Jyväskylä: mies ahdistelee alakouluikäisiä lapsia

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Sienisalaatti
Axel Foley
Viestit: 2006
Liittynyt: Ma Huhti 12, 2021 5:34 pm

Jyväskylä: mies ahdistelee alakouluikäisiä lapsia

Viesti Kirjoittaja Sienisalaatti »

https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/6210177
Mies ahdistelee alakouluikäisiä tyttöjä Jyväskylän Huhtasuolla – "On ihan juossut perässä"

Sini Ihanainen-Alanko

Tänään 10:58 | Päivitetty tänään 11:54
Sini Ihanainen-Alanko
Alakouluikäiset tytöt ovat joutuneet miehen ahdistelemiksi Jyväskylän Huhtasuolla, kertoo Huhtasuon yhtenäiskoulun rehtori Kirsi Kallionpää.

– Yhdeltä perheeltä tuli tieto, että joku aikuinen mies on seurannut koulumatkalla noin kymmenvuotiasta tyttöä. On ihan juossut perässä ja yrittänyt tavoitella tyttöä, rehtori Kallionpää toteaa.

Noin kymmenvuotias tyttö oli päässyt pakoon perässä juossutta miestä ja äiti oli yhteydessä kouluun.

– Kävi ilmi, että sama ihminen on useamman kerran nähty, että on tyttöjen perässä liikkunut.

Koulu oli asiasta yhteydessä poliisiin ja poliisipartio tuli Huhtasuon yhtenäiskoululle selvittämään asiaa. Poliisi otti lasten ahdistelun vakavasti ja pyysi rehtoria myös viestimään tapahtuneesta kaikille vanhemmille.

Kallionpää on informoinut ahdistelusta vanhempia ja viimeisimmän ahdistelutapauksen äiti on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

– Tällainen mies kulkee Sepän kauppakeskuksen ja Huhtasuon koulun välisessä maastossa ja on seurailevainen. Vanhempien on syytä puhua tästä lapsille ja muistuttaa, että koskaan ei saa vieraan aikuisen mukaan lähteä, Kallionpää ohjeistaa.

– Koulumatkalla kuljetaan suoraan kouluun ja jos vieras aikuinen pyytää keskustelemaan, ei tarvitse jäädä. Asiasta pitää aina kertoa aikuiselle kotona, koulussa tai vaikka vastaantulijalle.

Rehtorista on huolestuttavaa, että mies oli jopa juossut lapsen perässä ja tilanne on ollut lapselle pelottava.

– Koulun muilta työntekijöiltä kuulin, että sama henkilö on nähty aikaisemminkin ottamassa katsekontaktia tyttöihin ja pyrkimässä juttusille.

– Ei kukaan tavallinen aikuinen juoksentele lasten perässä. Kyseessä voi olla jollain lailla sairaskin ihminen, jolla saattaa olla mielenterveysongelmia. Tällainen on joka tapauksessa lasten kannalta pelottavaa. Toivottavasti loppuu, eikä tästä tule isompaa huolta.

Rehtorilla ei ole tiedossa ahdistelijan tarkempia tuntomerkkejä, mutta poliisi on kirjannut ne koululla ylös.
Oikeudesta viis, kunhan laki säilyy! Eikä mitään henkilökohtaista ketään kohtaan, asiat vain asioina täällä.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17157
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Jyväskylä: mies ahdistelee alakouluikäisiä lapsia

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Lapsia väitetysti seuraillut mies ei syyllistynyt rikokseen Jyväskylän Huhtasuolla

Poliisi on selvittänyt Jyväskylän Huhtasuolla epäilyä miehestä, jonka on kerrottu ahdistelevan alaikäisiä koululaisia. Rikoskomisario Saara Asmundela kertoo, että mitään rikosta ei ole tehty eikä sellaista ole edes yritetty.

Yksi rikosilmoitus tapauksen tiimoilta on kuitenkin jätetty, ja poliisi on keskustellut seuraamisesta kertoneiden lasten perheiden kanssa.
– Kysymys on siitä, että hän (mies) on kävellyt ulkotiloissa ja katsonut lapsia. Jokainen meistä tekee sellaista, mutta lapset ovat kokeneet sen pelottavana – syystä tai toisesta. En tietenkään kyseenalaista pelkoa, ihmiset reagoivat niin kuin he reagoivat, siihen on syynsä, Asmundela toteaa.

Keskisuomalainen uutisoi viime viikolla, että Huhtasuon yhtenäiskoululla on huolestuttu alaikäisiä ahdistelevasta miehestä. Rehtori Kirsi Kallionpää kertoi uutisessa, että yhden perheen mukaan aikuinen mies on seurannut koulumatkalla noin kymmenvuotiasta tyttöä, juossut perässä ja yrittänyt tavoittaa tätä.

Mies ah­dis­te­lee ala­kou­lui­käi­siä tyt­tö­jä Jy­väs­ky­län Huh­ta­suol­la – "On ihan juos­sut pe­räs­sä"
Koulu oli asiasta yhteydessä poliisiin ja poliisipartio tuli Huhtasuon yhtenäiskoululle selvittämään asiaa. Poliisi otti lasten ahdistelun vakavasti ja pyysi rehtoria myös viestimään tapahtuneesta kaikille vanhemmille.
...
Enemmän täällä: Keskisuomalainen
19.9.2023 11:37
...on kävellyt ulkotiloissa ja katsonut lapsia
Katsominen on kulttuurista riippuen loukkaavaa ja ahdistavaa sekä pelottavaa. Tässä lapset kokivat kahta jälkimmäistä.
- Jos taasen katsoo muslimia ja mustalaista liian pitkään, syyllistyy loukkaukseen ja rodullistamiseen. Saattaa tulla puukosta - joka siis toisilla mukana vain hedelmien kuorimista varten ja toisilla vain kulttuurillisista syistä johtuen.

Älkää katsoko ihmisiä. Kääntäkää katseenne maahan jos näette muslimin (loukkaatte), mustalaisen (loukkaatte) tai kevyesti pukeutuneen naisen (hänhän pukeutuu vain itseään varten ja kokee miesten katseen ahdisteluna).
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Vastaa Viestiin