Päijät-Hämeen terrorismirikosten suunnittelut ja -valmistelut sekä tuomiot

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
ASierra
Remington Steele
Viestit: 218
Liittynyt: Ti Tammi 25, 2022 12:15 am

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja ASierra »

Joku kummelihahmo pyörii kuvissa ja valehdellaan hänen tehneen jotain, mutta kukaan ei tätä kummelihahmoa tunne paitsi joku äärivasemmistolainen toimittelija, joka on taas tehnyt valeuutisen. Siinä sitten pimpit kostuu vasemmistonatseilla.

Vauhdikasta tarinankerrontaa ja äärivasemmiston sumutusyritys, ettei vaan kansalaisten mielenkiinto kohdistu niihin 200 maahanmuuttajan tänä vuonna tekemään rikokseen
MrAhab
Poliisikoira Rex
Viestit: 276
Liittynyt: Ti Syys 01, 2020 10:13 am

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja MrAhab »

Onko nykyään nyrkkipajassa puuhasteleva oman elämänsä aseseppä kouluttatutumassa tietämättään terroristiksi?

Tietenkin nuo kuvat ovat olleet idioottimainen veto, mutta jos muita tekoja tutkitaan, niin ainakaan ilmi ei ole tullut vielä mitään, mitä ei jokainen laitakaupungin/maaseudun asukas ole nuoruusvuosinaan tuhertanut, toiset paremmalla, toiset huonommalla menestyksellä.
annaanna

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Kuitenkin ovat rikosvastuussa, eivät syyntakeettomia. Ovat luultavasti kiihottuneet näiden Sisulaisten kirjoituksista ja kehitelleet itselleen railakkaan radikalisoitumisen. Kansallismielisiä tekoja nämä isänmaanystävät ovat parhaansa mukaan toteuttaneet. Kun on niitä kaapuakkoja, juutalaisia, rumaählämeitä ja väestönvaihtoa.
Pienet ihmiset henkensä hädässä, hyökkäys on paras puolustus :shock:
annaanna kirjoitti: Ma Syys 11, 2023 11:45 pm
Alex Smith kirjoitti: Ma Syys 11, 2023 7:08 pm Onko nämä jotain SDP:n Näkkäläjärven seuraajia. Samanlaisia sisäsiittoisia maalaisia. On seurattu SDP:n kannattajien toimintaa ja toimittu samoin

Ei nämä demareita ole, älä öyhötä. Perussuomalaisuutta, kansallismielisyyttä, rajat kiinni -henkisyyttä ilmeisesti ainakin osalla taustalla.

Viljam Nyman on oppinut tavoille perussuomalaisissa.
Se vanha somerolaisukko on Jykä-vaari, tuttu "Suomen Kansa ensin" Maidan leiriltä Hesan keskustasta ja niistä jokailtaisista "skriimeistä".

Kyse on sekalaisesta porukasta, joka on allekirjoittanut rasistisen puolueen, Sinimustien kannattajakortteja.
Näitä on käsittääkseni lisää perussuomalaisten kansanedustajissa, ainakin listojen perusteella kirjotetun artikkelin mukaan.

Nämä kiihottuu kansanedustaja Vilhelmi Junnilan, Riikka Purran ja Halla-Ahon tapaisten rasistien ja kansankiihottajien puheista sekä kirjoituksista ja ihmisten tappamisfantasioista. Kissoja tapetaan ampumaharjoiuksena.

Nämä on suomalaismiehiä, kantasuomalaista rotua. Suunnittelemassa venäläisten riemuksi Suomen yhteiskunnan vahingoittamista, kankaanpääläisten ja muiden kansallismielisten hullupäiden kanssa.
Suomen Sisu
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rad ... #gs.52jh2y


...
STT:n heinäkuussa Patentti- ja rekisterihallitukselta (PRH) saamien asiakirjojen mukaan Suomen Sisun ja sen paikallisyhdistysten vastuuhenkilöinä on toiminut perussuomalaisten kansanedustajia ja useita puolueeseen kuuluvia. Tiedot eivät kuitenkaan ole täysin ajantasaisia, mikä selviää ottamalla yhteyttä vastuutehtäviin merkittyihin perussuomalaisten kansanedustajiin.

