Kadonnut Saska Nuutinen,35v.,Vantaa 29.6.2007

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2443
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Kadonnut Saska Nuutinen,35v.,Vantaa 29.6.2007

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Mahdollista tietysti on, että homma on jonkun pilaa tai ympäristötaidetta. Tänään oli juttu Myllypuron metsään viedystä nukesta lappu sylissä. Jostain syystä näissä on jotain samaa.. tyyli tai vaikeasti kuvailtava tunnelma.. ehkä voisi käyttää sanaparia "taiteellinen käsiala".

Tämä se Myllypuron nukke, joka ei liity tähän ainakaan tiettävästi

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009761914.html

Kuva
Mustapurontaipaleen varrelle Myllypurossa Helsingissä on ilmestynyt erikoinen ihmishahmolta näyttävä luomus, joka pitelee sylissään kylttiä.

Kyltissä on teksti ”Te opitte tuntemaan totuuden ja totuus tekee vapaaksi.”
Tekstiä lyhennetty
-NILS-
Viimeksi muokannut VastarannanKiiski, Pe Elo 04, 2023 3:14 pm. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
Touhupuntti
Agentti Scully
Viestit: 661
Liittynyt: Ke Heinä 29, 2020 11:21 am

Re: Kadonnut Saska Nuutinen,35v.,Vantaa 29.6.2007

Viesti Kirjoittaja Touhupuntti »

ParisGirl kirjoitti: Pe Elo 04, 2023 2:27 pm Kylläpäs tuli mielenkiintoinen käänne ja creepy olo tästä Saskan tapauksesta. Jotenki vois kuvitella ettei noita kylttejä nyt ihan vitsillä ole tuonne kukaan kyhännyt.
Tuo kaupungin toiminta kyllä ihan käsittämättömän tyhmää! Eikö nyt tosiaan ole tullut yhtään mitään muuta mieleen kuin käydä niitä äkkiä poistamassa, ja olisivat heittäneet vielä roskikseen kaiken lisäksi :roll:

Olis kyllä ihan huippua jos tämä katoaminen selviäisi ja Saskan jäänteet mahdollisesti löydettäisiin.
Kannattaisi myös varmistaa et kuka on tuo poistaja tai kuka vastaavasti on se taho kuka antanut kiireellisen poistokäskyn. Ties vaikka tekijä (vihjaamatta siis että Vantaan kaupunki tai juuri tuo irroittaja) olisi kiirehdittänyt poistoa. Tai ties vaikka on tullut joku yksityishenkilön puhelu eri taholta kuin tuo vastuullinen ilmoittaja ja sepittänyt kiireellisyyttä.. koska faktahan on että hommaa piisaa ihan muussakin kaupungeilla kuin "ilkivalta lountopolulla". Voisko sinne olla lähetetty joku työttömien paja eli ei kunnan virkailija poistamaan
VastarannanKiiski
Axel Foley
Viestit: 2443
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Kadonnut Saska Nuutinen,35v.,Vantaa 29.6.2007

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

Lisäsin tuon jutun tekstin tuohon omaan postaukseeni pari viestiä ylemmäs.
Minä taas en löydä puhelimesta nuolta viittaamasn edelliseen viestiin, enkä saa Touhupuntin viestiä lainattua.
:D
Tuhkala
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: To Heinä 01, 2021 12:33 am

Re: Kadonnut Saska Nuutinen,35v.,Vantaa 29.6.2007

Viesti Kirjoittaja Tuhkala »

Jotain samaa näissä jostain syystä tuntuisi olevan. Tekijällä raamatullisen kovat tunnontuskat. Tai jollakin, joka haluaa paljastaa jonkun, muttei syystä tai toisesta uskalla puhua poliisille? Toisaalta tekstien a-kirjaimet ovat kallellaan eri suuntiin. Voisi sen kuvitella olevan yksilöllinen juttu, tai sitten ei.
Oikeastaan minulle tuli tuosta nukesta ensimmäisenä mieleen Elokapina. He ovat ainakin omaan kotikaupunkiini jättäneet vähän saman oloisia lappusia.
Jason
Poliisikoira Rex
Viestit: 277
Liittynyt: Su Touko 27, 2007 10:15 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kadonnut Saska Nuutinen,35v.,Vantaa 29.6.2007

Viesti Kirjoittaja Jason »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009763650.html

Kadonneen Saskan äiti järkyttyi vantaalais­metsän oudoista kylteistä – ”Jos tämä on pila, niin se on julmaa”

16 vuotta sitten kotoaan kadonnut Saska Nuutinen julistettiin kuolleeksi alkuvuodesta 2020. Keskiviikkona vantaalaisesta metsästä tehtiin poikkeuksellinen löytö.

