Kööpenhaminassa ammuskelu – Viiteen ihmiseen osunut, yksi kuollut

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Avatar
Uncle Bentso
Nikke Knakkertton
Viestit: 167
Liittynyt: To Heinä 27, 2023 8:03 am

Kööpenhaminassa ammuskelu – Viiteen ihmiseen osunut, yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja Uncle Bentso »

Kööpenhaminan poliisin mukaan Christianian kaupunginosassa Kööpenhaminassa on tapahtunut ampumatapaus. Tanskalaismedioiden tietojen mukaan ammuttujen joukossa olisi Hells Angels -järjestön jäsen.

Kööpenhaminan poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, että yhteensä viiteen ihmiseen on osunut. Yksi viidestä ihmisestä on kuollut ja yksi on kriittisessä tilassa. Poliisin mukaan kuolonuhri oli 30-vuotias mies, joka tunnetaan jengitaustastaan, kertoo tanskalainen TV 2. Tapauksen kerrotaan liittyneen kannabiksen salakuljetukseen.

Kööpenhaminan poliisin mukaan ampumisen takana oli kaksi tummiin pukeutunutta ja naamioitunutta henkilöä. Poliisi etsii heitä edelleen. Kaksi muuta henkilö on pidätetty epäiltynä osallisuudesta.

Kööpenhaminan poliisi kertoi viestipalvelu X:ssä (ent. Twitter) saaneensa ilmoituksen ammuskelusta Christianian kaupunginosassa.

Berlingske-lehden mukaan poliisi kertoo, että hälytys ammuskelusta tuli kello 19.25. Lehden paikan päällä olevien lähteiden mukaan kaksi ihmistä on viety pois ambulanssilla.

Expressenin mukaan ampuminen tapahtui lähellä Stjerneskibet-taloa Pusher Streetillä. Useat silminnäkijät kertoivat nähneensä kaksi tekijää. Yhden ammutuista kerrotaan olleen nainen.

Tanskalaismedioiden tietojen mukaan ammuttujen joukossa olisi myös Hells Angels -järjestön jäsen.
Suuri poliisioperaatio

Kaksi ambulanssia on poistunut paikalta. Alueelle on lähetty erittäin paljon poliiseja.

Alueelta levinneiden kuvien perusteella näyttää siltä, että Christianiassa on paikalla ainakin kaksi paloautoa, erikoisjoukkojen ajoneuvoja, hälytysajoneuvoja ja neljä ambulanssia. Lisäksi alueella on useita poliiseja konepistooleineen.

Christiania on Kööpenhaminan keskustassa sijaitseva vapaakaupungiksi julistautunut alue. Paikka on 1970-luvulta lähtien toiminut eräänlaisena rinnakkaisyhteiskuntana vaihtoehtoista elämäntapaa noudattaville ihmisille.

Alue tunnetaan suhteellisen avoimesta huumekaupastaan joka on keskittynyt Pusher Streetin ympäristöön.

DR:n mukaan poliisi on viime vuosina raportoinut jengiväkivallan lisääntymisestä Pusher Streetillä. Christianian asukkaat ovat protestoineet alueella toimivia rikollisryhmiä ja huumekauppaa vastaan.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/deb ... 12571797a3
Avatar
Fire
Rico Tubbs
Viestit: 1207
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Kööpenhaminassa ammuskelu – Viiteen ihmiseen osunut, yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja Fire »

Onko löytynyt jo "manifesti"?
Avatar
Uncle Bentso
Nikke Knakkertton
Viestit: 167
Liittynyt: To Heinä 27, 2023 8:03 am

Re: Kööpenhaminassa ammuskelu – Viiteen ihmiseen osunut, yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja Uncle Bentso »

Tanskassa etsitään kahta miestä epäiltynä Kööpenhaminan ampumisesta: Poliisi pidättänyt 18-vuotiaan, jonka ei uskota kuuluneen varsinaiseen ampujakaksikkoon

Tanskassa 18-vuotias mies on pidätetty Kööpenhaminan Christianian eilisen ampumisen vuoksi.

Poliisi kuitenkin etsii lisää epäiltyjä ampumiseen liittyen, sillä 18-vuotiaan ei uskota kuuluneen eilen illalla tulen avanneeseen kaksikkoon.

Mediatietojen mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun kaksi naamioitunutta miestä meni eilen illalla Christianiaan alueelle, jossa käydään huumekauppaa. Paikan päällä miehet ampuivat laukauksia ulkona, minkä jälkeen he menivät läheiseen rakennukseen ja ampuivat siellä kolmikymppisen miehen kuoliaaksi. Mieheen osui kuusi laukausta.

Poliisi on sanonut kuolonuhrin olleen tunnettu moottoripyöräjengien piireissä. Poliisin mukaan sitä mahdollisuutta ei voida sulkea pois, että ampuminen liittyisi jengien välisiin riitoihin Christianian alueella.

Ampumisessa myös haavoittui neljä ihmistä. Poliisi kertoi eilen, että haavoittuneista yhden tila oli kriittinen mutta vakaa. Muut haavoittuivat lievästi.
Toinen epäilty vapautettiin aiemmin

Pidätetyn 18-vuotiaan miehen epäillään osallistuneen surman suunnitteluun ja kahden epäillyn pakenemiseen. Miehen asianajajan mukaan tämä kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Aiemmin Christianian ampumisesta otettiin kiinni myös toinen epäilty, mutta hänet vapautettiin kuulusteluiden jälkeen, kertoi Kööpenhaminan poliisi viestipalvelu X:ssä.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tan ... on/8766128
Vastaa Viestiin