PRH:n tiedoissa Suomen Sisun Keski-Pohjanmaan piirin piiripäälliköksi on merkitty perussuomalaisten 2. varapuheenjohtaja Mauri Peltokangas. Peltokangas kuitenkin kertoo STT:lle, että hän on irtisanoutunut tehtävästä touko–kesäkuun vaihteessa.

Kansanedustaja Jenna Simulalla puolestaan on PRH:n asiakirjojen mukaan yli kymmenen vastuutehtävää järjestössä, mutta Simulan mukaan hän ei ole ollut enää vuoden 2019 jälkeen noissa vastuutehtävissä.

Kansanedustaja Juha Mäenpäälle on nimetty eri paikallisyhdistyksiin kaksi vastuutehtävää, joista toinen on Etelä-Pohjanmaan piirin päällikkyys. Hän kertoo, että toimii tehtävissä edelleen, mutta kutsuu toimintaa satunnaiseksi kahvitteluksi.

Suomen Sisun vastuuhenkilöiden joukossa on PRH:n tietojen perusteella ainakin ollut useampi perussuomalaisten kunnallispoliitikko ja puolueesta vaaleissa ehdolla ollut henkilö.

Muitakin yhteyksiä järjestön ja perussuomalaisten väliltä löytyy viime ajoilta. Suomen Sisu esimerkiksi järjesti jäsentapaamisen perussuomalaisten puoluekokouksen yhteydessä Tampereella elokuussa, kertoi muiden muassa Iltalehti.

Suomen Sisun mukaan perussuomalaisten kansanedustaja Teemu Keskisarja oli kesäkuussa puhumassa Porvoossa järjestön vuotuisessa tilaisuudessa Eugen Schaumanin haudalla.

Elinkeinoministerin paikalta muun muassa äärioikeistoaiheisten viittausten vuoksi kesällä eroamaan joutunut perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila isännöi Suomen Sisun Varsinais-Suomen piirille eduskuntavierailun viime vuonna.
annaanna

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Säde-Sisko kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 10:03 pm
annaanna kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 9:26 pm
Syytettyjen radikalisoituminen selvisi sitten kun käytiin läpi näitten käymät keskustelut, kaikki ääliömäiset tallenteet, aseen osat, kouluttautumiset ja tulostimet, natsikiihottumiset ja rasismikiiman osoitukset.
Tästä olen kyllä samaa mieltä. Ei kukaan terroristi kuvaa tällaista fanimatskua jos on oikeasti jotain toteuttamassa. Kuulusteluissa pojat itsekkin ymmärsi pilaavansa elämän toteuttamalla iskuja ja jäämällä kiinni, kun mielummin he todellisuudessa keskittyy opiskeluihinsa.
Opiskeluihin :D
Kannabiksen kasvattamiseseen ja aseiden tulostamiseen :mrgreen:
Pihalla sinä olet, mutta voin olla minäkin joidenkin faktojen kanssa.

Fanimatskun nettiin tuuttaamisen ajankohdasta. Kuvattu juuri ennen kiinnijäämistä. Mutta milloin se oma sivusto noille luotiin?
Huomenna voisi tarkistaa, koska nuo videot on nettiin ladattu ja sivustot perustettu, kun taisivat olla asetakavarikon jälkeen ja tutkarin päätyttyä.
Ja sitten sen jälkeen pääsi päätekijä takaisin selliin.
Huutaja Jaana
Axel Foley
Viestit: 2036
Liittynyt: Pe Joulu 09, 2022 8:54 am

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja Huutaja Jaana »

kunnon puuhastelua. nyt voi antifa itkeä ilopissaa kun vaaralliset terroristit on lukkojen takana.
soitit 112 vaa kaljarahan perässä
jokusen koira ressu
Nikke Knakkertton
Viestit: 194
Liittynyt: To Maalis 17, 2022 12:29 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja jokusen koira ressu »

