Mika Moring (ent. Olander) - 8 vuoden tuomio useista seksuaalirikoksista ja epäily kahdesta taposta

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
Kaarma
Agentti Scully
Viestit: 688
Liittynyt: Ti Touko 11, 2021 10:55 pm
Paikkakunta: kuu

Re: Mika Moring (ent. Olander) - vangittu epäiltynä mm. Saara Arvan ja Katja Miinalaisen taposta

Viesti Kirjoittaja Kaarma »

On kyllä ovelasti valinnut kohderyhmänsä. Ei oo ollut pelkoa poliisille ilmoittelusta ja aineiden käyttäjät sivuuttaa sen intuition joka huutaa vaaraa. Kaverin kanssa auto sammui jonnekin perämetsän suunnille, oli aivan pilkkopimeää ja mulla ei ollut puhelinta eikä pennin jeniä. Ja eteen ei nähnyt sitten yhtään, oli niin saakelin pimeätä. Onneksi kyseessä oli kaveri.
Tollasen hullun kyytiin kun menee ja se käyttää sitä valtaansa auto apunaan, voin kertoa että se on aivan vitun pelottavaa.
Mitäköhän on katjakin on ajatellut kun tie on vienyt koko aikaa vain kauemmas ja kauemmas. Toihan on saattanut hupiinsa jättää ties minne, kävelyttää kilometrejä siellä täällä. Hajoita ja hallitse, silloin Mika saa. Se on sitten tosi hauskaa kun on 50km lähimpään taloon ja oot huonokuntoinen henkisesti ja fyysisesti rikottu ja raiskattu narkkari. Ja ai että, pääset hetkeksi mökille lepäämään, tietyin ehdoin toki.
Ihan vittu sanonko mitä.

Ja kuinka paljon uhreja todellisuudessa on, oikeasti? Niinkuin oon ehkä maininnut, niin kyllä on aikanaan tietyissä porukoissa ääneen varoitettu ettei kenenkään Mikan kyytiin kannata nousta koskaan, ei milloinkaan. Toisilla on vähän toisenlaiset huvit, että silleen.
Olin, kunnes en ollutkaan.
LeaSommer
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:26 am

Re: Mika Moring (ent. Olander) - vangittu epäiltynä mm. Saara Arvan ja Katja Miinalaisen taposta

Viesti Kirjoittaja LeaSommer »

viivahattu kirjoitti: La Syys 30, 2023 4:43 am
Claudio kirjoitti: La Syys 30, 2023 1:02 am Eikö sen äidinpuolen suku ole Vesannolta? Äiti ja äidinäiti asuneet siellä Mikan aikuisiällä jne.?
Tämä oli uutta tietoa minulle. Selittäisi tietenkin osaltaan, että miksi Moring on juuri sinne mennyt rikoksiaan tekemään.
Eräässä lehtijutussa näin:
"– Kyllä he tuntevat toisensa, ja jonkinlainen suhde heillä oli. Tiedetään, että Arva ja mies ovat kesän aikana liikkuneet yhdessä Vesannon suunnalla. Miehellä on rikoshistoriaa, mutta ilmeisesti ei ihan lähiajoilta, rikosylikonstaapeli Antti Aamuvuori Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo.

Tutkinnassa ei ole toistaiseksi selvinnyt, miksi Arva ja mies liikkuivat Vesannon suunnalla.

– Esimerkiksi sukulaisia heillä ei siellä asu. Tutkitaan sitä, mikä tuonne Vesannolle on juuri vetänyt.

Aamuvuori sanoo, että Arvasta ja miehestä on tehty runsaasti havaintoja kesäkuusta lähtien Vesannon alueella."

