Päijät-Hämeen terrorismirikosten suunnittelut ja -valmistelut sekä tuomiot

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Knobster
Theo Kojak
Viestit: 1188
Liittynyt: To Loka 08, 2020 10:19 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja Knobster »

Tähän keskusteluunkin liittyvää katsottavaa Areenassa: https://areena.yle.fi/1-51013326

Ehkä tuo avaa muutaman "kieltäjän" silmät mihin tämmöiset vitsikkäät peräkylien natsit voivat ryhtyä?
Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Jouko-boy kirjoitti: Ti Elo 08, 2023 10:49 am
John Kimble kirjoitti: Ma Elo 07, 2023 10:32 pm Kenties tässä viitattiin ennemminkin median ja opposition huomioon, joka yleensä keskittyy yhteen asiaan ja niihin otsikoihin etusivuille kun yleensä mahtuu vain se yksi aihe tai asia. Nämä "äärioikeisto" -tutkinnat käyvät ihan yksi yhteen opposition ja median "rasismi" -kohujen kanssa, oletko huomannut.
Kenties. Itse en paperilehtiä enää juuri lue eikä netin uutisvirrassa tuollainen erotu samalla tavalla, varsinkaan jos ei seuraa vain yhtä kanavaa.

Kiinostaisi kuulla, miten katsot tuollaisen kuvion täsmälleen ottaen rakentuvan, että poliisi alkaa tutkia äärioikeistoa kun oppositio ja media kohisee rasismista. Vai meneekö se niin päin, että rasismikohu sysää poliisitutkinnan käyntiin? Kenellä on langat käsissään? Just nyt en saa päähäni, että mikä kohu osui tän Kankaanpää-casen kanssa yksiin.
Ainakin Yle saattaa pitää tiettyä asiaa tai aihetta monta päivää etusivullaan. Tarkoittaa siis että kun menet Ylen sivulle aihe siinä siinä aina ylimmäisenä. Näin oli esim. Rydman -uutisoinnissa ja tässä hallitus -uutisoinnissa.

Kenties kirjoitin epäselvästi etkä ihan ymmärtänyt. Ei tässä tarvitse mitään salaliittoteorioita alkaa kyhäämään. Tarkoitin että media nostaa usein näitä "äärioikeisto" aiheita sopivaan aikaan uudelleen otsikoihin. Kankaanpää uutisointi nousi otsikoihin toisen kerran juuri sen jälkeen kun edellisessä hallituksessa oli kriisi päällä vihreiden salaisten suunnitelmien takia antaa kaikille luvattomasti maassa oleskeleville oleskelulupa. Löytyy ihan Kankaanpää ketjusta keskustelu tästä. Tämän ketjun aihe taas on päivätty 9.7. en muista ihan tarkalleen milloin alkoi persussuomalaisten "natsi-/rasismikirjoitteluista" ym. uutisointi, sattuiko ihan muuten vaan juuri samoihin aikoihin. Nämä asiathan on olleet median tiedossa vuosikausia ja vasta nyt "sopivasti" nostettiin otsikoihin. Tällaisella media haluaa ilmiselvästi luoda jonkinlaista mielikuvaa että Suomessa on vakava "äärioikeisto ja natsiongelma" koska "katso, hallituksessakin on natseja" ja on ollut huutelua "hakaristihallituksesta".
Radiopuhelin kirjoitti: Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.
Jouko-boy
Harjunpää
Viestit: 317
Liittynyt: Pe Tammi 22, 2021 2:16 am

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja Jouko-boy »