Psykopaatti kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 9:36 am Kyllä nämä hilpeyttä herättää väkisinkin. Ei näitä voi nauramatta seurata. Eilen mediassa tämä rouva syyttäjä, kertoi aivan tosissaan, aivan vakavalla naamalla, näistä syytteistä...kaikkine raideliikenteen tuhoamisella, Sanna Marinin ampumisella ja Suomen "tuhoamisella". Ei vittu kyllä moni tuohon pystyisi ja sitten syytettyjen penkillä istuu nämä kaverit. Kyllä siinä tervejärkinen räjähtäisi nauruun ja huutaisi näille tolloille, että painukaa vittu kotiinne siitä. MTV:n uutisissa myös kerrottiin näistä ja sitten tehosteena näytettiin video, kun yksi syytetty laittoi jonkun vittu ilotulituspaukun postilaatikkoon, kuvasi sen ja postilaatikko meni rikki, sitten juosten karkuun.
Tällä porukalla "aikeita" sitten lamauttaa Suomi ja ampua pääministeri Sanna Marin. Vittu mikä vitsi. Kaikkein vaarallisimpia nuo syytetyt ovat itselleen kuin ympäristölleen. Taisi siinä maikkarin uutisten videossa näkyä myös kaljatölkin aukomistakin sohvalla. Tällaista on Suomen "terrorismi". Huutonaurua. Voi vittu. On tämä totta.
Oikeastaan tämä vetää hiljaiseksi.
Jos pohditaan tätä kokonaisuutta ei äkkiseltään pysty päättää kummat ovat enemmän sivuraiteilla nämä kummelit vaiko asiaa tutkineet poliisit jotka tuntuvat olevan suoraa kuin Kontio & Parma sketsi sarjasta. Tämän jutun pohjalta on viranomaiset kyllä päästäneet mielikuvituksen liikkeelle. Ehkä median kertoessa ennen oikeudenkäyntiä että kyseessä olisi ennakkotapaus tarkoitettiin tätä poliisien pohjan vetämistä kuvittelussa.
Syyttäjän pitäisi kyllä harkitessaan mistä syyttää nähdä onko jokin mahdollista vaiko ei. Tässä tapauksessa katsomalla juttua pitäisi kyllä ymmärtää että kavereiden suorituskyky on rajattu. Vaatii syyttäjältä varsinaista pokerinaamaa esittää tätä kuvaelmaa oikeudessa. En halua varsinaisesti arvostella viranomais toimintaa mutta tämä poliisin niukkojen voimavarojen käyttö kuvitteellisten asioiden tutkintaan on erikoista.
Olisi ollut edullisempaa eikä muuttanut lopputulosta tutkia ja syyttää perusmuotoisista rikoksista eikä koittaa kirjoittaa jerry cotton kirjaa..

Suuntaus on menossa siihen että ylinopeudesta haastetaan oikeuteen ja väitetään että kyse oli matalla lentämisestä ja on koittanut kouluttautua katsomalla star trek sarjaa.... jos kyseinen sarja löytyy katsottujen listalta netflix tilauksesta niin tuomio varma....
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja teppo »

MrAhab kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 10:50 pm Onko nykyään nyrkkipajassa puuhasteleva oman elämänsä aseseppä kouluttatutumassa tietämättään terroristiksi?

Tietenkin nuo kuvat ovat olleet idioottimainen veto, mutta jos muita tekoja tutkitaan, niin ainakaan ilmi ei ole tullut vielä mitään, mitä ei jokainen laitakaupungin/maaseudun asukas ole nuoruusvuosinaan tuhertanut, toiset paremmalla, toiset huonommalla menestyksellä.
Jotenkin olen ollut siinä käsityksessä, että ihan kaikki kolmatta kymmenettä käyvät haja-asutusalueilla asuvat henkilöt eivät kellarissa tulosta aseita, keräile listoja vasemmistolaisten osoitteista, pelottele ulkomaalaistaustaisia, valmistaudu rotusotaan ja suunnittele ihmisten tappamista.
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja teppo »

Psykopaatti kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 9:36 am Tällä porukalla "aikeita" sitten lamauttaa Suomi ja ampua pääministeri Sanna Marin. Vittu mikä vitsi. Kaikkein vaarallisimpia nuo syytetyt ovat itselleen kuin ympäristölleen. Taisi siinä maikkarin uutisten videossa näkyä myös kaljatölkin aukomistakin sohvalla. Tällaista on Suomen "terrorismi". Huutonaurua. Voi vittu. On tämä totta.
Kaikki terroristisin motiivein liikkeellä olevat henkilöt eivät ole Mensan jäseniä. Silti heidän toimintaansa on ihan hyvä puuttua.
Jouko-boy
Harjunpää
Viestit: 317
Liittynyt: Pe Tammi 22, 2021 2:16 am

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja Jouko-boy »

teppo kirjoitti: Ke Syys 13, 2023 8:05 am
MrAhab kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 10:50 pm Onko nykyään nyrkkipajassa puuhasteleva oman elämänsä aseseppä kouluttatutumassa tietämättään terroristiksi?