Palstalla on heitelty, että Mikan sukulaisia, äiti tai äitipuoli olisi Vesannon suunnalla asunut joskus . Lisäksi joku oli löytänyt Vesannolta tai sieltä päin jonkun tilan, johon jollain Moring-sukunimisellä olisi jotain kytköstä. Mutta tosiaan ainakin poliisi sanoi tuossa jutussa, että kytköksistä ei tiedetä.
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1819
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Mika Moring (ent. Olander) - vangittu epäiltynä mm. Saara Arvan ja Katja Miinalaisen taposta

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Se on voinut olla myös tutkinnallisista syistä sanottu valkoinen valhe, että kytköksistä ei tiedetä. En ole Vesannon piireissä mitenkään sisällä itsekään, mutta joka tapauksessa mitä olen siellä Saara Arvan katoamisen jälkeen ja Mika Moringin pidätyksen jälkeen pyörinyt, en ole koskaan kuullut, että Moring juuri sieltä olisi, tai että hänellä olisi siellä sukulaisia. Sen kuitenkin tiedän, että niillä leveyksillä ei Suomessa monta syrjäisempää kyläpahasta ole, joten jos ei ihan Kainuuseen tai Lappiin halua mennä, niin sillä seudulla pääsee helpoimmin muiden ihmisten näkymättömiin.
LeaSommer
Neuvoja-Jack
Viestit: 554
Liittynyt: Pe Syys 07, 2012 8:26 am

Re: Mika Moring - vangittu epäiltynä mm. Saara Arvan ja Katja Miinalaisen taposta

Viesti Kirjoittaja LeaSommer »

Noin 50 sivua sitten oli tästä mahdollisesta sukukytköksestä puhetta ja jo silloin pohdittiin että miksi poliisi sanoo että sidoksia Vesannolle ei ole...
jokumummovaan kirjoitti: Ke Joulu 14, 2022 8:34 pm
Hello Piggy kirjoitti: Ke Joulu 14, 2022 8:13 pm Jokohan se vanha sukutila on käyty katsomassa läpi?
Onko äidin nimi sitten T.M. ja mummo sitten A.M. jonka vanha kotitila siellä ränsistyy?

Tässä vielä linkki jossa se tila näkyy
https://youtu.be/Zf07p1bT1T8
Josko jollain olisi tietoa missä tuo on?
Siintola,Hännilän naapurissa?

Edit pyyhin viimeisen lauseen.
Saattaa olla tuo paikka, koska videon tekijä on T.J. Sitä en tiedä, onko tuota sukua asunut siellä. M:n äiti on A.M. ja mummo K.R.
jokumummovaan kirjoitti: Ke Joulu 14, 2022 9:29 pm
Allie kirjoitti: Ke Joulu 14, 2022 9:02 pm A ainakin mainitsi videon yhteydessä, että tässä talossa asuttiin v.57 mentiin kouluun Ahveniselle.
Sittenhän siellä kannattaisi jonkun käydä vilkaisemassa, jos ei ole vielä käyty. Ihmettelen vieläkin sitä poliisin lausuntoa, kun olivat vielä talvella 19-20 sitä mieltä, ettei ollut siteitä Saaralla eikä Mikalla Vesannolla. A.R. asui silloin paikkakunnalla ja A:n äiti eli.
Seiskan mukaan kuitenkin ilmeisesti lapsuuden viettänyt pääkaupunkiseudulla:
"Mikan lapsuudenystävä otti yhteyttä Seiskaan pian poliisin antaman tiedotteen jälkeen.

- Tutustuin Mikaan vuonna 1980 Tapanilassa. Pyörimme ja leikimme tuolloin samoilla pihoilla.

Entinen ystävä epäilee tietävänsä, mistä Mikan suunnaton naisvihamielisyys kumpuaa.

- Mikan äiti erosi aikoinaan miehestään ja Mika jäi näin ollen isättömäksi. Hän seilasi kahden kodin väliä. Hän vietti paljon aikaa myös vaarinsa luona Malmilla. Vaari työskenteli tuolloin talonmiehenä, hän tietää.