John Kimble kirjoitti: Ke Elo 09, 2023 9:22 pm Ainakin Yle saattaa pitää tiettyä asiaa tai aihetta monta päivää etusivullaan. Tarkoittaa siis että kun menet Ylen sivulle aihe siinä siinä aina ylimmäisenä. Näin oli esim. Rydman -uutisoinnissa ja tässä hallitus -uutisoinnissa.
Mä seuraan tuoreimmat -sivua, jossa Ylellä uutiset liikkuu sitä mukaa kuin uusia tulee, niin en tuollaista ole huomannut. Täytyypä alkaa vilkuilemaan myös etusivua.
John Kimble kirjoitti: Ke Elo 09, 2023 9:22 pmKenties kirjoitin epäselvästi etkä ihan ymmärtänyt. Ei tässä tarvitse mitään salaliittoteorioita alkaa kyhäämään. Tarkoitin että media nostaa usein näitä "äärioikeisto" aiheita sopivaan aikaan uudelleen otsikoihin. Kankaanpää uutisointi nousi otsikoihin toisen kerran juuri sen jälkeen kun edellisessä hallituksessa oli kriisi päällä vihreiden salaisten suunnitelmien takia antaa kaikille luvattomasti maassa oleskeleville oleskelulupa. Löytyy ihan Kankaanpää ketjusta keskustelu tästä. Tämän ketjun aihe taas on päivätty 9.7. en muista ihan tarkalleen milloin alkoi persussuomalaisten "natsi-/rasismikirjoitteluista" ym. uutisointi, sattuiko ihan muuten vaan juuri samoihin aikoihin. Nämä asiathan on olleet median tiedossa vuosikausia ja vasta nyt "sopivasti" nostettiin otsikoihin. Tällaisella media haluaa ilmiselvästi luoda jonkinlaista mielikuvaa että Suomessa on vakava "äärioikeisto ja natsiongelma" koska "katso, hallituksessakin on natseja" ja on ollut huutelua "hakaristihallituksesta".
Tämän ketjun eka viestihän on kesä- eikä suinkaan heinäkuun yhdeksänneltä päivältä, ja silloin hallitusneuvottelut olivat vielä käynnissä ja rasismikohut tuntematonta tulevaisuutta. Tapauksesta on myös aikaisempi ketju jo ajalta ennen vaaleja, mutta ehkäpä silloinkin oli sitten käynnissä jotain, josta media (Yle vai koko suomalainen mediakenttä?) halusi vetää huomion pois. En jaksa alkaa nyt selvittämään, kun ylipäätään minusta vaikuttaa, että uutisten perustana on poliisin samoihin aikoihin antamat tiedotteet eikä mitkään sen kummemmat kuviot.
Collie
Christopher Lorenzo
Viestit: 1695
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja Collie »

