Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

OnyxPhoenix
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5397
Liittynyt: Pe Syys 25, 2020 12:16 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja OnyxPhoenix »

qurqo kirjoitti: Ma Loka 09, 2023 10:37 pm
damfin kirjoitti: Ma Loka 09, 2023 10:30 pm Yksi säälittävyyden huippuja on tuokin kuinka trump ja kannattajansa käyttävät kaikkia mahdollisia ihmisille kärsimystä ja hätää tuottavia kriisejä ja selkkauksia omana mainoskampanjanaan tyyliin biden sitä ja biden tätä ja trump ei olisi antanut tämän tapahtua, tuo on suorastaan ällöttävää viattomilla uhreilla mälläilyä ja oman hyödyn tavoittelua.

Melkein herää epäilys että trump kannattajineen on niin tämän kuin venäjän ukrainaan hyökkäyksenkin takana, ihan vaan siksi että pääsisivät vannomaan kuinka tätä ei olisi tapahtunut ja kaikki sodat loppuisi heti jos trump olisi presidentti.
Faktat puhuu puolestaan. Trumpin aikana maailmassa vallitsi rauha.
Trumpin "rauha" on se ryssälle alistuminen ja päätös antaa Afganistan Talibanin haltuun.

Olihan se ihan selvä miten siinä käy pidemmässä juoksussa. Kaikkea muuta kuin rauhaa.
Solttuetsivä
Adrian Monk
Viestit: 2510
Liittynyt: La Maalis 19, 2016 1:22 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Solttuetsivä »

Nämä on aikamoista murhaamista. Vaikka pahimmat kohdat on poistettu videoista ja kuvista.

Esimerkiksi tämä joka tarttunut auton kojelautakameraan.
Videosta on poistettu tuo auton alla kuollutta näyttelevän teloitus.
Nostaa päätä väärään aikaan, Kun eka Hamas vie panttivangin niin ilmeisesti luulee tilanteen olevan ohi mutta toinen Hamas tulee vielä
ja ampuu luoliaaksi.

Tuo 0:29 jälkeen on sensuroitu teloitus joka näkyy BBC kuvissa.
Kohdassa 0:31 kuviin tuleva huivi päässä oleva on kasvijentunnistusohjelmalla tunnistettu Gazan poliisissa työskenteleväksi.


Ja tämä kohta on sensuroitu tuossa 0:29 kun auton alla piileskelevä/kuollutta esittävä teloitetaan.
Kuva
Kuva
Even Steven kirjoitti: Pe Touko 17, 2024 4:02 pm Esim. Zelensky julisti sodan Venäjää vastaan - 21 ja sitten ihmetellään miksi joku hyökkää niin laittomasti.
Solttuetsivä
Adrian Monk
Viestit: 2510
Liittynyt: La Maalis 19, 2016 1:22 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Solttuetsivä »

Lisäksi noissa kojelautakameroissa näkyy tuossa ja muissakin kuinka Hamas-terroristit varastaa kuolleiden tavarat ja lompakot, ym.
Even Steven kirjoitti: Pe Touko 17, 2024 4:02 pm Esim. Zelensky julisti sodan Venäjää vastaan - 21 ja sitten ihmetellään miksi joku hyökkää niin laittomasti.
Downshifting
Lauri Hanhivaara
Viestit: 147
Liittynyt: La Loka 07, 2017 12:02 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Downshifting »

Kertakaikkisen järkyttävää ja eläimellistä toimintaa. On se kummallista, kun tuo eräs uskonto nimeltä islam tuhoaa koko maailman, koska heillä on tavoitteena kaikkien vääräuskoisten teloitus ja maailmanvalloitus. Yhtäkään vuohipaimen/pedofiili/naistenalistaja-musulmaania en halua nähdä osoittamassa mieltään yhtään missään, nämä mielenosoitukset tulee kieltää. Kukaan kristitty ei voi elää naapurina tuollaisen rottaporukan kanssa, ja siitä tämä ikuinen kriisi tuolla johtuukin.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11516
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tällainen oli pirullinen operaatio, jolla Hamas johti Israelin ansaan – ”Ennen­näkemätöntä”

Hamasin kerrotaan harhauttaneen Israelia ennen hyökkäystä ja soluttautuneen sitten maahan monimutkaisessa operaatiossa, jossa käytettiin jopa moottoroituja varjoliitimiä.