- Hän syytti äitiään kaikesta ja kostaa sen nyt tällä tavalla muille naisille."
goldfish
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Elo 25, 2023 2:50 am

Re: Mika Moring (ent. Olander) - vangittu epäiltynä mm. Saara Arvan ja Katja Miinalaisen taposta

Viesti Kirjoittaja goldfish »

PiikkiSika kirjoitti: Su Syys 10, 2023 12:25 am
goldfish kirjoitti: Su Syys 10, 2023 12:17 am
Kyseessä 2 luuri. Jolle sitte ostin prepaid:in että saan hommat skulaamaan. Sillä kirjauduin messengeriin:D
Pahoittelut sekavuudesta
Katos vaan että sattukin, oot kyl tosi tärkee tietolähde tälle aiheelle. Voisitko kertoa vähän lisää näitä erittäin salaisia sisäpiirijuttuja kiitos.
Voisin melkein liittää hänen kanssaan käydyn keskustelun tänne. Keskustelun vastapuolena minä ”ei kauheammin välity kiinnostusta” keskusteluun mutta silti puhui juuri tyylillä nistit yms alatyylisesti tästä puhelimen ”mahdollisesta” varkaasta. Se kylläkin löytyi samasta baarista minne se oli jääny/tippunu eio kelvannu iphone 12 kellekkää:D
tuulituu
Harjunpää
Viestit: 317
Liittynyt: Su Loka 09, 2016 11:51 am

Re: Mika Moring (ent. Olander) - vangittu epäiltynä mm. Saara Arvan ja Katja Miinalaisen taposta

Viesti Kirjoittaja tuulituu »

Neo7 kirjoitti: La Syys 30, 2023 1:54 pm Välillä olen ajatellut, että Katja olisikin hiljaisuudessa löytynyt, muttei sitten olekaan. Niin kuin arvelin, niin etsintäalue on niin laaja, että mahdoton sieltä on ketään löytää, jos ei edes katoamispaikkaa tiedetä.

Saaraakin etsitään nyt viimeisen havaintopaikan läheisyydestä vesistöstä ja ilmeisesti maastosta myös.
Katjan katoamisaluetta ei noin tarkkaan tiedetä. Oletan, että jossakin Lapissa katosi, ja Lapissa myös hävitettiin. Ei taida olla tietoa, että tästä viimeisimmästä autosta olisi ruumiskoira merkannut mitään, tai saatu näytteitä, joista ilmenee, että on ollut kuollut kyydissä.

edit: Pääseekö tuolta Kolarista tai jostakin sieltä läheltä Ruotsin puolelle? Onhan siinä kyllä ainakin joki, mutta olisiko sellaiseen heittänyt? En tiedä minkälaiset mahdollisuudet on noita Lapin jokia tutkia ja minkälainen mahdollisuus niistä on ihminen löytää.
Pellon kohdalta pääsee Ruotsiin, sinne on noin 70 km, samoin Ylitorniolta, sinne matkaa yli 100 km.
Ei mitään hajua
Martin Beck
Viestit: 835
Liittynyt: Ma Marras 21, 2022 12:01 am

Re: Mika Moring (ent. Olander) - vangittu epäiltynä mm. Saara Arvan ja Katja Miinalaisen taposta

Viesti Kirjoittaja Ei mitään hajua »

Kadonneen Saara Arvan etsinnöissä uusi käänne
Itä-Suomen poliisi kadonneen Saara Arvan maastoetsintöjä saamiensa uusien kiinnostavien vihjeiden vuoksi.


Pihla Loula HS
13:49
POLIISI on saanut vihjeen uudesta mahdollisesta leiripaikasta kadonneen Saara Arvan tutkinnoissa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Esko Salo Itä-Suomen poliisista.

Arva katosi vuonna 2019. Hänen epäillään joutuneen Mika Moringin tekemän henkirikoksen uhriksi.

Moring on tuomittu vankeuteen seksuaali- ja väkivaltarikoksista sekä raiskauksesta, vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä. Arvan katoamisen lisäksi häntä epäillään kadonneen Katja Miinalaisen taposta.

ITÄ-SUOMEN poliisi aloitti Arvan etsinnät syyskuun lopussa. Etsintöjä tehdään erityisesti Neiturin kanavan, Vesannon ja Tervon väliseltä alueella. Tutkinnassa on myös yksittäisiä paikkoja Rautalammin puolella.