Jouko-boy kirjoitti: Ke Elo 09, 2023 10:27 am Tuossa suoristuu nyt muutama mutka matkassa. Kirjoitin tuntemien natsien itse olleen vakaasti sitä mieltä, että he ovat oikeistolaisia jne. ja että uskoisin heidän aatetovereistaan useimpien olevan samoilla linjoilla, sillä heidän ulostulonsa tapaavat olla samassa linjassa (kaiken sortin vasemmistolaisuutta ja maahanmuuttajia vastaan isänmaan ja valkoisen rodun puolesta...). Mitään ehdotonta väitettä en kuitenkaan ole esittänyt.
Tuosta on aikamoinen aasinsiltahyppäys äärioikeistolaisuuteen, joka ketjun otsikko on. Vai väitätkö että kaikki oikeistolaiset ovat noita mainitsemiasi 'maahanmuuttajia vastaan isänmaan ja valkoisen rodun puolesta'? Myös Israelilaiset juutalaiset? Miten oikeistolainen talouspolitiikka ylipäätään liittyy noihin mainitsemiisi asioihin?
Jouko-boy kirjoitti: Ke Elo 09, 2023 10:27 am Historiallisessa kansallissosialismista löytyy toki monenlaisia virtauksia, mutta siltä pohjalta en onnistu löytämään yhtään vasemmistolaiseksi tunnustautuvaa nykynatsia. Olisiko sinulla tarjota esimerkki? Voidaan sitten siitä yrittää päätellä, että loputkin ovat oikeasti (heh!) vasemmistolaisia.
Pitäisi ensin määritellä mitä tarkoitetaan termeillä natsi ja äärioikeistolainen. Ovatko nämä epäillyt tunnustaneet olevansa noita vai onko kyseessä oletus? Natsejahan ei enää ole olemassa. Itse en ole dokumenttielokuvia lukuun ottamatta ikinä nähnyt yhtään natsia joten en voi kommentoida tuohon oikein mitään. Se jos joku 'tuntemasi natsi' kertoo sinulle olevansa oikeistolainen ei tarkoita että kaikki oikeistolaiset olisivat natseja tai äärioikeistolaisia.
Jouko-boy kirjoitti: Ke Elo 09, 2023 10:27 amPidän tämän ketjun epäiltyjä äärioikeistolaisina, koska oletan heidän määrittelevän itse itsensä oikeistolaisiksi. Julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan heillä on ollut kytköksiä oikeistolaisiksi ymmärrettyihin organisaatioihin Persuista Peeveeällään, joista jälkimmäistä voidaan perustellusti pitää äärijärjestönä. Myös heidän tarjoilemat viittaukset (RAC, Siege) viittavat äärioikeiston suuntaan. Lopulta katson heidän ansaitsevan ääri- etuliitteen, koska he ovat hankkineet aseita ja ovat selvästikin valmiita käyttämään niitä poliittisin motiivein.
'Oikeistolaisiksi ymmärrettyihin organisaatioihin'... Vedät virheellisesti yhtäkuin-aasinsiltaviivan oikeistolaisuuden ja äärioikeistolaisuuden välille, ikään kuin ne tarkoittaisivat samaa asiaa. Oikeistolaisuus tarkoittaa että on talouspolitiikassa oikealla. Jos aletaan katsomaan vaikka vihreiden tai rkp:n kansanedustajia, on varma että sieltä löytyy kokoomuksen kanssa talouspolitiikasta samaa mieltä olevia oikeistolaisia edustajia. Itse asiassa, seuraavassa IL:n julkaisema puolueiden arvokartta kaksi vuotta sitten jossa vihreät, keskusta ja rkp ovat oikealla persuista:

Kuva kertoo näin puolueet sijoittuvat arvokartalle IL n kuntavaalikoneessa – yllätytkö näkemästäsi.jpg
Kuva kertoo näin puolueet sijoittuvat arvokartalle IL n kuntavaalikoneessa – yllätytkö näkemästäsi.jpg (23.68 KiB) Katsottu 361 kertaa
Jostain syystä juuri ennen eduskuntavaaleja sekä 2019 että 2023 vihreät sijoittuvat vastaavissa julkaistuissa arvokartoissa huomattavasti vasemmalle verrattuna tähän eduskuntavaalikausien välissä tehtyyn mittaukseen.
Jouko-boy kirjoitti: Ke Elo 09, 2023 10:27 amEsittäisitkö sinä nyt puolestasi perustellun vastaväitteen, miksi heitä ei voida pitää äärioikeistolaisina ja kertoisit mitä he sitten edustavat? Ja jos he eivät edusta äärioikeistoa, niin kuka sitten edustaa?
Mielestäni sinun väitteesi edellä eivät olleet päteviä ja perusteltuja. Perustelusi tuossa yllä 'oletan heidän määrittelevän itse itsensä oikeistolaisiksi' ensinnäkin pohjautuu oletukseesi, ja josta päättelet heidän olevan äärioikeistolaisia ei ole mitenkään looginen. En ole huomannut tässä ketjussa todisteita epäiltyjen ideologiasta suuntaan tai toiseen joten en voi siihen mitään oikein sanoa. Miten tämä oletettu ideologia varsinaisesti liittyy näihin epäiltyihin rikoksiin tullaan varmaan todistamaan sitten oikeudessa jos siitä on näyttöä. Äärioikeistoa, jos sellaista termiä pitää käyttää, voisivat Suomessa edustaa äärimmäiset porvarit ja kapitalistit, joista voisi mainita vaikka Björn Wahlroos ja kumppanit.

Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
Knobster kirjoitti: Ke Joulu 27, 2023 12:31 amPaskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7515
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Esitellään Suomen tunnetuin uusnatsi ja koko järjestön perustaja. Samalla kyseessä on Vihreät puolueessa toiminut vaaliehdokas. :mrgreen:
Vihreiden yhteydet ovat olleet ennenkin esillä ääritoimijoihin.

Vihreät vaaliehdokas
Vihreät vaaliehdokas
15173858.jpg (178.02 KiB) Katsottu 360 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7515
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Yleisesti sanoen niin ei näitä poliittisia aktivisteja ja valtamediaa kiinnosta sinänsä liikkeen vaarallisuus, vaan lähinnä katsotaanko sen edistävän "vääränlaista ajattelua".

Kansallissosialismissa eniten vihaa herättää sen osittainen viittaus nationalismiin ja maanpuolustukseen. Sama asia herätti lännen valtamediassa raivoa jo aiemmin Ukrainassa.
Juuri tuo maanpuolustus ja itsenäiset kansallisvaltiot ovat ongelma globalistien kannalta. Nykyinen poliittinen vasemmisto ja talousoikeisto on vahvasti globalismiin kallellaan.
Jouko-boy
Harjunpää
Viestit: 317
Liittynyt: Pe Tammi 22, 2021 2:16 am

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja Jouko-boy »

Collie kirjoitti: To Elo 10, 2023 2:27 am
Jouko-boy kirjoitti: Ke Elo 09, 2023 10:27 am Tuossa suoristuu nyt muutama mutka matkassa. Kirjoitin tuntemien natsien itse olleen vakaasti sitä mieltä, että he ovat oikeistolaisia jne. ja että uskoisin heidän aatetovereistaan useimpien olevan samoilla linjoilla, sillä heidän ulostulonsa tapaavat olla samassa linjassa (kaiken sortin vasemmistolaisuutta ja maahanmuuttajia vastaan isänmaan ja valkoisen rodun puolesta...). Mitään ehdotonta väitettä en kuitenkaan ole esittänyt.
Tuosta on aikamoinen aasinsiltahyppäys äärioikeistolaisuuteen, joka ketjun otsikko on. Vai väitätkö että kaikki oikeistolaiset ovat noita mainitsemiasi 'maahanmuuttajia vastaan isänmaan ja valkoisen rodun puolesta'? Myös Israelilaiset juutalaiset? Miten oikeistolainen talouspolitiikka ylipäätään liittyy noihin mainitsemiisi asioihin?
Ei, en väitä, että kaikki oikeistolaiset ovat maahanmuuttajavastaisia, rasisteja yms. Tämä olisi absurdia – ajattele nyt vaikka jotain Alexaner Stubbia. Israelin juutalaiset eivät minulla olleet myöskään mielessä, kun natseista kirjoitin. Lähinnä ajattelin suomalaisnatseja, mutta kaipa tämä pätee muihinkin valkoiseen herrarotuun kuuluviin sotureihin. Oikeistolaisesta talouspolitiikasta en ole sanonut halaistua sanaa ja minun käsitykselläni äärioikeistosta on lopulta aika vähän tekemistä sen kanssa. Ylipäätään en katso, että oikeistolaisuus tyhjenee pelkään talouspolitiikkaan. Toki käsitteitä voi määritellä monella tavalla, mutta minusta tuo on liian ahdas lokero ja myöskin käsitehistoriallisesti ontuva. Hyväksyn kyllä, jos olet eri mieltä, sillä kyse on tosiaan käsitteen määrittelystä, joka voidaan tehdä monella tavoin.
Collie kirjoitti: To Elo 10, 2023 2:27 am Pitäisi ensin määritellä mitä tarkoitetaan termeillä natsi ja äärioikeistolainen. Ovatko nämä epäillyt tunnustaneet olevansa noita vai onko kyseessä oletus? Natsejahan ei enää ole olemassa. Itse en ole dokumenttielokuvia lukuun ottamatta ikinä nähnyt yhtään natsia joten en voi kommentoida tuohon oikein mitään. Se jos joku 'tuntemasi natsi' kertoo sinulle olevansa oikeistolainen ei tarkoita että kaikki oikeistolaiset olisivat natseja tai äärioikeistolaisia.
Käytän 'natsia' lähinnä puhekielisenä terminä, joka ei ole mitenkään erityisen analyyttinen, mutta jonka ihmiset yleensä ymmärtävät. En siis viittaa historiallisen NSDAP:n jäseniin, joita ei tosiaan varmaaan ole montaa jäljellä. Tuntemani natsit olivat 90-luvun skinejä, ja he tosiaan olivat omasta mielestään ilman muuta oikeistolaisia, isänmaallisia ja rasistejakin. Olisi ilman muuta virhepäätelä johtaa tästä, että kaikki oikeistolaiset olisivat natseja tai äärioikeistolaisia. Älä huoli, sellaista en ole missään vaiheessa edes ehdottanut, mutta sen sijaan kaikki äärioikeistolaiset ovat minusta kyllä oikeistolaisia - ja uskon, että sama pätee enemmän tai vähemmän myös niihin, joita natseiksi nimittelen. Kyse ei toisin sanoen ole yhtäläisyysmerkkien vetämisestä, vaan samanlaisesta suhteesta kuin toteamuksessa "kaikki enot ovat miehiä, mutta kaikki miehet eivät ole enoja".