Tietenkin nuo kuvat ovat olleet idioottimainen veto, mutta jos muita tekoja tutkitaan, niin ainakaan ilmi ei ole tullut vielä mitään, mitä ei jokainen laitakaupungin/maaseudun asukas ole nuoruusvuosinaan tuhertanut, toiset paremmalla, toiset huonommalla menestyksellä.
Jotenkin olen ollut siinä käsityksessä, että ihan kaikki kolmatta kymmenettä käyvät haja-asutusalueilla asuvat henkilöt eivät kellarissa tulosta aseita, keräile listoja vasemmistolaisten osoitteista, pelottele ulkomaalaistaustaisia, valmistaudu rotusotaan ja suunnittele ihmisten tappamista.
Lisäksi on syytä pitää mielessä, että jutun pääsyytetty on maisterismies, joka on aikanaan kelpuutettu perussuomalaisehdokkaaksi kunnalispolitiikkaan. (Myöhemmin hän tosin ymmärsi, että puolue ajaa "60 äo persuboomerismia johon kuuluu korkeakoulutuksen halveksuminen, thaivaimot ja afrikkalaisten kanssa homostelu", ja erosi puolueesta liittyäkseen vielä nichempään porukkaan.)
Avatar
Nokus
Poliisikoira Rex
Viestit: 278
Liittynyt: Su Helmi 28, 2021 6:10 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja Nokus »

Helsingissä piti iskeä isosti, mutta terroristiepäilty olikin menossa telttailemaan: ”Taistelu on tärkeämpää”

Terrorismirikoksista epäillyt viestittelivät aktiivisesti tekemisistään toisilleen Telegramissa.

Ulkoilma-aktiviteetti meni yhden suunnitelmissa olleen iskun ohi ainakin yhden epäillyn äärioikeistolaisen terroristin kalenterissa.

Poliisin mukaan kolme rikoskokonaisuudessa syytettynä olevaa miestä keskusteli väkivaltaisen iskun tekemisestä Helsinki ilman natseja -tapahtumaan toukokuussa 2022.

Yhdellä terrorismirikoksista syytetyistä miehistä oli kuitenkin samaan aikaan muuta menoa.

– Samaan aikaan on just telttaretki, vuonna 1996 syntynyt mies viestitti perustamaansa Telegram-ryhmään.

Mieluummin porukalla
Vastaus tyrmistytti vuonna 1957 syntynyttä miestä. Hän on rikoskokonaisuudessa ainoa, jota ei syytetä terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä rikoksista.

Miehen mielestä taistelu oli tärkeämpää kuin telttaretki.

Retkelle haluava myönsi, että toki telttailla voi muulloinkin, mutta hänellä oli tärkeä näkökulma asiaan:

– Mieluummin menee telttailee porukalla kun yksin.

Vanhempi miehistä ehdotti, että nuorempi ottaisi koko telttaporukan mukaan.

– Telttailla voi sitten vaikka viikko etukäteen tai viikko jälkikäteen, vanhempi mies ehdotti.

Lopulta isku tapahtumaan jäi puheen tasolle. Vanhempi miehistä halusi, ettei teko olisi pientä puuhastelua, vaan sitä kokoluokkaa, että sillä saisi julkisuutta. Tapahtuman yhteydessä kirjoitettiin muun muassa putkipommin lennättämisestä dronella.

Määritteli öyhöttämisen
Koko epäillyn terrorismirikoskokonaisuuden päätekijänä pidetty vuonna 1994 syntynyt mies kuittasi iskusta viestittelyn kuulusteluissa ”öyhöttämiseksi”.