Poliisi epäilee, että Arva ja Moring ovat liikkuneet alueella kesällä ja uudemman kerran alkusyksystä vuonna 2019. Kaksikko ei ole poliisin tietojen mukaan leiriytynyt yleisillä leirintäalueilla vaan esimerkiksi syrjäisillä metsäteillä ja hiekkarannoilla.

Syyskuun lopulla etsintöjä tehtiin kahtena päivänä. Etsinnöissä metsästä löytyi vaatekappaleita, joiden epäillään mahdollisesti kuuluneen Arvalle. Vaatekappaleiden analysoimisessa voi kestää vielä viikkoja.

Lisäksi poliisi on tutkinut maastossa useita mahdollisia leiripaikkoja.

Maastoetsintöjen aloittamisen jälkeen poliisi on saanut jälleen uusia vihjeitä.

”Saimme realistisia ja hyviä vihjeitä, jotka sopivat jo olemassa olevaan tietoon”, sanoo tutkinnanjohtaja Salo.

Yksi vihjeistä on mahdollinen uusi leiripaikka. Salo ei täsmennä, missä leiripaikka sijaitsee. Lisäksi tutkinnassa on ”pari, kolme uutta paikkaa”, Salo kertoo. Kaikki uudet paikat sijaitsevat Vesannon ja Tervon alueilla.

Uusien vihjeiden ansiosta poliisi päätti vielä jatkaa maastoetsintöjä vielä päivän verran lokakuun puolella torstaina. Salo on vielä vaitonainen uusista löydöksistä. Hän ei ota vielä kantaa siihen, onko alueella tarvetta tehdä laajempia tutkimuksia.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009902310.html
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4562
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Mika Moring (ent. Olander) - vangittu epäiltynä mm. Saara Arvan ja Katja Miinalaisen taposta

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Maikkarilla myös tuosta mahdollisesta leiripaikasta. Tänään tutkittu poliisikoiran kanssa, viime viikolla löytyneitä vaatteen riekaleita epäillään Arvan vaatteiksi ja ovat laboratoriossa tutkittavana. Tässähän alkaa melkein uskoa, että jotain merkittävää voisi lopulta löytyäkin.


Poliisi on tutkinut paikkaa, jossa vuosia sitten kadonnut Saara Arva ja sarjasaalistaja saattoivat leiriytyä – "On tullut hyviä vihjeitä"

Poliisi on tutkinut tänään leiripaikkaa, jossa vuonna 2019 kadonnut Saara Arva sekä naisen surmasta epäilty "sarjasaalistaja" Mika Moring saattoivat yöpyä.

Itä-Suomen poliisin rikoskomisario Esko Salo kertoo, että poliisi löysi Rautalammilla sijaitsevan paikan yleisövihjeen perusteella. Salo johtaa Saara Arvan tapauksen tutkintaa.

– Olemme jatkaneet etsintöjä tänään kahden koiran kanssa. Kyse on leiripaikasta, joka on voinut olla heidän käytössään tai sitten ei. Valitettavasti emme pysty sitä vielä varmaksi sanomaan.

Salon mukaan poliisi on ottanut paikalta näytteitä, joita arvioidaan tarkemmin laboratorio-olosuhteissa. Toiveissa on, että ne antavat vielä lisätietoa Saara Arvan kohtalosta.

Poliisi suhtautuu asiaan silti varovaisesti.

– Vielä en uskalla sanoa sen enempää kuin, että löysimme paikan, jossa on ehkä leiriydytty tai leiripaikkaa pidetty. Mutta toistaiseksi on vielä ihan turhaa arvailla, kuka siellä on ollut.

– Ihan positiivinen päivä tämä on silti, ja olemme jokaisesta pienestäkin edistysaskeleesta tyytyväisiä.

Poliisi ei toistaiseksi paljasta potentiaalisen leiripaikan tarkkaa sijaintia, sillä alueella tehdään mahdollisesti myöhemmin lisää etsintöjä.

