Nuori mies katosi Iisalmessa: Janne Määttä

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Amore
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 5:21 pm

Viesti Kirjoittaja Amore »

Se että lähteny "tupakalle" ilman puhelinta ja lompakkoa voisi viitata siihen että Janne on sopinut tapaavansa jonkun ihan siinä kodin lähistöllä, pikasesti ja aikomus palata sitten kotiin.
tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 848
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

Mielenkiintoista spekulointia täällä kieltämättä.Tulisipa asialle varmistus ja vierallinen tieto,että tietäisimme mitä todella tapahtui..

Henkirikoskin tuntuu ainakin minusta epätodennäköiseltä..Jos janne ulokona meni käymään niin olisiko joku muka yhtäkkiä kaapannut jannen ja listinyt?en usko..vai minkälaista aluetta tuo on jossa asuvat?onko lähellä muuta asutusta jne?ja vieläpä keskellä kirkasta päivää?!Miksi siellä joku murhaaja liikkuisi(tietty eri asia jos jannella oli esim.jonkinlaisia huumevelkoja)?

ja kai vainajassa olisi jotain ulkoisia merkkejä ollut jos murhattu olisi..ja joku sairaskohtaus,miksi janne olisi yhtäkkiä lähtenyt samoilemaan metsään muina miehinä,ja vieläpä sellaiselle vaikeakulkuiselle ryteikölle..Joten pysyn edelleen vahvasti kannassani että itsemurhan teki.

ja joku taisi sanoa ettei usko itsemurhaan kun ei kuulemma oireillut siihen suuntaan mitenkään..Juu ainahan ne kertovat nämä itsemurhan tekijät esim.äidilleen että"äiti,aion tehdä itsemurhan".Eiköhän sellaisen aikomuksen aika lailla salassa halua pitää..
tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 848
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

Juu hyvin arvattu kyllä tuokin että janne olisi sopinut tapaavansa jonkun henkilön pihalla ja sitten onkin tapahtunut jotain joka päätti jannen päivät.Kuulostaa kyllä ihan mahdolliselta.

Jos näin olisi käynyt niin silloin näen mahdollisena että juuri jonkinlaisia huumevelkoja olisi ollut tai vastaavia..
Mike Manner
Jessica Fletcher
Viestit: 3149
Liittynyt: Ke Touko 28, 2008 10:37 am

Viesti Kirjoittaja Mike Manner »

tyyppi85 kirjoitti:ja joku taisi sanoa ettei usko itsemurhaan kun ei kuulemma oireillut siihen suuntaan mitenkään..Juu ainahan ne kertovat nämä itsemurhan tekijät esim.äidilleen että"äiti,aion tehdä itsemurhan".Eiköhän sellaisen aikomuksen aika lailla salassa halua pitää..
Itse olen kuullut tapauksesta, missä kahden lapsen äiti totesi kesken jonkin juhlahumuisen illan, että "-Taidan tappaa itseni" ja kukaan paikan päällä ollut ei ottanut sitä vakavasti/noteeranut mitenkään kun mitään viitteitä ei ollut jne. ja porukka oli humalassa...
Nainen meni ja ampui päänsä haulikolla kerrostalon pyykinpesuhuoneen seinälle pari päivää myöhemmin.

Olen myös nähnyt tapauksia, jotka päätyy sairaalan ensiapuun liki kirjaimellisesti viikon välein "itsemurha yritysten" seurauksena... Milloin ollaan hyppäämässä jostain korkealta ja odotellaan psyk.puolen hoitopaikkaa, milloin ollaan vedetty ranteet auki, milloin koitettu hukuttautua ja milloin syöty lääkkeitä jne... Eli kovan luokan avun huutoja/ huomion kaipuuta jotka pitäisi ottaa vakavasti, vaikka teot on noissa sellaisia "puoli villaisia" (tosin jälkimmäisessä tapauksessa olin seuraamassa vierestä kun ko. hlöä. elvytettiin sydän pysähdyksestä takaisin tähän maailmaan, eli siinä liipattiin aika läheltä...).