Saska Nuutinen katosi kesäkuussa 2007. Keskiviikkona hänen katoamispaikkansa läheisyydessä Vantaalla havaittiin puukylttejä, joissa luki hänen nimensä.

Tieto Vantaan Lammaslammelta löytyneistä omituisista kylteistä on järkyttänyt vuosia sitten kadonneen Saska Marleena Nuutisen äitiä. Kadonneen naisen omainen on hyvin pahoillaan ja hämmentynyt tapauksesta.

Epätietoisuus tyttären kohtalosta on aiheuttanut suurta tuskaa vuosien aikana, eivätkä Lammaslammen kyltit tätä tunnetta lieventäneet.

– Jos tämä on pila, niin se on julmaa, äiti sanoo IS:lle.

– Onko joku vuosien takaa tehnyt jotakin ja muistelee nyt Saskaa?

Toistaiseksi tiedossa ei ole, kuka kyltit naulasi Lammaslammelle. IS:n tietojen mukaan kylttejä oli ainakin kaksi. Kyltit havaitsi paikallinen mies keskiviikkona iltapäivällä.

Suositun ulkoilureitin varteen nikkaroidut kyltit päätyivät torstaina keskusrikospoliisin tutkijoiden haltuun paikallisen miehen avustuksella.

Äiti toivoo, että kylttien alkuperä – tyttären kohtalosta puhumattakaan – selviäisi. Hän huomauttaa, etteivät perhe ja tuttavat käyttäneet naisesta kyltteihin kirjoitettua Saska-nimeä, vaan häntä kutsuttiin aivan toisella lempinimellä.

– En keksi, kuka tämän takana voi olla, hän sanoo murtuneena.

1971 syntyneen Saska Nuutisen kohtalo on pysynyt hämärän peitossa kesästä 2007 saakka. Poliisi selvittää yhä, mitä hänelle tapahtui. Kuva: Poliisi

35-vuotias Saska Nuutinen katosi kotoaan varhain aamulla perjantaina 29. kesäkuuta vuonna 2007. Hän asui avopuolisonsa kanssa Vantaan Pähkinärinteessä Terhokujalla, Lammaslammen ulkoilualueen läheisyydessä.

Katoamisen tutkinta siirtyi paikallispoliisilta KRP:lle vuoden 2013 heinäkuussa, kun Terhokujalla sijainneen asunnon läheisestä koivikosta löytyi Nuutisen nahkatakki, omaisuutta ja puhelin.

Äiti kokee, että tyttären etsinnöissä on aikanaan tehty lähestulkoon kaikki mahdollinen.

– Poliisi on tutkinut tämän jutun niin perin pohjin. He selvittivät asiaa heinäkuusta joulukuuhun. Olin tyytyväinen todella perusteelliseen tutkintaan. Minä olen heitä siitä kiitänyt.

Laajasta selvitystyöstä huolimatta vantaalaisnaisen katoamiseen kytkeytyy yhä lukuisia avoimia kysymyksiä.

Nuutisen äiti ei kivuliaiden muistojen vuoksi tahdo palata vuoteen 2007 ja tyttärensä silloista elämäntilannetta valottaviin seikkoihin. Siksi niistä ei tässä artikkelissa laajemmalti kerrota.

Äiti kuvailee katoamisen olleen niin järkyttävä tapahtuma, ettei hän alkuvaiheessa kyennyt edes sisäistämään tai muistamaan siihen liittyviä asioita.

– Monet todella pitivät hänestä. Hän oli hyvä ja ystävällinen ihminen. Vähän liiankin hyvä tähän maailmaan.

