paistetaan pannulla herkkusienet voissa n. 1min ja ne laitetaan syrjään lautaselle.
Seuraavaksi laitetaan pataan mustapippuria myllystä, suolaa 3/4 teelusikallinen, levitetään 1 rkl jauhoa päälle, ja tomaattipyree
Sitten pullo punaviiniä pataan niin että lihat peittyvät. Sekoitetaan hieman ja sitten joko folio tai kansi päälle ja uuniin 150 astetta maks ja pidetään n. 3 tuntia.
Kun pata on ollut uunissa n. 2t 45min, lisätään herkkusienet ja murskataan 1 tai 2 valkosipulin kynttä sekaan ja annetaan hautua loppuaika ja uunin voi sammuttaa.
Odotellessa voi tehdä kylkeen lohkoperunoita niinkin yksinkertaisesti kuin kuoria muutama peruna ja halkaista "lohkoiksi" n. 4 tai useampaan osaan oman maun mukaan
Paista pannulla oliiviöljyssä kypsäksi ja mausta suolalla.
Toimii...
Tarvikkeet. 1kg naudan kulma- tai pyörö- tai lapapaistia.
Herkkusieniä
2 porkkanaa
2 sipulia
2 pulloa punaviinia (toinen kokille)
Voita
pekonia
1rkl vehnäjauhoa
suolaa
pippuria
tomaattipyrettä
valkosipulia
Leikkaa naudan paisti suurehkoiksi kuutioiksi n. 3 x 3 x 3cm
Herkkusienet keskeltä halki
porkkanat kuutioiksi
hienonna sipulit
Sitten otetaan valurautapannu jolle laitetaan nokare voita ja siihen laitetaan ensin pekonit paistumaan. Paistetaan kunnolla rapeiksi. Kun ne ovat kypsät, laitetaan ne uuniastiaan pohjalle.
Paista seuraavaksi lihakuutiot niin, että niihin tulee kaunis ruskea pinta jonka jälkeen ne heitetään pekonien päälle.
Seuraavaksi porkkanat pannulle, lisätään voita. Kevyt paisto ja viskataan pataan.
Sitten kuullotetaan sipulit voissa ja viskataan pataan
Lopuksi paistetaan pannulla herkkusienet voissa n. 1min ja ne laitetaan syrjään lautaselle.
Seuraavaksi laitetaan pataan mustapippuria myllystä, suolaa 3/4 teelusikallinen, levitetään 1 rkl jauhoa päälle, ja tomaattipyree
Sitten pullo punaviiniä pataan niin että lihat peittyvät. Sekoitetaan hieman ja sitten joko folio tai kansi päälle ja uuniin 150 astetta maks ja pidetään n. 3 tuntia.
Kun pata on ollut uunissa n. 2t 45min, lisätään herkkusienet ja murskataan 1 tai 2 valkosipulin kynttä sekaan ja annetaan hautua loppuaika ja uunin voi sammuttaa.
Odotellessa voi tehdä kylkeen lohkoperunoita niinkin yksinkertaisesti kuin kuoria muutama peruna ja halkaista "lohkoiksi" n. 4 tai useampaan osaan oman maun mukaan
Paista pannulla oliiviöljyssä kypsäksi ja mausta suolalla.
Toimii...
Thaisafkaa..
Wokkipannulle kanasuikaleet, paistellaan hetki ja sit pussillinen pakastevihanneksia, niitä jossa on kaikkea vesikastanjaa ja siitakesieniä ja bambuversoja ja maissia ja muuta. Soijaa, chiliä ja cayannepippuria (miten se kirjotetaan?) ja hunajaa. Riisinuudelit kattilaan kasvis- tai kanaliemikuutioon. Pannuun vielä ananasta ja herkkusieniä ja lopuksi purkki (tai kaks, riippuu härtseleiden määrästä pannulla) kookosmaitoa ja vihreetä currytahnaa ja voi laittaa jotain mango- tai mandariinimehua, joskus oon laittanu appelsiinituoremehuakin. Tarkista että on tulista! Jos ei oo, lisää currytahnaa ja mausteita. Jos löytyy jostain sellasta järjettömän tulista paprikatahnaa, se on mahtava tohon. Sit vaan setti nuudeleiden päälle. On kevyttä ja helvetin hyvää ja sopii illanviettoon ja krapulaankin Voi tehdä katkaravuistakin, tai lisätä niitä, tai voi tehdä naudan suikaleistakin. Tulee nopeasti. Voi laittaa nuudelit mukaan pannulle kyytiin kypsennyksen jälkeen ja sotkea se koko homma. Ite tykkään kuitenkin laittaa paljon sitä kastiketta siihen päälle. Nuudelien sijasta basmatiriisi on loistava kanssa. Ei siis sekoitettuna, vaan erikseen. Basmatiriisin keitto kannattaa lukea paketista, siinä pitää jopa katsoa se veden määrä ja antaa hautua hetken kattilassa kannen alla että tulee sellaseks tarttuvaksi, jota voi esim. puikoilla syödä sitten...
