Katujengi-ilmiö Suomessa

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
sikajudoka
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: La Syys 30, 2023 11:58 am

Re: Katujengi-ilmiö Suomessa

Viesti Kirjoittaja sikajudoka »

Lisätietoa Dödspatrullen-tutkinnasta.

https://yle.fi/a/74-20053424

Helsingin poliisi ja Keskusrikospoliisi ovat paljastaneet laajan kansainvälisen huumausaineiden levitysorganisaation, jonka epäillään tuoneen Suomeen satoja kiloja huumausaineita.

Poliisi onnistui takavarikoimaan yli 100 kiloa huumausaineita ja 230 000 huumaavaa tablettia. Lisäksi esitutkinnan aikana selvitetyllä tiedolla tehtiin huomattavia huumausaine- ja ampuma-asetakavarikoita muun muassa Ruotsissa.

Lisäksi poliisi tiedottaa takavarikoineensa tutkinnassa lähes 240 000 euroa käteistä rahaa.

Esitutkinnan aikana otettiin kiinni 30 henkilöä, joista 17 on edelleen vangittuina. Rikoksista epäillyt ovat syntyneet pääosin 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alkupuolella.

He ovat Ruotsin, Iso-Britannian, Somalian, Serbian, Norjan, Irakin, Ukrainan, Kosovon, Turkin ja Suomen kansalaisia.

Helsingin poliisi järjestää kello 9 tiedotustilaisuuden, missä esitutkinnasta kerrotaan tarkemmin. Yle seuraa tiedostustilaisuutta suorana tässä artikkelissa.
Ensihavainnot rikollisjengeistä alkuvuodesta
Alkuvuonna 2023 poliisi teki pääkaupunkiseudulla havaintoja myös katujengeihin liittyvien henkilöiden seurassa liikkuneista ruotsalaisista ammattirikollisista. Esitutkinnassa alettiin selvittää, kytkeytyykö huumausainerikoskokonaisuus Ruotsiin.

– Tutkimme muun muassa ryhmän keskinäistä viestintää ja sitä kautta selvitimme erilaisista nimimerkeistä koostuneen henkilöpiirin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Nikkanen Helsingin poliisilaitokselta.

Esitutkinnassa kävi ilmi, että eri maista Suomeen saapuneet epäillyt vuokrasivat itselleen asuntoja lyhyiksi ajanjaksoiksi. Asunnot vuokrattiin ilman sopimuksia ja vuokra maksettiin käteisellä.

Asunnoista liikuttiin ulos erityisesti öisin ja matkaa tehtiin takseilla. Yöllisiä tapahtumia seuraavina päivinä ja viikkoina asuntojen ympäristössä liikkui normaalia enemmän autoja ja ihmisiä. Esitutkinnan perusteella toiminta näytti huumausaineiden edelleen levittämiseltä.

Poliisi sai tutkinnan edetessä selville organisaation toimintamallin. Poliisi selvitti tapaamispaikkoja, joissa maahantuodut huumausaineet luovutettiin rekoista jakelijoille.

Yksi tapaamispaikoista Espoossa
Yksi tapaamispaikka sijaitsi Espoossa kaatopaikan lähellä.

Pari kuukautta kestäneen tiedonhankinnan jälkeen poliisi seurasi yöllä viimeiseksi jääneen huume-erän maahantuontia. Ryhmän toimijoihin kuulunut taksinkuljettaja lähti uudelle huumeiden vastaanottomatkalle ja nouti kyytiinsä verkoston keskeisen kumppanin.

– Huhtikuussa poliisi otti kiinni huumausaineita kuljettaneen rekan kuljettajan, kaksi huume-erän vastaanottajaa ja useita muita ryhmään kuuluneita epäiltyjä, Nikkanen sanoo tiedotteessa.

Esitutkinnassa oli selvitetty useita huumausaineiden säilytysasuntoja eri puolilla pääkaupunkiseutua.

