Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Gfh
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: Su Helmi 28, 2021 9:56 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Gfh »

viivahattu kirjoitti: Ke Heinä 19, 2023 11:47 am
Gfh kirjoitti: Ke Heinä 12, 2023 9:46 pm Mitähän höpöjä kirjoittelet muka julkisuudessa olleista tiedoista, joku tappajavartijako siellä kirjoittelee? mihin muka nuori ihminen olisi voinut kuolla kotiinsa noin vaan?
En tiedä, mitä tietoja julkisuudessa on ollut tai ei ole ollut, mutta esimerkiksi synnynnäinen sydänvika voi tappaa nuorenkin ihmisen ihan noin vaan. Itse epäilen, että tässä on käynyt juuri niin, että nainen on kuollut johonkin omasta terveydestään johtuvaan syyhyn ja kuolemantuottamussyyte tulee vartijoille siitä, että elottomaksi menneelle, mutta pelastettavissa olleelle ihmiselle ei hälytetty ajoissa apua. Kuten pitääkin tulla, jos asia näin on.
Ei ole missään uutisoinnissa mainittu, että uhrilla olisi ollut sydänvikaa tai muita terveydellisiä vaivoja.
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1792
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Gfh kirjoitti: To Elo 03, 2023 3:47 pm Ei ole missään uutisoinnissa mainittu, että uhrilla olisi ollut sydänvikaa tai muita terveydellisiä vaivoja.
No ei tietenkään ole mainittu, kun ei ihmisten terveystietoja saa noin vain uutisissa levitellä. Varsinkaan, kun kyse on rikostutkinnan kannalta oleellisesta tiedosta. En siis väitä että juuri näin olisi käynyt, mutta kun esimerkiksi oma siskoni on synnynnäisen sydänvian seurauksena kuollut nuorena, niin alkoi hieman huvittaa tuollainen "mihin nuori ihminen nyt muka olisi yhtäkkiä kuollut". Esimerkiksi aivoinfarktejakin tulee nuorille ja perusterveillekin ihmisille, vaikka harvinaisempia ne tietenkin ovat kuin vanhuksilla.

Kuten sanottua, kuolemantuottamus tästä todennäköisesti vartijoille tuomitaan ja sekin siksi, että eivät reagoineet ajoissa elottomaksi menemiseen. Niputustilanteesta otetussa videossa ei mitään sellaista potentiaalisesti kuolettavan voiman käyttöä näkynyt, mikä suoraan voisi selittää naisen kuoleman. Sehän taidettiin jo uutisoidakin, että tukehtumalla nainen ei kuollut.
Thalassophile

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Thalassophile »

Kun katsoin noita kuvia, joissa tuo vartijaporukka pitelee naisparkaa maassa, tuli mieleeni, että olisin varmasti itse tuossa tilanteessa saanut astmakohtauksen. Ahdistaa jo katsoa sitä tilannetta kuvistakin.
Kun ihmisiä tuomitaan esim hätävarjelun liioittelemisesta silloinkin, kun puolustaa henkeään, on ihan syytä tuomita myös tästä. Tuo naisparka ei aiheuttanut mitään todellista uhkaa kellekään. Jos hän ärsytti jotain miestä tyrkyttämällä vaikka uskonnollista traktaattia (en tiedä, tekikö sellaista) olisi tiukka puhuttelu riittänyt.
Herää vain ajatus, että vartijoilla oli tylsä päivä ja näkivät tilaisuutensa päästä pätemään.
En olisi uskonut, että tällaista tapahtuisi Suomessa, keskellä kirkasta päivää ostarilla.
takorauta
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Su Tammi 15, 2023 3:38 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja takorauta »

Ghost hunting kirjoitti: Ma Heinä 10, 2023 1:22 pm https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7cd4 ... d97a5c1202
.
.
35-vuotias nainen kuoli 7. tammikuuta Isossa Omenassa. Nainen oli häirinnyt paikalla ollutta miestä ja vartijat sekä järjestyksenvalvojat olivat puuttuneet tilanteeseen. Turvallistyöntekijät käyttivät naiseen voimakeinoja ja hän menehtyi tilanteessa.
Onpa ympäripyöreästi sanottu, missä asemassa tekijät on toimintaan osallistuneet. Yksi ydinkysymyksistä koko jutussa on, että oliko tilanteessa "turvallisuustyöntekijöillä" oikeutta voimankäyttöön. On aika ilmeistä, että *vartijoilla* ei ole ollut mitään voimankäyttöperustetta eikä peruste ole kovinkaan selvä *järjestyksenvalvojienkaan* osalta.

Järjestyksenvalvojalla on oikeus puuttua, jos toiminta on vaarantanut yleistä järjestystä mutta kahdenkeskinen kina ei minusta ole yleisesti mikään yleistä järjestystä vaarantava tekijä. Jos kina menee painiksi tai huutamiseksi, niin sitten voi olla mutta silloinkin sitä pitää arvioida yleisen järjestyksen kannalta.