Epäilty päätekijä on myöntänyt ampuma-aserikoksia, mutta kiistänyt että tekojen taustalla olisi terroristinen tarkoitus tai minkäänlainen ideologia.

Poliisi kysyi päätekijänä pidetyltä mieheltä kuulusteluissa hänen, vuonna 1996 syntyneen ja vuonna 1957 syntyneen miehen Telegram-viesteistä, joissa keskusteltiin väkivallan tekemisestä poliittisiin tai tummaihoisiin ihmisiin ja miksi heistä puhutaan kohteina.

– Meitä ahdistaa yhteiskunnallinen tilanne, joka näkyy väestön vaihtumisena ja katujengeinä, meillä on paha olla ja me käsitellään tätä asiaa öyhöttämällä.

Poliisin esitutkintamateriaalin mukaan mies mainitsi öyhöttämisen kuulusteluissa yhdeksän kertaa. Hän määritteli poliisille öyhöttämisen näin:

– Öyhöttäminen tarkoittaa sitä, että kun linkkaillaan uutisia ja sitten haaveillaan, et nyt pitäisi alkaa aseellisiin toimenpiteisiin.

Öyhötysmiitti
Terrorismirikoksista syytetään vuonna 1994 syntyneen epäillyn päätekijän ja 1996 syntyneen miehen lisäksi myös vuonna 2001 syntynyttä nuorta.

Poliisin mukaan päätekijä on käyttänyt käskyvaltaa ainakin nuorimpaan mieheen.

Keskinäisessä viestittelyssään miehet kirjoittavat paljon öyhöttämisestä. Miehet muun muassa suunnittelivat öyhötysmiittiä eli -tapaamista nuorimman miehen luokse Ouluun toukokuussa 2022.

Levy varas iski
Kaikki ei kuitenkaan ollut hyvin, kun miehet suunnittelivat tapaamista. Epäillyltä päätekijältä oli kadonnut aikaisemmassa yhteisessä tapaamisessa Lahdessa levy, josta hän ilmeisesti piti kovasti.

Kyseessä oli pahamaineisen Goatmoon-bändin levy, jossa oli bändin ainoan jäsenen nimikirjoitus. Goatmoon on yksi Suomen tunnetuimmista kansallissosialistisista black metal eli NSBM-bändeistä.


Kun nuorempi kysyi, kuka voisi olla niin kotirosvo, nimesi päätekijänä pidetty neljä ihmistä, joista viestittelykaveri oli yksi.

Nuorempi lupasi, että päätekijä saisi katsoa hänen kämppänsä läpi, jotta näkisi, ettei hänellä ole levyä. Hän olisi harmissaan, että nimikirjoituksella varustettu levy oli varastettu.

Ei vihastunut
Omaa syyttömyyttään vakuuttanut nuorin terrorismirikoksista syytetty ei uskonut, että yksi nimetty epäilty levyvaras olisi vohkinut albumia.

Levyvarkauden uhri taas ei uskonut, että yksi hänen nimeämistään miehistä olisi varastanut albumia, koska hänen mielestään tämä ei ymmärrä levyjen keräilyarvosta mitään.

Jäljelle jäi yksi nimi, jota nuorempi pitää epämääräisenä tyyppinä.

Viesteistä ei selviä, löytyi kadonnut levy koskaan.

Päätekijäksi epäilty ei lopulta ollut vihainen levyn katoamisesta, koska se oli maksanut vain 5 euroa.

Käsittely jatkuu
Päijät-Hämeen käräjäoikeus alkoi käsitellä epäiltyjä terrorismirikoksia maanantaina 11. syyskuuta. Terroristisissa tarkoituksissa tehdyistä rikoksista syytetään kolmea miestä. Päätekijänä pidetään vuonna 1994 syntynyttä miestä. Muut syytetyt ovat syntyneet vuonna 1996 ja 2001.

Vuonna 1996 syntynyt syytetty lähetti muille Telegrammissa myös kannabiksen kasvattamiseen liittyviä viestejä. Poliisin esitutkintamateriaali
Rikoskokonaisuudessa on syytettynä myös vuonna 1957 syntynyt mies, jota epäillään ampuma-aserikoksista. Häntä ei syytetä terroristisissa tarkoituksissa tehdyistä rikoksista.