– Kiinniotto-operaation aikana tehtiin etsintöjä useisiin kohteisiin ja takavarikoitiin yli 100 kiloa huumausaineita, Nikkanen sanoo.

Yhteyksiä Ruotsiin selvitettiin
Suomen poliisi teki tiivistä yhteistyötä Ruotsin poliisin kanssa. Poliisi tutki myös viranomaisyhteistyönä Ruotsissa asuvia jengin jäseniä, jotka vastasivat osaltaan verkoston huumausaineiden maahantuonnista.

Heidän osaltaan epäiltyjä on yhteensä kuusi, joista kaksi odottaa edelleen luovuttamista Suomeen. Henkilöillä on saadun tiedon perusteella kytkös ruotsalaiseen järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Rikostarkastaja Kimmo Sainion mukaan suora yhteys ruotsalaiseen järjestäytyneeseen rikollisuuteen on huolestuttava asia Suomen kannalta.

– Huumausainerikollisuuteen kuuluu olennaisena osana väkivalta ja ampuma-aseet, joiden käyttökynnys on Ruotsissa tällä hetkellä hyvin matala. Onnistunut esitutkinta on tärkeässä roolissa, kun pyritään estämään kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden leviäminen Suomessa, Sainio sanoo.

Dödspatrullenin epäillään tulleen Suomeen tänä vuonna
Keskusrikospoliisin esitutkinnasta uutisoitiin maanantaina. Sen mukaan ruotsalainen rikollisryhmä Dödspatrullenin epäillään rantautuneen Suomeen kuluneen vuoden aikana.

Keskusrikospoliisin (KRP) tutkintaosaston päällikkö Timo Kilpeläinen mukaan tämä on ensimmäinen kerta, kun ruotsalainen katujengi on yrittänyt ottaa huumemarkkinoita haltuun Suomessa.

Ruotsalaisiin jengeihin vuosia perehtynyt rikostoimittaja Diamant Salihu kertoi tiistaina, että Dödspatrullen ei ole ainoa ruotsalaisjengi, joka pyrkii Suomeen. Vaikka yhden ryhmän rantautuminen estettäisiin, on seuraavia jo tulossa, hän kertoi.
KeyboardWarrior
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Ke Huhti 06, 2022 1:01 pm

Re: Katujengi-ilmiö Suomessa

Viesti Kirjoittaja KeyboardWarrior »

Nämä kaiken maailman patrullit sun muut pitäisi täräyttää voimalla maan rakoon ennen kuin saavat täällä sen kummemmin jalansijaa. Jotkut fanipojat jaksaa vielä hehkuttaa sitä, että kyllä meidän prosenttijengit pitää svedut pois täältä, mutta ei ne pultsarit mihinkään kykene. Siirtyvät pian näiden apukerhoiksi.

Poliisin erikoisjoukot armeijan erikoisjoukoilla maustettuna tekemään pidätykset kovalla rytinällä jengiläisten vammoja säästämättä.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Katujengi-ilmiö Suomessa

Viesti Kirjoittaja URSA »

He ovat Ruotsin, Iso-Britannian, Somalian, Serbian, Norjan, Irakin, Ukrainan, Kosovon, Turkin ja Suomen kansalaisia.
Näähän tekee ennakkoluulottomasti kansainvälistä yhteistyötä toisin kuin jotkut persut.

Törmäsin laajaan artikkeliin Apu lehdessä:
Ruotsin pelätyt rikollisjengit toimivat jo Suomessa, varoittaa tunnettu rikoskirjailija – 13 kysymystä ja vastausta Ruotsin jengisodasta

Teini-ikäiset pojat ampuvat toisiaan ja tekevät pommi-iskuja asuintaloihin, samalla kun jengipomot ohjaavat rikollisuutta ulkomailta käsin. Mikä Ruotsissa meni pieleen ja miten Suomi voi välttää samat virheet, rikostoimittaja ja kirjailija Diamant Salihu?