Erään videopalvelun kanavalla, jonka oletan vahvasti liittyvän tähän keissiin esittäydytään seuraavasti: "radicalized extremists with accelerationist and anti-vaccine and pro-siege culture leanings". Myös poliisi ja media on kutsunut epäiltyjä johdonmukaisesti äärioikeistolaisiksi, mikä minusta on ihan kohdallaan, kun katsoo millaista materiaalia nämä ovat tuottaneet: poseerataan naamioituneena ja aseistautuneena hakaristilipun edessä, pelotellaa maahanmuuttajaksi oletettuja ihmisiä ampumalla näiden postila, kehotetaan lukemaan Siege ynnä muuta sellaista. Luulen, että valtaosa ihmisistä ei jää mitenkään takeltelemaan tämän kanssa, saatika miettimään miten tämä liittyy Björn Wahlroosiin.

En ala Persuista sen kummemmin jauhamaan tässä yhteydessä, mutta minusta on selvää, että puolue on oikeistopuolue, ja samaa mieltä on esimerkiksi Helsingin yliopiston poliittisen talouden tutkija Antti Ronkainen. Ja esimerkiksi EU:ssa puolue kuuluu ECR:än, joka on "keskustaoikeistolainen eurooppalaisten konservatiivien ja reformistien ryhmä", kuten Pirkko Ruohonen-Lerner päivän uutisissa muistutti. En kiistä, etteikö puolueen jäsenillä voisi olla vasemmistolaisiksi miellettyjä teemojakin lähellä sydäntä, onhan sen (hiipuvalta) historialtaan kiinni vennamolaisessa pienen ihmisen puolustamisessa - joskin nykyään tiukasti "sisäisen solidaarisuuden" raameissa, mutta en minä sitä silti vasemmistopuolueena pidä (kuten en pidä esimerkiksi Vihreitä tai Ärkoopeetäkään).