Saska Nuutisen asunto sijaitsi Vantaan Pähkinärinteen alueella. Hän asui Terhokujan asunnossa avopuolisonsa kanssa.

Äiti haki käräjäoikeudelta tyttärensä kuolleeksijulistamista neljä vuotta sitten. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus antoi päätöksensä tammikuussa 2020.

Saska Nuutisen kuolinpäiväksi merkattiin hänen katoamispäivänsä.

Oikeuden asiakirjasta selviää, että omaiset yrittivät ottaa Nuutiseen yhteyttä pian katoamisen jälkeen. Äiti oli ollut tyttäreensä yhteydessä juhannuksen tienoolla.

Sen jälkeen hän, eikä kukaan muukaan saanut Nuutiseen yhteyttä.

Kun naisen puhelimeen yritettiin soittaa, automaattiääni ilmoitti, ettei numeroon saada yhteyttä. Viisi päivää myöhemmin, heinäkuussa 2007, äiti teki katoamisilmoituksen poliisille.

Esitutkinnan aikana Saska Nuutisen tilille tehtiin pankkitiedustelu. Viimeisiksi jääneet tilitapahtumat sijoittuivat katoamisviikon maanantaille, eli kesäkuun 25. päivälle.

Neljä päivää myöhemmin perjantaina nuori nainen katosi jäljettömiin.

Äiti odotti. Hän maksoi tyttärensä puhelinliittymää ja hoiti posteja vielä neljä vuotta katoamisen jälkeen.

Katoamistapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs keskusrikospoliisista kertoi IS:lle torstaina, että poliisi ryhtyy välittömästi selvittämään, liittyvätkö Lammaslammen kyltit Saska Nuutisen katoamiseen.

Poliisin tutkijat kävivät alueella torstaina, kun paikallinen mies oli ilmoittanut erikoisesta havainnostaan virkavallalle.

Ilta-Sanomat haastatteli ilmoituksen tehnyttä, Pähkinärinteessä pitkään asunutta Karri Kalpiota. Hän oli ällistynyt näkymästä, joka vehreän ulkoilureitin varrella odotti.

– Joko tämä on jonkun asiasta tietävän ilmoitus, jonkinlainen muistelun osoitus tai rankka vitsi. Ristin merkistä tuli ajatus, että kyltti osoittaisi kohti hautaa. Tuli vähän outo olo, Kalpio totesi.

Saska Nuutisen katoamistapauksen tutkintaa johtaa rikoskomisario Olli Töyräs keskusrikospoliisista.

Poliisi on läpi vuosien pitänyt mahdollisena, että nainen on saattanut joutua henkirikoksen uhriksi.

Virkavalta sai aikanaan poissuljettua vaihtoehdon siitä, että Nuutinen olisi esimerkiksi lähtenyt ulkomaille kenellekään siitä ilmoittamatta. Tiettävästi hänellä ei myöskään ollut sovittuja tapaamisia tai töitä katoamisaamunaan.

– Meitä kiinnostaa, kuka kyltit on Lammaslammelle vienyt, onko kylttien asentajalla jotakin tietoa Saska Nuutisen tapauksesta ja miksi nämä kyltit juuri nyt sinne ilmaantuivat. Katoamisestahan on jo kauan aikaa, tutkinnanjohtaja sanoi IS:lle torstaina aamupäivällä.

Vaikka katoamismysteeri ei viime vuosina ole ollut aktiivisessa tutkinnassa, poliisi pyytää tapauksesta tietäviä ilmoittamaan Saska Nuutiseen kytkeytyvät vihjeet sähköpostiosoitteeseen [email protected] tai puhelimitse numeroon 0295 418 622.
Zorro7
Jane Marple
Viestit: 1000
Liittynyt: La Helmi 05, 2022 7:14 pm

Re: Kadonnut Saska Nuutinen,35v.,Vantaa 29.6.2007

Viesti Kirjoittaja Zorro7 »

Kyltit -
Julkisuuahakuisuutta?
Joku haluaa tapauksen selviävän?