Viimeksi löydettiin vaateriekaleita

Myös viime viikolla tehtiin etsintöjä Saara Arvan löytämiseksi Pohjois-Savon alueella.

Naista ei löydetty, mutta poliisi taltioi Neiturin kanavan alueelta kangaskappaleita, joita epäillään kadonneen Arvan vaatteiksi.

Myös tälle odotetaan varmistusta laboratoriosta.

Uusien etsintöjen, löydösten ja tapauksen saaman julkisuuden johdosta poliisille on tullut runsaasti uusia vihjeitä. Tutkinnanjohtaja Salo kiittää yleisöä aktiivisuudesta.

– Koko ajan tuli uusia vihjeitä ja sellaisia paikkoja, jotka meidän on ehdottomasti tarkistettava...

-> https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... #gs.6knses
Neo7
Christopher Lorenzo
Viestit: 1525
Liittynyt: La Kesä 27, 2020 8:28 pm

Re: Mika Moring (ent. Olander) - vangittu epäiltynä mm. Saara Arvan ja Katja Miinalaisen taposta

Viesti Kirjoittaja Neo7 »

Mitä väliä sillä on, vaikka selviäisi, että tuossa paikassa ovat leiriytyneet ja vaikka vaatteet kuuluisivat Saaralle? Kuvia Neiturin kanavasta kun katsoo, on paljon vesialuetta, suuret järvet molemmin puolin. Epäilen Saaran olevan järven pohjassa. Noin suureen vesistöön luulisi olleen parempi hävittää kuin kuivalle maalle.

Moring on saattanut tyhjentää leiripaikalle autostaan Saaran tavarat ja vaatteet, mutta Saaran hävittää jonnekin muualle.
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1819
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Mika Moring (ent. Olander) - vangittu epäiltynä mm. Saara Arvan ja Katja Miinalaisen taposta

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

On se aika merkittävä lisä siihen aihetodisteiden kasaan, mitä poliisilla Moringia vastaan on, jos löytyy leiripaikka, joka voidaan varmuudella yhdistää Saara Arvaan. Merkittävimmistä jo nyt poliisin hallussa olevista aihetodisteista tuskin on julkisuuteen kerrottukaan. Se toki tiedetään, että kova näyttö toistaiseksi puuttuu, koska syytettä ei ole nostettu.
Neo7
Christopher Lorenzo
Viestit: 1525
Liittynyt: La Kesä 27, 2020 8:28 pm

Re: Mika Moring (ent. Olander) - vangittu epäiltynä mm. Saara Arvan ja Katja Miinalaisen taposta

Viesti Kirjoittaja Neo7 »

viivahattu kirjoitti: To Loka 05, 2023 10:38 pm On se aika merkittävä lisä siihen aihetodisteiden kasaan, mitä poliisilla Moringia vastaan on, jos löytyy leiripaikka, joka voidaan varmuudella yhdistää Saara Arvaan. Merkittävimmistä jo nyt poliisin hallussa olevista aihetodisteista tuskin on julkisuuteen kerrottukaan. Se toki tiedetään, että kova näyttö toistaiseksi puuttuu, koska syytettä ei ole nostettu.
Aivan, mutta ainakin Neiturin kanavalta on jo näköhavaintoja, ja heidän siellä tiedetään kesän aikana olleen. Siksi en ymmärrä, että Saaran vaatelöydöistä olisi apua ainakaan Moringin syyttämiseen tai tuomitsemiseen. Toki sitten jos Saara näiden löytöjen perusteella löytyykin lähistöltä, maastosta tai vesistöstä. Kovin on isot alueet vesistöstä etsittäväksi, vaikka onhan ihmisiä (ja ihmisen osia) löydetty merestäkin.
Avatar
Skloddi
David Starsky
Viestit: 4562
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 12:20 pm

Re: Mika Moring (ent. Olander) - vangittu epäiltynä mm. Saara Arvan ja Katja Miinalaisen taposta

Viesti Kirjoittaja Skloddi »