2. Liittyykö jengirikollisuus maahanmuuttoon?

Ruotsi on vastaanottanut paljon maahanmuuttajia, mikä on vaikuttanut tiettyihin asuinalueisiin. Tulijoiden täytyy tietysti asua jossain, ja he ovat muuttaneet sinne, missä on sukulaisia ja ihmisiä vanhasta kotimaasta. Maahanmuuttajavaltaisista asuinalueista ei ole pidetty hyvää huolta eikä niiden kouluihin ole panostettu. Yritykset, viranomaiset ja etniset ruotsalaiset ovat muuttaneet sieltä pois. Ruotsi ei ole myöskään vaatinut, että tulijat oppivat ruotsin kielen ja ymmärtävät maan kulttuuria. Maahanmuutto oli pitkään kysymys, johon ruotsidemokraateilla oli tavallaan yksinoikeus. Muut eivät oikein uskaltaneet puhua siitä, ettei heitä leimattaisi rasisteiksi.

11. Onko syytä pelätä, että Ruotsin jengirikolliset laajentavat toimintaansa Suomeen?


Sitä on jo tapahtunut. Kesällä pidätettiin kolme tukholmalaisen Dödspatrullen-jengin (Kuolemanpartio) jäsentä epäiltynä Suomessa tehdyistä huumerikoksista.

Aiemmin luultiin, että Ruotsiin salakuljetetaan 10–15 tonnia huumausaineita vuodessa, kunnes Encrochat-viestit paljastivat, että määrä on noin kymmenkertainen, 100–150 tonnia. Ruotsissa on kyllä suuret markkinat, mutta osa huumeista jatkaa Suomeen ja Norjaan ja ruotsalaisjengit haluavat laajentaa markkinoitaan edelleen. Väkivaltainen maine on silloin tärkeä: halutaan, että paikalliset rikolliset pelkäävät henkensä puolesta ja siirtyvät syrjään.

12. Huumekauppa on jengien ydinbisnestä. Voisiko huumeiden laillistaminen olla ratkaisu?

Siitä minulla ei ole mielipidettä. Mutta nykytilanteessa käyttäjien pitäisi ymmärtää, että jokainen viiva kokaiinia liittyy jengirikollisuuteen. Ei voi naiivisti sanoa, että minun tuttu myyjäni on niin ystävällinen, pukeutuu hyvin ja puhuu hyvää ruotsia tai suomea. Ne huumeet on aina ostettu jostain, monessa portaassa. Ostamalla huumeita sponsoroit jengisotaa ja murhia.

13. Miten Suomi voi välttää Ruotsin tekemät virheet?
Pysäyttäkää gangsterikulttuurin kehitys heti alkuvaiheessa. Älkää antako koulujen ja asuinalueiden eriytyä toisistaan, vaan pitäkää huoli, että sosiaalis-taloudellisesti heikommista oloista tulevat lapset pääsevät osaksi yhteiskuntaa. Loppujen lopuksi kyse on ihmisten omista valinnoista ja vastuusta, mutta emme saa antaa jengikulttuurin normalisoitua.
https://www.apu.fi/artikkelit/ruotsin-r ... -jengisota

Onko jengien kansoittamilla asuinalueilla lopulta muuta yhteistä kuin että niissä asuu maahanmuuttajia? Eikö Ruotsissa muka ole panostettu riittävästi noihin alueisiin?
Cobra
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: La Touko 02, 2009 5:04 pm

Re: Katujengi-ilmiö Suomessa

Viesti Kirjoittaja Cobra »

Tietääkö kukaan onko Alexander Stubb jo kommentoinut asiaa?
sikajudoka
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: La Syys 30, 2023 11:58 am

Re: Katujengi-ilmiö Suomessa

Viesti Kirjoittaja sikajudoka »

Ruotsin jengimurhia tutkinut poliisi kertoo, miksi Dödspatrullen rantautui Suomeen – toivoo, ettei tilanne Suomessa kärjisty

https://yle.fi/a/74-20053209

Suomessa rikosepäilyjen kohteena olevat ruotsalaiset Dödspatrullen-jengin jäsenet kuuluvat järjestön kovaan, väkivaltaiseen ytimeen, kertoo Tukholman poliisissa tutkinnanjohtajana työskentelevä Mats Lindström Ylen haastattelussa.