6:30

HAMAS-järjestön hyökkäys Israeliin lauantaina jää historiaan suurimpana terrori-iskuna, joka maassa on onnistuttu tekemään. Se kalpenee vain suoranaisille sotatoimille, joita Israelin vihollismaat ovat historiassa toteuttaneet.

Hamasilla ei ole tankkeja, lentokoneita tai varsinaista tykistöä, mutta Israel yllätettiin pirullisella operaatiolla, jossa hyödynnettiin lähes kaikkea muuta.

Avainasemassa oli yllätys, joka pohjustettiin tiettävästi jopa vuosia kestäneellä hämäyksellä ja samanaikaisella aseiden haalinnalla.

Itse hyökkäys toteutettiin tarkasti ajoitettuna, kun Israeliin laukaistiin ensin tuhansia raketteja ja samanaikaisesti raskaasti aseistetut hyökkääjät soluttautuivat suljetusta Gazasta Israelin puolelle ja ryhtyivät kylvämään terroria lähialueen kylissä.

Asiantuntijoiden mukaan moista ei voi tehdä ilman huolellista suunnittelua ja ulkoista apua. Yksi keskeinen kysymys kuuluukin, mistä Hamas on saanut kaikki aseensa?

Salakuljetusta ja rakettitehtailua


Israelin asevoimat vetäytyi Gazasta vuonna 2005, jonka jälkeen Hamas sai vapaammat kädet alkaa rakentaa laajaa aseiden salakuljetus- ja valmistusoperaatiota.

Israel ja Egypti ovat pyrkineet eristämään Gazan, mutta aseita ja asetarpeita on rahdattu alueelle meriteitse ja erikseen rakennettuja tunneleita pitkin valtavia määriä. Alkuperämaiksi epäillään Irania ja Syyriaa.

Gazaan Hamas on perustanut huolellisesti piilotettuja asetehtaita, joiden tuotteita se on esitellyt propagandavideoillaan.

Hamasin pääaseita ovat erilaiset raketit, joita se laukaisee Israeliin. Arsenaalissa on niin parimetrisiä Qassam-raketteja kuin jopa Tel Aviviin asti yltäviä Fajr-5-raketteja.

Lisäksi on spekuloitu, että Hamasilla voisi olla saatavilla myös uudempia M-302-nimellä tunnettuja raketteja, joiden kantama on jopa sata kilometriä. Libanonin Hizbollah-järjestöllä tiedetään jo olevan sellaisia.

Yhteistä Hamasin käyttämille raketeille on se, että ne ovat epätarkkoja ja niitä ammutaan summittain israelilaisiin asutuskeskuksiin. Niiden ainoa tarkoitus onkin kylvää kauhua ja pakottaa israelilaiset jatkuviin, mittaviin suojatoimiin.

Hamasin hyökkäyksen yksi kulmakivistä oli noin 3 000 raketin laukaisu Israeliin lauantaiaamuna. Se loi sumuverhon, jonka turvin tapahtui useita muita asioita samanaikaisesti.

Huolellinen hämäys


Yksi hämmästelyn aiheista on ollut se, että Israelin tiedustelu ei saanut iskusta vihiä. Tuoreiden väitteiden mukaan maa johdettiin pirullisesti ansaan.

Uutistoimisto Reutersin saamien tietojen mukaan Hamasin lauantaista iskua edelsi jopa kaksi vuotta jatkunut hämäysoperaatio, jonka aikana Israel tuuditettiin harhaluuloon, ettei Hamas olisi vakava uhka. Reutersin jutun lähteinä oli sekä Hamasin että Israelin edustajia.

– Hamas käytti ennennäkemätöntä tiedustelutaktiikkaa johtaakseen Israelia harhaan viime kuukausina. Se antoi julkisesti kuvan, ettei se ole halukas taisteluun samaan aikaan kun se valmisteli massiivista operaatiota, Hamasia lähellä oleva lähde kuvaili Reutersille.

Kuva
Israelin poliisi otti kiinni palestiinalaisia Gazan rajan tuntumassa lähellä Ashkelonia sunnuntaina.

Hamasin ja Israelin edellinen yhteenotto käytiin vuonna 2021, minkä jälkeen Hamas alkoi kaikessa hiljaisuudessa valmistautua uuteen.

Samaan aikaan se kuitenkin pyrki viestittämään, että se on enemmän kiinnostunut kohentamaan gazalaisten elintasoa kuin sotimaan.

– Uskoimme, että kun he (gazalaiset) kävivät töissä (Israelissa) ja veivät rahaa Gazaan, se pitäisi tilanteen rauhallisena. Olimme väärässä, israelilainen tiedustelulähde sanoi Reutersille.