Luulenpa, että jätän tämän keskustelun nyt tähän, jo siksikin, että viettää jo sen verran pois varsinaisesta aiheesta. Kiitokset kuitenkin näkemyksistäsi, olet selvästi asioita ajatellut.
Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Jouko-boy kirjoitti: Pe Elo 11, 2023 11:03 amKyse ei toisin sanoen ole yhtäläisyysmerkkien vetämisestä, vaan samanlaisesta suhteesta kuin toteamuksessa "kaikki enot ovat miehiä, mutta kaikki miehet eivät ole enoja".
Eli vähän vastaava kuin "kaikki muslimit ovat terroristeja, mutta kaikki terroristit eivät ole muslimeja", vai menikö se "kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja."
Radiopuhelin kirjoitti: Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.
dippainssi
Theo Kojak
Viestit: 1115
Liittynyt: La Kesä 20, 2020 8:05 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja dippainssi »

No muslimit tulevat aina valloittajan asenteella se on totta.

Mutta Suomessa ei ole äärioikeistoa, meinaan että yhtään tuomiota ei ole, toisin kuin ählämeillä joilla on raiskaustuomioita viljalti.
Allahia ei ole olemassa.
Collie
Christopher Lorenzo
Viestit: 1695
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2019 7:16 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja Collie »

dippainssi kirjoitti: La Elo 12, 2023 12:01 pm No muslimit tulevat aina valloittajan asenteella se on totta.

Mutta Suomessa ei ole äärioikeistoa, meinaan että yhtään tuomiota ei ole, toisin kuin ählämeillä joilla on raiskaustuomioita viljalti.
Koko 'äärioikeisto' -termi on harhaanjohtava ja sumutusta, kun oikeasti tarkoitetaan jotain uusnatseja. Epäilen että termiä käytetään sen takia että voidaan vetää aasinsilta oikeistolaisuuteen ja muihin 'oikeistolaisiksi ymmärrettyihin aatteisiin' kuten nationalismi tai korservatismi, vaikka em. eivät itsessään edusta mitään talouspoliittista aatetta. 'Akselerationismistakin' leivottiin vihervasemmiston käsittelyssä 'äärioikeistolainen' aate vaikka todellisuudessa se on marxilainen vasemmistolainen aate. Kuten median julkaisemista arvokartoista voi nähdä, oikeistolainen voi olla konservatiivi tai liberaali tai jotain siltä väliltä. Onko esimerkiksi arvokartan oikeaan alalaitaan sijoittuva oikeisto-liberaali 'äärioikeistolainen'? Tällaista voisi edustaa vaikka Björn Wahlroos.
Knobster kirjoitti: Ke Joulu 27, 2023 12:31 amPaskon jatkuvasti pihalleni kun en vain osaa tehdä sitä muuten. Jostain syystä pihallani on ollut paskaa vuodesta 2007. Sen määrä on myös jotenkin lisääntynyt.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8146
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Neljälle suomalaiselle syytteet terrorismijutussa – epäillään valmistautuneen ihmisten surmaamiseen, yhden syytteet muita lievemmät
Apulaisvaltakunnansyyttäjä on nostanut syytteet neljää suomalaista henkilöä vastaan asiassa, johon sisältyy epäiltyjä terroristisessa tarkoituksessa tehtyjä törkeitä ampuma-aserikoksia sekä kouluttautumista terrorismirikosten tekemistä varten.

Epäillyt teot on tehty Lahdessa ja muilla paikkakunnilla. Juttukokonaisuuteen sisältyy myös syytteitä ampuma-ase- ja huumausainerikoksista, joihin ei epäillä liittyvän terroristista tarkoitusta.
Terrorismirikoksia koskevat syytteet kohdistuvat kolmeen epäiltyyn ja koskevat ampuma-aseiden valmistamista sekä niiden valmistuksessa ja käytössä kouluttautumista.
Syytettyjen epäillään rasististen uskomustensa perusteella valmistautuneen väestöryhmien väliseen aseelliseen konfliktiin, jossa ihmisiä surmattaisiin ja yhteiskunnan rakenteita horjutettaisiin iskuilla, joissa käytettäisiin itse valmistettuja ampuma-aseita.