Myös sellainen vaihtoehto tuli mieleen että joku haluaisi kuormittaa KRP:n tutkijoita, jotta joku toinen tutkinnan alla oleva tapaus saisi vähemmän resursseja.
Spekuaatio
Touhupuntti
Agentti Scully
Viestit: 661
Liittynyt: Ke Heinä 29, 2020 11:21 am

Re: Kadonnut Saska Nuutinen,35v.,Vantaa 29.6.2007

Viesti Kirjoittaja Touhupuntti »

Zorro7 kirjoitti: Pe Elo 04, 2023 8:55 pm Kyltit -
Julkisuuahakuisuutta?
Joku haluaa tapauksen selviävän?

Myös sellainen vaihtoehto tuli mieleen että joku haluaisi kuormittaa KRP:n tutkijoita, jotta joku toinen tutkinnan alla oleva tapaus saisi vähemmän resursseja.
Spekuaatio
Mulla on jotenkin vahva tunne pakonomaisesta hyvitystyöstä tekijän toimesta omantunnon rauhoittamiseksi. Tavallaan sisäisesti toivoo ruumiin löytyvän, mutta liian heikko yksilö tunnustamaan.
Avatar
Miss Holmes #1
Javier Pena
Viestit: 1829
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 3:23 am

Re: Kadonnut Saska Nuutinen,35v.,Vantaa 29.6.2007

Viesti Kirjoittaja Miss Holmes #1 »

Todella mielenkiintoinen tuo kylttijuttu.

Tosin kevään aikana on ollut julkisuudessa tietoja katoamisesta. Huhtikuussa Ylen ”kadonneet kartalla”, toukokuussa Pääkaupunkiseudun Etsintä ryn juttu.

Ainahan on kuitenkin mahdollista, että joku katoamiseen vasta nyt tutustunut on yli-innostunut ja tempullaan koittaa saada katoamiselle huomiota. Tai vaan testailee, voiko moisella tempauksella ylittää uutiskynnyksen.

Vaikka tausta kyltissä on selkeästi SN🩶, ei se välttämättä viittaa Saskaan, tosin on voinut inspiroida kylttien tekijää. (Sauli Niinistö, Sami Niku, Sanna Nuutinen….)
Todennäköisesti kylttien tekijä joka tapauksessa on paikallinen.

Jos Saska on surmattu, olisi tekijältä kohtalaisen rohkeaa lähteä riskittä kylttejä tuonne kiinnittämään.
Riskiä se olisi myös henkilöltä, joka jotain surmasta tietäisi -> tekijä on kuitenkin päästänyt jo yhden ihmisen päiviltä.

Toivottavasti aktivoitunut tutkinta kuitenkin vie asiaa eteenpäin.
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa,
joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa,
mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa."
Abraham Lincoln (12.2.1809 – 15.4.1865)
Zorro7
Jane Marple
Viestit: 1000
Liittynyt: La Helmi 05, 2022 7:14 pm

Re: Kadonnut Saska Nuutinen,35v.,Vantaa 29.6.2007

Viesti Kirjoittaja Zorro7 »

Kyltit löytyneet siis 2.8 keskiviikkona?

Miten tätä Saskaakin googlattu näin runsaasti heinäkuussa, onko ollut jotain juttua jossain tästä lähiaikoina?

Screenshot_20230804-220327~2.png
Screenshot_20230804-220327~2.png (35.8 KiB) Katsottu 519 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
Touhupuntti
Agentti Scully
Viestit: 661
Liittynyt: Ke Heinä 29, 2020 11:21 am

Re: Kadonnut Saska Nuutinen,35v.,Vantaa 29.6.2007

Viesti Kirjoittaja Touhupuntti »

Zorro7 kirjoitti: Pe Elo 04, 2023 10:07 pm Kyltit löytyneet siis 2.8 keskiviikkona?