Lähteiden mukaan sotilaallinen valmistelu tehtiin monien Hamasin johtajien tietämättä vuotojen estämiseksi. Noin tuhat taistelijaa, joita Hamas koulutti, eivät myöskään tienneet mitä varten koulutus oli.

Hamasin kerrotaan rakennuttaneen Gazaan jopa ”juutalaisen siirtokunnan”, jonka valtausta taistelijat harjoittelivat.

Israelilla tiedetään olevan Gazassa runsaasti tiedonantajia ja sen elektroninen tiedustelu on huippuluokkaa, mutta kaikesta päätellen hälytysmerkkejä ei uskottu sellaisiksi.

– Tämä on meidän 9/11:mme, kommentoi Israelin armeijan edustaja, majuri Nir Dinar viittauksena syyskuun 11. päivän terrori-iskuihin Yhdysvalloissa vuonna 2001.

– He yllättivät meidät ja tulivat nopeasti monesta suunnasta, sekä ilmasta, maitse että mereltä.

Varjoliitimiä ja moottoriveneitä

Israelin Iron Dome -nimellä tunnettu ohjuspuolustusjärjestelmä ei kyennyt torjumaan kuin osan Hamasin raketeista, koska hyökkäys oli niin massiivinen, ja mikään ohjuspuolustusjärjestelmä ei ole täydellinen.

Rakettien pohjustaman operaation seuraava osa oli murtautuminen Gazasta Israelin puolelle.

Kuva
Hamasin julkaiseman kuvan väitetään esittävän sen taistelijoiden siirtymistä Israelin puolelle raja-aidan läpi varhain lauantaina.

Israel on rakennuttanut suojakseen Gazan rajalle korkeita esteitä ja jopa muuria. Hamasin terroristit ohittivat nämä kuitenkin aluksi sekä ilmasta että mereltä.

Lentolaitteina käytettiin moottoroituja varjoliitimiä. Kyseessä on kevyt, pyörillä varustettu laite, jossa lentäjän selän taakse kiinnitetty potkuri saa aikaan ilmavirran, jolla varjo nousee ilmaan.

Rajan esteitä onnistuttiin tiettävästi kiertämään myös moottoriveneillä, joilla rantauduttiin Israeliin.

Yksi keskeinen tekijä hyökkäyksen onnistumisessa oli se, että Israelin joukkoja oli viime kuukausina siirretty pois Gazan ympäristöstä turvaamaan Länsirantaa, jossa oli levottomuuksia.

Hamasin kommandot onnistuivat Reutersin mukaan myös iskemään Israelin asevoimien paikalliseen päämajaan ja tuhoamaan sen viestiyhteydet. Tämä kaikki vaikeutti aluksi iskuun vastaamista.

Droneja ja räjähteitä

Ensimmäisten hyökkääjien tehtävä oli varmistaa, että Hamasin taistelijoiden pääjoukko pääsisi rauhassa murtautumaan läpi Gazan raja-aidoista.

Hamasin tiedetään lisäksi iskeneen Israelin rajavartioasemiin pienillä, kameralla varustetuilla pommidroneilla samanlaiseen tyyliin, jota on nähty Ukrainan sodassa osapuolien käyttävän.

Hamas käytti rajaesteiden läpäisyyn räjähteitä ja maansiirtokoneita. Niillä saatiin aikaan riittävän isoja aukkoja jopa maastoautoille.

Terrorihyökkääjillä oli tiettävästi käytössään myös armeijatason panssarintorjunta-aseistusta, koska Israelin asevoimien raskastakin kalustoa, kuten Merkava-tankkeja, saatiin tuhottua useita.

Hamasilla näyttää olleen käytössään myös isompia räjähdelasteja kantavia lennokkeja, joilla se on iskenyt panssareita vastaan.

Esimerkiksi CNA-tutkimuslaitoksen asiantuntija Samuel Bendett on jakanut X:ssä videoita, joista voi tehdä johtopäätöksiä Hamasin oletetusta iskukyvystä.

Lennokit ja panssarintorjunta-aseet ovat todennäköisesti peräisin sieltä mistä rakettitarpeetkin, eli Iranista.

Panttivangit

Hamasin iskun viimeinen vaihe oli silkkaa terroria, kun israelilaissiviilejä teurastettiin julmissa joukkomurhissa.