Lindström on ollut mukana selvittämässä muun muassa Rinkebyn Dödspatrullenin ja Shottazin välistä konfliktia ja siihen liittyviä murhia, ja häntä pidetään yhtenä parhaista Ruotsin jengirikollisuuden asiantuntijoista.

Lindströmin mukaan epäillyt eivät kuulu järjestön varsinaiseen johtoon, mutta heillä on järjestössä korkea asema ja oikeus käyttää Dödspatrullen-tunnuksia. Ainakin osalla heistä on aiempia rikostuomioita ja osa heistä on ollut tai on epäiltyinä vakavista aserikoksista, jopa murhista.

Lue lisää: Lohduton viesti ruotsalaiselta rikostoimittajalta: Vielä Dödspatrullenia väkivaltaisempi rikollisjengi pyrkii jo Suomeen
Jengiin liittyvässä rikoskokonaisuudessa Suomeen tuotiin arviolta yli miljoona lääkeainetablettia ja 350 kiloa huumeita. Keskiviikkona poliisi tiedotti että esitutkinnan aikana otettiin kiinni 30 henkilöä, joista 17 on edelleen vangittuina. Rikoksista epäillyt ovat syntyneet pääosin 1990-luvun lopussa ja 2000-luvun alkupuolella.

He ovat Ruotsin, Ison-Britannian, Somalian, Serbian, Norjan, Irakin, Ukrainan, Kosovon, Turkin ja Suomen kansalaisia.

Maanantaina julki tulleiden tietojen mukaan osa pidätetyistä on pahamaineisen ruotsalainen rikollisryhmä Dödspatrullenin jäseniä.

Ruotsin ja Suomen poliisit ovat tehneet tiivistä yhteistyötä jengirikollisuuteen liittyen. Lindström on itsekin käynyt Suomessa ja suomalaispoliiseja on ollut hänen vieraanaan Tukholmassa.

Dödspatrullen pyrkinyt Suomeen jo vuosia
Äärimmäisen väkivaltaisessa maineessa oleva Dödspatrullen on yrittänyt laajentaa toimintaansa Suomeen jo vuosien ajan, Lindström sanoo. Järjestö on pyrkinyt ottamaan haltuunsa osan Helsingin huumemarkkinoista.

Katumarkkinoiden sijaan järjestö on pyrkinyt ottamaan haltuun ylätasoa, eli maahantuontia ja siihen liittyvää jakelua. Tämä on mahdollista väkivaltaisen maineen avulla.

– Heidän on vaikeaa ulkomaisina ottaa katutason myyntiä haltuun, koska he eivät tunne niitä 14- ja 15-vuotiaita räkänokkia, jotka myyvät huumeita kadulla. Mutta jos on todella väkivaltainen ja korkeassa asemassa, voi ottaa haltuun jakelun, eli suuremman tuonnin. Tätä he ovat yrittäneet tehdä. He ovat myyneet jälleenmyyjille.

Lindströmin arvion mukaan taustalla on ainakin kaksi todennäköistä syytä siihen, miksi Dödspatrullen valitsi juuri Suomen uudeksi markkina-alueeksi.

Ensimmäinen liittyy maan turvallisuustilanteeseen: Suomessa ei tapahdu paljoa aseellisia yhteenottoja. Jos maahan tulee porukkaa, jolla on väkivaltainen maine, jakeluverkoston haltuun ottaminen voi onnistua helposti.

– Muut eivät uskalla haastaa, koska verkosto tunnetaan kaikkialla ihmisten ampumisesta. Väkivaltainen pääoma helpottaa markkinoiden valtaamista, Lindström sanoo.

Toinen merkityksellinen tekijä on Lindströmin mukaan Suomen aselainsäädäntö, joka on monin tavoin keveämpi kuin Ruotsissa.