Käräjäkäsittely jatkuu torstaina ja vielä ensi viikolla. Tuomio tapauksesta annetaan lokakuun lopulla.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a4fd ... 26af12bdf5
21 polkua pimeyden valtakuntaan
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7515
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

annaanna kirjoitti: Ma Syys 11, 2023 10:10 pm
holmesin haamu kirjoitti: Ma Syys 11, 2023 2:48 pm Tietysti näitä asioita pitää tutkia, mutta aika paljon liikutaan mielikuvituksen tasolla eli ehkä olisi voinut tapahtua jotain.

Otetaan huomioon myös toinen terrorismiin liittyvä tapaus
Tässä on ollut paljon juttua toisestakin terrorismista eli Isis-naisista. Isis oli pitkään suurin ja vaarallisin terrorismijärjestö maailmalla. Näiden roudaaminen Suomeen oli laajempi poliittinen hanke.
Jälkeenpäin on selvinnyt, että siinä missä oikeastaan kaikissa muissa maissa näiden naisten rikoksia on tutkittu ja ovat saaneet kovia tuomioita, niin Suomessa ei ole tapahtunut yhtäkään tutkintaa, vaikka ovat oikeasti syyllistyneet todelliseen terrorismiin.
Poliitikot Pekka Haavisto ja kumppaneiden johdolla estivät poliisitutkinnan.
Korrekti poliittinen tendenssi on isis-naiset + Haavisto yhdistettynä menneisyyden spekulaatioihin, ei rasismista, väestönvaihtoteorioista tai maahanmuutosta viestineet ja siten poliittisesti ihmisiä kiihottaneet.
Politiikka ei tähän kuulu.
Tuossa puhutaan oikeaan terrorismiin syyllistyneistä naisista.
Murhia, väkivaltaisuuksia, orjien pitämistä, asekauppaa, meneminen ääri-islamistisen vaarallisimpana pidetyn terrorismiliikkeen toimintaan mukaan.
Supo ei tutki asiaa mitenkään, vaan Supo on sormi suussa yhdessä poliitikkojen ja poliisihallituksen kanssa.

Tässä äärioikeiston ideologiaan liittyvissä tapauksissa on aiemmin tutkittu pahimpana viharikoksena milloin lentolehtisiä ja välillä Lahden lakanamiestä, josta poliisi teki jonkun oliko 50-70sivun raportin.
PVLn tunnetuin jäsen oli myös Vihreiden vaaliehdokas.

Nyt ovat sentään löytäneet jotain vakavalta kuulostavaa eli printattuja aseita ja epämääräisiä ideoita, mutta edelleen puuttuu todellinen konkretia.

On tietysti huolestuttavaa, kun Supo, poliisihallitus ja poliisi joutuu tutkimaan "ehkä saattaa joskus tapahtua jotain"-rikoksia, kun samaan aikaan tapahtuu oikeita raiskauksia ja murhia, joiden tutkinnat ja oikeusprosessit venyvät.
annaanna kirjoitti: Ma Syys 11, 2023 10:10 pm Ajankohta on mielenkiintoinen, jutun pääkäsittelypäivä kun osuu tämän viikon torstaille ja tässä kuussa oli myös Breivikin teon muistopäivä. Aika paljon terrorismia siinä.
Oikeudenkäynnin alkaminen 911-päivänä eli maailman tunnetuimpia islamistisen terrorismin vuosipäivänä alleviivaa vain näiden tahojen hölmöyttä ottaen huomioon nuokin jutut mitä laitoin.