Hamasilla vaikuttaa kuitenkin olleen päämääränä ottaa myös runsaasti panttivankeja, jotka kuljetettiin Gazaan. Näin se pyrkii suitsimaan Israelin vastaiskua käyttämällä ihmiskilpiä.

Toistaiseksi on avoinna, miten panttivankien käy. Hamas on aiemminkin ottanut panttivankeja, joiden avulla se on pyrkinyt neuvottelemaan palestiinalaisvankien vapautuksista. Epäselvää kuitenkin on, suostuuko Israel tässä tilanteessa sellaiseen.
Tällainen oli pirullinen operaatio, jolla Hamas johti Israelin ansaan – ”Ennennäkemätöntä” https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009910111.html

OT mutta eikös aita ole samanlainen mitä rakennetaan Suomen itärajalle? Noin hyvin se pitää muslimitunkeutujat poissa.
Jouko-boy
Harjunpää
Viestit: 317
Liittynyt: Pe Tammi 22, 2021 2:16 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Jouko-boy »

qurqo kirjoitti: Ma Loka 09, 2023 9:24 pm
Eiköhän nuo lähinnä omien kannustamiseen ole tarkoitettu. Tuskin alkaa Israel mitään neuvotteluita käymään panttivangeista. Lunnaat varmasti olisi joka tapauksessa aivan mahdottomat.

Oli sitten festarikävijöiltä kielletty aseiden ja puukkojen tuonti alueelle. Olisi siinä voinut jokunen hanki säästyä, kun olisi voineet vähän vastarintaa tarjota.
Ei Hamas varmaankaan lunnasrahojen perässä ole, vaan panttivangeilla saatetaan esimerkiksi yrittää pysäyttää Israelin iskut tai vapauttaa vankeja. Jälkimmäinen on ainakin ennen onnistunut: esimerkiksi 2011 Israel vapautti yli tuhat vankia yhtä israelilaissotilasta vastaan.

Suomessakin voisi miettiä tuota puukkojen ja aseiden sallimista festarialueella.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10855
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja damfin »

URSA kirjoitti: Ti Loka 10, 2023 9:49 am OT mutta eikös aita ole samanlainen mitä rakennetaan Suomen itärajalle? Noin hyvin se pitää muslimitunkeutujat poissa.
Minkäänlainen aitahan ei tosiaan yksinään pidä mitään tunkeutujia poissa, kyllähän tuollaisesta läpi pääsee vaikka akkurälläkällä melko helposti.
Aita tarvitsee toimiakseen tehokkaan vartioinnin liiketunnistimilla ja valmiusjoukolla joka tarvittaessa pääsee minuuteissa paikalle jos aitaan aletaan tekemään reikää tai sen ylitse yritetään tulla.

Pari sopivasti aseistettua helikopteria tai hävittäjää kyllä pysäyttää jonkin kokoisen joukon, mutta se taas tietysti edellyttää sitä että oikeasti uskalletaan ampua kovilla eikä vaan hämmästellä että nyt ne tulee läpi.
Sverdlov
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1443
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Downshifting kirjoitti: Ti Loka 10, 2023 9:31 am Kertakaikkisen järkyttävää ja eläimellistä toimintaa. On se kummallista, kun tuo eräs uskonto nimeltä islam tuhoaa koko maailman, koska heillä on tavoitteena kaikkien vääräuskoisten teloitus ja maailmanvalloitus. Yhtäkään vuohipaimen/pedofiili/naistenalistaja-musulmaania en halua nähdä osoittamassa mieltään yhtään missään, nämä mielenosoitukset tulee kieltää. Kukaan kristitty ei voi elää naapurina tuollaisen rottaporukan kanssa, ja siitä tämä ikuinen kriisi tuolla johtuukin.
Hyvä, että ajattelet näin, mutta mitä aiot käytännössä ruveta tekemään, jotta meidän oman maamme tuhoaminen saadaan estetyksi? Kuten nyt olet nähnyt, ei tuo väki säästä edes ystäviään - suvakkeja.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11516
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja URSA »

damfin kirjoitti: Ti Loka 10, 2023 10:25 am
URSA kirjoitti: Ti Loka 10, 2023 9:49 am OT mutta eikös aita ole samanlainen mitä rakennetaan Suomen itärajalle? Noin hyvin se pitää muslimitunkeutujat poissa.
Minkäänlainen aitahan ei tosiaan yksinään pidä mitään tunkeutujia poissa, kyllähän tuollaisesta läpi pääsee vaikka akkurälläkällä melko helposti.
Aita tarvitsee toimiakseen tehokkaan vartioinnin liiketunnistimilla ja valmiusjoukolla joka tarvittaessa pääsee minuuteissa paikalle jos aitaan aletaan tekemään reikää tai sen ylitse yritetään tulla.