– Nämä ihmiset voivat kävellä kaduilla aseistettuina ja heillä on tarvittaessa aseet hyvin lähellä. Kiinni jäädessä ei tarvitse pelätä saavansa kahta vuotta vankeutta, kuten Ruotsissa.

Lindströmin mukaan Dödspatrullenista on käynyt henkilöitä Suomessa selvittämässä ongelmia, kun asiat eivät ole menneet niin kuin on sovittu.

– Tiedän keitä siellä on ollut. Nuo ihmiset ovat Dödspatrullenin väkivaltaisesta ytimestä.

Väkivaltainen verkosto
Lindström kuvailee Dödspatrullenia väkivaltaiseksi verkostoksi, joka on ollut osallisena useissa murhissa ja ammuskeluissa Ruotsissa vuodesta 2015 alkaen.

– He ovat väkivaltaisia, mutta rahaa ei tienata väkivallalla, vaan huumekaupalla, Lindström sanoo.

Hänen mukaansa ryhmä on loppujen lopuksi vain joukko ihmisiä, joilla on samat viholliset ja jotka auttavat toisiaan konflikteissa ja yrittävät auttaa toisiaan tienaamaan rahaa.

– Heitä kiinnostaa Suomen huumemarkkinat. He haluavat ansaita rahaa. Ei ole oman edun mukaista joutua konflikteihin, sitä he haluavat välttää.

Konflikteja voi Lindströmin mukaan kuitenkin syntyä, kun uusi tulokas pyrkii valtaamaan alaa yksittäisen maan huumemarkkinoilla.

Lindströmin käsityksen mukaan Suomessa ei ole henkilöitä, joista on tullut uuden yhteistyön myötä Dödspatrullenin jäseniä.

– On Dödspatrullenin jäseniä ja on ihmisiä, jotka auttavat heitä Suomessa ja myyvät huumeita. En usko, että heidän voidaan sanoa olevan Dödspatrullenin jäseniä.

Portit jäsenyyteen voisivat Lindströmin mukaan teoriassa aueta, jos esimerkiksi huumekauppojen yhteydessä syntyisi jonkinlainen konflikti, jonka yhteydessä tehtäisiin henkirikoksia.

– Mutta se ei mene niin suoraviivaisesti, Dödspatrullen ei ole sellainen organisaatio. Kyse ei ole siitä, että siellä on jäsenrekisteri, se toimii eri tavalla.

Dödspatrullen on tehnyt yhteistyötä kielletyn tanskalaisen Loyal to Familia -järjestön kanssa. Tanskalainen tuomioistuin kielsi jengin pysyvästi vuonna 2020, ja katsoi sen rikkovan Tanskan perustuslakia. Kielto tarkoittaa muun muassa, että jengin symbolien käyttäminen julkisella paikalla on laitonta.

Lindström pitää mahdollisena, että Dödspatrullen voisi tehdä yhteistyötä myös jonkin suomalaisen väkivaltaisen katujengin kanssa.

– En tiedä onko näin käynyt, mutta niin voi käydä.

Lindström pitää selvänä, että järjestön jäsenillä on sukulaisia, ystäviä tai muita luotettavia kontakteja Suomessa. Hän ei kuitenkaan tiedä tarkemmin järjestön Suomi-kontakteista tai yhteistyön alkupisteestä.

– Kun aloittaa tällaista toimintaa uudessa maassa, on oltava joitakin luottohenkilöitä. Ehkä serkku tai joku Ruotsista, joka muuttaa sinne, johon voi luottaa.

Mats Lindströmillä on pitkä historia Ruotsien rikollisjengien välienselvittelyjen parissa. Haastattelun lopuksi hän esittää terveisensä suomalaisille.

– Toivon, että ette joudu tähän samaan paskaan Suomessa!
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8299
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Katujengi-ilmiö Suomessa

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Ylikomisaario Jari Taponenhan on erityisasiantuntija siitä että Suomessa ei ole katujengejä, joten tämäkim ketju joutaa kaatopaikan toiselle puolelle.

