Vesipullotappo Helsingissä 1993

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Oikeus ennen kaikkea
Sherlock John Holmes
Viestit: 8155
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2021 2:48 pm

Vesipullotappo Helsingissä 1993

Viesti Kirjoittaja Oikeus ennen kaikkea »

Vastikään vankilasta vapautunut sekatyömies pyysi hyvää kaveriaan hakemaan Koskenkorvapullon Töölöntorin viinakaupasta. Kaveri oli tuonut rahaa vastaan sekatyömiehelle pullon, jonka sisältö osoittautui pelkäksi vedeksi.
Kruununhakaan Töölöstä pullonsa kanssa ehtinyt mies lähti suutuspäissään takaisin Töölöön. Hän kävi matkalla ostamassa puukon.
Sekatyömies löysi kaverinsa töölöläisestä puistosta. Hän hyökkäsi puistonpenkillä istuneen kaverinsa kimppuun. Hän iski seitsemän kertaa uhria sydämeen. Jokainen isku oli lääkärin mukaan kuolettava.
Puukottaja oli ensin vangittuna epäiltynä murhasta. Syyte tuli kuitenkin vain taposta.
Puukottaja oli pettynyt kaveriinsa pahoin, koska oli tottunut luottamaan häneen. Siksi hän oli päättänyt näyttää tälle, kuinka huijareille käy.
Mies oli aiemmin syyllistynyt esimerkiksi tapon yritykseen ja omaisuusrikoksiin.
Tuomioistuin langetti Ari Juhani Ajolle, 37, tahallisesta taposta 8 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistuksen. Tuomittu oli mielentilatutkimuksessa, jonka mukaan hän toimi viime vuoden lokakuun alun surmatyötä tehdessään täydessä ymmärryksessä.

Lähde: Iltasanomat 17.3.1994
LuuMurusina
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 92
Liittynyt: La Elo 14, 2021 9:48 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Vesipullotappo Helsingissä 1993

Viesti Kirjoittaja LuuMurusina »

Ari Juhani Ajo, synt. 1956, kuollut 1998 on haudattu Espoon kirkon hautausmaalle
Avatar
Mind Over Matter
Martin Riggs
Viestit: 624
Liittynyt: Ma Joulu 12, 2011 5:33 pm

Re: Vesipullotappo Helsingissä 1993

Viesti Kirjoittaja Mind Over Matter »

Varsin harvinainen sukunimi. Lieneekö sukua Ajo Motorsportin Ajoille:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ajo_Motorsport
Joosua
Jessica Fletcher
Viestit: 3048
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Vesipullotappo Helsingissä 1993

Viesti Kirjoittaja Joosua »

Ei näköjään vesikään aina ole kovin terveellistä.
finnbar87
Sofia Karppi
Viestit: 426
Liittynyt: Su Huhti 27, 2014 9:29 pm

Re: Vesipullotappo Helsingissä 1993

Viesti Kirjoittaja finnbar87 »

Mind Over Matter kirjoitti: Ma Syys 25, 2023 10:55 am Varsin harvinainen sukunimi. Lieneekö sukua Ajo Motorsportin Ajoille:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ajo_Motorsport
Sama tuli mieleen itsellenikin saman tien kun luin jutusta. Ajoja näkyy olevan tällä hetkellä elossaolevilla nimenä 134 henkilöllä ja kaikkiaan 258 henkilöllä sen jälkeen kun väestötietorekisterijärjestelmä otettiin käyttöön 1960-luvulla, samalla kun kaikille suomalaisille annettiin sosiaaliturvatunnukset. Lähde

Itselläni on samaa harvinaisuusluokkaa oleva sukunimi, mutta toinen sukuhaara täysin toisella puolen Suomea. Sukuhaarat ovat jo yli 500 vuotta sitten erkaantuneet toisistaan. Sieltä toisesta sukuhaarasta olen ollut yhteyksissä toisinaan sukututkimusmielessä mm. kahdeksansien serkkujeni kanssa.

Eli omasta kokemuksestani, tietämättä yhtään mitään Ajo-suvun historiasta, voisin veikata että eivät välttämättä ole käytännössä "mitään sukua keskenään". Eri asia olisi, jos samannimisiä olisi luokkaa 20-50 henkilöä. Silloin sukulaisuus olisi aivan varmaa.

Tuolla kartoissa näyttäisi Ajot olevan kotoisin Helsingin sekä Akaan ja Kittilän seuduilta. Wikipedian mukaan sen sijaan kilpa-Ajot (:mrgreen:) näkyisivät olevan kotoisin Akaan suunnilta. Olikohan tämä tappaja-Ajo sitten ihan stadin kundeja vai junan tuoma?

Tuosta taposta itsestään tuli heti mieleen lestinheitto Rööperissä. Lestinheiton kulta-aikaan on kuulemma (olisiko Sjöbergin kertomaa) päässyt moni muukin hengestään tuosta vesipullon myynnistä. Ei vissiin kovin moni enää 1960-luvun jälkeen? Toki näistä liian pitkistä hörpyistä ja kuvitelluista sekä todellisistakin viinan varastamisista. Ei taida olla enää muotia korvata viinapullon sisältöä vedellä? Olikohan tuohon tämän jutun aikaan 1990-luvun alussa sinettikorkit käytössä jo viinapulloissa? Lestinheittäjien pulloissahan niitä ei luonnollisestikaan ole ollut.
Joosua kirjoitti: Ma Syys 25, 2023 11:13 am Ei näköjään vesikään aina ole kovin terveellistä.
Veden myynti viinana suomalaiselle on suunnilleen yhtä epäterveellistä kuin ajaminen polkupyörällä rekan alle valtatiellä. :D
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8299
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Vesipullotappo Helsingissä 1993

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Tuo vesipullon myynti oli aikanaan hyvä ja edullinen harrastus mustalaisilla. Oli täysvesipulloja ja puoliksi vesi- ja viinapulloja.
Pöytäviinassa oli usein pelkkää vettä, koska se meni alemman kerroksen väelle, kossu ja joskus jopa vodka oli puolikasta, ja joskus ihan täyttä viinaakin.
Nämä oli ajalta kun viinan myyntiä oli rajoitettu per asiakas viinakaupassa, ja ravinteleissa oli pikkutakkipakko, tietenkin myös pöytiin tarjoilu.
Muistan yhden Rainerin(ollut puukotettu vainaa jo 30 vuotta) joka hakattiin viimeisen jälkeen kun jämähti vika tyypeille vesipullon myynnistä.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Vastaa Viestiin