Maahankaatotilannekaan ei näytä välttämättä kovalta rimpuilulta. Sen sijaan stevareiden kengät näyttävät lipsuvan lattialla. Jos stevarit on liukastelleet omia aikojaan tai eivät muuten ole toimineet synkronissa, toisen sooloilut on voineet tuntua toisesta uhrin rimpuilulta, kun uhri on ollut "jousena" välissä.

Jos oikeutta voimankäyttöön ei ole ollut, niin silloin tätä ei pitäisi tarkastella työtapaturmana vaan jengihyökkäyksenä viattoman sivullisen kimppuun.
takorauta
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: Su Tammi 15, 2023 3:38 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja takorauta »

ohikulkija kirjoitti: Ke Heinä 19, 2023 12:15 pm Se että tulee ymmärtää mitä seurauksia maahan painamisella voi olla ei vain vielä alkuunkaan riitä taposta tuomitsemiseen. Syyttäjän pitäisi pystyä osoittamaan että käytettyjen voimakeinojen todennäköinen lopputulos olisi kuolema eikä ainakaan julkisuudessa ole ollut esillä sellaisia yksityiskohtia joiden perusteella olisi juuri minkäänlaisia mahdollisuuksia todennäköisyystahallisuuskulmalla lähteä tappotuomiota hakemaan, vaikka moni sen perään kovasti haikaileekin.
Tässä on myös laiminlyöntinäkökohta. Stevareilla on erityinen oikeudellinen velvollisuus tarkkailla voimankäytön kohteen vointia ja tämä laiminlyötiin usean minuutin ajaksi.
Paikalla
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8146
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Naisen kuolema Isossa Omenassa: Poliisi epäilee kuutta turvallisuusalan työntekijää kuolemantuottamuksesta
Länsi-Uudenmaan poliisi tiedottaa saaneensa valmiiksi tutkinnan tapauksessa, jossa nainen menehtyi kauppakeskus Isossa Omenassa 7. tammikuuta. Tapaus siirtyy nyt syyttäjälle.

Poliisin mukaan naisen kuolemaa edelsi kiinniotto, jonka eri vaiheissa mukana oli kuusi turvallisuusalan työntekijää. Heistä osa oli järjestyksenvalvojia ja osa vartijoita.
Turvallisuusalan työntekijöiden tarkoituksena oli saattaa nainen ulos kauppakeskuksesta, sillä hän pyrki sanallisista kehotuksista huolimatta lähestymään kauppakeskuksessa tapahtumahetkellä ollutta miestä, poliisi kertoo.
Nainen alkoi vastustaa järjestyksenvalvojia, minkä seurauksena nainen vietiin maahan, poliisi tiedottaa. Hänelle laitettiin käsiraudat, ja häntä pidettiin aloillaan useamman henkilön toimesta, poliisi kirjoittaa.
Tilanteen aikana nainen todettiin elottomaksi. Häntä yritettiin elvyttää, mutta hän kuitenkin menehtyi tapahtumapaikalle.
− Poliisi epäilee kaikkia kuutta turvallisuusalan työntekijää kuolemantuottamuksesta. Kaikki rikoksesta epäillyt henkilöt kiistävät syyllistyneensä rikokseen, kertoo tutkintaa johtanut rikoskomisario Jyrki Kallio poliisin tiedotteesta.
Poliisi sanoo, ettei se voi avata naisen kuolemansyytä yksityiskohtaisesti, koska kyseessä on salassa pidettävä tieto. Poliisi on kuitenkin jo aiemmin kertonut, että kuolinsyy ei ollut tukehtuminen.

Poliisi tekemä esitutkinta on valmis, ja tapaus siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nai ... #gs.4uu4t8
elf
Remington Steele
Viestit: 213
Liittynyt: La Tammi 14, 2023 1:16 am

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja elf »

Aikamoista että kaikki viisi kiistävät syyllistyneensä kuolemantuottamukseen. Aika selvää että kuolemantuottamus on tapahtunut.
deadpan
Remington Steele
Viestit: 203
Liittynyt: Ti Helmi 22, 2022 12:09 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja deadpan »

Miksi ei voi vaan sanoa, mikä oli naisen kuolinsyy (vai onko se mennyt multa ohi)?
Kai se on sitä yksityisyyden suojaa.
I got the devil in my blood
Tellin' me what to do
(And I'm all ears).
AC/DC - Rock 'N' Roll Singer
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6556
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Aikamoista juu, kaikki kiistää ettei me olla mitään tehty, kaikkea saa näemmä tehdä jos on vartija tai järkkäri nimikkeellä töissä kuuluisassa ostarissa.
Ostarin nimi siten hoitaa loput.
Jussi hki
Nikke Knakkertton
Viestit: 162
Liittynyt: Su Marras 27, 2022 7:58 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Jussi hki »