Esitutkinnassa ei kuitenkaan ole ilmennyt toiminnan edenneen konkreettisen terroriteon valmistelun asteelle.
Syyttäjän haastehakemus on jätetty Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen, joka määrää asian käsittelyajankohdan.
Esitutkinta-aineisto tulee oikeudenkäynnin alkaessa julkiseksi siltä osin kuin käräjäoikeus ei toisin määrää.
Apulaisvaltakunnansyyttäjän nostamia syytteitä ajavat oikeudenkäynnissä valtionsyyttäjä ja terrorismirikoksiin erikoistunut aluesyyttäjä.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nel ... #gs.4jwlbl
Avatar
Nokus
Poliisikoira Rex
Viestit: 278
Liittynyt: Su Helmi 28, 2021 6:10 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja Nokus »

Esitutkinnassa ei kuitenkaan ole ilmennyt toiminnan edenneen konkreettisen terroriteon valmistelun asteelle.

Ajatusrikos! No voi hemmetti! :D
21 polkua pimeyden valtakuntaan
Avatar
Radiokyttä
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ke Touko 31, 2023 11:31 am

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja Radiokyttä »

Sverdlov kirjoitti: Pe Heinä 21, 2023 3:19 pm
annaanna kirjoitti: Pe Heinä 21, 2023 3:09 pm HUUTONAURUA!
...
...

POLIISI kertoi torstaina, että mahdollisina iskun kohteina oli esillä ainakin kaksi nimeltä mainittua poliittista päättäjää, joista toinen on toiminut valtakunnan tasolla ja toinen paikallistasolla. Epäiltyjen kohteina epäillään olleen lähinnä vasemmiston edustajia.

Vihervasemmistoterrorin kohteita ei tarvitse edes epäillä, he ovat aina kansallismielisiä!
Kyllä nämä pellet ovat äärioikestolaisryhmä, infoa tänään 31.8.2023 julkaistuissa IL ja IS lehtien jutuissa, mutta kohteina lähinnä Vihreitten ja vasemmiston politiikkoja.
Yrjö Yrjönpoika
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1495
Liittynyt: Pe Elo 04, 2023 10:05 am

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja Yrjö Yrjönpoika »

Radiokyttä kirjoitti: To Elo 31, 2023 12:58 pm Kyllä nämä _pellet_ ovat äärioikestolaisryhmä, infoa tänään 31.8.2023 julkaistuissa IL ja IS lehtien jutuissa, mutta kohteina lähinnä Vihreitten ja vasemmiston politiikkoja.
Äärioikeistolaisryhmä (vai onko kansallissosialismi oikeistoa, mene ja tiedä), mutta ei missään mielessä kannata väheksyä, koskapa pelletkin voivat tappaa, oikeasti.
Knobster
Theo Kojak
Viestit: 1188
Liittynyt: To Loka 08, 2020 10:19 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja Knobster »

Yrjö Yrjönsuuri kirjoitti: To Elo 31, 2023 2:46 pm
Radiokyttä kirjoitti: To Elo 31, 2023 12:58 pm Kyllä nämä _pellet_ ovat äärioikestolaisryhmä, infoa tänään 31.8.2023 julkaistuissa IL ja IS lehtien jutuissa, mutta kohteina lähinnä Vihreitten ja vasemmiston politiikkoja.
Äärioikeistolaisryhmä (vai onko kansallissosialismi oikeistoa, mene ja tiedä), mutta ei missään mielessä kannata väheksyä, koskapa pelletkin voivat tappaa, oikeasti.
Miksi nämä olisivat edes kansallissosialisteja? Saivartelua. Lähempänä suomen peräreik... kylien natsit ovat joitain IKL-hörhöjä jotka olivat selkeän oikeistolaisia. Pitivät itseään sitten minä tahansa. Toki siellä ihannoidaan niitä alkuperäisiä natseja ja Hitlerin kivoja kirjoja. Mutta eiväthän nämä ole mitenkään sivistyneitä ihmisiä millään tasolla niin se ajattelukin on sitten todella sekavaa ja vaikutteille altista.
Vastaa Viestiin