Tarinan opetus: Itsemurhan tekijä voi käyttäytyä kovin monella eri tavalla. Hän voi esim. joko äänettömästi huutaa apua ongelmiinsa, tai sitten vaan yksi kaunis päivä päättää päivänsä sen enempää asiasta numeroa tekemättä, kun muki on tullut täyteen...
"Mä olen sitä mieltä, et jos 5 senttiä on liikaa OMASTA viestistä Minfoon, kannattaa harkita poistumista kokonaan. Perusteena se, että "harrastuneisuus" palstalle, ei ole likimainkaan riittävä!" -John Doe
tyyppi85
Martin Beck
Viestit: 848
Liittynyt: Ke Elo 27, 2008 2:37 am
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja tyyppi85 »

Olet kyllä oikeassa.Apua voi huutaa ääneen kun on paha olla tai sitten äänettömästi ja yhtenä kauniina päivänä itsemurha on tehty sen enempää muille siitä kertomatta.

En kyllä käsitä mikseivät ihmiset välitä nykypäivänä toisistaan enempää..Meinaan juuri sitä,että jos joku kertoo toiselle että on paha olla,uhkaa itsemurhalla jne..,niin häntä ei välttämättä oteta todesta ja sanotaan/ajatellaan vaan että joo joo,kunhan höpisee ettei oikeesti kuitenkaan itselleen mitään tee..Pitäisi kysyä tällaiseltä ihmiseltä että voinko auttaa jotenkin ja yrittää löytää konstit joilla pahan olon saisi pois ja mielen taas iloisemmaksi.

Ylipäänsä toivoisin että enemmän poliisi tiedottaisi näistä katoamisista että mitä todella on tapahtunut,missä kunnossa on löydetty,millasia vammoja jne..Ymmärrän kyllä myös erittäin hyvin sen etteivät omaiset välttämättä halua että sellaisia juttuja/totuuksia levitellään lehdissä ympäriinsä..
Neiti Etsivä
Frank Drebin
Viestit: 385
Liittynyt: Pe Elo 15, 2008 2:02 pm
Paikkakunta: Ihmemaassa

Viesti Kirjoittaja Neiti Etsivä »

Itsemurhaajia on todella monen eri tyyppisiä, kuten edellä mainittu. En huomannut,että kukaan olisi maininnut ,että jos masentunut tai muuten "surkeasti" voiva yllättäen piristyy ja vaikuttaa tyynen rauhalliselle ja onnelliselle voi olla myös hälyttävä merkki siitä, että on tehnyt päätöksen itsemurhasta. Näitäkin on valitettavan usein käynyt ja omaisille tullut täysin shokkina vaikka ongelmista ovat tienneet.

Itse tiedän erään kolmekymppisen miehen nuoruusvuosiltani, joka tiettyyn pisteeseen kännättyään aloitti aina ne*vittu mä tapan itteni* höpötykset. No muutaman ekan kerran jälkeen eihän sitä sitten enää kukaan ottanut tosissaan kun aina sama toistui. :( No erään kerran sitten
päätti toteuttaa aikeensa ja haulikolla suuhun :shock: ...ja meinasi siinä mennessään viedä minulle yhden tärkeimmistä henkilöistä sillä perusteella,että vittuako sinäkään täällä enää teet,kun oma elämäni pielessä :shock: ,ammun ensin sinut ja sitten itseni :shock: Tärkein pääsi karkuun ja tietenkin ajatteli,että taas se vaan kännissä uhoaa,oli järkytys melkoinen, kun meni seuraava päivänä käymään. Minkäs sille 14-vuotias poikanen tekee kun aikamies tuollain riehuu,onneksi tajusi lähteä karkuun eikä jäädä terapoimaan :roll: ....sori meni kyllä aika ohi ketjun aiheen tää nyt...mutta kun itsemurhista keskusteltiin :roll:
Ihminen on ainoa eläin, joka osaa pysyä ystävällisissä väleissä syötäväkseen tarkoittamiensa uhrien kanssa ennen kuin syö ne.
neponen
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: To Elo 28, 2008 2:59 pm
Paikkakunta: Turku

lisätietoa tapauksesta

Viesti Kirjoittaja neponen »

No nyt piti jo rekisteröityä kun taas "lähellä" tapahtuu..