Wokkipannulle kanasuikaleet, paistellaan hetki ja sit pussillinen pakastevihanneksia, niitä jossa on kaikkea vesikastanjaa ja siitakesieniä ja bambuversoja ja maissia ja muuta. Soijaa, chiliä ja cayannepippuria (miten se kirjotetaan?) ja hunajaa. Riisinuudelit kattilaan kasvis- tai kanaliemikuutioon. Pannuun vielä ananasta ja herkkusieniä ja lopuksi purkki (tai kaks, riippuu härtseleiden määrästä pannulla) kookosmaitoa ja vihreetä currytahnaa ja voi laittaa jotain mango- tai mandariinimehua, joskus oon laittanu appelsiinituoremehuakin. Tarkista että on tulista! Jos ei oo, lisää currytahnaa ja mausteita. Jos löytyy jostain sellasta järjettömän tulista paprikatahnaa, se on mahtava tohon. Sit vaan setti nuudeleiden päälle. On kevyttä ja helvetin hyvää ja sopii illanviettoon ja krapulaankin Voi tehdä katkaravuistakin, tai lisätä niitä, tai voi tehdä naudan suikaleistakin. Tulee nopeasti. Voi laittaa nuudelit mukaan pannulle kyytiin kypsennyksen jälkeen ja sotkea se koko homma. Ite tykkään kuitenkin laittaa paljon sitä kastiketta siihen päälle. Nuudelien sijasta basmatiriisi on loistava kanssa. Ei siis sekoitettuna, vaan erikseen. Basmatiriisin keitto kannattaa lukea paketista, siinä pitää jopa katsoa se veden määrä ja antaa hautua hetken kattilassa kannen alla että tulee sellaseks tarttuvaksi, jota voi esim. puikoilla syödä sitten...
Nerot hallitsevat kaaoksen
Tää oli hyvä vinkki, kiitos!IhmeTyyppi kirjoitti:Kebab
-800 grammaa vähärasvaista naudan jauhelihaa.
-mausteeksi aromisuolaa, pippurisekoitusta, cayennepippuria, chilijauhetta tai mitä ikinä keksitkään, oman maun mukaan.
-sekoita jauheliha ja mausteet keskenään, vaivaa kunnolla niin ettei sinne jää varmasti ilmaa. Kun olet mielestäsi vaivannut tarpeeksi, vaivaa vielä lisää.
-tee taikinasta tasainen pötkylä, semmoinen rulla-kebabin näköinen.
-pari kerrosta folioa ympärille tiukasti.
-uuniin 100 astetta ja 4 tuntia. Pötkylä on hyvä laittaa uunivuokaan.
-kun on jäähtynyt, leikkaa juustohöylällä siivuja.
-kastikkeeksi suosittelen Korv-Görans Kebab soosia ja valmiita pitaleipiä saa myös kaupasta hyllytavarana.
Ja kebabkastiketta oon kokeillu joskus ja se on melko helppoa! En muista ihan kaikkia mausteita mitä siihen tuli, mutta todella hyvää saa jo niillä mitä muistan: paseerattua tomaattia, johon sinappia (ei paljoa!) ja chiliä, valkopippuria, sokeria ja suolaa. Aina parempi jos on niitä chilipalkoja, joiden siemeniä voi ripotella sinne. Sit kuumennetaan se kattilassa tai miks ei mikrossakin.