Kyllähän siinä kaksi on selvästi enemmän syyllisiä kuin muu porukka. Siis ne kaksi Securitas-järkkäriä jotka veivät Eveliinan alunperin lattiaan ja sitten pitelivät pääpuolelta kiinni.
Jalkoihin tarttuneet uskoivat että pääpuolella olevat seuraavat Eveliinan vointia, ja näillä tietenkin oli siihen paremmin mahdollisuuskin.
Jaloista pitelevät saivat ilmeisesti myös sen käsityksen että nainen todellakin rimpuilee kun tämä liikahteli (häneen sattui, kun oikeata käsivartta pidellyt heppu taittoi käsivartta kipeästi). Katso videot, linkit ovat allekirjoituksessa.
Katso video, Securitaksen "järjestyksenvalvojat" kaatavat naisen professionaalisti https://i.ylilauta.org/de/8e/de8e325d19e27ed3.mp4

Ns. Kiinnipitovideo https://www.facebook.com/ylitalo.matti/ ... 131262748/
Doris Watson
Poliisikoira Rex
Viestit: 280
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2022 12:43 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Doris Watson »

Miksi näitä järkkäreitä näin kovin suojellaan? Jos joku asiakas olisi käynyt Eveliinaan käsiksi surmaten tämän niin pimitettäisiinkö kuolinsyytä yhtä lailla? Tuskinpa.
HKV
Olivia Benson
Viestit: 743
Liittynyt: Su Joulu 11, 2022 11:16 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja HKV »

Syytetään kuolemanTUOTTAMUKSESTA. Mutta kuolinsyy ei ollut tukehtuminen eikä kerrota mikä?
Mikähän se sitten voisi olla jos järkkärit/vartijat ovat sen tuottaneet?
Oli taas niin sekava selitys että pelkkä kuseminen kenkäkaappiin ei riittänyt. Täytyi vääntää paskatkin.
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5110
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Hermione »

HKV kirjoitti: Pe Elo 25, 2023 4:30 pm Syytetään kuolemanTUOTTAMUKSESTA. Mutta kuolinsyy ei ollut tukehtuminen eikä kerrota mikä?
Mikähän se sitten voisi olla jos järkkärit/vartijat ovat sen tuottaneet?
Todennäköinen kuolinsyy on kyllä spekuloitu niin mediassa asiantuntijoiden toimesta, kuin täälläkin. Eli ei muuta kuin keskustelua lukemaan.

Asento ja olosuhteet, joihin uhri pakotettiin, olivat sellaisia että kuoleman riski on suuri jopa perusterveille ja hyväkuntoisellekin ja tämä on tiedossa myös niillä jotka voimakeinojen käyttöön koulutetaan.

^Toivottavasti tämä myös huomioidaan niin syytteessä kuin tuomiossakin. Ei ole voinut olla järkkäreille yllätys että heidän käsissään poka voi muuttua vainajaksi.
Hermione
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5110
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Doris Watson kirjoitti: Pe Elo 25, 2023 4:01 pm Miksi näitä järkkäreitä näin kovin suojellaan? Jos joku asiakas olisi käynyt Eveliinaan käsiksi surmaten tämän niin pimitettäisiinkö kuolinsyytä yhtä lailla? Tuskinpa.
Perustuu ihan lakiin tämä, että kuolinsyytä ei ainakaan vielä tässä vaiheessa kommentoida.
HKV
Olivia Benson
Viestit: 743
Liittynyt: Su Joulu 11, 2022 11:16 pm

Re: Espoo, Iso Omena 7.1.2023: Vartijoiden retuuttama nuorehko nainen kuoli

Viesti Kirjoittaja HKV »

Hermione kirjoitti: Pe Elo 25, 2023 4:55 pm
HKV kirjoitti: Pe Elo 25, 2023 4:30 pm Syytetään kuolemanTUOTTAMUKSESTA. Mutta kuolinsyy ei ollut tukehtuminen eikä kerrota mikä?
Mikähän se sitten voisi olla jos järkkärit/vartijat ovat sen tuottaneet?
Todennäköinen kuolinsyy on kyllä spekuloitu niin mediassa asiantuntijoiden toimesta, kuin täälläkin. Eli ei muuta kuin keskustelua lukemaan.

Asento ja olosuhteet, joihin uhri pakotettiin, olivat sellaisia että kuoleman riski on suuri jopa perusterveille ja hyväkuntoisellekin ja tämä on tiedossa myös niillä jotka voimakeinojen käyttöön koulutetaan.

^Toivottavasti tämä myös huomioidaan niin syytteessä kuin tuomiossakin. Ei ole voinut olla järkkäreille yllätys että heidän käsissään poka voi muuttua vainajaksi.
. Olen kyllä koko ketjun lukenut ja niin monta arvuuttelua kuoleman syystä että. Jossei tukehtunut kiinni pitäen niin oisko sitten sydäri? Ei ole tuota lääkintäalan koulutusta millä miettiä mitä maassa pidettävälle voi tapahtua? Eikä ainakaan usein?
Oli taas niin sekava selitys että pelkkä kuseminen kenkäkaappiin ei riittänyt. Täytyi vääntää paskatkin.
Vastaa Viestiin