Neo7 kirjoitti: To Loka 05, 2023 11:54 pm
viivahattu kirjoitti: To Loka 05, 2023 10:38 pm On se aika merkittävä lisä siihen aihetodisteiden kasaan, mitä poliisilla Moringia vastaan on, jos löytyy leiripaikka, joka voidaan varmuudella yhdistää Saara Arvaan. Merkittävimmistä jo nyt poliisin hallussa olevista aihetodisteista tuskin on julkisuuteen kerrottukaan. Se toki tiedetään, että kova näyttö toistaiseksi puuttuu, koska syytettä ei ole nostettu.
Aivan, mutta ainakin Neiturin kanavalta on jo näköhavaintoja, ja heidän siellä tiedetään kesän aikana olleen. Siksi en ymmärrä, että Saaran vaatelöydöistä olisi apua ainakaan Moringin syyttämiseen tai tuomitsemiseen. Toki sitten jos Saara näiden löytöjen perusteella löytyykin lähistöltä, maastosta tai vesistöstä. Kovin on isot alueet vesistöstä etsittäväksi, vaikka onhan ihmisiä (ja ihmisen osia) löydetty merestäkin.
Tiedät ehkä sen leikin: lämpenee, lämpenee, polttaa, polttaa, polttaa... kunnes löytyy jne. Sama homma tässä.

Totta kai leiripaikka kuivalla maalla helpottaa vesistöetsintöjäkin jossain määrin, jos aiemmin oli epäselvyyttä edes autoilureitistä ja vähintään satojen neliökilometrien alue, missä jotain voisi ehkä olla, ja nyt sitä voidaan ainakin kokeeksi rajoittaa kymmeniin neliökilometreihin, niin mahdollisuudet ovat paremmat. Ei tietysti tarkoita, että mitään löytyisi, mutta todennäköisempää se nyt alkaa olla kuin vaikkapa Tampereen Raisan tapauksessa.
Neo7
Christopher Lorenzo
Viestit: 1525
Liittynyt: La Kesä 27, 2020 8:28 pm

Re: Mika Moring (ent. Olander) - vangittu epäiltynä mm. Saara Arvan ja Katja Miinalaisen taposta

Viesti Kirjoittaja Neo7 »

Skloddi kirjoitti: Pe Loka 06, 2023 12:15 am
Neo7 kirjoitti: To Loka 05, 2023 11:54 pm
viivahattu kirjoitti: To Loka 05, 2023 10:38 pm On se aika merkittävä lisä siihen aihetodisteiden kasaan, mitä poliisilla Moringia vastaan on, jos löytyy leiripaikka, joka voidaan varmuudella yhdistää Saara Arvaan. Merkittävimmistä jo nyt poliisin hallussa olevista aihetodisteista tuskin on julkisuuteen kerrottukaan. Se toki tiedetään, että kova näyttö toistaiseksi puuttuu, koska syytettä ei ole nostettu.
Aivan, mutta ainakin Neiturin kanavalta on jo näköhavaintoja, ja heidän siellä tiedetään kesän aikana olleen. Siksi en ymmärrä, että Saaran vaatelöydöistä olisi apua ainakaan Moringin syyttämiseen tai tuomitsemiseen. Toki sitten jos Saara näiden löytöjen perusteella löytyykin lähistöltä, maastosta tai vesistöstä. Kovin on isot alueet vesistöstä etsittäväksi, vaikka onhan ihmisiä (ja ihmisen osia) löydetty merestäkin.
Tiedät ehkä sen leikin: lämpenee, lämpenee, polttaa, polttaa, polttaa... kunnes löytyy jne. Sama homma tässä.

Totta kai leiripaikka kuivalla maalla helpottaa vesistöetsintöjäkin jossain määrin, jos aiemmin oli epäselvyyttä edes autoilureitistä ja vähintään satojen neliökilometrien alue, missä jotain voisi ehkä olla, ja nyt sitä voidaan ainakin kokeeksi rajoittaa kymmeniin neliökilometreihin, niin mahdollisuudet ovat paremmat. Ei tietysti tarkoita, että mitään löytyisi, mutta todennäköisempää se nyt alkaa olla kuin vaikkapa Tampereen Raisan tapauksessa.
Tottakai etsiä täytyy. En saata uskoa Moringin Saaraa leiripaikan lähistölle maastoon haudanneen, jotenkin tuo vesistöön upottaminen ehkä kävisi nopeammin ja helpommin(?). Moring varmasti tiesi, että heistä on havaintoja Neiturin kanavalta, tämä vain oma spekulaationi.