Lisätietoa tästä Jannen tapauksesta: sen vaatteet ja kengät löydettiin ensin, sitten vasta ruumis. Ihmetyttää kovin miksi ilkosilleen riisuuntuu ennen kun tappaa ihtesä?
Amore
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 5:21 pm

Re: lisätietoa tapauksesta

Viesti Kirjoittaja Amore »

neponen kirjoitti:No nyt piti jo rekisteröityä kun taas "lähellä" tapahtuu..

Lisätietoa tästä Jannen tapauksesta: sen vaatteet ja kengät löydettiin ensin, sitten vasta ruumis. Ihmetyttää kovin miksi ilkosilleen riisuuntuu ennen kun tappaa ihtesä?
Outoa! Tiedätkö muuta? Tai tunnetko/tiedätkö Jannea minkälainen tyyppi oli?
mustarastas
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2007 2:40 pm

Viesti Kirjoittaja mustarastas »

Ohos! No jo on kumma tapaus. Olisiko raiskaus? Millaista aluetta tuo lie, onkohan mahdollista, ettei kukaan olisi kuullut mitään?

// Niin, tai sitten ihan vapaaehtoinen seksi, jonka aikana tai jälkeen partneri on pistänyt kylmäksi.
Viimeksi muokannut mustarastas, Pe Elo 29, 2008 11:14 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aariel
Vic Mackey
Viestit: 1955
Liittynyt: Pe Huhti 20, 2007 12:02 pm

Re: lisätietoa tapauksesta

Viesti Kirjoittaja Aariel »

neponen kirjoitti:No nyt piti jo rekisteröityä kun taas "lähellä" tapahtuu..

Lisätietoa tästä Jannen tapauksesta: sen vaatteet ja kengät löydettiin ensin, sitten vasta ruumis. Ihmetyttää kovin miksi ilkosilleen riisuuntuu ennen kun tappaa ihtesä?
Ohhoh. Erikoista.
Huhujakin liikkuu sitten aika reippaasti aina, kun jotain tapahtuu..
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: lisätietoa tapauksesta

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Ei se välttämättä niin erikoista ole. Joillakin itsemurhaajilla on tapana riisuutua ennen itse kuolemista. Ajatuksena kai jonkinlainen "alasti tänne tulin, alasti täältä lähdin"-homma.

Toisaalta sitten taas tulee mieleen, että Janne on tosiaan ollut sekaisin jostain syystä. Miten muistelen, että jonkin sairauden sairaskohtaus aiheuttaa harhakuvitelman siitä, että on todella, todella kuuma ja tämä aiheuttaa vaatteiden riisumisen?

Lisäksi tietenkin yksi mahdollisuus on huumeet. Tripillä ollessaanhan sitä nyt tekee itse kukin ihmeellisyyksiä jos on sopiva nappi alla, joten aina voisin kuvitella sen olleen yksi mahdollisuus sitten.

Olisi kuitenkin hienoa, jos asiasta jotain tietävät ja paikalliset saisivat selville mistä on ollut kyse ja kertoisivat siitä tännekin, siinäkin tapauksessa että selviäisi itsemurhaksi.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

horrorpop
Armas Tammelin
Viestit: 77
Liittynyt: Ke Heinä 23, 2008 12:32 pm

Viesti Kirjoittaja horrorpop »

^Kieltämättä itsellä tuli tuosta vaatteiden riisumisesta just joku pillereiden käyttäjän hallusinaatio mieleen. Kyllähän pillerihuuruissa tyypit tekee mitä kummallisempia juttuja ja näkee pikku-ukkoja sun muita.
H.P.
Remington Steele
Viestit: 220
Liittynyt: Ma Heinä 14, 2008 5:20 pm

Viesti Kirjoittaja H.P. »

Olivatko vaatteet ja itse ruumis sitten kaukanakin toisistaan?
Astetta mielenkiintoisemaksi meni..
neponen
Susikoski
Viestit: 36
Liittynyt: To Elo 28, 2008 2:59 pm
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja neponen »

Aika läheltä oli vaatteet löytyneet. Valitettavasti en (vielä ainakaan) ole kuullut enempää.
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

Neponen, Turku -> Iisalmi? Lähellä? :roll:

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

Vastaa Viestiin