Breivik oli hyvin harvinainen yksittäistapaus (ei ole ollut ketään muuta), mutta koko ajan tapahtuu maailmalla joukkoampumisia ja Suomessa etnojengien väkivaltaisuuksia, joissa on kuollut ihmisiä. Nämä ovat paljon laajempaa terrorismia.
teppo
Perry Mason
Viestit: 3959
Liittynyt: La Heinä 21, 2007 5:38 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja teppo »

holmesin haamu kirjoitti: Ke Syys 13, 2023 11:01 am Nyt ovat sentään löytäneet jotain vakavalta kuulostavaa eli printattuja aseita ja epämääräisiä ideoita, mutta edelleen puuttuu todellinen konkretia.
Törkeät ampuma-aserikoksetkin ovat Suomessa konkreettisia rikoksia.
holmesin haamu kirjoitti: Ke Syys 13, 2023 11:01 am On tietysti huolestuttavaa, kun Supo, poliisihallitus ja poliisi joutuu tutkimaan "ehkä saattaa joskus tapahtua jotain"-rikoksia, kun samaan aikaan tapahtuu oikeita raiskauksia ja murhia, joiden tutkinnat ja oikeusprosessit venyvät.
Oli resurssien ja epäiltyjen itsensäkin kannalta hyvä, että viranomaiset puuttuivat asiaan ennen kuin epäillyt saivat ketään konkreettisesti hengiltä.
holmesin haamu kirjoitti: Ke Syys 13, 2023 11:01 am Oikeudenkäynnin alkaminen 911-päivänä eli maailman tunnetuimpia islamistisen terrorismin vuosipäivänä alleviivaa vain näiden tahojen hölmöyttä ottaen huomioon nuokin jutut mitä laitoin.
Mitkä käsittelypäivät olisivat mielestäsi olleet vähemmän hölmöjä ottaen huomioon tutkinnan valmistumisen ja sen, että epäillyistä yksi on vangittuna?
Alfons Jokinen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 58
Liittynyt: La Loka 29, 2022 12:00 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja Alfons Jokinen »

teppo kirjoitti: Ke Syys 13, 2023 8:05 am
MrAhab kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 10:50 pm Onko nykyään nyrkkipajassa puuhasteleva oman elämänsä aseseppä kouluttatutumassa tietämättään terroristiksi?

Tietenkin nuo kuvat ovat olleet idioottimainen veto, mutta jos muita tekoja tutkitaan, niin ainakaan ilmi ei ole tullut vielä mitään, mitä ei jokainen laitakaupungin/maaseudun asukas ole nuoruusvuosinaan tuhertanut, toiset paremmalla, toiset huonommalla menestyksellä.
Jotenkin olen ollut siinä käsityksessä, että ihan kaikki kolmatta kymmenettä käyvät haja-asutusalueilla asuvat henkilöt eivät kellarissa tulosta aseita, keräile listoja vasemmistolaisten osoitteista, pelottele ulkomaalaistaustaisia, valmistaudu rotusotaan ja suunnittele ihmisten tappamista.
Kuvitteellinen hahmo Raid sanoisi tähän että niinpä.
Avatar
Säde-Sisko
Axel Foley
Viestit: 2251
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »

annaanna kirjoitti: Ti Syys 12, 2023 11:22 pm
Opiskeluihin :D
Kannabiksen kasvattamiseseen ja aseiden tulostamiseen :mrgreen:
Pihalla sinä olet, mutta voin olla minäkin joidenkin faktojen kanssa.
Vai niin meinaat.
Kuuren mukaan puolet epäillyistä oli työssä käyviä ja yksi opiskeli.
Hän myös kertoi kuulustelussa todenneensa Telegram-keskustelussa, että hän ei ole valmis tekemään rasistisia murhia ja ottamaan riskiä elinkautisesta vankeusrangaistuksesta.
En löytänyt juuri kyseistä artikkelia linkiksi mitä aiemmin luin jonka lauseet oli kuulusteluissa liitetty samaan virkkeeseen. Yksi opiskelija sentään. Ei kaikki.
”En ole puolesta, enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin”
Laarog
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: Ma Touko 11, 2015 11:29 am

Re: Poliisi tutkii laajaa äärioikeisto­laiseen ideologiaan linkittyvää terrorismi­epäilyä

Viesti Kirjoittaja Laarog »

On tää kanssa. Ihan sama mikä keissi, täällä nimet ja nyt kun syytettyinä äärioikeiston natsipellet niin nimiä ei kuulu.

Prkeleen kissantappajat! Kuka tää pitkähiuksihippinisti on?!?! Meinasiko kylmettää itsensä ampumaan pääministerin kun ensin listi kissansa pelkurimaisesti vangittuna kuljetusboksiin? Hyi ttu.
Vastaa Viestiin