Nyt mulla on takuuvarma iskender, kiitos Ihmetyypin! Eli siis kaupan pitaleipä kuutioiksi ja mikroon, bulgarian jugurttia päälle ja Ihmetyypin kebablihat seuraavaksi ja kastike kehiin. Yhdessä paikassa laitetaan vielä valkosipulikastiketta vähän siihen päälimmäiseksi, joka on vähän saman tapaista kun hesen valkosipulisalaatinkastike jota saa kaupoista. Mmm.... Se mysteerinen salaatin kastike vielä puuttuu jota kotipaikkakunnaltani saa sen salaatin kanssa, missä on kaalia ja ananasta ja suolakurkkua ja tomaattia ja turkinpippureita. Vähän niinkun ohennettua majoneesia jossa jotain.. en tiiä perkele eikä ne kerro! Mutta näillä saa jo aika kivat! Ja riisikebabkin on nyt sit hallussa. Ei tarvii ostaa enää niitä kuivia kaupan pussilastuja joista tulee vaan kiukkuseksi.
Nerot hallitsevat kaaoksen
-
- Nikke Knakkertton
- Viestit: 198
- Liittynyt: La Kesä 28, 2008 1:03 pm
Gulassikeitto
-noin 10 pientä perunaa
-pari paprikaa (punainen ja keltainen)
-4 valkosipulin kynttä (tai enemmän)
-kilo naudan sisäpaistia
-4 porkkanaa
-1-2 sipulia
-purjo
-mustapippuria myllystä
-paprikajauhetta reilusti
-suolaa
-chiliä
-2 purkkia tomaattimurskaa tai kilo tomaatteja pilkottuna
-liha- ja kasvisliemikuutio
-Kuullota pikotut kasvikset pannulla ja heitä 5 litran kattilaan
-Kuutioi liha, ruskista pannulla ja viskaa myös kattilaan
-lisää tomaattimurska, mausteet, liemikuutiot ja vettä niin että siitä tulee keittomainen
-anna kiehua hiljakseen kannen alla vähintään tunti
-pilko perunat pieniksi kuutioiksi ja heitä sekaan puoli tuntia ennen keiton valmistumista
-Syö ja dippaa vaaleaa leipää liemeen
-noin 10 pientä perunaa
-pari paprikaa (punainen ja keltainen)
-4 valkosipulin kynttä (tai enemmän)
-kilo naudan sisäpaistia
-4 porkkanaa
-1-2 sipulia
-purjo
-mustapippuria myllystä
-paprikajauhetta reilusti
-suolaa
-chiliä
-2 purkkia tomaattimurskaa tai kilo tomaatteja pilkottuna
-liha- ja kasvisliemikuutio
-Kuullota pikotut kasvikset pannulla ja heitä 5 litran kattilaan
-Kuutioi liha, ruskista pannulla ja viskaa myös kattilaan
-lisää tomaattimurska, mausteet, liemikuutiot ja vettä niin että siitä tulee keittomainen
-anna kiehua hiljakseen kannen alla vähintään tunti
-pilko perunat pieniksi kuutioiksi ja heitä sekaan puoli tuntia ennen keiton valmistumista
-Syö ja dippaa vaaleaa leipää liemeen
-
- Nikke Knakkertton
- Viestit: 198
- Liittynyt: La Kesä 28, 2008 1:03 pm
Ei tarvitse onneksi ja tämä kotitekoinen kebab on huomattavasti kevyempääMariella kirjoitti: Ei tarvii ostaa enää niitä kuivia kaupan pussilastuja joista tulee vaan kiukkuseksi.
Lisätään nyt vielä alkuperäinen linkki, josta ohje on sovellettu, siellä kypsymisaika oli näköjään 3h 30 min. Tuossa ohjeessa on vain mausteita liikaa meikäläiseen makuun.
http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm
Itse myös tehnyt omatekoista kebabbia, ja oli kyllä todella hyvää, monesti jengi valitellut että menee usein murekemaiseksi jos ei saa patukkaa liian tiiviiksi kasaksi sinne folioon. Minulla ainakin onnistui todella hyvin, nelisen tuntia taisi uunissa olla.
Tomaattisoossiin sai mukavasti makua, kun valitsi chilillä maustetun ja lisäsi siihen valkosipulia reilusti.
Ja jogurttikastike tietysti bulgarianjogurtista, suolalla ja mustapippurilla maustettuna, vóla.
Tein siis iskenderin.
Tomaattisoossiin sai mukavasti makua, kun valitsi chilillä maustetun ja lisäsi siihen valkosipulia reilusti.
Ja jogurttikastike tietysti bulgarianjogurtista, suolalla ja mustapippurilla maustettuna, vóla.
Tein siis iskenderin.