Miten tätä Saskaakin googlattu näin runsaasti heinäkuussa, onko ollut jotain juttua jossain tästä lähiaikoina?
Seuraan aktiivisesti kadonneita koskevaa uutisointia ja Saska on jäänyt todella vähällä huomiolle. En muista mitään merkittävää nostoa mikä selittäisi tuon aktiivisuuden. Ja luen siis pakonomaisesti kaiken kadonneiden liittyvän uutisoinnin ja podcastit ym.
Pk_etsijä
Sabrina Duncan
Viestit: 354
Liittynyt: Su Maalis 20, 2016 9:16 pm
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Viesti:

Re: Kadonnut Saska Nuutinen,35v.,Vantaa 29.6.2007

Viesti Kirjoittaja Pk_etsijä »

Vuosia sitten oli vähän vastaava tapaus Helsingissä, jossa joku paikallinen roolipeli tms juttu oli järjestänyt johonkin murhaan liittyen sellaisen murhakävely-tyylisen jutun metsikössä ja myös aiheeseen liittyvää rekvisiittaa oli jäänyt luontoon, joka aiheutti alueen asukkaissa sitten reagointia,,mutta olivat itse käyneet keräämässä viikonlopun jälkeen rekvisiitan pois.
HerPoi
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 106
Liittynyt: Ti Maalis 08, 2022 1:12 am

Re: Kadonnut Saska Nuutinen,35v.,Vantaa 29.6.2007

Viesti Kirjoittaja HerPoi »

Onkohan tekijä tullut omantunnontuskiin?
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4561
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Kadonnut Saska Nuutinen,35v.,Vantaa 29.6.2007

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Kylttejä on kyllä kuvien perusteella ja jutussa haastatellun löytäjän kertoman perusteella vain kaksi. Kuvissa ovat ensin kiinni, sitten irrotettuna päällekkäin nojaamassa irrotuksen jälkeen jonkun infotaulun jalkaan.

Tuo Myllypuron nukke taas paljastui jo taidekoulun lopputyöksi, jonka joku on päättänyt viedä ulkoilemaan.
-> https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009764741.html

Edit: Ja kylttien laittajasta spekua, että voisi olla joku joka on ollut osallisena Saskan aka Makken kuolemaan ja tietää, että ruumis on tuolla jossain, joko maahan haudattuna tai sitten jos muistan oikein, että siellä oli joku lampi, niin sinne upotettuna. Jos näin, niin omantunnon tuska käynyt ehkä ylivoimaiseksi.

Toinen vaihtoehto on, että paikallinen nuoriso on kuullut tapauksesta vasta nyt kesällä ja kyseessä on pila. Se selittäisi heinäkuun googlailupiikinkin jos ovat kaivaneet tapauksesta joukolla tietoa.

Kolmantena tuli mieleen hyvin huono teekkaripila.
Viimeksi muokannut Skloddi, La Elo 05, 2023 12:03 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
HKV
Olivia Benson
Viestit: 743
Liittynyt: Su Joulu 11, 2022 11:16 pm

Re: Kadonnut Saska Nuutinen,35v.,Vantaa 29.6.2007

Viesti Kirjoittaja HKV »

aivoriihi kirjoitti: Pe Elo 04, 2023 8:51 am ^^
Tossa kolmannessa kuvassa, jossa kyltit on jo irrotettu ja nojaa tuohon tolppaan, on jotain outoa. Ihan kun siina olisi kolme kylttia.

Kun katsoo noita nuolia, niita on kaksi osoittamassa ylospain, ja etummaisessa kyltissa ei nayta olevan teravaa karkea eika nuolta ollenkaan?

Risti, kuvien mukaan, on SASKAn jalkeen ja nuoli ja terava karki SASKAa ennen.

Oliko siella kolmaskin kyltti, ilman nuolta, merkaten paikkaa missa Saska lepaa?
Kuvaa voi stuumata. Ihan kaksi kylttiä nojaa.

Screenshot_20230804-235619.jpg
Screenshot_20230804-235619.jpg (92.41 KiB) Katsottu 518 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
Oli taas niin sekava selitys että pelkkä kuseminen kenkäkaappiin ei riittänyt. Täytyi vääntää paskatkin.
Siiri00
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Huhti 25, 2023 5:40 pm

Re: Kadonnut Saska Nuutinen,35v.,Vantaa 29.6.2007

Viesti Kirjoittaja Siiri00 »

Jos siellä oli kaksi kylttiä, niin miten ne oli sijoitettu? Onko mahdollista että näistä kylteistä vedettäisiin suorat viivat ja niiden yhtymäkohdassa olisi Saskan ruumis?
Vastaa Viestiin