Mitä, emmekö me tollukat usko noinkin pätevää ylikomisaario Taposta? Kyllähän me sitten ollaan ihan uskomattomia.

Suomen poliisivoimat tarvitsevat lisää näitä tapostelijoita, niin sillä ratkaistaan kaikki ongelmat.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Joosua
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Katujengi-ilmiö Suomessa

Viesti Kirjoittaja Joosua »

kakkosurpo kirjoitti: Ke Loka 04, 2023 11:00 am Ylikomisaario Jari Taponenhan on erityisasiantuntija siitä että Suomessa ei ole katujengejä, joten tämäkim ketju joutaa kaatopaikan toiselle puolelle.

Mitä, emmekö me tollukat usko noinkin pätevää ylikomisaario Taposta? Kyllähän me sitten ollaan ihan uskomattomia.

Suomen poliisivoimat tarvitsevat lisää näitä tapostelijoita, niin sillä ratkaistaan kaikki ongelmat.
Kyllä. Ja kiristellään vielä lisää ampuma-aselakia niin eivät saa sitten aselupia. Ilman pyssyjä on huono räiskiä. Ja jahdataan metsästäjiä ja ampumaharrastajia puolella poliisivoimista niin tilanne saadaan hallintaan. Metsästäjälle tai ampumaharrastajalle riittää yksi juopumuspidätys niin aseet lähtee. Tätä voisi kiristää niin että riittää pelkkä epäiy. Tai epäily että henkilö saattaa jossain vaiheessa juopotella. Keski-ikäiset metsästäjät ja ampujathan on niitä pahimpia gangstereita.
Rapsuttaja
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: La Maalis 26, 2022 1:24 pm

Re: Katujengi-ilmiö Suomessa

Viesti Kirjoittaja Rapsuttaja »

URSA kirjoitti: Ke Loka 04, 2023 9:23 am Ostamalla huumeita sponsoroit jengisotaa ja murhia
Ja samat ostajat boikotoivat mm. Kärkkäistä, turkistarhausta ja Israelia. Aika rasistista, että huumemyönteiset woke-ihmiset eivät välitä kuolleista maahanmuuttajista. Se, että huumejengit tappaa toisiaan ja vähän muitakin on tietysti yhteiskunnan syy, eikä huumeiden ostajilla ole asian kanssa mitään tekemistä.
Syntymässä komeaksi ja älykkääksi määritelty vastoin parempaa tietoa.
Joosua
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Katujengi-ilmiö Suomessa

Viesti Kirjoittaja Joosua »

Rapsuttaja kirjoitti: Ke Loka 04, 2023 11:27 am
URSA kirjoitti: Ke Loka 04, 2023 9:23 am Ostamalla huumeita sponsoroit jengisotaa ja murhia
Ja samat ostajat boikotoivat mm. Kärkkäistä, turkistarhausta ja Israelia. Aika rasistista, että huumemyönteiset woke-ihmiset eivät välitä kuolleista maahanmuuttajista. Se, että huumejengit tappaa toisiaan ja vähän muitakin on tietysti yhteiskunnan syy, eikä huumeiden ostajilla ole asian kanssa mitään tekemistä.
Kyllä. Eihän tuossa mitään järkeä ole.

Monien mielestä huumeet täytyisi dekriminalisoida niin kukaan ei sen jälkeen enää ostaisi rosvoilta vaan virallisia kanavia myöten ja näin kuulemma otettaisiin bisnes pois rikollisilta. Uskokoon ken tahtoo.

Suomessa elää sellainen alkuasukasjunttikansa joka haluaa sekoittaa päänsä ihan millä vain. Siksi huumeet ja kaikki mikä menee päähän, myy kuin häkä. Ja mitä halvempaa, sitä parempi.