Pari sopivasti aseistettua helikopteria tai hävittäjää kyllä pysäyttää jonkin kokoisen joukon, mutta se taas tietysti edellyttää sitä että oikeasti uskalletaan ampua kovilla eikä vaan hämmästellä että nyt ne tulee läpi.
En yritä inttää mutta eikös raja-aita ole Israelissa paljon lyhyempi kuin Suomen raja ja sitä valvotaan, mutta silti kävi näin.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Tää oli kyl aika vakuuttava esitys :lol:

Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10855
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja damfin »

URSA kirjoitti: Ti Loka 10, 2023 10:40 am
damfin kirjoitti: Ti Loka 10, 2023 10:25 am
URSA kirjoitti: Ti Loka 10, 2023 9:49 am OT mutta eikös aita ole samanlainen mitä rakennetaan Suomen itärajalle? Noin hyvin se pitää muslimitunkeutujat poissa.
Minkäänlainen aitahan ei tosiaan yksinään pidä mitään tunkeutujia poissa, kyllähän tuollaisesta läpi pääsee vaikka akkurälläkällä melko helposti.
Aita tarvitsee toimiakseen tehokkaan vartioinnin liiketunnistimilla ja valmiusjoukolla joka tarvittaessa pääsee minuuteissa paikalle jos aitaan aletaan tekemään reikää tai sen ylitse yritetään tulla.

Pari sopivasti aseistettua helikopteria tai hävittäjää kyllä pysäyttää jonkin kokoisen joukon, mutta se taas tietysti edellyttää sitä että oikeasti uskalletaan ampua kovilla eikä vaan hämmästellä että nyt ne tulee läpi.
En yritä inttää mutta eikös raja-aita ole Israelissa paljon lyhyempi kuin Suomen raja ja sitä valvotaan, mutta silti kävi näin.
Sehän tuossa ihmetyttääkin, heidän valvontansa kyllä petti pahasti, vai olisiko siellä ollut jotain soluttautujia päässyt Israelin puolelle hiljentämään hälyttimet.
damfin
James Bond (David Niven)
Viestit: 10855
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja damfin »

Uutisten mukaan noin 1500 hamas taistelijaa hengiltä tähän mennessä, sentään jonkinlainen kompensaatio siviiliuhreille mutta saisivat nyt saman tien pyyhkiä sileäksi koko hamas-järjestön tukijoukkoineen.
Avatar
Even Steven
Rico Tubbs
Viestit: 1227
Liittynyt: Su Marras 20, 2022 12:40 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Even Steven »

Lennokit ja panssarintorjunta-aseet ovat todennäköisesti peräisin sieltä mistä rakettitarpeetkin, eli Iranista.
Mutta miten aseet Iraniin päätyivät, oliko ne Ukrainasta, Afganistanista vai kenties Venäjältä kotoisin?
FLASHBACK: US weapons left behind during Afghanistan withdrawal would be used in terrorist attacks against Israel, IDF official warned
"...we are very worried that some of these capabilities are going to fall to Hezbollah and Hamas' hands."

https://thepostmillennial.com/us-weapon ... f-official
Screenshot_20231010_111017.jpg
Screenshot_20231010_111017.jpg (46.74 KiB) Katsottu 126 kertaa
Kuvan kokoa kohtuullistettu
-NILS-
Why are you here? To tell a "bunch of lunatics" that they are wrong? Doesn't that make you a greater lunatic?

🍀🍀👊🍀🍀
blindpedestrian
Poliisikoira Rex
Viestit: 253
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2016 9:26 pm

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja blindpedestrian »

Ehkä maailma ois parempi paikka ilman israelia ja juutalaisia? Annetaan rauhalle mahdollisuus
Avatar
Even Steven
Rico Tubbs
Viestit: 1227
Liittynyt: Su Marras 20, 2022 12:40 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Israel: Väkivaltaisuuksia, mielenosoituksia ja raketti-iskuja

Viesti Kirjoittaja Even Steven »

IMG_20231008_234538_153.jpg
IMG_20231008_234538_153.jpg (60.96 KiB) Katsottu 296 kertaa
Why are you here? To tell a "bunch of lunatics" that they are wrong? Doesn't that make you a greater lunatic?

🍀🍀👊🍀🍀
Vastaa Viestiin