Jos Saara menetti henkensä tuon leiripaikan läheisyydessä, voisi vesistöön upottaminen olla tuntunut sellaiselta idealta, että sieltä on mahdoton tai vaikea löytää, ja varmasti onkin vaikeaa.
viivahattu
Javier Pena
Viestit: 1819
Liittynyt: Ti Touko 02, 2023 10:10 am

Re: Mika Moring (ent. Olander) - vangittu epäiltynä mm. Saara Arvan ja Katja Miinalaisen taposta

Viesti Kirjoittaja viivahattu »

Paikkoja, joissa kropan pystyy huomaamatta upottamaan vesistöön, ainakaan kohtaan jossa vesi on riittävän syvää, ei ole ihan loputtomiin. Vesannon ja Tervon seutu on harvaan asuttua, mutta aika harvassa siellä ovat myös vesistöt, joiden rannalla ei jotain mökkiä olisi, ja täydet erämaalammet ja -järvet eivät oikein tuppaa olemaan autolla saavutettavissa. Sen sijaan metsätien silmukoita, joissa ei käy kuin korkeintaan joku sienestäjä joskus, riittää vaikka muille jakaa ja kiinni jäämisen riski on käytännössä olematon, kun sellaiseen autonsa ajaa, raahaa kropan jonkinlaiseen näkösuojaan ja kaivaa kuopan. Jos sellaista paikkaa ei vuoteen tai pariin löydetä, niin ei sitä kyllä sen jälkeen löydetä enää ollenkaan, ellei täysin sattumalta käy ruumiskoira lähistöllä nuuhkimassa tai vaikka metsätraktori aja päältä ja pyöräytä jäänteitä pinnalle.

Myös se Kuopion Motonetin käynti mietityttää. Minä luulen, että sieltä on käyty ostamassa lapio. Kyllä sellaisen Vesannolta tai Tervostakin tietysti saisi, mutta niissä paikoissa jäisi helpommin myyjälle mieleen, että joku ulkopaikkakuntalainen heppu kävi ostamassa lapion. Vesistöön upottaminen onnistuu ihan luonnosta löytyvien lisäpainojen avulla, mutta haudan kaivamiseen ei taida ihan jokaisen Audin takaluukussa olla riittäviä työkaluja. Varsinkaan, jos Moringilla ei reissuun lähtiessä ole ollut tarkoitus Arvaa matkan varrella surmata. Pidän ihan täysin mahdollisena, että surmatyö on ollut ennalta suunnittelematon, ja ruumiin hävittäminenkin on siksi pitänyt improvisoida lennosta. Ilmeisen hyvin Moring on sen joka tapauksessa valitettavasti tehnyt.
Zipe
Hetty Wainthropp
Viestit: 485
Liittynyt: Ti Huhti 19, 2016 3:51 pm
Paikkakunta: Twin Peaks

Re: Mika Moring (ent. Olander) - vangittu epäiltynä mm. Saara Arvan ja Katja Miinalaisen taposta

Viesti Kirjoittaja Zipe »

viivahattu kirjoitti: Pe Loka 06, 2023 6:18 pm
Myös se Kuopion Motonetin käynti mietityttää. Minä luulen, että sieltä on käyty ostamassa lapio. Kyllä sellaisen Vesannolta tai Tervostakin tietysti saisi, mutta niissä paikoissa jäisi helpommin myyjälle mieleen, että joku ulkopaikkakuntalainen heppu kävi ostamassa lapion.
Vesannolta Kuopion Motonettiin ja takaisin on retki, jonka syyn Moringin taatusti muistaa. Ei vaan kerro.
Vastaa Viestiin