Ja kun Suomessa kuitenkin on ostovoimaa niin markkinaa uudelle kovaotteiselle jengille on hyvin. AK-47:lla ja muutamalla kranulla ja singolla saa mukavasti tilaa vaikka joku vähän kitisisikin jostain reviireistä.. Ja kun laittavat alle 15-vuotiaan kahvoihin niin kukaan ei voi mitään. Poliitikot vaan ihmetttevät mikä nuorisoa vaivaa, ja vastaushan tiedetään, syy on valtaväestön.
Avatar
Säde-Sisko
Axel Foley
Viestit: 2251
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: Katujengi-ilmiö Suomessa

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »

Jo siellä ylellä poliisi selittää että ei tänne mitään ole rantautunut vaan ajanut karille ja poliisi on tyrmännyt sen rannalle :lol: melkosta spedeilyä

https://areena.yle.fi/1-62874524?seek=128
”En ole puolesta, enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin”
Yrjö Yrjönpoika
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1496
Liittynyt: Pe Elo 04, 2023 10:05 am

Re: Katujengi-ilmiö Suomessa

Viesti Kirjoittaja Yrjö Yrjönpoika »

Joosua kirjoitti: Ke Loka 04, 2023 12:14 pm ...Poliitikot vaan ihmetttevät mikä nuorisoa vaivaa, ja vastaushan tiedetään, syy on valtaväestön.
▪︎
Niin... ja "rakenteellinen rasismi"[TM]
Karvasvarvas
Lauri Hanhivaara
Viestit: 144
Liittynyt: Ke Huhti 15, 2020 6:41 pm

Re: Katujengi-ilmiö Suomessa

Viesti Kirjoittaja Karvasvarvas »

Rapsuttaja kirjoitti: Ke Loka 04, 2023 11:27 am
URSA kirjoitti: Ke Loka 04, 2023 9:23 am Ostamalla huumeita sponsoroit jengisotaa ja murhia
Ja samat ostajat boikotoivat mm. Kärkkäistä, turkistarhausta ja Israelia. Aika rasistista, että huumemyönteiset woke-ihmiset eivät välitä kuolleista maahanmuuttajista. Se, että huumejengit tappaa toisiaan ja vähän muitakin on tietysti yhteiskunnan syy, eikä huumeiden ostajilla ole asian kanssa mitään tekemistä.
Nyt taitaa mennä pahan kerran pilvenpolttajat sekaisin pirivieterien ja parempien piirien kokkelivekkulien kanssa.
Jo on piru, ettei Suomesta löydy Saatanalle impyettä!
Avatar
Even Steven
Rico Tubbs
Viestit: 1227
Liittynyt: Su Marras 20, 2022 12:40 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Katujengi-ilmiö Suomessa

Viesti Kirjoittaja Even Steven »

Kummalista että tähän ollaan nyt heräämässä koska ilmiö on ollut nähtävissä pääkaupunkiseudulla noin 20 vuoden ajan.
Why are you here? To tell a "bunch of lunatics" that they are wrong? Doesn't that make you a greater lunatic?

🍀🍀👊🍀🍀
Intiaani
Harjunpää
Viestit: 335
Liittynyt: To Kesä 01, 2023 11:35 pm

Re: Katujengi-ilmiö Suomessa

Viesti Kirjoittaja Intiaani »

Haluisin kyllä nähdä mitä huumeiden laillistamisesta seuraisi 🤔 vitusti enemmän niitä kyllä kiskottaisiin välittömästi, se on varma. Kerran oon saanut morfiinia suoneen ja olihan se 2 promillen 2h jurri ilman darraa aika erikoinen kokemus.
Yrjö Yrjönpoika
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1496
Liittynyt: Pe Elo 04, 2023 10:05 am

Re: Katujengi-ilmiö Suomessa

Viesti Kirjoittaja Yrjö Yrjönpoika »

Karvasvarvas kirjoitti: Ke Loka 04, 2023 8:43 pm Nyt taitaa mennä pahan kerran pilvenpolttajat sekaisin pirivieterien ja parempien piirien kokkelivekkulien kanssa.
▪︎
Niinhän se on aina ollut tietyissä mielipiteissä.

Purut suoneen ja eiku menoks. 8)
Vastaa Viestiin